Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2 ετών, πώς τους δίνετε το γάλα;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Η μικρή μου είναι τώρα 2 ετών, και από όταν σταμάτησε να θηλάζει στους 7 μήνες της δίνω πρωί-βράδυ γάλα με μπιμπερό. Το είχαμε λίγο και για νανούρισμα, να πίνει έτσι το γάλα στην αγκαλιά μου. Σκέφτομαι ότι είναι ώρα να κοπεί το μπιμπερό, αν και πλέον ξαπλώνει στο κρεβάτι, το κρατάει μόνη της και πίνει. 

Ακόμα δεν έχει μάθει να πίνει κανονικά από ποτήρι, λερώνεται, επομένως η άλλη επιλογή είναι να της δίνω με καλαμάκι.

Έχει νόημα να της αλλάξω συνήθεια ή να το αφήσω και όπως πάει; Από τη μία θα ήθελα να πίνει το γάλα και μετά να πλένει δόντια κλπ, από την άλλη είναι λίγο "ιεροτελεστία" πριν τον ύπνο αλλά και το πρωί που μισοξυπνάει, πίνει και χουζουρεύει κι άλλο.

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι εχει νοημα να της αλλαξεις συνηθεια και θα σε συμβουλευα να της μαθεις σιγα-σιγα να πινει απο ποτηρι, κι ας λερωνεται. Με τον καιρο θα μαθει να πινει κανονικα.

Σε ενα αρθρο παιδιατρου-συμβουλου θηλασμου αναφερει τα εξης μεσα στο κειμενο :

"...Δεν αφήνουμε το μωρό να κοιμάται με το μπιμπερό στο στόμα. Πιπίλισμα του μπιμπερό για πολλή ώρα προδιαθέτει σε τερηδόνα και άλλα προβλήματα στα δόντια.

Μετά τους πρώτους έξι με δώδεκα μήνες πρέπει να ενθαρρύνουμε άλλους τρόπους για λήψη υγρών από το παιδί: μέσα από εκπαιδευτικό ποτηράκι, από ανοιχτό ποτήρι, με καλαμάκι. Γυναίκες που απογαλακτίζουν σε αυτήν την περίοδο δεν είναι ανάγκη να δίνουν γάλα με μπιμπερό στο παιδί τους. Πρέπει να αποφεύγουμε τη βλαβερή συνήθεια του μπιμπερό κατά τη νηπιακή ηλικία – το παιδί μας να απεξαρτηθεί από αυτό πριν την ηλικία των δύο με δυόμιση ετών. ..."

Οπως βλεπεις ειναι μια καλη ηλικια να το κοψει σιγα-σιγα για να μην εχει θεματα μετα.

Επισης, αφου δεν θα νανουριζεται με το μπιμπερο, καλο θα ηταν να ξεκινησεις αλλη ρουτινα υπνου, πχ να διαβαζετε παραμυθι, να λετε κανα-δυο νανουρισματα/τραγουδακια αγκαλιτσα, θα τον βρειτε τον τροπο σας :)

Ήδη βέβαια δεν νανουρίζεται με το μπιμπερό, τελειώνει το γάλα, μου το δίνει και μετά αρχίζει κουβεντούλα και εγώ κάθομαι δίπλα και κάνω ότι κοιμάμαι για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Συνήθως σε ένα 20λεπτο κοιμάται. Άλλες φορές έχει υπερένταση και αρχίζει τα τραγούδια οπότε παίρνει περισσότερο.

Σήμερα παραλάβαμε το νέο της κρεβάτι, βγαίνει η κούνια από το δωμάτιό της γιατί σε 3 μήνες περιμένουμε το αδερφάκι της και ήθελα να συνηθίσει πιο πριν το νέο κρεβάτι και να μην το συνδέσει με την άφιξη του μωρού. Συν ότι πριν από 1,5 μήνα αλλάξαμε σπίτι. Επομένως, νομίζω ότι, αφού φτάσαμε ως εδώ, θα συνεχίσουμε για λίγες εβδομάδες το μπιμπερό, μην τα αλλάξουμε όλα απότομα γιατί έχουν πέσει πολλές αλλαγές μαζί, και μετά θα ξεκινήσουμε.

Διαφημίσεις