Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συλλυψη λιγο πριν την περιοδο

Recommended Posts

κοριτσια μου καλησπερα σας..εχει μεινει καμια εγκυος 2-3 μερες πριν την περιοδο της;;;; εγινε μια στραβη χθες αλλα μου εχουν πει οτι ειναι μηδαμινες οι πιθανοτητες να μεινεις εγκυος λιγο πριν την περιοδο σας....σας παρακαλω πειτε μου...

• Like 1

Διαφημίσεις

19 minutes ago, areti90 said:

κοριτσια μου καλησπερα σας..εχει μεινει καμια εγκυος 2-3 μερες πριν την περιοδο της;;;; εγινε μια στραβη χθες αλλα μου εχουν πει οτι ειναι μηδαμινες οι πιθανοτητες να μεινεις εγκυος λιγο πριν την περιοδο σας....σας παρακαλω πειτε μου...

Δε χρειάζεται να ανησυχείς.. Είδα και στο άλλο θέμα με τίτλο "βοήθεια" τι έγινε.. Η γνώμη μου εμένα είναι ακριβώς ίδια με της κοπέλας που σου απάντησε.. Έγκυος πριν την περίοδο μένεις αν έχεις πολύ μικρό κύκλο.και μετά την περίοδο έχεις αμέσως ωορηξία.. Ή κάπως έτσι τέλος πάντων... Αν θες να πάρεις το χάπι πάρ'το (μέχρι 72 ώρες μετά την επαφή πιάνεται) αλλά, επειδή το χάπι δεν είναι τίποτα άλλο από μια ισχυρή δόση ορμόνης η οποία προκαλεί την περίοδο, και επειδή με τις ορμόνες δεν παίζουμε καλό είναι να μην το θεωρήσεις ως αντισύλληψη.. Δηλαδή το πολύ μια φορά το μήνα και αν... Φιλάκια

• Like 2

Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Γίνεται. Έμεινα έγκυος στο ένα από τα παιδιά μου κάπου 5 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Στην περίπτωσή μου ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Αν για σένα δεν είναι κάτι που θες, προλαβαίνεις να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας.

• Like 1

• 2 weeks later...

Bρε κοριτσια τι γραφετε?:shock: :shock: :shock:

Η συλληψη γινεται στην ωορρηξια και η περιοδος ερχεται 14-15 ημερες μετα την ωορρηξια.

Συλληψη πριν την αναμενομενη περιοδο δεν υπαρχει ποτε.

Για οσες πιστευουν οτι εμειναν εγκυος πριν την αναμενομενη περιοδο, η κανουν λαθος στους υπολογισμους η  ο κυκλος τους ηταν μεγαλος εκεινη την φορα και η περιοδος δεν θα ερχοταν την αναμενομενη ημερομηνια., αλλα πολυ αργοτερα. 

Edited by summer wine
  • Like 1

9 ώρες πρίν, summer wine είπε:

Bρε κοριτσια τι γραφετε?:shock: :shock: :shock:

Η συλληψη γινεται στην ωορρηξια και η περιοδος ερχεται 14-15 ημερες μετα την ωορρηξια.

Συλληψη πριν την αναμενομενη περιοδο δεν υπαρχει ποτε.

Για οσες πιστευουν οτι εμειναν εγκυος πριν την αναμενομενη περιοδο, η κανουν λαθος στους υπολογισμους η  ο κυκλος τους ηταν μεγαλος εκεινη την φορα και η περιοδος δεν θα ερχοταν την αναμενομενη ημερομηνια., αλλα πολυ αργοτερα. 

Τυχαίνει να μείνεις έγκυος στην περίοδο, ανάλογα με τον κύκλο σου.. 

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω για άκομα μια φορά με την γλυκιά Χρύσα.Μπόρεις να μείνεις έγκυος η λεγόμενη καθυστερημένη σύλληψη εννοείτε όμως η περίοδος θα ερχόταν αργότερα απ αύτο που περιμένεις.Αν έχεις σταθερό κύκλο σπάνια συμβαίνει αλλά επείδη δεν παίζεις μ αυτά δεν είναι μέτρο αντισύλληψης ούτε η διακοπτόμενη επαφή,ούτε ελεύθερη επαφή κοντά στην περίοδο ούτε το χάπι της επόμενης μέρας.Επίσης το χάπι επιτρέπεται 1-2 φορές στη ζωή σου.Αν γίνεται λήψη συχνά προκαλεί κύστες και ανωμαλία στον κύκλο της περιόδου.Ετσί ας προσέχουμε γιατί εμείς τα τραβάμε όλαααα.Θα μπορούσες να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου για να σε συμβουλέψει κατάλληλα.Αλλά κορίτσι μου να είσαι χαλαρή μην τυχόν καθυστερήσεις την περιοδό σου απ το άγχος και όλα να πάνε καλά.

• Like 1

Ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση αυτη. 

Η συλληψη δεν συμβαινει την  ημερα  της επαφης απαραιτητα, οποτε εαν υποθεσουμε οτι μια γυναικα ειχε μοναδικες επαφες προς το τελος της περιοδου πχ. 5η ημερα και ο κυκλος της ειναι μικρος 23 ημερες,  που σημαινει ωορρηξια την 8η -9η ημερα (23-(14,15)) τοτε σε αυτη την περιπτωση υπαρχει πιθανοτητα να μεινει εγκυος,  εφοσον τα σπερματοζωαρια μπορουν να ζησουν εως και 5 μερες το πολυ ..  

Edited by summer wine

Αν σου έχει έρθει η περίοδος, συνήθως ξέρεις ότι η ωορρηξία ήταν 15 μέρες πριν. Αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου, δεν ξέρεις ποτέ ΘΑ έρθει η ωορρηξία και η περίοδος. Αν έχεις κανονικό κύκλο, π.χ. κάθε 30 μέρες, οι πιθανότητες είναι να έχεις κάθε μήνα ωορρηξία γύρω στην 15η μέρα. Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα ότι και αυτός ο κύκλος θα είναι 30 μέρες και δε θα τύχει να αργήσει η ωορρηξία και η περίοδος κατά 10 μέρες αυτή τη φορά. Και αν βάλεις μέσα ακανόνιστους κύκλους ή διπλή ωορρηξία (ναι, γίνεται και αυτό), σίγουρα δεν μπορείς να βασίζεσαι στην ημερομηνία και μόνο ως μέθοδο αντισύλληψης.

• Like 1

• 2 years later...

Είναι πάρα πολύ δύσκολο, οι γόνιμες μέρες είναι συνήθως στη μέση του κύκλου, πχ σε 28 ημερών κύκλο 11η με 17η μέρα και κάπου εκεί γίνεται και η ωορρηξία (από ότι ξέρω το ωάριο ζει 48 ώρες το πολυ). Οι πιθανότητες είναι πάντα πιθανότητές βέβαια, μια φίλη μου στα 22 της είχε συλλάβει από ότι μου είχε πει τη 2η μέρα της περιόδου της, βέβαια ακόμα αναρωτιέμαι μήπως κάτι δεν θυμόταν καλά.  Αν και σαν πιθανότητα είναι πολύ μικρη, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στο μέτρημα των ημερών σαν μέθοδο αντισύλληψης, όπως γράφουν και παραπάνω.

Διαφημίσεις

• 2 months later...