administrator

Ειδική Αγωγή, νέες συμβάσεις, κείμενα και συζήτηση

  Recommended Posts

  Στο θέμα αυτό θα προσθέσουμε όλα τα κείμενα σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ειδική Αγωγή

  Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ βλέπει θετικά αλλά και τρωτά σημεία στη νέα Σύμβαση ΕΟΠΥΥ

  Εικόνα carer

  Δημοσιεύτηκε από carer πριν 8 ημέρες

   

  Θετικά και αρνητικά σημεία της νέας Σύμβασης ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής επισημαίνει η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τις διαδικασίες «εξπρές», χωρίς ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο μεταξύ των μερών που εμπλέκονται.

   

  ❝ Ως θετικά κρίνονται τα εξής: ❞

   

  1. Η συμβασιοποίηση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής θα συμβάλλει στο να μπορούν ανεξαρτήτως εισοδήματος γονείς που έχουν παιδιά με αναπηρία- ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να λαμβάνουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής.

   

  2. Σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας των γονέων Ατόμων με βαριές αναπηρίες στις ΠΕΔΥ για την κατάθεση δικαιολογητικών για τις θεραπευτικές πράξεις ειδικής αγωγής των παιδιών τους και γενικότερα μείωση της γραφειοκρατίας για εμάς τους γονείς και βελτίωση της διαδικασίας και του συστήματος.

   

  3. Καλύτερος έλεγχος της ποιότητας των υπηρεσιών ειδικής αγωγής προς τα παιδιά μας.

   

  4. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούμε ότι σʼένα σημαντικό βαθμό θα μπει φρένο σε εξωφρενικές τιμές ανά συνεδρία που καλούμαστε ως γονείς να καταβάλουμε για τα παιδιά μας σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις καλούμαστε επίσης να καταβάλουμε υψηλά ποσά και «μαύρα» κυρίως για κατʼοίκον θεραπευτικές πράξεις σε επαγγελματίες για το καλό των παιδιών μας.

   

  5. Εξορθολογίζεται ο τρόπος διάθεσης των πόρων του ΕΟΠΥΥ που προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία όλων μας, καθώς επίσης και εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων που ασχολούνται σήμερα με την εκκαθάριση παραστατικών δαπανών που υποβάλλουμε εμείς οι γονείς στις κατά τόπους ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ.

   

  ❝ Όμως από την μέχρι τώρα διαδικασία που ακολουθείται και όπως αυτή εξελίσσεται διαπιστώνουμε τα εξής τρωτά σημεία: ❞

   

  1. Οι διαδικασίες ξεπερνούν τα όρια του επείγοντος και περνούν στα όρια του αιφνιδιαστικού, όπου η εμπειρία μας μέχρι τώρα μας δείχνει πως καμία σοβαρή ενέργεια και οργανωμένη δουλειά δεν μπορεί να έχει σωστό αποτέλεσμα εάν στηρίζεται στον αιφνιδιασμό αφενός, αφετέρου η διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να βασίζεται σʼέναν ειλικρινή, έντιμο και εξαντλητικό διάλογο, ώστε η συμφωνία και οι όροι που θα την αποτελέσουν να είναι πραγματικά προς όφελος τόσο των δυο πλευρών (ΕΟΠΥΥ- Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων Ειδικής Αγωγής), όσο όμως κυρίως των ληπτών των υπηρεσιών αυτών που είναι τα παιδιά μας, τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

   

  2. Για να μπορέσει να επιτευχθεί μια καλή και τίμια συμφωνία θα πρέπει οι αποζημιώσεις που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία- σύμβαση να είναι πραγματικές ή κοντά στην πραγματικότητα των τιμών του 2017 και όχι των τιμών του 1987. Με τον τρόπο αυτό περισσότεροι επαγγελματίες θα δεχθούν να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, συνεπώς θα είναι και προς μεγαλύτερο όφελος των ληπτών των υπηρεσιών δηλαδή των παιδιών και των οικογένειών μας.

   

  3. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι τα παιδιά μας μέσω ημών των γονέων τους έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού αλλά και θεραπευτή για την αποκατάστασή τους.

   

  4. Για να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά μας, θα πρέπει πριν την υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης να τεθούν ποιοτικές και χωροταξικές προδιαγραφές για τους χώρους που στεγάζουν τέτοιου είδους δραστηριότητες, ώστε να διασφαλιστεί και η ποιοτικότερη παροχή των υπηρεσιών αυτών στα παιδιά μας (όπως υφίστανται λ.χ. στα ΚΗΦΑμεΑ- ΚΔΗΦΑμεΑ).

   

  5. Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη πρόβλεψη τόσο για τους γονείς που από 1/1/2017 και μέχρι να ομαλοποιηθεί το νέο σύστημα θα καταβάλουν εξοφλημένες αποδείξεις Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων Ειδικής Αγωγής στις ΠΕΔΥ, αλλά και σε καταστήματα του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (πλέον ΕΦΚΑ), αλλά και τι θα γίνει βέβαια με όλους εκείνους τους γονείς κυρίως της επαρχίας που στην περιοχή τους δεν θα υπάρχει συμβεβλημένος Επαγγελματίας ή Επιχείρηση υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, αλλά μόνο μη συμβεβλημένοι.

   

  Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

  Λυμβαίως Ιωάννης, Πρόεδρος

  Σπηλιόπουλος Ιωάννης, Γεν. Γραμματέας

  Η Παvελλήvια Ομοσπονδία Σωματείωv Γoνέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο των Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες) το οποίο εκπροσωπεί περίπου 200 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - Τι διεκδικούν οι επαγγελματίες;

  (*) Εμείς, οι σύλλογοι και σωματεία επαγγελματιών – επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουμε τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες καταγγέλουμε τη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την παροχή των υπηρεσιών αυτών. #noesiGRnews #eopyy

  Ο ΕΟΠΥΥ, μας κάλεσε στις 22/12/16 σε προσχηματική διαπραγμάτευση και κατʼ όνομα «δημόσια διαβούλευση» – συνολικής διάρκειας 4 ημερών συμπεριλαμβανομένων 3 αργιών – για τη κατάρτιση συμβάσεων με τους παρόχους υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής» – δηλαδή με εμάς – μέχρι τις 30/12/16.

  Η προτεινόμενη σύμβαση παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, βρίθει ανακριβειών και ελλείψεων ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

  Ταυτόχρονα, στο Ν.4447�ΦΕΚ Αʼ 241/23.12.2016� – Άρθρο 34 διατυπώνονται οι προϋποθέσεις για οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή: Όταν η πραγματικά απαιτούμενη δαπάνη ξεπερνά την προβλεπόμενη, θα εφαρμόζεται οριζόντια περικοπή – κοινώς επονομαζόμενη «κόφτης», το δε ποσό που λείπει θα αφαιρείται από τις αμοιβές των παρόχων υπηρεσιών, δηλ από εμάς – «claw back».

  Ως επαγελματίες που σεβόμαστε στοιχειωδώς την επιστήμη και το επάγγελμά μας, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε σύναψη συμβάσεων με αυτά τα δεδομένα.

  > Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ – χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς & παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν από 1/1/2017 χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές,

  > Δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή,

  > Δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής,

  1) Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών Ειδικής Αγωγής για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου κατά το οποίο θα μας δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά και να δρομολογήσουμε τις προυποθέσεις για μια δίκαιη σύμβαση που θα διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.

  2) Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών Ειδικής Αγωγής όπως ορίζεται στο Ν. 4447/2016.

  3) Καλούμε τους γονείς και τις οικογένειες που μας έχουν επιλέξει και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας για βιώσιμες, ωφέλιμες για τους ίδιους και δίκαιες λύσεις στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

  4) Και, τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στους περίπου 2000 χώρους και δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής“ να συνταχθούν μαζί μας για να πετύχουμε βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”.

  Αθήνα, 29/12/2016

  (*) Υπογράφουν οι Σύλλογοι:

  1)

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.)

  Τηλ.: 2103848362

  Ε-mail: [email protected]

  2)

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ - ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (Π.Σ.Λ.)

  Ε-mail: [email protected]

  3)

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

  E-mail: [email protected]

  Τηλ.: 6945454203

  4)

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ (ΠΕ)

  E-mail: [email protected]

  5)

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Λ.Λ.Ε.)

  6)

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

  E-mail: [email protected]

  7)

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  Email: [email protected]

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  από http://www.noesi.gr/event/parastasi-diamartyrias-gia-nea-symvasi-toy-eopyy-syllogoys-foreon-eidikis-agogis

   

  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: Οι Σύλλογοι των φορέων Ειδικής Αγωγής οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/01/2017 ώρα 09.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα). Δείτε τα αιτήματα αναλυτικά.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ: Παράσταση Διαμαρτυρίας Φορέων Ειδικής Αγωγής και στην Αχαΐα οργανώνεται, επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα έξω από το Κεντρικό ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, (Γούναρη & Κορίνθου 331), στην Πάτρα, σε συμπαράσταση της διαμαρτυρίας που θα έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα. Παρομοίως, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (Προξένων 2).

   

  Στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έχουν μεταβιβαστεί όλες οι ευθύνες και αρμοδιότητες για την Σύμβαση της Ειδικής Αγωγής σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" με τίτλο "Μεταβίβαση αρμοδιότητα υπογραφής συμβάσεων στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού". Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Το κείμενο των γονέων, που καλούνται να συνυπογράψουν όσοι έχουν παιδιά που χρήζουν ειδική αγωγή. Για να συνυπογράψετε κάνετε αίτημα στην ομάδα facebook και γράφετε στα σχόλια της ομάδας, τα εξής: Επώνυμο, όνομα, Αρ.παιδιών που λαμβάνουν ειδική αγωγή & Περιοχή.

   

   

  Άτυπη Ομάδα 61 Γονέων με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής και Συνυπογράφουν την

  κάτωθι

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗβ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  Προς: Υποδιοικητή του ΕΟΠΥΥ

  Κο Τάκη Γεωργακόπουλο

  Κοινοποίηση:

  Κοινοβουλευτικές Ομάδες όπως αυτές παρατίθενται στο τέλος της επιστολής

  Κε Γεωργακόπουλε,

  Με αφορμή τη δημοσίευση του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ Α241/23.12.2016), του κοινού δελτίου

  τύπου Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών - Επιστημόνων και νομικών προσώπων που

  παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και της δικής σας συνέντευξης «Στο Κόκκινο Πάτρας

  107,7», εμείς ως γονείς παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη

  σας τους φόβους και προβληματισμούς μας σχετικά με την νέα νομοθεσία, καθώς και τις

  θέσεις μας για τις ενέργειες του Οργανισμού.

  1. Ανεξάρτητοι θεραπευτές: Η Σύμβαση που τέθηκε υπόψη μας αναφέρεται σε κέντρα

  Ειδικής Αγωγής, που λειτουργούν υπό τη μορφή επιχείρησης. Δεν προβλέπεται

  τίποτα για τους Ανεξάρτητους Θεραπευτές; Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι η έλλειψη

  κέντρων σε πολλές περιοχές, η αδυναμία μετακίνησης τους παιδιού ή λόγοι

  προσωπικής αξιολόγησης από τον γονέα οδηγούν σε επιλογή ανεξάρτητου

  θεραπευτή. Για αυτούς ποια είναι η θέση του Οργανισμού;

  2. Είναι αλήθεια ότι καιρός ήταν να φύγει από τους ήδη βεβαρημένους γονείς το

  βάρος προπληρωμής των διδάκτρων ειδικής αγωγής. Είναι αλήθεια ότι μέχρι

  σήμερα τα κέντρα και οι θεραπευτές ουδόλως προσάρμοσαν τις αμοιβές τους

  καίτοι οι γονείς λαμβάνουμε ελάχιστο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ - αναλογικά με την

  συνολική δαπάνη που καταβάλουμε.

  Ανησυχούμε όμως για το τελικό ποσό που σκοπεύει να χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ στους

  θεραπευτές ως αποζημίωση. Γνωρίζετε ότι η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς

  για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ

  όταν εμείς πληρώνουμε 35 & 40 Ευρώ ανά συνεδρία. Ανάλογα ποσά δεν θα

  ικανοποιήσουν σοβαρούς επιστήμονες. Οι επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί

  θεραπευτές δεν θα συμβιβαστούν σε ευτελισμό της αμοιβής τους κε

  Γεωργακόπουλε. Θα συνεχίσουν ανεξάρτητα του ΕΟΠΥΥ τη δραστηριότητά τους και

  εμείς οι γονείς θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε και πάλι σε αυτούς, έστω

  αναλαμβάνοντας μεγαλύτερο κόστος, και μεγαλύτερο βάρος στις αδύναμες πλέον

  πλάτες μας. Ή να καταφύγουμε σε άδηλες συναλλαγές μαζί τους προκειμένου να

  εξασφαλίσουμε μια θέση στο πρόγραμμά τους. Πρόκειται για τα παιδιά μας κε

  Γεωργακόπουλε, και για αυτά πράγματι κάνουμε τα πάντα.

  2

  3. Μείωση χρόνου συνεδρίας Λογοθεραπείας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο χρόνος

  συνεδρίας μειώθηκε στα 30ʼ. Με ποια επιστημονικά κριτήρια ο οργανισμός

  αποφάσισε ότι αρκούν 30 λεπτά συνεδρίας για να υποστηριχθεί το παιδί που

  κινείται σε φάσμα Αυτισμού, με προβλήματα διάσπασης ή άλλων διαταραχών του

  λόγου; Όταν ένα παιδί πχ με διάσπαση χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 και πλέον

  λεπτά να ενταχθεί στη διαδικασία αλληλεπίδρασης με τον θεραπευτή και στο

  πρόγραμμά του;

  4. Κατανομή με βάση πληθυσμιακά κριτήρια (άρθρο 100 παρ.5 του τροπ/νου ν.

  4172/13) : Η εγκαθίδρυση κλειστών προϋπολογισμών ανά γεωγραφική ενότητα και

  πληθυσμό πιθανά να λειτουργεί ικανοποιητικά για την απονομή δαπανών στους

  δημόσιους πάροχους υγείας αλλά όχι για τους ιδιωτικούς. Παρακαλώ λάβετε

  υπόψη ότι πραγματικά παρατηρείται συγκέντρωση ή έλλειψη δομών σε

  συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο γονέας επιλέγει κέντρα ή

  θεραπευτές που αποδίδουν τα μέγιστα στο παιδί του ανεξάρτητα της γεωγραφικής

  θέσης τους πχ κέντρα ειδικής αγωγής σε ʽΆνοιξη, Κηφισιά, Άγιο Στέφανο κλπ έλκουν

  ασφαλισμένους Οινόφυτα, Θήβα ακόμα από Ελευσίνα.

  Είναι σημαντικό να μην περιοριστεί η ελευθερία επιλογής του γονέα με βάση το

  ευαίσθητο κριτήριο της καλύτερης παροχής προς το παιδί του.

  5. Σχετικά με το επίμαχο θέμα του βclaw backβ και «rebate»: Ένα κέντρο Ειδικής

  Αγωγής καλείται να πληρώσει το προσωπικό του, τα ενοίκιά του, τα αναλώσιμα

  του, τα μηχανήματά του και όλα τα λειτουργικά του έξοδα υπολογίζοντας στα

  χρήματα που έστω, με τις χαμηλές τιμές που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ του αναλογούν.

  Και θα κληθεί εκ των υστέρων να λάβει πετσοκομμένα ακόμα και αυτά τα λίγα; Από

  πού νομίζετε θα αναζητήσει τη κάλυψη του κόστους αυτού; Από τους

  ασφαλισμένους φυσικά! Με φανερούς ή άδηλους για τη δημόσια αρχή τρόπους.

  Κάνοντας πρόσθετες συνεδρίες που θα επιβαρύνουν μόνο το γονέα.

   

  6. Ίσως δεν άπτεται της ειδικότητάς σας, ίσως δεν σας ενημέρωσαν, αλλά θα πρέπει

  να λάβετε υπόψη ότι ένα παιδί πχ στο φάσμα του αυτισμού δύσκολα

  προσαρμόζεται σε βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς και των συνήθειών του,

  αλλαγή η οποία συνήθως λειτουργεί ως τροχοπέδη της εξέλιξής του. Λέτε ότι

  «όποιος θέλει υπογράφει, δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να υπογράψουν σύμβαση με

  τον ΕΟΠΥΥ εάν δεν τους αρέσει... Τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη με

  παθήσεις που απαιτούν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία υπάρχουν δημόσιες και

  ιδιωτικές δομές που μπορούν να τα καλύψουν».

  Μα πως θα γίνει αυτή η βίαιη μετάβαση;

  Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι ατυχής κάθε ενέργεια στη μέση της

  εκπαιδευτικής χρονιάς, όταν ήδη τα παιδιά έχουν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα

  σε κέντρα με θεραπευτές που εμπιστευόμαστε και έχουν ήδη χτίσει σχέση με τα

  παιδιά μας. Τα παιδιά μας έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Πως γίνεται να αλλάξουμε

  κέντρο ή θεραπευτή στη μέση της χρονιάς εάν αυτό που είμαστε τώρα δεν

  3

  υπογράψει σύμβαση; Κινδυνεύει σημαντικά η ισορροπία τους και λειτουργεί

  ανασταλτικά στην πρόοδο τους.

  7. Μιλάτε για προκλητή ζήτηση λογοθεραπειών αλλά και για παιδιά που έχουν

  πραγματική ανάγκη, με παθήσεις που απαιτούν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

  Αμφισβητείτε μήπως τις γνωματεύσεις που έχουν το σύνολο των παιδιών από

  Δημόσια ΚΕΔΥ ή Δημόσια Νοσοκομεία ότι χρήζουν ειδικής αγωγής; Διαθέτετε

  στατιστικά στοιχεία ή στοιχεία δόλιας γνωμάτευσης εκ μέρους των

  προαναφερόμενων δημοσίων οργανισμών ή κερδοσκοπίας εκ μέρους των γονεών;

  Πραγματικά οφείλετε να παραθέσετε οποιαδήποτε στατιστική ή έρευνα έχετε στα

  χέρια σας και η οποία υποστηρίζει τα λόγια σας. Και να μην απευθύνετε γενικές

  κατηγορίες που θιγούν και εμάς στο σύνολο.

  8. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι ειδικής αγωγής δεν έχουν χρήζουν μόνο τα

  παιδιά του φάσματος, τα παιδιά με οποιοδήποτε σύνδρομο ή τα παιδιά με νοητική

  καθυστέρηση, αλλά και παιδιά με πλήθος διαταραχές, όπως

  Αρθρωτικές - φωνολογικες διαταραχές

  Τραυλισμός

  Γλωσσική καθυστέρηση

  Δυσλεξία / δυσορθογραφια / Δυσαριθμησια

  Σκοπεύετε να αποκλείσετε από την ειδική αγωγή κάποια από αυτές τις κατηγορίες;

  Με ποια κριτήρια;

   

  9. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα η Θεσσαλονίκη ή η Πάτρα. Οι υπάρχουσες δομές

  που λέτε ότι θα καλύψουν τα παιδιά μας εάν κάποια κέντρα ή θεραπευτές

  αρνηθούν τη σύμβαση με τον Οργανισμό απλά δεν υπάρχουν, ειδικά όταν μιλάμε

  για την περιφέρεια. Μη μας βάζετε στο στόχαστρο. Ήδη πολλοί από εμάς

  μεταφέρουμε με τα παιδιά μας σε αποστάσεις 40 + χλμ προκειμένου τα παιδιά μας

  να φοιτήσουν σε ειδικά σχολεία. Μη το κάνουμε και για τα κέντρα Ε.Α. Δεν

  υπάρχουν δομές κε Γεωργακόπουλε, ειδικά Δημόσιες οι οποίες θα μπορούσαν να

  εξυπηρετήσουν το πλήθος των παιδιών μας. Και μη μας αποκλείσετε από το

  δικαίωμα αξιολόγησης του θεραπευτή.

  10. Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι ο χρόνος αναμονής για ραντεβού αξιολόγησης από ΚΕΔΥ

  ή Δημ Νοσοκομεία είναι πάνω από 6 μήνες. Μη μπει σε αυτό το πλαίσιο και η

  θεραπεία των παιδιών μας. Μην το επιτρέψετε για την Ειδική Αγωγή.

   

  Κύριε Γεωργακόπουλε,

  Γνωρίζουμε τη δυσχερή θέση της χώρας μας. Αναγνωρίζουμε τη προσπάθεια εξυγίανσης και

  βελτίωσης του ΕΣΥ. Αλλά μην μας βάζετε στο στόχαστρο. Το κράτος οφείλει να μας

  αντιμετωπίζει ως ισότιμους πολίτες, που είναι συνεπής με τις εισφορές και τους φόρους

  τους. Και μην συγκρίνετε το κόστος γενικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το το

  κόστος της Ειδικής Αγωγής. Γνωρίζετε ότι σημαντικές δαπάνες των Δημοσίων μονάδων

  4

  Αʼβάθμιας και Βʼθμιας περίθαλψης δεν έχουν τιμολογηθεί στο οργανισμό σε βάθος χρόνου.

  Μπορούμε να παραθέσουμε αναλυτικά στοιχεία για τις ατιμολόγητες δαπάνες

  Νοσοκομείων, όπως του Ευαγγελισμού που μέχρι το 2015 είχε ατιμολόγητες δαπάνες προς

  ΕΟΠΥΥ πλέον των 10.000.000 Ευρώ. Διαθέτετε εσφαλμένα νούμερα και οδηγείστε σε λάθος

  συμπεράσματα συγκρίνοντας εικονικά στοιχεία κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

  με πραγματικά της Ειδικής Αγωγής . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ.

  Με τιμή, οι γονείς

  Αβραμπου Λαμπρινη 1 παιδι Μαρουσι Αττικης

  Αγγελακη Μαρια, 1 παιδι,Σερρες

  Αντωνιου Αναστασία , 1 παιδι, Θεσσαλονικη

  Βερυκιου Αννα-Μαρία. 1παιδι. Πλαγια Αιτ/νιας.

  Βετσικα Αναστασια, 1παιδι, Ελευσινα Αττικη

  Βουρλουμη βασιλική 1 παιδί Αθήνα

  Γεροδήμου Παναγιώτα, 1 παιδί, Αθήνα

  Γκαρελη Εφη 2 παιδιά, Αγ.Παρασκευή Αθήνα

  Δουζινα θωμαη 2 παιδια, Καλλιθεα..

  Θεμελή Αλεξάνδρα 1 παιδί Γλυφάδα

  Θετέρογλου Αφροδίτη , 1 παιδί, Ξάνθη

  Κακαρουντα Μαρίνα 2 παιδιά,Ανάβυσσος Αττικης

  Καντιώτη - Τσουραπά Μαίρη, 1 παιδί, Γλυφαδα, Αττική

  Καπαλού Κωνσταντίνα, 1 παιδί, Αχαρνές

  Κασαμπαλάκου Μαίρη, 1 παιδί, Χαλκούτσι Αττικής.

  Κατζουράκη Μαρία, 1 παιδί Κορυδαλλός Αθήνα

  Κατσανιώτη Πολυτίμη 2 παιδιά, Αγ.Παρασκευή Αθήνα

  Κλεινάκη Αφροδίτη, 1 παιδί, Χανιά Κρήτης

  Κοκκίνου Δήμητρα, 1 παιδί, Καματερό

  Κολοσκοπη Αναστασια, 1 παιδι, Αγια Παρασκευη Αττικης

  Κουιμτζή Φωτεινή 1παιδί Πετρούπολη

  Κουνελη Ναντια (Κωνσταντινα) δυο παιδια Πειραιας

  Κουταβα Κατερίνα, 1 παιδί, Αγια Παρασκευή

  Κωνσταντίνου Κωνσταντία 2 παιδια Ευβοια

  Λαβίδα Ευδοξία, 1 παιδί, Αθήνα

  Λακιωτη Χαρικλεια, 1 παιδι, Αγ Παρασκευή

  Λεγάτου Αικατερίνη, 1 παιδί, Αφίδνες

  Λεγάτου Κωνσταντίνα, 1 παιδί, Αφίδνες

  Λευτάκη Μαρία, Ζαννιδάκης Γιώργος, 1 παιδί, Καλαμάτα

  Μαγνησαλη Συμελα, 2 παιδιά, Αθήνα

  Μάντζαρη Πηνελοπη 1 παιδι αγιος δημητριος Αττική

  Μαούνη Σοφία, Αθήνα, 2 παιδιά

  Μουράτη Μαρίκα 1 παιδί Παγκράτι Αθήνα

  Μπαντά Νίκη. 1 παιδι. Χανια Κρήτης

  Μπάτσου Μαριάνθη, 3 παιδιά (τριδυμα) Λυκόβρυση Αττικής

  Μυλωνά Χαρίκλεια,1 Παιδί 9.5 ετων,Αθήνα.

  Νικανδρου Αικατερινη, 1 παιδί , Πολυδενδρι Αττικής

  Πανανελοπούλου Κατίνα, 1 παιδί, Νίκαια

  Πανατου Κονδυλω, 2 παιδιά, Κάλυμνος

  5

  Παπαδοπουλου Μαρία, 2 παιδια Κερατσινι Πειραιας

  Παπασταύρου Αγγελική, 1 παιδί , Κορωπί Αττικης

  Παρασκευοπουλου Θεοδώρα, 1 παιδί, Γαλάτσι

  Πασχώνη Παρασκευή , 1 παιδί ,Λάρισα

  Πλαΐτη Βουλα, 1 παιδί, χωριο Φόδελε, Ηράκλειο Κρητης

  Πορφυριαδη Μαρια, 1 παιδι, Γλυφαδα Αττική

  Πορφυριαδη Πανδώρα, 1 παιδι, Βούλα Αττική

  Σαμπαθιανάκη Μαρία, 1 παιδί, Ηράκλειο Κρήτης

  Σαραντίδου Αικατερίνη, 1 παιδί, Θέρμη Θεσσαλονίκης

  Σιγγιριδου Ελενη 2 παιδια Θεσσαλονικη

  Σιγγιριδου Ελενη 2 παιδια Θεσσαλονικη

  Σίττα Ευαγγελία 2 παιδια Αργυρουπολη

  Σταμουλη Ελπιδα, 1 παιδι ,Ιλιον αθηνα

  Συντυχακη Μαρινα, 1 παιδι Ηρακλειο Κρητης

  Ταβουλτσιδου Σταυρουλα, 1 παιδί, Πολυδενδρι Αττικής

  Τιαντση Αννα 1 παιδι, Θεσσαλονίκη

  Τουρσίδου Σοφία ,1 παιδί,Κως

  Τσαβδαρίδου Σωφρονια, 2 παιδια, Ξάνθη

  Τσιριδου Κυριακη ,1 παιδι ,Χανια Κρητης

  Φέκκα Μαρία, Αθανασιάδης Ιορδάνης, 1παιδί, Αιγάλεω

  Αττικής

  Χατζηκωνσταντή Μαρία Τζαφέρης Πέτρος 1 παιδί Πειραιας

  Χριστοπούλου Μαρία, 1 παιδί, Σαρωνίδα

  Για τυχόν διευκρινήσεις παρακαλούμε επικονωνήστε στο email:

  dinalegatos(at)auditabacus.gr και τηλ. 6948 27 1130 / 210 2812564 (203) / fax 210 2815960,

  Λεγάτου Κωνσταντίνα

  (ΛΙΣΤΑ)

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:

  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (syriza(at)parliament.gr)

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (φαξ 210 854 2813/ b.oikonomou(at)parliament.gr )

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

  ΑΡΙΣΤΕΡΑ) (fax: 210-3707680)

  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (fax: 210-3707420)

  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (info(ατ)topotami.gr)

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙβ¦ΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (fax: 210-3707976)

  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (fax: 210-3708535)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Παρακαλω οσοι εχετε παιδακια που χρηζουν ειδικης αγωγης, μπειτε στην ομαδα και υπογραψτε! Παιζουν με το μελλον των παιδιων μας, ειναι ανηκουστο ολο αυτο που συμβαινει!!! Μιλαμε για παιδακια με αυτισμο, νοητικη στερηση, συνδρομα, μαθησιακες δυσκολιες, ειναι δυνατον να μεινουν αβοηθητα;; Πρεπει να αντιδρασουμε, να υπερασπιστουμε τα δικαιωματα τους!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  να πω οτι πρόσθεσα και δικό μου κείμενο στο άρθρο, είναι αυτό

  Διαφαίνεται από τα κείμενα ότι το θέμα δεν έχει αντιμετωπιστεί από τους υπευθύνους του κράτους με την δέουσα προσοχή, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα από τις αλλαγές και τις προθεσμίες που τέθηκαν.

  Το αποτέλεσμα είναι αναταραχή και αβεβαιότητα σε οικογένειες, παιδιά και έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών.

  Οι αλλαγές που προτείνονται, όπως σημειώνεται στις ανακοινώσεις, δεν είναι εφαρμόσιμες/δεν καλύπτουν την επαρχία (δεν περιλαμβάνουν τους ανεξάρτητους θεραπευτές αλλά μόνο κέντρα), δεν περιλαμβάνουν το κριτήριο της ελεύθερης επιλογής του θεράποντος από τους γονείς, περιορίζουν την ώρα των συνεδριών σε 30΄(!), με αβέβαια τα ποσά της αποζημίωσης των επαγγελματιών ανά συνεδρία.

  Σε μια εκ των ανακοινώσεων (συλλόγων επαγγελματιών) βλέπουμε μεγάλη οργή καθώς οι ημερομηνίες (4 ημέρες!) που τους δόθηκαν για διαβούλευση ήταν αδύνατον εκ των προτέρων να είναι αρκετές.

  Στα μάτια μας αυτό που διαχωρίζει αυτή την περίπτωση από αυτές των υπολοίπων ιατρικών επισκέψεων, φυσιοθεραπείας, γυναικολογικών ή παιδιατρικών ιατρικών ραντεβού, όπου επίσης υπάρχουν δυσκολίες, είναι ότι οι γονείς παιδιών που χρήζουν ειδική αγωγή, είναι αναγκασμένοι να τηρούν τις θεραπευτικές συνεδρίες περισσότερες φορές την εβδομάδα για πολλά έτη συνεχόμενα. Δεν είναι μεμονωμένες οι ανάγκες τους αλλά συνεχόμενες - δεν μπορούν να διακοπούν γιατί αφορούν την ορθή ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών αυτών, η οποία εξαρτάται από αυτή την συνέχεια και σταθερότητα.

  Για αυτό το λόγο κάθε απότομη αλλαγή που διακινδυνεύει αυτή την συνέχεια και σταθερότητα, έχει τελικό χαμένο το ίδιο το παιδί.

  Παρακαλούμε τους αναγνώστες να δώσουν ιδιαίτερη μνεία σε αυτό το θέμα για αυτόν τον λόγο: διαδώστε ειδικά σε όσους γονείς γνωρίζετε ότι έχουν παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής, έτσι ώστε να μαζευτούν πολλές υπογραφές, μέσω της ομάδας facebook.


  ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

  (If You Wanna Make The World A Better Place)

  Take A Look At Yourself And Then Make A Change

  R.I.P. Michael Jackson.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  και να συμπληρώσω ότι ο λόγος που πρέπει εδώ να ακουστούν οι γονείς, είναι ότι εάν δεν ακουστούν,

  η συζήτηση θα είναι μόνο μεταξύ υπουργείου και επαγγελματιών, όπου θα υπάρξει πολιτικό παιχνίδι αντί να υπάρχει γνώμονας στο επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο θα πρέπει να ικανοποιεί τον τελικό αποδέκτη: ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ αυτή την υπηρεσία.

   

  Είναι τραγελαφικές δέ οι ανακοινώσεις που έχουν δοθεί στους γονείς να τρέξουν να σπεύσουν τώρα γρήγορα και να πάρουν υπογραφές τώρα, έτσι ώστε να τους γίνουν οι επόμενες λογοθεραπείες τους με το προηγούμενο στάτους.

  Οι γονείς γίνονται μπαλλάκια του πίνγκ πόνγκ, μεταξύ των αναγκών κράτους και επαγγελματιών.

   

  Εάν δεν υπάρξει κινητοποίηση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, έτσι θα είναι πάντα! εάν ο ΚΑΘΕΝΑΣ δεν γνωστοποιησει, δεν προκειται να αλλάξει κάτι. αφορά όλους γιατί ΟΛΟΙ , ακόμα και εάν ΔΕΝ χρήζει μέσα στην οικογένεια κάποιος Ειδικής αγωγής, θα είναι κάποιος φίλος ή συγγενείς που θα το χρειάζεται!

  Διαδώστε το όλοι για να φτάσει στα αυτιά όσων έχουν παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής!

   

  Το πρόβλημα είναι παράλληλο μεν με όλα τα άλλα υγείας και παιδείας, αλλά εδώ υπάρχει το θέμα του επείγοντος, της συνέχισης των θεραπειών και της σταθερότητάς τους, μιας και διασφαλίζουν την ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός παιδιού.

   

  Η υποστήριξη ενός παιδιού ή έφηβου που χρήζει ειδικής αγωγής είναι ένα έργο που απαιτεί τόση πολλαπλάσια ενέργεια, δύναμη, κουράγιο, υπομονή από τον γονέα αυτό.

   

  Πόσο πιο μεγάλη ασέβεια σε αυτό μπορεί να δείξουν οι εμπλεκόμενοι;.... :-(

   

  παρακαλώ διαδώστε, ενημερώστε για να φτάσει στους γονείς αυτούς το μήνυμα να δράσουν είτε με υπογραφές είτε με παρουσία στις παραστάσεις που θα γίνουν!


  ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

  (If You Wanna Make The World A Better Place)

  Take A Look At Yourself And Then Make A Change

  R.I.P. Michael Jackson.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  Όλοι εμείς, οι γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας, οφείλουμε να δηλώσουμε παρόντες τη Δευτέρα 16/1/2017, στις 09:00, έξω από το Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 9 στην Αθήνα, μαζί με τους Συλλόγους Φορέων Ειδικής Αγωγής

  Οφείλουμε μας να ήμαστε πρώτοι στη γραμμή του Αγώνα, οφείλουμε να πιέσουμε Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ να αντιμετωπίσουν το θέμα «Ειδική Αγωγή» με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

  Οι Θεραπευτικές Συνεδρίες των παιδιών μας δεν είναι επιλογή. Είναι ανάγκη για τα παιδά μας και τώρα διακυβεύεται η συνέχεια φροντίδας της ψυχοκινητικής τους εξέλιξης.

  Φίλοι γονείς

  Καλούμε όλους σας να είστε εκεί. Είναι Χρέος μας.

  Το Χρέος μας στα παιδιά μας.

  Η ομάδα συντονισμού ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

  Ντίνα, μητέρα του Οδυσσέα.

  Μαρία, μητέρα του Αλέξανδρου και του Χρήστου

  Γιώτα, μητέρα του Θέμη

  Δήμητρα, μητέρα του Κωνσταντίνου

  Άντζελα, μητέρα του Νεκτάριου

  Την ομάδα συντονισμού θα τη βρείτε έξω από την είσοδο του Υπουργείου 9:00

  Στις 10:00 η δική μας αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή στο γραφείο του Υπουργού, προκειμένου να υποβάλουμε τις προτάσεις μας.

  απο την νέα ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ομάδα.


  ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

  (If You Wanna Make The World A Better Place)

  Take A Look At Yourself And Then Make A Change

  R.I.P. Michael Jackson.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα