Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σοβαρές εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με ομοιοπαθητικά φάρμακα

alexanderchalkidis

Recommended Posts

"Μια κίνηση σοκ για όλο τον κλάδο της ομοιοπαθητικής παγκοσμίως καθώς απαγορεύτηκε να κάνουν οποιαδήποτε διαφήμιση στην οποία ισχυρίζονται ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει. Μαζί με το μεγάλο πλήγμα του κλεισίματος της μόνης κανονικής έδρας πανεπιστημίου στην εναλλακτική ιατρική τα πράγματα πλέον δείχνουν ότι η ομοιοπαθητική μπαίνει και επίσημα στην κατηγορία των θεραπειών πίστης (faith healing) και στερείται κάθε υποστήριξης από την επιστημονική κοινότητα."

(Απόσπασμα από αυτό το άρθρο εδώ)

Ήξερα ότι είχαν απαγορευτεί και παλιότερα οι διαφημίσεις στους ομοιοπαθητικούς σε κάποιες χώρες και ότι στην Αγγλία βγήκαν δυο πορίσματα από την Βουλή σχετικά (αρνητικότατα και τα δυο)

Στην Ελλάδα τι ισχύει; Λέει ο καθένας ότι γουστάρει;

Μονογονεική φάση, 3 παιδιά, πατέρας με επιμέλεια, σπάνιο φρούτο αλλά το ευχαριστιόμαστε

Διαφημίσεις

Αυτό φοβόμουν. Διαβάζοντας τις ερωτοαπαντήσεις στο φόρουμ πραγματικά έχω φρίξει. Είναι κυρίως σε στυλ:

1. ΕΓΩ, προσωπικά, στο ένα επεισόδιο, μου έτυχε, νομίζω, μάλλον, αυτόν ξέρω, αυτόν προτιμάω, τέλος συζήτησης.

2. Α, δεν ξέρω τι λέει η λογική/επιστήμη, μια φορά φταρνίστηκα, άκουσα από την ξαδέλφη της νονάς της γειτόνισσας ότι.... (και μου αρκεί, δεν το ψάχνω άλλο.)

Το θέμα είναι σοβαρότατο κατά τη γνώμη μου. Πέφτουν πολλοί/ές και σε αυτό το φόρουμ στην παγίδα της ομοιοπαθητικής και νομίζουν ότι με ένα "ε, εμένα με καλύπτει κι ας είναι placebo" ή ένα "είχα πάει στον ΔΥτικό γιατρό 2 φορές για το έκζεμα του Γιαννάκη και δεν έγινε τίποτα αλλά στον ομοιοπαθητικό μετά από 3 χρόνια ΜΙΑ ΧΑΡΑ!" μπορούν να καθαρίσουν.

Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τόσοι γιατροί που γράφουν εδώ μέσα, να αφήνουν τους ομοιοπαθητικούς τσαρλατάνους να αλωνίζουν.

Μονογονεική φάση, 3 παιδιά, πατέρας με επιμέλεια, σπάνιο φρούτο αλλά το ευχαριστιόμαστε

Αυτό φοβόμουν. Διαβάζοντας τις ερωτοαπαντήσεις στο φόρουμ πραγματικά έχω φρίξει. Είναι κυρίως σε στυλ:

1. ΕΓΩ, προσωπικά, στο ένα επεισόδιο, μου έτυχε, νομίζω, μάλλον, αυτόν ξέρω, αυτόν προτιμάω, τέλος συζήτησης.

2. Α, δεν ξέρω τι λέει η λογική/επιστήμη, μια φορά φταρνίστηκα, άκουσα από την ξαδέλφη της νονάς της γειτόνισσας ότι.... (και μου αρκεί, δεν το ψάχνω άλλο.)

Το θέμα είναι σοβαρότατο κατά τη γνώμη μου. Πέφτουν πολλοί/ές και σε αυτό το φόρουμ στην παγίδα της ομοιοπαθητικής και νομίζουν ότι με ένα "ε, εμένα με καλύπτει κι ας είναι placebo" ή ένα "είχα πάει στον ΔΥτικό γιατρό 2 φορές για το έκζεμα του Γιαννάκη και δεν έγινε τίποτα αλλά στον ομοιοπαθητικό μετά από 3 χρόνια ΜΙΑ ΧΑΡΑ!" μπορούν να καθαρίσουν.

Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τόσοι γιατροί που γράφουν εδώ μέσα, να αφήνουν τους ομοιοπαθητικούς τσαρλατάνους να αλωνίζουν.

Καλά, δε γράφουν και τόοοοσοι γιατροί εδώ μέσα ...

Άσε που οι "τσαρλατάνοι" για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων (και στο φόρουμ) δεν είναι η πρώτη επιλογή, για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν αποτελούν καν επιλογή. Πάντα όμως θα βρεθεί κάποιος που θα θέλει να την "ψάξει" αλλιώς, και αυτός ο κάποιος σίγουρα γνωρίζει ότι η συμβατική ιατρική απορρίπτει την ομοιοπαθητική. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι'αυτό, κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν αυτό που θέλουν να πιστέψουν, σωστό ή λάθος.

Να'σαι καλά, πράγματι αυτό το φόρουμ είναι όαση σε σχέση με τα ροζ site και αηδίες σε σελίδες στο Facebook. : )

Έκατσα να μαντρώσω τις αντιρρήσεις μου κάπως πιο συγκροτημένα εδώ ελπίζω να βοηθάω περισσότερο έτσι παρά με χαρακτηρισμούς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...