Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο χειμωνα και επισκεψεις

Recommended Posts

Τι νιώθω το επιχείρημα περί κοινωνικοποίησης..Κι εγώ θα νευρίαζα ίσως στη θέση σου σε σχέση με τη φίλη. Από την αλλη, οι συγγενείς ου έχουν δει το μωρό στο μαιευτήριο, γιατί να έρθουν και στο σπίτι; Το μαιευτήριο το βλέπω κάπως αλλιώς, δεν το ορίζεις, μπορεί και μια μαία να έχει αρχές ίωσης πχ... Στο σπίτι πάλι, χειμώνα, είναι υπερβολή να πλακώσουν όλοι. Σε μας ήταν καλοκαίρι, τα παράθυρα ανοιχτά, τα αντισηπτικά στο σαλόνι, και ήρθαν ο αδελφός του άντρα μου, η μαμά μου ελάχιστα, και ένα φιλικό ζευγάρι που κάθισε μακριά...

Το έχω γράψει και αλλού. Επειδή έχω ζήσει εμπειρία νοσηλείας, η μεγάλη διόμιση μηνών με ουρολοίμωξη, η μικρή ενός μηνός με ίωση, αυτό συνεπάγεται παρακέντηση για όσες δε γνωρίζουν, συν την αγωνία της λεχώνας και την ψυχολογική επιβάρυνση, καλό ειναι να μη ρισκάρεις...

Και όντως υπάρχουν η στενή οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί, οι γείτονες...Αρα και διαχωρισμοί στην οικειότητα. Και επειδή διάβασμα για σαραντισμό... Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι κρίσιμοι, όπου επιβάλλεται νοσηλεία σε πυρετούς άνω του 38... Με το καλό το μωράκι και θα τον βρεις τον τρόπο είμαι σίγουρη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν νομίζω ότι υπάρχει εγγύηση οτι δεν θα υπάρχουν συνέπειες, όταν έχεις να κάνεις με άλλα άτομα.

Αθηνά, δεν συμφωνώ σχεδόν με τίποτα από όσα είπες. Μεγαλώνω το παιδί μου όπως θέλω και όμως αισθάνομαι καλά ως γονιός.

1. αν η μαμά μου ψυχρανθεί μαζί μου και μου το κρατήσει χρόνια, επειδή δεν δέχτηκα τον συναχωμένο μουσαφίρη της, τι να πω? Δεν έχω τέτοια εμπειρία.Το βρίσκω εξαιρετικά σκληρό και σε καταλαβαίνω να φοβάσαι τόσο πολύ να πεις όχι σε κάποιον. Εμείς και τις δύο γιαγιάδες τις είχαμε εμπαργκο, δεν δίναμε λογαριασμό σε κανένα, όταν τα παιδιά ήταν νεογέννητα, και αργότερα μπορώ να σου πω. Ψυχραίνονται - ξεψυχραίνονται. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη τους, κι εμείς δείχνουμε το σεβασμό μας με άλλους πολλούς τρόπους, που δεν αφήνουμε περιθώρια.

2. Αν η φίλη μου γεννήσει και δεν θέλει κόσμο στο μαιευτήριο, θα το σεβαστώ. Από εκεί θα κρίνω την φιλία. Και η κολλητή μου, στο πρώτο παιδί, μας ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί επισκέψεις (γιατρός). Χαλάστηκα, αλλά κράτησε δύο - τρεις μέρες. Όχι προδοσία δεν ένοιωσα και δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να νοιώσει κανείς τέτοιο έντονο συναίσθημα, για έναν φίλο του. Στα άλλα τρία παιδιά (!!!) κάναμε πάρτι όλοι μαζί στο σπίτι.

Να διευκρινίσω ότι εγώ δεν λέω ότι πρέπει να απομονωθεί ή όχι ένα νεογέννητο, λέω απλά ότι οι γονείς πρέπει να μπορούν τα το μεγαλώσουν όπως θέλουν. Γιατί μετά θα γίνει 3 χρονών και θα λένε, δεν του δίνω κοκακόλα, αλλά η γιαγιά του δίνει, δεν το αφήνω να βλέπει ταινίες βίας αλλά ο παππούς του βάζει, θέλω να του κόψω τα ηλεκτρονικά αλλά η θεία του αγόρασε play station κλπ. Αν δεν δειξει κανείς από τα πρώτα λεπτά ποιος είναι ο γονιός και ποιος ο παππούς ή η γιαγιά, τότε θα το σέρνει μία ζωή.

Θα κανεις οτι ειναι καλυτερο για το μωρο πανω απο ολα κι οποιος θελει ας παρεξηγηθει!Και στο λεω γιατι μετανιωσα που δεν τους πεταξα εξω τοτε που μου ηρθαν αρρωστοι να δουν ενα νεογεννητο μιας εβδομαδας!Τοσο μικρα εαν κολλησουν νοσηλευονται μεχρι στη Μεν!Εγω θα τους ελεγα ελατε αλλα θα το κοιτατε απο μακρυα για λιγο κι αντιο.Μεχρι να ξεπεταχτει λιγο και να φυγει κι ο βαρυς χειμωνας αυτο πρεπει!Εμενα επειδη δεν με σεβαστηκαν πλεον δεν χαριζω!Συγνωμη που τα λεω ετσι..αλλα δεν καταλαβαινουν ολοι..

Σωστή! Και εμεις στην ΜΕΝ καταλήξαμε 4 ημερων γιατι δεν ήθελα να παρεξηγηθούν πεθερικά συγγενείς κλπ

Strawberry εγραψες εδω για κάποιο λόγο οποτε άκου τη πλειοψηφία

Αν έβλεπες το μωρακι σου σε θερμοκοιτίδα θα γινόσουν πιο σκληρή (λογική, ρεαλίστρια) σε ηλίθιες απαιτήσεις. Είσαι μητέρα πανω απο ολα , προστάτευσε το μωρακι σου και αστούς να λενε.... Αν σε σέβονται θα σε ακούσουν ...

Αθηνά, δεν συμφωνώ σχεδόν με τίποτα από όσα είπες. Μεγαλώνω το παιδί μου όπως θέλω και όμως αισθάνομαι καλά ως γονιός.

1. αν η μαμά μου ψυχρανθεί μαζί μου και μου το κρατήσει χρόνια, επειδή δεν δέχτηκα τον συναχωμένο μουσαφίρη της, τι να πω? Δεν έχω τέτοια εμπειρία.Το βρίσκω εξαιρετικά σκληρό και σε καταλαβαίνω να φοβάσαι τόσο πολύ να πεις όχι σε κάποιον. Εμείς και τις δύο γιαγιάδες τις είχαμε εμπαργκο, δεν δίναμε λογαριασμό σε κανένα, όταν τα παιδιά ήταν νεογέννητα, και αργότερα μπορώ να σου πω. Ψυχραίνονται - ξεψυχραίνονται. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη τους, κι εμείς δείχνουμε το σεβασμό μας με άλλους πολλούς τρόπους, που δεν αφήνουμε περιθώρια.

2. Αν η φίλη μου γεννήσει και δεν θέλει κόσμο στο μαιευτήριο, θα το σεβαστώ. Από εκεί θα κρίνω την φιλία. Και η κολλητή μου, στο πρώτο παιδί, μας ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί επισκέψεις (γιατρός). Χαλάστηκα, αλλά κράτησε δύο - τρεις μέρες. Όχι προδοσία δεν ένοιωσα και δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να νοιώσει κανείς τέτοιο έντονο συναίσθημα, για έναν φίλο του. Στα άλλα τρία παιδιά (!!!) κάναμε πάρτι όλοι μαζί στο σπίτι.

Να διευκρινίσω ότι εγώ δεν λέω ότι πρέπει να απομονωθεί ή όχι ένα νεογέννητο, λέω απλά ότι οι γονείς πρέπει να μπορούν τα το μεγαλώσουν όπως θέλουν. Γιατί μετά θα γίνει 3 χρονών και θα λένε, δεν του δίνω κοκακόλα, αλλά η γιαγιά του δίνει, δεν το αφήνω να βλέπει ταινίες βίας αλλά ο παππούς του βάζει, θέλω να του κόψω τα ηλεκτρονικά αλλά η θεία του αγόρασε play station κλπ. Αν δεν δειξει κανείς από τα πρώτα λεπτά ποιος είναι ο γονιός και ποιος ο παππούς ή η γιαγιά, τότε θα το σέρνει μία ζωή.

Αυτό με το ποιος έχει τον έλεγχο στις συνήθειες των παιδιών δεν το αντιμετωπίσαμε, το βλέπω ως τελείως ξεχωριστό θέμα. Αντιμετωπίσαμε πράγματι όμως το φαινόμενο κάποιος να ΕΙΝΑΙ άρρωστος και να πηγαίνει σε σπίτι με νεογέννητο λες και δεν τρέχει τίποτα!

Αντιμετωπίσαμε και εμείς δύο νοσηλείες, για ιώσεις μετά, λόγω παιδικού και δεν είναι καθόλου λίγο, πράγματι, ειδικά με νεογέννητο. Παρόλα αυτά και αυτό θα το αξιολογήσω σε σχέση με τη διαρκή σχέση που υπάρχει.

Για τα προωράκια, που είναι και πιο ευαίσθητα, οι οδηγίες μιλάνε για περιορισμό - όχι αποκλεισμό των καλεσμένων και για ενημέρωσή τους αρκετό καιρό πριν και όχι απότομα.

https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/preemie/Pages/Bringing-Baby-Home-Preparing-Yourself-Your-Home-and-Your-Family.aspx

Μπορεί κάποιος να μπορεί ή να θέλει να πιάσει μια σχέση από εκεί που την άφησε, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τους εμπλεκόμενους. Στην περίπτωση της φίλης που εφάρμοσε αυτό με το μαιευτήριο, δεν κοίταξα να ξανατηλεφωνήσω, θεώρησα ότι θα το έκανε εκεινη. Αν το θυμαμαι κιόλας, το έκανε γύρω στη βάφτιση, ένα χρόνο μετά. Ε, δεν νομίζω ότι μπορει να είναι το ίδιο μια σχέση, σαν να μην έγινε τίποτα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αφού περάσαν μερικά χρόνια ακόμα, μου παραπονέθηκε σε άσχετη φάση ότι δεν ευχαριστήθηκε τα παιδιά της πολύ, γιατί μεταξύ άλλων είχαν ανάποδα ωράρια με τον άντρα της και δεν είχε και με ποιον να πει μια κουβέντα με ενήλικα για μεγάλο διάστημα. Και μάλιστα επρόκειτο για ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο και με άλλα λόγια έβαλε τον εαυτό της μόνη της σε θέση μετά τα παιδιά να γίνει άλλος άνθρωπος, κυριολεκτικά! Ενώ δεν το βρίσκω απαραίτητο μαζί με τόσα άλλα που έχουμε να δεχτούμε ως συμβιβασμούς έχοντας επιλεξει τους ρόλους της εργαζόμενης μαμάς.

Βάζουμε περιορισμούς που καμιά φορά δεν ειναι απαραίτητοι για να κερδίσουμε πράγματα που κερδίζονται και με άλλους τρόπους, αυτό λέω.

Βάζουμε περιορισμούς που καμιά φορά δεν ειναι απαραίτητοι για να κερδίσουμε πράγματα που κερδίζονται και με άλλους τρόπους, αυτό λέω.

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Εγώ απλά σχολίασα αυτό που λέγεται ότι: θέλω να κάνω αυτό κι εκείνο με το παιδί και δεν το κάνω γιατί η μαμά μου, η πεθερά μου, η φίλη μου, θα με παρεξηγήσει.

Για μένα δεν είναι προς παρεξήγηση να μην δέχεται ένα σπίτι με μωρό επισκέψεις μέσα στο χειμώνα. Δεν γίνεσαι αντικοινωνικός και ευτυχώς οι φίλοι μας το κατάλαβαν (με τις γιαγιάδες είχαμε πρόβλημα). Μπορεί τώρα να αντιδρούσα αλλιώς (κάπως όχι εντελώς διαφορετικά), αλλά τώρα έχω τη σοφία 10 ετών και αναγνωρίζω στο κάθε ζευγάρι το δικαίωμα να ζήσει τις πρώτες μέρες με το μωρό, όπως θέλει. Τόσο απλά.

Κι επειδή λες για συμβιβασμό. Αν η λεχώνα δεν θέλει κόσμο, δεν είναι συμβιβασμός να μην δεχτεί επισκέψεις. Συμβιβασμός είναι να δεχτείς για να μην παρεξηγηθεί η φίλη σου.

Όσο για το τι λέει η βιβλιογραφία, πίστεψέ με, μπορώ να σου βρω βιβλιογραφία για ό,τι θέλεις.

Επίσης, για να είμαι ειλικρινής θεωρώ υπερβολική την αντίδρασή σου με τη φιλη σου. Επειδή δεν δέχτηκε κόσμο στο μαιευτήριο, κάνατε να μιλήσετε ένα χρόνο?

Εγώ κορίτσια, στο πρώτο μου παιδί, κλειστήκαμε στο σπίτι για να εδραιώσουμε τον θηλασμό και να 'γνωριστούμε'. Δεν είχα εμπειρία, δεν ήθελα κανέναν άλλον πέραν από τον άντρα μου και το παιδί μου. Μιλούσα με τις φίλες μου, όποτε ήθελα, είχα τις γιαγιάδες και 'τρέχανε' για θελήματα. Έτσι ήθελα. Σιγα σιγα και κόσμος ήρθε σπίτι μας και στο σπίτι των γιαγιάδων εμειναν για να βγούμε, και οι γιαγιάδες τα μπούκωσαν με βλακείες, αλλά όταν αισθανθήκαμε έτοιμοι εμείς.

Γι αυτό στα νέα ζευγάρια πάντα δίνω αυτή τη συμβουλή. Να ζήσουν όπως θέλουν τις πρώτες εβδομάδες με το παιδί στο σπίτι. Όποιος παρεξηγηθεί επειδή δεν τον αφήνουμε να ξυπνάει και να χουφτώνει το νεογέννητο, δεν πειράζει, ξύδι. Να μείνουν γύρω μας όσοι μας σέβονται.

Καλή Κυριακή!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κ από μένα εμείς sweetberry28 τα λέμε κ στην μαγειροπαρεα:P

Λοιπόν εγώ γεννησα 28-11 μετά από πολύ κόπο μην τα πολύλογω.

Έξω έβγαλαν το αστερακι μου 7 ημερών με τς ευλογιες παιδιατρο φυσικά δεν έβρεχε κ βέβαια μακριά από mall κλπ έξω να την βλέπει ο ήλιος ή αλήθεια είναι πςως για αρχές Δεκεμβριου είχε πολύ.Στο σπίτι δεν έμπαινε κανένας εκτος από τους γονείς μας που φυσικά ήταν υγιείς κ την αδερφή του άντρα μου που έχει ένα κορίτσι 15 ετών επειδή μυαλό δεν υπάρχει ήταν άρρωστη κ μου το έκρυψε πήρε αγκαλιά το μωρέ κ άρχισε να βήχει όταν ρωτησα εάν είναι άρρωστη μου είπε λίγο βήχα έχει κ λέει ή μικρή κ πυρετό καταλαβαίνετε πώς ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι στα δευτερόλεπτα ευχαριστησα για την επίσκεψη εξηγησα ότι με την ανοησία τους εμείς θα καταληγαμε στο νοσοκομείο κ θα τρεχαμε κ σεις θα κοιμομασταν ήσυχα 5 ημερών το μωρό από τότε με τον συζυγουλη ξεκαθαρισαμε ότι επισκέψεις δεν θα δεχόμαστε ευγενια ευγενικά κ ωραία έξω οποίος ήθελε στην βόλτα μας με χαρά σημασία έχεις εσύ κ το μωρό όποιος θέλει να παρεξηγηθεί θα παρεξηγηθεί ετσι κι αλλιώς

Αστεράκι μου πως εισαι? εχεις δικιο ετσι ειναι, συμφωνησαμε με τον αντρα μου να πει στους δικους του να ερθουν εκεινοι μονο το απογευμα των χριστουγεννων για εναν καφε ο αδερφος του με την οικογενεια μετα τις γιορτες. Εξαλλου θα ερθουν στο μαιευτήριο δεν θα ειναι εντελως παραπονεμένοι.

Τωρα η μαμα μου που ειναι ολο κρυωμενη δεν θα την αφησω να ερχεται παρα μονο εαν και οταν ειναι 100% καλα και παλι με μάσκα. Με την πεθερα που δεν εχω μουτρα θα της το πω με τροπο μάσκα, πάνα αγκαλιάς και λιγα λιγα με το μωρο.θελω να κανω αυτο που αιςθανομαι Με το μωρακι εξαλλου κανεις δεν ηταν διπλα μας στα δυσκολα στις εξωσωματικες στις επεμβασεις στο οτι εκατσα στο κρεββατι με χαμηλό πλακούντα μεχρι πριν λιγο καιρο εστω για μια μικρη βοηθεια ξαφνικα να το παιζουν οι στενοί συγγενεις και ολα καλα.

θα μεγαλωσει το μωρακι και θα το χαρούν οσο θελουν.

Κορίτσια μην με παρεξηγήσετε σας παρακαλώ, αλλά αυτό το πράγμα να μην έχετε έλεγχο στο νεογέννητο, με αφήνει ..... άφωνη. Κι εμάς παρεξηγήθηκε πολύς κόσμος, και οι δύο γιαγιάδες, και πολλά άλλα παππούδια, κάποιοι φίλοι ενδεχομένως, αλλά κάναμε ό,τι θέλαμε και τώρα είμαστε αγαπημένοι με όλους. Συγνώμη και πάλι, ελπίζω να μην ακουστώ επικριτική.

απλα...σωστη!!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Κοριτσια εμενα αυτο που με τρελαινει ειναι οταν λενε

¨Δεν εχω ιωση , κρυο εχω παρει.. δεν κολλαει " .

Και εννοεται οτι πολλοι θα κρυψουν την ιωση που θα εχουν , γιατι η λαχταρα για ενα νεογεννητο ειναι μεγαλη!

Παντως εγω τους ειχα ολους σε αποσταση περυσι που γεννησα χειμωνα. Κανενας σπιτι. Εξω πολλες βολτες απο 40 ημερων. Παρο ολαυτα ομως κολλησε αρκετες φορες ιωση απο το μεγαλο παιδι, δυστυχως. Πιστευω εαν ειναι και λιγο προωρο ενα βρεφος, εχει γεννηθει αρχες του 9ου μια παραπανω ευαισθησια την εχει. Θελει προσοχη.

Είναι πολύ κρίμα να τα συζητάμε όλα αυτά, επειδή απλά δεν καταλαβαίνουν όλοι οι υπόλοιποι τι εστί νεογέννητο.

Εγώ γέννησα πέρυσι τον Οκτώβριο, και είχα μία από τα ίδια. Όποιος ήθελε ερχόταν, χωρίς να σκέφτεται τίποτα. Δε λέω, βέβαια, σαν εποχή ήταν λίγο νωρίτερα από τη δική σου (σχετικά με τις ιώσεις κλπ), και φυσικά μου έκαναν και παρέα όσο ήμουν λεχώνα, αλλά με κούραζε που έπρεπε να τονίζω τα βασικά: πλυσιμο χεριών, και πάνα πριν το πάρουν αγκαλιά.

Η δε αδερφή μου μου έφερε και τα ανήψια μου (παιδιά 5 χρονών που πήγαιναν νηπιαγωγείο...) γιατί ήθελαν να γνωρίσουν το ξαδερφάκι τους. Τα πεθερικά μου (τις πολύ λιγες, ομολογουμένως, φορές που ήρθαν) φιλούσαν το παιδί συνέχεια στα χέρια, κλπ...

Μέσα στο Δεκέμβρη γεννάει μία πολύ καλή μου φίλη, αλλά δε νομίζω ότι θα πάω καθόλου από το σπίτι να τη δω. Έχοντας πρόσφατα ζήσει τις αγωνίες με νεογέννητο, το οποίο πλέον πηγαίνει παιδικό (και σίγουρα κουβαλά μικρόβια και ιώσεις) το θεωρώ ανεύθυνο από μέρους μου να πάω να επισκεφθώ μωρό παιδί. Να περάσουν 3-4 μήνες, και θα μπορώ να πηγαίνω να το βλέπω όσο θέλω.

Είναι πολύ κρίμα να μην καταλαβαίνουν οι άλλοι τα αυτονόητα και να πρέπει να τσακωθείς για να τα διεκδικήσεις, και να έχεις και τύψεις κιόλας γι' αυτό!

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μωρό που είναι μόλις 10 ημερών θα πρέπει να εκτεθεί σε τόσο κόσμο για να μην παρεξηγηθούν οι υπόλοιποι.

Όλες λίγο πολύ ξέρουμε πως ένα νεογέννητο είναι πολύ ευάλωτο στο να κολλήσει το οτιδήποτε και να καλήξει στο νοσοκομείο, γιατί μία μητέρα να το διαπραγματευτεί αυτό.

Δεν ξέρω, όμως εγώ δεν πιστεύω πως όταν ένας άνθρωπος, επιλέγει να πάει επίσκεψη σε λεχώνα -χωρίς καν να μπει στην διαδικασία να ρωτήσει αν δέχεται κόσμο- θα σκεφτεί έστω τους πιο απλούς κανόνες υγιεινής για το μωρό.

Α, και να συμπληρώσω, το Σάββατο το απόγευμα πήγαμε επίσκεψη, και ξαφνικά έκανα εμετό. Τελικά, όπως αποδείχθηκε είχα ίωση (καθώς ακολούθησαν κι άλλοι εμετοί και πυρετός το βράδυ), εξαιτίας της οποίας έμεινα εχθες όλη μέρα στο κρεβάτι.

Από τότε έχω και παίρνω τους ανθρώπους συνέχεια τηλέφωνο μήπως και τους κόλλησα εν αγνοία μου. Αν είχα πάει σε νεογέννητο;;; :|

Γιατί να κάνουμε τέτοιες επιπολαιότητες;

φιλούσαν το παιδί συνέχεια στα χέρια, κλπ...

πραγματικά έχω τσακθωθει με πάρα πολύ κόσμο για αυτό το πράγμα!!!! Και όλοι απορούν γιατί δεν πρέπει να φιλάνε ένα μωρό στο χέρι!!!:confused::confused:

(που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγο να φιλάει κάποιος ένα λεχούδι)

πραγματικά έχω τσακθωθει με πάρα πολύ κόσμο για αυτό το πράγμα!!!! Και όλοι απορούν γιατί δεν πρέπει να φιλάνε ένα μωρό στο χέρι!!!:confused::confused:

(που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγο να φιλάει κάποιος ένα λεχούδι)

Το θεωρούν "καλύτερο" από το να το φιλήσουν στο πρόσωπο ή στο κεφάλι, και γι' αυτό το προτιμούν. Αλλά δε σκέφονται ότι είναι χειρότερο, αφού το χέρι το βάζει κατευθείαν στο στόμα!!!

Την άλλη φρίκη την είχα πάθει με μία αχαρακτήριστη συγγενή (που έχει και μικρό παιδί) η οποία με πέτυχε με το μωρό (μόλις είχε γίνει 3 μηνών πέρυσι τα Χριστούγεννα) και το βούτηξε και άρχισε να το ρουφάει στο μάγουλο!!!:shock::mad:

Εγώ η ίδια το παιδί μου το φίλησα στο μάγουλο αφού έκλεισε τους 4-5 μήνες!!! Έλεος!!!

Πάντως κορίτσια μην ξεγελιέστε, γιατί ο κάθε ένας πιθανός μουσαφίρης δεν κουβαλάει τις ίδιες πιθανότητες να κουβαλάει κάτι. Οι πιο επίφοβοι είναι αυτοί πράγματι που έχουν ένα μόνιμο συνάχι γιατί δεν έχουν καταλάβει καν τι είναι ίωση και πώς κολλάει και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κάτι που κολλάει.

Αμέσως μετά είναι τα παιδιά σε παιδικούς και μετά άλλοι που δουλεύουν σε χώρους με πολλά άτομα, αυτός στην περίπτωσή μου ήταν ο άντρας μου που μας έφερε κανονική γρίπη με υψηλό πυρετό, είχε καταρρεύσει, όταν ήμασταν, ξερω γω 2-3 μηνών; Κάπου εκεί. Ήταν κομμάτια ο φουκαράς και είχε οδηγίες από το γιατρό του λόγω μωρών να πάει στη μάνα του και να γυρίσει σπίτι μας όταν γίνει καλά! Όπου όμως εγώ επειδή δεν είχα άλλη ουσιαστική βοήθεια, δεν ήθελα να γίνει! Μπήκε σε απομόνωση σε ένα υπνοδωμάτιο και ήταν σχολαστικός με πλυσίματα χεριών και μάσκα όλη την ώρα. Τον χρειαζόμουν πιο πολύ. Πρόσεχε πολύ, είχε μάσκα, δεν κολλήσαμε. Όταν αρρωσταίνει δεν κάνει καταρροή και αυτό βοήθησε να μη διασπείρει τους ιούς σε όλο το σπίτι μάλλον. Και σε κάποιες φάσεις που ήταν άσχημα ήταν τέζα και δεν είχα ενέργεια ουσιαστικά ούτε εγώ να τον περιποιηθώ, ούτε ήθελα και να έχω πολλά πολλά. Εκεί τα χρειαστήκαμε στα αλήθεια! Εννοείται δεν το προτείνω αυτό το πράγμα, αν μπορούσαμε να βολευτούμε με δίδυμα κολικούς και έναν χαμό με άλλη βοήθεια, θα το κάναμε.

Εμάς πάντως οι δικές μας οδηγίες ήταν για ελαφρώς προωράκια, δεν μας είπαν όχι γιαγιάδες, να κοιτάμε όμως να μην εκτεθούμε σε ιώσεις, γιατί αυτό με τις νοσηλείες, μας το είπαν. Αν είχε κρατήσει την κοινή λογική η μάνα μου δεν θα είχε τεθεί κανένα θέμα.

Διαφημίσεις

Θα τολμήσω να πω ότι η θεματοθέτρια γράφει λίγο επηρεασμένη και από τις ορμόνες του τέλους της κυήσεως, οι οποίες έχουν κοντέψει να τρελλάνουν κόσμο και κοσμάκη :D:D:D και μεταφράζονται συνήθως στο "Το παιδί μου δεν θα το αγγίξει κανείς!!!".

Κι εγώ το είχα πάθει προς το τέλος της πρώτης εγκυμοσύνης, εκεί που είχα όλο τον χρόνο και την άγνοια να κάθομαι να σκέφτομαι ότι θα γεννήσω και θα μου έρχονται όλοι στο σπίτι, θα μου παίρνουν το μωρό από τα χέρια και δεν θα έχω την ησυχία μου και, και, και......είναι το απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα της εγκύου που βλέπει ότι σε λίγο θα βιώσει τον αποχωρισμό από το έμβρυο και νιώθει ότι το παιδί της θα είναι αντικείμενο διεκδίκησης από τρίτους και όχι μόνο δικό της. Είχα απευθυνθεί σε φίλη - μαμά με σπουδές ψυχολογίας εκείνη την περίοδο, γιατί ξύπναγα τα βράδια και έκλαιγα απαρηγόρητη για κάτι που δεν είχε συμβεί καν ακόμα :rolleyes::rolleyes::rolleyes: και μου είχε πει τα παραπάνω. Μόλις καταλαγιάζουν οι ορμόνες, τα πράγματα έρχονται στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Εννοείται ότι όταν ήμουν έγκυος στο δεύτερο παιδί, αφενός δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου για τέτοιες σκέψεις, αφετέρου 2 χρόνια μητρότητας μου είχαν δείξει ότι και πεντακόσια χέρια να πιάσουν ένα μωρό, αυτό πάντα θα προτιμά τα δυο χέρια της μαμάς του.

Κάνω κάποιες σκόρπιες σκέψεις γιατί διαισθάνομαι ότι το πρόβλημα της θεματοθέτριας δεν είναι τόσο πολύ ο φόβος για τις ιώσεις, αλλά "να μην της έρθουν στο σπίτι και της πιάνουν το μωρό". Αν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη!

@sweetberry28

Μην παρασκοτίζεσαι με πολλές σκέψεις από τώρα. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις να αντιμετωπίσεις καμιά extreme περίπτωση, π.χ. δεν σου έχει πει η πεθερά ότι θα έρχονται κάθε απόγευμα να βλέπουν το μωρό, πρόκειται για ολιγόωρη επίσκεψη στην πιο γιορτινή μέρα του χρόνου, λίγη προσοχή και σχολαστικότητα στους κανόνες υγιεινής και όλα θα πάνε καλά!

Κάνω κάποιες σκόρπιες σκέψεις γιατί διαισθάνομαι ότι το πρόβλημα της θεματοθέτριας δεν είναι τόσο πολύ ο φόβος για τις ιώσεις, αλλά "να μην της έρθουν στο σπίτι και της πιάνουν το μωρό". Αν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη!

Ε, και τι? Δεν είναι απόλυτα σεβαστό αυτό? Να το δώσει όταν είναι έτοιμη. Επειδή εμείς τα έχουμε ξεπεράσει αυτά, δεν πρέπει η κοπέλα να το βιώσει όπως θέλει?

Θα τολμήσω να πω ότι η θεματοθέτρια γράφει λίγο επηρεασμένη και από τις ορμόνες του τέλους της κυήσεως, οι οποίες έχουν κοντέψει να τρελλάνουν κόσμο και κοσμάκη :D:D:D και μεταφράζονται συνήθως στο "Το παιδί μου δεν θα το αγγίξει κανείς!!!".

............

:lol::lol: Σκεψου sweetberry28 τι σκεψεις θα κανεις μετα?

Εμενα στην εγκυμοσυνη δεν με απασχολουσαν τοσο πολυ οι ιωσεις.

Οταν ομως ειδα αυτα τα πλασματακια, τα τοσο ανυπερασπιστα δεν μπορουσα να κανω αλλιως. Και με οσους παραξεγηθηκαν γιατι τους ειχα σε αποσταση θυμωσα πολυ και δεν το ξεχναω.

Απο την αλλη βεβαια για να ειμαστε και δικαιοι , οι μεγαλοι ανθρωποι ανω των 60 και κυριως απο χωρια εχουν ακομα την αντιληψη οτι το μωρο αρρωσταινει απο κρυο. Δεν εχουν τοσο συναισθηση της μεταδωσης των μικροβιων και των ιωσεων.

Σιγουρα οι ορμονες μιλανε και αυτες τωρα και ειναι λογικο πιστευω, αλλα φοβαμαι τις ιώσεις οχι οτι θα μου πιασει καποιος το μωρο εξαλλου αν ηταν καλοκαιρι δεν θα με ένοιαζε και τοσο που θα ειχα τα παντα ανοιχτα και γενικα δεν υπαρχει έξαρση εχω ακουσει ομως ασχημα πραγματα για μωρακια που κόλλησαν ιωση και γιατι να το ρισκαρω? εστω κι αν οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες. Ολοι το εχουν καταλαβει μονοι τους και το σέβονται πως σε 10-15 ημερων νεογεννητο μεσα στον χειμωνα και ενω το εχεις δει στο μαιευτήριο δεν πας και σπιτι εκτος αν εισαι η γιαγιά και πας για να βοηθησεις η πεθερα μου θα ερχεται σχεδον καθε μερα, η απογευματινή επισκεψη ειναι των 6 ατόμων! Η μαμα μου που ειναι μονίμως κρυωμενη δεν θα ερχεται της το εχω πει εκτος αν ειναι 100% καλα και παλι με μάσκα αλλα εχω αλλα μουτρα με την μητερα μου αλλα με την πεθερα...

Εν ολίγοις δεν θα το ρισκαρω δεν νομιζω οτι τίθεται θεμα παρεξήγησης ειναι απολυτα λογικο να μην δεχτούμε τοσα ατομα σε μια δοση σε ενα κλειστο σπιτι μεσα στις γιορτες. Το θεμα ειμαι να το πω με τροπο...

KALHSPERA SE LIGOUS MHNES PRWTA O THEOS THA FERW STON KOSMO TA KARAMELAKIA MOU!!! EILIKRINA APO TWRA KANO SKEPSEIS OTI DEN THELW OUTE STHN KLINIKH OUTE STO SPITI NA SIKONOUN KAI NA FILOUN TA MWRAKIA MOU AKOMA K EMEIS OI GONEIS DE THA TO FILAME OUTE STA PROSOPAKIA TOUS OUTE STA XERAKIA TOUS ALLA STA GLIKA TOUS PATOYSAKIA AKOMA KAI OI GONEIS MAS AN EXOUNTO PARAMIKRO SE KRIOLOGIMA MAKRIA AN FISIKA EINAI KALA ENNOEITAI OTI THA TASIKONOUN ALLA XWRIS FILIA.

DEN ME APASXOLEI KATHOLOU GIA TO AN PAREKSIGITHI KAPOIOS SIGGENHS EGW THA VLEPW OSO MPORW NA PROSTATEYO TA PAIDIA MOU!!!

bsglp2.png[/url]

KALHSPERA SE LIGOUS MHNES PRWTA O THEOS THA FERW STON KOSMO TA KARAMELAKIA MOU!!! EILIKRINA APO TWRA KANO SKEPSEIS OTI DEN THELW OUTE STHN KLINIKH OUTE STO SPITI NA SIKONOUN KAI NA FILOUN TA MWRAKIA MOU AKOMA K EMEIS OI GONEIS DE THA TO FILAME OUTE STA PROSOPAKIA TOUS OUTE STA XERAKIA TOUS ALLA STA GLIKA TOUS PATOYSAKIA AKOMA KAI OI GONEIS MAS AN EXOUNTO PARAMIKRO SE KRIOLOGIMA MAKRIA AN FISIKA EINAI KALA ENNOEITAI OTI THA TASIKONOUN ALLA XWRIS FILIA.

DEN ME APASXOLEI KATHOLOU GIA TO AN PAREKSIGITHI KAPOIOS SIGGENHS EGW THA VLEPW OSO MPORW NA PROSTATEYO TA PAIDIA MOU!!!

Απλά αν δεν κάνεις πλάκα ότι δεν θα σε ενοχλήσει αν κρυώσουν οι συγγενείς και έχεις τριδυμάκια πιθανότατα προωράκια, έχεις άγνοια κινδύνου! Ή πάρα πολλές αντοχές από τώρα που θα δοκιμαστούν με τρόπο που δεν έχεις φανταστεί. :|:-|

Μη βγάλεις συμπέρασμα από τις πρώτες μέρες. Τις πρώτες μέρες όλο κοιμούνται. Μετά που δεν κοιμούντα πολυ αρχίζει το πάρτι και η κούραση η δική σου συσσωρεύεται. Μην πάρεις αποφάσεις σύμφωνα με το πώς αισθάνεσαι τις πρώτες μέρες.

Το θετικό είναι ότι στα πρόωρα οι συγγενείς συνήθως έχουν το χρόνο να το χωνέψουν ότι χρειάζεται προσοχή, εμείς ήμασταν τελειόμηνα σχεδόν και τα περάσαμε όλα ξώφαλτσα της προωρότητας.

Απλά αν δεν κάνεις πλάκα ότι δεν θα σε ενοχλήσει αν κρυώσουν οι συγγενείς και έχεις τριδυμάκια πιθανότατα προωράκια, έχεις άγνοια κινδύνου! Ή πάρα πολλές αντοχές από τώρα που θα δοκιμαστούν με τρόπο που δεν έχεις φανταστεί. :|:-|

Μη βγάλεις συμπέρασμα από τις πρώτες μέρες. Τις πρώτες μέρες όλο κοιμούνται. Μετά που δεν κοιμούντα πολυ αρχίζει το πάρτι και η κούραση η δική σου συσσωρεύεται. Μην πάρεις αποφάσεις σύμφωνα με το πώς αισθάνεσαι τις πρώτες μέρες.

Το θετικό είναι ότι στα πρόωρα οι συγγενείς συνήθως έχουν το χρόνο να το χωνέψουν ότι χρειάζεται προσοχή, εμείς ήμασταν τελειόμηνα σχεδόν και τα περάσαμε όλα ξώφαλτσα της προωρότητας.

Με συγχωρεις που παρεμβαινω..

αλλα η κοπελα ειπε αυτο: AKOMA KAI OI GONEIS MAS AN EXOUNTO PARAMIKRO SE KRIOLOGIMA MAKRIA AN FISIKA EINAI KALA ENNOEITAI OTI THA TASIKONOUN ALLA XWRIS FILIA.

Ισως επειδη δεν ειναι στα ελληνικα μπερδευτηκες...αλλα λεει ξεκαθαρα πως εαν εχουν το παραμικρο κρυωμα θα ειναι μακρυα κι ας παρεξηγηθουν!Εγω αυτο καταλαβα!

Ειναι εντελως φιλικα γραμμενο το μηνυμα μου..και συμφωνω απολυτα με αυτα που εγραψες!Απλα ειδα μια "παρανοηση" κι ηθελα να διορθωσω...;)

Ε, και τι? Δεν είναι απόλυτα σεβαστό αυτό? Να το δώσει όταν είναι έτοιμη. Επειδή εμείς τα έχουμε ξεπεράσει αυτά, δεν πρέπει η κοπέλα να το βιώσει όπως θέλει?

Ότι η κοπέλα θα βιώσει τον ερχομό του μωρού με τον τρόπο που θέλει είναι το μόνο σίγουρο, δεν της υποδεικνύω το αντίθετο. Απλά μια ψύχραιμη προσέγγιση κρίνω ότι πάντα μπορεί να βοηθήσει και να ξεμπλοκάρει μια έγκυο που έχει τις αγωνίες της, έχει και το μυαλό της να κάνει πάρτυ. Προσωπικά ήμουν η πρώτη από τον πολύ στενό μου κύκλο φίλων που έγινα μαμά, δεν είχα ζήσει από κοντά τον ερχομό ενός μωρού, οι λίγες κουβέντες της φίλης (πιο μακρινής, κατοίκου άλλης πόλης) που προανέφερα με ξεμπλοκάρανε πολύ και τις ξανάφερνα συχνά στο μυαλό μου τις πρώτες εβδομάδες της λοχείας.

Ολοι το εχουν καταλαβει μονοι τους και το σέβονται πως σε 10-15 ημερων νεογεννητο μεσα στον χειμωνα και ενω το εχεις δει στο μαιευτήριο δεν πας και σπιτι εκτος αν εισαι η γιαγιά και πας για να βοηθησεις η πεθερα μου θα ερχεται σχεδον καθε μερα, η απογευματινή επισκεψη ειναι των 6 ατόμων! Η μαμα μου που ειναι μονίμως κρυωμενη δεν θα ερχεται της το εχω πει εκτος αν ειναι 100% καλα και παλι με μάσκα αλλα εχω αλλα μουτρα με την μητερα μου αλλα με την πεθερα...

Εν ολίγοις δεν θα το ρισκαρω δεν νομιζω οτι τίθεται θεμα παρεξήγησης ειναι απολυτα λογικο να μην δεχτούμε τοσα ατομα σε μια δοση σε ενα κλειστο σπιτι μεσα στις γιορτες. Το θεμα ειμαι να το πω με τροπο...

Κοίτα, θα σου το πω ειλικρινά και όπως το βίωσα εγώ : προτιμούσα χίλιες φορές πιο "μαζικές" επισκέψεις παρά ατομικές από τις γιαγιάδες. Ίσως δεν είμαι και πολύ φοβιτσιάρα και δεν πολυανησυχούσα, αλλά ψυχολογικά με βοηθούσε περισσότερο, αν ήταν να μου κάνουν κάποιοι επίσκεψη, να είναι αρκετά άτομα στο σπίτι και όχι π.χ. μόνο η μαμά μου ή η πεθερά μου.

Μην πολυσκοτίζεις το μυαλό σου, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα την βρεις την άκρη. Στην τελική τουλάχιστον ο κουνιάδος έχει έφηβα παιδιά που δεν θα θέλουν να πολυασχοληθούν με το νεογέννητο, φαντάσου να σου ερχόταν με νήπια?:-D:-D:-D

Με συγχωρεις που παρεμβαινω..

αλλα η κοπελα ειπε αυτο: AKOMA KAI OI GONEIS MAS AN EXOUNTO PARAMIKRO SE KRIOLOGIMA MAKRIA AN FISIKA EINAI KALA ENNOEITAI OTI THA TASIKONOUN ALLA XWRIS FILIA.

Ισως επειδη δεν ειναι στα ελληνικα μπερδευτηκες...αλλα λεει ξεκαθαρα πως εαν εχουν το παραμικρο κρυωμα θα ειναι μακρυα κι ας παρεξηγηθουν!Εγω αυτο καταλαβα!

Ειναι εντελως φιλικα γραμμενο το μηνυμα μου..και συμφωνω απολυτα με αυτα που εγραψες!Απλα ειδα μια "παρανοηση" κι ηθελα να διορθωσω...;)

Έχεις δίκιο, το διάβασα πιο προσεκτικά. Διαβάζοντας διαγώνια έμοιαζα να καταλαβαίνω κάτι που λέγονται κατά καιρούς, ότι "εγώ τελικά τους έδιωξα όλους, δεν τους είχα ανάγκη και τι έγινε, τίποτα δεν έγινε", ήθελα να πω ότι αυτό με τρίδυμα ισχύει σε εξαιρετικές περιπτώσεις ή ποτέ. Χρειάζεσαι τη βοήθεια. Και βέβαια η υγεία τους και εφόσον είναι προωράκια έρχεται πρώτη και λογικά θα έχουν το χρόνο να το χωνέψουν όλοι αυτό και σε περίπτωση κρυολογήματος να μείνουν μακριά μεχρι να περάσει εντελώς. Βάλτε και τους γιατρούς τους ίδιους για πλύση εγκεφάλου. Ειδικά αν δεν σας έχουν εμπιστοσύνη ότι λέτε την αλήθεια σε όλα.

Δηλαδή, όχι μάνα, ο γιατρός μου είπε το ένα και το άλλο. Αλλά γιατρέ, πες τα και στη μάνα μου που νομίζει ότι η καταρροή είναι από τα ρεύματα! Ειδικά πριν το εξιτήριο της ΜΕΝΝ, νομίζω παίρνουν το ζευγάρι και του δίνουν οδηγίες, λογικά θα μπορεί και μια γιαγιά να ειναι εκεί να το χωνέψει το πράγμα.

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες πρώτες μέρες, που δεν είχε μαζευτεί η κούραση, που είναι και πιο ευαίσθητα τα μωρά, τα καταφέρναμε και με δίδυμα και μάλιστα αρκετά χαλαρά και με τον άντρα μου να έχει πάρει άδεια. Μετά τις πρώτες μέρες ξεκινάει η μεγάλη κούραση της μαμάς και πριν στρώσει ο βραδινός ύπνος. Και όταν αρχίσει ο σύζυγος να ξαπανηγαίνει δουλειά και μένεις με 2-3 νεογέννητα, συνήθως με συσσωρευμένη έλλειψη ύπνου δικού σου, να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες τους. Μπορεί να τύχουν εύκολα μωράκια, αλλά και ένα να είναι ζόρικο, δυσκολεύουν τα πράγματα.

Γενικά δε θεωρώ καθόλου υπερβολή να αγχώνεται μια μαμά για το νεογέννητο της... Επίσης πιστεύω πως οτιδήποτε αρνείσαι αν κάποιος είναι κακοπροαίρετος θα υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Εγώ είχα δηλώσει ότι δεν ήθελα επισκέψεις από συγγενείς στο μαιευτήριο και ήρθαν μόνο φίλοι που φυσικά δεν κάναν το μωρό κούκλα...

Αποτέλεσμα, εγώ πέρασα καλά στο μαιευτήριο και τα πεθερικά να κάνουν σκηνές επειδή ήθελαν μεγαλύτερη συμμετοχή στο σουαρέ!!!! Αααα!!! και κουνιάδος επίσης παρεξηγημένος μιας που ήθελε να μας επισκεφθεί μόλις που είχε αναρρώσει από ίωση!!!!

Συμπέρασμα ο καθ' ένας να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί και οι άλλοι ας πιούνε ξύδι!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...