Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβληματισμός για σχολική εργασία

Recommended Posts

Εγώ δηλαδή θα προσπαθούσα να γεμίσω όλες μα όλες τις σελίδες, και το παιδί πρέπει να νιώσει οτι μαζί με τη μαμά του όλα μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Εσύ μη δείχνεις οτι προβληματίζεσαι. "Ελα μωρέ, θα σκεφτούμε πώς θα το φτιάξουμε και θα το κάνουμε υπέροχο μάλιστα!"

Αν θες να σου δώσουμε κι εμείς εδώ ιδέες σε κάποια σελίδα που σε δυσκολεύει.

Κι εγώ είχα μια γνωστη περίπτωση που μετά από φωτιά είχαν καταστραφεί όλες οι παιδικές φωτογραφίες. Λοιπόν;

Εμάς μας κάηκε ο δίσκος που αποθηκεύαμε φωτό και έχουμε επίσης χάσει πάρα πολλές.

Δε είναι μόνο η υιοθεσία λόγος να λείπουν τέτοια πράγματα.

Αυτό να εξηγήσεις στη μικρή. Δεν είναι ούτε τόσο περίεργη ούτε τόσο απίθανη η απώλεια μωρουδιακών φωτογραφιών.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν το παιδί αναγκαστεί (ενώ δεν είναι έτοιμο) να μιλήσει για το παρελθόν (έστω και με μια φανταστική ιστορία ή ζωγραφιά) θα πληγωθεί. Το θέμα δεν είναι μόνο τι θα ακούσουν οι άλλοι.

Εγώ θα εστίαζα στο παρόν και στα 2 τελευταία χρόνια. (αφού πρώτα είχα βάλει στη θέση της τη δασκάλα που ενώ γνώριζε σας έφερε προ τετελεσμένου).

Daenerys, συμφωνώ! Αλλά είπε η lydiap οτι τους έχουν δώσει συγκεκριμένες σελίδες με τίτλους (πχ βρεφική φωτογραφία κλπ) που πρέπει να γεμίσουν. Ετσι κατάλαβα δηλαδή.

Γεια σας! Επιστρέφω στο θέμα μου για να σας πω την εξέλιξη της εργασίας... Η δικιά μου παρουσίασε την εργασία της σήμερα, ήταν από τα πρώτα παιδάκια.

Ετοιμάσαμε την εργασία το Σάββατο. Το παιδί ήταν μέσα στο άγχος, όταν της είπα να καθίσουμε να κάνουμε την εργασία όλο σκαρφιζόταν αφορμές να το αποφύγει, πρώτα έπαιζε, μετά τη φώναζε η αδερφή της κλπ....

Τελικά καθίσαμε να ασχοληθούμε και γεμίσαμε όλες τις σελίδες, με τον τρόπο που πρότεινε η nitsa_ge -σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, με συγκίνησε το ενδιαφέρον σου-, χωρίς να λέμε ψέμματα αλλά και χωρίς να λέμε όλη την ιστορία μας με λεπτομέρειες... στη ζωγράφισε πχ ένα μωράκι με σκούφο και γράψαμε ΄΄γεννήθηκα χειμώνα βαρύ με κρύο πολύ και φορούσα σκουφίτσα ζεστή για να μην κρυώσω''. Με αυτόν τον τρόπο γεμίσαμε όλες τις σελίδες, δεν έμεινε καμία απολύτως κενή!!

Αφού τελειώσαμε, συζητήσαμε λιγάκι και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλα τα παιδάκια έχουν διαφορετικές ιστορίες...άλλο έχει και τους 2 γονείς, άλλο έναν μόνο, άλλο μεγαλώνει με τους παππούδες κλπ. Έτσι κι η δικιά μας, έχει μία πρωτότυπη ιστορία, για την οποία δεν πρέπει να ντρέπεται φυσικά!! Καταλήξαμε φυσικά όμως ότι δεν είναι υποχρεωτικό να μοιραζόμαστε τα πάντα με όλους, αν δε νοιώθουμε έτοιμοι, μοιραζόμαστε ό, τι θέλουμε με όποιον νοιώθουμε κοντά μας, χωρίς όμως να κρύβουμε κάτι, αν πχ μας ρωτήσουν ευθέως. Τη συμβουλέψαμε, λοιπόν, από κοινού με το μπαμπά μας, να παρουσιάσει στους συμμαθητές της όποιες σελίδες θέλει αυτή.

Σήμερα, λοιπόν, γύρισε από το σχολείο και μας είπε ποιες σελίδες παρουσίασε. Εστίασε κυρίως στην παρουσίαση της οικογένειας -προφανώς- αλλά παρουσίασε και 2 σελίδες χωρίς φωτογραφία/με ζωγραφιά δικιά της. Εντάξει, baby steps, δεν περίμενα είναι η αλήθεια να παρουσιάσει κάτι πιο εξτρίμ! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες όσες μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε, με βοηθήσατε πάρα πολύ!!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Διαφημίσεις

Μπράβο στο κοριτσάκι σου! Είναι σπουδαίες αυτές οι στιγμές που βλέπουμε τα παιδιά μας να ξεπερνάνε δυσκολίες και να προχωράνε με το κεφάλι ψηλά. Πάντα τέτοιες χαρές να έχετε. Και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στη μανούλα που ασχολήθηκε τόσο σοβαρά με το ζήτημα, έψαξε, σκέφτηκε, ρώτησε, σύγκρινε, πήρε αποφάσεις και καθοδήγησε σωστά το παιδί της...

Μπράβο σας και μπράβο της! Να μου τη γλυκοφιλήσεις!

Χαρηκα πολύ που πήγαν όλα καλά!

Το πουλάκι μου, τι στρες πέρασε το καημενούλι, τι βάρος στην ψυχούλα του... Δώσε αγκαλίτσες πολλές απο μένα.

Πώς έδειχνε μετά την εργασία; Θέλω να πω της έμεινε το άγχος μέχρι τέλους ή χάρηκε που είδε οτι γεμίσατε όλες τις σελίδες και οτι το θέμα το αντιμετωπίσατε; Την ικανοποίησε ο τρόπος με τις ζωγραφιές;

Πιστεύω οτι για να παρουσίασε και 2 σελίδες με ζωγραφιές, θα αισθανόταν καλά με αυτές. Αλλιώς δε θα παρουσίαζε καμία. Είναι νομίζω πολυ θετική ένδειξη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον...με συγκινείτε..

nitsa_ge, όταν τελειώσαμε την εργασία, η ψυχούλα μου χάρηκε πάρα πολύ!! Ανακουφίστηκε! Τη διάβασε 2-3 φορές στις αδερφές της και την ανέλυσε διεξοδικά με το μπαμπά, όταν γύρισε από τη δουλειά!!

Της άρεσε πολύ που μπόρεσε να την ολοκληρώσει, της έφυγε ένας φόβος και χάρηκε πάρα πολύ που ζωγράφισε! Πάλι καλά δηλαδή γιατί φοβόμουν μήπως δεν ήθελε για να μη διαφέρει από τα άλλα παιδάκια!

Ναι, κι εγώ νομίζω ότι το γεγονός πώς έδειξε έστω και 2 φωτογραφίες είναι καλό σημάδι!!

Να εύχεστε να συνεχίσουμε έτσι!!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...