Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είναι ντροπή η δουλειά???

zaxaroulini

Recommended Posts

Zaxaroulini ο γλυκός σου

Α) νοιώθει απειλή! Τωρα σε εχει σπίτι, ξέρει τι κανεις, ποιον βλέπεις, για ποιον ντύνεσαι και βαφεσαι, του ζητάς χαρτζιλίκι και εισαι under control και δεδομένο για τα τελευταία 5 χρονια

Β) υποθέτω δεν κανει πολλα ως προς το σπίτι, νοικοκυριό, παιδια

Γ) ειναι άδικος, εγωιστής, καλοπερασάκιας, control freak! Ειναι δικτάτορας!

Εχεις καταλάβει τι φουρτούνα του φερνεις στο μικρο του μυαλό;

Εννοείται θα έρθεις σε αντιπαράθεση και εννοείται θα γίνει της ποπης!

Βαλε κατω το παλικάρι σου και μιλάς του για το τι άνθρωπος εισαι και τι αξίζεις! Για το τι σημαίνει γαμος και συνεταιρισμός μεσα στο γάμο!

Και εννοείται κρατά όλους τους άλλους μακριά σε αυτη την συζήτηση και την απόφαση

Καλή επιτυχία , μην πας με τσαμπουκα, αλλα με αποφασιστικότητα και μην το βάλεις κατω!

Κάτσε ρε baby... Δηλαδή όποιου η γυναίκα δεν εργάζεται πάει να πει ότι το κάνει για να της ασκεί έλεγχο?? Και στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί η κοπέλα να ξεκινήσει τη δουλειά και να έχουν γυναίκα για τις δουλειές και να μην κάνει κανείς τίποτα, που το ξέρουμε? Δεν συμφωνώ, το ξεκαθαρίζω. Αλλά αυτή θα ήταν μια δικιά μου απόφαση, δεν είναι όμως. Κι επειδή έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις των άλλων, δεν λέω κουβέντα. Μπορεί όμως να εργάζεται και παράλληλα να απολαμβάνει άλλα προνόμια (τις δουλειές έτοιμες που λέγαμε) απίθανο είναι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 280
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επιτέλους και κάποιος να πει κάτι σωστό! Εννοείται ότι υπάρχει πιο όμορφη εικόνα? εδώ μιλάμε για μία ευτυχισμένη οικογένεια που θέλει να έχει συμφωνία μεταξύ της για σοβαρές αποφάσεις που αφορούν την ζωή τους.

Και εμείς σώνει και καλά να βγάλουμε ανάπηρο τον σύζυγο, θύμα την κοπέλα.

Κοπέλα μου, πηγαίνετε την εκδρομούλα σας και βρείτε μία χρυσή τομή με τον σύζυγο. Ειμαι σίγουρη ότι θα την βρείτε.

Επίσης θα σε συμβούλευα να μην δίνεις και πολύ μεγάλη σημασία σε όσα σου γράφονται εδώ, εννοώ δηλ. μην παρασυρθείς. Γιατί πολύ ανεξαρτησία βλέπω, αλλά όλες αυτές μιλάνε εκ του ασφαλούς, μην σου πουν ότι κάνουν και ότι τους λέει ο σύζυγος και βγάζουν τα απωθημένα τους εδώ, παίζοντάς το τσαούσες.

Συμφωνώ σε ένα σημείο: δεν είναι δυνατό να κάνει ότι της λένε άγνωστοι. Την κόρη μας με τον άντρα μου τη μεγαλώσαμε να αναρρωτιέται αν είναι πιο ενδιαφέρουσα δουλειά να γίνει πιλότος στην πολεμική αεροπορία (πριν συνειδητοποιήσει ότι δε γίνεται με μυωπία) ή νευερολόγος (ο συμβιβασμός που δεν μπορεί να γίνει πιλότος). Άλλος βρίσκει γλυκιά την εικόνα με τις παντόφλες και νομίζει ότι του κάνουν πλάκα οι γυναίκες που δε ζητάνε άδεια από τον άντρα για να ζήσουν τη ζωή τους . Υπάρχει χάσμα απόψεων του τι είναι σωστό και πρέπον όταν μιλάμε για διαφορετικές οικογένειες. Και εφόσον για την κάθε οικογένεια, ολόκληρη όμως την οικογένεια, τα πράγματα ισορροπούν, όλα καλά. Αλλά όχι ο ένας να φοβάται και να καταπιέζεται, εκεί κάτι δεν πάει καλά.

Δηλαδή στο υποθετικό σενάριο που κάποια στιγμή ο άντρας σου, σου έφερνε τις παντόφλες, θα του τις πέταγες στα μούτρα?

Από το ότι δε μου αρέσει σαν κίνηση μέχρι να του τις πετάξω στα μούτρα... υπάρχει τεράστια απόκλιση...

Αλλά ούτε θα του πάω παντόφλες ούτε θα μου φέρει... αυτό είναι σίγουρο!!!:lol::lol::lol:

Πλακα κανεις ρε φιλεναδα; Ο τύπος εχει συνηθίσει να του φέρνουν παντόφλες και φαγητο και να τα εχει ολα έτοιμα και θα τα χαςει ολα αυτά και θα αρχιςει ξεκαθαρίζει και να βοηθάει;

Θα αρχίζει να απειλεί με διαζύγιο θα το δεις..

Ναι ωραια σχέση ολα ωραια, σε ποιο ποστ ειπε η κοπελα τι θυσίες κανει αυτος για αυτη;

Μα αυτό λέω και εγώ. Γι΄αυτό είπα να τον ρωτήσει ευθέως πότε πιστεύει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για να ξαναγυρίσει στη δουλειά... Αν και μπορεί να την πάει λάου λάου του τύπου "θα δούμε"...

Διαφημίσεις

Ούτε σε τοίχους στήνω, ούτε τίποτα, απλώς εκπλήσσομαι, γιατί εμένα προσωπικά δε θα μου άρεσε κανένας να με "υπηρετεί" (σε άπειρα εισαγωγικά) κάποιος κατ' αυτόν τον τρόπο (δε θα το θεωρούσα καν ένδειξη της αγάπης του)

Αυτό είπα και τίποτα παραπάνω

Αν εσενα το να γυρισει ο αντρας σου στο σπιτι με ένα δωρακι για τα παιδια και ένα λουλουδι για εσενα κι εσυ για να τον ευχριστησεις να κανεις κατι να τον ξεκουρασει...αν αυτό δεν είναι ενδειξη οικογενειακης αγαπης τοτε I rest my case.

Ποια εικόνα; Ο σύζυγος στον καναπέ να του φέρνει τις παντούφλες η γυναίκα του; πες μου ότι του έβαλες να πιει και ένα απεριτιφ ζαχαρουλίνι να τρελαθώ τελείως...! ένα ένα μας τα λες

όχι αλλα του έβαλα φαγητό, να κάτσει να φάει, βρε κορίτσι μου συγνώμη κιόλας αλλά τόσο κακό το βρίσκεις? δηλαδή μία φορά στο τόσο αν κάνω κάτι τέτοιο τι σημαίνει, ότι είμαι δούλα στο σπίτι; γιατί ώρες ώρες έτσι με κάνετε να αισθάνομαι.

Πως δείχνετε εσείς στους συζύγους σας ότι νοιάζεστε?

όλα αυτά τα μικρά πράγματα γιατί να σημαίνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι; κάτι απλό; κάτι ανθρώπινο.

και εμένα ο σύζυγος ξυπνάει το πρωί και μου φτιάχνει καφέ όσο ετοιμάζω τον μεγάλο να πάει σχολείο, και τρέχει μετά να προλάβει για την δουλειά.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

όταν λέω ρήξη δεν εννοώ χωρισμό. εννοώ ότι θα υπάρξει τσακωμός αφού και οι 2 πλευρές θελουν κάτι τελείως διαφορετιικό και γενικά δεν είμαστε άνθρωποι που τους αρέσουν οι εντάσεις.

Του συζύγου του αρέσουν οι εντάσεις; Γιατί αν δεν του άρεσαν, θα είχε π.χ. πει "ό,τι πεις αγάπη μου, δική σου απόφαση, εγώ θα σου πω τι είναι σωστό για σένα;". Λέμε τωρα. Αυτή ήταν η απάντηση του άντρα μου όταν αντιμετωπίσαμε το ίδιο ερώτημα χρόνια πριν παρεπιπτόντως.

Από το ότι δε μου αρέσει σαν κίνηση μέχρι να του τις πετάξω στα μούτρα... υπάρχει τεράστια απόκλιση...

Σε βλέπω πολύ σοκαρισμένη, γι'αυτό ρωτάω....

Κάτσε ρε baby... Δηλαδή όποιου η γυναίκα δεν εργάζεται πάει να πει ότι το κάνει για να της ασκεί έλεγχο?? Και στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί η κοπέλα να ξεκινήσει τη δουλειά και να έχουν γυναίκα για τις δουλειές και να μην κάνει κανείς τίποτα, που το ξέρουμε? Δεν συμφωνώ, το ξεκαθαρίζω. Αλλά αυτή θα ήταν μια δικιά μου απόφαση, δεν είναι όμως. Κι επειδή έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις των άλλων, δεν λέω κουβέντα. Μπορεί όμως να εργάζεται και παράλληλα να απολαμβάνει άλλα προνόμια (τις δουλειές έτοιμες που λέγαμε) απίθανο είναι?

Livi οχι, αν η γουναρικά δεν εργάζεται και ειναι επιλογή της εννοείται δεν υπαρχει θεμα

Η κοπελα θελει να εργαστεί, ποιος ειναι αυτος που της λεει οχι, επειδη ειναι παντρεμένοι μπορει να ασκεί βέτο; Δεν θελει να ξέρει τι σημαίνει για αυτη μαι την ψυχολογία της το οτι κάθεται σπίτι! Τι ειναι αυτο; Την εχει για δουλικο;

Διαφημίσεις

Αν εσενα το να γυρισει ο αντρας σου στο σπιτι με ένα δωρακι για τα παιδια και ένα λουλουδι για εσενα κι εσυ για να τον ευχριστησεις να κανεις κατι να τον ξεκουρασει...αν αυτό δεν είναι ενδειξη οικογενειακης αγαπης τοτε I rest my case.

Μπορώ να του φτιάξω έναν καφέ, να τον φιλήσω, αλλά η παντόφλα, εμένα προσωπικά, ναι, κάπως μου κάνει.

Εγώ το είπα αυτό! (το I rest my case)

όχι αλλα του έβαλα φαγητό, να κάτσει να φάει, βρε κορίτσι μου συγνώμη κιόλας αλλά τόσο κακό το βρίσκεις? δηλαδή μία φορά στο τόσο αν κάνω κάτι τέτοιο τι σημαίνει, ότι είμαι δούλα στο σπίτι; γιατί ώρες ώρες έτσι με κάνετε να αισθάνομαι.

όλα αυτά τα μικρά πράγματα γιατί να σημαίνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι; κάτι απλό; κάτι ανθρώπινο.

και εμένα ο σύζυγος ξυπνάει το πρωί και μου φτιάχνει καφέ όσο ετοιμάζω τον μεγάλο να πάει σχολείο, και τρέχει μετά να προλάβει για την δουλειά.

Ζαχαρουλίνι όλες αυτές οι κινήσεις από μόνες τους, πραγματικά δεν σημαίνουν τίποτα.

Όλα αυτά που γράφεις-σε συνδυασμό και με τον τίτλο του τόπικ- όμως αν συνδυαστούν συνθέτουν μια εικόνα χαρωπής νοικοκυράς δεκαετίας 50. Μακάρι να κάνω λάθος...

Σου ξαναείπα: το καίριο ερώτημα είναι "ποτε λες να επιστρέψω στη δουλειά αν όχι τώρα; " Δες τι θα σου πει και κρίνε...

Δεν ειναι κακο να μαγειρέυεις για τον αντρα σου

Αλλα εξαρταται πως σε βλεπει ο ίδιος οταν το κανεις ('Αχ την κακομοιρα που κουράζεται ολη μερα με τα παιδια και ακομα μου μαγείρευει' η 'εννοείται οτι μου φέρνει φαγητο, ηταν ολη μερα σπιτι' )

Πως πιστεύεις οτι σκεφτεται;

Μπορώ να του φτιάξω έναν καφέ, να τον φιλήσω, αλλά η παντόφλα, εμένα προσωπικά, ναι, κάπως μου κάνει.

Το να του φτιαξεις καφε δλδ είναι ενδειξη αγαπης ...ενώ η παντοφλα σε κανει "υπηρετη"?Εχεις ένα κολλημα σε στερεοτυπα μαλλον.

Μαρή, μπας και βρωμάνε τα πόδια του και γι'αυτό έχεις θέμα με την παντόφλα?? :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Δεν ειναι κακο να μαγειρέυεις για τον αντρα σου

Αλλα εξαρταται πως σε βλεπει ο ίδιος οταν το κανεις ('Αχ την κακομοιρα που κουράζεται ολη μερα με τα παιδια και ακομα μου μαγείρευει' η 'εννοείται οτι μου φέρνει φαγητο, ηταν ολη μερα σπιτι' )

Πως πιστεύεις οτι σκεφτεται;

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι ρόλοι μας είναι πολύ ξεκάθαροι. Εγώ εκ των πραγμάτων και με την βοήθεια της μαμάς σε ότι αφορά το σπίτι και τα παιδιά είναι λυμένα τα θέματα. Που σημαίνει ότι έχουμε και χρόνο για εμάς σαν ζευγάρι και η σχέση μας είναι καλή, ούτε ο σύζυγος είναι άνθρωπος που θέλει καυγάδες κλπ. Μεγάλωσε και αυτός σε ήρεμο περιβάλλον, τα πεθερικά είναι και αυτοί καλοί άνθρωποι. Εμένα πάντως μου αρέσει και να του πάω τις παντόφλες όταν τύχει, και να του βάλω να φάει και να μαζέψω το τραπέζι. Αυτός κορίτσια όμως όταν εγώ μαζεύω το τραπέζι π.χ. θα ασχολείται με τα παιδιά, δεν θα αράξει στον καναπέ αν αυτό εννοείεται.

Εγώ αυτό το θεωρώ πολύ βασικό, δηλαδή δεν χαίρεται τα παιδιά του όλη μέρα είναι δυνατόν το βράδυ που θα γυρίσει να μην του βάλω να φάει για να κάτσει με τα παδιά να τα χαρεί;

όσο και αν σας φαίνεται παράξενο και τα ρούχα του θα σιδερώσω για την δουλειά να μην πάει σαν το λέτσο (έχω παράδειγμα φίλης μου που αρνείται να σιδερώσει) αλλά και αυτός μία φορά το μήνα θα κρατήσει μόνος του τα παιδιά να βγω για ένα ποτάκι / καφεδάκι με κολλητές.

Δεν ξέρω κατά πόσο πείθεται ο περίγυρος. Νομίζω ότι από ένα σημείο και πέρα το πιστεύουν και οι ίδιες ότι κουράζονται...:D

ΟΝΤΩΣ.

για να μην πάμε πάλι στο επίμαχο θέμα των εργαζόμενων (εκτός σπιτιού) μητέρων Vs μη εργαζόμενων (εκτός σπιτιού) μητέρων........

Το να του φτιαξεις καφε δλδ είναι ενδειξη αγαπης ...ενώ η παντοφλα σε κανει "υπηρετη"?Εχεις ένα κολλημα σε στερεοτυπα μαλλον.

Ειρωνευόταν φιλη μου....

Εχει μίκρο παιδι, ξενυχτάει, δουλεύει, ο άντρας της της φτιάχνει καφέ υποθέτω.... Οχι το αντιθέτο

zaxaroulini ελπιζω να σε εκτιμάει για το οτι εχεις αφιέρωσει την ζωη σου στα παιδια σας! Ελπιζω να ειναι αυτος που θα σου φέρνει παντόφλες και θα σου ετοιμάζει ζεστο μπάνιο... Αν οχι άνοιξε του τα ματια....

Νιώθω ότι με καταλαβαίνεις Νίκη μου. Εμένα μου αρκεί που σκέφτομαι ότι γυρνώντας από την δουλειά σταματά και μου παίρνει κάτι. Προχτές έφερε ένα ζαχαρωτό αρκουδάκι, και πήγα να του τα χώσω γιατί ο μεγάλος δεν θελουμε να τρώει γλυκά και μου λέει για σένα είναι βρε χαζό.

Δεν ξέρω μπορεί να φαίνομαι χαζή με αυτά που σας γράφω αλλά ειλικρινά είμαι πολύ καλά μαζί του.

Μάλλον... αλλά ελπίζω να μην ενοχλώ κάποιον/κάποια από εδώ, ε!

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι ρόλοι μας είναι πολύ ξεκάθαροι. Εγώ εκ των πραγμάτων και με την βοήθεια της μαμάς σε ότι αφορά το σπίτι και τα παιδιά είναι λυμένα τα θέματα. Που σημαίνει ότι έχουμε και χρόνο για εμάς σαν ζευγάρι και η σχέση μας είναι καλή, ούτε ο σύζυγος είναι άνθρωπος που θέλει καυγάδες κλπ. Μεγάλωσε και αυτός σε ήρεμο περιβάλλον, τα πεθερικά είναι και αυτοί καλοί άνθρωποι. Εμένα πάντως μου αρέσει και να του πάω τις παντόφλες όταν τύχει, και να του βάλω να φάει και να μαζέψω το τραπέζι. Αυτός κορίτσια όμως όταν εγώ μαζεύω το τραπέζι π.χ. θα ασχολείται με τα παιδιά, δεν θα αράξει στον καναπέ αν αυτό εννοείεται.

Εγώ αυτό το θεωρώ πολύ βασικό, δηλαδή δεν χαίρεται τα παιδιά του όλη μέρα είναι δυνατόν το βράδυ που θα γυρίσει να μην του βάλω να φάει για να κάτσει με τα παδιά να τα χαρεί;

όσο και αν σας φαίνεται παράξενο και τα ρούχα του θα σιδερώσω για την δουλειά να μην πάει σαν το λέτσο (έχω παράδειγμα φίλης μου που αρνείται να σιδερώσει) αλλά και αυτός μία φορά το μήνα θα κρατήσει μόνος του τα παιδιά να βγω για ένα ποτάκι / καφεδάκι με κολλητές.

Πάντως και συγνώμη κιόλας εγώ βλέπω κάτι επίσης προβληματικό για να μην πω το κύριο πρόβλημα. Έχεις φέρει δίπλα στο δικό σου ρόλο οποιος κι αν είναι αυτός τη μητέρα σου.

Αλήθεια είναι τόσο απαραίτητη η καθημερινή της παρουσία στην οικογένεια σου; μήπως γενικά"εξαρτάσαι" από ανθρώπους....

Νιώθω ότι με καταλαβαίνεις Νίκη μου. Εμένα μου αρκεί που σκέφτομαι ότι γυρνώντας από την δουλειά σταματά και μου παίρνει κάτι. Προχτές έφερε ένα ζαχαρωτό αρκουδάκι, και πήγα να του τα χώσω γιατί ο μεγάλος δεν θελουμε να τρώει γλυκά και μου λέει για σένα είναι βρε χαζό.

Δεν ξέρω μπορεί να φαίνομαι χαζή με αυτά που σας γράφω αλλά ειλικρινά είμαι πολύ καλά μαζί του.

Πως εισαι καλα μαζι του οταν σου αρνείται ενα βασικό δικαίωμα για ελευθερία;ναι σου παιρνει ενα ζαχαρωτό γιατι για αυτόν αυτο δεν χρειάζεται καμμια θυσία;

Ο άνθρωπος που μας αγαπάει μας σκέφτεται μας υπολογίζει ακομα και αν αυτο σημαίνει κατι άβολο, μια αλλαγή συην ζωη του

Τι αλλαγή του έφερε το γλυκό που σου έδωσε;

Πάντως και συγνώμη κιόλας εγώ βλέπω κάτι επίσης προβληματικό για να μην πω το κύριο πρόβλημα. Έχεις φέρει δίπλα στο δικό σου ρόλο οποιος κι αν είναι αυτός τη μητέρα σου.

Αλήθεια είναι τόσο απαραίτητη η καθημερινή της παρουσία στην οικογένεια σου; μήπως γενικά"εξαρτάσαι" από ανθρώπους....

Σα διαγνωση ψυχολογου ακούγεται όπως το λες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...