Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οδυσσέας - βαφτίζεται ή οχι;

yogini

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω κάτι για να προλάβω καταστάσεις βασικά....

Το ονομα Οδυσσέας που θέλω για το παιδάκι μου βλέπω οτι δεν γιορτάζει στο εορτολόγιο, αυτο σημαίνει οτι δεν σου το βαφτίζουν κιόλας;;;

Επειδή εγω δεν πρόκειται τώρα κοντά να βρεθώ σε καμια εκκλησία θα ήθελα τα φώτα σας!

Εαν ξέρετε κάποιον με το όνομα αυτό και μπορούσατε να ρωτήσετε θα με βοηθούσατε πολύ να μην αρπαχτώ με τον άντρα μου :D

Διαφημίσεις

φυσικά και στο βαφτίζουν τη σημασία έχει αν δεν έχει γιορτή.....

Προσωπικά έχω παραβρεθεί σε βάφτιση Οδυσσέα :lol::lol::lol:

Περισότερες πληροφορίες

Το όνομά Οδυσσέας έχει αρκετές εκδοχές: Ολυσσεύς, Ουλιξεύς, Ουλίξης, στα Λατινικά είναι γνωστός ως Ulysses ενώ στη Ρωμαϊκή μυθολογία έχει το όνομα Ulixes.

Το όνομα «Οδυσσεύς», που προέρχεται από το ρήμα «οδύσσομαι» (οργίζομαι, μισώ κάποιον)

και σημαίνει εξοργισμένος, αλλά και ο μισούμενος από τους θεούς,

αυτός που έδωσε αφορμές δυσαρέσκειας, πιστεύεται ότι του το έδωσε ο παππούς του

(από την πλευρά της μητέρας του), ο Αυτόλυκος.

Αυτή η εκδοχή στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Οδυσσέας μισεί τους Θεούς και οι Θεοί μισούν τον Οδυσσέα.

Πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%83%CE%AD%CE%B1%CF%82

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ναι, ξέρω Οδυσσέα και βαπτισμένο αλλά και την κόρη μου που τη λένε Λήδα και δεν γιορτάζει μια χαρά μου τη βαφτίσανε...κοίτα, εδώ την ξαδέρφη μου τη βαφτίσαν Εκάτη πριν 26 χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Κάνε εσύ μια ωραία ονοματοδοσία όταν με το καλό γεννήσεις τον Οδυσσέα σου και το ψάχνεις αργότερα αυτό.

Εξαρτάται νομίζω από τον παπά. Όπως είπαν και οι υπόλοιπες δεν θα έχεις πρόβλημα μάλλον :wink:

Και εμείς για Οδυσσέα λέγαμε αλλά τελικά κάναμε το αλλάξαμε επειδή δε γιορτάζει. ¨οχι πως δε θα το βάφτιζε ο παπάς! Τα άλλα δυο που βάλαμε στη κλήρωση ήταν Αχιλλέας και Αλέξανδρος. Απλά εγώ ήθελα να έχει κάποιο όνομα που γιορτάζει.

Διαφημίσεις

Τον πεθερό μου τον λένε Οδυσσέα και τον βάφτισαν πριν από 72 χρόνια! Η κουνιάδα μου που βάφτισε τον γιο της ρώτησε τον Παπά και της είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά καλό θα ήταν να έχει και δεύτερο όνομα για να γιορτάζει και έτσι έκαναν αλλά δεν ήταν υποχρεωτικό.

Η εκκλησία δέχεται τα αρχαία ελληνικά ονόματα, επίσης ένας παπάς μας είπε ότι και βέβαια το βαφτίζουμε το όνομα άλλωστε Οδδυσέα έλεγαν και τον Ελυτή και τον Ανδρούτσο και πως μπορούμε να αγνοήσουμε ένα τόσο ιστορικό όνομα!

a94dd1bc2e.png

αποκλείεται να μην στο βαφτίσουν, πάρα πολλά ονόματα δεν γιορτάζουν αλλά τα παιδιά βαφτίζονται κανονικά, μην ξεχνάς και την γιορτή των Αγίων Πάντων. Πολύ ωραίο όνομα διάλεξες με το καλό το μωρό σου!!! :D:D

αποκλείεται να μην στο βαφτίσουν, πάρα πολλά ονόματα δεν γιορτάζουν αλλά τα παιδιά βαφτίζονται κανονικά, μην ξεχνάς και την γιορτή των Αγίων Πάντων. Πολύ ωραίο όνομα διάλεξες με το καλό το μωρό σου!!! :D:D

Ωχ αυτό με των Αγίων Πάντων δεν ισχύει κάτι άλλο ειναι εκείνη την ήμερα...δηλαδή δεν γιορτάζουν αυτοι που δεν εχουν κανονική γιορτή...δυστυχώς

ο Οδυσσέας όπως και ο Αχιλλέας η Αρετή η Αθηνά (εγώ) και άλλα ονόματα που ΔΕΝ έχουν γιορτή, γιορτάζουν 1η Σεπτεμβρίου οπότε είναι και των 40 Οσιομάρτυρων (νομίζω κάπως έτσι :roll: ) ..

ΣΤΑΝΤΑΡ βαπτίζεται το όνομα! εδώ ο ξάδερφός μου βάπτισε την κόρη του σε Χριστιανική Ορδόδοξη εκκλησία Ιζαμπέλα! :wink:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Yoginaki, έφτασε η ώρα που θα δεις το παιδάκι σου κι εσύ!!! Πότε πέρασε ο καιρός!!! Με το καλό, το Οδυσσέας είναι υπέροχο όνομα!!! :wink:

Όντως, των Αγίων Πάντων νομίζω ότι γιορτάζουν όσοι έχουν ήδη γιορτή. Για τους 40 μάρτυρες δεν ξέρω να σου πω! Πριν πας να το βαφτίσεις, ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΟΥ με τον παπά, μην σου κάνει καμιά "έκπληξη" τελευταία στιγμή!!!

Με το καλό και πάλι! :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Ναι, ξέρω Οδυσσέα και βαπτισμένο αλλά και την κόρη μου που τη λένε Λήδα και δεν γιορτάζει μια χαρά μου τη βαφτίσανε...κοίτα, εδώ την ξαδέρφη μου τη βαφτίσαν Εκάτη πριν 26 χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση!

Αγαπητή φίλη,

Γεια χαρά. Είσαι σίγουρη ότι δεν γιορτάζει η κόρη σου;Κοίτα τι λέει εδώ για τις 27 Μαρτίου και 20 Μαϊου.

http://www.eortologio.gr/data/eortes/eortes_Lambda.htm

Αφού το "εορτολόγιο" λέει ότι γιορτάζει.... :wink:

Φιλάκια

40+mama :lol:

.pngy3DLp3.png

Αγαπητή φίλη,

Γεια χαρά. Είσαι σίγουρη ότι δεν γιορτάζει η κόρη σου;Κοίτα τι λέει εδώ για τις 27 Μαρτίου και 20 Μαϊου.

http://www.eortologio.gr/data/eortes/eortes_Lambda.htm

Αφού το "εορτολόγιο" λέει ότι γιορτάζει.... :wink:

Φιλάκια

40+mama :lol:

Νομίζω ότι αλλο όνομα είναι το Λήδα και άλλο το Λυδία ... :roll:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

ο Οδυσσέας όπως και ο Αχιλλέας η Αρετή η Αθηνά (εγώ) και άλλα ονόματα που ΔΕΝ έχουν γιορτή, γιορτάζουν 1η Σεπτεμβρίου οπότε είναι και των 40 Οσιομάρτυρων (νομίζω κάπως έτσι :roll: ) ..

ΣΤΑΝΤΑΡ βαπτίζεται το όνομα! εδώ ο ξάδερφός μου βάπτισε την κόρη του σε Χριστιανική Ορδόδοξη εκκλησία Ιζαμπέλα! :wink:

Όχι ακριβώς... Ο Αχιλλέας π.χ. έχει δική του γιορτή στις 24 Απριλίου. 1η Σεπτέμβρη γιορτάζουν συγκεκριμένα ονόματα και όχι αυτά που δεν έχουν γιορτή... Είναι των 40 Παρθένων, και συγκεκριμένα:

1η Σεπτεμβρίου

Μνήμη συνάξεως της υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών. Του αγίου Ιησού του Ναυή (1). Μαρτύρων Αειθαλά και Αγαθοκλείας. Των αδελφών Ευόδου, Καλλίστης και Ερμογένους. Αμμούν του διακόνου και των συν αυτώ 40 γυναικών παρθένων (2) και ασκητριών. Μάρτυρος Αγγελή του χρυσοχόου (†1680) • Συμεών του Στυλίτου (3) (†459) και Μάρθας της μητρός αυτού. Μελετίου του νέου και Ευανθίας. Νικολάου του «Κουρταλιώτου» (†1670) και Αντωνίου του εν Αγυιά.

Εμείς βαφτίσαμε τον γιο μας Έκτορα , δεν γιορτάζει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

yogini με το καλό !!! :D

Niceeeeeeee

Thank you!

Γεία σου yogini!!!!!Πώς πάς??Κοντεύεις εεε...!

ΖΟΥΖΟΥΝΙΤΣΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!

• 1 year later...

Να σε ρωτησω κατι... σκεφτομουν να βγαλω κι εγω το γιο μου Εκτορα αλλα μου λενε ολοι οτι ειναι ονομα για σκυλιά... το εχεις ακουσει κι εσυ να σου το λενε;

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Εμείς βαφτίσαμε τον γιο μας Έκτορα , δεν γιορτάζει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

yogini με το καλό !!! :D

Να σε ρωτησω κατι... σκεφτομουν να βγαλω κι εγω το γιο μου Εκτορα αλλα μου λενε ολοι οτι ειναι ονομα για σκυλιά... το εχεις ακουσει κι εσυ να σου το λενε;

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...