Μαρια Στυλιανακη

Πατάτα στην εγκυμοσύνη- πιθανώς προκαλεί προεκλαμψία & υπέρτασηκύησης

    Recommended Posts

    Διαβάστε τα άρθρα (περισσότερα στα λινκ των πηγών) και θα καταλάβετε ότι πάνω από μια φορά την εβδομάδα πατάτες, δεν λέει! εγώ έτσι καταλαβαίνω!

    Οι γυναίκες που καταναλώνουν πατάτες πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη αν μείνουν έγκυοι, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

    Αν και ο διαβήτης της κυήσεως συνήθως υποχωρεί μετά την εγκυμοσύνη, αποτελεί ισχυρό παράγοντα κινδύνου για εκδήλωση τύπου 2 διαβήτη αργότερα στη ζωή, προσθέτουν.

    Η συσχέτιση ανάμεσα στο διαβήτη και τις πατάτες πριν την εγκυμοσύνη πιθανώς οφείλεται στο ότι το άμυλο προκαλεί απότομη αύξηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα - και όταν αυτό γίνεται συχνά μέσα στην εβδομάδα ως φαίνεται επιβαρύνει τον οργανισμό.

    Η σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), βασίσθηκε στην ανάλυση στοιχείων από 21.693 κυήσεις ενός εμβρύου, στις 854 από τις οποίες είχε διαγνωσθεί σακχαρώδης διαβήτης.

    Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όσες γυναίκες έτρωγαν τις περισσότερες πατάτες πριν μείνουν έγκυοι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη της κυήσεως.

    http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=23573&la=1

    Η συστηματική κατανάλωση προϊόντων πατάτας μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αναφέρουν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

    Αναλύοντας στοιχεία από σχεδόν 187.000 άνδρες και γυναίκες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι εθελοντές έτρωγαν πατάτες μέρα παρά μέρα, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να πάσχουν από υπέρταση.

    Αυτό ίσχυε ανεξάρτητα από το αν έτρωγαν τις πατάτες βραστές, ψητές, τηγανητές ή σε μορφή πουρέ.

    Οι ερευνητές εικάζουν ότι το πρόβλημα είναι το άμυλο της πατάτας που τους προσδίδει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύντομα μετά την κατανάλωσή τους, οι πατάτες αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η υπεργλυκαιμία αυτή σχετίζεται με ορισμένες χημικές μεταβολές που προκαλούν οξειδωτικό στρες και φλεγμονή - δύο φαινόμενα τα οποία παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη υπέρτασης, λένε οι ερευνητές.

    Επιπλέον, οι πολλές πατάτες σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους - και τα περιττά κιλά είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για υπέρταση. περισσότερα εδω [url=http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=24539&ct=6][/url] http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=24539&ct=6

     

    Στα αγγλικά

    Potato consumption may lead to preeclampsia high bloodpressure in pregnancy

    http://www.bbc.com/news/health-35261184

    όπως γράφει στο άρθρο

    αλλάξτε τις πατάτες με άλλους υδατάνθρακες

    με - όσπρια (φακές φάβα μαυροματικα )

    ή άλλα λαχανικά πχ κολοκυθα,

    πχ καλαμπόκι ή ρύζι, ή ρυζομακάρονα

    ή δημητριακά όπως βρώμη κινόα κριθάρι


    ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

    (If You Wanna Make The World A Better Place)

    Take A Look At Yourself And Then Make A Change

    R.I.P. Michael Jackson.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα