Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επισκεψη στον παιδιατρο

Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι εχω ηδη αλλαξει 3 παιδιατρους.

Ο καθε ενας εχει τον δικο του τροπο εξετασης, αφιερωνει λιγο ή πολυ χρονο για αποριες κτλ.

Θα ηθελα να μου πειτε και εσεις με τις δικες σας εμπειριες, σε μια καθιερωμενη επισκεψη (π.χ. εμβολιο) πως εξεταζει το παιδι (υψος, βαρος, ελεγχει την κοιλια του, ακροαζεται, βλεπει μυτη,αυτια,στομα κτλ)? και ποση ωρα διαρκει το ραντεβου? Τον βρισκεται παντα στο κινητο του ή το εχει κλειστο? Πως συμπεριφερεται με το παιδι? Σας εξηγει, σας δινει πολλα φαρμακα?

Σιγουρα ολοι μας ψαχνουμε τον καλυτερο γιατρο για το παιδι μας, αλλα και για τις δικες μας αποριες. Απλα επειδη ήδη εχω παει σε 3 παιδιατρους και οι 3 ειναι εντελως διαφορετικοι στην εξεταση τους, και στη συμπεριφορα τους, θα με βοηθουσατε αν μου λεγατε και τις δικες σας εμπειριες.

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

έχω ένα κοριτσάκι 15 μηνών και ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω παιδιατρο.η εξέταση είναι όπως την περιέγραψες το μόνο που αλλάζει είναι η διάρκεια γιατι η μικρη άλλοτε ουρλιάζει και άλλοτε είναι πιο συνεργάσιμη.το λιγότερο είναι τουλάχιστον 30 λεπτά με εμβόλιο.να φανταστεις την πήρα τηλ να δει τη μικρή μόλις βγήκαμε απο το μητέρα και παρόλο που ήταν 15αυγουστος ήρθε.όσες φορες την έχω πάρει τηλ εάν δεν το σηκώσει αμέσως θα με πάρει το πολύ σε μισή ώρα.και ένα τελευταίο πέρσι τα χριστούγεννα η (15 μηνών τότε) ανηψιά μου είχε 40 πυρετό ειχε φτάσει μέχρι σε νοσοκομειο και ο παιδιατρός της ενω είχε ζητησει μια εξέταση όταν βγήκαν τα αποτελέσματα δεν τον έβρισκαν στο τηλ επικοινώνησαν με τη δικιά μου και όχι μόνο τους βοήθησε χωρις να εχει ξαναδεί το παιδί. αλλα και έπερνε τηλ για να δει τη πορεία της ανάρωσης.τι να πω;πιστεύω πως αξίζει για το παιδί μας το καλύτερο και αν έχεις τη παραμικρή αμφιβολία πήγαινε και σε άλλον/άλλη

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Και εμείς δεν έχουμε αλλάξει παιδίατρο. Σε κάθε επίσκεψη εξετάζει όλα αυτά που περιέγραψες (+ το σταδιακό κλείσιμο στο κεφαλάκι τους, τους πρώτους μήνες…). Επίσης τον πρώτο καιρό τους έκανε και διάφορα απλά τεστ για την πορεία της ανάπτυξής τους, αν στηρίζει καλά το κεφάλι, κ.τ.λ.

Μετά την εξέταση κάνει το εμβόλιο. Και μετά για ένα τέταρτο περίπου, συζητάμε και μου λύνει τις απορίες μου, τις οποίες έχω καταγράψει από πριν.

Γενικά, είναι πολύ απαλός στις κινήσεις του με τα μικρά. Σηκώνει οποιαδήποτε ώρα το τηλέφωνο, διαφορετικά με παίρνει μέσα στο επόμενο τέταρτο.

Είναι λίγο έως πολύ συγκρατημένος με τα φάρμακα. Και ενώ με ενημερώνει για θέματα που μπορεί να ανακύψουν, δεν είναι κινδυνολόγος.

Πάντως, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι οι παιδίατροι δεν έχουν τις ίδια μεθοδολογία. Όχι ως προς το πώς εξετάζουν το παιδί. Αυτό είναι standard, χρειάζεται βέβαια και κάποια αντίληψη. Αλλά ως προς τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν στη διατροφή, τη θεραπεία μίας ίωσης, αλλεργίας, στην έγκαιρη διάγνωση προβλήματος, ..

Πάντως, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι οι παιδίατροι δεν έχουν τις ίδια μεθοδολογία. Όχι ως προς το πώς εξετάζουν το παιδί. Αυτό είναι standard, χρειάζεται βέβαια και κάποια αντίληψη. Αλλά ως προς τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν στη διατροφή, τη θεραπεία μίας ίωσης, αλλεργίας, στην έγκαιρη διάγνωση προβλήματος, ..

Εχω δει διαφορα και στο πως εξεταζουν το παιδι. Ο 1ος εκανε ολα αυτα που εγραψα, ο 2ος οχι. Απλα τα ακροαζοταν, μυτη, αυτια, τελος!!!!

Για αυτο θελω γνωμες και απο αλλες μαμαδες!

Εγώ Fivi άλλαξα 5 παιδίατρους :shock: αλλά τη να κάνω οι προηγούμενοι δεν με ικανοποιούσαν και δεν είμαι παράξενη :) Αλλήθεια λέω! Λοιπών τον πρώτο χρόνο συνέχεια ρωτούσα όπως και εσύ τώρα μέχρι που κατέληξα και τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Λοιπών αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να βρω τον γιατρό μας οποιαδήποτε ώρα και επίσης η παιδιάτρος να γνωρίζει το παιδί να μην είναι ανάγκη μόλις της τηλεφωνήσω για κάτι επείγων να αναλύω όλο το ιστορικό του παιδιού επίσης σε κάθε εξέταση πρώτα θα τον ακροαστεί, θα δει αυτιά, λαιμό, τα γεννητικά όργανα θα τον μετρήσει βάρος, ύψος , κεφάλι επίσης θα εξετάσει και την αναπτυξή του κινητικά και λεκτικά. Η εξέταση διαρκεί περίπου μισή ώρα και δεν βιάζεται να τελείωσει.

Οπότε αν πιστεύεις ότι ο παιδίατρος σου δεν είναι πολύ καλός για σένα εγώ σου λέω να το ψάξεις.

a94dd1bc2e.png

Διαφημίσεις