Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όνομα για κοριτσάκι- Δείτε παρακαλώ

marymarseeeg

Recommended Posts

Γεια σας! Ειμαι νέα στο φόρουμ αν και το διαβαζω πολυ καιρό. Εχω δυο παιδάκια. Η μεγαλη μου ειναι πρωτακι του δημοτικου και η μικρη μου μόλις ενός μήνα. Εχει έρθει έντονα η συζήτηση για το ονομα με τον άντρα μου και θα ήθελα την αποψη σας. Συμφωνήσαμε το ονομα της πεθεράς μου να ακουστεί στην εκκλησια αλλα να μην την φωνάζουμε ετσι (Κατερίνα). Εγω θα ήθελα να βγει το ονομα της πρώτης μου δασκάλας χορού η οποία εχει φυγει απο οκντΑ μας και στάθηκε σε εμενα σε πολυ δύσκολες στιγμές, σαν μανα, αν και μόλις δεκα πεντε χρονια μεγαλύτερη μου. Τη λέγανε Λαμπρή (οχι Λαμπρινή). Πως σας φαινεται το ονομα; Καταρχήν το έχετε ξανακούσει; Πως σας κολλάει για ενα μικρο κοριτσάκι;

Η μεγαλη μου ειναι Αποστολία απο τον πεθερό

Διαφημίσεις

Αρχικά να σας ζήσει!

Έπειτα ίσως θα ήταν καλύτερα να θέσετε το θέμα στο parents cafe που συνήθως συστείνει η διαχείριση για τέτοια θέματα.

Προσωπικά, δεν το έχω ακούσει σαν όνομα, αλλά δεν μου φαίνεται παράξενο ούτε παράταιρο. Από την άλλη και το Κατερίνα είναι πολύ όμορφο.

Σκεφτείτε πάντως και την δυσκολία των δύο ονομάτων. Έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιοι να την φωνάζουν έτσι, και κάποιοι αλλιώς. Επίσης να γνωρίζεται ότι σε όλα τα έγγραφα θα πρέπει να αναγράφονται και τα 2 ονόματα.

Ευχαριστω για τις ευχές. Έχουμε πει το Κατερινα, να μεινει απλα στα χαρτια και σαν μια αναφορά στη γιαγιά μας. Δηλαδή το παιδι να λεει πως το λενε λαμπρη. Απλώς με τρομάζει λιγάκι το ασυνήθιστο ονομα. Μήπως το γράφουν καταλαθος Λαμπρινή ή μήπως το πειράζουν. Αν ισχυει κατι τέτοιο θα βρούμε με τον ανττουλη μου κάποιο αλλο ονομα που θα μας αρεσει και της γιαγιάς θα μεινει δεύτερο. Μήπως θα είχες γην καλοσύνη να μου στειλεις ενα λινκ για το parents café?

Το Αικατερίνη γίνεται και Κάτια, που μου φαίνεται πολύ εύηχο. Το Λαμπρή δεν το έχω ξανακούσει σαν κύριο όνομα και δε μου αρέσει, να πω την αλήθεια. Να σου ζήσει και με το καλό η βάπτιση!

Προσωπικα δε μου αρεσει το Λαμπρη...το Λαμπρινη μου αρεσει πολυ περισσοτερο...ομοιως και το Κατερινα.Να σας ζησει και να ειναι παντα ευτυχισμενη!

Διαφημίσεις

Και εμενα το κατερινα μου αρεσει περισσοτερο. Γιατο δεν την βγαζετε κατερινα κ να την φωναζετε κιολας ετσι?

Προσωπικα δε μου αρεσει το Λαμπρη...το Λαμπρινη μου αρεσει πολυ περισσοτερο...ομοιως και το Κατερινα.Να σας ζησει και να ειναι παντα ευτυχισμενη!

Εμείς πάντως θα δώσουμε στο μικρό μας ένα ουδέτερο όνομα οπότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Εφόσον ρωτάς γνώμες, προσωπικά το Λαμπρή δε μου αρέσει καθόλου. Το Κατερίνα πάλι είναι πολύ ωραίο κ μπορείτε αν θέλετε να τη φωνάζετε Κορίνα ή Κάτια. Δικό σας το παιδί βέβαια δικιά σας κ η επιλογή του ονόματος. Να σας ζήσει!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Μήπως έχετε καμια ιδέα για χαϊδευτικό του λαμπρη; Το Κατερίνα δε θελουμε να το βγάλουμε πρωτο ονομα γιατι η μεγαλη εχει μοναδικό ονομα απο την πλευρά του άντρα μου και τωρα θα παμε ή σε ουδέτερο οπως προτείνει η μαμά sunrise η σε κατι απο τη δικη μου πλευρά

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι πως θέλεις πολύ να της δώσεις αυτό το όνομα...Χμ, το μόνο που σκέφτηκα είναι να κοτσάρεις από δίπλα την κατάληξη -άνα... δλδ να τη φωνάζετε Λαμπριάνα...πως σου ακούγεται;

υγ: να πω κ μια ιδέα για προσκλητήριο; Λοιπόν, τρίπτυχο σε σχήμα που θα παραπέμπει σε πουέντ κ θα δένει με σατέν κορδελίτσα... :)

jTRQp2.png KPxIp3.png

Να σου πω την αληθεια οντως ειναι πολυ σημαντικό για εμενα. Θελω να τιμήσω το άτομο που με εκανε να αγαπήσω το χορό με τον οποιο ασχολουμε επαγγελματικά. Παντως ακριβώς λόγω επαγγέλματος μαλλον ο χορός θα ειναι και το θεμα της βάφτισης. Το μπαλέτο αρεσει πολλυ και στην Αποστολία μου και νομιζω πως θα εμπλακεί πολυ ση βάπτιση με ενα τέτοιο θεμα.

Διαφημίσεις

Προσωπικά μάλλον θα την βάφτιζα Λαμπρή - Κατερίνα και θα την φώναζα Λαμπρίνα!!! Γενικά τα ονόματα με κατάληξη -ίνα μου αρέσουν πολύ, μου φαίνεται ότι ομορφαίνουν ακόμα και τα σχετικά άχαρα ονόματα.

Το Λαμπρή δε μου αρέσει κοριτσάκι.... :-( το Λαμπρινή είναι πολύ ωραίο, κατα τη γνώμη μου. Και το Κατερίνα επίσης!!

Μου άρεσε πολύ και το συναισθηματικό κομμάτι του ονόματος που αναφέρεις. Κι εμένα ο άντρας μου ήθελε να δώσει το όνομα του προπάππου του στο γιο μας για΄τι ήταν πολύ δεμένοι και έχει αχνές αλλά υπέροχες αναμνήσεις.

2t7wp3.png

Της μαμάς ειναι Δήμητρα, που συμπίπτει ομως με το ονομα του άντρα μου και το έχουμε αποκλείσει απο την αρχη. Δεν μου πολυ αρεσει κιολας. Μαλλον θα ειναι λαμπρη Κατερίνα η λαμπρη σκέτο και θα τη φωνάζουμε με κάποιο χαϊδευτικό. Αν βρούμε :confused:

Σας ευχαριστω παντως ολες για την ανταποκριση. Απλα παντα ευρισκα πολυ γλυκο το να βγάζεις το παιδακι σου με το ονομα κάποιου που εχει κανει διαφορα στη ζωη σου γονιο/συγγενη/ ήρωα ταινίας (ναι ναι το εχω ακούσει κι αυτο. Δεκτο παντως)

Διαφημίσεις

Το λαμπρινα κ λαμπριανα ειναι ωραια.κυριως το πρωτο.εφοσον θελετε να τιμησετε καποιον καλο ειναι το ονομα του να ακουγεται.οχι πχ κωνσταντινα κ να το λετε ναντια(εκτος αν ετσι φωναζαν κ το ατομο αυτο).αν δ σας αρεσει τοσο ωστε να το κρατησετε ολοκληρο καλυτερα να δωσετε ενα ασχετο.συνηθως υποκοριστικα βγαζουμε στα μεγαλα κ λιγο βαρια η συνηθισμενα ονοματα.στο λαμπρη γτ;κ να ναι κατι οπως μπια;η λαμπριτσα;γινεται γελοιο

Vicky,

Αυτη ακριβώς ειναι οι προβληματισμοί μου. Προσωπικα θελω το παιδι μου να το φωνάζω λαμπρη. Αλλα ξερω πως επειδη ειναι λιγο περίεργο ισως να μην ακούγεται εύηχο. Ή να την πειράζουν ή να μην της αρεσει μεγαλώνοντας. Εδω η μεγαλη μου κόρη που εχει πιο συνηθισμένο ονομα άκουσε στο σχολειο πως το Αποστολία δεν ειναι ωραιο σε ενα κοριτσάκι (!?) αλλα ειναι πιο αγορίστικο (Αποστολής). Άλλωστε η δικη μου κρίση ειναι λιγο υποκειμενική γιατι ειναι ενα ονομα που μου θυμίζει κατι καλο. Αν σε κάποιον αλλο θυμίζει το Πάσχα? ευτυχως ο άντρας μου με στηρίζει.

Το Λαμπρή λογικά είναι το αντίστοιχο του Λάμπρου σε θηλυκό ή όχι; Κ να θυμίζει Πάσχα τι έγινε δλδ; Τσουρέκια, αυγά, αρνιά μια χαρά πράγματα μου φέρνει εμένα στο μυαλό πάντως. Αφού το επιθυμείς πολύ, να την ονομάσεις Λαμπρή κ έτσι να τη φωνάζεται κιόλας.

υγ: άσχετο αλλά ο σύζυγος μια χαρά τα κατάφερε...βγάζει κ τα δύο ονόματα των γονιών του...χωρίς να θέλω να ανάψω φωτιές, μήπως είναι η σειρά σου να δώσεις κ εσύ ένα όνομα που τοσο επιθυμείς κ έχεις τόσο ωραίες θύμησες από το πολυαγαπημένο σου εκείνο πρόσωπο;...λέω εγώ τώρα...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Εννοείται σε ολους το Πασχα θα θυμιζει...αλλα και τι με αυτό?Παρεπιπτοντως θα συμφωνησω ότι μια χαρα τα βολεψε ο αντρας σου.Αφου εδωσες στην πρωτη το ονομα του πεθερου σου γιατι τωρα θελεις να δωσεις και το ονομα της πεθερας.Δωσε μονο το ΛΑμπρη που θελεις και τελος.

Προσωπικα θελω το παιδι μου να το φωνάζω λαμπρη.

..

ευτυχως ο άντρας μου με στηρίζει.

φίλη marymarseeg είσαι σαφής. Λοιπόν αν θέλεις το παιδί να το φωνάζεις Λαμπρή, και έχεις και σύμφωνο τον άντρα σου σε αυτό, τότε να το βγάλεις έτσι και να το φωνάζεις έτσι. Δεν είναι άσχημο το όνομα αντικειμενικά. Λαμπρή βρε κορίτσια. Λαμπερή. Απορώ που είδα τόσα κορίτσια που δεν τους άρεσε.

Αν αργότερα θελήσει το παιδί να το αλλάξει, γυμνάσιο τύπου, μπορεί να το κάνει Λαμπρίνα που είναι υπέροχο, έτσι από Λαμπρή. Χωρίς να του έχεις κοτσάρει και το Κατερίνα εννοώ, είναι υποκοριστικό του Λαμπρή, μια χαρά βγαίνει. Τα πεθερικά σου τα τίμησες ούτως ή άλλως.

Να σας ζήσει η μικρούλα!

jcEKp3.png  JKdkp3.png

υγ: άσχετο αλλά ο σύζυγος μια χαρά τα κατάφερε...βγάζει κ τα δύο ονόματα των γονιών του...χωρίς να θέλω να ανάψω φωτιές, μήπως είναι η σειρά σου να δώσεις κ εσύ ένα όνομα που τοσο επιθυμείς κ έχεις τόσο ωραίες θύμησες από το πολυαγαπημένο σου εκείνο πρόσωπο;...λέω εγώ τώρα...

Παρεπιπτοντως θα συμφωνησω ότι μια χαρα τα βολεψε ο αντρας σου.Αφου εδωσες στην πρωτη το ονομα του πεθερου σου γιατι τωρα θελεις να δωσεις και το ονομα της πεθερας.Δωσε μονο το ΛΑμπρη που θελεις και τελος.

Είπα να μην την ανάψω εγώ τη φωτιά! Καλά δεν έχω χειρότερο, βγάζει ο άλλος το ονοματάκι του πατέρα/μάνας του στο 1ο παιδί ΑΥΤΟΥΣΙΟ, και στο δευτερο το θέλει και των γονιών του δευτερο από δίπλα. Αν δε είναι αγόρι το δευτερο θέλει να βγάλει και τον πατέρα του, σοβαρολογούμε? (θεματοθέτρια δε μιλάω για σένα, εχω ακούσει 2-3 περιπτώσεις τελευταία!)

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Εντάξει, η αληθεια ειναι πως δεν ειναι τραγικό για μενα το θεμα των πεθερικών. Αν εξαιρέσουμε το θεμα ονομα ειναι πολυ καλοί. Και δεν ειναι οτι ο άντρας μου επιμένει στο να βγει το δικό του... Σε αλλες οικογένειες ειναι χειρότερα (παντως με ενα βρέφος να ενός μήνα στο σπιτι καλα κανουν και δεν μου πανε κόντρα :P)

Τωρα δεν ξερω αν ειναι αντίστοιχο του Λάμπρου το ονομα αλλα η δασκαλα μου το γιόρταζε Πάσχα. Θα συμβουλεύτω βεβαια και τον ιερέα γιατι... Δεν υπαρχει σε κανενα εορτολόγιο.

Σας ευχαριστω ολες!

Το πασχα θα θυμιζει γτ τοτε θα γιορταζει κιολας.οπως κ το λαμπρινη.τα παιδια μπορει να κοροιδευουν τα παντα.μονη της μεγαλωνοντας μπορει αν θελει να χει υποκοριστικο.ειναι ασυνηθιστο αλλα ευηχο.

Επισης γτ να πρεπει να γραφει παντου δυο ονοματα;στα επισημα χαρτια θα χρειαζεται.καλυτερα μονο το λαμπρη