Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάθισμα αυτοκινήτου Besafe Izi up 3 ή Maxi cosi rodifix airprotect?

Recommended Posts

Κορίτσια έχει καμία κανένα από αυτά τα δύο καθίσματα? Ειμαι ανάμεσα στα δύο άλλα θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις πριν κάνω την on line αγορά. Καπου διάβασα για το rodifix πως το σύστημα ανάκλησης δεν δουλεύει όταν το κάθισμα είναι κουμπωμενο στο αυτοκίνητο και για το besafe ότι δεν έχει καθόλου καλή ορατότητα το παιδί λόγω του όγκου του προσκέφαλου, ισχύουν όλα αυτά ? Δεν υπάρχει ή δυνατότητα να τα δω από κοντά καθώς δεν υπάρχουν σε κάποιο από τα καταστήματα της πόλης μου κι έτσι ή βοήθεια σας θα μου είναι πολύτιμη, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Έχουμε εμείς το Besafe και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Το χρησιμοποίησα με τον μεγάλο μου γιό και τώρα με τον μικρό. Παρότι είναι ψηλά παιδάκια δεν παραπονέθηκαν ποτέ ότι τα πόδια τους είναι στριμωγμένα (ο μεγάλος καθόταν εκεί μέχρι 4 χρονών). Ούτε για το θέμα της ορατότητας μου είπε ποτέ κάτι, άσε που συνήθως κοιτούσε από το παράθυρο οπότε έβλεπε μιά χαρά!

Απ' ότι καταλαβαίνω έχετε το μικρότερο μέγεθος, μιλάω για το γκρουπ 15-36 κιλα , δεν ξέρω αν έχει διαφορά αυτό που λες , σ' ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Έχεις δίκιο έγραφα για το Izy combi χ3 που κοιτάει ανάποδα- κεκτημένη ταχύτητα...

Το Izy up που κοιτάει μπροστά το έχουμε τώρα στον μεγάλο και πάλι το παιδί βολεύεται μια χαρά και βλέπει άνετα μπροστά, δεν έχει παραπονεθεί για κάτι. Είναι πολύ ασφαλές και άνετο κάθισμα και πολύ σταθερό (έχουμε πάρει αυτό με το isofix).

Ναι αυτό ακριβώς το κάθισμα κοιτάζω, γράφουν σε ξένα φόρουμ πως δεν έχει καλή ορατότητα το παιδί στο πλάι γιατί έχει μεγάλο προσκέφαλο. Και κάτι ακόμη, η ανάκληση για τον ύπνο είναι μεγάλη και εύκολα προσαρμόσιμη από το ίδιο το παιδί ?

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Κοίτα το παιδί δεν έχει παραπονεθεί ποτέ για την ορατότητα. Επειδή τα πλαϊνά μαξιλαράκια είναι λίγο ογκώδη αν πχ στρίψει το κεφάλι του 90μοίρες και προσπαθήσει να κοιτάξει στην ευθεία του ώμου του τότε όντως δεν θα δει καλά. Όμως αυτά τα μαξιλαράκια είναι που προστατεύουν το κεφάλι του και αυτό για εμένα προσωπικά (χωρίς να θέλω να θίξω όσους παραπονιούνται) είναι πιο σημαντικό από την ορατότητα, εξάλλου μπορεί να κοιτάει από το υπόλοιπο παράθυρο.

Τώρα για την ανάκληση ύπνου στις οδηγίες λέει ότι είναι πολύ εύκολα προσαρμόσιμη από το ίδιο το παιδί, ωστόσο επειδή ο γιός μου δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στο αυτοκίνητο (ούτε σαν μωρό :rolleyes: ) δεν το δοκιμάσαμε και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Κοίτα το παιδί δεν έχει παραπονεθεί ποτέ για την ορατότητα. Επειδή τα πλαϊνά μαξιλαράκια είναι λίγο ογκώδη αν πχ στρίψει το κεφάλι του 90μοίρες και προσπαθήσει να κοιτάξει στην ευθεία του ώμου του τότε όντως δεν θα δει καλά. Όμως αυτά τα μαξιλαράκια είναι που προστατεύουν το κεφάλι του και αυτό για εμένα προσωπικά (χωρίς να θέλω να θίξω όσους παραπονιούνται) είναι πιο σημαντικό από την ορατότητα, εξάλλου μπορεί να κοιτάει από το υπόλοιπο παράθυρο.

Τώρα για την ανάκληση ύπνου στις οδηγίες λέει ότι είναι πολύ εύκολα προσαρμόσιμη από το ίδιο το παιδί, ωστόσο επειδή ο γιός μου δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στο αυτοκίνητο (ούτε σαν μωρό :rolleyes: ) δεν το δοκιμάσαμε και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Ναι, συμφωνώ για την ασφάλεια , εξάλλου αν δεν ήταν πρωταρχικό μέλημα μας δεν θα κοιτούσα αυτά τα καθίσματα αλλά κάτι σαφώς πιο οικονομικό. Η ανάκληση για τα δικά μας δεδομένα είναι σημαντική καθώς και τα δύο κοιμούνται ακόμη και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων μέσα στο αυτοκίνητο και οι μετακινήσεις μας είναι πολύ συχνές και μακρινές. Οπότε αν λες ότι δεν παραπονέθηκε ποτέ για την πλαινη ορατότητα μάλλον δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, πάντως αυτό το διάβασα και στα αρνητικά του adac νομίζω και μου έκανε εντύπωση γι' αυτό ρώτησα.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Κορίτσια έχει καμία κανένα από αυτά τα δύο καθίσματα? Ειμαι ανάμεσα στα δύο άλλα θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις πριν κάνω την on line αγορά. Καπου διάβασα για το rodifix πως το σύστημα ανάκλησης δεν δουλεύει όταν το κάθισμα είναι κουμπωμενο στο αυτοκίνητο και για το besafe ότι δεν έχει καθόλου καλή ορατότητα το παιδί λόγω του όγκου του προσκέφαλου, ισχύουν όλα αυτά ? Δεν υπάρχει ή δυνατότητα να τα δω από κοντά καθώς δεν υπάρχουν σε κάποιο από τα καταστήματα της πόλης μου κι έτσι ή βοήθεια σας θα μου είναι πολύτιμη, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εχουμε το rodifix, πολυ ελαφρύ , βολικό, εύκολο isofix!

Natashaky ελπίζω να μην με παρεξήγησες, το σχόλιο μου δεν πήγαινε σε εσένα. Προφανώς μία μητέρα η οποία ρωτάει για τόσο ακριβό κάθισμα σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ασφάλεια του παιδιού της. Απλά οι ενστάσεις που διάβασες μου θύμισαν κάποιες απόψεις που έχω ακούσει (πχ δεν βάζω το παιδί σε ανάποδο κάθισμα γιατί του αρέσει να κοιτάει έξω, ή έχω τα παιδιά στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη γιατί δεν θέλουν να δεθούν

:mad: ) τα οποία θεωρώ απαράδεκτα όταν μιλάμε για την ασφάλεια του παιδιού μας.

Σχετικά με την ανάκληση στο παρακάτω βίντεο προς το τέλος δείχνει πώς μπαίνει για να πάρεις μια ιδέα

Εχουμε το rodifix, πολυ ελαφρύ , βολικό, εύκολο isofix!

Είναι εύκολο να μου πεις σε παρακαλώ αν την ανάκληση μπορεί να την ρυθμίσει το ίδιο το παιδί ή πρέπει να το προσαρμόσεις πριν καθίσει στο κάθισμα ? Είναι σημαντικό για μένα γιατί κάνω πολλά και συχνά ταξίδια 400-500 χιλιομέτρων λόγω δουλειάς, μόνη με τα παιδιά, και μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματάω και να το προσαρμόζω κάθε φορά που θέλει να κοιμηθεί.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Είναι εύκολο να μου πεις σε παρακαλώ αν την ανάκληση μπορεί να την ρυθμίσει το ίδιο το παιδί ή πρέπει να το προσαρμόσεις πριν καθίσει στο κάθισμα ? Είναι σημαντικό για μένα γιατί κάνω πολλά και συχνά ταξίδια 400-500 χιλιομέτρων λόγω δουλειάς, μόνη με τα παιδιά, και μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματάω και να το προσαρμόζω κάθε φορά που θέλει να κοιμηθεί.

Το κανεις εσυ απο την αρχη, το παιδι δεν μπορει αλλα δεν ξερω κάθισμα που μπορει να το κανει το ίδιο το παιδι

Δεν παει παρα πολυ πιςω για να ξέρεις απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δεν παιρνει πολυ χώρο

Αν θες κατι πιο πολύπλοκο κανε Google για τα τοπ 10 booster seats εχει κάποια πιο sophisticated αλλα παίρνουν και πιο πολυ χώρο!

Το κανεις εσυ απο την αρχη, το παιδι δεν μπορει αλλα δεν ξερω κάθισμα που μπορει να το κανει το ίδιο το παιδι

Δεν παει παρα πολυ πιςω για να ξέρεις απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δεν παιρνει πολυ χώρο

Αν θες κατι πιο πολύπλοκο κανε Google για τα τοπ 10 booster seats εχει κάποια πιο sophisticated αλλα παίρνουν και πιο πολυ χώρο!

Έχω ψάξει μωρέ παρά πολύ, είναι ένα jane Montecarlo r1 έτσι όπως το θέλω άλλα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και δεν θέλω να το διακινδυνεύσω πάλι, αν και το δεύτερο κάθισμα που αγόρασα 9-25 το πήρα απ' έξω και ευτυχώς μου βγήκε τέλειο, ηταν το axkid kidzofix ανάποδο, που επίσης δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Έχω καταλήξει σε αύτα τα δύο μετά από πολυ πολύ ψάξιμο..... για παράδειγμα στο be safe ρυθμίζει το παιδί την ανάκληση. Είστε ευχαριστημένοι δηλαδή, αξίζει τα λεφτά του απ' ότι καταλαβαίνω!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Έχω ψάξει μωρέ παρά πολύ, είναι ένα jane Montecarlo r1 έτσι όπως το θέλω άλλα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και δεν θέλω να το διακινδυνεύσω πάλι, αν και το δεύτερο κάθισμα που αγόρασα 9-25 το πήρα απ' έξω και ευτυχώς μου βγήκε τέλειο, ηταν το axkid kidzofix ανάποδο, που επίσης δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Έχω καταλήξει σε αύτα τα δύο μετά από πολυ πολύ ψάξιμο..... για παράδειγμα στο be safe ρυθμίζει το παιδί την ανάκληση. Είστε ευχαριστημένοι δηλαδή, αξίζει τα λεφτά του απ' ότι καταλαβαίνω!

Τι να σου πω εμένα μαρεσει πολυ, ειναι τοςο εύκολο που το μετακινώ είτε στο πιςω η στο μπροστινό κάθισμα. Και πολυ ασφαλές ειδικα αν εχεις θέση isofix...

Natashaky ελπίζω να μην με παρεξήγησες, το σχόλιο μου δεν πήγαινε σε εσένα. Προφανώς μία μητέρα η οποία ρωτάει για τόσο ακριβό κάθισμα σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ασφάλεια του παιδιού της. Απλά οι ενστάσεις που διάβασες μου θύμισαν κάποιες απόψεις που έχω ακούσει (πχ δεν βάζω το παιδί σε ανάποδο κάθισμα γιατί του αρέσει να κοιτάει έξω, ή έχω τα παιδιά στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη γιατί δεν θέλουν να δεθούν

:mad: ) τα οποία θεωρώ απαράδεκτα όταν μιλάμε για την ασφάλεια του παιδιού μας.

Σχετικά με την ανάκληση στο παρακάτω βίντεο προς το τέλος δείχνει πώς μπαίνει για να πάρεις μια ιδέα

Εννοείται πως δεν παρεξηγησα τίποτα, μην αγχωνεσαι έχω δεχτεί άπειρα ειρωνικά σχόλια γιατι είχα την κόρη μου ανάποδα μέχρι τα 4,5 τώρα στον μικρό μ' έμαθαν ;) Όσο για την άποψη που λεν ότι ανάποδα δεν βλέπει τίποτα μου θυμίζει ένα χαριτωμένο που είχε πει ή μικρή σε ένα από τα ταξίδια μας "εγώ κοιτάζω πίσω και βλέπω τα πάντα ενώ εσείς κοιτάτε μπροστά και βλέπετε τα τίποτα" :lol:

Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια !

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Τι να σου πω εμένα μαρεσει πολυ, ειναι τοςο εύκολο που το μετακινώ είτε στο πιςω η στο μπροστινό κάθισμα. Και πολυ ασφαλές ειδικα αν εχεις θέση isofix...

Ναι, έχουμε υποδοχές isofix και στα δύο αυτοκίνητα οπότε ένα πολύ θετικό με το rodifix είναι πως είναι πολύ πιο ελαφρύ από το besafe γιατί τα μετακινω συχνά από το ένα στο άλλο

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Natashaky χτες είπα στον γιό μου να δοκιμάσει τη ανάκληση και παρόλο που ήταν πρώτη φορά το έκανε ανετότατα, (έχει δύο λαβές που τις τραβάει το παιδί προς τα πάνω και σπρώχνει το σώμα μπροστά). Επίσης επειδή κάθισα πίσω μαζί του παρατήρησα ότι το μαξιλαράκι προστασίας όντως δεν τον εμπόδιζε να βλέπει έξω.