Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμοιβή για υπηρεσίες "σχολικού λεωφορείου"

Recommended Posts

skountoufla για το γιατρό αρκεί αυτό, αν έχει παντρευτεί πρωθυπουργό (ονόματα δε λέμε χαχαχα)

Καταλαβαίνω ότι για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να εμπιστευτούν το παιδί τους σε κάποιον μέχρι τότε άγνωστο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί λόγο να καταντάμε τα επαγγέλματα εκπαίδευσης τα πιο κακοπληρωμένα στο όνομα του "λειτουργήματος", γιατί και οι παπάδες λειτούργημα κάνουν, αλλά με BMW κυκλοφορούν :P

Με όλα αυτά που ανέφερες πάντως (και τα σέβομαι απολύτως) είναι σαν να λες ότι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν με τα παιδιά σου θα έπρεπε να αμοίβονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αλλά αντ'αυτού προτιμούμε να "μην το κοστολογούμε".

Το θέμα είναι ότι και γειτόνισσα να μη βρεθεί, είμαι αρκετά σίγουρη ότι αν βάλει αγγελία, θα βρεθεί κάποιος που θα πει "ας πάω για 50 ευρώ το μήνα". Πιστεύω και πάλι όμως, ότι αν το κάνει αυτό κάποιος, χωρίς να σκεφτεί τι θα σημαίνει αυτό που αναλαμβάνει να κάνει, θα το κάνει χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και συνέπειας.

Τώρα για την ευθύνη, τι να σου πω... Εγώ έχω 25 παιδιά στο τμήμα μου κάθε μέρα, αλλά δε θα έβαζα κανένα από αυτά στο αμάξι μου χωρίς να τρέμω ολόκληρη, ακόμα κι αν είχα χαρτί από τους κηδεμόνες που να βεβαιώνει ότι οι ίδιοι μου ζήτησαν να το κάνω.

Τι να σας πω... Εγώ κάνω 100 χλμ/μήνα παραπάνω από αυτά που αναφέρετε (και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση) και καίω σχεδόν 2 ντεπόζιτα, κοινώς 90 ευρώ... Και είναι και καινούριο αμάξι και 1.1. Έστω ότι καίει πολύ, εμένα αυτά τα έξοδα με γρήγορο υπολογισμό θα μου έβγαιναν 60 ευρώ περίπου, συν την επιβάρυνση του προσωπικού μου οχήματος.

Τέλος πάντων, τραγική υπερανάλυση. Το θέμα είναι ένα:

Αν μπορεί η γιαγιά (αφού μπορεί να κρατήσει τα παιδιά, δόξα τω θεώ στα πόδια της στέκεται), να πηγαίνει με κάποιο τρόπο να τα παίρνει, αν υπάρχει άλλος γνωστός που να βολεύει, ή ακόμα καλύτερα αν υπάρχει μια μαμά για "μοίρασμα διαδρομών" .

sofi@p επειδή απασχολούνται κατ'οίκον και όχι σε επιχείριση, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με εργατόσημο, άλλο που στη χώρα αυτή είμαστε στη φάση "δε βαριέσαι". Αυτό όμως δε θα έπρεπε να το προτείνουν μόνο οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργοδότες. Ωστόσο για να βγάλει κάποιος με ιδιαίτερα 1,500 ευρώ/μήνα, σημαίνει ότι θα πρέπει να χρεώνει 15ε/ώρα (που φάνηκε τσουχτερή η τιμή πριν) και να δουλεύει 5 ώρες/μέρα. Αν σκεφτείς ότι τα παιδιά μαζεύονται σπίτι τους κατά τις 4 το μεσημέρι, αν ξεκινήσουν κατ'ευθείαν, θα το πάει μέχρι τις 9, αλλά δεν έχουμε υπολογίσει τη μεταφορά από το ένα σπίτι στο άλλο, οπότε επιβεβαιώνεται η άποψή μου, ότι με δουλειές του ποδαριού που δεν απαιτούν ευθύνες, γνώσεις και πιστοποιήσεις, έχει περισσότερες πιθανότητες να πλουτίσεις σε αυτή τη χώρα, απ'ό,τι με πτυχία και μεταπτυχιακά...

Λογικό, αν σκεφτείς ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει ούτε ένα πτυχίο.

Πραγματικά βγήκαμε εκτός θέματος, και ζητώ συγγνώμη γιατί εγώ το προκάλεσα κατά βάση, αλλά βρέθηκε ωραίο πάτημα για κουβέντα και τροφή για σκέψη. Προς το παρόν σας αφήνω, γιατί πρέπει να ετοιμαστώ για τα 25 μου :oops:

Ας συνεχίσω το off topic...

Προφανώς οι περισσότεροι που κάνουν ιδιαίτερα είναι ήδη διορισμένοι καθηγητές που αφού τσεπωνουν το μισθό τους, συμπληρώνουν και με ιδιαίτερα. Οπότε βγάζουν πάνω απο 1500 το μήνα, άνετα!

Διαφημίσεις

Κορίτσια μην θυμώνετε. Βλέπω πως η Χαρα-Μαρία και η babycobra που ξέρουν το θέμα καλά, αφού το έχουν βιώσει, μάλλον μου έδωσαν λύση. Θα ψάξω το θεμα με την περιφέρεια, έχω πολύ καλή φίλη με ταξί και θα της ζητήσω προσφορά με ή χωρίς τη συνδρομή της περιφέρειας, να δω τι θα ζητήσει.

Επίσης η βενζίνη όπως τα υπολόγισε και ο σύζυγος και φίλη που μένει δίπλα, είναι σκάρτα 25 ευρώ. Η συγκεκριμένη κοπέλα φύλαγε πέρισυ 3ωρες κάθε πρωί παιδάκι για 220 ευρώ τον μήνα, στο σπίτι του παιδιού, περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά.

Αν κάποιος έχει όρεξη να εργαστεί ή και ανάγκη αν θέλετε, το βλέπει διαφορετικά. Και για κάποιους αυτά τα χρήματα είναι αρκετά, για άλλους προφανώς όχι. Αρα δεν την κάνουν. Πολλοί οι παράγοντες.

Θα προτείνω 120 ευρώ - εκεί βρίσκομαι τώρα. Ομως πρώτα θα ρωτήσω τριγύρω παιδικούς σταθμούς όπως λέει η babycobra και την περιφέρεια όπως λέει η Xara-Maria. Βασικά αυτό το τελευταίο ίσως είναι και σωτήριο διότι στην συγκεκριμένη κοπέλα έχω εμπιστοσύνη και γνωριζόμαστε από παιδιά.

Θα πω επίσης πως αληθινά ισχύουν αυτά που λένε τα κορίτσια περί ανταλλαγής μαθητών για τα δρομολόγια. Η μαμά που θέλω να μου κάνει την εξυπηρέτηση, έχει διπλανή μαμά που πηγαίνει το δικό της (δωρεάν) στο φροντιστήριο μαζί με τα 2 δικά της. Δεν ειναι κακό, ούτε το βαρυγκομάμε. Κι εγώ την έχω εξυπηρετήσει κάποιες φορές σε διάφορα ζητήματα και γενικά έχουμε μια τάση αλληλοβοήθειας. :-D

Απλά να προσθέσω το εξής: Δεν καίνε όλα τα αυτοκίνητα ίδια ποσότητα βενζίνης ανά χιλιόμετρο. Εξαρτάται ο δρόμος (σταμάτα/ξεκίνα), το ίδιο το αυτοκίνητο και φυσικά ο οδηγός. Μη κολλάτε σε λεπτομέρειες. Σκεφτείτε ως εξής: Τα 150-200 ευρώ μόνο για τη μετακίνηση των παιδιών απ το σχολείο προς τη γιαγιά, είναι πολλά όταν ο γονιός παίρνει 600 ευρώ ΑΛΛΑ μπείτε στη θέση του "υπαλλήλου" που ξεβολεύεται (έστω για 1 ώρα) και παίρνει τη μεγάλη αυτή ευθύνη για να του μείνουν 50-100 ευρώ. Για τον γονιό είναι πολλά, για τον υπάλληλο λίγα.

Σημασία έχει η θεματοθέτρια να αποφασίσει σοφά για την ασφάλεια των παιδιών. 'Επειτα να δει πόσα μπορεί να δίνει και να κάνει την προσφορά της. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε τα βάσανά μας...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

... Μη κολλάτε σε λεπτομέρειες. Σκεφτείτε ως εξής: Τα 150-200 ευρώ μόνο για τη μετακίνηση των παιδιών απ το σχολείο προς τη γιαγιά, είναι πολλά όταν ο γονιός παίρνει 600 ευρώ ΑΛΛΑ μπείτε στη θέση του "υπαλλήλου" που ξεβολεύεται (έστω για 1 ώρα) και παίρνει τη μεγάλη αυτή ευθύνη για να του μείνουν 50-100 ευρώ. Για τον γονιό είναι πολλά, για τον υπάλληλο λίγα.

Σημασία έχει η θεματοθέτρια να αποφασίσει σοφά για την ασφάλεια των παιδιών. 'Επειτα να δει πόσα μπορεί να δίνει και να κάνει την προσφορά της. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε τα βάσανά μας...

Χριστινα,κατα βαση συμφωνουμε...

Η ravT τα συνοψιζει σωστα, κατ' εμε. Στη θεωρια ολοι κακοπληρωμενοι ειμαστε, αλλα το ζητημα ειναι πρακτικα τι γινεται... Αυτο θαρρω ρωτησε κι η xena.

Στην τελικη, ειναι θέμα εξατομικευμενων συνθηκων και προσωπικών αποφασεων των δυο μερων.

και για να συνοψίσουμε. όταν μένεις σε αυτές τις περιοχές, τα πάντα τα κάνεις με το αμάξι..η εν λόγω γειτόνισσα θα μπορούσε να συνδυάσει τις δουλειές/αγορές της με την παραλαβή των παιδιών, δλδ διαδρομές που ούτως ή άλλως θα έκανε και θα εκαιγε βενζίνη και να βγάζει ένα χαρτζηλίκι..

Διαφημίσεις

και για να συνοψίσουμε. όταν μένεις σε αυτές τις περιοχές, τα πάντα τα κάνεις με το αμάξι..η εν λόγω γειτόνισσα θα μπορούσε να συνδυάσει τις δουλειές/αγορές της με την παραλαβή των παιδιών, δλδ διαδρομές που ούτως ή άλλως θα έκανε και θα εκαιγε βενζίνη και να βγάζει ένα χαρτζηλίκι..

Μα όλοι στην γειτονιά, 1-2 φορές την ημέρα θα κουνηθούμε με το αυτοκίνητο κι ας μην εργαζόμαστε. Αυτό φαίνεται αδιανόητο πχ στην αδελφή μου που μένει κέντρο.

Επίσης ήθελα να το πω κι από εχθές, μιας και το ανέφερες, πραγματικά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό, μιλάμε για τα ίδια πράγματα. Κι εγώ το έχω πει του συζύγου, να ξεκινήσουμε μια τέτοια επιχείρηση και μην γελάς :rolleyes: Με ένα σχολικό 10ρι να αναλάβουμε τέτοιες μετακινήσεις, ακόμη και απογευματινά δρομολόγια για φροντιστήρια, δραστηριότητες κλπ. Καλέ θα πήγαινε πολύ καλά πιστεύω!! κι εσείς το'χετε το επάγγελμα και κάθεστε;;;; χμμμ... προχώρα!!!! :-P:idea::idea::idea::idea::idea:

20 πελάτες να έχεις μονο φτάνει που λέει ο λόγος!!!!

Μα όλοι στην γειτονιά, 1-2 φορές την ημέρα θα κουνηθούμε με το αυτοκίνητο κι ας μην εργαζόμαστε. Αυτό φαίνεται αδιανόητο πχ στην αδελφή μου που μένει κέντρο.

Επίσης ήθελα να το πω κι από εχθές, μιας και το ανέφερες, πραγματικά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό, μιλάμε για τα ίδια πράγματα. Κι εγώ το έχω πει του συζύγου, να ξεκινήσουμε μια τέτοια επιχείρηση και μην γελάς :rolleyes: Με ένα σχολικό 10ρι να αναλάβουμε τέτοιες μετακινήσεις, ακόμη και απογευματινά δρομολόγια για φροντιστήρια, δραστηριότητες κλπ. Καλέ θα πήγαινε πολύ καλά πιστεύω!! κι εσείς το'χετε το επάγγελμα και κάθεστε;;;; χμμμ... προχώρα!!!! :-P:idea::idea::idea::idea::idea:

20 πελάτες να έχεις μονο φτάνει που λέει ο λόγος!!!!

λες ε? έχουν εταιρία τράνσφερ για μεταφορά τουριστών..:cool:καθόλου κακή ιδέα πλάκα πλάκα..

Μην ξεχάσεις να μου στείλεις ένα μύνημα καλέ να σας κάνω σεφτέ! η πρώτη σας πελάτισσα θα'μαι!!! :mrgreen: είμαι και γουρλού, να το ξέρεις!!!

Πάντως αφού έχετε την άδεια, μην το σκέφτεσαι πολύ, προλαβαίνετε τώρα που είναι και αρχή σαιζόν. Θα φτιάξετε και υπέροχα διαφημιστικά τρίπτυχα και σου εγγυώμαι πολύ καλές δουλειές!!! :cool:

Λοιπόν, ενημερώθηκα από άλλη κοπέλα που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, έχει πες 3 παιδάκια, από διαφορετικές οικογένειες/σχολεία και τα πηγαίνει στο σχολείο το πρωί, τα παίρνει και τα πηγαίνει στα σπίτια τους το μεσημέρι ή απόγευμα, μετά τα πηγαίνει και σε δραστηριότητες ή και στα φροντιστήρια. 200 για το φουλ πακέτο (προς/από σχολείο, φροντιστήριο, δραστηριότητες) και 100 για μικρό πακέτο (μόνο επιστροφή απ'το ολοήμερο και φύλαξη λίγη ώρα) και για 100 θα εξυπηρετούσε και εμάς, εάν δεν προκύψουν κάποια πρακτικά οικογενειακά της ζητήματα που ίσως την αναγκάσουν να σταματήσει.

Επίσης πράγματι το κάνουν τα ταξί της περιοχής - κάνεις συμφωνία με συγκεκριμένο και για 100 είναι καλοπληρωμένο με καρεκλάκι. Αυτά έμαθα για να μας λυθούν και οι απορίες. Στην πράξη θα το δούμε πως θα κυλήσει και τι θα γίνει.

Απ τη στιγμή που υπάρχουν επαγγελματίες οδηγοί που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, εγώ προσωπικά σε αυτούς θα επέλεγα να εμπιστευτώ το παιδί μου.

Νομικά ασφαλώς και έχεις δίκιο και αυτό είναι το σωστό.

Ομως λίγο μου έρχεται πιο δύσκολο να εμπιστευτώ έναν 50χρονο άγνωστο άντρα για ένα 3χρονο και ένα 5χρονο κοριτσάκι :lol: Αν μου έλεγαν πως υπάρχει και γυναίκα επαγγελματίας στην περιοχή θα την επέλεγα να πω την αλήθεια.

Διαφημίσεις

Πολύ σωστά διάβασες σε νωρίτερο ποστ, αυτή μάλιστα μου έδωσε τις περισσότερες πληροφορίες, μου είπε πως με 100 ευρώ θα με αναλάμβανε, η διαδρομή αυτή δεν είναι περισσότερο, αλλά δυστυχώς δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας και όχι τοπικά, όμως μπορεί να μου συστήσει αυτούς που ασχολούνται στην περιοχή μας με τέτοια.

Μου τόνισε πως δεν υπάρχει μεταξύ τους γυναίκα και με έφερε σε επαφή την κοπέλα που δεν έχει ταξί αλλά που κάνει αυτή τη δουλειά με τις 3 οικογένειες που περιέγραψα αναλυτικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...