Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διόρθωση κύκλου με αντισυλληπτικά μετά από εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλησπέρα, κορίτσια! Ζητώ τα φώτα σας και την εμπειρία σας! Μετά τη γέννηση του γιου μου (πριν από 6 μήνες περίπου), θέλω οπωσδήποτε να ξαναμείνω έγκυος. Σταματήσαμε το θηλασμό στους 3+ μήνες (με χάπι διακοπής θηλασμού). Ξεκίνησα από τότε τα τεστ ωορρηξίας και την παρακολούθηση του κύκλου μου και διαπίστωσα τα εξής: Ο κύκλος μου έγινε 24 μέρες (από 26 που ήταν πριν την πρώτη εγκυμοσύνη). Επίσης, κάνω ωορρηξία κάθε φορά την 21η μέρα!!!! Και σε τρεις μέρες αδιαθετώ!!! Τραγικό!!! Αυτό συμβαίνει μέχρι και τώρα, τη στιγμή που σας γράφω.

Προσπάθησα να διορθώσω το πρόβλημα με φυσικές μεθόδους, δηλαδή λήψη πολυβιταμινών, με βιταμίνη Β, φυλλικό οξύ κλπ. Επίσης πήρα Vitex agnus castus. Τίποτα και με αυτό. Σκέφτηκα ότι ίσως είναι η προλακτίνη μου ή κάποια άλλη ορμόνη λίγο πειραγμένη και έκανα εξετάσεις. Άψογες όλες οι ορμόνες. Επίσης, δεν έχω πρόβλημα ούτε με θυρεοειδή ούτε με πολυκυστικές. Ο γιατρός μου δεν ξέρει τι μπορεί να φταίει και μου είπε να πάρω για δύο κύκλους τα yasmin για να στρώσει η περίοδός μου.

Και το ερώτημα είναι: Έχει καμιά σας κάποια ανάλογη εμπειρία; Επίσης, μπορεί να ακουστεί λίγο χαζή απορία, αλλά υπάρχει ωορρηξία όταν παίρνουμε αντισυλληπτικά;;; Το ξέρω ότι δεν μπορούμε να μείνουμε έγκυες με το χάπι, αλλά έστω αν μπορούμε να διαπιστώσουμε με τεστ πότε γίνεται (και κατά συνέπεια πότε "στρώνει" ο κύκλος). Τέλος, αν κάποια από σας πήρε αντισυλληπτικά για τον ίδιο λόγο, για πόσο καιρό τα πήρατε;;; Ρωτάω για να δω εάν οι δύο κύκλοι που μου είπε ο γιατρός να τα πάρω θα μπορούσαν να γίνουν ένας.

Συγνώμη για το κατεβατό! Περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας!!!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

Επίσης, κάνω ωορρηξία κάθε φορά την 21η μέρα!!!! Και σε τρεις μέρες αδιαθετώ!!! Τραγικό!!!

Δεν γινεται αυτο κοπελα μου.

Προφανως δεν κανεις καθολου ωορρηξια, εχεις ανωορρηκτικο κυκλο, δηλαδη περιοδο χωρις ωορρηξια. Οι ορμονες σου ειναι οκ;

Συμβουλεψου τον γυναικολογο σου γιατι μαλλον βαρας στου Κουτρούλη το γαμο. Τα αντισυλληπτικα, ναι, κατα βαση αποτρεπουν την ωορρηξια.

Αν θελεις να κανεις τεστ εγκυμοσυνης θα μετρησεις απο την πρωτη μερα της περιοδου σου και μεχρι τον μεγαλυτερο κυκλο σου.

Καλο θα ηταν να παρεις τα αντισυλληπτικα για οσο καιρο σου συνεστησε ο γιατρος σου.

Δεν γινεται αυτο κοπελα μου.

Προφανως δεν κανεις καθολου ωορρηξια, εχεις ανωορρηκτικο κυκλο, δηλαδη περιοδο χωρις ωορρηξια. Οι ορμονες σου ειναι οκ;

Συμβουλεψου τον γυναικολογο σου γιατι μαλλον βαρας στου Κουτρούλη το γαμο. Τα αντισυλληπτικα, ναι, κατα βαση αποτρεπουν την ωορρηξια.

Αν θελεις να κανεις τεστ εγκυμοσυνης θα μετρησεις απο την πρωτη μερα της περιοδου σου και μεχρι τον μεγαλυτερο κυκλο σου.

Καλο θα ηταν να παρεις τα αντισυλληπτικα για οσο καιρο σου συνεστησε ο γιατρος σου.

Γεια σου, σκουντούφλα! Κι όμως γίνεται, βρε συ! Τι να σου πω; Έκανα εξέταση FSH, LH, προλακτίνη, οιστραδιόλη, όλα φυσιολογικά! Και τα τεστ ωορρηξίας βγαίνουν θετικά την 20-21η μέρα! Και τότε είναι που νιώθω και τον πόνο της ωορρηξίας. Και καλά να κάνω λάθος εγώ, το δέχομαι. Το τεστ κάνει λάθος; Και κάνει λάθος σε κάθε κύκλο; Δε γίνεται!

Το ότι το ωάριο μπορεί να είναι τζούφιο και οι κύκλοι ανωορρηκτικοί, σε αυτό έχεις δίκιο. Φαντάζομαι ότι είναι πιθανό. Ααααχχχχ!!! Έχω τρελαθεί με αυτό που μου συμβαίνει! Θα φτιάξει άραγε με τα αντισυλληπτικά;;;

M7X9p2.png OvOqp2.png

Εισαι πολύ αγχωμένη βρε κορίτσι κι αυτο είναι ο,τι χειρότερο σε φαση προσπάθειας σύλληψης :(

Κάνε λιγο υπομονη...

Ελπίζω να βρεις ακρη και συντομα να εχεις τα ευχαριστα ;)

Εισαι πολύ αγχωμένη βρε κορίτσι κι αυτο είναι ο,τι χειρότερο σε φαση προσπάθειας σύλληψης :(

Κάνε λιγο υπομονη...

Ελπίζω να βρεις ακρη και συντομα να εχεις τα ευχαριστα ;)

Σε ευχαριστώ πολύ, κοπέλα μου! Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να λυθεί το πρόβλημα. Κι εσύ ό,τι επιθυμείς και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις