Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα ύπνου στο νέο του δωματιο

Vasilia Xi

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Η μικρή μου είναι 7,5 μηνών και απο το προηγούμενο Σάββατο έχει μεταφερθεί στο δικό της δωμάτιο στο καινούργιο της κρεββατάκι.( πριν κοιμόταν μαζί μας στο πορτ μπεμπέ). Ενώ τις πρώτες 3-4 μέρες όλα έδειχναν να πηγαίνουν αρκετά καλά, εδώ και 2-3 βράδια έχουμε το εξης θέμα: την βάζω πχ για ύπνο μετά τον βραδυνό θηλασμό κατα της 9.30-10 θα κοιμηθεί λίγες ώρες και κατα της 12-1 που θα ξυπνήσει αρχίζουν οι περιπέτειες.. Αφού την θηλάσω την βάζω στο κρεββάτι και αρνείται να κοιμηθεί, κλαίει γκρινιάζει.Αναγκάζομαι να την νανουρίσω , στην αγκαλιά μου δείχνει να ηρεμεί και κοιμισμένη την ξαναβάζω για ύπνο και με το που την αφήνω στο κρεββάτι τα ίδια.Κάποιες φορές,αν είμαι τυχερή μπορεί να κοιμηθει 40 λεπτά- 1 ώρα, και ξανά τα ίδια. Μετά έρχεται ο επόμενος θηλασμός και τούμπαλιν. Δηλαδή μπορεί να κάνουμε εγώ και ο συζηγός μου μέχρι και 4 νανουρίσματα όλο το βράδυ μπας και κοιμηθει έστο και λίγο.Χτες με τα βίας κοιμηθήκαμε 3,5 ωρες το ίδιο και προχτές . Να σημειώσω ότι στο κρεββάτι της της έχω δημιουργήσει τις ίδιες συνθήκες που είχε και στο πορτ μπεμπέ δηλαδή μια πετσετούλα ρολό πίσω απο την πλάτη όπως και μπροστά ώστε να νιώθει πιο "κλειστά και ζεστά". Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν το έκανε από την πρώτη μέρα αλλά τώρα.Ίσως επειδή δεν είχε πλήρως συνειδητοποιήσει στο μυαλουδάκι της την αλλαγή του χώρου ή δεν το θεωρούσε μόνιμο? Δεν ξέρω.

Πιστευετε ότι είναι θέμα προσαρμογής στο νέο χώρο, και αν ναι οποιεσδήποτε παρατηρήσεις σε αυτά που κάνω η προτάσεις ευκολότερης προσαρμογής είναι ευπρόσδεκτες.

Διαφημίσεις

Vasilia Xi, καλημέρα,

Εγώ πήγα την κόρη μου όταν ήταν 3 μηνών στο δωμάτιό της και στο νέο της κρεββάτι, και είχαμε μία από τα ίδια.

Δηλαδή, εκεί που το μωρό δεν ξυπνούσε ποτέ τα βράδια, άρχισε να αναστατώνεται, να ξυπνάει και να μην ξανακοιμάται. Εγώ, βέβαια, έκανα τη βλακεία να τη βάλω κατευθείαν από την καλαθούνα που είχαμε στο δωμάτιό μας, στην κούνια στο δωμάτιό της, δηλαδή διπλή αλλαγή (και χώρου και δωματίου). Νομίζω ότι θα έπρεπε να την βάλω στην κούνια της στο δωμάτιό μας και λίγο καιρό, και μετά να την πάω με την κούνια της στο δικό της δωμάτιο. Τέλος πάντων, είχαμε μία κατάσταση όπως την περιγράφεις, η οποία ευτυχώς κράτησε 2-3 βράδια. Βέβαια, εμάς ξεκίνησε από την πρώτη βραδιά, αλλά υποχώρησε γρήγορα. Νομίζω ότι απλώς αντιδρά στην αλλαγή. Υπομονή, θα επανέλθει. Εν τω μεταξύ, από τότε που το ξεκίνησε αυτό βελτιώνεται η κατάσταση ή χειροτερεύει νύχτα με τη νύχτα?

Α, όσο για προτάσεις που λες, δοκίμασε κάποια μουσική-νανούρισμα, εμάς αυτό τη βοηθάει κάποιες φορές. Ή βάλε την στην κούνια, κι αν αρχίσει το κλάμα χάιδεψέ την αργά στην πλάτη, ή δώσε της να σου κρατάει το χέρι μήπως "ξεγελαστεί" και αποκοιμηθεί.

Εγω τροπους να σου πω να σε βοηθησω δεν εχω..αλλα με το που διαβασα το μηνυμα σου θυμηθηκα 2 φιλες μου..που ενω τα παιδια τους δεν ειχαν κανενα θεμα με τον υπνο κι ηταν απο νωρις στα δωματια τους...σε αυτους τους μηνες που ειστε κι εσεις αρχισαν αυτα ακριβως που περιγραφεις..κανανε οτι κανεις κι εσυ(χωρις το θηλασμο ομως..η μονη διαφορα) και ηταν ΟΛΑ απο τα δοντακια!Για κοιτα το κι αυτο...γιατι μου φαινεται παραξενο που ηταν ολα καλα στην αρχη, και σας το κανει μετα απο μερες...

Κορίτσια δύο βράδια ουσιαστικά έχουμε πρόβλημα και μπορώ να πω ότι και στα δύο η κατάσταση ήταν η ίδια: Μετά τους δύο-τρεις καθιερωμένους νυχτερινούς θηλασμούς μας, αντί να αποκοιμηθεί αμέσως μετά (όπως κάνει πάντα), κλαίει μόλις μπει στην κούνια - την παίρνω αγκαλιά για νανούρισμα - μόλις την αφήσω (κοιμισμένη) κλαίει και ζητάει πάλι αγκαλιά (κατά προτίμηση από μένα).

Να σημειώσω ότι έχει ήδη τρία δοντάκια και πάνω-κάτω καταλαβαίνουμε πια πότε κλαίει για δόντια ( π.χ. το πρώτο βράδυ που ξεκίνησε το πρόβλημα έκλαιγε για πονόδοντο αρχικά, όμως στα επόμενα ξυπνήματα δε φάνηκε να πονάει, αλλά να θέλει την αγκαλιά μου). Παρόλα αυτά ελπίζουμε να έχουμε καταλάβει λάθος και να αποδειχθεί ότι τελικά είναι πονόδοντος...

Επίσης, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να προσκολλάται όλο και περισσότερο σε μένα -πράγμα φυσιολογικό απ' ότι ξέρω στον 8ο μήνα- ενώ αρχικά δεν έδειχνε να με ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Σκεφτόμαστε λοιπόν ότι μπορεί κι αυτό να παίζει το ρόλο του, δηλαδή να έχει απλά πιο έντονη την ανάγκη για αγκαλιά από τη μαμά (σε συνδυασμό με την αλλαγή περιβάλλοντος).

osin δυστυχώς οτιδήποτε προσπαθώ να κάνω ενώ βρίσκεται μέσα στην κούνια δεν λειτουργεί. Επιμένει μέχρι να την πάρω... Θα δω κι απόψε πώς θα πάει...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια Καλημέρα! Έχω κ εγώ τέτοιμο θέμα με τον μικρό μου. Είναι 3 μηνών. Μόλις τα έκλεισε τον πήγαμε στο δωματιο του ( πριν κοιμόταν μαζί μας σε λίκνο ) δω κ 15 μέρες δηλαδή. Μέχρι τώρα ξυπνούσε στις 3 περίπου για να φάει αλλά μόνο γι αυτό. Απο τότε που πήγε στο δικό του ξυπνάει συνέχεια σχεδόν κάθε μία ώρα παίρνει πιπίλα κ ξανά κοιμάται. Μια-δύο φορές ξύπνησε κ δεν μπορούσαμε να τον ξανά κοιμησουμε μόνο με νανούρισμα κ αυτό με προσπάθεια. Τώρα 3 μέρες τον ξυπνάω 12 κ του δίνω γάλα για να μη ξυπνάει 3 κ ίσως τι πάρει σερί ως το πρωί. Τα δύο πρώτα βραδιά μια χαρά ξύπνησε 3 (που έτρωγε πτιν) πήρε όμως πιπίλα κ ύπνο. Χθες όμως ξύπνησε μόνος του 12 έφαγε κ μετά στις 2 κ πάλι 4 αλλά στις 4 δεν ξανά κοιμόταν. Μέχρι που τον πήρα μαζί μας κ κοιμήθηκε. ... τα έχω παίξει δεν ξέρω τι να κσνω!!!

chrysalidaaa, καλημέρα, μας έκανε κι εμάς τα ίδια η κόρη μου όταν την πήγαμε 3 μηνών στο δωμάτιο της και την κούνια της (από το δωμάτιό μας, που κοιμόταν σε καλαθούνα). Αλλά εμάς μας "έκανε νούμερα" μόνο για τα 2-3 πρώτα βράδια. Το, δε, πρώτο βράδυ ξυπνούσε κάθε μία ώρα! Μετά το συνήθισε, επανήλθε στο αρχικό της ωράριο. Βέβαια, εγώ της είχα κόψει το γεύμα των 12 από το δεύτερο μήνα, γιατί κοιμόταν πολύ βαριά και όταν την ξυπνούσα τέτοια ώρα για να φάει, έτρωγε το πολύ 30ml, οπότε το κατήργησα.

Κάποια στιγμή, μετά τον 5ο μήνα, και για περίπου ένα μήνα, ξυπνούσε κατά τις 4 και δεν κοιμόταν με τίποτα. Αλλά σιγά-σιγά το έκοψε κι αυτό.

Μπορεί να είναι και κάποια φάση που περνάει το δικό σου, και θα αλλάξει στην πορεία.

Τώρα που είναι σχεδόν 7 μηνών η δική μου, κοιμάται συνεχόμενα όλο το βράδυ, αλλά αν κάποια στιγμή ξυπνήσει και αναστατωθεί και δε μπορεί να ξανακοιμηθεί, την σκεπάζουμε, μπορεί να της καλύψουμε το πρόσωπο με ένα πανάκι, την τρίβουμε απαλά στην πλάτη, βάζουμε και καμία μουσικούλα-νανούρισμα, και στη χειρότερη την παίρνουμε αγκαλιά και την κοιμίζουμε στα χέρια μας. Να περιμένεις λίγο περισσότερη ώρα, για να έχει αποκοιμηθεί καλά πριν το βάλεις πάλι στην κούνια. Άμα ξυπνήσει αμέσως μόλις το ακουμπήσεις κάτω, προσπάθησε να το ηρεμήσεις σκεπάζοντας και χαϊδεύοντας το ήρεμα, ή αλλιώς πάλι αγκαλιά. Εγώ, πάντως, όταν ξεκίνησε πλέον να κοιμάται συνεχόμενα, ακόμα κι αν αναστατωνόταν δεν της έδινα γάλα, κι έτσι το κόψαμε.

Κοίτα, μην απελπίζεσαι, όλοι και όλες τα περάσαμε (σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό). Πρέπει να βρεις τα "κουμπιά" του, γιατί το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, άλλα "κόλπα" πιάνουν στο ένα παιδί, κι άλλα στο άλλο.

Εύχομαι να καταφέρεις να κοιμηθείς συνεχόμενα για περισσότερη ώρα!