Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε ένα παιδί πρέπει να πάρει σίδηρο???

Recommended Posts

Κάναμε εξετάσεις στα παιδιά και οι 2 έχουν χαμηλό το σίδηρο αλλά η παιδίατρος μας είπε ότι η φερριτίνη είναι 20 και είναι πολύ καλά.. δεν χρειάζονται σίδηρο...

Εσείς πότε δίνετε σίδηρο??

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Σίδηρο δίνουν όταν οι αποθήκες του σιδήρου στο σώμα (που φαίνονται στην εξέταση από τη φερριτίνη ορού) είναι χαμηλές. Δίνουν θεραπεία για 2-3 μήνες και μετά ξάνακάνεις εξετάσεις για να δεις αν γέμισαν οι αποθήκες. Αν σου είπε η γιατρός σου πως είναι καλά, τότε ξέρει.

Θα μπορούσες αν θες να ψάξεις στο ίντερνετ με την ηλικία του παιδιού και τον δείκτη της φερριτίνης να δεις περισσότερα. Εμένα η κόρη μου έχει 15 φερριτίνη και παίρνουμε θεραπεία.

• 4 months later...

Nα κάνω και μια χαζή ερώτηση???

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί από χαμηλό σιδηρο και αιματοκρίτη?? ή τι επιπτωσεις μπορεί να εχει αργοτερα στην υγεια του???

εμείς το παλευουμε με συμπληρωμα σιδήρου αλλά εμας είναι καθαρά από το ότι επί ένα χρόνο δεν έτρωγε καθολου κρεας,φακες,σπανακια κτλ.

ζουσαμε με γάλα,φυσικους χυμούς,κανενα τοστακι, και καμια χυλοπιτα..

rQGhp3.png

Nα κάνω και μια χαζή ερώτηση???

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί από χαμηλό σιδηρο και αιματοκρίτη?? ή τι επιπτωσεις μπορεί να εχει αργοτερα στην υγεια του???

Καταρχήν η ερώτηση δεν είναι χαζή (καμία ερώτηση δεν είναι χαζή).

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Τα συμπτώματα της αναιμίας είναι: (έντονη) κούραση ή κόπωση, αδυναμία, δύσπνοια, μειωμένη ικανότητα της μνήμης και της σκέψης, ζάλη, ταχυκαρδία. Σε περίπτωση σοβαρής αναιμίας, ο οργανισμός προσπαθεί να αντισταθμίσει, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση ώστε να βελτιώσει την παροχή αίματος προς τους ιστούς.

Dalia δες κι εδώ

http://www.drgreene.com/21_1128.html

Το διάβασα λίγο στα γρήγορα και δεν ξέρω τι λέει ακριβώς,

αλλά άμα βάλεις στο γούγλη iron deficiency in children

θα σου βγάλει πολλές πληροφορίες.

Για πόσο καιρό παίρνετε συμπλήρωμα;;

Διαφημίσεις

Maggie σ'ευχαριστώ,όχι το παιδί δεν έχει κανένα από τα συμπτώματα που έβαλες παρόλλο που η έλλειψη παρατηρήθηκε εδω και ένα χρόνο,βεβαια τα δικά μας επίπεδα δεν ειναι τόσο χαμηλά όπως π.χ διάβασα σε άλλα παιδάκια εδώ μέσα.

mic από Σεπέμβριο πέρναμε αλλά όχι εντατικά... :? δηλ.με το συμπληρωμα όσο πέρναμε τλπ συν την πιεση και αρχισε να τρωει κεφτεδάκια ο σίδηρος από 24 πήγε 50 η φεριτίνη από 20 πηγε 24 και ο αιματοκρίτης από 34 πήγε 33 ( αυτός γιατί λέτε κατέβηκε? )

mic den ksero kala agglika kardia mou :lol::lol::lol: 5 πραγματα για τη δουλεια μου μόνο

rQGhp3.png

mic den ksero kala agglika kardia mou :lol::lol::lol: 5 πραγματα για τη δουλεια μου μόνο

na se braso :lol::lol:

Θα βρω κανένα ελληνικό σάιτ το βράδυ να σου στείλω.

Εξέταση για στίγμα μεσογειακής έχετε κάνει;; Έχει κανένας από σας;;

na se braso :lol::lol:

Θα βρω κανένα ελληνικό σάιτ το βράδυ να σου στείλω.

Εξέταση για στίγμα μεσογειακής έχετε κάνει;; Έχει κανένας από σας;;

όχι δεν τήθεται τέτοιο θέμα κάναμε όλες τις εξετάσεις και επίσης δεν έχει κανείς από μας...mic είναι από τη διατροφή παιδί μου, το νιώθω, το ένστικτο της μάνας...είχε να φαει κρεας 1 χρόνο....

ευχαριστώ μικρό γιατί με το ψαχτηρι στο νετ δεν τα παω καθολου καλα :D

rQGhp3.png

Λοιπόν, βρήκα κατ'αρχήν μια πτυχιακή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που είναι γεμάτη πληροφορίες για το θέμα, από το πως μεταφέρεται ο σίδηρος στον οργανισμό, σε ποιές μορφές τον βρίσκουμε, σε ποιές τροφές κλπκλπκλπ.

Στο θέμα των βρεφών μου τα χαλάει πολύ διότι λέει το σύνηθες:

πως τα παιδιά που θηλάζουν πέρα από τους 6 μήνες πρέπει να πάρουν συμπλήρωμα σιδήρου :? καθώς και τα παιδιά που πίνουν αγελαδινό, διότι το αγελαδινό μπορεί να προκαλέσει αιμοραγίες στον εντερικό σωλήνα, και κατά συνέπεια σιδηροπενία.

Και ενώ το μητρικό γάλα έχει περισσότερο σίδηρο και απορροφάται καλύτερα, δεν σκέφτεται να κάνει μια μικρή έστω παρατήρηση, πως ίσως να ήταν καλό τα παιδιά να θηλάζουν αντί να πίνουν αγελαδινό! Αντίθετα, τονίζει το αγελαδινό να είναι εμπλουτισμένο :?

Τι να πεις, αυτά λένε τα βιβλία, αυτά μαθαίνουν και οι φοιτητές.

Τίτλος: Σιδηροπενική αναιμία και έλλειψη σιδήρου σε παιδιά και βρέφη

Συγγραφείς: Κωστέλη, Αλίκη

Λέξεις-κλειδιά: Σιδηροπενία

Iron deficiency

Children - Nutrition

Παιδιά - Διατροφή

Iron deficiency anemia

Σιδηροπενική αναιμία

Ημερομηνία έκδοσης: 16-Jan-2008

Το κείμενο βρίσκεται εδώ

Κορίτσια ο δικός μου πριν δύο χρόνια εκεί που είμασταν μαζεμένοι παρέα και λέγαμε αστεία τον πιάνει ένα γέλιο και μπαμ πάρτον κάτω.

Στην αρχή νόμιζα πως έπεσε από το πολύ γέλιο και την ταυτόχρονη χαζομάρα αλλά μόλις συνήλθε μου λέει "μαμά σε έβλεπα και εδώ, και εκεί και εκεί...."

Όπως καταλαβαίνετε την επομένη πρωί πρωί για εξετάσεις αίματος.

Τα αποτελέσματα σε ηλικία τότε 6 ετών ήταν η φερριτίνη 3,85, τα είδαν δύο παιδίατροι και μου έδωσαν μόνο ένα σιρόπι σιδήρου.

Να σας πω πως ο συγκερκιμένος γιος μου 8 ετών σήμερα είναι ελάχιστες οι φορές που έχει φάει κρέας, ίσως και να μετριούνται στις δύο παλάμες.

Δεν τρώει ούτε ψάρι.

Το παράξενο είναι ότι του άρεσε το λιγκοφέρ το υγρό σίδηρο της εγκυμοσύνης και όταν θυμάται πίνει και από κανένα μπουκαλάκι από αυτά που περίσεψαν μέσα σε φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Διαφημίσεις

micnat τι να πω ένα μεγάααααααλο ευχαριστω !!!! δευτέρα θα τα τυπωσω να τα μελετησω με την ησυχία μου...τους πινακες με τa mg σιδήρου ανα τροφή δεν ξες πόσο καιρό τα ψάχνω :roll:

anthula μου, ειπαμε με τον παιδιατρο να το παλεψουμε να μη δωσουμε λεγκοφερ....κάτι κάναμε..θα δουμε και Ιούνιο τωρα..

rQGhp3.png

Ντάλια εσείς με 24 φερριτίνη είστε μια χαρά σε σχέση με το 3,85 το δικό μας.

Τα λεγκοφέρ τα πίνει μόνος του, δεν του τα έδωσε κάποιος γιατρός.

Όταν έκανα δοκιμή στην εγκυμοσύνη αν μπορώ να τα πιω αυτό ήρθε πρώτος πρώτος να δοκιμάσει...όλο παραξενιές είναι αυτό το παιδί, δεν τρώει το νόστιμο το κρεατάκι και πίνει αυτό το πράμα, μπλιαχ.

Μια χαρα ειναι το legofer και μενα μου αρεσε πολυ ... Αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο να πινουν τετοια τα παιδια χωρις τη συνταγη γιατρου..

Και επισης μιας και αναφερθηκε το συγκεκριμενο φαρμακο οταν χρειαστηκε να παρω ενδοφλεβιο σιδηρο πριν 3 μηνες με ρωτησε ο γιατρος τι επερνα στην εγκυμοσυνη... Οταν του ειπα legofer εβαλε τα γελια ο ανθρωπος.. Καλα λεει αυτο βρηκε να σου δωσει , ειδικα σε σενα που ειχες και προβλημα με τον σιδηρο? Αυτο μονο για τα φυτα στις γλαστρες σου κανει...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οταν του ειπα legofer εβαλε τα γελια ο ανθρωπος.. Καλα λεει αυτο βρηκε να σου δωσει , ειδικα σε σενα που ειχες και προβλημα με τον σιδηρο? Αυτο μονο για τα φυτα στις γλαστρες σου κανει...

Λοιπόν από όλη την συζήτηση εγώ κράτησα αυτό!!!

Βάζω τον γιατρό και μου γράφει λεγκοφέν, για να ρίχνω στην ορτανσία μου. Ένα μπουκαλάκι τρεις δόσεις παρακαλώ :lol::lol::lol::lol:

Πέρα από την πλάκα τώρα, επειδή και η δικιά μου έχει χαμηλό σίδηρο και παίζει και η πιθανότητα στίγματος, κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ηλεκτροφόρηση, κάναμε φερριτίνη και Β12, τα οποία ήταν πάρα πολύ καλές οι τιμές και δεν χρειάστηκε να πάρει σίδηρο.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Οταν του ειπα legofer εβαλε τα γελια ο ανθρωπος.. Καλα λεει αυτο βρηκε να σου δωσει , ειδικα σε σενα που ειχες και προβλημα με τον σιδηρο? Αυτο μονο για τα φυτα στις γλαστρες σου κανει...

dora μου είναι και το από που "βολεύεται" καλύτερα ο κάθε γιατρός :wink: ...ο περισσοτερος κόσμος με αναιμιες ελαφριες και ελλειψη σιδηρου αυτό πέρνει..αν ηταν για τις γλαστρες όλοι σαν τα κοτοπουλα θα πεφταν.. :lol:

εμεις παντως προς το παρον το αντιμετωπισαμε με ένα συμπληρωμα σιδηρου, ενοειται φυσικά σε συνενοηση με τον γιατρό

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

dora μου είναι και το από που "βολεύεται" καλύτερα ο κάθε γιατρός :wink: ...ο περισσοτερος κόσμος με αναιμιες ελαφριες και ελλειψη σιδηρου αυτό πέρνει..αν ηταν για τις γλαστρες όλοι σαν τα κοτοπουλα θα πεφταν.. :lol:

΄

...Στο σίδηρο παίζει και το εξής, ο κάθε άνθρωπος απορροφάει και διαφορετικά τον σίδηρο στον οργανισμό του. π.χ. εγώ έχω δοκιμάσει και το legofen και το tartyferron, αλλά δεν με βοήθησαν καθόλου, ιδίως με το tartyferron έπεσε κι άλλο ο αιματοκρίτης μου, δηλαδή απορρόφηση μηδέν.

Αυτό που με βοηθάει είναι το ferrum Haussman.

Μια ξαδέρφη μου στη γέννα έπεσε πολύ ο αιματοκρίτης της και τον ανεβάσανε με το tartyferron!!! Δεν χρειάστηκε να την μεταγγίσουν.

Ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά

underage συμφωνώ μαζί σου και το γνωρίζω αυτό,το σχολιάκι ήταν για τον γιατρό... :wink:

πάντως η ουσία είναι μια το λεγκοφέν κάνει θαύματα στην ορτανσία μου :wink: και ένα μωρό για να πάρει σίδηρο πρέπει να έχει χαμηλά φερριτίνη και Β12