Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θελει να κανει τσισα στην τουαλετα.

Recommended Posts

Καλημερα μανουλες εχω ενα γιο 2μιση ετων. Εδω και 4 μερες προσπαθουμε να κοψουμε την πανα. Τον πηγαινω καθε μιση ωρα τουαλετα αλλα τιποτα. Καθεται ποση ωρα αλλα δεν κανει τσισα. Αλλες φορες αρνειται να παει και φωναζει με αποτελεσμα να τα κανει πανω του. Μονο χθες κρατηθηκε αρκετη ωρα αλλα και παλι δεν ηθελε να κανει στην τουαλετα. Του εβαλα μετα πανα γιατι ειχε ωρες να ουρησει και φοβηθηκα μην παθει καμια ουρολημωξη απο το σφιξιμο. Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Δεν θελει με τιποτα την τουαλετα. Μηπως δεν ειναι ακομη ετοιμος; να προσπαθησω αργοτερα;

Διαφημίσεις

Ναι αυτό να κάνεις. Άφησέ τον τώρα με την πάνα και ξαναπροσπαθείς το καλοκαίρι. Προφανώς δεν είναι έτοιμος και θα του κάνεις κακό αν επιμείνεις.

Ναι δεν θελω να παθει καμια ουρολοιμωξη η δυσκοιλιοτητα. Απλως επειδη συνηθως σ αυτην την ηλικια αλλα και πιο μικρα βγαζουν την πανα γι αυτο προσπαθησα κ εγω τωρα. Επισης αν δεν βγαλουν την πανα δεν τσ παιρνουν στο παιδικο και ακομη οτι το καλοκαιρι θα ερθει και το αλλο μωρακι και θα δυσκολευτω πολυ. Ισως ξαναπροσπαθησω σε κανα 2μηνο.παντως βλεπω οτι αρχισε να τον ενοχλει η πανα καποιες φορες απο οτι μου λεει.

Α μπα μη νομίζεις, τα αγόρια συνήθως αργούν. Δοκίμασε πάλι κατά το Πάσχα, αλλά σε καμία περίπτωση μην τον πιέσεις, αν σου δείχνει ξεκάθαρα, όπως τώρα, πως δεν είναι έτοιμος. Θα έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και θα ταλαιπωρηθείτε πολύν περισσότερο καιρό.

Διαφημίσεις

συμφωνω κ εγώ με τις υπόλοιπες να μην τον πιέσεις από προσωπική κακή εμπειρία. Εγω τον πίεσα με την πάνα κ για μήνες είχαμε προβλήματα κ γκρίνιες. Όποτε ήθελε να με κοντράρει τα έκανε πάνω του. κ ήταν πολύ μεγάλο άγχος όταν βγαίναμε έξω είχα 3 αλλαξιές κ δεν ήξερα τί θα μου ξημερώσει!!!! Δράμα σου λέω... πολύ περισσότερη ταλαιπωρία από το να περιμένεις ακόμη κι αν έρθει πρώτα το αδερφάκι. Εγώ στο δεύτερο θα διαβάσω καλύτερα τα σημάδια για το πότε είναι έτοιμο το παιδί!

Είναι πολύ μικρό ακόμη.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις (εκανα εγω) αρχικά είναι να του έλεγες να βάλει βρακάκι να είναι πιο άνετα... ΑΝ ΘΕΛΕΙ και όποτε το επιλέξει όμως... και οταν θα θέλει τουλέτα να σου το λεει και να του βάζεις την πάνα χωρις άλλη πίεση.Ετσι θα μάθει πως είναι πιο άνετα , χωρίς πάνα, όλη την ώρα και χωρίς αγχος για την τουλέτα.

Εαν εχει πιεστεί καλό είναι να του δώσεις λίγο χρόνο ηρεμίας και απο το πάσχα και μετά που αρχίζουν και οι ζέστες, να το δοκιμάσετε.

Επίσης εμένα δεν δέχτηκε ποτέ το γιο - γιο και εκει λίγο έχασα χρόνο μέχρι να το καταλάβω.Ηθελε κανονικά στην τουαλέτα με καθισματάκι .:wink:

Είναι πολύ μικρό ακόμη.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις (εκανα εγω) αρχικά είναι να του έλεγες να βάλει βρακάκι να είναι πιο άνετα... ΑΝ ΘΕΛΕΙ και όποτε το επιλέξει όμως... και οταν θα θέλει τουλέτα να σου το λεει και να του βάζεις την πάνα χωρις άλλη πίεση.Ετσι θα μάθει πως είναι πιο άνετα , χωρίς πάνα, όλη την ώρα και χωρίς αγχος για την τουλέτα.

Εαν εχει πιεστεί καλό είναι να του δώσεις λίγο χρόνο ηρεμίας και απο το πάσχα και μετά που αρχίζουν και οι ζέστες, να το δοκιμάσετε.

Επίσης εμένα δεν δέχτηκε ποτέ το γιο - γιο και εκει λίγο έχασα χρόνο μέχρι να το καταλάβω.Ηθελε κανονικά στην τουαλέτα με καθισματάκι .:wink:

Ναι κ εγω θελω αν γινεται κατευθειαν στην τουαλετα. Παντως με το βρακακι κρατιεται και δεν τα κανει πανω του αλλα αυτο δεν ειναι καλο γιατι δεν μου λεει οτι θελει τουαλετα καθολου. Τελος παντων ξανα το Πασχα. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Ναι κ εγω θελω αν γινεται κατευθειαν στην τουαλετα. Παντως με το βρακακι κρατιεται και δεν τα κανει πανω του αλλα αυτο δεν ειναι καλο γιατι δεν μου λεει οτι θελει τουαλετα καθολου. Τελος παντων ξανα το Πασχα. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Εσεις κοριτσια σε τι ηλικια βγαλατε την πανα;

lenouraki καλησπερα!Καταρχην,να σου ευχηθω να γεννησεις με το καλο ενα υγιες μωρακι!

Εγω,ξεκινησα το ''κοψιμο'' της πανας οταν η κορη μου ηταν 2,5 χρονων!Στην ηλικια του γιου σου!

Ηταν καλοκαιρι,και αυτο με βολεψε αρκετα!Σε 1 βδομαδα καταφεραμε και την βγαλαμε!Αλλα ατυχηματα εχουμε μεχρι και τωρα,που κοντευει τα 3(παρολο που πηγαινει πλεον μονη της τουαλετα)!Να φανταστεις,απο τον φοβο μου,της φοραω πανα οταν πηγαινουμε βολτα!

Και γω θα σου προτινα να μην τον πιεσεις,προφανως δεν ειναι ετοιμος!

Το Πασχα ειναι μια καλη ευκαιρια!Θα σου ελεγα,πριν ερθει το μωρο σας,γιατι μπορει απο ζηλεια και μονο να μην θελει να την βγαλει!

Να περιμενεις τετοιες αντιδρασεις!Στο λεω εκ πειρας,που η κορη μου ειναι πολυ συνεσταλμενο παιδι και παρολαυτα μπορει απο αντιδραση να κατουρησει επανω της!

Θα σου πω τι καναμε εμεις!Δημιουργησα ενα πινακακι με της μερες της εβδομαδος!Οποτε εκανε τσισα στο γιογιο-τουαλετα,ζωγραφιζαμε,στην αντιστοιχη μερα,ενα χαμογελαστο προσωπακι!Οταν εκανε επανω της,τοτε το προσωπακι ηταν θλιμμενο!Μπορεις,λοιπον,να κανεις κατι αντιστοιχο!Να το δει και σαν παιχνιδι,σαν ευθυνη!Ή να του εχεις ετοιμη μια μικρη εκπληξη,ενα μπισκοτακι για παραδειγμα καθε φορα που θα κανει εκει!Η' μπορεις να του πεις,στην τουαλετα ομως,εαν μπορει να στοχευσει σε ενα σημειο με τα τσισα του και παλι να τον επιβραβευσεις με κατι!

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!Και θα σου δωσω μια συμβουλη!Μην κοιτας ποτε εβγαλε το καθε παιδακι την πανα,γιατι δεν ειναι ολα ετοιμα να το κανουν!

Μου ειχε πει μια κοπελα,ακρως επικριτικα,πως το παιδακι της ειχε βγαλει την πανα 1 χρονων κτλ!Ε,τι να πω,η δικια μου δεν ηταν ετοιμη τοτε!Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο!

Οτι θελεις,εδω ειμαστε καλη μου!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Εσεις κοριτσια σε τι ηλικια βγαλατε την πανα;

αγορακι εγω, στα 3 και κατι,την εκοψε μια μερα, μαχαιρι...ουτε το βραδυ ουτε τιποτε...μικροατυχηματα ειχαμε,αλλα τιποτε ουσιας...

μην τον πιεζεις,θα σε οδηγησει το παιδι ποτε θα ειναι ετοιμο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

lenouraki καλησπερα!Καταρχην,να σου ευχηθω να γεννησεις με το καλο ενα υγιες μωρακι!

Εγω,ξεκινησα το ''κοψιμο'' της πανας οταν η κορη μου ηταν 2,5 χρονων!Στην ηλικια του γιου σου!

Ηταν καλοκαιρι,και αυτο με βολεψε αρκετα!Σε 1 βδομαδα καταφεραμε και την βγαλαμε!Αλλα ατυχηματα εχουμε μεχρι και τωρα,που κοντευει τα 3(παρολο που πηγαινει πλεον μονη της τουαλετα)!Να φανταστεις,απο τον φοβο μου,της φοραω πανα οταν πηγαινουμε βολτα!

Και γω θα σου προτινα να μην τον πιεσεις,προφανως δεν ειναι ετοιμος!

Το Πασχα ειναι μια καλη ευκαιρια!Θα σου ελεγα,πριν ερθει το μωρο σας,γιατι μπορει απο ζηλεια και μονο να μην θελει να την βγαλει!

Να περιμενεις τετοιες αντιδρασεις!Στο λεω εκ πειρας,που η κορη μου ειναι πολυ συνεσταλμενο παιδι και παρολαυτα μπορει απο αντιδραση να κατουρησει επανω της!

Θα σου πω τι καναμε εμεις!Δημιουργησα ενα πινακακι με της μερες της εβδομαδος!Οποτε εκανε τσισα στο γιογιο-τουαλετα,ζωγραφιζαμε,στην αντιστοιχη μερα,ενα χαμογελαστο προσωπακι!Οταν εκανε επανω της,τοτε το προσωπακι ηταν θλιμμενο!Μπορεις,λοιπον,να κανεις κατι αντιστοιχο!Να το δει και σαν παιχνιδι,σαν ευθυνη!Ή να του εχεις ετοιμη μια μικρη εκπληξη,ενα μπισκοτακι για παραδειγμα καθε φορα που θα κανει εκει!Η' μπορεις να του πεις,στην τουαλετα ομως,εαν μπορει να στοχευσει σε ενα σημειο με τα τσισα του και παλι να τον επιβραβευσεις με κατι!

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!Και θα σου δωσω μια συμβουλη!Μην κοιτας ποτε εβγαλε το καθε παιδακι την πανα,γιατι δεν ειναι ολα ετοιμα να το κανουν!

Μου ειχε πει μια κοπελα,ακρως επικριτικα,πως το παιδακι της ειχε βγαλει την πανα 1 χρονων κτλ!Ε,τι να πω,η δικια μου δεν ηταν ετοιμη τοτε!Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο!

Οτι θελεις,εδω ειμαστε καλη μου!

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου. Ωραια συμβουλη αυτη με το πινακακι. Θα το εφαρμοσω. Μολις ξανα αρχισουμε τις προσπαθειες.

αγορακι εγω, στα 3 και κατι,την εκοψε μια μερα, μαχαιρι...ουτε το βραδυ ουτε τιποτε...μικροατυχηματα ειχαμε,αλλα τιποτε ουσιας...

μην τον πιεζεις,θα σε οδηγησει το παιδι ποτε θα ειναι ετοιμο...

Τι καλα ετσι...να ξυπνησει και το δικο μου μια μερα και να παει τουαλετα.. Το ιδανικο.