Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επισκληριδιος η ολικη ναρκωση???

Recommended Posts

καλησπερα μανουλες!σε λιγες μερες θα γεννησω το πρωτο μου μωρακι στο ελενα και λογο υγειας θα γινει με κ.τ. δεν ξερω ομως αν μπορω να κανω επισκληριδιο.αν μπορω βαση των εμπειριων σας ειναι καλυτερα απο την ολικη?σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας...εχω αγχωθει πολυ με το ζητημα....:roll::roll::roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

Με το καλό το μωράκι σου στην αγκαλίτσα σου!!

Λοιπόν, πρόκειται να ζήσεις την πιο υπέροχη στιγμή της ζωής σου, γιαυτό, από προσωπική εμπειρία και γνώμη, σου λέω να έχεις τα μάτια και τις αισθήσεις σου ανοιχτές όσο περισσότερο γίνεται!! Άν δεν είναι ιατρικώς απαραίτητο μην κάνεις ολική... Η επισκληρίδιος είναι φοβερή ανακάλυψη καθώς χωρίς πόνο μπορείς να δεις το αστεράκι σου να βγαίνει και να έρχεται στην αγκαλιά σου!!

Κι εγώ έκανα αναγκαστικά καισαρική μα με την επισκληρίδιο νιώθω τη μαγεία της στιγμής της γέννησης στα μάτια μου, σαν την πιό πολύτιμη εικόνα! Ζήσε το! Κι Όλα θα πάνε καλά!!!

:D

Και 'γω γέννησα με καισαρική και με επισκληρίδιο. Αν και σαν εμπειρία για μένα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη, παρολα αυτά προτιμώ να έχω τις αισθήσεις μου για διάφορους λόγους στην διάρκεια της γέννας. Αναρωτιέμαι όμως απο ιατρικής πλευράς ποιά απο τις δύο μεθόδους είναι πιο ακίνδυνη για την μητέρα και το παιδί? Το έχω απορία πραγματικά.

Τι εννοείς οτι δεν ξέρεις αν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο?

Στο Έλενα θα γεννήσεις είπες? χμ.... πολλές ολικές ακούω τώρα τελευταία για το Ελενα, τυχαίο.......????

χμ.... πολλές ολικές ακούω τώρα τελευταία για το Ελενα, τυχαίο.......????

Οχι, δεν ειναι τυχαίο, στο Ελενα κάνουν κυρίως ολικές, ειναι θεμα των αναισθησιολόγων εκεί, το εχω ξαναδιαβάσει σε άλλο θεμα και εχω και μια εμπειρία από κοντινό μου προσωπο που γέννησε εκεί δυο φορές.

Θεματοθέτρια, μη σε αγχώνει και τόσο η αναισθησία, το θεμα ειναι να ειναι καλός ο αναισθησιολόγος και να μη σου αφησει πόνους, ζαλάδα, να μην αργησεις πολύ να συνέλθεις κλπ. Ρωτα τον γιατρό σου, να σου πει έστω εμπιστευτικά τι πιστευει ότι ειναι καλύτερο αναλογα με την εμπειρία των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου.

Καλή λευτεριά :wink:

Απο γνωστή που γέννησε στο Έλενα μας είχε πει οτι σε περίπτωση καισαρικης το πρωτόκολλο τους είναι ολική και όχι άλλου είδους αναισθησία. Πιστεύω οτι καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον γιατρό σου για το τι ισχύει. Εγώ απο την πλευρά μου θα σου έλεγα, λόγω προσωπικής εμπειρίας απο καισαρική με ολική νάρκωση, να ρωτήσεις και στις δυο περιπτώσεις είτε δηλ ολικής είτε επισκληριδιου λεπτομέρειες για να γνωρίζεις πχ τα βήματα, πως θα νιώθεις κατα την διάρκεια, μετά, στην ανάρρωση. Επισης σημαντικότατο ρόλο παίζει ο/ η αναισθησιολόγος.

Διαφημίσεις

Γέννησα πριν από ένα χρόνο στο Έλενα, με προγραμματισμένη καισαρική και ραχιαία νάρκωση.

Η επισκληρίδιος νάρκωση είναι διαφορετική, κρατάει περισσότερη ώρα και γίνεται στους φυσιολογικούς τοκετούς, ενω η ραχιαία είναι πιο σύντομη και γι'αυτό προτιμάται στις καισαρικές. Είναι ας πούμε πιο ελαφριά (όχι σε ένταση, σε διάρκεια).

Στο Έλενα κάνουν κανονικά ραχιαία (επιβεβαίωμένο και από φίλες με πιο πρόσφατες γέννες). Για την ακρίβεια όταν ρώτησα τον γυναικολόγο αν θα κάνω ολική ή ραχιαία, μου απάντησε έκπληκτός "ολική; για ποιο λόγο;" Ολική νάρκωση γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που η καισαρική είναι έκτακτη και οι γιατροί δεν ξέρουν πόση ώρα θα χρειαστεί το χειρουργείο (εφόσον έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι άγνωστο).

Η όλη εμπειρία πάντως ήταν για μένα εκπληκτική, είδα και πήρα το μωρό μου κατευθείαν στην αγκαλιά μου και θήλασε αμέσως. Το κλίμα στο χειρουργείο ήταν επίσης πολύ καλό, ο βοηθός αναισθησιολόγου μου χαϊδευε τα μαλλιά και με καθησύχαζε όση ώρα δούλευε η υπόλοιπη ομάδα. Επίσης συνήλθα πολύ γρήγορα, ήδη από το δωμάτιο ανάνηψης είχα αίσθηση των ποδιών μου. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Με το καλό!