Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσανεξία στο γάλα του ρυζάλευρου

Vasilia Xi

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα! Ονομάζομαι Βάσω και θηλάζω την κόρη μου για 6,5 μήνες. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα (6ο μήνα) τα φρούτα και εδώ και κάποιες μέρες έχουμε προσθέσει το απογευματινό ρυζάλευρο βανίλια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το παιδί έχει αρκετές φορές διάρροια και συν τοις άλλοις τα κακάκια του ως επί το πλείστον είναι πράσινα. Χρησιμοποιούμε το frezylac βανίλια. Μιλήσαμε με την παιδίατρό μας και μας είπε ότι έχει πρόβλημα με το ξένο γάλα προφανώς. Το απόγευμα της δώσαμε ρυζάλευρο σκέτο Γιώτης με νερό και το ξίνισε από τις πρώτες κουταλιές. Προσπαθήσαμε και με το bio-bebe, τα ίδια...

Δυστυχώς από ότι βλέπουμε δεν υπάρχει κάποιο ρυζάλευρο χωρίς γάλα, αλλά με γεύση βανίλια, ώστε να προσθέσουμε σ' αυτό νερό ή δικό μου γάλα. Με δεδομένο ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως τώρα θήλαστρο, αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να μπω στη διαδικασία, για να προσθέσω δικό μου γάλα σε σκέτο άγευστο ρυζάλευρο... Οπότε το ερώτημα είναι: τι μπορώ να δώσω για απογευματινό που να μην είναι πάλι φρούτο (έτσι κι αλλιώς δεν της αρέσει ιδιαίτερα, αλλά δεν θέλουμε να δίνουμε δύο ίδια γεύματα). Προς το παρόν σκέφτομαι από Δευτέρα να ξεκινήσουμε λαχανικά, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με το απογευματινό:confused: Δεκτή κάθε συμβουλή-παρατήρηση. Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Μια χαρα μπορεις να ξεκινησεις απο βδομαδα λαχανικα το μεσημερι κ μετα κ κρεας.2γευματα στερεων μπορεις να συνεχισεις σε μωρο που θηλαζει μεχρι 9μηνων.μετα θα εχετε κ αλλες επιλογες.τραχανα λαχανικων,κρεμα βρωμης με την απλη,νερακι κ κανενα φρουτακι,παλι λαχανικα,ζυμαρικα,ρυζακι κτλ

vicky86 κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι να προχωρήσω. Μια άλλη σκέψη είναι να δοκιμάσω να της δώσω το απλό ρυζάλευρο με κάποιο βρασμένο φρουτάκι (πχ αχλάδι) ώστε να διαφοροποιείται λίγο η γεύση από το πρωινό της...:? Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Καλησπέρα. Τον πρώτο καιρό με τις Στερεές τροφές όλα φαίνονται λίγο δύσκολα. Μην προβληματίζεσαι για το ρυζάλευρο, ο δικός μου δεν το έφαγε ποτέ και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μία ωραία λύση για το απόγευμα είναι να κάνεις εισαγωγή γλυκοπατάτα και να δίνεις συνδυασμό μήλο γλυκοπατάτα. Γενικά όσο θα προσθέτεις τρόφιμα τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρίσκεις εναλλακτικές. Μέχρι τότε μπορείς απλά να συνεχίσεις το θηλασμό, ειδικά αν το παιδί σου δεν έχει πρόβλημα βάρους.

Καλημέρα! Χθες είπα να της δώσω δεύτερη μέρα σκέτο (χωρίς γάλα) ρυζάλευρο και για να το κάνω πιο γευστικό έβαλα μέσα βρασμένο αχλάδι και μπανάνα. Το έφαγε. Σήμερα όμως (που θα ξεκινούσα λαχανικά) έκανε πάλι πράσινα κακάκια (όχι διάρροια), όπως και τις προηγούμενες φορές. Ρυζάλευρο με γάλα έχει να φάει από Παρασκευή. Κακάκια έκανε ξανά το Σάββατο. Σκέφτομαι μήπως ακόμα δεν έχει περάσει η επίδραση του ξένου γάλακτος. Αλλά φοβάμαι και λίγο μήπως τελικά την πειράζει το ίδιο το ρυζάλευρο (με ή χωρίς γάλα):?::?::?::?:. Νομίζω ότι δεν θέλω να εμπλέξω και το κολοκυθάκι στην ιστορία, οπότε μάλλον θα περιμένω μια δυο μέρες ακόμα για τα λαχανικά (αυτό μου έχει προτείνει κι η παιδίατρος)...:?:???::?

Σημ.: Πράσινα κακάκια είχε κάνει κάποιες φορές παλιότερα όταν έπινε μόνο γάλα, αλλά όχι με τα φρούτα.

Διαφημίσεις

Καλημερα.ασε να περασουν 2μερες κ ξεκινα λαχανικα.το τριτο γευμα ειναι περιττο για κανενα διμηνο ακομη.η πρωτεινη του γαλακτος μπορει να αργησει πολυ να φυγει απο τον οργανισμο του μωρου.τα πρασινα κακα στο θηλασμο ειναι αλλο θεμα.υπαρχει κ συνραγη για σπιτικο ρυζαλευρο

Μην αποκλείεις το προβλημα να ειναι το ιδιο το ρύζι..... Ο γιος μου εχει αλλεργία στο ρύζι! Υπαρχει ενα είδος αλλεργίας (FPIES) όπου το ρύζι ειναι η Νο 1 αλλεργιογονος τροφή..... Φυσικά αυτο το αναφέρω οχι επειδη έχετε κατι τέτοιο, αλλα για να επισημάνω οτι το ρύζι δεν ειναι τοσο αθώο....

tb2xm4.png

Μην αποκλείεις το προβλημα να ειναι το ιδιο το ρύζι..... Ο γιος μου εχει αλλεργία στο ρύζι! Υπαρχει ενα είδος αλλεργίας (FPIES) όπου το ρύζι ειναι η Νο 1 αλλεργιογονος τροφή..... Φυσικά αυτο το αναφέρω οχι επειδη έχετε κατι τέτοιο, αλλα για να επισημάνω οτι το ρύζι δεν ειναι τοσο αθώο....

Λοιπόν μίλησα με παιδίατρο γιατί τα πράσινα κακάκια συνεχίζονται... Είπε να μη με ανησυχεί το χρώμα, ότι είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να αλλάζει όταν εισάγεται καινούρια τροφή κι ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει πάλι. Επίσης είπε να ξεκινήσω λαχανικά, όπως είχαμε πει, και να συνεχίσω το ρυζάλευρο χωρίς γάλα.

Τα λαχανικά θα τα ξεκινήσω αλλά το ρυζάλευρο θα το κόψω από σήμερα γιατί εξακολουθώ να το υποψιάζομαι...

dimibo76 τι συμπτώματα είχε ο γιος σου με την αλλεργία στο ρύζι;

Λοιπόν μίλησα με παιδίατρο γιατί τα πράσινα κακάκια συνεχίζονται... Είπε να μη με ανησυχεί το χρώμα, ότι είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να αλλάζει όταν εισάγεται καινούρια τροφή κι ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει πάλι. Επίσης είπε να ξεκινήσω λαχανικά, όπως είχαμε πει, και να συνεχίσω το ρυζάλευρο χωρίς γάλα.

Τα λαχανικά θα τα ξεκινήσω αλλά το ρυζάλευρο θα το κόψω από σήμερα γιατί εξακολουθώ να το υποψιάζομαι...

Ο μικρος μου έδειχνε να μην το ανέχεται αρχικά.... Δυσφορία, μειωμένη ορεξη κτλ.... Κάποια στιγμη άρχισε ψιλοεμετους αμεσως μετα το φαγητο.... Εγω του εβαζα μια κουτάλια σκέτο (χωρις γαλα), βιολογικό, μέσα στα φρούτα μονο για μα το κανω εισαγωγή.... Εκ των υστέρων καταλάβαμε οτι οι αντιδράσεις του ήταν chronic reactions στα πλαίσια της αλλεργίας FPIES που ειχε.... Αν και πολλοί γιατροί δεν δέχονται οτι υπάρχουν chronic reactions στα FPIES, οποτε μας ελεγαν οτι επρόκειτο για απλη δυσανεξία στο ρύζι....

tb2xm4.png

Ο μικρος μου έδειχνε να μην το ανέχεται αρχικά.... Δυσφορία, μειωμένη ορεξη κτλ.... Κάποια στιγμη άρχισε ψιλοεμετους αμεσως μετα το φαγητο.... Εγω του εβαζα μια κουτάλια σκέτο (χωρις γαλα), βιολογικό, μέσα στα φρούτα μονο για μα το κανω εισαγωγή.... Εκ των υστέρων καταλάβαμε οτι οι αντιδράσεις του ήταν chronic reactions στα πλαίσια της αλλεργίας FPIES που ειχε.... Αν και πολλοί γιατροί δεν δέχονται οτι υπάρχουν chronic reactions στα FPIES, οποτε μας ελεγαν οτι επρόκειτο για απλη δυσανεξία στο ρύζι....

tb2xm4.png

Διαφημίσεις