Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιστροφη στον παιδικο μετα απο αρρωστια

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα.Ο μικρος μου μετα απο ιωση,βηχα ,συναχι παιρνει εδω κ μια βδομαδα αντιβίωση γιατι εκανε κ ακροαστικα.Γενικα ομως ειναι πολυ καλα,ουτε πυρετο,βηχα λιγο εως καθολου,μικρη καταρροη κ κατασταση πολυ καλη.Ρωτησα τη γιατρο αν μπορω να τον στειλω παιδικο ή αν θα ηταν καλυτερα να τον κρατησω σπιτι(τον κρατησα μια βδομαδα) κ μου ειπε οτι αν δεν εχει πυρετο να παει διαφορετικα αν θελω να τον προστατεψω πρεπει να τον κοψω απο τον παιδικο μεχρι κ Μαρτιο.Εσεις τι κανετε σε παρομοιες περιπτωσεις;Απ΄τη μια ειναι καλα αλλά αν κολλησει κατι στο καπακι,θα ταλαιπωρηθει.Δεν λεω να μην ξαναρρωστησει αλλα όχι αμεσως.Απ΄την αλλη ποσο να τον κρατησω 1-2-3 βδομαδες;Ειμαι πραγματικα μπερδεμενη δεδομενου οτι κ οι ιωσεις-γριπη ειναι στα φορτε τους.

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπέρα.Ο μικρος μου μετα απο ιωση,βηχα ,συναχι παιρνει εδω κ μια βδομαδα αντιβίωση γιατι εκανε κ ακροαστικα.Γενικα ομως ειναι πολυ καλα,ουτε πυρετο,βηχα λιγο εως καθολου,μικρη καταρροη κ κατασταση πολυ καλη.Ρωτησα τη γιατρο αν μπορω να τον στειλω παιδικο ή αν θα ηταν καλυτερα να τον κρατησω σπιτι(τον κρατησα μια βδομαδα) κ μου ειπε οτι αν δεν εχει πυρετο να παει διαφορετικα αν θελω να τον προστατεψω πρεπει να τον κοψω απο τον παιδικο μεχρι κ Μαρτιο.Εσεις τι κανετε σε παρομοιες περιπτωσεις;Απ΄τη μια ειναι καλα αλλά αν κολλησει κατι στο καπακι,θα ταλαιπωρηθει.Δεν λεω να μην ξαναρρωστησει αλλα όχι αμεσως.Απ΄την αλλη ποσο να τον κρατησω 1-2-3 βδομαδες;Ειμαι πραγματικα μπερδεμενη δεδομενου οτι κ οι ιωσεις-γριπη ειναι στα φορτε τους.

Καλησπέρα !!!

Θα σου πρότεινα εαν μπορεις να τον κρατήσεις σπίτι...

Οχι τόσο για να μην αρρωστήσει απλό μια απλή ίωση...

Αλλα γιατι κυκλοφορούν επικίνδυνες γριπες....!

Ποσό ειναι;

Εαν μπορεις κράτησε τον σπίτι αλλιώς ζητά και απο τον παιδικό και απο τις άλλες μαμάδες να προσέχουν μήπως κάποιο παιδάκι ειναι άρρωστο... Και το πηγαίνει η μαμα του αναγκαστηκα...

Ειναι 3 χρονων κ 3μηνων .Θελω κ εγω να τον κρατησω αλλα δεν ξερω πόσο.Για την γριπη εχουμε κανει εμβολιο,τωρα αν προκειται για μεταλλαξη δεν ξερω αν μας καλυπτει.

Βρε hope ειναι δυνατον να σταματησεις το παιδι επειδη εκανε ακροαστικα; Εννοειται οτι απο τωρα μεχρι την ανοιξη θα αρρωστησει ξανα οπως ολα τα παιδακια, με αυτη την λογικη καθε χειμωνα θα αδειαζανε οι παιδικοι.

Στην θεση σου, αφου ειναι απυρετος και εχει συνελθει θα τον εστελνα κανονικα...μεχρι την επομενη ασθενεια φυσικα...ετσι παει!

Και ο δικος μου (συνομιληκος) απο τον Σεπτεμβρη μεχρι τωρα εχει αρρωστησει και εχει λειψει 3 φορες, την μια πηρε και αντιβιωση, σε σχεση ομως με περυσι που ηταν η πρωτη χρονια του ειναι σκαλες καλυτερα τα πραγματα, πολυ πιο ανθεκτικος! Εχουν και οι ασθενειες την χρησιμοτητα τους, χτιζουν το ανοσοποιητικο!

Υπομονη!!!

Βρε κοριτσι δεν ειπα να τον σταματησω τελειως αλλα για τωρα δεν ξερω πόσο να τον κρατησω.Φιλη μ βρεφονηπιοκομος πχ μου λεει μην τον στελνεις αν μπορεις να τον κρατησεις για λιγο καιρο γιατι γινεται χαμος.Ο λιγος καιρος βεβαια ειναι σχετικος.Ηδη ξεσυνηθισε κ δεν θελει να παει αυτο φοβαμαι οταν καθεται στο σπιτι.

Διαφημίσεις

Το περάσαμε κι εμείς αυτό πέρισυ μετά την πνευμονία, απείχαμε περίπου 1 μήνα και 1 εβδομάδα. Το παιδί δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και πάλι, ήταν στην ίδια ηλικία με το δικό σου.

Παρόλα αυτά - όσο κι αντίθετη αν ήμουν με αυτή την αποχή (εντολή γιατρού), από τότε και μετά δυνάμωσε αρκετά. Ξαναπήγε μέσα Μαρτίου.

Και μετά από τηλεφωνήματα με την παιδίατρο. Μου είπε πότε να πάει, επειδή στην περιοχή ήξερε τα κρούσματα γρίππης κλπ που είχε κάθε σταθμός.

Ο ίδιος ο διευθυντής με είχε τότε συμβουλέψει, να στείλω το παιδί κι όταν ο καιρός είναι βροχερός, έχει υγρασία κλπ, να την κρατάω σπίτι. Τότε έχει εξάρσεις. Οταν όμως ο καιρός είναι στεγνός, κι ας έχει παγωνιά, τότε να την πηγαίνω. Κάτι παραπάνω θα'ξερε υποθέτω.

Καλημέρα HOPE77,

Πρόσφατα παιδίατρος μιας φίλης μου σε ανάλογη περίπτωση (παιδάκι 4 ετών, πρώτη χρονια παιδικος σταθμος) της συνέστησε ένα συρόπι που δυναμώνει το ανοσοποιητικό να το πάρει το παιδί για μια βδομάδα και μετά να το στείλει κανονικά στο παιδικό. Το συρόπι αυτό της είπε να συνεχίσει να της το δίνει για ένα μήνα.

Μήπως να δοκίμαζες και 'συ κάτι τέτοιο και να μην τον σταματήσεις απ' το παιδικό.

Καλημέρα HOPE77,

Πρόσφατα παιδίατρος μιας φίλης μου σε ανάλογη περίπτωση (παιδάκι 4 ετών, πρώτη χρονια παιδικος σταθμος) της συνέστησε ένα συρόπι που δυναμώνει το ανοσοποιητικό να το πάρει το παιδί για μια βδομάδα και μετά να το στείλει κανονικά στο παιδικό. Το συρόπι αυτό της είπε να συνεχίσει να της το δίνει για ένα μήνα.

Μήπως να δοκίμαζες και 'συ κάτι τέτοιο και να μην τον σταματήσεις απ' το παιδικό.

Κοριτσι κ εμας μας εδωσε ενα βιταμινουχο για όλο το χρονο.Το παιρνει.Για να δουμε ....

xena κ εμεις περυσι δεν πηγαιναμε σχολειο βεβαια αλλα οταν παθαμε πνευμονια κοψαμε όλες τις δραστηριοτητες-επαφες με παιδια(παιδοτοπο δεν πηγαιναμε) για κανα 2μηνο.Πολυ δύσκολο αλλα δεν μπορουσα να το ρισκαρω.

Το νόημα της απάντησης που έδωσα είναι ότι τις ασθένειες δεν μπορείς να τις αποφύγεις, οπότε στο μέτρο που κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα δεν είναι λόγος να διακόψεις τον παιδικό για τόσο μεγάλο διάστημα.

Προφανώς άλλο ακροαστικά, άλλο πνευμονία, άλλο π.χ. λοιμώδη μονοπυρήνωση (που διάβασα σε ένα άλλο θέμα), κάθε περίπτωση έχει την διαβάθμισή της ως προς τα ρίσκα που παίρνεις στέλνοντας πάλι το παιδί σχολείο.

Εάν πρόκειται για ένα γενικώς γερό παιδί, χωρίς ιστορικό π.χ. άσθματος ή πολλών πνευμονιών κ.λπ., τα ακροαστικά ειναι ίσως η πιο ήπια ασθένεια που μπορεί να τύχει, συνήθως η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη για τον γονιό παρά για το ίδιο το παιδί και γενικώς είναι μια αντιμετωπίσιμη κατάσταση, έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ που, όπως σου είπα, τον γιο μου , όταν έκανε ακροαστικά, τον κράτησα σπίτι μόνο μέχρι να αναρρώσει και μετά πάλι στον σταθμό...κι έχω και μωρό στο σπίτι!!!

κ μου ειπε οτι αν δεν εχει πυρετο να παει διαφορετικα αν θελω να τον προστατεψω πρεπει να τον κοψω απο τον παιδικο μεχρι κ Μαρτιο..

Επίσης εάν τον κλείσεις σε γυάλα θα προστατευθεί ακόμα καλύτερα!:P

Αφού είπε ότι αν δεν έχει πυρετό μπορεί να πάει γιατί σε μπερδεύει έτσι; Εγώ δεν νομίζω ότι θα σταματούσα το παιδί από τον παιδικό για 2 μήνες, εκτός και αν υπήρχε κάποιος ειδικός λόγος. Αφού είναι καλά τώρα το παιδί γιατί να μην πάει;:confused:

Διαφημίσεις

Ε καλά, κι εγώ είχα το μωρό σπίτι τώρα που το λες, κι όχι μόνο αυτό, είχαμε περάσει κι άλλες 2 νοσηλείες εκείνη τη χρονιά. Ούτε θέλω να τα θυμάμαι. Αλλά νομίζω λίγο ως πολύ τα περισσότερα παιδιά τα περνάνε. Κι εμείς παίρναμε βασιλικό πολτό και ένα σιρόπι που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Εμεις την κοψαμε τελειως...Από τον Σεπτέμβριο ζητημα να εχει παει συνολικα 1 μηνα...μπορει κ όχι... τραγικη κατασταση...Αυτό που σκεφτηκαμε κ πηραμε αυτή την αποφαση ηταν το ότι δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε άλλο το παιδι μας (26 μηνων) κ να το ποτιζουμε συνεχεια από τωρα στις αντιβιώσεις κ στα εισπνεομενα...Στην ουσια, πληρωναμε την 300αρα κάθε μηνα, που δεν μας περισσεύει κιολας, για να είναι το παιδακι μας συνεχεια αρρωστο...κ εμεις βεβαια... Τελος λοιπον για μας ο παιδικος... Από τοτε εχουμε βρει την υγεια μας οικογενειακός... (Όλα αυτά προσωπικη αποψη...δεν μπορω να σου πω τι να κανεις...αυτό είναι στην κριση του κάθε γονιου κ το τι κανει με το παιδι του είναι δικη του υποθεση...) Υπομονή κ καλη συνεχεια!!

Εμεις την κοψαμε τελειως...Από τον Σεπτέμβριο ζητημα να εχει παει συνολικα 1 μηνα...μπορει κ όχι... τραγικη κατασταση...Αυτό που σκεφτηκαμε κ πηραμε αυτή την αποφαση ηταν το ότι δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε άλλο το παιδι μας (26 μηνων) κ να το ποτιζουμε συνεχεια από τωρα στις αντιβιώσεις κ στα εισπνεομενα...Στην ουσια, πληρωναμε την 300αρα κάθε μηνα, που δεν μας περισσεύει κιολας, για να είναι το παιδακι μας συνεχεια αρρωστο...κ εμεις βεβαια... Τελος λοιπον για μας ο παιδικος... Από τοτε εχουμε βρει την υγεια μας οικογενειακός... (Όλα αυτά προσωπικη αποψη...δεν μπορω να σου πω τι να κανεις...αυτό είναι στην κριση του κάθε γονιου κ το τι κανει με το παιδι του είναι δικη του υποθεση...) Υπομονή κ καλη συνεχεια!!

αρκει να εχεις καποιον να στην κραταει...γιατι για μερικους,ο παιδικος ειναι μονοδρομος και μαλιστα απο μωρουδιακες ηλικιες...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημέρα κοριτσια.Εμεις τελικα πηγαμε παιδικο μετα απο μια εβδομαδα στο σπιτι.Καλα τα πήγαμε.Εβηχε πολυ στην αρχή αλλά τωρα μια χαρα.Δεν σκεφτηκα στην παρουσα φαση να τον σταματησω απλα δεν ηξερα ποσο να τον κρατησω σπιτι.Η γιατρος μου ειπε οτι τον σταματαμε οταν κανει συνεχως πυρετους .Ουτε αντιβιωση θα ηθελα να παιρνει συνεχως.Φετος ειναι η 2ηφορα που παιρνουμε σε 5μηνες αλλα αν ηταν πιο συχνα δεν θα το ήθελα γιασ το παιδι μου.Βασικα δυσκολοι μηνες κ ο ΦΕβρουαριος κ ο Μαρτιος ,ευχομαι να την περασουμε ολοι στα ******.

αρκει να εχεις εκαποιον να στην κραταει...γιατι για μερικους,ο παιδικος ειναι μονοδρομος και μαλιστα απο μωρουδιακες ηλικιες...

Συμφωνω ρε κοριτσι αλλα αν σου ελεγε η γιατρος οτι πρεπει να σταματησει για καποιο λογο σοβαρο δεν νομιζω οτι το θεμα θα ηταν να το στελνεις γιατι δεν εχεις που να το αφησεις.Προηγειται η υγεια τους.

Διαφημίσεις

Συμφωνω ρε κοριτσι αλλα αν σου ελεγε η γιατρος οτι πρεπει να σταματησει για καποιο λογο σοβαρο δεν νομιζω οτι το θεμα θα ηταν να το στελνεις γιατι δεν εχεις που να το αφησεις.Προηγειται η υγεια τους.

εννοειτε, το θεμα υγειας ειναι πανω απο ολα!!αλλα κανεις παιδιατρος δεν θα σου πει, να σταματησεις το παιδι απο το σχολειο επειδη κανει ιωσεις με ή χωρις αντιβιωση...πρεπει να συντρεχουν πολλοι σοβαροι ιατρικοι λογοι...διαφορετικα κανουμε ολοι υπομονη...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Βρε κορίτσια, εγώ κρατιέμαι με νύχια και με δόντια να μην τον σταματήσω τελείως από τον παιδικό για κανά δίμηνο.. μόνο εμείς το περνάμε τόσο δραματικά??

Κάθε δεύτερη εβδομάδα θα έχει σίγουρα μύξες-βήχα-πυρετό! Και κολλάει και το μωρό το καημένο, από 3 μηνών όλο πυρετό ανεβάζει και έχει περάσει και 2 φορές βρογχίτιδα, τι φταίει κι αυτό.. Το αποκορύφωμα ήταν στα μέσα Ιανουαρίου που περάσαμε όλοι οικογενειακώς την γρίπη, 7 μέρες πυρετό 39 τα παιδιά και 4 μέρες επίσης 39 οι μεγάλοι, να νιώθω κομμάτια και να έχω ρίγος και να τρέχω πανικόβλητη να θερμομετρώ και να δίνω ντεπόν ανά 3ωρο, άυπνη εννοειται :cry::cry::cry:. Ούτε στον εχθρό μου τέτοιο χάλι! Τον κράτησα 2 εβδομάδες σπίτι και χθες πήγε πάλι παιδικό πρώτη μέρα και τρέμει το φυλλοκάρδι μου..Στην τάξη του λείπουν τα μισα παιδάκια και στο διπλανο τμήμα από τα 25 παιδιά χθες είχαν πάει τα 6 :confused::confused::confused:. Έχουν διάφορες ιώσεις μου είπε η διευθύντρια, άλλα πυρετο, άλλα γαστρεντερίτιδα ουφ!

Από εκεί που ήμουν φανατική υπέρ του παιδικού σε αυτή την ηλικία, πλέον δεν μου φαίνεται υπερβολή να κάτσει σπίτι μέχρι την άνοιξη τουλάχιστον, δεν αντέχω άλλη ταλαιπωρία. Για να μην πω που έχω πάρει 5 μέρες από την άδεια μου ήδη αφου οι γιαγιάδες δεν μπορούν να τα φροντίσουν άρρωστα, στο τέλος δεν θα μείνουν μέρες για το καλοκαίρι!!!

Βρε κορίτσια, εγώ κρατιέμαι με νύχια και με δόντια να μην τον σταματήσω τελείως από τον παιδικό για κανά δίμηνο.. μόνο εμείς το περνάμε τόσο δραματικά??

Κάθε δεύτερη εβδομάδα θα έχει σίγουρα μύξες-βήχα-πυρετό! Και κολλάει και το μωρό το καημένο, από 3 μηνών όλο πυρετό ανεβάζει και έχει περάσει και 2 φορές βρογχίτιδα, τι φταίει κι αυτό.. Το αποκορύφωμα ήταν στα μέσα Ιανουαρίου που περάσαμε όλοι οικογενειακώς την γρίπη, 7 μέρες πυρετό 39 τα παιδιά και 4 μέρες επίσης 39 οι μεγάλοι, να νιώθω κομμάτια και να έχω ρίγος και να τρέχω πανικόβλητη να θερμομετρώ και να δίνω ντεπόν ανά 3ωρο, άυπνη εννοειται :cry::cry::cry:. Ούτε στον εχθρό μου τέτοιο χάλι! Τον κράτησα 2 εβδομάδες σπίτι και χθες πήγε πάλι παιδικό πρώτη μέρα και τρέμει το φυλλοκάρδι μου..Στην τάξη του λείπουν τα μισα παιδάκια και στο διπλανο τμήμα από τα 25 παιδιά χθες είχαν πάει τα 6 :confused::confused::confused:. Έχουν διάφορες ιώσεις μου είπε η διευθύντρια, άλλα πυρετο, άλλα γαστρεντερίτιδα ουφ!

Από εκεί που ήμουν φανατική υπέρ του παιδικού σε αυτή την ηλικία, πλέον δεν μου φαίνεται υπερβολή να κάτσει σπίτι μέχρι την άνοιξη τουλάχιστον, δεν αντέχω άλλη ταλαιπωρία. Για να μην πω που έχω πάρει 5 μέρες από την άδεια μου ήδη αφου οι γιαγιάδες δεν μπορούν να τα φροντίσουν άρρωστα, στο τέλος δεν θα μείνουν μέρες για το καλοκαίρι!!!

[/quote

Το συζήτησες με το γιατρο σου;Τι σου λεει;Σε φιλη που εχει κ μικρο σαν εσενα κ ο μεγαλος της ειναι 3,5 κ παει παιδικο της ειπε πως αν αρρωσταινει συχνα να σκεφτει να τον σταματησει να μην κολλαει κ το μικρο της.'

Εμεις πηγαμε σχολειο πριν μια εβδομαδα ,ολα καλα προς το παρον αλλα κ εγώ φοβαμαι μην ξανακολησει αμεσα.Μολις τελειωσαμε αντιβιωση δεν θελω να παρει αλλη.Ειμαστε κ καλεσμενοι σε παρτυ την Παρασκευη κ δεν ξερω τι να κανω γιατι ειναι σε παιδιτοπο.Ειναι πολυ προσφατο το αλλο αλλιως δεν περιμενω να μην αρρωστησει καθολου ολο τον χειμωνα αλλα να παρει κ μια ανασα μην ξαναπεσουμε στα φαρμακα.

Το συζήτησες με το γιατρο σου;Τι σου λεει;Σε φιλη που εχει κ μικρο σαν εσενα κ ο μεγαλος της ειναι 3,5 κ παει παιδικο της ειπε πως αν αρρωσταινει συχνα να σκεφτει να τον σταματησει να μην κολλαει κ το μικρο της.'

Εμεις πηγαμε σχολειο πριν μια εβδομαδα ,ολα καλα προς το παρον αλλα κ εγώ φοβαμαι μην ξανακολησει αμεσα.Μολις τελειωσαμε αντιβιωση δεν θελω να παρει αλλη.Ειμαστε κ καλεσμενοι σε παρτυ την Παρασκευη κ δεν ξερω τι να κανω γιατι ειναι σε παιδιτοπο.Ειναι πολυ προσφατο το αλλο αλλιως δεν περιμενω να μην αρρωστησει καθολου ολο τον χειμωνα αλλα να παρει κ μια ανασα μην ξαναπεσουμε στα φαρμακα.

Αυτό ακριβώς, να περάσουν 15 μερές βρε παιδί μου! Με την παιδίατρο δεν το έχω συζητήσει πρόσφατα, γενικά είναι της άποψης να πηγαίνει παιδικό ο μεγάλος, τα δεύτερα παιδιά εκτίθενται σε ιούς πολύ νωρίτερα από τα πρώτα, τι να κάνουμε.

Στο πάρτυ εγώ θα το πήγαινα, λίγες ώρες είναι και γενικά έχω το νου μου αν κάποιο παιδί βήχει π.χ. να μην το πολυπλησιάζει. Ενώ στον παιδικό δεν υπάρχει καμία ελπίδα, μπορεί να βήχει ο ένας στη μούρη του άλλου ή να τρώνε και απο το ίδιο κουτάλι που λέει ο λόγος, που να τα προλάβει όλα η δασκάλα.

Αν μου ξαναρρωστήσουν στα καπάκια θα τον κρατήσω σπίτι για κανά μήνα, έχω πάθει αυτό που λένε "όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το κουτάλι" :rolleyes:

Αυτό ακριβώς, να περάσουν 15 μερές βρε παιδί μου! Με την παιδίατρο δεν το έχω συζητήσει πρόσφατα, γενικά είναι της άποψης να πηγαίνει παιδικό ο μεγάλος, τα δεύτερα παιδιά εκτίθενται σε ιούς πολύ νωρίτερα από τα πρώτα, τι να κάνουμε.

Στο πάρτυ εγώ θα το πήγαινα, λίγες ώρες είναι και γενικά έχω το νου μου αν κάποιο παιδί βήχει π.χ. να μην το πολυπλησιάζει. Ενώ στον παιδικό δεν υπάρχει καμία ελπίδα, μπορεί να βήχει ο ένας στη μούρη του άλλου ή να τρώνε και απο το ίδιο κουτάλι που λέει ο λόγος, που να τα προλάβει όλα η δασκάλα.

Αν μου ξαναρρωστήσουν στα καπάκια θα τον κρατήσω σπίτι για κανά μήνα, έχω πάθει αυτό που λένε "όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το κουτάλι" :rolleyes:

Δικιο 'εχεις.Έτσι θα κανω κ εγω αν ξανακυλησει θα τον κρατησω σπιτι .Ελπιζω η επομενη μας φορα να ειναι πιο χαλαρη ,χωρις αντιβιώσεις.Τι να κανουμε,θα τα περάσουμε όλα αλλα με μετρο.Εμενα δεν τρωει κ στην αρρωστια ειναι κ τσιλιμπιθρας ,δεν ειμαστε να χανουμε κιλα.Ειχα φιλη παντως που ο μικρος της 1,5χρ κολλουσε απο τον μεγαλο κ μου ελεγε οτι πηρε 11 αντιβιωσεις μεχρι τότε.Εγω σκιαχτηκα ,ο δικος μου ηταν 2 κ δεν ειχε παρει καμια.
Με τον παιδοτοπο τι να πω πονεμενη ιστορια.Στα δικα μας γενεθλια αδειος ο παιδοτοπος,μονο εμεις καμια 10 παιδια κ παθαμε 2-3γαστρεντεριτιδα ,αλλοι ιωση τι να πω;Δεν μπορουμε να γινουμε κ αντικοινωνικοι.Εγω γενικα δεν τον παω μονο σε γενεθλια αλλα αλλοι φιλοι που πανε συνεχεια μια χαρα να ετυχε κ να κολλησαν 1-2 φορες./μου φαινεται οτι φοβομαστε το τραβαμε πανω μας.Ας χαλαρωσουμε κ ο Θεος βοηθος.