Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποτε ξεκινουν τα μωρα να μετρανε???

Recommended Posts

Ισως ακουγεται λίγο αλλόκοτο το ερωτημα μου αλλα συμβαίνει το ακόλουθο..η μικρη μου ειναι 20 μηνων και μετρα εδω και μερικες μερες σχεδον μεχρι το δεκα...γραφω σχεδον διοτι πχ παραλειπει το 4 που μαλλον την δυσκολευει στην προφορα. Προχθες ήρθε μια φίλη για να παιξουν με την κορουλα της που ειναι 25 μηνων και η οποια δεν μετρά. Η φιλη μου αγχωθηκε υπερβολικα επειδη ακουσε την κορη μου να μετρα πχ τα παπακια στην μπανιερα ή τα λουλουδια σε ενα βιβλιο και φοβαται μήπως η μικρη τους που δεν μετρα εχει πρόβλημα. Το παιδακι κατα την γνωμη μου ειναι φυσιολογικότατο, κοινωνικότατο και γενικα της είπα 100 φορές ότι δεν θυμαμαι να διαβασα πουθενα ότι το μετρημα αποτελεί "οροσημο" ανάπτυξης και μαλλον 25 μηνων δεν ειναι το παιδι "πισω" επειδη δεν μετρα!! Ξερει κανεις κατι παραπάνω??? Ειλικρινα θέλω να ηρεμησει γιατι εχει κυριολεκτικα "φαγωθει" με το μετρημα και σκεφτεται να πάει και σε αναπτυξιολόγο πράγμα που θεωρω υπερβολή!!

Διαφημίσεις

Και η μικρή μου μετρούσε από 15 μηνών, μην πω μικρότερη. Απ'όταν τα παιδιά μιλούν, αν ακούσουν το μέτρημα και τους φανεί σαν τραγουδάκι, το λένε! Με αυτή την έννοια. Δεν είναι ικανά να μετρήσουν στ'αλήθεια, δηλαδή να τους βάλεις στη σειρά 3 πράγματα και να τα αριθμήσουν.

Οπως και η Αλφα-Βήτα. Υπάρχει ένα τραγουδάκι στο γνωστό τραπεζάκι που παίζουν και τραγουδά την άλφα βήτα (μετράει κι όλας). Ε, κι αυτό ίσως στο πεί εφόσον μιλάει!

Αν η φίλη σου εντυπωσιάσει το παιδάκι της μετρώντας, αν το παιδί δλδ το δει σαν τραγουδάκι, τότε θα το πει. Αν δεν ασχολείται να της το πει, από που να ξέρει το παιδάκι;

Σκάλες δεν ανεβοκατεβαίνει η φίλη σου μαζί με τη μικρή της; :-) Εμένα και τα τρία μου έτσι άρχισαν να μετράνε. Αυτό άρχισε περίπου στην ηλικία των 18 μηνών. Αλλά νομίζω ότι δεν θα ανησυχούσα ακόμη κι αν δεν μετρούσαν, εφόσον έλεγαν άλλες λεξούλες. Ποτέ δηλαδή δεν το αντιμετώπισα σαν κάτι το σημαντικό αυτοτελώς.

Το 4 είναι όντως δύσκολο να το προφέρεις. Ο μικρός μου στην αρχή το έλεγε "τετετε" :-)

Το μετρημα δεν ειναι κατι που ενα παιδι κανει αυτοματα...οπως πχ το περπατημα.Αρα δε μπορει να θεωρηθει οροσημο η οχι για την αναπτυξη ενος παιδιου υποθετω.Το μετρημα πρεπει καποιος να το μαθει στο παιδι.Ομοιως και τα χρωματα.Οπως και τα τραγουδακια.Με τα παιδια πρεπει να ασχολησαι και να τους μαθαινεις πραγματακια.

Το μετρημα δεν ειναι κατι που ενα παιδι κανει αυτοματα...οπως πχ το περπατημα.Αρα δε μπορει να θεωρηθει οροσημο η οχι για την αναπτυξη ενος παιδιου υποθετω.Το μετρημα πρεπει καποιος να το μαθει στο παιδι.Ομοιως και τα χρωματα.Οπως και τα τραγουδακια.Με τα παιδια πρεπει να ασχολησαι και να τους μαθαινεις πραγματακια.

Συμφωνώ... το παιδί δεν ξυπνάει μία ωραία πρωί και λύνει εξισώσεις... το θέμα είναι εάν η φίλη της κοπέλας που άνοιξε το θέμα, της μαθαίνει πράγματα και το παιδί δεν τα μιμείται - αφομοιώνει...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις