Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λήγουν τα καθιςματακια του αυτοκινήτου ?????

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχουμε ένα καθισματάκι αυτοκινήτου maxi cosi Tobi αγορασμένο πριν 7 χρόνια. Είναι λίγο χρησιμοποιημένο γιατί το είχαμε στο αυτοκίνητο του μπαμπά ..... Τώρα λοιπόν που ήρθε ένα νέο μωράκι....το βγάλαμε από το ωραίο του κάλυμμα και διαπιστώσαμε οτι έχουν κολλήσει οι ζώνες και δεν αυξομειώνουν για να σφίξουν ανάλογα το παιδί. Έτσι λοιπόν πήρα τηλ στο ΛΗτω που το είχαμε αγοράσει να ρωτηςω Εάν έχουν service και μου απάντησαν :...τι πριν 7 χρόνια???? άρα πρέπει να το πετάξετε....έχουν ημ.ληξης όπως έχουν και τα κράνη. ....έπαθα εάν σοκ.....και κάπου άλλου το διάβασα.

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό???

U80ep3?r=1271337460

Διαφημίσεις

Τα πλαστικά μέρη πολυμερίστηκαν. Ποιότητα μηδέν.

(Σκέψου να συνέβαινε πχ στα καθίσματα των αυτοκινήτων. Η δικαιολογία για τα σκουπίδια)

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

καλησπερα, καλη χρονια σε ολους!

τα καθισματακια αυτοκινητου εχουν μεσο ορο ζωης 5 ετη....εφοσον χρησιμοποιουνται.....αν τωρα το χρησιμοποιησεις ενα ετος κι το αποθηκευσεις μακρια απο ηλιο κ υγρασια ισως το σωσεις για το επομενο παιδι...

προσοχη γιατι ολα τα πλαστικα καθισματακια καταστρεφονται στην πενταετια και δε προσφερουν προστασια πλεον αφου σε μια ενδεχομενη συγκρουση απλα διαλυονται....τα παιδια και τα ματια μας!!!.

Τι λέτε βρε παιδιά. Τι καθίσματα αγοραζετε? Το be safe πχ το είχε η κόρη, ο γιος, η ανιψιά της νταντας και είναι κορυφη.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

Κι εγώ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Εμείς είχαμε αγοράσει το καθισματάκι της Renault μαζί με το αυτοκίνητο και το χρησιμοποιήσαμε και στα 2 παιδιά (τα οποία έχουν διαφορά ηλικίας 6 χρόνια) και το δώσαμε μετά σε φιλικό ζευγάρι και το καθισματάκι εξακολουθεί να είναι ολοκαίνουργιο.

Τα καθισματάκια λήγουν γιατί ξεραίνονται τα εσωτερικά υλικά (που όντως είναι σαν του κράνους της μηχανής). Μπορεί οπτικά το κάθισμα να φαίνεται ολοκαίνουργιο όμως σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα έχει την ίδια ανοχή και δεν θα απορροφήσει τους κραδασμούς το ίδιο με ένα καινούργιο. Σαφώς ένα κάθισμα που φυλάσσεται σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ένα άλλο που παραμένει κάποια χρόνια στο αυτοκίνητο εκτεθιμένο στις καιρικές συνθήκες (ζέστη - κρύο). Από εκεί και πέρα και εφόσον το θέμα αφορά την ασφάλεια του παιδιού ο κάθε γονιός κρίνει για το παιδί του.

δεν το ειχα ξανακουσει ποτε!! αλλα σκεφτομαι, οι πωλητες δεν θα επρεπε να ενημερωνουν τους αγοραστες παιδικων καθισματων, οτι τα υλικα που χρησιμοποιουνται δεν εχουν την ιδια ποιοτητα και επομενως δεν προσφερουν την ιδια ασφαλεια, με οταν ειναι καινουργια?? γιατι δεν θυμαμαι ποτε κανενας να μας ανεφερε κατι αναλογο και ειμστε ηδη στο τριτο καθισματακι αυτοκινητου (αλλαγες λογω ηλικιας-).

(ομως πραγματικα αναρωτιεμαι: αν μιλαμε για καθισματακια αυτοκινητου καλα,επωνυμα και οχι οτι να ναι, που τα πληρωνουμε αδρα ειναι δυνατον να ληγουν τα υλικα που ειναι φτιαγμενα?? εμας αυτα που ειχαμε οταν ηταν μικρο το παιδι μου και τα οποια εχουμε πρωοθησει σε αλλα παιδακια τωρα, εξακολουθουν να ειναι σαν καινουργια και εχουν χρησιμοποιηθει πολυ!επισης αυτο που γνωριζω, ειναι οτι οταν εμπλακει σε ατυχημα το καθισμα,τοτο καθιστατε μη ασφαλες και συνιστατε η αντικατασταση του...)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Τα καθισματάκια λήγουν γιατί ξεραίνονται τα εσωτερικά υλικά (που όντως είναι σαν του κράνους της μηχανής). Μπορεί οπτικά το κάθισμα να φαίνεται ολοκαίνουργιο όμως σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα έχει την ίδια ανοχή και δεν θα απορροφήσει τους κραδασμούς το ίδιο με ένα καινούργιο. Σαφώς ένα κάθισμα που φυλάσσεται σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ένα άλλο που παραμένει κάποια χρόνια στο αυτοκίνητο εκτεθιμένο στις καιρικές συνθήκες (ζέστη - κρύο). Από εκεί και πέρα και εφόσον το θέμα αφορά την ασφάλεια του παιδιού ο κάθε γονιός κρίνει για το παιδί του.

Όχι. Απολύτως όχι. Βασικά δεν πρέπει να συμβαίνει και σαφώς είναι θέμα ποιότητας.

πρωτίστως πχ το αυτοκίνητο, θα έπρπε να απαξιώνεται στη 3ετία. Που είναι πολύ πιο εκτεθειμένο.

Το πλαστικό που πολυμερίζεται τόσο εύκολα είναι κάκιστης ποιότητας. Και όταν πολυμερίζεται κάνει μπαμ.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Παρ' ολ' αυτα, αν ενα -οποιοδηποτε- προιον φερει απο τον ιδιο τον κατασκευαστη του (!) ημερομηνια ληξης, οφειλουμε ως καταναλωτες να την ακολουθησουμε, αλλιως ειναι υπ' ευθυνη μας η αποδοση του προιοντος. Τι θα πει φτηνο και ακριβο, ο κατασκευαστης οριζει τις προδιαγραφες του προιοντος, οχι εμείς.

Διαφημίσεις

Όχι. Απολύτως όχι. Βασικά δεν πρέπει να συμβαίνει και σαφώς είναι θέμα ποιότητας.

πρωτίστως πχ το αυτοκίνητο, θα έπρπε να απαξιώνεται στη 3ετία. Που είναι πολύ πιο εκτεθειμένο.

Το πλαστικό που πολυμερίζεται τόσο εύκολα είναι κάκιστης ποιότητας. Και όταν πολυμερίζεται κάνει μπαμ.

Δεν είναι τα πλαστικά που πολυμερίζονται. Το φελιζόλ είναι που χαλάει απ'ότι γνωρίζω, στην ουσία ξεραίνεται και χάνει την ελαστικότητά του.

Αυτά τα ξέρω από τα κράνη και μου έχουν πει ότι ισχύει το ίδιο και για παιδικά καθίσματα που από μέσα έχουν το ίδιο υλικό. Από εκεί και πέρα αν ξέρεις με βεβαιότητα κάτι άλλο... πάω πάσο!

Παρ' ολ' αυτα, αν ενα -οποιοδηποτε- προιον φερει απο τον ιδιο τον κατασκευαστη του (!) ημερομηνια ληξης, οφειλουμε ως καταναλωτες να την ακολουθησουμε, αλλιως ειναι υπ' ευθυνη μας η αποδοση του προιοντος. Τι θα πει φτηνο και ακριβο, ο κατασκευαστης οριζει τις προδιαγραφες του προιοντος, οχι εμείς.

γιατι λοιπον εφοσον ληγουν οπως αναφερεις τα καθισματακια (κατι το οποιο δεν το αμφισβητω γιατι δεν το γνωριζω),κανεις δεν ενημερωνει τους γονεις που τα αγοραζουν?? που αναγραφεται η ημερομηνια ληξεως?? οπως προανεφερα, αγορασαμε ηδη το τριτο παιδικο καθισμα και κανεις δεν μας ανεφερε τιποτε...δεν θα επρεπε??

γιατι λοιπον εφοσον ληγουν οπως αναφερεις τα καθισματακια (κατι το οποιο δεν το αμφισβητω γιατι δεν το γνωριζω),...

Δεν ανέφερα εγώ ότι λήγουν, ούτε οτι γνωριζω κάτι τετοιο, απλά επισήμανα ότι ΑΝ όντως λήγουν, πρέπει να το λάβουμε υπ' όψιν μας κατά τη χρήση (ή τη μη χρήση τους). Αυτό αφορά κάθε προϊόν, αν πχ το χ, ψ τρόφιμο αναγράφει ημερομηνία λήξεως "..." κι εσυ το φας μετά την ημερομηνία λήξης, είναι υπ' ευθύνη σου το αποτελέσμα, πόσω μάλλον αν μιλάμε για οδική ασφάλεια ανηλίκου ;)

γιατι λοιπον .... κανεις δεν ενημερωνει τους γονεις που τα αγοραζουν?? που αναγραφεται η ημερομηνια ληξεως?? οπως προανεφερα, αγορασαμε ηδη το τριτο παιδικο καθισμα και κανεις δεν μας ανεφερε τιποτε...δεν θα επρεπε??

Προφανώς θα έπρεπε, αλλά τις υπόλοιπες απαντήσεις δεν μπορω να σου τις δώσω εγώ, θα σου τις δώσει ο κατασκευαστής ή/και ο πωλητής του προιόντος :confused:

Δεν ανέφερα εγώ ότι λήγουν, ούτε οτι γνωριζω κάτι τετοιο, απλά επισήμανα ότι ΑΝ όντως λήγουν, πρέπει να το λάβουμε υπ' όψιν μας κατά τη χρήση (ή τη μη χρήση τους). Αυτό αφορά κάθε προϊόν, αν πχ το χ, ψ τρόφιμο αναγράφει ημερομηνία λήξεως "..." κι εσυ το φας μετά την ημερομηνία λήξης, είναι υπ' ευθύνη σου το αποτελέσμα, πόσω μάλλον αν μιλάμε για οδική ασφάλεια ανηλίκου ;)

sorry δεν το καταλαβα...δεν διαφωνουμε ομως...απλα αναρωτιεμαι γιατι δεν υπαρχει ενημερωση...

Δεν είναι τα πλαστικά που πολυμερίζονται. Το φελιζόλ είναι που χαλάει απ'ότι γνωρίζω, στην ουσία ξεραίνεται και χάνει την ελαστικότητά του.

!

Το φελιζόλ είναι πλαστικό.

Φελιζόλ μπαίνει και στα κτίρια που κατασκευάζονται με σιδερένιο σκελετό. Las for ever (που λέει ο λόγος)

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια. Τον κούκο αηδόνι μας πουλάνε. Και βρίσκουν στην αγωνία μας για το καλύτερο για τα παιδιά μας

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Αχ κορίτσια. Τον κούκο αηδόνι μας πουλάνε.

Α, καλά, αυτό ειναι το μόνο σίγουρο:twisted:! Με μια επιφύλαξη ομως : ναι μεν μπορεί το καθισματάκι των 300 ευρώ να μην "αξίζει" και τα 300 ευρώ του, όμως υπερέχει σιγουρα ενός άλλου που κάνει 50 ευρώ...

Κι ως προς την αξία του, εγω προσωπικά μπορώ να μιλησω μονο -ευτυχως!- για το πώς κάθεται και βολεύεται το παιδί πάνω σε αυτό και όχι για την ασφάλεια που προσφερει. Φαντάζομαι (κι ελπίζω) ότι κι εσυ, Ρεα, λέγοντας ότι "Το be safe πχ το είχε η κόρη, ο γιος, η ανιψιά της νταντας και είναι κορυφη" έτσι το εννοείς, αλλιώς -και μακριά από μας:-(- για να πεις κορυφή ενα παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, σημαίνει ότι έσωσε το παιδί σε περίπτωση ατυχήματος...

Πάντως, με αφορμή το θέμα αυτό και κάνοντας μια πολύ χαλαρή ερευνα στο ιντερνετ, είδα ότι πράγματι εχουν ημερομηνία λήξης, η οποία αναγράφεται πάνω στο καθισματάκι (μιλάω για μάρκες, όχι για καθισματάκια που κάνουν 30 ευρώ), βρηκα φωτογραφίες αλλά φαίνεται η μάρκα γι' αυτό δεν τις βάζω.

Όσο για τα υλικά, το ότι "το πλαστικό μπαινει στα κτηρια:rolleyes:" είναι ασχετο επιχείρημα, πλαστικό από πλαστικό εχει διαφορά (ασε που μπαινει για μονωση, νομιζω, και ειναι αναμενομενο με το περασμα του χρονου να φθινει, δεν ειναι θεμα σταθερότητας του κτηριου) και οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων προϊόντων λένε ότι όταν θερμαίνεται-ψύχεται όλη την ωρα μεσα στο αυτοκίνητο ενα καθισματάκι, το υλικό χαλάει. Αυτο λένε εκεινοι που το κατασκευάζουν, πώς εγω θα πώ "ελα μωρέ, υπερβολές!" :shock::shock::shock:

Τι να πω, μπορεί εκεί που τα πουλάνε να θεωρούν δεδομένο ότι γνωρίζουμε οτι εχουν ημερομηνία λήξης...από τα λίγα που εψαξα τωρα, υποτίθεται ότι τα περισσότερα εχουν ημερομηνία λήξης τα 6 χρόνια, τα δε πιο καινούρια (από πότε και μετά δηλαδή? δεν ξερω...) 10-12 χρόνια. Α, επίσης, το ξερετε ότι εαν εμπλακεί σε ατύχημα ενα καθισματάκι, πάει για πεταμα, δεν επιτρεπεται να ξαναχρησιμοποιηθεί γιατί δεν ειναι δυνατόν να γνωρίζουμε σε ποια σημεία του "χτυπήθηκε"... (αυτο το ηξερα).

Σε κάθε περίπτωση, αφού τωρα το συναντήσαμε, ας το εχουμε στο μυαλό μας:cool:

Υ.Γ. magdoulini, το καταλαβα ότι δεν διαφωνούμε, απλά ηθελα να πω ότι δεν ξερω τις απαντησεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις σου :wink:

Δεν μίλησα για ντάου. Για φελιζόλ. Στα μεταλλικα κτίρια. Κάνει την ίδια δουλειά όπως στα ψυγεία.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Το be safe περνάει κρασ τεστ. Είναι κορυφαιο.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Το be safe περνάει κρασ τεστ. Είναι κορυφαιο.

Ναι, οπως και το ρεκαρο και διάφορες άλλες μαρκες, που αφου δεν τις πουλάω δεν εχω και λογο να τις αναφερω ολη την ωρα λες και τις φτιαχνω εγω...

Αλλα, συγνωμη, απλά για να καταλαβω τι εννοείς: θες να πεις ότι εσυ προσωπικά δεν παραδεχεσαι την ημερομηνία λήξης στα παιδικά καθισματάκια αυτοκινητου? Οτι θεωρείς πχ ότι οι εταιρείες που τα φτιαχνουν, μας λενε ψεματα για να δινουμε λεφτα και να αγοραζουμε κι αλλα καθισματακια?

Απλά για να καταλάβω σε ρωτω, όσο για τα υλικά κατασκευής των κτηρίων και των ψυγειων, ασ' το παει στο :twisted:...

Πάντως το δικό μας καρεκλάκι (από τα ακριβά), μετά από 2-3 χρόνια άρχισε να τρίζει έντονα... Και όταν του βγάλαμε το ύφασμα να δούμε τι συμβαίνει, είχε σπάσει το φελιζόλ σε 2-3 σημεία.

Η ημερομηνία λήξης δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή των υλικών που αναφέρει η θεματοθέτρια.

Πρωτίστως έχει να κάνει με τη δυνατότητα εύρεσης ανταλλακτικών και με τις προδιαγραφές ασφαλείας που αλλάζουν. Όρα τρόπο προσαρμογής στο αυτοκίνητο.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Η ημερομηνία λήξης δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή των υλικών που αναφέρει η θεματοθέτρια..

Βασικά...λαθος.

Και δεν το αναφερει μονο η θεματοθετρια. Το αναφερει ο κατασκευαστής :rolleyes:

Με μια απλή ερευνα βρισκεις τις απαντησεις.

Μη μου ζητησεις "βιβλιογραφια", δεν θα βαλω :mrgreen: αλλα η φυσική φθορα των υλικών ειναι ενας από τους βασικους λογους...ακόμα και για τη be safe ;).

Be safe ευχομαι!

μη βάλεις έχεις δίκιο, βρήκα τη κοινοτική νομοθεσία!

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Τι λέει η κοινοτική νομοθεσία ; Το δικό μας πάντως τελικά βρήκα οτι αναγράφει ημ λήξης τον Ιούλιο του 2017 και ήταν αγορασμένο το 2008. Η αλήθεια είναι πως ακόμα το έχω μεγάλη απορία γιατί δεν το είχα ξανακούσει ποτέ και γιατί ποτέ δεν ενημερώνουν οι πωλητές. Και του χρόνου δηλαδή θα πρέπει να πάρουμε άλλο ;;; Το βρεφικό πάντως που έχουμε και αυτό maxi cosi (αγορά το 2008 και αυτό) δεν αναγράφει ημ.ληξης.....και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω ....

U80ep3?r=1271337460