Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Recommended Posts

Την άνοιξη σκεφτόμαστε να βαφτίσουμε την μπεμπούλα μας και θα ήθελα καμιά καλή ιδέα για χώρο για τη δεξίωση κοντά στα Βριλήσσια και στις γύρω περιοχές, κάτι που να είναι ξεχωριστό, αλλά και προσιτό σε τιμές.

Η μπεμούλα μου ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φάει το γάλα της μαμάς της, αλλά τα καταφέραμε!!!!

Διαφημίσεις

Και εγώ μένω στο πάτημα χαλανδρίου... χιχι μια γειτονιά είμαστε!

Σχετικά κοντά είναι στο Πικέρμι το Chalet Χωριάτικη γωνιά, εκεί έκανα το γάμο μου αλλά δέχονται και λιγότερα άτομα. Εναλλακτικά θα σου πρότεινα το ΕΥΠΟΛΙΣ στην Παιανία (απίστευτο).

Τώρα κοντά σε μας δεν γνωρίζω κάτι άλλο. Στην Πεντέλη έχει ωραία μαγαζιά όπως ο Κρυστάλλης αλλά δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι υποθέτω αλλιώς θα το είχες διαλέξει ήδη. Δες και στο τέννις κλάμπ της Αγίας Παρασκευής...

αυτά στέρεψα από ιδέες :cool:

Κι εγώ για εκεί γύρω ενδιαφέρομαι. Ρώτησα ήδη στο Club Πολύδροσο και μου είπαν να υπολογίζω γύρω στα ? 30 το catering και άλλα ? 15 ο χώρος, δηλαδή περίπου ? 45 το άτομο. Επειδή αυτά τα βαφτίσια θα είναι no budget story, ψάχνω κάτι φτηνότερο...

Σην οδό Αγίας Παρασκευής είναι το 1920 (Αν δεν κάνω λάθος μπορεί να είναι και άλλη ημ/νια :roll: ) έχει ώραιο κήπο και ωραίο φαγητό. Από τιμές δεν ξέρω αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις :wink:

a94dd1bc2e.png

Διαφημίσεις

Αααα επίσης αν θέλεις κάτι πιο κυριλλέ είναι και ο Ιππικός Όμιλος στον Παράδεισο Αμαρουσίου που κάνει τέοιου είδους ''μαζώξεις'' αλλά πάλι νομίζω οτι από τιμή ξεφεύγει...

• 4 weeks later...

Υπάρχει το Κρήσσα Γη, που είναι κρητικό εστιατόριο στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι. Να πω την αλήθεια ως εστιατόριο δε με ενθουσιάζει (καθόλου μάλιστα αλλά γούστα είναι αυτά) αν και ο χώρος είναι ωραίος και γίνονται βαφτίσεις εκεί. Το θετικό του όμως ειναι ότι βρίσκεται κοντά στην Παναγία Νερατζιώτισσα, που είναι υπέροχο εκκλησάκι (πάνω στις γραμμές του τρένου βέβαια, αλλά υπέροχο) και πολύ παλιό, 13ου ή 11ου αιώνα, δε θυμάμαι. Οπότε βλέπεις τον κόσμο να φεύγει απ'το εκκλησάκι και να πηγαίνει περπατώντας στο Κρήσσα Γη, είναι πολύ βολικό.

• 1 month later...

Nα ρωτήσω, αυτό το εκκλησάκι που λες, Εκάβη, είναι μεγάλο ή μικρό; Γιατί βαφτίζω τον άλλο μήνα (ξέρω, ξέρω...) και θέλω εκκλησία να χωράει τους καλεσμένους - μην τους φάει το αγιάζι!

Συγχαρητήρια, κατ'αρχήν, και με ενδιαφέρει κι εμένα η επιλογή σου, το δεύτερο λέω να το βαφτίσω κι εγώ χειμώνα,πάντως θα με ενδιέφερε πώς σου προέκυψε η ιδέα.

Δυστυχώς το εκκλησάκι αυτό δεν κάνει για την περίπτωση, είναι μικρούλι. Ψάχνεις παλιό εκκλησάκι ή ψάχνεις στη συγκεκριμένη περιοχή; Γιατί αν θες παλιό εκκλησάκι, τότε δύσκολα θα βρεις μεγάλο, νομίζω ότι όλα είναι αρκετά μικρότερα. Το μόνο που μου'ρχεται αυτή τη στιγμή είναι η Αγία Ειρήνη, στην Αιόλου νομίζω, στο Μοναστηράκι που μπορεί να μην την πολυξέρουμε, αλλά είναι η πρώτη Μητρόπολη της Αθήνας, μέσα τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται ένα αριστούργημα, ένα χάρμα (εκεί ήθελα να παντρευτώ, αλλά δεν κάνουν γάμους σάββατο γιατί είναι των κεκοιμημένων, ας μην αρχίσω :evil: , νομίζω απλώς είδανε τη φάτσα μας, κατάλαβαν ότι είμαστε από άλλο ανέκδοτο και μας τζάσανε, μάλλον πρέπει να είσαι της εκκλησίας για να περάσεις το φέις κοντρόλ). Πάντως αν σε ενδιαφέρει και δε σε πειράζει η περιοχή (έχει τις δυσκολίες της), προτείνω να κανονίσεις μια πρωινή έξοδο σαββατοκύριακο στα μέρη αυτά και να ρίξεις μια ματιά. Τί μου θύμισες τώρα... Μήπως να κάνω εκεί τη δεύτερη βάφτιση; Θα πιάσω το μαλλί κότσο, θα βρω και καμιά σκοτσέζικη φούστα (με την παραμάνα βεβαίως βεβαίως), ε, κάτι καλύτερο μπορεί να πιάσω...

Διαφημίσεις

Aχ, ρε συ, από Αγία Παρασκευή κέντρο και μετά Μαρούσι, μου πέφτει λίγο μακριά. Βασικά ψάχνω εκκλησία κοντά στο τραπέζι (αντί για το αντίστροφο, χο χο).

Λοιπόν, γιατί χειμώνα: κυρίως γιατί (α) δεν θέλω να είναι πολύ μεγάλη η μπέμπα, γιατί έχω διαπιστώσει ότι τα μεγαλύτερα μωράκια κάνουν και μεγαλύτερο χαμό, και (β) η νονά της δουλεύει στη Γερμανία και ήταν ή τώρα ή τον Αύγουστο (που η μπέμπα θα είναι 14 μηνών!!!). Επίσης, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, βλέπω τη βάφτιση ως κάτι "να το κάνουμε να τελειώνουμε", ούτως ή άλλως σκεφτόμουν μήπως κάναμε ονοματοδοσία προηγουμένως και τα βαφτίσια για το έθιμο/τζέρτζελο.

Για σένα που γεννάς Μάιο, νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι ΟΚτώβρης (και κακώς εγώ που δεν το σκέφτηκα εγκαίρως και τώρα τρέχω :lol: )

Συμφωνώ σε όλα. Για τα δικά μας, σκέφτομαι τα Χριστούγεννα. Πάντως, ο Φεβρουάριος είναι πολύ ωραίος μήνας, έχει τις αμυγδαλιές, έχει μεγαλώσει η μέρα, μ'αρέσει πολύ (Φεβρουάριο παντρεύτηκα :D )

Hi Κούκλες!

Εγώ το έκανα σε ένα "Ταβερνείο" "Δειπνοσοφιστές" λέγεται και μου κόστισε 16 € το άτομο! Είχε και Ζωντανή μουσική (δεν το πλήρωσα) επειδή ηταν Σάββατο. Είναι στον Γέρακα ήμασταν περίπου 60 άτομα!

Επίσης, μου είχε βάλει άλλα τραπεζομάντηλα και εγώ είχα φτιάξει ωραια καλάθια τα οποία τα είχα στολίσει με διάφορα και στο τέλος τα χάρισα και κάποιους αγαπημένους καλεσμένους.

Το μαγαζί είναι σε στυλ ρεμπετάδικου...

Αυτά!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Ωραίο κι αυτό, αλλά νομίζω peony καλύτερα να ανοίξεις θέμα για την Αγία Παρασκευή. Αυτό θες αν έχω καταλάβει καλά, έχεις βρει το κέντρο και θες εκκλησία, σωστά;

baduz, αααααααααχ, 60 άτομα... ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα... έχω ένα σόι... Στα βαφτίσια ευτυχώς συνέπεσε να βαφτίζει και άλλος ξάδερφος την ίδια μέρα σε άλλη πόλη, μεγάλη τύχη, είχαμε διαρροές. Αυτή τη φορά να δω τί θα κάνω... Μήπως συνεννοηθώ με καναν άλλο ξάδερφο να κάνει το ίδιο, μπας και κόψει λίγο η κίνηση; :D:D:D

Ναί 60 Ekabh μου , γιατί στο γάμο είχα τραπέζι 450 στην Αθήνα και στο δεύτερο τραπέζι στο μέρος του άνδρα μου είχαμε άλλα 150, βλέπεις εμάς δεν μας έφτανε το ένα κάναμε κι'άλλο (αχχχ)

Οπότε στην βάπτιση είπα να μην ταίσω και πολύ κόσμο...

Το υπόλοιο του budget πήγε στον τραπεζικό λογ/σμο της μπουμπούς μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Άξια άξια παιδί μου, επιτέλεσες το συγγενικό σου καθήκον στο έπακρον!

Εγώ απ'την άλλη έκανα όρθιο και στο γάμο και στα βαφτίσια (και στα δεύτερα βαφτίσια πάλι όρθιο με βλέπω να κάνω τελικά) και άσε τί άκουσα :lol::lol::lol::lol::lol::lol: αααααααααααχχχχχχχχχχχχ, τα σόγια, αστείρευτη πηγή γέλιου

Όταν κάνω δεύτερο παιδάκι...

Γλυκάκι στην εκκλησία και τέλος!

Απλά, όταν θα γίνει ενός έτους θα κάνω ένα μεγάλο party με τους ανθρώπους που αγαπώ και θα περάσω καλά...

Τέρμα το τζάμπα φαι γιατί η φουκαριάρα η μάνα δεν έχει άλλα μπιμπικίνια για πέταμα... :wink:

cHmop2.png

Baduz, θα το κοιτάξω το ταβερνείο στο Γέρακα, ευχαριστώ! Εντωμεταξύ μίλησα με Κρήσσα Γη και θα πάω να μιλήσουμε από κοντά και το βράδυ. Σκέφτομαι και τη Λιαστή Ντομάτα στο Χολαργό, αλλά μάλλον δεν μας χωράει...

Εμένα δεν με πειράζει το τραπέζωμα, ισα ίσα μου αρέσει η ιδέα να είμαστε όλοι μαζί κάπου χαλαρά σε στυλ "(τεράστια)οικογένεια/παρέα σε Κυριακάτικο μεσημεριανό φαγητό". Εμείς θα είμαστε περίπου 100.

Καλημέρα κορίτσια, βαοτίζω και εγω την άνοιξη σε εκκλησία στο χαλάνδρι και ψάχνω κάτι κοντά και φθηνά. Θα πάω και εγώ στους δειπνοσοφιστές που προτείνει η baduz. Peony όταν μιλήσεις με το Κρήσσα Γη σου είναι εύκολο να μας πείς τα νέα και την τιμή. Αν δεν θέλεις να τα δημοσιεύσεις σε παρακαλώ με pm. Ευχαριστώ. Εγω έχω παει να δώ μόνο στην τανέρνα ο Χρήστος. Ωραίος χώρος και ωραίο μενού (το οποίο έχω δοκιμάσει σε ένα γάμο που πήγα) μας ζήτησαν 27Ε.

Αnthie G, εμάς ο Χρήστος μας είπε 25€ για περίπου 100 άτομα! Ίσως όμως επειδή είναι χειμώνας και δεν βγαίνουμε και στον εξωτερικό χώρο... τι να πω.

Στην Κρήσσα Γη μας είπαν € 35 :? για ένα σχετικά πλούσιο μενού μαζί με κρασί, μπύρα, αναψυκτικά και γλυκό, το οποίο θα ανέβαινε στα 40€ αν κλείναμε όλο το μαγαζί (δηλαδή αν είχαμε πχ 140 άτομα). Η τιμή είναι ανεβασμένη γιατί ζητήσαμε την πιο δύσκολη μέρα, Κυριακή μεσημέρι, αλλιώς θα έπεφτε.

Στη Λιαστή Ντομάτα στο Χολαργό (αντίστοιχο concept με την Κρήσσα Γη, αλλά λιγότερο ωραίος περιβάλλων χώρος, γιατί είναι σε εμπορικό κέντρο - το εσωτερικό πάντως είναι τέλειο), μας είπαν € 30 για εξίσου καλό μενού. Αυτό βολεύει γιατί είναι κοντά στη ΦΑνερωμένη και πας με τα πόδια μετά την εκκλησία. Κοντά στην Κρήσσα Γη, πάλι, υπάρχουν οι Άγιοι Ανάργυροι, μια εκκλησία με κάπως "περίεργο" λουκ. Ξέρει κανείς πώς είναι μέσα;

Δεν εχω ιδέα για την εκκλησία που λές. Ακριβά πάντως και στο Κρήσσα Γη. Ουφ! Σε ευχαριστώ γαι την πληροφόρηση αύριο λέμε να περάσουμε από τον Τέλη στην Πεντέλη να ρωτήσουμε. θα επανέρθω με νεότερα.

Εμείς χτες πήγαμε πάλι στη Λιαστή Ντομάτα, για να δοκιμάσουμε το φαγητό. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι :lol: οπότε σήμερα θα τους πάρω τηλέφωνο να το κλείσω (θέλω να δω μπάς και μου κατεβάσουν λιγάκι την τιμή, να πάει πχ στα 27 ευρώ). Μόλις έκλεισα και εκκλησία, τη Φανερωμένη στο Χολαργό.

Το 1920 είναι πολύ ωραίο! Είχα πάρει τηλέφωνο αλλά δυστυχώς η ημερομηνία ήταν κλεισμένη.

Πρέπει να είμαστε γειτόνισσες, ε;

Για Χαλάνδρι μου πρότειναν (από εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων) το Art Deco στη Βάρναλη, που τώρα έχει μετονομαστεί και λέγεται Παρεάκι, αλλά δεν πήγα να το δω τελικά. Νομίζω η τιμή ήταν € 29.

Μαμάδες,

ψάχνω κι εγώ για βάφτιση το καλοκαίρι στις ίδιες περιοχές και σε αυτές τις τιμές.

Μου δώσατε πολλές ιδέες, γιατί δεν ήξερα τι να κοιτάξω!!

Αν έχετε και άλλες πληροφορίες πείτε τις γιατί βοηθάνε πολύ, πολύ!!!!

Ευχαριστούμε!!!!!

Η τελευταία πληροφορία που είχα ήταν για το ιταλικό εστιατόριο Anema e Core - από τα αγαπημένα μου - στη Χαλανδρίου. Μας άρεσε πολυ η ιδέα του τραπεζιού με pasta e pizza, αλλά ο χώρος έχει το μειονέκτημα ότι η μεγάλη αίθουσα χωράει έως 75 άτομα, ενώ εμείς είμαστε 100. Και δεν έλεγε οι 25 να είναι χωριστά :lol:

Τεσπα, τα μενού εκεί έπαιζαν μεταξύ € 28 και € 30, αλλά δεν θυμάμαι τι περιελάμβαναν.