Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

yiolanda313

Recommended Posts

Καλημερα σας γονεις,

θα μοιραστω μαζι σας μια παρ΄ολιγου τραγικη περιπετεια που βιωσα με παιδιατρο στο Βολο. Οποιος θελει να μαθει το ονομα της παρακαλω να μου κανει πμ για να αποφυγω τυχον μυνησεις κτλ. Θα ειχα κανει εγω μυνηση αν μπορουσα να αποδειξω τη ψυχικη οδινη που μας προκαλεσε.

Κατ'αρχας ενα συντομο προφιλ: Ο γιος μου ειναι 3,5, εχουμε επιλεξει να μην κανει εμβολια -μετα απο περιπετειες συγγενων- ακολουθουμε οσο το δυνατον φυσικες μεθοδους και ομοιοπαθητικη με τον μικρο γιατι εχουμε παρατηρησει οτι εχει αμεση ανταποκριση στις λιγες φορες που εχει ασθενησει. Παρ'ολα αυτα δεν εχουμε μια σκληρη γραμμη σε ενα "μονοπατι" παρατηρουμε- μαθαινουμε προχωραμε. Παει στον παιδικο, βγαινει συνεχεια εξω και γενικα δεν ζει σε αποστειρωμενο περιβαλλον.

Θα παρακαλεσω να μην γινουν σχολια περι εμβολιων και παει αλλου η ιστορια μιας και αυτο που θελω ειναι να μοιραστω την εμπειρια η οποια δεν εχει να κανει με κατι απο τα παραπανω.

Ο Φοιβος μου πριν απο 1 μηνα ειχε λιγο πυρετο- μυξα, δωσαμε το ομοιπαθητικο του και τα συμπτωματα εξαφανηστικαν μεσα σε 2μερες.

Μετα απο αυτο εβηχε -ελαφρια- 1 φορα στον υπνο του καθε βραδυ χωρις να ειναι εχει αλλα συμπτωματα. Λεω και γω "κανει τον κυκλο" του. Μετα ομως απο 3 εβδομαδες λεω κατι δεν παει καλα μαλλον δεν περασε καλα την ιωσουλα και θελει παρακολουθηση. Μολις το ειπα αυτο αρχισε να υποτροπιαζει και εγινε βαρυς βηχας, μεχρι το βραδυ εκανε 10ατα.

Εκλεισα ραντεβου με μια γιατρο στην γειτονια μου που εχει εοπυ -ειχα παει κανα 2 φορες στο παρελθον αλλα ποτε για σημαντικο λογο- η οποια ειχε ραντεβου τη μεθεπομενη.

Την αλλη μερα ο Φοιβος ειχε πυρετο -δεν ειχε βηχα- αλλα ενιωθες τη βλεννα στα πνευμονακια του.. παντω τιποτα το ανυσηχητικο γιατι ειχε ορεξη για παιχνιδι και για φαγητο. Καναμε τα ντουζακια μας, ηπιαμε το αποχρεπτικο σιροπι βοτανων, προπολης κτλ μεχρι να παμε στην παιδιατρο της γειτονιας να κανει διαγνωση.

-Ωρα του ραντεβου 7.. ειμαι στην πορτα τις απο τις 6:45 με αγκαλια τον μικρο που εχει πυρετο και βαριανασαινει.. Η παιδιατρος φτανει 7:25 και μου λεει "επρεπε να παω τον γιο μου στην κεραμικη γιατι δεν ειχα αλλον να τον παει" το προσπερναω γιατι ηθελα μονο να δει τον γιο μου, αυτο με ενδιεφερε..

-Ακροαζει το παιδι και με εσωτερικο πανικο μου λεει τα εξης

"απαπα το παιδι ειναι πολυ βαρια, με τα βιας αναπνεει!!!! γιατι τον αμελησες ετσι???"

-απαντω: "μεχρι προχτες δεν ειχε συπτωματα, αυτο εξελιχθηκε τις τελευταιες 30ωρες -απο την ωρα που σας πηρα να κλεισουμε ραντεβου-"

-παιδιατρος: "Τι θα κανω μαζι σου? εισαι πολυ ανευθυνη μητερα.. τι θα κανεις αν σου πεθανει καλε, θα πας φυλακη για φονο εξ αμελειας...!!!!!!!!"

"Δηλαδη, λεω, ειναι τοσο σοβαρα?" (προσπερασα ολα τα υπολοιπα γιατι με ενοιαζε το παιδι εκεινη τη στιγμη).

παιδιατρος: "Αν σου δωσω αγωγη θα τα καταφερεις να την κανεις ή θα το αμελησεις? αα καλυτερα να κανετε εισαγωγη στο νοσοκομειο που θα τον προσεχουν οι γιατροι...!!!!!!!!" "εισαι ανευθυνη -το ξαναειπε- που το αφηνεις ανεμβολιαστο, θελει πιο πολυ προσοχη"

Αφου λοιπον με εχει διαλυσει, εχω πανικοβληθει γιατι το παιδι μου νομιζω πως πεθαινει... Παω στο σπιτι μου -ο αντρας μου στη προπονηση θα τελειωνε σε 1 ωρα- ειμαι μεσα σε ενα αλλο δωματιο και κλαιω απο τον πανικο και τη στεναχωρια που μου προκαλεσε μια γυναικα που λεγεται γιατρος γιατι πηρε ενα πτυχιο.... και λες "γιατρος ειναι κατι παραπανω ξερει"

Αφου τα ετοιμαζω ολα για το νοσοκομειο, μου λεει ενας δικος μου, "δεν τον πας και σε μια αλλη?"

"Η δικη μου παιδιατρος, που ηταν και αυτη που ξεκινησα με τον μικρο' σκεφτομαι και την παιρνω τηλ. (σταματησα να πηγαινω λογω των οικονομικων και γιατι δεν ειχε ταμειο)

Τοτε μου ειχε πει "δεν με αφορα αν θα κανεις εμβολια ή οχι γιατι αυτο με κανει υπευθυνη και στις δυο περιπτωσεις" να προσθεσω οτι ειναι 60ετων, πολυ μπροστα και με τεραστια εμπειρια. Οταν μιλαει δεν δειχνει τα συναισθηματα της ειτε συμφωνει ειτε οχι, συμβουλευει και απο εκει και περα ειναι ευθυνη των γονιων. Αυτη ειναι μια σωστη γιατρος.

Παω τρεχατη με τον πανικο μου.. Βλεπει το παιδι και μου λεει

"αν πας αυτο το παιδι στο νοσοκομειο θα μας κοροιδευουνε, δεν εχει ΚΑΝ δυσπνοια!!!!!" περναει μια ελαφρια ασθματικη βροχητιδα με ιωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Δεν μου εγραψε ΚΑΝ αντιβιωση γιατι δεν θεωρησε απαραιτητο, εγραψε τα εισπνεομενα και οτι αλλο χειαζεται για να το ξεπερασει και προσθεσε " αν το πας στο νοσοκομειο θα το φορτωσουν με κορτιζονες και αντιβιωση, ειναι κριμα γιατι δεν ειναι σοβαρα"

Ο αντρας μου πανικοβλητος παραλιγο να τρακαρει στο δρομο γιατι νομιζε οτι το παιδι του χανεται... η οικογενεια σε κατασταση αμοκ.. ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, που πρεπει να της αφαιρεσουν το διπλωμα και αλλα πολλα ωστε να σταματησει να περνει στο λαιμο της ζωες!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και τραγικη η συμπεριφορα της, εβαλε τα συναισθηματα και τις αποψεις της μεσα στη λανθασμενη διαγνωση και εκανε μια οικογενεια ανω κατω... Αντε και ηταν τοσο σοβαρα ο μικρουλης μας, ετσι πανικοβαλεις μια οικογενεια ενω πρεπει να φανουν ψυχραιμη στη δυσκολη στιγμη? Ηταν καθαρη κακοηθεια και αξιζει ολες οι μανουλες να μαθουν το ονομα της για να προσεχουν τα παιδακια τους... αλλα ο νομος τους καλυπτει και νομιζω δεν επιτρεπεται να το αναφερω, εστω δημοσια..

Αυτα απο μενα,

ο μικρος ειναι καλυτερα, στο σπιτι του. Κανουμε αγωγη αλλα και ομοιοπαθητικη παραλληλα και εχει ηδη βελτιωση.

Προσεχετε μανουλες και μην πιστευετε οτι σας λενε, υπαρχουν παιδιατροι εκει εξω επικυνδηνοι για την υγεια των παιδιων μας.

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με την παιδίατρο. Είναι εγκληματικός ο μη εμβολιασμός. Εγκληματείς και εσύ και παρανομεί ο παιδικός σταθμός που τον δέχτηκε.

Πίστεψε με και το λέω με απόλυτη συνείδηση αν ήξερα ποιος παιδικός είναι θα έκανα καταγγελία.

Με το βήχα περαστικά σας. Μακριά όμως από τα παιδιά μας.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Η παιδίατρος ήταν όντως απαράδεκτη. Ό,τι και να πιστεύεις, πρέπει να κάνεις σοβαρή διάγνωση και να τηρείς στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.

Πέρα απ΄αυτά, κι εγώ θεωρώ ότι αν δεν εμβολιάζεις το παιδί σου από πεποίθηση κι όχι για ιατρικούς λόγους, απλώς επαναπαύεσαι στο ότι ζεις σε μια κοινωνία που δεν συμμερίζεται τις αντιεπιστημονικές απόψεις σου και γι΄αυτό έχουν εξαλειφθεί σχεδόν πολλές θανατηφόρες αρρώστειες.

Περαστικά στο παιδάκι σου.

Λυπάμαι για την περιπέτειά σας, χαίρομαι που το παιδί πηγαίνει καλύτερα.

ΟΜΩΣ το να μην εμβολιάζεις το παιδί σου θέτει σε κίνδυνο τα άλλα παιδιά. Η ανηψιά μου, εμβολιασμένη, κόλλησε ανεμοβλογιά στο δημόσιο νηπιαγωγείο ΠΡΟΦΑΝΩΣ από ανεμβολίαστο παιδί. Τώρα τα δυο μωρά της οικογένειας, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, κινδυνεύουν σοβαρά. Μιας και μιλάμε για ανευθυνότητες και τραγικές καταστάσεις...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Oντως η παιδιατρος σας δεν θα πρεπε να επηρεαστει απο πεποιθησεις της και να προσπαθησει να σε τρομακρατησει ετσι - ο επαγγελματιας ειναι επαγγελματιας καθε στιγμη.

Παρολαυτα να ξερεις πως απολαμβανεις προνομια εσυ και το παιδι σου για τα οποια ΕΜΕΙΣ φροντιζουμε με το να ειμαστε αρκετα υπευθυνοι πολιτες ωστε να εμβολιαζομαστε και να εμβολιαζουμε τα παιδια μας.

Δεν προστατευεις εσυ το παιδι σου, αλλα εμεις που εμβολιαζουμε (ή θα εμβολιασουμε) τα δικα μας στο μελλον - βοηθωντας να εξαλειφθουν ενα ματσο παιδικες ασθενειες. Χαρη στη δικη μας ευσυνειδησια το παιδακι σου ευχομαι να μην κολλησει ποτε τιποτα, μην κοροιδευομαστε ομως, εμεις συμβαλλουμε σ αυτο..

Περαστικα σας.

b5Zrp2.png

Διαφημίσεις

Δυστυχως οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να σχολιαστει επιλεκτικα το θεμα σου.

Ενα θα πω: Απαραδεκτες, επικινδυνες κ ανευθυνες κ οι 2 (για να μην πω 3) κυριες της ιστοριας! Επικινδυνοι κ οι γιατροι που ειναι υπερ του μη εμβολιασμου των παιδιων κ υπογραφουν οτι το παιδι εχει εμβολιαστει για να μπορει να παει παιδικο με ρισκο μεγαλο οχι μονο για το ιδιο αλλα κ για τα αλλα παιδακια δυστυχως.

Περαστικα στο παιδακι σου. Ευχομαι να μην βρεις μπροστα σου τις επιπτωσεις της αποφασης σου αυτης γιατι ουσιαστικα εχεις αποφασισει για το μελλον του παιδιου σου.

veMDp3.png

Oντως η παιδιατρος σας δεν θα πρεπε να επηρεαστει απο πεποιθησεις της και να προσπαθησει να σε τρομακρατησει ετσι - ο επαγγελματιας ειναι επαγγελματιας καθε στιγμη.

Παρολαυτα να ξερεις πως απολαμβανεις προνομια εσυ και το παιδι σου για τα οποια ΕΜΕΙΣ φροντιζουμε με το να ειμαστε αρκετα υπευθυνοι πολιτες ωστε να εμβολιαζομαστε και να εμβολιαζουμε τα παιδια μας.

Δεν προστατευεις εσυ το παιδι σου, αλλα εμεις που εμβολιαζουμε (ή θα εμβολιασουμε) τα δικα μας στο μελλον - βοηθωντας να εξαλειφθουν ενα ματσο παιδικες ασθενειες. Χαρη στη δικη μας ευσυνειδησια το παιδακι σου ευχομαι να μην κολλησει ποτε τιποτα, μην κοροιδευομαστε ομως, εμεις συμβαλλουμε σ αυτο..

Περαστικα σας.

Πολύ σωστό το μήνυμα σου, μπράβο! Γιαυτο πλέον δε χανονται παιδια απο ιλαρά για παράδειγμα, γιατι ο περιισότερος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος.

Δεν ξερω τον λογο που σε ειπε ανευθυνη ειδικα αν σε εβλεπε πρωτη φορα.. Ομως ενα παιδι που οπως η ιδια παραδεχεσαι "βαριανασαινε" ειναι μια κατασταση αρκετα σοβαρη και θελει ιδιαιτερη προσοχη, ειδικα οπως εσυ παλι μας ειπες.. εξελιχθηκε μεσα σε 30 ωρες... Τελικα ποιος ειναι ανευθυνος σε αυτη την περιπτωση και ποιος τραγικός θα μου επιτρεψεις να μην παρω θεση... απλα τα ματια μας και τα αυτια μας ανοιχτα οποιες πεποιθησεις και να εχουμε... Περαστικα στο μωρο σου.

Προσεχετε μανουλες και μην πιστευετε οτι σας λενε, υπαρχουν παιδιατροι εκει εξω επικυνδηνοι για την υγεια των παιδιων μας.

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα των εμβολίων (με κάλυψαν οι προλαλήσασες) αλλά αυτό που θα σχολιάσω είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έβαλε η πρώτη γιατρός σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού σου. Αντιθέτως εγώ την βρίσκω πολύ προσεκτική, αφού σύστησε να πάτε στο νοσοκομείο αντί να σου πει "δεν έχει τίποτα, πηγαίνετε σπίτι". Μπορεί να μην ήταν καθυσηχαστική, μπορεί να μην ήταν έμπειρη, μπορεί να ήταν απότομη, αλλά επικίνδυνη δεν μπορείς να την πεις, σε καμία περίπτωση.

Η λανθασμένη διάγνωση πραγματικά είναι πολύ κακό δείγμα. Παρόλα αυτά, καλύτερα λανθασμένη διάγνωση που θα σε τραβολογήσει χωρίς λόγο, παρά αυτή που θα σε καθησυχάσει λανθασμένα.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας γιατρός παίρνει θάρρος να σου μιλήσει έτσι, μου κάνει εντύπωση.

Αυτό που θέλω να σχολιάσω, είναι ότι όταν έχουμε παιδί άρρωστο που μας ανησυχεί η κατάστασή του, σε καμμία περίπτωση δεν περιμένουμε την μεθεπόμενη για να έχει ο γιατρός διαθέσιμο ραντεβού. Αν δεν υπάρχουν χρήματα για επίσκεψη σε άλλο γιατρό, υπάρχουν (Δόξα τω Θεό, ακόμα) τα νοσοκομεία Παίδων. Αλλιώς πράγματι βάζουμε σε κίνδυνο το παιδί.

Για τα εμβόλια συμφωνώ με τις προλαλήσασες, αλλά ας μην επεκταθούμε, υπάρχει άλλο θέμα για να μαλλιοτραβηχτούμε για αυτό.

Καλή ανάρρωση!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Λες ότι περίμενες την γιατρό που καθυστερησε και το παιδί σου είχε πυρετό και βαριανασαινε, σε τρομοκρατει η γιατρός ότι πρέπει να το πας άμεσα στο νοσοκομείο, εσύ το πας στο σπίτι σου και περιμένεις τον άντρα σου που θα ερχόταν σε μια ώρα και τελικά αποφασίζεις απλά να το πας σε άλλη γιατρό...! Μάλιστα... εγώ απλά λέω ότι ευτυχώς ήσουν πολύ τυχερή που το παιδί σου τελικά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό.Το ποιος είναι ανευθυνος και ποιος όχι το αφηνω καλύτερα ασχολίαστο, αλλά καλό είναι πριν βγούμε να κατηγορησουμε τους άλλους να κοιτάμε και λίγο την δική μας συμπεριφορά...

Συμφωνώ με την παιδίατρο. Είναι εγκληματικός ο μη εμβολιασμός. Εγκληματείς και εσύ και παρανομεί ο παιδικός σταθμός που τον δέχτηκε.

Πίστεψε με και το λέω με απόλυτη συνείδηση αν ήξερα ποιος παιδικός είναι θα έκανα καταγγελία.

Με το βήχα περαστικά σας. Μακριά όμως από τα παιδιά μας.

Δεν θα μπω ουτε στη διαδικασία για το Αν το παιδι σου κολλησε απο μη ανεμβολιαστο, προφανως εχεις πληρη αγνοια και τυφλωση σαν την εν λόγω παιδίατρο η οποια να θυμισω πως εκανε μεχρι και ΛΑΘΟΣ ΔΙΆΓΝΩΣΗ οπότε συμφωνησε μαζι της και υποστήριξε αυτες τις συμπεριφορες, αλλα με τα λυπη μου σα σε ενημερώσω πως ο μη εμβολιασμός καλύπτεται απο τον νομο και υπάρχει λογος γι αυτο. Τον λογο ευχομαι πραγματικά να μην τον ζησεις ποτε ουτε σε συγγενή και φιλο. Οι παιδικοι σταθμοι υποχρεούται απο το νομο να ζητούν βεβαιωση απο γιατρό για την υγεία του παιδιού και ΟΧΙ αντίγραφο βιβλιαριου, αυτο καθισα παρανομο οσους το ζητανε.. ψαξε πριν πεις και κυριως ΨΑΞΕ για τις έρευνες οσον αφορα για το αν τα παιδακια σου θα κολλησουν απο μη εμβολιασμενο, μονο και μονο για να μην φοβασαι αλλα και να προβληματιστεις. Ο προβληματισμος ειναι καλο πράγμα.. επισης μπορω να σου στειλω μετα χαρας το ονομα του παιδικου για να επιβεβαιωσεις τα παραπανω.

Δεν θελω να εστιαστω στο θεμα εμβολιων γιατι ειναι μια αλλη συζήτηση η οποια δεν θα εχει καν εξέλιξη πιστευω. Χρειάζεται απτα επιχειρηματα και έρευνα και παρόλο που υπάρχουν παλι θα ειναι πολύ δύσκολη συζήτηση. Θελω να εστιασω την περιπέτεια που περασα με μια ανιδεη παιδίατρο (εξου και η λαθος διαγνωση) και στην αθλια συμπεριφορά να κανει τον γονιο σκουπίδι ενω θα έπρεπε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ψυχραιμίας.. ειδικα αν το παιδι ηταν τοσο σοβαρα οσο ελεγε! Οι ευθύνες και τα σχόλια έρχονται δευτερα...

Λες ότι περίμενες την γιατρό που καθυστερησε και το παιδί σου είχε πυρετό και βαριανασαινε, σε τρομοκρατει η γιατρός ότι πρέπει να το πας άμεσα στο νοσοκομείο, εσύ το πας στο σπίτι σου και περιμένεις τον άντρα σου που θα ερχόταν σε μια ώρα και τελικά αποφασίζεις απλά να το πας σε άλλη γιατρό...! Μάλιστα... εγώ απλά λέω ότι ευτυχώς ήσουν πολύ τυχερή που το παιδί σου τελικά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό.Το ποιος είναι ανευθυνος και ποιος όχι το αφηνω καλύτερα ασχολίαστο, αλλά καλό είναι πριν βγούμε να κατηγορησουμε τους άλλους να κοιτάμε και λίγο την δική μας συμπεριφορά...

Δεν θα διαφωνήσω επρεπε να τον παω συντομότερα στο νοσοκομείο, δεν το εκανα γιατι τα συμπτώματα δεν ήταν βαριά. Δηλαδη ο μικρός την πρωτη μερα δεν ειχε δυσπνοια (ουτε την επόμενη), ειχε 38 και ορεξη για φαγητό και παιχνιδι. Την επόμενη ανεβηκε ο πυρετός βαρυνε η αναπνοη του και του κοπηκε η ορεξη, εκει ηθεκε γιατρό. Δεν ειναι μονο θέμα τυχης αλλα και παρατηρησης.. οπως αποδείχτηκε δεν ηταν στα τελευταία του οπως μου υπέδειξε ξεκάθαρα η γιατρός (το λεω και ταραζομαι)

Ηδη ειμαστε καλύτερα και αναρρωνουμε.

Ευχαριστώ οσες δεν κολλησατε στο θεμα των εμβολιων και πιασατε την ουσια του μηνύματος, το ανεφερα για να παρετε εικονα της συμπεριφορας της γιατρου και οχι για να δουμε ποιος φταίει. Γιαυτο και παρακαλεσα να μεινουμε σε αυτο. Ηθελα να μοιραστω αυτην την εμπειρία για να μην λατρεύουμε τους γιατρους σαν θεους και τους εμπιστευομαστε τυφλα. Ειναι και αυτοι ανθρωποι, σιγουρα μαθαινουν αποκτώντας εμπειρια αλλα τη λαθος διαγνωση μπορώ να την δικαιολογισω καπως στο θεμα εμπειρίας, την κακοήθεια ομως? Αυτη ανήκει στον άνθρωπο.

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα των εμβολίων (με κάλυψαν οι προλαλήσασες) αλλά αυτό που θα σχολιάσω είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έβαλε η πρώτη γιατρός σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού σου. Αντιθέτως εγώ την βρίσκω πολύ προσεκτική, αφού σύστησε να πάτε στο νοσοκομείο αντί να σου πει "δεν έχει τίποτα, πηγαίνετε σπίτι". Μπορεί να μην ήταν καθυσηχαστική, μπορεί να μην ήταν έμπειρη, μπορεί να ήταν απότομη, αλλά επικίνδυνη δεν μπορείς να την πεις, σε καμία περίπτωση.

Αλλο αποτομος και αλλο κακοήθεις. Και ναι σιγουρα πρεπει να ειναι καθυσηχαστικη για να μπορεσει ο γονεας να ανταπεξελθει σε εκτακτη κατασταση, αλλιως τα χανει και αυτο ειναι το επικίνδυνο. Ανεφερα οτι ο άντρας μου τρακαρε (σε ενα καδο ευτυχως) απο τον πανικο του? Ναι οι γονείς εχουν το δικαίωμα του πανικου, οταν ολος σου ο κόσμος κινδυνεύει και ο γιατρός ειναι υπεύθυνος να σε καθοδήγησει σωστα ωστε να ανταπεξελθεις χωρις ευτράπελα. Αποψη μου.

Παντως αν δεν εγραφα οτι το παιδι δεν κανει εμβόλια, η ατμόσφαιρα στα σχολια ολων θα ηταν πολύ διαφορετική αφου θα εστιαζατε στην ουσία.

Διαφημίσεις

Δυστυχως οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να σχολιαστει επιλεκτικα το θεμα σου.

Ενα θα πω: Απαραδεκτες, επικινδυνες κ ανευθυνες κ οι 2 (για να μην πω 3) κυριες της ιστοριας! Επικινδυνοι κ οι γιατροι που ειναι υπερ του μη εμβολιασμου των παιδιων κ υπογραφουν οτι το παιδι εχει εμβολιαστει για να μπορει να παει παιδικο με ρισκο μεγαλο οχι μονο για το ιδιο αλλα κ για τα αλλα παιδακια δυστυχως.

Περαστικα στο παιδακι σου. Ευχομαι να μην βρεις μπροστα σου τις επιπτωσεις της αποφασης σου αυτης γιατι ουσιαστικα εχεις αποφασισει για το μελλον του παιδιου σου.

Αν ο γιατρός παρει θεσει γίνεται αυτοματα υπεύθυνος για το τι θα συμβεί στο παιδι σου και ΑΝ λεμε ΑΝ σου κάτσει η στραβη -γιατι περι πιθανότητας πρόκειται- τοτε ο γιατρός θα σου πει ηταν η επιλογη σου. Το υπουργειο παιδειας εντασει τα εμβόλια σε εγκύκλιο και οχι σε νομο ωστε αν το παιδί σου αποκτήσει ογκους, αυτισμο, παραλληση η ακομα και θανατο να μην μπορείς να μυνησεις το κρατος. Διστυχως ειναι πολλες οι ελληνικες ιστοριες περι εμβολιων και οι περισσότεροι γονείς θα εγραφαν με το δικο σου σθενος πριν την παθουν. Το θεμα ειναι να μην κρινουμε τον γονεα αυθαίρετα γιατι πάντα υπαρχει εενας λογος και μια αιτια για καθε επιλογη. Και επειδή ο φοβος δε συμβαδίζει με τη λογικη καλο ειναι να ψαχνουμε κατα το ποσο μας επιρεαζει η επιλογη του αλλου εστω και ας επιλέγουμε κατι διαφορετικό απο εκεινον. Ετσι θα σεβόμαστε τους διπλα και δεν θα δημιουργούμε χαος με κατινιες και κακοτοπιές.

Παντως αν δεν εγραφα οτι το παιδι δεν κανει εμβόλια, η ατμόσφαιρα στα σχολια ολων θα ηταν πολύ διαφορετική αφου θα εστιαζατε στην ουσία.

Το δικό μου σχόλιο θα παρέμενε το ίδιο, δηλαδή ότι η πρώτη γιατρός δεν ήταν επικίνδυνη για το παιδί σου. Προφανώς δεν σου ταιριάζει το στυλ της, ενδεχομένως να έκανε λάθος διάγνωση, αλλά επικίνδυνη δεν μπορείς να την πεις σε καμία περίπτωση. Απλά άλλαξε γιατρό και όλα καλά.

προσωπικα αισθανομαι μεγαλη ανασφαλεια να πηγαινω το παιδι μου και κυριως οταν ειναι αρρωστο, σε οποιον παιδιατρο και οχι σε καποιον που να το γνωριζει και να το παρακολουθει...ενας λογος ειναι και αυτο που αντιμετωπισες, ενας γιατρος που δεν ηξερες αν ειναι αυτο που λεμε,καλος, εκανε μια διαγνωση λαθος κατα τον επομενο παιδιατρο και σας εβαλε σε μια διαδικασια αγχους, οπως αποδειχτηκε χωρις ιδιαιτερο λογο...ενισταμε λοιπον στο να πηγαινουμε τα μικρα μας, σε τυχαιους γιατρους...ειναι προτιμοτερο αν δεν μπορουμε να το παμε στον παιδιατρο που γενικα το παρακολουθει, να το παμε σε ενα νοσοκομειο παρα στον οποιονδηποτε...

οσο για τα περι ανευθυνοτητας που ακουστηκαν παραπανω, να σχολιασω (και χωρις να γνωριζω την θεματοθετρια) οτι ο καθε γονεας γνωριζει το παιδι του,γνωριζει την κλινικη του εικονα καθε φορα,βλεπει πως κινειτε το παιδι του ακομα και 40 πυρετο να εχει...και υποθετω, οτι σε κανεναν γονιο δεν θα ηταν αρεστη η συμπεριφορα της συγκεκριμενης παιδιατρου οσον αφορα το κομματι της συμπεριφορας της...δεν κατηγορεις ετσι απλα καποιον για αμελεια προς το παιδι του...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Περαστικα ευχομαι, το υφος και οι χαρακτηρισμοι της παιδιατρου ειναι σαφως απαραδεκτοι!

Θα σου προτεινα να βρεις μια παιδιατρο-ομοιοπαθητικο αφου προτιμας τις εναλλακτικες θεραπειες, μην απορριπτεις ομως την ιατρικη εντελως, εχε εναν επιστημονα που εμπιστευεσαι ωστε να βλεπει το παιδι σε τετοια περιστατικα,μην πηγαινεις σε οποιον τυχει.

Για το θεμα των εμβολιων, εστω και επιλεκτικα ισως θα επρεπε να το ξανασκεφτεις συζητωντας με οποιον επιστημονα επιλεξεις. Κανενας δεν θελει τις παρενεργειες αλλα ουτε την επανεμφανιση θανατηφορων ιων..

παιδιατρος: "Αν σου δωσω αγωγη θα τα καταφερεις να την κανεις ή θα το αμελησεις? αα καλυτερα να κανετε εισαγωγη στο νοσοκομειο που θα τον προσεχουν οι γιατροι...!!!!!!!!" "εισαι ανευθυνη -το ξαναειπε- που το αφηνεις ανεμβολιαστο, θελει πιο πολυ προσοχη"

Αν ξαναδιαβάσεις τον διάλογο, θα δεις ότι η γιατρός σε παρέπεμψε στο νοσοκομείο όχι επειδή το παιδί πεθαίνει αλλά επειδή αμφέβαλε για το αν θα ακολουθήσεις όντως την αγωγή που θα σου γράψει. Η ασθματική βρογχίτιδα όσο ελαφριά και να είναι θέλει αγωγή, διαφορετικά γίνεται επικίνδινη. Που να ξέρει η γιατρός αν θα ακολουθήσεις την αγωγή που θα σου γράψει, όταν περιφρονείς τα εμβόλια και τις τακτικές της κλασικής ιατρικής? Ίσως είναι μεμπτό από μέρους της ότι προσπάθησε να σε πανικοβάλει αντι να σε καθησυχάσει, και πιθανώς η συμπεριφορά της θα ήταν διαφορετική αν δεν εμφανιζόσουν ως οπαδός της ομοιπαθητικής με ανεμβολίαστο παιδί. Όμως αν εσύ έχεις ένα άσχημο παράδειγμα από εμβολιασμό, σκέψου πόσα έχουν δει τα δικά της μάτια από γονείς με ανεμβολίαστα παιδιά που απορρίπτουν την κλασική ιατρική.

Συμφωνω με τη vivien, η γιατρος δεν κοιταξε τη δικη σου ψυχολογια και μη σε θιξει αλλα το καλο ενος αρρωστου παιδιου. Αν πιστεψε οτι δεν προκειται να δωσεις φαρμακα στο παιδι τοτε δικαιολογειται για τον τροπο που σου μιλησε οσο τραγικο και αν ακουγεται. Και οντως ακουγεται πολυ τραγικο εχεις δικαιο απο την πλευρα σου. Αλλα και εκεινη απο τη δικη της.

Συμφωνω με τη vivien, η γιατρος δεν κοιταξε τη δικη σου ψυχολογια και μη σε θιξει αλλα το καλο ενος αρρωστου παιδιου. Αν πιστεψε οτι δεν προκειται να δωσεις φαρμακα στο παιδι τοτε δικαιολογειται για τον τροπο που σου μιλησε οσο τραγικο και αν ακουγεται. Και οντως ακουγεται πολυ τραγικο εχεις δικαιο απο την πλευρα σου. Αλλα και εκεινη απο τη δικη της.

φυσικα και πρεπει να δωσουμε φαρμακα εν ωρα πραγματικης αναγκης. Ειμαι της αποψης πως οτι δρομο και αν ακουλουθει κανεις πρεπει να εχει αυτια και ματια ανοιχτα. Δεν θα αφηνα ποτε το παιδακι μου να βασανιζεται πχ για χαρη της ομοιοπαθητικης αν και εχω δει 40αρι να γινεται 38 μεσα σε 10λεπτα. Θα εδινα αυτα που χρειαζεται να ξεπερασει τη κριση και μετα θα ακολουθουσα και τα υπολοιπα που κρινω ως γονεας πως θα βοηθησουν. Το παιδι το ιδιο δειχνει τι τον οφελει και αν τα αποτελεσματα ειναι αμεσα τοτε ειμαστε σε σωστο δρομο. Συγνωμη αλλα οποια και η αποψη της παιδιατρου, δεν δικαιολογειται ο τροπος, ισως ναι απο μια φιλη αλλα οχι απο μια επαγγελματια. Αλλα ναι ηθελε να με θιξει, ας μη δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα.

Τελος καλο βεβαια που πηγα στη Ματα (γνωστη παλια παιδιατρος στο Βολο) και μας βοηθησε πραγματικα με αψογη συμπεριφορα και θεραπεια (χωρις ενα κουβα κορτιζονη που προτεινε η αλλη για 6μηνες θεραπεια!!!!!!) και ηδη σε συνδυασμο με την ομοιπαθητικη ο μικρος κελαηδαει :) οπου σε αλλη περιπτωση θα τραβουσε 10ημερο και βαλε... Προσωπικα παντως δεν εχω ξεπερασει αυτο που περασα, και οταν το σκεφτομαι νιωθω απαισια συναισθηματα. Ευχομαι να μην σας τυχει μανουλες οσο διαφορετικες αποψεις και να εχουμε.

συγνωμη αλλα απο που προκυπτει οτι αν ενας γονιος δεν εμβολιαζει το παιδι του, θα το παραμελει ιατρικως οταν χρειαζεται περιθαλψη??απο ποτε το ενα ισοδυναμει με το αλλο??μην τρελλαθουμε κιολας!!

νομιζω το καλυτερο ειναι αυτο που προτεινε μια κοπελα παραπανω, να βρεις εναν ομοιοπαθητικο παιδιατρο και να τον ακολουθεις ...παντως και οι γιατροι της ομοιοπαθητικης, δεν ειναι κατα ολων των εμβολιων αλλα ειναι επιλεκτικοι,ισως θα επρεπε να το κουβεντιασεις με καποιον αυτης της ειδικοτητας

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Αν ξαναδιαβάσεις τον διάλογο, θα δεις ότι η γιατρός σε παρέπεμψε στο νοσοκομείο όχι επειδή το παιδί πεθαίνει αλλά επειδή αμφέβαλε για το αν θα ακολουθήσεις όντως την αγωγή που θα σου γράψει. Η ασθματική βρογχίτιδα όσο ελαφριά και να είναι θέλει αγωγή, διαφορετικά γίνεται επικίνδινη. Που να ξέρει η γιατρός αν θα ακολουθήσεις την αγωγή που θα σου γράψει, όταν περιφρονείς τα εμβόλια και τις τακτικές της κλασικής ιατρικής? Ίσως είναι μεμπτό από μέρους της ότι προσπάθησε να σε πανικοβάλει αντι να σε καθησυχάσει, και πιθανώς η συμπεριφορά της θα ήταν διαφορετική αν δεν εμφανιζόσουν ως οπαδός της ομοιπαθητικής με ανεμβολίαστο παιδί. Όμως αν εσύ έχεις ένα άσχημο παράδειγμα από εμβολιασμό, σκέψου πόσα έχουν δει τα δικά της μάτια από γονείς με ανεμβολίαστα παιδιά που απορρίπτουν την κλασική ιατρική.

Η αλλη παιδιατρος ομως, με 40χρονη εμπειρια ΔΕΝ περνει τετοια θεση, οχι γιατι ειναι αδιαφορη αλλα γιατι γνωριζει. Αυτη πραγματικα εχει δει πολλα ανεμβολιαστα παιδια και εναν τετοιο γιατρο να ρωτησετε για το ποσα εχει δει απο τα εμβολιασμενα και ποσα περιστατικα απο τα ανεμβολιαστα.

Φυσικα και θα κανω οτι χρειαζεται να γινει καλα το παιδι μου, αν δεν της αρεσε το οτι ακολουθω καποια γραμμη και "περιφρωνω" ας με απερριπτε απο της πρωτη φορα που πηγα πριν ενα χρονο. Υπαρχουν πολλοι γιατροι που υπογραφουν εναντια στα εμβολια σε παγκοσμια συνεδρια αλλα και διεθνη, δεν τους κανει λιγοτερο γιατρους ουτε πρεπει να στιγματιζονται απο την κοινωνια λογω του τρομου που μας εχουν προκαλεσει. Υπαρχουν τεραστειες ερευνες τις οποιες δεν μπορουμε να διαψευσουμε απο τη καρεκλα του υπολογιστη παρα μονο να αποδεχτουμε οτι υπαρχει η πιθανοτητα να ησχυουν ειτε τις ασπαζομαστε ειτε οχι. Αυτο πρεπει να υσχυει για ολες τις πλευρες. Ετσι μπορει να γινει μια συζητησει με σεβασμο και μονο ετσι μπορουν οι ανθρωποι να μαθουν κατι νεο ή να προβληματιστουν. Με θυμο, κακοηθεια, φανατισμο και εγωισμο μονο κατι καλο δεν μπορει να υπωθει.