Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λαχταρόντας την φιλία στην Αθήνα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος του φόρουμ αν και το ακολουθώ πολύ καιρό, ειδικά από τότε που έγινα μαμά. Έχω ένα μπέμπη 3 μηνών. Στην Αθήνα ζω εδώ και 7 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα είχα "κρεμαστεί" στον άντρα μου για την κοινωνικοποίηση μου. Δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να γνωρίσω δικό μου κόσμο, να κάνω δικές μου φιλίες. Αφότου έγινα μαμά όμως, μου λείπει πολύ η ανθρώπινη επαφή με μια άλλη μαμά που θα μπορέσει να με καταλάβει, να με συμβουλέψει. Νιώθω όμως μπλοκαρισμένη και σκέφτηκα ότι τουλάχιστον εδώ μέσα θα βρω την συμπαράσταση που τόσο έχω ανάγκη :(:(:(

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος του φόρουμ αν και το ακολουθώ πολύ καιρό, ειδικά από τότε που έγινα μαμά. Έχω ένα μπέμπη 3 μηνών. Στην Αθήνα ζω εδώ και 7 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα είχα "κρεμαστεί" στον άντρα μου για την κοινωνικοποίηση μου. Δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να γνωρίσω δικό μου κόσμο, να κάνω δικές μου φιλίες. Αφότου έγινα μαμά όμως, μου λείπει πολύ η ανθρώπινη επαφή με μια άλλη μαμά που θα μπορέσει να με καταλάβει, να με συμβουλέψει. Νιώθω όμως μπλοκαρισμένη και σκέφτηκα ότι τουλάχιστον εδώ μέσα θα βρω την συμπαράσταση που τόσο έχω ανάγκη :(:(:(

γειά σου sweet troufaki...έχεις κ ωραίο ψευδώνυμο...να σου ζήσει ο μπεμπούλης σου,γενικά η αληθινή φιλία σπανίζει(κατά την άποψή μου,δεν είναι κανόνας αυτό)ειδικά εδώ στην Αθήνα...δε ξέρω να σου πώ τους λόγους...όμως μπορείς να κάνεις παρέα, ν'ανταλλάσεις απόψεις κ ανησυχίες με άλλες μαμάδες κ φαντάζομαι αυτό μπορείς να το ξεκινήσεις ίσως λίγο αργότερα σε παιδότοπο που μπορεί να πηγαίνεις το παιδάκι σου ή σε άλλους χώρους δημιουργικούς που πηγαίνουν κ άλλες μαμάδες τα παιδιά τους.

δεν είμαι κ η πιό κατάλληλη για να σου πώ άλλες εναλλακτικές γιατί ακόμα δεν έχω γίνει μανούλα...σε καταλαβαίνω όμως....επίσης ίσως βρείς κι από δω απ'το φόρουμ άλλες μανούλες κ να μοιραστείς τις ανησυχίες σου... έχω δεί κ πολλές κοπέλες που γίνανε φίλες κ αν κατάλαβα καλά έχουν γνωριστεί κι από κοντά...μη σε πιάνει πανικός...θ'αλλάξουν τα πράγματα κ άν το θέλεις θα βρείς κάποιες φίλες...

Καλημέρα κοριτσι.Σε καταλαβαινω απολυτα γιατι εχω βρεθει στη θεση σου.Ξένη στην πολη κ οι φιλοι μας-συγγενεις του ανδρα μου με μεγαλυτερα παιδια με σχολεια διαβασματα.Το παιδακι σου ακομη ειναι μικρο αλλα μολις αρχιζει να περπαταει θα πηγαινετε παιδικη χαρα-παιδοτοπους κ απο εκει σιγουρα θα κανεις γνωριμιες,ολοι καναμε./αργοτερα γυρω στα 2 θα πατε καμια δραστηριοτητα εμεις πηγαμε μουσικοκινητικη κ θα κανετε κ απο εκει φιλους.Γενικα οσο μεγαλωνει τοσο καλυτερα θα ειναι.

Τωρα εσυ δεν εχεις καμια φιλη να βγεις εστω κ μονη σου καμια βολτα;Εγω οταν ο δικος μου ηταν τοσο μικρος τον αφηνα στο μπαμπα του κ εβγαινα κανενα καφε ,καμια βολτα να ξελαμπυκαρω.Πριν το παιδι δεν ειχες φιλες;

Ερχόμενη στην Αθήνα από την επαρχία νομίζω ότι με "τρόμαξε" ή με σαστισε το μέγεθος της πόλης και οι ρυθμοί ζωής. Είναι πολύ διαφορετικοί. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, υπάρχουν φορές που μου κάνει εντύπωση. Επίσης, το γεγονός ότι το επάγγελμα μου είναι σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, δεν βοήθησε ούτε μέσα από την δουλειά να αποκτήσω φίλη κάποια συνάδελφο. Νομίζω όμως ότι 9 βασικότερος λόγος είναι ότι πάντα ένιωθα νοσταλγία για όσα άφησα πίσω μου

Ερχόμενη στην Αθήνα από την επαρχία νομίζω ότι με "τρόμαξε" ή με σαστισε το μέγεθος της πόλης και οι ρυθμοί ζωής. Είναι πολύ διαφορετικοί. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, υπάρχουν φορές που μου κάνει εντύπωση. Επίσης, το γεγονός ότι το επάγγελμα μου είναι σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, δεν βοήθησε ούτε μέσα από την δουλειά να αποκτήσω φίλη κάποια συνάδελφο. Νομίζω όμως ότι 9 βασικότερος λόγος είναι ότι πάντα ένιωθα νοσταλγία για όσα άφησα πίσω μου

πού έμενες πρίν;κι εγώ που είμαι από Αθήνα πιστεύω ότι δεν είμαι παιδί της πόλης...όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να ζήσω στην επαρχία,όμως ο άντρας μου είναι εντελώς το αντίθετο..δε θέλει με τίποτα...νομίζει πώς θα πάθει κατάθλιψη...σε καταλαβαίνω απόλυτα...στην επαρχία πιστεύω κάνεις πιό εύκολα φιλίες..εδώ διστάζεις να πείς καλημέρα σε άνθρωπο(που λέει ο λόγος)

όμως δεν είναι κ τόσο τραγικά που τα λέμε..όπως σου λέει κ η hope θα σου τύχουν ευκαιρίες...εσύ θα κρίνεις με ποιά ταιριάζεις περισσότερο για φίλη...

Διαφημίσεις

Koiτα κ εγώ νομιζα πως όλες οι κοπελες εδώ θα εχουν παλιες φιλες-συμμαθητριες κ δε θα εβρισκα καμια για παρεα.Δεν ειναι ετσι ακριβως ,βρηκα κ κοπέλες που ειναι κ αυτες ξενες εδώ κ αλλες που ενω ειναι ντοπιες κολλησαμε καλα.Βασικο κριτηριο ειναι να παιζουν καλα ή τελωσπαντων να ερχονται σε επαφη τα παιδια σας.Αργοτερα οταν αρχισουν κ οι δραστηριοτητες θα δεις οτι θα γνωρισεις πολυ κοσμο.Να εισαι κ εσυ ανοικτη ,να κανεις το πρωτο βημα για γνωριμια .

Koiτα κ εγώ νομιζα πως όλες οι κοπελες εδώ θα εχουν παλιες φιλες-συμμαθητριες κ δε θα εβρισκα καμια για παρεα.Δεν ειναι ετσι ακριβως ,βρηκα κ κοπέλες που ειναι κ αυτες ξενες εδώ κ αλλες που ενω ειναι ντοπιες κολλησαμε καλα.Βασικο κριτηριο ειναι να παιζουν καλα ή τελωσπαντων να ερχονται σε επαφη τα παιδια σας.Αργοτερα οταν αρχισουν κ οι δραστηριοτητες θα δεις οτι θα γνωρισεις πολυ κοσμο.Να εισαι κ εσυ ανοικτη ,να κανεις το πρωτο βημα για γνωριμια .

κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ. Να βρω εδώ μέσα κορίτσια που να κολλήσουμε και να κάνουμε παρέα. Να δημιουργήσω δεσμούς και φιλίες.