Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    1 ώρα πρίν, Sweet child o'mine είπε:

     

    Όσον αφορά τις εξετάσεις του εμβρύου, το χάσαμε το τρένο, δυστυχώς. Όσον αφορά εμένα, έχω κάνει ορμονικές και ήταν άριστες, και θυρεοειδούς και τα αποτελέσματα δεν ανησύχησαν την ενδοκρινολόγο (βρέθηκε ένα οζίδιο σε φάση εκφυλισμού απ' ό,τι κατάλαβα και TSH εντός ορίων αν και είχα κάποια σκαμπανεβάσματα). 

    Η αλήθεια είναι ότι θεώρησα υπερβολικό να κάνω εξέταση θρομβοφιλίας, υπό την έννοια ότι θα έμπαινα σε μια διαδικασία άγχους και εξόδων. Όπως μου τα λέτε, όμως, μάλλον θα πρέπει να την ελέγξω κι αυτή. 

     

    Όπως και να΄χει σας ευχαριστώ θερμά για τις άμεσες απαντήσεις!

    Επειδή κ εμένα  η γυναικολογος μου μ συνέστησε να κανω έλεγχο θρομβοφιλιας μ είπε να κλείσω ραντεβού στα πρωινά εξωτερικα ιατρεία σε αιματολογο στο νοσοκομείο κ έτσι θα γίνει δωρεάν.. Ρώτησε το αν ισχύει κάτι τέτοιο κ στον τόπο σου, απλά το νοσοκομείο θα πρέπει να έχει αιματολογο για να γίνει.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    On 16/5/2018 at 9:46 ΠΜ, efi94 είπε:

    Καλησπέρα! Σε εξετάσεις αίματος τι μπορεί να σημαίνει η χαμηλή τιμή των ηοσινοφιλων (0.4); Και που οφείλεται; Είναι κάτι σοβαρό; Όλες οι υπόλοιπες τιμές είναι φυσιολογικές. Είμαι 23 χρονων, δεν είμαι έγκυος.

    Σας ευχαριστώ πολύ 

    Μη σας προβληματίζει η χαμηλή τιμή των ηωσινοφίλων- είναι κάτι που δεν αξιολογείται.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα κ.Χατζηαντωνιου.Θα ηθελα να με κατευθυνετε σε καποιο θεμα που με απασχολει εαν φυσικα μπορειτε.Ειμαι 37 ετων ατεκνη κ θα κανω πρωτη φορα εμβρυομεταφορα τον Οκτωβριο.Απο 20 ετων π αρχισα να κανω εξετασεις αιματος παντοτε εχω χαμηλη φερριτινη(πχ 4-6 κλπ εως 10 φτανει με θεραπεια)σιδηρο παντα ενταξει αρκετα ανεβασμενο.Αιμοσφαιρινη,ερυθρα αιμοσφαιρια κ αιματοκριτη σε χαμηλα ορια συνηθως κατω απο φτ.Δηλαδη χρειαστηκε να δωσω αιμα εκτακτα για γονιο κ μου το απαγορεψανε 2-3 φορεςΕπισης πολλες φορες τα αιμοπεταλια ο αριθμος δηλαδη ειναι λιγο πανω απο το οριο εως 500 ομως.Υπαρχει οικογ ιστορικο μεσογειακης αναιμιας.Εγω δεν εχω στιγμα.Ειχα για χρονια βαριες περιοδους λογω αδενομυωσης με μηννοραγια και τεραστιους θρομβους.Εκανα δυο χειρουργεια το τελευταιο 8μηνο κ βρισκομαι σε τεχνητη εμμηνοπαυση πλεον.Καπνιζω 15 χρονια.Υπαρχει εντονο ιστορικο σακχαρωδους διαβητη στην οικογενεια απο ολες τις πλευρες μητερα κ πατερας.Φυσιολογικο βαρος εχω.Στα χειρουργεια δεν ξερω το λογο μου δινανε μετα αγωγη clexane ενεσεις για 10 μερες κ καλτσες λογικα προληπτικα.Δεν ειχα καμια αποβολη ποτε.Το θεμα ειναι οτι φεριττινη κλπ ακομη κι οταν κανω θεραπειες με σιδηρο τριμηνες παλι δεν ανεβαινουν.Για ολα αυτα εχω ρωτησει εξωσωματικο κ γυναικολογο τι πρεπει να κανω κ λενε τιποτα.Αγωγη σιδηρου μ δινει ειτε παθολογος ειτε νευρολογος.Αν κ ο εξωσωματικος κ ο γυναικολογος δε το βρισκουν απαραιτητο πιστευω οτι καλο θα ηταν να παω σε αιματολογο εστω για μια ενημερωτικη συζητηση πριν την εμβρυομεταφορα 'η ειμαι τοσο πια υπερβολικη;η ειδικοτητα που πρεπει να επισκεφτω για αυτα τα θεματα ειναι ο αιματολογος;σας ευχαριστω για την υπομονη!

     

     

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 27 λεπτά , floggy είπε:

    Καλησπερα κ.Χατζηαντωνιου.Θα ηθελα να με κατευθυνετε σε καποιο θεμα που με απασχολει εαν φυσικα μπορειτε.Ειμαι 37 ετων ατεκνη κ θα κανω πρωτη φορα εμβρυομεταφορα τον Οκτωβριο.Απο 20 ετων π αρχισα να κανω εξετασεις αιματος παντοτε εχω χαμηλη φερριτινη(πχ 4-6 κλπ εως 10 φτανει με θεραπεια)σιδηρο παντα ενταξει αρκετα ανεβασμενο.Αιμοσφαιρινη,ερυθρα αιμοσφαιρια κ αιματοκριτη σε χαμηλα ορια συνηθως κατω απο φτ.Δηλαδη χρειαστηκε να δωσω αιμα εκτακτα για γονιο κ μου το απαγορεψανε 2-3 φορεςΕπισης πολλες φορες τα αιμοπεταλια ο αριθμος δηλαδη ειναι λιγο πανω απο το οριο εως 500 ομως.Υπαρχει οικογ ιστορικο μεσογειακης αναιμιας.Εγω δεν εχω στιγμα.Ειχα για χρονια βαριες περιοδους λογω αδενομυωσης με μηννοραγια και τεραστιους θρομβους.Εκανα δυο χειρουργεια το τελευταιο 8μηνο κ βρισκομαι σε τεχνητη εμμηνοπαυση πλεον.Καπνιζω 15 χρονια.Υπαρχει εντονο ιστορικο σακχαρωδους διαβητη στην οικογενεια απο ολες τις πλευρες μητερα κ πατερας.Φυσιολογικο βαρος εχω.Στα χειρουργεια δεν ξερω το λογο μου δινανε μετα αγωγη clexane ενεσεις για 10 μερες κ καλτσες λογικα προληπτικα.Δεν ειχα καμια αποβολη ποτε.Το θεμα ειναι οτι φεριττινη κλπ ακομη κι οταν κανω θεραπειες με σιδηρο τριμηνες παλι δεν ανεβαινουν.Για ολα αυτα εχω ρωτησει εξωσωματικο κ γυναικολογο τι πρεπει να κανω κ λενε τιποτα.Αγωγη σιδηρου μ δινει ειτε παθολογος ειτε νευρολογος.Αν κ ο εξωσωματικος κ ο γυναικολογος δε το βρισκουν απαραιτητο πιστευω οτι καλο θα ηταν να παω σε αιματολογο εστω για μια ενημερωτικη συζητηση πριν την εμβρυομεταφορα 'η ειμαι τοσο πια υπερβολικη;η ειδικοτητα που πρεπει να επισκεφτω για αυτα τα θεματα ειναι ο αιματολογος;σας ευχαριστω για την υπομονη!

     

     

     

    Αν και θεωρητικά η αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας θα έπρεπε να είναι εύκολη υπόθεση, η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι πιο πολλοί μη αιματολόγοι δε μπορούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Καλό θα ήταν να δείτε από κοντά έναν αιματολόγο για να σας βοηθήσει. Ενδεικτικά θα πω ότι χρειάζεται λήψη 200mg σιδήρου καθημερινά για 3-6 μήνες, ανάλογα με την ανταπόκριση και τις παρενέργειες της θεραπείας.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ωραια σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και κυριως για το οτι ξοδευετε χρονο για να ενημερωνετε καθε γυναικα που ψαχνοντας στο διαδικτυο (ειδικα οταν προσπαθει για κατι τοσο φυσιολογικο,μια υγιη εγκυμοσυνη που δεν ερχεται)διαβαζει διαφορες αποψεις κ γνωμες σπαταλωντας φαια ουσια και χρηματα που δεν περισσευουν,περιπλεκοντας τα πραγματα ακομα κι οταν δεν χρειαζεται...Κι ολα αυτα με σοβαροτητα .Καλη συνεχεια στο εργο σας.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κ εγώ κατι το οποιο ελπίζω να μην είναι εντελώς εκτός θέματος καθώς δεν αφορά πρόβλημα γονιμότητας. Ο σύζυγος μου έχει μονιμη αναστροφή τύπου, από όσο μπορώ να θυμηθώ σίγουρα στις εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών. Είναι αιμοδότης κ τον τελευταίο χρόνο ο αιματοκρίτης του είναι στα κατώτατα φυσιολογικά όρια. Ο παθολόγος που απευθύνθηκε κατόπιν προτροπής του ιατρού εργασίας του του είπε να μην ανησυχει εφόσον υπάρχει σταθερά η αναστροφή τύπου. Εσεις θεωρείτε πως είναι κάτι ανησυχητικό κ χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις κ αν ναι τι είδους; Χρειαζεται να απευθυνθεί σε αιματολογο; Ευχαριστώ.


    ofbHp2.png
     
     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα κ από εμένα,πρόσφατα βίωσα τη δεύτερη αποβολή μου σε διάστημα έξι ετών, κ οι δύο περίπου 7 η εβδομάδα,η διαφορά στη δεύτερη ακούσαμε καρδούλα κ στον δεύτερο υπέρηχο όχι.Επισης τη δεύτερη φορά ήμουν ρυθμισμένη σε όλα καθώς σε όλο το διάστημα των έξι ετών έκανα παρα πολλες εξετάσεις ,μαζί με έξι μήνες αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής κ παρόλα αυτά έμεινα φυσιολογικα. Οι εξετάσεις έδειξαν θρομβοφιλια κύησης κ η αιματολογος από την 5η εβδομάδα που έμαθα ότι είμαι έγκυος μου χορηγισε innohep 0,45 κ salospir 160. Παρόλα αυτά οι αιματολογικές της 8ης εβδομάδας( δεν ήξερα ακόμη την απώλεια) έδειξαν για το δείκτη LAC SCREEN ( Lupus Coagulant Abs) τιμή 40,9 με ανώτατη εργαστηριου 41,8. Η αιματολογος με καθησύχασε ότι ήμουν καλυμμένη,κ δεν την αμφισβητώ ως προς αυτό,το ερώτημα μου είναι μήπως πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις για λύκο;επίσης τα ΑΝΑ ήταν θετικά ...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλησπέρα. Μια ερώτηση..θα μπορούσε περίπτωση τρωσης μηνιγγας στην επισκληρίδειο μετά από καισαρική τομή, να οδηγήσει σε επεισόδιο εγκεφαλικής φλεβικης θρόμβωσης; 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    19 ώρες πρίν, marilou_fv είπε:

    Καλησπέρα κ από εμένα,πρόσφατα βίωσα τη δεύτερη αποβολή μου σε διάστημα έξι ετών, κ οι δύο περίπου 7 η εβδομάδα,η διαφορά στη δεύτερη ακούσαμε καρδούλα κ στον δεύτερο υπέρηχο όχι.Επισης τη δεύτερη φορά ήμουν ρυθμισμένη σε όλα καθώς σε όλο το διάστημα των έξι ετών έκανα παρα πολλες εξετάσεις ,μαζί με έξι μήνες αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής κ παρόλα αυτά έμεινα φυσιολογικα. Οι εξετάσεις έδειξαν θρομβοφιλια κύησης κ η αιματολογος από την 5η εβδομάδα που έμαθα ότι είμαι έγκυος μου χορηγισε innohep 0,45 κ salospir 160. Παρόλα αυτά οι αιματολογικές της 8ης εβδομάδας( δεν ήξερα ακόμη την απώλεια) έδειξαν για το δείκτη LAC SCREEN ( Lupus Coagulant Abs) τιμή 40,9 με ανώτατη εργαστηριου 41,8. Η αιματολογος με καθησύχασε ότι ήμουν καλυμμένη,κ δεν την αμφισβητώ ως προς αυτό,το ερώτημα μου είναι μήπως πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις για λύκο;επίσης τα ΑΝΑ ήταν θετικά ...

     

    Το αντιπηκτικό του λύκου δεν αξιολογείται στην περίπτωσή σας, ενώ δε σχετίζεται συνήθως με το Λύκο, παρά το όνομά του.

    Τα ΑΝΑ βρίσκονται θετικά σε 1 στους 25 υγιείς κατά τα άλλα ανθρώπους και δεν τα διερευνούμε περαιτέρω, εκτός αν υπάρχουν σχετικά συμπτώματα.

    Το γεγονός ότι η κύηση απέτυχε παρά τη χορήγηση ηπαρίνης με κάνει να αμφισβητώ ακόμα και αυτό που αναφέρετε ως "θρομβοφιλία κύησης" (ελληνικής επινόησης όρος).

    Από εκεί και πέρα δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δε χρειάζεστε άλλες εξετάσεις, γιατί αφενός δεν ξέρω ποιες εξετάσεις έχετε κάνει ήδη και αφετέρου δεν έχω κανένα άλλο στοιχείο από το ιστορικό σας, εκτός από τις αποτυχημένες κυήσεις. Αυτά ωστόσο, δε μπορούν να αναλυθούν μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή. Θα πρέπει συνεπώς να συμβουλευτείτε τους συναδέλφους που σας παρακολουθούν για ό,τι άλλο σας προβληματίζει.

    18 ώρες πρίν, Βασιλική Γ. είπε:

    Γιατρέ καλησπέρα. Μια ερώτηση..θα μπορούσε περίπτωση τρωσης μηνιγγας στην επισκληρίδειο μετά από καισαρική τομή, να οδηγήσει σε επεισόδιο εγκεφαλικής φλεβικης θρόμβωσης; 

     

    Δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται η τρώση της μήνιγγας, αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον άμεσο συσχετισμό. Και μόνη όμως η Καισαρική τομή αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, ώστε πρώτα να βλέπω εκεί το αίτιο του προβλήματος αν η γυναίκα δεν έλαβε θρομβοπροφύλαξη μετά τον τοκετό, παρά στην επιπλοκή της επισκληριδίου .


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 50 λεπτά , Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    Δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται η τρώση της μήνιγγας, αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον άμεσο συσχετισμό. Και μόνη όμως η Καισαρική τομή αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, ώστε πρώτα να βλέπω εκεί το αίτιο του προβλήματος αν η γυναίκα δεν έλαβε θρομβοπροφύλαξη μετά τον τοκετό, παρά στην επιπλοκή της επισκληριδίου .

    Ευχαριστω για την απάντηση και το χρόνο σας γιατρέ. Κάτι τελευταίο σχετικά με τη θρομβόπροφυλαξη που αναφέρετε, θεωρείτε ότι αρκούν αντιπηκτικες ενέσεις μέχρι την έξοδο από το μαιευτήριο για να «καλυφτεί» η λεχώνα;η αυτό έχει να κάνει άνα περίπτωση;και επίσης έχει σημασία αν η αντιπηκτική γίνεται στο μπράτσο αντί στην κοιλιά;μπορεί πχ να επηρεάσει τη δράση της ένεσης;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    1 hour ago, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    Το αντιπηκτικό του λύκου δεν αξιολογείται στην περίπτωσή σας, ενώ δε σχετίζεται συνήθως με το Λύκο, παρά το όνομά του.

    Τα ΑΝΑ βρίσκονται θετικά σε 1 στους 25 υγιείς κατά τα άλλα ανθρώπους και δεν τα διερευνούμε περαιτέρω, εκτός αν υπάρχουν σχετικά συμπτώματα.

    Το γεγονός ότι η κύηση απέτυχε παρά τη χορήγηση ηπαρίνης με κάνει να αμφισβητώ ακόμα και αυτό που αναφέρετε ως "θρομβοφιλία κύησης" (ελληνικής επινόησης όρος).

    Από εκεί και πέρα δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δε χρειάζεστε άλλες εξετάσεις, γιατί αφενός δεν ξέρω ποιες εξετάσεις έχετε κάνει ήδη και αφετέρου δεν έχω κανένα άλλο στοιχείο από το ιστορικό σας, εκτός από τις αποτυχημένες κυήσεις. Αυτά ωστόσο, δε μπορούν να αναλυθούν μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή. Θα πρέπει συνεπώς να συμβουλευτείτε τους συναδέλφους που σας παρακολουθούν για ό,τι άλλο σας προβληματίζει.

     

    Δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται η τρώση της μήνιγγας, αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον άμεσο συσχετισμό. Και μόνη όμως η Καισαρική τομή αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, ώστε πρώτα να βλέπω εκεί το αίτιο του προβλήματος αν η γυναίκα δεν έλαβε θρομβοπροφύλαξη μετά τον τοκετό, παρά στην επιπλοκή της επισκληριδίου .

    Σας ευχαριστώ πολύ κ . Β. Χατζηαντωνίου για την άμεση απάντηση σας :)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 12/8/2018 at 9:18 ΜΜ, Βασιλική Γ. είπε:

    Ευχαριστω για την απάντηση και το χρόνο σας γιατρέ. Κάτι τελευταίο σχετικά με τη θρομβόπροφυλαξη που αναφέρετε, θεωρείτε ότι αρκούν αντιπηκτικες ενέσεις μέχρι την έξοδο από το μαιευτήριο για να «καλυφτεί» η λεχώνα;η αυτό έχει να κάνει άνα περίπτωση;και επίσης έχει σημασία αν η αντιπηκτική γίνεται στο μπράτσο αντί στην κοιλιά;μπορεί πχ να επηρεάσει τη δράση της ένεσης;

    Η διάρκεια της θρομβοπροφύλαξης μπορεί να είναι για όσο διαρκεί η νοσηλεία, για 10 μέρες μετά τον τοκετό ή και για ολόκληρη τη λοχεία, ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου κάθε γυναίκας. Το σημείο της ένεσης δεν έχει σημασία, αρκεί η ένεση να γίνεται σωστά.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    3 ώρες πρίν, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

    Η διάρκεια της θρομβοπροφύλαξης μπορεί να είναι για όσο διαρκεί η νοσηλεία, για 10 μέρες μετά τον τοκετό ή και για ολόκληρη τη λοχεία, ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου κάθε γυναίκας. Το σημείο της ένεσης δεν έχει σημασία, αρκεί η ένεση να γίνεται σωστά.

    Ευχαριστώ γιατρέ, καλή συνέχεια!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας είμαι 5 εβδομαδων και η χοριακη έδειξε 500 είναι φυσιολογικό? 

    Έχω αποβάλει 5 φορές και μετά διαγνωστικά με θρομβοφιλια πεζει ρόλο? Έχω πολύ άγχος αν θα τα καταφέρω ο γιατρός μου φυσικά μου είπε να μην αγχώνομαι και να κάνω ξανά σε 2 μέρες επανάληψη 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    8 ώρες πρίν, Βασιαα είπε:

    Γεια σας είμαι 5 εβδομαδων και η χοριακη έδειξε 500 είναι φυσιολογικό? 

    Έχω αποβάλει 5 φορές και μετά διαγνωστικά με θρομβοφιλια πεζει ρόλο? Έχω πολύ άγχος αν θα τα καταφέρω ο γιατρός μου φυσικά μου είπε να μην αγχώνομαι και να κάνω ξανά σε 2 μέρες επανάληψη 

     

    To 500 στις 5 εβδομάδες δεν είναι παθολογικό, το σημαντικό είναι να διπλασιαστεί σε 2 μέρες- άρα συμφωνώ με το γιατρό σας για την επανάληψη.

    Σχετικά με το ιστορικό σας, οπωσδήποτε 5 αποβολές είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και χρειάζεται διερεύνηση, μεταξύ άλλων και για τη θρομβοφιλία που μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά μπορεί και όχι.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    On 15/8/2018 at 7:59 ΠΜ, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    To 500 στις 5 εβδομάδες δεν είναι παθολογικό, το σημαντικό είναι να διπλασιαστεί σε 2 μέρες- άρα συμφωνώ με το γιατρό σας για την επανάληψη.

    Σχετικά με το ιστορικό σας, οπωσδήποτε 5 αποβολές είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και χρειάζεται διερεύνηση, μεταξύ άλλων και για τη θρομβοφιλία που μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά μπορεί και όχι.

    Έκανα ξανά σήμερα και ειναι στα 1055 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 15/8/2018 at 7:59 ΠΜ, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    To 500 στις 5 εβδομάδες δεν είναι παθολογικό, το σημαντικό είναι να διπλασιαστεί σε 2 μέρες- άρα συμφωνώ με το γιατρό σας για την επανάληψη.

    Σχετικά με το ιστορικό σας, οπωσδήποτε 5 αποβολές είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και χρειάζεται διερεύνηση, μεταξύ άλλων και για τη θρομβοφιλία που μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά μπορεί και όχι.

    Έκανα χτες ξανά β χοριακη και ειναι στα 1055 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ μου καλο μεσημέρι. Τον Φεβρουάριο 2017 είχα μία αποβολή στις 5 βδομάδες, τον Απρίλιο 2017 μία  εξωμήτρια  εγκυμοσύνη στην αρριστερή σαλπιγγα η οποία  μετά απο 2 ενέσεις methotrexate  ( για να αποφύγω την επέμβαση) απολούθησε επέμβαση χωρίς αφαίρεση της αριστερής σάπλιγγας. Έχω κάνει σαλπιγγογραφία περίπου  από 8 μήνες μετά την επέμβαση  εδειξε ότι είναι εντελως κλειστή η σάλπιγγα. Ακολοθησαν δύο συνεχόμενους μήνες εγκυμοσύνη η οποία η χωριακή τους ήταν 11 μονάδες. Μετά από 2 μήνες προχωρήσαμε σε σπερματέγχυση χωρις επιτυχία και αποφάσισα να αλλάξω γυναικολόγο. Ο νέος μου γυναικολόγος μου ζήτησε εξετάσεις για θρομβοφιλία η οποία έδειξε  σύνθετη ετεροζυγωτία C677T/A1298C  ετερόζυγο στο b- fibrinogen -455 G και ετεροζυγο Factor V R2. Επίσης εγιναν αναλύσεις HLA DQA1 με αποτέλεσμα 03:01, 05:05 και Natural Killer Cells που ειναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα.   Πιστευεται ότι υπάρχει πρόβλημα με θρομβοφιλία και υπάρχουν οι συνεχόμενες αποβολές;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

     

    On 24/8/2018 at 1:53 ΜΜ, Axxx είπε:

    Γιατρέ μου καλο μεσημέρι. Τον Φεβρουάριο 2017 είχα μία αποβολή στις 5 βδομάδες, τον Απρίλιο 2017 μία  εξωμήτρια  εγκυμοσύνη στην αρριστερή σαλπιγγα η οποία  μετά απο 2 ενέσεις methotrexate  ( για να αποφύγω την επέμβαση) απολούθησε επέμβαση χωρίς αφαίρεση της αριστερής σάπλιγγας. Έχω κάνει σαλπιγγογραφία περίπου  από 8 μήνες μετά την επέμβαση  εδειξε ότι είναι εντελως κλειστή η σάλπιγγα. Ακολοθησαν δύο συνεχόμενους μήνες εγκυμοσύνη η οποία η χωριακή τους ήταν 11 μονάδες. Μετά από 2 μήνες προχωρήσαμε σε σπερματέγχυση χωρις επιτυχία και αποφάσισα να αλλάξω γυναικολόγο. Ο νέος μου γυναικολόγος μου ζήτησε εξετάσεις για θρομβοφιλία η οποία έδειξε  σύνθετη ετεροζυγωτία C677T/A1298C  ετερόζυγο στο b- fibrinogen -455 G και ετεροζυγο Factor V R2. Επίσης εγιναν αναλύσεις HLA DQA1 με αποτέλεσμα 03:01, 05:05 και Natural Killer Cells που ειναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα.   Πιστευεται ότι υπάρχει πρόβλημα με θρομβοφιλία και υπάρχουν οι συνεχόμενες αποβολές;

    Γενικά μιλώντας 3 αποβολές 1ου τριμήνου χρήζουν διερεύνησης και η ετεροζυγωτία του FV-Leiden αποτελεί παράγοντα που θα μπορούσε να σχετίζεται με αυτές.

     

    Ειδικότερα στη δική σας περίπτωση, όμως, με τα χαρακτηριστικά των κυήσεων που περιγράφετε δεν πιστεύω ότι τα δύο σχετίζονται. Εννοώ ότι ακόμα κι αν πάρετε ενέσεις ηπαρίνης υπάρχει και πάλι πιθανότητα να αποβάλλετε. Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα σε καμία περίπτωση από την οθόνη ενός υπολογιστή, αλλά δε θα ήταν λάθος να κάνετε τις ενέσεις, έστω και προληπτικά- για την περίπτωση να σχετίζονται. Καλό θα ήταν πάντως να ψάξετε ΟΛΑ τα άλλα αίτια που θα μπορούσαν να σχετίζονται, ώστε να αποφύγετε τη δυσάρεστη κατάσταση να αποβάλλετε ενώ κάνετε ενέσεις, κάτι που θα σας δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση. Το πιθανότερο αίτιο για το ιστορικό σας, πάντως, είναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου, που εξηγούν πολύ καλύτερα το ιστορικό σας, σε σχέση με την ετεροζυγωτία του Leiden.

     

    Οι υπόλοιποι παράγοντες που αναφέρετε δε σχετίζονται με επιπλοκές κύησης και δεν τους αξιολογώ- για αυτό και δεν αναφέρομαι σε αυτούς.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε καλησπερα!το 2016 ειχα μια πετυχημένη εγκυμοσυνη χωρις κανενα πρόβλημα το 2018 ειχα 2 αποβολες στις 20 βδομαδες και οι 2 ρηξη υμενων και μετα πονοι κανονικη διαδικασια χωρις να εχει θεμα ο τράχηλος(αξαλειψη η να εχει ανοιξει) στην βιοψια εμβρύου που καναμε την 1η φορα μας ειπαν για λοιμωξη και οτι δεν βρεθηκε καποια ανωμαλια στο εμβρυο..εσεις τι εξετάσεις μου προτεινεται να κανω για να αποκλεισω ολες τις πιθανες αιτιες;Ευχαριστώ πολυ!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    4 ώρες πρίν, eleftheria2610 είπε:

    Γιατρε καλησπερα!το 2016 ειχα μια πετυχημένη εγκυμοσυνη χωρις κανενα πρόβλημα το 2018 ειχα 2 αποβολες στις 20 βδομαδες και οι 2 ρηξη υμενων και μετα πονοι κανονικη διαδικασια χωρις να εχει θεμα ο τράχηλος(αξαλειψη η να εχει ανοιξει) στην βιοψια εμβρύου που καναμε την 1η φορα μας ειπαν για λοιμωξη και οτι δεν βρεθηκε καποια ανωμαλια στο εμβρυο..εσεις τι εξετάσεις μου προτεινεται να κανω για να αποκλεισω ολες τις πιθανες αιτιες;Ευχαριστώ πολυ!

     

    Οι αιτίες για μια αποβολή (ακόμα δε περισσότερο για 2 αποβολές) στις 20 εβδομάδες μπορεί να είναι πολλές. Στη δική σας περίπτωση η πρόωρη ρήξη υμένων αποτελεί αιτία από μόνη της και οφείλεται και αυτή με τη σειρά της σε άλλα αίτια, συχνότερα εκ των οποίων οι λοιμώξεις και οι τραυματισμοί, αλλά όχι η θρομβοφιλία που δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση την εν λόγω επιπλοκή.

    Θα συνιστούσα, συνεπώς, να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας για τους λόγους που μια τυχαία και όχι σπάνια επιπλοκή σε εσάς υποτροπίασε και σας κόστισε μια δεύτερη αποτυχία. Για να είμαι ειλικρινής, δε γνωρίζω όλα τα αίτια για την πρόωρη ρήξη υμένων, διότι δεν είμαι γυναικολόγος και όπως προείπα δεν υπάρχει αιματολογικό αίτιο που να σχετίζεται με αυτήν.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    2 ώρες πρίν, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    Οι αιτίες για μια αποβολή (ακόμα δε περισσότερο για 2 αποβολές) στις 20 εβδομάδες μπορεί να είναι πολλές. Στη δική σας περίπτωση η πρόωρη ρήξη υμένων αποτελεί αιτία από μόνη της και οφείλεται και αυτή με τη σειρά της σε άλλα αίτια, συχνότερα εκ των οποίων οι λοιμώξεις και οι τραυματισμοί, αλλά όχι η θρομβοφιλία που δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση την εν λόγω επιπλοκή.

    Θα συνιστούσα, συνεπώς, να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας για τους λόγους που μια τυχαία και όχι σπάνια επιπλοκή σε εσάς υποτροπίασε και σας κόστισε μια δεύτερη αποτυχία. Για να είμαι ειλικρινής, δε γνωρίζω όλα τα αίτια για την πρόωρη ρήξη υμένων, διότι δεν είμαι γυναικολόγος και όπως προείπα δεν υπάρχει αιματολογικό αίτιο που να σχετίζεται με αυτήν.

    Ευχαριστώ πολυ!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα, κύριε Χατζηαντωνίου.

    Χτες έκανα διακοπή κύησης στις 15 εβδομάδες, λόγω ομοζυγιας του εμβρύου σε Μεσογειακή αναιμία. 

     

    Οι γιατροί μου συνιστούν, για ψυχολογικούς λόγους, να δοκιμάσω εξωσωματική κατευθείαν. Εγώ ωστόσο είμαι 30 χρ. Χωρίς προβλήματα γονιμότητας, αποβολές ή κάποιον άλλο παθολογικό λόγο.

    Θα ήθελα να μου απαντήσετε λοιπόν, αν είναι εφικτό, κατά πόσο έχει καταγραφεί στατιστικά να συμβούν δύο απανωτές εγκυμοσύνες με ΜΑ (το 25% σε κάθε μία το γνωρίζω).

     

     Και κάτι  ακόμα, αναμένω αποτέλεσματα εξετάσεων για Κυστική ίνωση, μια και αυτό το έμβρυο ήταν ετεροζυγος φορέας. Αν βρεθώ εγώ φορέας της ΔF508 κι ο σύζυγος φορέας κάποιας άλλης μετάλλαξης, το παιδί θα νοσεί ή θα είναι απλώς φορέας; 

    Θεωρείτε κι εσείς ότι η εξωσωματική είναι μονόδρομος από άποψη πιθανοτήτων βάσει mendel? 

    Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    11 ώρες πρίν, konstantinaVE είπε:

    Καλημέρα, κύριε Χατζηαντωνίου.

    Χτες έκανα διακοπή κύησης στις 15 εβδομάδες, λόγω ομοζυγιας του εμβρύου σε Μεσογειακή αναιμία. 

     

    Οι γιατροί μου συνιστούν, για ψυχολογικούς λόγους, να δοκιμάσω εξωσωματική κατευθείαν. Εγώ ωστόσο είμαι 30 χρ. Χωρίς προβλήματα γονιμότητας, αποβολές ή κάποιον άλλο παθολογικό λόγο.

    Θα ήθελα να μου απαντήσετε λοιπόν, αν είναι εφικτό, κατά πόσο έχει καταγραφεί στατιστικά να συμβούν δύο απανωτές εγκυμοσύνες με ΜΑ (το 25% σε κάθε μία το γνωρίζω).

     

     Και κάτι  ακόμα, αναμένω αποτέλεσματα εξετάσεων για Κυστική ίνωση, μια και αυτό το έμβρυο ήταν ετεροζυγος φορέας. Αν βρεθώ εγώ φορέας της ΔF508 κι ο σύζυγος φορέας κάποιας άλλης μετάλλαξης, το παιδί θα νοσεί ή θα είναι απλώς φορέας; 

    Θεωρείτε κι εσείς ότι η εξωσωματική είναι μονόδρομος από άποψη πιθανοτήτων βάσει mendel? 

    Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

     

    Για τη Μεσογειακή αναιμία, όπως σωστά λέτε, η πιθανότητα είναι 25% σε ΚΑΘΕ κύηση. Το πόσες φορές θα πετύχει μια γυναίκα το κακό 25% είναι καθαρά θέμα τύχης (ή καλύτερα ατυχίας). Το "1 στις 4" δε σημαίνει ότι αφού το περάσατε οι επόμενες 3 είναι σίγουρα επιτυχείς, γιατί κάθε κύηση έχει 25% αποτυχίας. Από εκεί και πέρα, αν εστιάσει κανείς στο 75% επιτυχία, τα ποσοστά είναι με το μέρος σας και θεωρώ μάλλον υπερβολικό το "πάμε κατευθείαν σε εξωσωματική". Δεν υπάρχει όμως απόλυτη αλήθεια σε μια τέτοια ερώτηση: όλα είναι θέμα οπτικής, προτιμήσεων, ηθικής, συνυπολογίζοντας πράγματι και το ψυχολογικό κόστος από τις αποτυχημένες κυήσεις, αλλά και το οικονομικό κόστος της εξωσωματικής . Η επιλογή είναι δική σας.

    Για την κυστική ίνωση δυστυχώς δε μπορώ να σας βοηθήσω. Είναι ένα νόσημα πολύ έξω από την ειδικότητά μου και δε γνωρίζω τη σημασία των μεταλλάξεων, ούτε και το κλινικό αποτέλεσμα του συνδυασμού τους. Θα πρέπει να ρωτήσετε είτε το γυναικολόγο σας, είτε κάποιον παιδίατρο ή πνευμονολόγο.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλησπέρα,

    Θα ήθελα να κάνω εξετάσεις θρομβοφιλιας στο δημόσιο νοσοκομείο! Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα