Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    Τα ΝΚ σηκώνουν πολλή συζήτηση. Όσον αφορά το Αντιφωσφολιπιδικό, είναι μέρος της θρομβοφιλίας. Αν δεν το έχετε ψάξει, δημιουργούνται απορίες σχετικά με το τι εννοείτε ότι κάνατε τον έλεγχο θρομβοφιλίας και δεν έδειξε τίποτα.

    Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν, εφόσον προβληματίζεστε, να σας δει ένας αιματολόγος από κοντά, να δει τι εξετάσεις έχετε κάνει, να ζητήσει ορισμένες που ίσως δεν έχετε κάνει και -αφού σας εξηγήσει τα υπέρ και τα κατά- να κάνετε και άλλες (όπως τα ΝΚ που λέτε), αν το κρίνετε σκόπιμο (κατά την άποψή μου δε χρειάζεται να κάνετε αυτήν την εξέταση με το ιστορικό σας).

     

    Καλησπέρα γιατρέ και σας ευχαριστώ. Να σας διευκρινίσω ότι το μόνο που μου είχαν υπογραμμίσει στις εξετάσεις θρομβοφιλιας ήταν ότι είμαι ετεροζυγος στο MTHFR. Μήπως για αυτό θα χρειαστεί ενέσεις σε επόμενη κύηση??

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλησπέρα γιατρέ! Είχα έναν πρόωρο τοκετο στην 28η εβδομάδα λόγω προωρων συσπασεων και αποκολλησης πλακουντα. Ο γυναικολογος μου είπε ότι σε επόμενη εγκυμοσύνη θα πρέπει να παιρνω προγεστερονη και ηπαρινη. Είχα σκοπό να κάνω ελεγχο για θρομβοφιλια αλλά μου είπε ότι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πάρω ηπαρινη. Θα πρέπει να επισκεφτω κ κάποιο αιματολογο?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Kαλησπέρα,

    έχω κλείσει ραντεβού σε καρδιολόγο. Είναι η σωστή ειδικότητα στην οποία πρέπει να απευθύνθώ?

     

    .

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 19/3/2017 at 0:03 ΠΜ, stefo είπε:

    Καλησπέρα γιατρέ! Είχα έναν πρόωρο τοκετο στην 28η εβδομάδα λόγω προωρων συσπασεων και αποκολλησης πλακουντα. Ο γυναικολογος μου είπε ότι σε επόμενη εγκυμοσύνη θα πρέπει να παιρνω προγεστερονη και ηπαρινη. Είχα σκοπό να κάνω ελεγχο για θρομβοφιλια αλλά μου είπε ότι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πάρω ηπαρινη. Θα πρέπει να επισκεφτω κ κάποιο αιματολογο?

    Ναι, χρειάζεστε οπωσδήποτε έλεγχο θρομβοφιλίας από αξιόπιστο εργαστήριο, κυρίως για τον αποκλεισμό Αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου (που τα περισσότερα εργαστήρια δεν το ψάχνουν σωστά), διότι μπορεί να μη χρειάζεστε ηπαρίνη (αν ο έλεγχος είναι αρνητικός) ή να χρειάζεστε ΚΑΙ ασπιρίνη (αν το αντιφωσφολιπιδικό βγει θετικό). Καλό είναι, άρα, να απευθυνθείτε σε κάποιον αιματολόγο, που είναι ειδικότερος από το γυναικολόγο σε αυτά τα θέματα.

    Συγγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην απάντηση- με την αναβάθμιση του φόρουμ είχα μεγάλο πρόβλημα και δε μου έφτασαν ποτέ οι ενημερώσεις!

    On 7/5/2017 at 0:38 ΜΜ, nanouk87 είπε:

    Kαλησπέρα,

    έχω κλείσει ραντεβού σε καρδιολόγο. Είναι η σωστή ειδικότητα στην οποία πρέπει να απευθύνθώ?

     

    .

    Δεν ξέρω τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε για να σας πω αν ο καρδιολόγος είναι κατάλληλος. Δώστε μου περισσότερες πληροφορίες αν θέλετε.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα,

    Παρουσιάζω έντονο λαχάνιασμα και ταχυκαρδία κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ακόμα και με λίγο περπάτημα.  

    Μου απαντήσατε για πιθανότητα πνευμονικής εμβολής.

    Έχω κλείσει ραντεβού σε καρδιολόγο και ήθελα να μάθω αν είναι η κατάλληλη ειδικότητα.

    Ευχαριστώ πολυ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    On 9/5/2017 at 10:38 ΠΜ, nanouk87 είπε:

    Καλημέρα,

    Παρουσιάζω έντονο λαχάνιασμα και ταχυκαρδία κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ακόμα και με λίγο περπάτημα.  

    Μου απαντήσατε για πιθανότητα πνευμονικής εμβολής.

    Έχω κλείσει ραντεβού σε καρδιολόγο και ήθελα να μάθω αν είναι η κατάλληλη ειδικότητα.

    Ευχαριστώ πολυ.

    Νομίζω ότι ο πρώτος στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε και μάλιστα άμεσα είναι ο γυναικολόγος σας και αν εκείνος το κρίνει σκόπιμο να σας παραπέμψει σε εξειδικευμένο αιματολόγο ή πνευμονολόγο. Η πνευμονική εμβολή είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση- μην αφήνετε τις μέρες να περνάνε. Από την άλλη, αν μετά από τόσες μέρες δεν έχετε παρουσιάσει επιδείνωση των συμπτωμάτων, η πιθανότητα πνευμονικής εμβολής είναι σχετικά μικρή (αλλά όχι απίθανη).

    • Μου αρέσει 1

    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    κ.Χατζηαντωνίου @Βασίλειος Χατζηαντωνίου καλησπέρα σας ,

     

    Θα  'ηθελα τη συμβουλή σας στο εξής θέμα:

    Αρχές Ιουνίου είχα την 2η παλλίνδρομη κύηση , μέσα σε 2 χρόνια. Παιδάκι δεν έχω ακόμα.

    Η πρώτη παλλίνδρομη θεωρήθηκε τυχαία , και το μόνο που έκανα ήταν εξετάσεις θρομβοφυλίας , όπου έδειξαν ότι υπάρχει κάποιο θέμα.

    Ετσι στην 2η εγκυμοσύνη ξεκίνησα ενέσεις (innohep 3500 αν θυμάμαι καλά). Δυστυχώς όμως  ,το έχασα και το 2ο. Ο γιατρός μου είπε ότι το έμβρυο θα σταλεί για βιοψία  , να δούμε την αιτία της 2ης παλλίνδρομης. Το μόνο που είδε οπτικά ωστόσο ήταν ένας θρόμβος στον ομφάλιο λώρο. Αυτή ίσως να είναι η πιθανή αιτία. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να έχουμε θέμα με τα χρωμοσώματα. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής:

     

    Αφού έκανα καθημερινά ενέσεις , από την 5η εβδομάδα , γιατί δημιουργήθηκε θρόμβος??

    Αν υπάρχει θέμα με τα χρωμοσώματα  ,ποια διαδικασία ακολουθώ  για να ξαναμείνω έγκυος??

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αυτά δε μπορώ να σας τα απαντήσω εύκολα από εδώ. Δε μπορώ να ξέρω καταρχάς αν "το θέμα" της θρομβοφιλίας ήταν επαρκώς σημαντικό για να χρειάζεστε τις ενέσεις ή αν αυτές έγιναν καθ' υπερβολήν και μόνο προληπτικά. Επιπλέον, η δόση των ενέσεων είναι μάλλον χαμηλή, οπότε δε μπορώ να ξέρω αν αυτή είναι κατάλληλη για εσάς ή ήταν ανεπαρκής. Για όλα αυτά τα ζητήματα - αλλά και για να ληφθεί το πλήρες ιστορικό που είναι απαραίτητο- θα πρέπει να δείτε κάποιον αιματολόγο από κοντά.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Με Χατζηαντωνίου θα ήθελα κι εγώ με τη σειρα μου τη βοήθεια σας. Έχω ενα μπέμπη τεσσάρων μηνών και σε εξετάσεις αίματος για διερεύνηση ύπαρξης αλλεργιας βρήκαμε υψηλα αιμοπετάλια και αυξημένα λεμφοκύτταρα (70%) και οριακα αυξημενα ηωσινοφιλα. Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι φυσιολογικές. Μήπως θα μπορουσατε να με διαφωτισετε με τις πιθανές αιτίες; σας ευχαριστώ πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπερα γιατρε!εκανα και εγω εξετασεις θρομβοφιλιας λογω αποβολης στην 6 εβδομαδα καθως ειχε και η αδελφη μου μια ανεμβρυηκη κυηση και ειχε κανει και εκεινη εξετασεις και ειχε βγει και εκεινη θετικη και σε καποιες μεταλλαξεις, ετσι μετα και απο την δικη μου αποβολη αφου ειχε και η αδελφη μου εκανα και εγω...βγηκα και εγω θετικη σε καποιες μεταλλαξεις...η αδελφη μου και εγω βηκαμε θετικες στις ιδιες μεταλλαξεις εκτος απο μια...λογω αυτης της μιας μεταλλαξης η αδελφη μου εκανε ενεσεις ηπαρινης σε ολη την διαρκεια την δευτερης εγκυμοσυνης , και μετα απο καιρο που τις ειδε ενας αγγειολογος της ειπε οτι τσαμπα τις εκανε...εγω την μεταλλαξη λογω της οποιας η αδελφη μου εκανε τις ενεσεις ηπαρινης βγηκε φυσιολογικη...το προβλημα μου ειναι οτι δεν ζω Αθηνα!!το λεω αυτο γιατι εχω παει σε οποιον αιματολογο εχω βρει και κανεις δεν ξερει τι πρεπει να κανω!!με στελνουν απο εδω και απο εκει και που λενε να παω αθηνα!εγω λογω οικονομικων δεν μπορω να ανεβω αθηνα μονο και μονο γαι να τις "δει" καποιος απο την στιγμη που τα αποτελεσμετα τα εχω στα χεργια μου και αναρωτιεμαι τι θα πρεπει να κανω και σε περιπτωση εγκυμοσυνης??να ανεβαινω καθε μηνα αθηνα μεχρι να γεννησω??ειναι δυνατον???το ταξιδι ειναι μεγαλο και ακριβο καθως ζω σε νησι...τωρα εχω κλεισει και ραντεβου και με γυναικολογο στο νοσοκομειο να τις δει αφου κανενας αιματολογος δεν καταφερε να με βοηθησει..δεν θελω να επιβαρυνω μια δευτερη εγκυμοσυνη με τοσες ενεσεις εφοσον δεν χρειαζονται!!απο ολο αυτο το ψαξιμο που εχω κανει  χωρις σε καμια περιπτωση να εχω γνωσεις ,με τις σημειωσεις που ειχα πανω στα αποτελεσματα απο το διαγνωστικο κεντρο της αθηνας με τις επεξηγησεις που ειχε στο πισω μερος καθως και το διαβασμα που εχω κανει εγω προσοπικα δεν πιστευω οτι εχω κατι για το οποιο θα επρεπε να κανω ενεσεις..εσας ποια ειναι η αποψη σας?πως θα πρεπει να κινηθω  απο εδω και περα???ειναι δυνατον ενα νοσοκομειο να αρνειται σε εναν ασφαλεισμενο ιατρικες υπηρεσιες??να σημειωσω οτι εξωτερικοι αιματολογοι δεν υπαρχουν!!και για τα πρακτικα απο τη Ροδο ειμαι..δεν πιστευω οτι το μεγεθος του νησιου αν σκεφτουμε οτι εξυπηρετει και τα αλλα νησια δικαιολογουν τετοια αγνοια ως προς το θεμα...εχω βρεθει σε τελμα!!!οποιαδηποτε συμβουλη σας θα ηταν πολυτιμη!ευχαριστω εκ των προτερων!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    On 16/7/2017 at 0:49 ΜΜ, SuperMario είπε:

    Με Χατζηαντωνίου θα ήθελα κι εγώ με τη σειρα μου τη βοήθεια σας. Έχω ενα μπέμπη τεσσάρων μηνών και σε εξετάσεις αίματος για διερεύνηση ύπαρξης αλλεργιας βρήκαμε υψηλα αιμοπετάλια και αυξημένα λεμφοκύτταρα (70%) και οριακα αυξημενα ηωσινοφιλα. Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι φυσιολογικές. Μήπως θα μπορουσατε να με διαφωτισετε με τις πιθανές αιτίες; σας ευχαριστώ πολυ

     

    Οι τιμές αναφοράς στις γενικές αίματος (αιματοκρίτης, λευκά, λευκοκυτταρικός τύπος, αιμοπετάλια) αφορούν ενήλικες. Οι παράμετροι στα παιδιά -και ακόμα περισσότερο στα νεογνά- είναι σημαντικά διαφορετικές και από όσα γράφετε δε βλέπω κάτι ανησυχητικό. Αν το παιδί είναι κατά τα άλλα καλά στην υγεία του και ο παιδίατρος δεν προβληματίζεται, αγνοήστε τις παραμέτρους της γενικής αίματος.

    Για την ελάχιστη πιθανότητα που ο παιδίατρος ανησυχεί για κάτι και θεωρεί ότι αυτό σχετίζεται με τα ευρήματα της γενικής αίματος, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε παιδο-αιματολόγο, που από όσο γνωρίζω υπάρχει μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 4 λεπτά , Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    Οι τιμές αναφοράς στις γενικές αίματος (αιματοκρίτης, λευκά, λευκοκυτταρικός τύπος, αιμοπετάλια) αφορούν ενήλικες. Οι παράμετροι στα παιδιά -και ακόμα περισσότερο στα νεογνά- είναι σημαντικά διαφορετικές και από όσα γράφετε δε βλέπω κάτι ανησυχητικό. Αν το παιδί είναι κατά τα άλλα καλά στην υγεία του και ο παιδίατρος δεν προβληματίζεται, αγνοήστε τις παραμέτρους της γενικής αίματος.

    Για την ελάχιστη πιθανότητα που ο παιδίατρος ανησυχεί για κάτι και θεωρεί ότι αυτό σχετίζεται με τα ευρήματα της γενικής αίματος, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε παιδο-αιματολόγο, που από όσο γνωρίζω υπάρχει μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων.

    Σας ευχαριστώ πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας! 

     

    Θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας. Είμαι έγκυος για δεύτερη φορά στην 17η εβδομάδα. Η πρώτη εγκυμοσύνη (πριν από 2 χρόνια) παλλινδρόμησε την 9η εβδομάδα ... Από την αρχή της εγκυμοσύνης είχα καφέ εκκρίσεις και στην 7 η εβδομάδα είδα αίμα κόκκινο. Ο γιατρός μου έως και λίγο πριν την παλλινδρόμηση δεν μου είχε συστήσει να κάνω εξετάσεις επειδή ήταν αρκετά νωρίς... Για μία εβδομάδα (πριν να διαπιστώσουμε την παλλινδρόμιση) είχα συσπάσεις και αίμα.  Έπαιρνα utrogestan.αλλά δεν είχε γίνει υπερηχογραφικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η παλλινδρόμηση, και  όταν έγινε υπέρηχος διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο είχε σταματήσει την ανάπτυξη μία εβδομάδα πριν, όταν δλδ ξεκίνησαν και οι συσπάσεις και οι συστηματικές αιμορραγίες... Όταν έκανα εξετάσεις και πήγα να τις δείξω στον γυναικολόγο που με παρακολουθούσε η κύηση είχε παλλινδρομήσει... Και τότε μάθαμε και ότι η ομάδα αίματός μου ήταν 0 ρέζους αρνητικό.... Δεν θα σταθώ στις παραλείψεις που θεωρώ ότι έγιναν από τον γυναικολόγο... Πάντως σίγουρα μα τόσες αιμορραγίες δεν έγινε εγκαίρως η ένεση... Πόσο πιθανό είναι να είχα αναπτύξει αντισώματα αν το έμβρυο είχε θετικό ρέζους?

     

    Θέλω  να μάθω πόσο πιθανό είναι  η παλλινδρόμιση να οφειλόταν σε ευαισθητοποίηση ρέζους λόγω των αιμοραγιών. Γενικά είναι πιθανή αιτία παλλινδρόμισης? Να σημειώσω ότι το έμβρυο στάλθηκε για βιοψία αλλά δεν μάθαμε ποτέ την ομάδα αίματος καθώς ο γυναικόλογος δεν το ζήτησε... Ούτε έγινε εξέταση έμμεση coombs σε εμένα , αλλά μου έκαναν την ένεση μετά την απόξεση...

     

    Αν είχα ευαισθητοποιηθεί λόγω των αιμορραγιών δεν θα υπάρχει πρόβλημα και στην τωρινή εγκυμοσύνη, ακόμα και αν έχω κάνει την ένεση? Κάνω έμμεση coombs κάθε μήνα και έως τώρα βγαίνει αρνητική... Απλά με ανησυχεί πάρα πολύ αν έχω ήδη ευαισθητοποιηθεί........ 

     

    Ευχαριστώ εκ τω ν προτέρων για τον χρόνο σας.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 17/8/2017 at 5:30 ΜΜ, emmybasketaki είπε:

    Καλησπέρα σας! 

     

    Θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας. Είμαι έγκυος για δεύτερη φορά στην 17η εβδομάδα. Η πρώτη εγκυμοσύνη (πριν από 2 χρόνια) παλλινδρόμησε την 9η εβδομάδα ... Από την αρχή της εγκυμοσύνης είχα καφέ εκκρίσεις και στην 7 η εβδομάδα είδα αίμα κόκκινο. Ο γιατρός μου έως και λίγο πριν την παλλινδρόμηση δεν μου είχε συστήσει να κάνω εξετάσεις επειδή ήταν αρκετά νωρίς... Για μία εβδομάδα (πριν να διαπιστώσουμε την παλλινδρόμιση) είχα συσπάσεις και αίμα.  Έπαιρνα utrogestan.αλλά δεν είχε γίνει υπερηχογραφικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η παλλινδρόμηση, και  όταν έγινε υπέρηχος διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο είχε σταματήσει την ανάπτυξη μία εβδομάδα πριν, όταν δλδ ξεκίνησαν και οι συσπάσεις και οι συστηματικές αιμορραγίες... Όταν έκανα εξετάσεις και πήγα να τις δείξω στον γυναικολόγο που με παρακολουθούσε η κύηση είχε παλλινδρομήσει... Και τότε μάθαμε και ότι η ομάδα αίματός μου ήταν 0 ρέζους αρνητικό.... Δεν θα σταθώ στις παραλείψεις που θεωρώ ότι έγιναν από τον γυναικολόγο... Πάντως σίγουρα μα τόσες αιμορραγίες δεν έγινε εγκαίρως η ένεση... Πόσο πιθανό είναι να είχα αναπτύξει αντισώματα αν το έμβρυο είχε θετικό ρέζους?

     

    Θέλω  να μάθω πόσο πιθανό είναι  η παλλινδρόμιση να οφειλόταν σε ευαισθητοποίηση ρέζους λόγω των αιμοραγιών. Γενικά είναι πιθανή αιτία παλλινδρόμισης? Να σημειώσω ότι το έμβρυο στάλθηκε για βιοψία αλλά δεν μάθαμε ποτέ την ομάδα αίματος καθώς ο γυναικόλογος δεν το ζήτησε... Ούτε έγινε εξέταση έμμεση coombs σε εμένα , αλλά μου έκαναν την ένεση μετά την απόξεση...

     

    Αν είχα ευαισθητοποιηθεί λόγω των αιμορραγιών δεν θα υπάρχει πρόβλημα και στην τωρινή εγκυμοσύνη, ακόμα και αν έχω κάνει την ένεση? Κάνω έμμεση coombs κάθε μήνα και έως τώρα βγαίνει αρνητική... Απλά με ανησυχεί πάρα πολύ αν έχω ήδη ευαισθητοποιηθεί........ 

     

    Ευχαριστώ εκ τω ν προτέρων για τον χρόνο σας.

     

    Αν είχατε ευαισθητοποιηθεί, η Coombs θα ήταν οπωσδήποτε θετική στην τρέχουσα κύηση. Άρα -ευτυχώς- δεν ευαισθητοποιηθήκατε τότε και όλα τα υπόλοιπα που ρωτάτε δε χρειάζεται να σας προβληματίζουν.

    Συνεχίστε με θετική σκέψη και χωρίς άγχος την κύησή σας. Και φυσικά κάντε τις ενέσεις για το Ρέζους (Anti-D σφαιρίνες, κοινά Rhophilac ή άλλα αντίστοιχα σκευάσματα) στη σωστή στιγμή, σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου σας (συνήθως στις 28 εβδομάδες, αν δεν έχει προηγηθεί κάτι άλλο).

    Να σημειώσω, επίσης, ότι αφού η έμμεση Coombs είναι αρνητική, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε επαναλαμβάνοντας την εξέταση κάθε μήνα. Μια επανάληψη στις 28 εβδομάδες (πριν την ένεση φυσικά) αρκεί. Μετά θα γίνει θετική με την ένεση και δεν έχει νόημα να την επαναλάβετε.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 21/8/2017 at 8:53 ΜΜ, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

     

    Αν είχατε ευαισθητοποιηθεί, η Coombs θα ήταν οπωσδήποτε θετική στην τρέχουσα κύηση. Άρα -ευτυχώς- δεν ευαισθητοποιηθήκατε τότε και όλα τα υπόλοιπα που ρωτάτε δε χρειάζεται να σας προβληματίζουν.

    Συνεχίστε με θετική σκέψη και χωρίς άγχος την κύησή σας. Και φυσικά κάντε τις ενέσεις για το Ρέζους (Anti-D σφαιρίνες, κοινά Rhophilac ή άλλα αντίστοιχα σκευάσματα) στη σωστή στιγμή, σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου σας (συνήθως στις 28 εβδομάδες, αν δεν έχει προηγηθεί κάτι άλλο).

    Να σημειώσω, επίσης, ότι αφού η έμμεση Coombs είναι αρνητική, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείστε επαναλαμβάνοντας την εξέταση κάθε μήνα. Μια επανάληψη στις 28 εβδομάδες (πριν την ένεση φυσικά) αρκεί. Μετά θα γίνει θετική με την ένεση και δεν έχει νόημα να την επαναλάβετε.

     

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! 

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Κύριε Χατζηαντωνιου εν συντομία να αναφέρω την περίπτωση μου.Πριν 1,5 χρόνο πρώτη κυηση παλινδρομησε στην 8η εβδομάδα, το κατάλαβα στην 10η στον υπερηχο,εξαρχής το εμβρυο ηταν πίσω στην ανάπτυξη παρόλο που ακούσαμε καρδια.Έγινε αποξεση και έκανα κάποιες εξετάσεις θρομβοφιλιας, όλα οκ (σε όχι πολύ αξιόπιστο κέντρο ομως).Δεύτερη εγκυμοσυνη αρχές του χρόνου, αναγκαστηκαμε να διακοψουμε μετά τη β επιπεδου τον Ιουλιο φάνηκε βαρια υδροκεφαλια ,με αμνιοπαρακεντηση πεντακάθαρη, και μια ιστολογικη που δεν έδειξε κάτι χρωμοσωμικο.Εγώ τον 5ο μήνα είχα πολύ έντονα σκαμπανεβασματα στην πιεση, της ταξεως απο 9 η μεγαλη να πεφτει 6 και λιγο μετα 12 ,και  λιποθυμικες τάσεις.Είμαστε 0 αρνητικό κι εγώ και ο σύζυγος. Να επαναλάβω εξετάσεις θρομβοφιλιας?Υπάρχει περίπτωση η διαταση κοιλιων εγκεφαλου που εξελίχθηκε σε υδροκεφαλο να οφείλεται σε θρομβωσεις?

    Ευχαριστώ εκ των προτερων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κε Χατζηαντωνιου καλησπερα, σε αυτο το κυκλο θα κανω εμβρυομεταφορα κατεψυγμενων βλαστοκυστεων. Εχω αλλεργια στην ασπιρινη κ ετσι δε θα παρω προληπτικα salospir οπως χορηγείται συνηθως. Εχω κανει εξετασεις θρομβοφιλιας και αυτοανοσων κ ειναι ολα φυσιολογικα. Εχω διαβασει ομως οτι υπαρχουν καποιοι τυποι θρομβοφιλιας που ανιχνευονται μονο στην εγκυμοσυνη.... Ο γιατρος μου δε ρο θεωρει απαραιρητο να παρω ανριπηκτικες ενεσεις αλλα εγω λεω να δοκιμασω ακομα κι αυτο για να πω οτι τα εκανα ολα... Ποια ειναι η γνωμη σας; Θα κανει κακο αν παρω αντιπηκτικες; Οντως υπαρχουν τυποι θρομβοφιλιας που ανιχνευονται μονο σε εγκυμοσυνη; 

    Ευχαριστω εκ ρων προτερων για το χρονο σας!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    @Χατζηαντωνίου Καλημέρα σας. 

    Θα ήθελα εν συντομία να σας παραθέσω και το δικό μου ιστορικό για να μου πείτε την γνωμη σας. Είμαι 40 χρόνων, έχω 4 αποβολές πριν την 8η εβδομάδα, 1 παλινδρομη(η ιστολογική δεν είχε αποτέλεσμα λόγω μικρού δείγματος) και 3 βιοχημικές κυησεις που εληξαν 5η εβδομάδα. Έχω Χασιμοτο αλλα η tsh είναι φυσιολογική (ελεγχω συχνά) άρα δεν παίρνω θυροξινη. Οι αιμστολογικες μου: παραγοντας V Leiden αρνητικό,  προθρομβινη αρνητικό,  αναστιλεας PAI 1 4G/5G=4G/4G, ομοκυστεινη A1298C ετεροζυγωτης, ομοκυστεϊνη C677T αρνητικό,  ολικά λεμφοκύτταρα 1647, Αναλογία Τ4/Τ8=3.06, ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΑ 1/80 ασθ. Θετικό,  IgA ανοσοσφαιρινη 88.2 mg/dL, πρωτεϊνη C=152%, αντιπυκτικο Λυκου=39, αντισταση στην πρωτεϊνη C=124.5 sec 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα,έχω διαγνωστεί με νοσο Crohn και ακολουθώ θεραπεία με ανοσοκατασταλτικα (humira).Θα ήθελα να μάθω τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για πρόληψη ΝHL (λεμφωματος) καθότι υπάρχει συσχέτιση.Ευχαριστώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    2 ώρες πρίν, Elfer είπε:

    Καλησπέρα,έχω διαγνωστεί με νοσο Crohn και ακολουθώ θεραπεία με ανοσοκατασταλτικα (humira).Θα ήθελα να μάθω τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για πρόληψη ΝHL (λεμφωματος) καθότι υπάρχει συσχέτιση.Ευχαριστώ

    Δεν υπάρχουν ειδικές εξετάσεις που να "δείχνουν" τα λεμφώματα. Θα πρέπει να είστε τυπική με την παρακολούθησή σας σχετικά με το βασικό νόσημα και αν ο γιατρός σας δει κάτι ανησυχητικό στις γενικές εξετάσεις θα σας καθοδηγήσει ανάλογα. Η πιθανότητα να αναπτύξετε λέμφωμα στο έδαφος της κολίτιδας είναι πάντως πολύ μικρή και δε χρειάζεται να ζείτε με αυτό το άγχος.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα. Μετά από τρεις παλινδρομες αποβολές,βρέθηκαν θετικά αντιπυρηνικα αντισωματα (1/160 ) υπάρχει περίπτωση τα αντισώματα αυτά να οφείλονται για τις αποβολές? 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα. Μετά από τρεις παλινδρομες αποβολές,βρέθηκαν θετικά αντιπυρηνικα αντισωματα (1/160 ) υπάρχει περίπτωση τα αντισώματα αυτά να οφείλονται για τις αποβολές? 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 10/31/2017 at 10:14 ΠΜ, amita_f είπε:

    Καλησπερα. Μετά από τρεις παλινδρομες αποβολές,βρέθηκαν θετικά αντιπυρηνικα αντισωματα (1/160 ) υπάρχει περίπτωση τα αντισώματα αυτά να οφείλονται για τις αποβολές? 

    Νομίζω ότι σας έχω απαντήσει από την ιστοσελίδα του Facebook. Αν σας μπερδεύω με άλλη παρόμοια περίπτωση, πείτε μου να σας απαντήσω κι εδώ. 


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κύριε Χατζηαντωνίου καλησπέρα σας. 

    Θα ήθελα εν συντομία να σας παραθέσω και το δικό μου ιστορικό για να μου πείτε την γνωμη σας. Είμαι 40 χρόνων, έχω 4 αποβολές πριν την 8η εβδομάδα, 1 παλινδρομη(η ιστολογική δεν είχε αποτέλεσμα λόγω μικρού δείγματος) και 3 βιοχημικές κυησεις που εληξαν 5η εβδομάδα. Έχω Χασιμοτο αλλα η tsh είναι φυσιολογική (ελεγχω συχνά) άρα δεν παίρνω θυροξινη. Οι αιμστολογικες μου: παραγοντας V Leiden αρνητικό,  προθρομβινη αρνητικό,  αναστιλεας PAI 1 4G/5G=4G/4G, ομοκυστεινη A1298C ετεροζυγωτης, ομοκυστεϊνη C677T αρνητικό,  ολικά λεμφοκύτταρα 1647, Αναλογία Τ4/Τ8=3.06, ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΑ 1/80 ασθ. Θετικό,  IgA ανοσοσφαιρινη 88.2 mg/dL, πρωτεϊνη C=152%, αντιπυκτικο Λυκου=39, αντισταση στην πρωτεϊνη C=124.5 sec 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    9 ώρες πρίν, Sansa είπε:

    Κύριε Χατζηαντωνίου καλησπέρα σας. 

    Θα ήθελα εν συντομία να σας παραθέσω και το δικό μου ιστορικό για να μου πείτε την γνωμη σας. Είμαι 40 χρόνων, έχω 4 αποβολές πριν την 8η εβδομάδα, 1 παλινδρομη(η ιστολογική δεν είχε αποτέλεσμα λόγω μικρού δείγματος) και 3 βιοχημικές κυησεις που εληξαν 5η εβδομάδα. Έχω Χασιμοτο αλλα η tsh είναι φυσιολογική (ελεγχω συχνά) άρα δεν παίρνω θυροξινη. Οι αιμστολογικες μου: παραγοντας V Leiden αρνητικό,  προθρομβινη αρνητικό,  αναστιλεας PAI 1 4G/5G=4G/4G, ομοκυστεινη A1298C ετεροζυγωτης, ομοκυστεϊνη C677T αρνητικό,  ολικά λεμφοκύτταρα 1647, Αναλογία Τ4/Τ8=3.06, ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΑ 1/80 ασθ. Θετικό,  IgA ανοσοσφαιρινη 88.2 mg/dL, πρωτεϊνη C=152%, αντιπυκτικο Λυκου=39, αντισταση στην πρωτεϊνη C=124.5 sec 

    Στη δική σας περίπτωση, με 4 αποβολές 1ου τριμήνου, πρέπει να διερευνηθείτε για τα αίτια του προβλήματος.

    Ο έλεγχος θρομβοφιλίας φαίνεται αρνητικός αλλά δεν είναι πλήρης. Επίσης αρκετοί ενδοκρινολόγοι συνιστούν τη λήψη Θυροξίνης σε μικρή δόση κατά την κύηση, παρά τη φυσιολογική TSH, γιατί υπάρχουν μελέτες που δείχνουν συσχέτιση των αντισωμάτων με τις παλίνδρομες κυήσεις.

    Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σας δει από κοντά κάποιος αιματολόγος και να συζητήσετε με τον ενδοκρινολόγο σας για την παραπάνω παρατήρηση. Αν δε βγει άκρη από αυτά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ιατρείο καθ' έξιν αποβολών που θα αναζητήσει άλλα πιθανά αίτια.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα