Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    Καλημέρα Κ. Χατζηαντωνίου... Είμαι 25 χρονών και πριν 6 μήνες είχα μια αποβολή στον 5ο μήνα μετά από συνεχόμενη αιμορραγία για 20 μέρες και τελική κατάληξη να χάσω σιγά σιγά όλα τα αμνιακά υγρά...

    Στις εξετάσεις που έκανα βρέθηκα ετερόζυγη mthfr c677t. Κατά την γνώμη σας αυτή η μετάλλαξη δημιουργεί αυτού του είδους την αποβολή?

    Επίσης τώρα είμαι και πάλι έγκυος 9 εβδομάδων. Από την αρχή κάνω innohep τις οποίες σταμάτησα πριν 20 μέρες λόγω αιμορραγίας από αιμάτωμα και είμαι σε ακινησία. Σήμερα βγήκε η ιστολογική και έδειξε ότι είχα θρόμβους στον πλακούντα και ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσω και πάλι τις innohep. Ποια είναι η γνώμη σας? Μήπως ενεργοποιήσει πάλι το αιμάτωμα που δεν έχει φύγει ακόμα?

    Με συγχωρείται για το μεγάλο μήνυμα....

     

    Καταρχήν μπορώ να πω ότι η μετάλλαξη του MTHFR δεν προκάλεσε την αποβολή. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μπορώ να ξέρω τι την προκάλεσε. Κατά συνέπεια δε μπορώ να πω με καμία βεβαιότητα αν χρειάζεστε ή όχι αντιπηκτικές ενέσεις. Αν δεν τις χρειάζεστε, προφανώς δεν έχετε λόγο να διακινδυνεύετε οτιδήποτε σε σχέση με το αιμάτωμα (υπενθυμίζω ότι οι ενέσεις δεν είναι πανάκεια για τις αποβολές και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα σε γυναίκες χωρίς ένδειξη αντιπηκτικής αγωγής - πλην της "ψυχοθεραπείας"). Αν πάλι κρίθηκε σκόπιμο από κάποιον συνάδελφο να τις κάνετε, θα πρέπει να ρωτήσετε αυτόν πώς θέλει να χειριστεί τη σύνθετη κατάσταση που αναφέρετε.

    Εγώ δε μπορώ να προσφέρω τίποτα περισσότερο χωρίς πλήρες ιστορικό και δεν είναι και σωστό να πάρω θέση, από τη στιγμή που δεν είμαι ο θεράπων. Σε τέτοιες σύνθετες περιπτώσεις, δεν πρέπει να λαλούν πολλοί κοκόροι. Πρέπει να μιλάει απευθείας ο αιματολόγος με το γυναικολόγο και να καταλήγουν σε κοινή απόφαση για τους χειρισμούς. Εγώ τουλάχιστον έτσι λειτουργώ και νομίζω ότι είναι λογικό να το απαιτήσετε κι εσείς από τους γιατρούς σας.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλημερα σας,

    Θα ηθελα τη γνωμη σας.

    Ειμαι 31 χρονων και εχω στο ιστορικό μου δυο αποβολές πρώτου τριμήνου.

    Στην πρωτη μπηκα στο νοσοκομείο με αιμορραγία στη δευτερη δεν Ακουγόταν καρδιά.την δευτερη φορα μετα απο εξετασεις που εκανα μου ειπαν να κανω καθε μερα μια Ivor 3500.θα ηθελα τη γνωμη σας αν τελικα τις χρειάζομαι ή οχι.

     

    Σας γράφω τις εξετασεις που εχω κανει:

    G1691A φυσιολογικός γόνοτυπος

    ΜTHFR έτεροζυγός γονοτυπος (C677T)

    MTHFR ομοζυγος γονοτυπος (A1298C)

    G20210A φυσιολογικός γονοτυπος

    Αντίσταση στη πρωτεΐνη C (APC-R) αρνητικό

    Πρωτεΐνη πλάσματος C : 112 τιμες αναφοράς 70-140

    Πρωτεΐνη πλάσματος S : 40 τιμες αναφοράς 50-130

    Στις τελευταίες 4 επαιρνα φολικο οταν τις εκανα.

     

    Ζήτω συγνωμη αν καποια εξεταση που εγραψα δεν ειναι σχετική.

    Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημερα σας,

    Θα ηθελα τη γνωμη σας.

    Ειμαι 31 χρονων και εχω στο ιστορικό μου δυο αποβολές πρώτου τριμήνου.

    Στην πρωτη μπηκα στο νοσοκομείο με αιμορραγία στη δευτερη δεν Ακουγόταν καρδιά.την δευτερη φορα μετα απο εξετασεις που εκανα μου ειπαν να κανω καθε μερα μια Ivor 3500.θα ηθελα τη γνωμη σας αν τελικα τις χρειάζομαι ή οχι.

     

    Σας γράφω τις εξετασεις που εχω κανει:

    G1691A φυσιολογικός γόνοτυπος

    ΜTHFR έτεροζυγός γονοτυπος (C677T)

    MTHFR ομοζυγος γονοτυπος (A1298C)

    G20210A φυσιολογικός γονοτυπος

    Αντίσταση στη πρωτεΐνη C (APC-R) αρνητικό

    Πρωτεΐνη πλάσματος C : 112 τιμες αναφοράς 70-140

    Πρωτεΐνη πλάσματος S : 40 τιμες αναφοράς 50-130

    Στις τελευταίες 4 επαιρνα φολικο οταν τις εκανα.

     

    Ζήτω συγνωμη αν καποια εξεταση που εγραψα δεν ειναι σχετική.

    Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

     

    Ευχαριστώ για την ερώτησή σας.

     

    Από όσα γράφετε και από τις εξετάσεις δε μπορώ να πω με σιγουριά τίποτα.

    Δεν έχω το πλήρες ιστορικό, ενώ λείπουν και ορισμένες εξετάσεις θρομβοφιλίας (τις οποίες όμως αν δεν έχω το ιστορικό δεν είμαι σίγουρος ότι τις χρειάζεστε). Η τιμή της Πρωτεΐνης S δε μπορεί να αξιολογηθεί από μόνη της και ενδεχομένως να πρόκειται για λάθος.

     

    Άρα πρέπει να συμβουλευτείτε αιματολόγο από κοντά για να έχει τη δυνατότητα να πάρει πλήρες ιστορικό, να αξιολογήσει την τιμή της PS (και να ζητήσει ενδεχομένως επανάληψη) και να κρίνει αν χρειάζεστε και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Με βάση όλα αυτά (και κυρίως το ιστορικό) θα μπορεί κανείς να πει αν πράγματι χρειάζεστε τις ενέσεις.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Ευχαριστώ για την ερώτησή σας.

     

    Από όσα γράφετε και από τις εξετάσεις δε μπορώ να πω με σιγουριά τίποτα.

    Δεν έχω το πλήρες ιστορικό, ενώ λείπουν και ορισμένες εξετάσεις θρομβοφιλίας (τις οποίες όμως αν δεν έχω το ιστορικό δεν είμαι σίγουρος ότι τις χρειάζεστε). Η τιμή της Πρωτεΐνης S δε μπορεί να αξιολογηθεί από μόνη της και ενδεχομένως να πρόκειται για λάθος.

     

    Άρα πρέπει να συμβουλευτείτε αιματολόγο από κοντά για να έχει τη δυνατότητα να πάρει πλήρες ιστορικό, να αξιολογήσει την τιμή της PS (και να ζητήσει ενδεχομένως επανάληψη) και να κρίνει αν χρειάζεστε και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Με βάση όλα αυτά (και κυρίως το ιστορικό) θα μπορεί κανείς να πει αν πράγματι χρειάζεστε τις ενέσεις.

     

     

     

    Την πρωτεΐνη s τη μέτρησαν δυο φορες γιατι οπως είπατε ισως ηταν λαθος.

    Εχω κανει αρκετες εξετασεις και ισως στο πακέτο να ειναι και υπόλοιπες που λέτε αλλα εχετε δικιο.καλυτερα απο κοντα.

    Ευχαριστω για την απαντηση.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κε Χατζηαντωνίου καλησπέρα!

    Έχω το "στίγμα" της μεσογειακής αναιμίας και ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με αιματοκρίτη 35 και αιμοσφαιρίνη 11,7. Δεν πήρα ειδικά συμπληρώματα μέχρι τώρα, παρά μόνο μια πολυβιταμίνη ειδική για εγκυμοσύνη που περιέχει και την προτεινόμενη ποσότητα φυλλικού οξέος (4 mg). Την προηγούμενη εβδομάδα (17weeks) οι εξετάσεις έδειξαν αιματοκρίτη 29,9 και αιμοσφαιρίνη 9,5, ενώ σίδηρος και φερριτίνη ήταν εντάξει (109 και 69 αντίστοιχα). Με τις οδηγίες του γυναικολόγου ξεκίνησα 2 χαπάκια σιδήρου gyno tardyferon την ημέρα ενώ συνεχίζω και την πολυβιταμίνη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: βοηθούν στ αλήθεια αυτά τα σκευάσματα όταν η αιτία της αναιμίας είναι το στίγμα και όχι η έλλειψη σιδήρου; Ακόμα και στις οδηγίες γράφει ότι αντενδείκνυται η χρήση σε περιπτώσεις μη σιδηροπενικής αναιμίας. Επίσης, μήπως η συνόλικη ποσότητα φυλλικού οξέος που λαμβάνω είναι υπερβολική;

    Ευχαριστώ!


    nhZg.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Κε Χατζηαντωνίου καλησπέρα!

    Έχω το "στίγμα" της μεσογειακής αναιμίας και ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με αιματοκρίτη 35 και αιμοσφαιρίνη 11,7. Δεν πήρα ειδικά συμπληρώματα μέχρι τώρα, παρά μόνο μια πολυβιταμίνη ειδική για εγκυμοσύνη που περιέχει και την προτεινόμενη ποσότητα φυλλικού οξέος (4 mg). Την προηγούμενη εβδομάδα (17weeks) οι εξετάσεις έδειξαν αιματοκρίτη 29,9 και αιμοσφαιρίνη 9,5, ενώ σίδηρος και φερριτίνη ήταν εντάξει (109 και 69 αντίστοιχα). Με τις οδηγίες του γυναικολόγου ξεκίνησα 2 χαπάκια σιδήρου gyno tardyferon την ημέρα ενώ συνεχίζω και την πολυβιταμίνη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: βοηθούν στ αλήθεια αυτά τα σκευάσματα όταν η αιτία της αναιμίας είναι το στίγμα και όχι η έλλειψη σιδήρου; Ακόμα και στις οδηγίες γράφει ότι αντενδείκνυται η χρήση σε περιπτώσεις μη σιδηροπενικής αναιμίας. Επίσης, μήπως η συνόλικη ποσότητα φυλλικού οξέος που λαμβάνω είναι υπερβολική;

    Ευχαριστώ!

     

    Λογικά φταίει πράγματι το στίγμα και λογικά δε χρειάζεστε σίδηρο. Επίσης καλό θα ήταν να σας παρακολουθεί ένας αιματολόγος, ώστε αν η αιμοσφαιρίνη πέσει κάτω από τα 9,0 (που θα γίνει κάποια στιγμή στο 3ο τρίμηνο όπως το βλέπω) να μην τρέχετε να γνωριστείτε τελευταία στιγμή...


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Λογικά φταίει πράγματι το στίγμα και λογικά δε χρειάζεστε σίδηρο. Επίσης καλό θα ήταν να σας παρακολουθεί ένας αιματολόγος, ώστε αν η αιμοσφαιρίνη πέσει κάτω από τα 9,0 (που θα γίνει κάποια στιγμή στο 3ο τρίμηνο όπως το βλέπω) να μην τρέχετε να γνωριστείτε τελευταία στιγμή...

     

    Σας ευχαριστώ για την απάντηση!


    nhZg.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας δεν ήξερα πού να γράψω την ερώτηση γιατί δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει.....γεννησα κ μετά από λίγες μέρες πονουσα....τελικά είχα πέτρες στη χολή....έκανα εγχείρηση κ μου είπαν πολλές κοπέλες μετά ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το παθαίνουν.... ήθελα να ρωτησω ησχυει κάτι τέτοιο;;;αν ναι τι θα έπρεπε να προσέχα;;;φταίνε τα χάπια που επινα στην εγκυμοσύνη;;έκανα την εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο κ ο γιατρός δεν ήταν πρόθυμος για συζήτηση... ευχαριστώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας δεν ήξερα πού να γράψω την ερώτηση γιατί δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει.....γεννησα κ μετά από λίγες μέρες πονουσα....τελικά είχα πέτρες στη χολή....έκανα εγχείρηση κ μου είπαν πολλές κοπέλες μετά ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το παθαίνουν.... ήθελα να ρωτησω ησχυει κάτι τέτοιο;;;αν ναι τι θα έπρεπε να προσέχα;;;φταίνε τα χάπια που επινα στην εγκυμοσύνη;;έκανα την εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο κ ο γιατρός δεν ήταν πρόθυμος για συζήτηση... ευχαριστώ

     

    Σαν αιματολόγος, δεν είμαι κατάλληλος να σας απαντήσω αυτήν την ερώτηση. Ρωτήστε καταρχήν το γυναικολόγο σας και δευτερευόντως κάποιον χειρουργό.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ.ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ..ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ 1/320..ΣΤΙΣ 30/1 ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΝΕΣΙΜΟ ΚΥΚΛΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ..ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ?ΝΑ ΤΟΣΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΛΥΚΟ ΒΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΕΖΟΛΟΝ 10 MG KAI ΠΛΑΚΕΝΥΛ ΓΙΑ 20 ΜΕΡΕΣ..ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?Α ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Η ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ..ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ.ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ..ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ 1/320..ΣΤΙΣ 30/1 ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΝΕΣΙΜΟ ΚΥΚΛΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ..ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ?ΝΑ ΤΟΣΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΛΥΚΟ ΒΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΕΖΟΛΟΝ 10 MG KAI ΠΛΑΚΕΝΥΛ ΓΙΑ 20 ΜΕΡΕΣ..ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?Α ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Η ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ..ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..

     

    Τα Αντιπυρηνικά Αντισώματα (ΑΝΑ) βρίσκονται θετικά σε αρκετούς κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους (περίπου σε 1 στους 20). Άρα η θετική τιμή από μόνη της δε σημαίνει νόσο (Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο) και προφανώς δε χρειάζεται θεραπεία με κορτιζόνη ή Plaquenil. Στην περίπτωσή σας, ο τίτλος είναι μετρίως υψηλός και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για τη σημασία του - δεν είμαι, άλλωστε, ειδικός ρευματολόγος.

    Μπορώ να σας πω με κάθε βεβαιότητα ότι τα ΑΝΑ δεν παίζουν κανένα ρόλο στην εμφύτευση και στην κύηση γενικότερα. Γυναίκες με διαγνωσμένο, ακόμα και προχωρημένο ενεργό Λύκο μένουν έγκυες και έχουν απόλυτα επιτυχημένες κυήσεις.

    Από την άλλη, καλό θα ήταν να σας δει ένας ρευματολόγος για να κρίνει κατά πόσο το 1/320 είναι ένα τυχαίο εργαστηριακό εύρημα ή στην περίπτωσή σας υποδηλώνει κάποιο αρχόμενο νόσημα. Δε θα επηρεάσει την κύηση, είναι όμως σημαντικό να το γνωρίζετε για τη γενικότερη υγεία σας, εντός και εκτός κύησης. Το αν χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή, αρμόδιος για να το πει θα είναι ο ρευματολόγος και όχι ο ανοσολόγος (με κάθε σεβασμό στον δεύτερο, θεωρώ ότι ο κάθε γιατρός πρέπει να επεκτείνει τις οδηγίες του στο πλαίσιο της ειδικότητάς του - δεν είμαστε όλοι πανεπιστήμονες).


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας..εχω κλεισει ηδη ραντεβου με ρευματολογο..η φαρμακευτικη αγωγη εχει δοθει λογω τριων παλλινδρομων κυησεων που εχω και ισως να χρειαζεται..θα δειξει..σας ευχαριστω και παλι..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κυριε Χατζηαντωνίου γεια σας

    Εχω ιστορικο 5 παλλινδρομων κυησεων(6-7 εβδομαδων), ενδιαμεσα ειχα και μια επιτυχημενη εγκυμοσυνη, οπου στο πρωτο τριμηνο χωρις να εχω κανει καποια εξεταση,επαιρνα ασπιρινη. Εκτοτε εχω κανει πολλες εξετασεις,και ελεγχο θρομβοφιλιας,αλλα δεν βγηκε τιποτα. Τωρα μπηκα στη δεκατη εβδομαδα της εβδομης κυησης! Και μου εδωσαν προληπτικα ηπαρινη απο την 6η εβδομαδα(ivor 3500).

    Χωρις γνωμη αιματολογου...μαλλον πρεπει να το ψαξω μονη μου;

    Μπορειτε να μου πειτε καποια γνωμη;

    Ευχαριστω πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κυριε Χατζηαντωνίου γεια σας

    Εχω ιστορικο 5 παλλινδρομων κυησεων(6-7 εβδομαδων), ενδιαμεσα ειχα και μια επιτυχημενη εγκυμοσυνη, οπου στο πρωτο τριμηνο χωρις να εχω κανει καποια εξεταση,επαιρνα ασπιρινη. Εκτοτε εχω κανει πολλες εξετασεις,και ελεγχο θρομβοφιλιας,αλλα δεν βγηκε τιποτα. Τωρα μπηκα στη δεκατη εβδομαδα της εβδομης κυησης! Και μου εδωσαν προληπτικα ηπαρινη απο την 6η εβδομαδα(ivor 3500).

    Χωρις γνωμη αιματολογου...μαλλον πρεπει να το ψαξω μονη μου;

    Μπορειτε να μου πειτε καποια γνωμη;

    Ευχαριστω πολυ

     

    Πολύ σύνθετο και δύσκολο ιστορικό και ακόμα πιο δύσκολο να πω με τα στοιχεία που μου δίνετε.

     

    Αν δεχτώ, πάντως, ότι ο έλεγχος θρομβοφιλίας ήταν αρνητικός η ηπαρίνη είναι αχρείαστη. Έχουν όμως ψαχτεί ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα? Και πότε? Μήπως χρειάζεται να τα ξαναψάξετε?

     

    Καλό θα ήταν, συνεπώς, να σας δει ένας αιματολόγος από κοντά, να έχει το πλήρες ιστορικό των κυήσεων, να δει όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει και να σας πει αν η ηπαρίνη θα βοηθήσει ή όχι.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    fantasy εχω το ιδιο ιστορικο με σενα χωρισ ευτυχη καταληξη ακομη.περα απο αυτα που σου ειπε ο κυριος Χατζηαντωνιου,ξερεις αν εχεις αντισταση στην ινσουλινη?ζαχαρα εχεις μετρησει δε καθημερινη βαση 4 φορες την ημερα?εαν δεν εχει κανεις την πληροφοριση δεν το παιρνει χαμπαρι.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Πολύ σύνθετο και δύσκολο ιστορικό και ακόμα πιο δύσκολο να πω με τα στοιχεία που μου δίνετε.

     

    Αν δεχτώ, πάντως, ότι ο έλεγχος θρομβοφιλίας ήταν αρνητικός η ηπαρίνη είναι αχρείαστη. Έχουν όμως ψαχτεί ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα? Και πότε? Μήπως χρειάζεται να τα ξαναψάξετε?

     

    Καλό θα ήταν, συνεπώς, να σας δει ένας αιματολόγος από κοντά, να έχει το πλήρες ιστορικό των κυήσεων, να δει όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει και να σας πει αν η ηπαρίνη θα βοηθήσει ή όχι.

     

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    fantasy εχω το ιδιο ιστορικο με σενα χωρισ ευτυχη καταληξη ακομη.περα απο αυτα που σου ειπε ο κυριος Χατζηαντωνιου,ξερεις αν εχεις αντισταση στην ινσουλινη?ζαχαρα εχεις μετρησει δε καθημερινη βαση 4 φορες την ημερα?εαν δεν εχει κανεις την πληροφοριση δεν το παιρνει χαμπαρι.

     

    Όχι, αυτό δεν το έχω δει ποτέ. Θα το κοιτάξω! Σε ευχαριστώ πολύ!

    Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα γιατρε!Ειμαι σε διαδικασια εξωσωματικης και θελω να ρωτησω το εξης:κατα τη διαρκεια τυπικων ελεγχων βρεθηκα με tsh πανω απο 2,5,παιρνοντας θηροξηνη καταφεραμε να τη κατεβασουμε στο 1,30. Επισκεφτηκα αιματολογο οπου δεν βρηκε κατι περαν των αυξημενων anti-tg και οριακα αναιβασμενων ANA (1/160)τα οποια και επεδωσε στο χασιμοτο,μιας και δν υπαρχει καμια κλινικη συμπτωματολογια για καποιο αυτοανοσο η αλλη συστηματικη κατασταση..Η αιματολογος προτεινει Κορτιζονη 10-15 μερες πριν την εβρυομεταφορα και μεχρι και τις πρωτες βδομαδες τυχον κυησης ενω ο γυναικολογος προτεινει ληψη κορτιζονης απο τη μερα της εβρυομεταφορας..θα ηθελα τη πολυτιμη συμβουλη σας σχετικα με το ποτε θεωρηται πως θα πρεπει να γινεται η εναρξη λυψης κορτιζονης σε τετοιες πρτιπτωσεις..ευχαριστω πολυ γισ τον χρονο σας!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπερα γιατρε!Ειμαι σε διαδικασια εξωσωματικης και θελω να ρωτησω το εξης:κατα τη διαρκεια τυπικων ελεγχων βρεθηκα με tsh πανω απο 2,5,παιρνοντας θηροξηνη καταφεραμε να τη κατεβασουμε στο 1,30. Επισκεφτηκα αιματολογο οπου δεν βρηκε κατι περαν των αυξημενων anti-tg και οριακα αναιβασμενων ANA (1/160)τα οποια και επεδωσε στο χασιμοτο,μιας και δν υπαρχει καμια κλινικη συμπτωματολογια για καποιο αυτοανοσο η αλλη συστηματικη κατασταση..Η αιματολογος προτεινει Κορτιζονη 10-15 μερες πριν την εβρυομεταφορα και μεχρι και τις πρωτες βδομαδες τυχον κυησης ενω ο γυναικολογος προτεινει ληψη κορτιζονης απο τη μερα της εβρυομεταφορας..θα ηθελα τη πολυτιμη συμβουλη σας σχετικα με το ποτε θεωρηται πως θα πρεπει να γινεται η εναρξη λυψης κορτιζονης σε τετοιες πρτιπτωσεις..ευχαριστω πολυ γισ τον χρονο σας!!

     

    Κορίτσι καλησπέρα.Έχω και εγώ χασιμότο με ρυθμισμένη tsh,αλλά ανεβασμένα τα αντιθυροειδικά αντισώματα.Η αιματολόγος μου έδωσε σελήνιο και μου είπε και εμένα,θα κάνω την επόμενη εξωσωματική σε λίγες μέρες,λήψη κορτιζόνης 15 με 20 μέρες πριν την εμβρυομεταφορά και μέχρι και τις πρώτες εβδομάδες της κύησης.Εγώ θα ακολουθήσω την αγωγή της,γιατί πιστεύει ότι κάτι γίνεται με τα αντισώματα και πυροδοτούνται και δε γίνεται εμφύτευση.Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπερα γιατρε!Ειμαι σε διαδικασια εξωσωματικης και θελω να ρωτησω το εξης:κατα τη διαρκεια τυπικων ελεγχων βρεθηκα με tsh πανω απο 2,5,παιρνοντας θηροξηνη καταφεραμε να τη κατεβασουμε στο 1,30. Επισκεφτηκα αιματολογο οπου δεν βρηκε κατι περαν των αυξημενων anti-tg και οριακα αναιβασμενων ANA (1/160)τα οποια και επεδωσε στο χασιμοτο,μιας και δν υπαρχει καμια κλινικη συμπτωματολογια για καποιο αυτοανοσο η αλλη συστηματικη κατασταση..Η αιματολογος προτεινει Κορτιζονη 10-15 μερες πριν την εβρυομεταφορα και μεχρι και τις πρωτες βδομαδες τυχον κυησης ενω ο γυναικολογος προτεινει ληψη κορτιζονης απο τη μερα της εβρυομεταφορας..θα ηθελα τη πολυτιμη συμβουλη σας σχετικα με το ποτε θεωρηται πως θα πρεπει να γινεται η εναρξη λυψης κορτιζονης σε τετοιες πρτιπτωσεις..ευχαριστω πολυ γισ τον χρονο σας!!

     

    Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάρετε κορτιζόνη για όσα γράφετε. Για τη Hashimoto η Θυροξίνη αρκεί. Όσον αφορά τα ΑΝΑ, αυτά βρίσκονται θετικά σε 1 στους 20-25 ανθρώπους, χωρίς να υπάρχει υποκείμενη νόσος. Άρα ούτε για αυτά χρειάζεται κορτιζόνη.

    Τώρα, αν ο εξωσωματιστής έχει δεδομένα και πρωτόκολλα που του λένε ότι σε κάθε γυναίκα με αυτοαντισώματα πρέπει να δίνει κορτιζόνη, είναι κάτι που δεν το ξέρω (γιατί δεν άπτεται της ειδικότητάς μου) και θα συνιστούσα να ακολουθήσετε τις οδηγίες του.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας γιατρέ θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής που πολύ με προβληματίζουν.

    Πριν 2 χρόνια είχα παλλινδρομη στις 9 εβδομάδες όπου κάναμε καρυοτυπο όλα καλά εκανα και ζάχαρο όλα καλά εκανα και θρομβοφιλια όλα καλά. Ο γυναικολόγος μου είπε την επόμενη φορά θα χρειαστεί να κάνω ενέσεις ηπαρινης. Πριν 6 μήνες είχα πάλι βιοχημική. Ούτε τότε μου είπε να κάνω εξετάσεις... Η απορία μου λοιπόν που δεν φεύγει από το μυαλό μου είναι.. Μήπως έχω κάτι στο ΑΊΜΑ?? Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις να κάνω για να αποκλεισω αυτό το ενδεχόμενο?? Σκέφτομαι να προχωρήσω σε σπερματεγχυση αλλά φοβάμαι μήπως έχω κάτι και παλλινδρομησει πάλι. Η ηλικία μου είναι 36. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας γιατρέ θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής που πολύ με προβληματίζουν.

    Πριν 2 χρόνια είχα παλλινδρομη στις 9 εβδομάδες όπου κάναμε καρυοτυπο όλα καλά εκανα και ζάχαρο όλα καλά εκανα και θρομβοφιλια όλα καλά. Ο γυναικολόγος μου είπε την επόμενη φορά θα χρειαστεί να κάνω ενέσεις ηπαρινης. Πριν 6 μήνες είχα πάλι βιοχημική. Ούτε τότε μου είπε να κάνω εξετάσεις... Η απορία μου λοιπόν που δεν φεύγει από το μυαλό μου είναι.. Μήπως έχω κάτι στο ΑΊΜΑ?? Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις να κάνω για να αποκλεισω αυτό το ενδεχόμενο?? Σκέφτομαι να προχωρήσω σε σπερματεγχυση αλλά φοβάμαι μήπως έχω κάτι και παλλινδρομησει πάλι. Η ηλικία μου είναι 36. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Είναι λίγο ασαφές αυτό που με ρωτάτε. Δεν ξέρω πώς το εννοείτε "να έχετε κάτι στο αίμα". Γενικά δεν υπάρχουν αιματολογικά νοσήματα (πλην της θρομβοφιλίας, αν την ορίσουμε σαν νόσημα) που να οδηγούν σε ανεπιτυχείς κυήσεις. Εφόσον, μάλιστα, έχετε αποκλείσει τη θρομβοφιλία, δεν ξέρω γιατί ο γυναικολόγος σας συνέστησε ενέσεις ηπαρίνης...

    Τώρα, αν με το να έχετε κάτι στο αίμα, εννοείτε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να δείξουν κάποιες αιματολογικές εξετάσεις, τότε πράγματι υπάρχουν πολλές που μπορεί να έχουν κάποια σημασία. Σε αυτήν την περίπτωση, ρωτήστε το γιατρό σας ποιες κρίνει απαραίτητες να γίνουν σε αυτή τη φάση.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Είναι λίγο ασαφές αυτό που με ρωτάτε. Δεν ξέρω πώς το εννοείτε "να έχετε κάτι στο αίμα". Γενικά δεν υπάρχουν αιματολογικά νοσήματα (πλην της θρομβοφιλίας, αν την ορίσουμε σαν νόσημα) που να οδηγούν σε ανεπιτυχείς κυήσεις. Εφόσον, μάλιστα, έχετε αποκλείσει τη θρομβοφιλία, δεν ξέρω γιατί ο γυναικολόγος σας συνέστησε ενέσεις ηπαρίνης...

    Τώρα, αν με το να έχετε κάτι στο αίμα, εννοείτε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να δείξουν κάποιες αιματολογικές εξετάσεις, τότε πράγματι υπάρχουν πολλές που μπορεί να έχουν κάποια σημασία. Σε αυτήν την περίπτωση, ρωτήστε το γιατρό σας ποιες κρίνει απαραίτητες να γίνουν σε αυτή τη φάση.

     

    Καλησπέρα και σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε άμεσα. Δεν γνωρίζω και γω ακριβώς τις ορολογίες εννοώ για πχ διαβάζω για ΝΚ για αντιφωσφ. αντισώματα κτλ. Θρομβοφιλια δεν έχω ήταν ανεβασμένη Μόνο η ομοκυστεινη η οποία μου είπε ο γυναικολόγος ότι δεν είναι τίποτα. Και επίσης Έχω + το Mk.. Δεν το θυμάμαι ακριβώς.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα και σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε άμεσα. Δεν γνωρίζω και γω ακριβώς τις ορολογίες εννοώ για πχ διαβάζω για ΝΚ για αντιφωσφ. αντισώματα κτλ. Θρομβοφιλια δεν έχω ήταν ανεβασμένη Μόνο η ομοκυστεινη η οποία μου είπε ο γυναικολόγος ότι δεν είναι τίποτα. Και επίσης Έχω + το Mk.. Δεν το θυμάμαι ακριβώς.

     

    Τα ΝΚ σηκώνουν πολλή συζήτηση. Όσον αφορά το Αντιφωσφολιπιδικό, είναι μέρος της θρομβοφιλίας. Αν δεν το έχετε ψάξει, δημιουργούνται απορίες σχετικά με το τι εννοείτε ότι κάνατε τον έλεγχο θρομβοφιλίας και δεν έδειξε τίποτα.

    Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν, εφόσον προβληματίζεστε, να σας δει ένας αιματολόγος από κοντά, να δει τι εξετάσεις έχετε κάνει, να ζητήσει ορισμένες που ίσως δεν έχετε κάνει και -αφού σας εξηγήσει τα υπέρ και τα κατά- να κάνετε και άλλες (όπως τα ΝΚ που λέτε), αν το κρίνετε σκόπιμο (κατά την άποψή μου δε χρειάζεται να κάνετε αυτήν την εξέταση με το ιστορικό σας).


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα