Χορηγία Επικοινωνίας:  Θα γίνω μαμά! Προετοιμάζομαι για τον τοκετό & τον 1ο θηλασμό!

29/9 Σάββατο από τις 11:30-13:30 π.μ.

στo Κέντρο Θηλασμού & Μητρότητας

Είσοδος Ελεύθερη  Απαραίτητη η κράτηση θέσης!

Πατήστε στην εικόνα ή εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

https://parents.org.gr/forum/uploads/monthly_2018_09/mitrikos18_sept3.gif.52ded911b0e4ab3f995e90b33619932b.gif

 

Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    Καλημέρα σας κύριε Χατζηαντωνίου,

    Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου την βοήθεια σας σε κάτι που με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Σας παραθέτω την αιματολογική εξέταση που έκανα πριν από τέσσερα χρόνια στην 36Η εβδομάδα κύησης. Ο λόγος που έγινε η εξέταση ήταν το χαμηλό βάρος του μωρού. Τελικά γέννησα με καισαρική στην 38Η εβδομάδα ένα μωρό 2.400 kg κατά τʼ άλλα υγιέστατο.

     

    Αρχή φόρμας

     

    Τέλος φόρμας

     

    Ht Αιματοκρίτης 35,1 Α 40-52%, Θ 36-48%

    WBC Λευκά αιμοσφαίρια 11.600 4.000 – 10.000 /μL

    PLT Αιμοπετάλια 199.000 150 – 450.000 /μL

    PT Χρόνος Προθρομβίνης 10,4 10 – 12 sec

    INR ratio 0,90 0,8 – 1,2

    APTT Χρ.εν.μερ.Θρομβοπλαστίνης 25,3 25 – 38 sec

    Fibrinogen Ινωδογόνο 555 180–420 mg/dl

    ΤΤ Χρόνος Θρομβίνης 16,8 15-19 sec

    D-Dimers Δ - Διμερή 1700 < 500 mg/dl

    Παράγων ΙΙ 161,3 60 – 120 %

    ProC-G (Πρωτ. C,S) Ανασταλτικός μηχανισμός

    C / S 0,74 >0,8

    Πρωτεΐνη S Δραστικότητα ολικής S 77,3 50-120 %

    AT III Αντιθρομβίνη ΙΙΙ 122,1 80-120 %

    LA 1 Αντιπηκτικό λύκου 36,35 < 40 sec

    FV G1691A Μετάλλαξη Leiden ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    FII G20210A Μετάλλαξη προθρομβίνης ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    MTHFR C677T Μετάλλαξη ομοκυστεΐνης ΟΜΟΖΥΓΩΤΙΑ

    MTHFR A1298C ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    ACA IgG Αντισώματα καρδιολιπίνηςG 2,58 < 12 GPL

    ACA IgM Αντισώματα καρδιολιπίνηςM 2,41 < 12 MPL

    β2GPI IgG Αντισώματα β2GPI G 1,64 <12 U/ml

    β2GPI IgM Αντισώματα β2GPI M 3,33 <12 U/ml

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    Συγγενής θρομβοφιλία αρτηριακού σκέλους.

    Υπερπροθρομβιναιμία.

    Προφίλ θρομβοφιλίας υψηλού μαιευτικού κινδύνου.

    Συνιστάται :

    1. Αντιθρομβωτική προφυλακτική αγωγή με ΧΜΒ ηπαρίνη (Innohep 0,45 x1) καθʼ

    όλη την υπόλοιπη διάρκεια της κύησης και τον 1ο μήνα της λοχείας.

    2. Εξέταση αντιXa, αιμοπεταλίων σε 10 μέρες.

    3. Μεσογειακή διατροφή, άσκηση, αποφυγή καπνίσματος, έλεγχος σωματικού

    βάρους και αρτηριακής πίεσης.

    4. Filicine tab 5mgr καθημερινά

    5. Έλεγχος οικογενειακού περιβάλλοντος.

    Τέσσερα χρόνια μετά θέλοντας να αποκτήσω δεύτερο παιδί, έδειξα αυτή την εξέταση σε άλλον γυναικολόγο που με παρακολουθεί τώρα, προκειμένου να τον ενημερώσω για την κατάσταση μου και να πάρω οδηγίες για το τι πρέπει να κάνω αν μείνω ξανά έγκυος, προς μεγάλη μου έκπληξη ο γυναικολόγος μου είπε ότι με βάση αυτές τις εξετάσεις δεν κρίνει απαραίτητο να κάνω ενέσεις ηπαρίνης και γενικά ότι δεν θεωρεί ότι έχω θέμα θρομβοφιλίας. Βέβαια με παρέπεμψε με την σειρά του σε άλλο αιματολόγο που συνεργάζεται για περεταίρω διευκρινίσεις. (Μία υποσημείωση: πριν από μια εβδομάδα είχα την πρώτη μου εμπειρία αποβολής και ο γυναικολόγος μου είπε ότι έχω διάφραγμα στην μήτρα και ότι ίσως σε αυτό να οφείλεται η αποβολή και όχι σε θρομβοφιλία).

    Και σας ρωτώ κύριε Χατζηαντωνίου υπάρχει περίπτωση να έκανε λάθος ο προηγούμενος αιματολόγος;;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλησπέρα σας. Ηθελα να σας ρωτήσω το εξής:

    θα κάνω εξετάσεις καρυότοπου και nk cells. Παίρνω αντιβίωση augmetin για μία εβδομάδα.επηρεάζει το αποτέλεσμα;να αφήσω τις εξετάσεις για τον άλλο μήνα;

    ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα σας κύριε Χατζηαντωνίου,

    Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου την βοήθεια σας σε κάτι που με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Σας παραθέτω την αιματολογική εξέταση που έκανα πριν από τέσσερα χρόνια στην 36Η εβδομάδα κύησης. Ο λόγος που έγινε η εξέταση ήταν το χαμηλό βάρος του μωρού. Τελικά γέννησα με καισαρική στην 38Η εβδομάδα ένα μωρό 2.400 kg κατά τʼ άλλα υγιέστατο.

     

    Αρχή φόρμας

     

     

    Τέλος φόρμας

     

     

    Ht Αιματοκρίτης 35,1 Α 40-52%, Θ 36-48%

    WBC Λευκά αιμοσφαίρια 11.600 4.000 – 10.000 /μL

    PLT Αιμοπετάλια 199.000 150 – 450.000 /μL

    PT Χρόνος Προθρομβίνης 10,4 10 – 12 sec

    INR ratio 0,90 0,8 – 1,2

    APTT Χρ.εν.μερ.Θρομβοπλαστίνης 25,3 25 – 38 sec

    Fibrinogen Ινωδογόνο 555 180–420 mg/dl

    ΤΤ Χρόνος Θρομβίνης 16,8 15-19 sec

    D-Dimers Δ - Διμερή 1700 < 500 mg/dl

    Παράγων ΙΙ 161,3 60 – 120 %

    ProC-G (Πρωτ. C,S) Ανασταλτικός μηχανισμός

    C / S 0,74 >0,8

    Πρωτεΐνη S Δραστικότητα ολικής S 77,3 50-120 %

    AT III Αντιθρομβίνη ΙΙΙ 122,1 80-120 %

    LA 1 Αντιπηκτικό λύκου 36,35 < 40 sec

    FV G1691A Μετάλλαξη Leiden ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    FII G20210A Μετάλλαξη προθρομβίνης ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    MTHFR C677T Μετάλλαξη ομοκυστεΐνης ΟΜΟΖΥΓΩΤΙΑ

    MTHFR A1298C ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    ACA IgG Αντισώματα καρδιολιπίνηςG 2,58 < 12 GPL

    ACA IgM Αντισώματα καρδιολιπίνηςM 2,41 < 12 MPL

    β2GPI IgG Αντισώματα β2GPI G 1,64 <12 U/ml

    β2GPI IgM Αντισώματα β2GPI M 3,33 <12 U/ml

     

     

     

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    Συγγενής θρομβοφιλία αρτηριακού σκέλους.

    Υπερπροθρομβιναιμία.

    Προφίλ θρομβοφιλίας υψηλού μαιευτικού κινδύνου.

     

    Συνιστάται :

    1. Αντιθρομβωτική προφυλακτική αγωγή με ΧΜΒ ηπαρίνη (Innohep 0,45 x1) καθʼ

    όλη την υπόλοιπη διάρκεια της κύησης και τον 1ο μήνα της λοχείας.

    2. Εξέταση αντιXa, αιμοπεταλίων σε 10 μέρες.

    3. Μεσογειακή διατροφή, άσκηση, αποφυγή καπνίσματος, έλεγχος σωματικού

    βάρους και αρτηριακής πίεσης.

    4. Filicine tab 5mgr καθημερινά

    5. Έλεγχος οικογενειακού περιβάλλοντος.

     

    Τέσσερα χρόνια μετά θέλοντας να αποκτήσω δεύτερο παιδί, έδειξα αυτή την εξέταση σε άλλον γυναικολόγο που με παρακολουθεί τώρα, προκειμένου να τον ενημερώσω για την κατάσταση μου και να πάρω οδηγίες για το τι πρέπει να κάνω αν μείνω ξανά έγκυος, προς μεγάλη μου έκπληξη ο γυναικολόγος μου είπε ότι με βάση αυτές τις εξετάσεις δεν κρίνει απαραίτητο να κάνω ενέσεις ηπαρίνης και γενικά ότι δεν θεωρεί ότι έχω θέμα θρομβοφιλίας. Βέβαια με παρέπεμψε με την σειρά του σε άλλο αιματολόγο που συνεργάζεται για περεταίρω διευκρινίσεις. (Μία υποσημείωση: πριν από μια εβδομάδα είχα την πρώτη μου εμπειρία αποβολής και ο γυναικολόγος μου είπε ότι έχω διάφραγμα στην μήτρα και ότι ίσως σε αυτό να οφείλεται η αποβολή και όχι σε θρομβοφιλία).

    Και σας ρωτώ κύριε Χατζηαντωνίου υπάρχει περίπτωση να έκανε λάθος ο προηγούμενος αιματολόγος;;;

     

    Καταλαβαίνετε ότι με φέρνετε σε δύσκολη θέση και δε μπορώ γραπτώς σε ένα δημόσιο διαδικτυακό τόπο να απαντήσω στο ερώτημά σας από τη στιγμή που κάποιος άλλος συνάδελφος έχει διατυπώσει μια συγκεκριμένη άποψη.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας. Ηθελα να σας ρωτήσω το εξής:

    θα κάνω εξετάσεις καρυότοπου και nk cells. Παίρνω αντιβίωση augmetin για μία εβδομάδα.επηρεάζει το αποτέλεσμα;να αφήσω τις εξετάσεις για τον άλλο μήνα;

    ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

    Ο καρυότυπος δεν επηρεάζεται από κανένα παράγοντα (είναι το DNA στα κύτταρά σας).

    Τα ΝΚ είναι μέρος της άμυνας του οργανισμού και ως εκ τούτου μπορεί να τα βρείτε αυξημένα αν είστε κοντά σε μια λοίμωξη. Άρα καλύτερα να τα μετρήσετε μακριά από λοιμώξεις.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Ο καρυότυπος δεν επηρεάζεται από κανένα παράγοντα (είναι το DNA στα κύτταρά σας).

    Τα ΝΚ είναι μέρος της άμυνας του οργανισμού και ως εκ τούτου μπορεί να τα βρείτε αυξημένα αν είστε κοντά σε μια λοίμωξη. Άρα καλύτερα να τα μετρήσετε μακριά από λοιμώξεις.

     

    Ευχαριστώ πολύ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Καταλαβαίνετε ότι με φέρνετε σε δύσκολη θέση και δε μπορώ γραπτώς σε ένα δημόσιο διαδικτυακό τόπο να απαντήσω στο ερώτημά σας από τη στιγμή που κάποιος άλλος συνάδελφος έχει διατυπώσει μια συγκεκριμένη άποψη.

     

    Σας ευχαριστώ κύριε Χατζηαντωνίου για την απάντηση. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σας φέρω σε δύσκολη θέση, απλά ήλπιζα να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Πάντως απ' οτι καταλαβαίνω πρέπει οπωσδήποτε να παω και σε άλλον αιματολόγο. Σας ευχαριστώ και πάλι.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα γιατρέ,

    Ειμαι 28 ετών μέσα σε 6 μηνες είχα δυο παλινδρομες κυησεις και τώρα θα ξεκινήσω κάποιες εξετασεις που μου είπε ο γυναικολογος μου

    ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ

    ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗ

    ΠΡΩΤΕΙΝΗ C

    ΠΡΩΤΕΙΝΗ S

    APC RESISTANCE RATIO

    FACTOR V LEIDEN

    ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ

    ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

    ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ

    Επίσης καμπύλη ζαχαρου.

    Η TSH μου ειναι 1.74 και μου είπε οτι ειναι εντάξει.

    Οι λοιπές εξετασεις ειναι φυσιολογικές (αιματολογικές, ανοσολογικες, ορμονολογικες και ούρων)

     

    Θα ηθελα να μου πείτε αν χρειάζεται να ελέγξω και κάτι άλλο προκειμένου να βρούμε τι φταίει!Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα γιατρέ,

    Ειμαι 28 ετών μέσα σε 6 μηνες είχα δυο παλινδρομες κυησεις και τώρα θα ξεκινήσω κάποιες εξετασεις που μου είπε ο γυναικολογος μου

    ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ

    ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗ

    ΠΡΩΤΕΙΝΗ C

    ΠΡΩΤΕΙΝΗ S

    APC RESISTANCE RATIO

    FACTOR V LEIDEN

    ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ

    ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

    ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ

    Επίσης καμπύλη ζαχαρου.

    Η TSH μου ειναι 1.74 και μου είπε οτι ειναι εντάξει, ωστόσο θα ρωτησω και ενδοκρινολόγο.

    Οι λοιπές εξετασεις ειναι φυσιολογικές (αιματολογικές, ανοσολογικες, ορμονολογικες και ούρων)

    Εχω κανει 2 φορες αποξεση και οι βιοψιες δεν εδειξαν κάτι παθολογικό αλλα χρωμοσωμιακη ανωμαλία του εμβρυου.

    Θα ηθελα να μου πείτε αν χρειάζεται να ελέγξω και κάτι άλλο προκειμένου να βρούμε τι φταίει!Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλημέρα σας κ ευχαριστούμε για την βοήθεια σας.

    Δεν ξέρω αν μπορω να σας εκθέσω τα αποτελέσματα από την εξεταση nk cells κ αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας.

    ειμαι στην διαδικασία πρώτης εξωσωματικής με συλλογή ωαρίων από φυσικό κύκλο. επειδή εχω δυσκολία στην συλλογή των ωαρίων εκανα την εξέταση Nk χωρίς ιστορικό αποβολών για να ειμαστε προετοιμασμένοι.

     

    ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ NK-CELLS

    (κυτταρομετρία ροής)

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ:

    ========================= Τιμές Αναφοράς

    Λευκά..........:3280 /μL (Reference Range)

    Λεμφοκύτταρα...:40.0% ......Απόλυτος αριθμός:1312 1500-3500/μL

    Μονοπύρηνα.....: 7.0% ......Απόλυτος αριθμός:230 150 -600 /μL

    Πολυμορφοπύρηνα:51.0% ......Απόλυτος αριθμός:1673 1800-7000/μL

    ______________________________________________________________________

    Απόλυτος Τιμές

    ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ % Αριθμός Αναφοράς

    ______________________________________________________________________

    Ολικά Τ λεμφοκύτταρα 80.0 1050 1000 - 2500

    CD3+CD45+

    ______________________________________________________________________

    Βοηθητικά Τ λεμφοκύτταρα(Τ4) 53.0 695 500 - 1500

    CD4+CD3+

    ______________________________________________________________________

    Κυτταροτοξικά Τ λεμφοκύτταρα(Τ:cool: 23.0 302 250 - 1000

    CD8+CD3+

    ______________________________________________________________________

    Ολικά Β λεμφοκύτταρα 17.0 223 100 - 500

    CD19+

    ______________________________________________________________________

    Φυσικά κυτταροκτόνα ΝΚ 3.0 39.0 80 - 350

    CD56+CD16+/CD3-

    ______________________________________________________________________

    NK like - T κύτταρα 7.0 92.0 15 - 350

    CD56+CD16+/CD3+

    ______________________________________________________________________

    Αναλογία Τ4/Τ8 - 2.30 1.20 - 2.60

    ______________________________________________________________________

    Ελλάττωση των φυσικων κυτταροκτόνων λεμφοκυττάρων.

     

    Θα ήθελα να λαβετε υπόψιν σας ότι εδω κ 15 χρόνια τουλάχιστον, τις περισσότερες φορές, στις γενικές εξετάσεις αίματος εμφανίζω αναστροφή τύπου. παίζει ρόλο στην διαδικασία της εξωσωματικής;

     

    Ευχαριστω πολύ

    ______________________________________________________________________

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ καλημέρα σας κ ευχαριστούμε για την βοήθεια σας.

    Δεν ξέρω αν μπορω να σας εκθέσω τα αποτελέσματα από την εξεταση nk cells κ αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας.

    ειμαι στην διαδικασία πρώτης εξωσωματικής με συλλογή ωαρίων από φυσικό κύκλο. επειδή εχω δυσκολία στην συλλογή των ωαρίων εκανα την εξέταση Nk χωρίς ιστορικό αποβολών για να ειμαστε προετοιμασμένοι.

     

    ______________________________________________________________________

    Ελλάττωση των φυσικων κυτταροκτόνων λεμφοκυττάρων.

     

    Θα ήθελα να λαβετε υπόψιν σας ότι εδω κ 15 χρόνια τουλάχιστον, τις περισσότερες φορές, στις γενικές εξετάσεις αίματος εμφανίζω αναστροφή τύπου. παίζει ρόλο στην διαδικασία της εξωσωματικής;

     

    Ευχαριστω πολύ

    ______________________________________________________________________

     

    Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι τα ΝΚ κύτταρα και ο αριθμός τους στο περιφερικό αίμα παίζουν οποιονδήποτε ρόλο στην κύηση. Άρα η συμβουλή μου σε εσάς είναι να έχετε θετική σκέψη και να αγνοήσετε αυτό το αποτέλεσμα.

     

    Σε όσες γυναίκες τύχει να διαβάσουν αυτό το μήνυμα η συμβουλή μου είναι να μη μπαίνουν σε περιττά έξοδα για τέτοιου εξετάσεις, παρά μόνο αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα (υπογονιμότητα, πολλαπλές αποβολές κλπ) και δε μπορεί να βρεθεί άλλο τεκμηριωμένο αίτιο που να εξηγεί το ιστορικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΙΣΩΣ έχει νόημα να δοκιμάσει κανείς και πειραματικές θεραπείες. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι μάταιο κατά την άποψή μου (και την άποψη όλων σχεδόν των ενώσεων μαιευτήρων παγκοσμίως).


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι τα ΝΚ κύτταρα και ο αριθμός τους στο περιφερικό αίμα παίζουν οποιονδήποτε ρόλο στην κύηση. Άρα η συμβουλή μου σε εσάς είναι να έχετε θετική σκέψη και να αγνοήσετε αυτό το αποτέλεσμα.

     

    Σε όσες γυναίκες τύχει να διαβάσουν αυτό το μήνυμα η συμβουλή μου είναι να μη μπαίνουν σε περιττά έξοδα για τέτοιου εξετάσεις, παρά μόνο αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα (υπογονιμότητα, πολλαπλές αποβολές κλπ) και δε μπορεί να βρεθεί άλλο τεκμηριωμένο αίτιο που να εξηγεί το ιστορικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΙΣΩΣ έχει νόημα να δοκιμάσει κανείς και πειραματικές θεραπείες. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι μάταιο κατά την άποψή μου (και την άποψη όλων σχεδόν των ενώσεων μαιευτήρων παγκοσμίως).

     

    Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα της απάντησή σας.

    Δίκιο έχετε αλλά από το άγχος μας ψαχνόμαστε για τα πάντα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ μου καλησπέρα!

    Είμαι σε φάση συλλογής ωαρίων μέσω φυσικών κύκλων εξωσωματικής. Όπως καταλαβαίνεται είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία για το λόγο αυτο θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θεωρείται πως χρειάζεται πριν τη εβρυομεταφορά να εχω κάνει εξέταση Θρομβοφιλίας,ώστε να μη παει η προσπάθεια μας χαμένη μιας και με λίπη μου διαπιστώνω πως πολλές γνωστές μου διαγιγνώσκονται με θροβοφιλία.

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ μου καλησπέρα!

    Είμαι σε φάση συλλογής ωαρίων μέσω φυσικών κύκλων εξωσωματικής. Όπως καταλαβαίνεται είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία για το λόγο αυτο θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θεωρείται πως χρειάζεται πριν τη εβρυομεταφορά να εχω κάνει εξέταση Θρομβοφιλίας,ώστε να μη παει η προσπάθεια μας χαμένη μιας και με λίπη μου διαπιστώνω πως πολλές γνωστές μου διαγιγνώσκονται με θροβοφιλία.

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

     

     

    Κι εγώ με αρκετή λύπη διαπιστώνω ότι πολλές γυναίκες υποβάλλονται άσκοπα και χωρίς ένδειξη σε έλεγχο θρομβοφιλίας, παίρνουν τα όποια αποτελέσματα και μετά λένε ότι έχουν διάγνωση θρομβοφιλίας, μπερδεύοντας τις υπόλοιπες γυναίκες. Έτσι συντηρείται ο μύθος της θρομβοφιλίας. Σας προτρέπω να διαβάσετε το άρθρο μου "Θρομβοφιλία στην εγκυμοσύνη" που θα βρείτε εδώ:

     

    http://www.all4baby.gr/%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7/

     

    Ειδικότερα, στο σημείο της διάγνωσης αναφέρω ότι:

     

    "Πρέπει να τονιστεί ότι θετικός έλεγχος θρομβοφιλίας δε σημαίνει απαραίτητα ανάπτυξη θρόμβωσης ή άλλων επιπλοκών, ενώ αντίθετα αρνητικός έλεγχος δεν εξασφαλίζει μια γυναίκα από αυτά τα προβλήματα. Για το λόγο αυτό ο έλεγχος θρομβοφιλίας δεν έχει νόημα να γίνεται στο γενικό πληθυσμό, παρά μόνο σε όσες γυναίκες έχουν ένδειξη από το ιστορικό τους. Έτσι, αν μια γυναίκα χωρίς ιστορικό αποφασίσει να κάνει έλεγχο χωρίς να έχει ένδειξη (κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά, εξαιτίας του «μύθου» γύρω από τη θρομβοφιλία) έχει περίπου 10% πιθανότητα να βρεθεί θετική σε κάποιο παράγοντα θρομβοφιλίας. Τότε, το εύρημα αυτό δε θα μπορεί να εξηγηθεί κλινικά και θα οδηγήσει σε αχρείαστο άγχος και ακόμα χειρότερα σε αχρείαστη θεραπεία με αντιπηκτική αγωγή."

     

    Με αυτά τα δεδομένα ο γενικός κανόνας είναι ότι δε χρειάζεται κάθε γυναίκα έλεγχο θρομβοφιλίας "προληπτικά". Αν όμως στη δική σας περίπτωση το ιστορικό υπαγορεύει την ανάγκη για έλεγχο, τότε ίσως χρειάζεστε. Δε μου αναφέρετε, όμως, τίποτα σχετικά και άρα δε μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κι εγώ με αρκετή λύπη διαπιστώνω ότι πολλές γυναίκες υποβάλλονται άσκοπα και χωρίς ένδειξη σε έλεγχο θρομβοφιλίας, παίρνουν τα όποια αποτελέσματα και μετά λένε ότι έχουν διάγνωση θρομβοφιλίας, μπερδεύοντας τις υπόλοιπες γυναίκες. Έτσι συντηρείται ο μύθος της θρομβοφιλίας. Σας προτρέπω να διαβάσετε το άρθρο μου "Θρομβοφιλία στην εγκυμοσύνη" που θα βρείτε εδώ:

     

    http://www.all4baby.gr/%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7/

     

    Ειδικότερα, στο σημείο της διάγνωσης αναφέρω ότι:

     

    "Πρέπει να τονιστεί ότι θετικός έλεγχος θρομβοφιλίας δε σημαίνει απαραίτητα ανάπτυξη θρόμβωσης ή άλλων επιπλοκών, ενώ αντίθετα αρνητικός έλεγχος δεν εξασφαλίζει μια γυναίκα από αυτά τα προβλήματα. Για το λόγο αυτό ο έλεγχος θρομβοφιλίας δεν έχει νόημα να γίνεται στο γενικό πληθυσμό, παρά μόνο σε όσες γυναίκες έχουν ένδειξη από το ιστορικό τους. Έτσι, αν μια γυναίκα χωρίς ιστορικό αποφασίσει να κάνει έλεγχο χωρίς να έχει ένδειξη (κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά, εξαιτίας του «μύθου» γύρω από τη θρομβοφιλία) έχει περίπου 10% πιθανότητα να βρεθεί θετική σε κάποιο παράγοντα θρομβοφιλίας. Τότε, το εύρημα αυτό δε θα μπορεί να εξηγηθεί κλινικά και θα οδηγήσει σε αχρείαστο άγχος και ακόμα χειρότερα σε αχρείαστη θεραπεία με αντιπηκτική αγωγή."

     

    Με αυτά τα δεδομένα ο γενικός κανόνας είναι ότι δε χρειάζεται κάθε γυναίκα έλεγχο θρομβοφιλίας "προληπτικά". Αν όμως στη δική σας περίπτωση το ιστορικό υπαγορεύει την ανάγκη για έλεγχο, τότε ίσως χρειάζεστε. Δε μου αναφέρετε, όμως, τίποτα σχετικά και άρα δε μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας.

    Γιατρέ μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση και διαφωτιστική σας απάντηση. Χωρίς να ειμαι ειδικός υπέθετα και γω πως θα ηταν μαλλον άσκοπο να υποβληθώ σε τέτοιες εξετάσεις και χαίρομαι πολύ που το τονίζεται γιατι πραγματικά μια γυναίκα που είναι σε φαση εξωσωματικής όταν ερθει σε επαφή με κάποια άλλη θα τη γεμίσει κατευθείαν με άγχος και θα την προτρέψει να κανει ένα σορο εξετασεις και αναρωτιέμαι γιατι οσες κάνουμε εξωσωματική θα πρεπει να υποβληθούμε εξ αρχής σε αυτή τη ταλαιπωρία με τις δεκαδες πανάκριβες εξετάσεις ενώ οι γυναίκες που εχουν τη τύχη να συλλάβουν φυσιολογικά απλα ψάχνουν τα βρουν τη μερα της ωορρηξίας τους.. δεν θέλω να σας κουράσω άλλο διαβασα το πολύ κατατοπιστικό σας αρθρο και προφανώς δεν εχω ιστορικό όπως με ρωτάται. Για την ακρίβεια δεν εχω προσπαθήσει καν να μείνω ποτε κατά το παρελθόν έγκυος και η μητερα μου ειχε 2 τελειομηνες εγκυμοσύνες χωρίς καμιά αποβολή. Αυτο που εχω παρατηρησει και δεν ξερω αν εχει καποια σχεση ειναι το γεγονος οτι οταν χτηπαω εστω και πολυ λιγο στα χερια ή στα ποδια ''βγαζω'' πολυ ευκολα μελανιες και επεισης οταν κοπω το αιμα αργει πολυ να σταματησει.Θα ηθελα ακομα να ρωτησω (και συνχωρεστε με για την κατάχρηση του χρόνου σας και του χωρου στο φορουμ) ο πατερας μου εχει διαγνωσμένη ψωριαση από τα 45 του, πλέον είναι 65 και εχομε ν καποιες ενδείξεις πως εχει εξελιχτεί σε ψωριασικη αρθρίτιδα (εχει μονο μια ελαφρια αδυναμία στα χερια) επειδη εχω ακούσει πως η ψωριαση είναι κληρονομική αν και δεν εχω καποια ένδειξη πρως το παρον και δεδομένου ότι η ψωριασικη αρθρίτιδα είναι αυτοανοση νοσος υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει και μενα, στην εμφύτευση ή στην εγκυμοσύνη. Θα ηταν φρόνιμο να εξεταστω για αυτοανοσα? Αν η ερώτηση μου είναι αφελής συχωρέστε με!

    Σας ευχαριστω παρα πολύ!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αυτο που εχω παρατηρησει και δεν ξερω αν εχει καποια σχεση ειναι το γεγονος οτι οταν χτηπαω εστω και πολυ λιγο στα χερια ή στα ποδια ''βγαζω'' πολυ ευκολα μελανιες και επεισης οταν κοπω το αιμα αργει πολυ να σταματησει.Θα ηθελα ακομα να ρωτησω (και συνχωρεστε με για την κατάχρηση του χρόνου σας και του χωρου στο φορουμ) ο πατερας μου εχει διαγνωσμένη ψωριαση από τα 45 του, πλέον είναι 65 και εχομε ν καποιες ενδείξεις πως εχει εξελιχτεί σε ψωριασικη αρθρίτιδα (εχει μονο μια ελαφρια αδυναμία στα χερια) επειδη εχω ακούσει πως η ψωριαση είναι κληρονομική αν και δεν εχω καποια ένδειξη πρως το παρον και δεδομένου ότι η ψωριασικη αρθρίτιδα είναι αυτοανοση νοσος υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει και μενα, στην εμφύτευση ή στην εγκυμοσύνη. Θα ηταν φρόνιμο να εξεταστω για αυτοανοσα? Αν η ερώτηση μου είναι αφελής συχωρέστε με!

    Σας ευχαριστω παρα πολύ!

     

    Σχετικά με τις μελανιές που αναφέρετε, ενδεχομένως να έχετε κάποια ήπια διαταραχή της πήξης (δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τη θρομβοφιλία). Αν σας προβληματίζει ιδιαίτερα (και δεν είναι κάτι ασήμαντο που δε σας προβληματίζει κλινικά) τότε έχει νόημα να το ψάξει ένας αιματολόγος για να δει αν υπάρχει κάτι και πόσο σοβαρό είναι.

    Σχετικά με την ψωρίαση, δεν πρόκειται να σας επηρεάσει στην κύηση και νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να εξεταστείτε για αυτοάνοσα. Ρωτήστε, όμως, καλύτερα το γυναικολόγο σας - γιατί εγώ δεν είμαι ούτε ειδικός γυναικολόγος ούτε και ρευματολόγος για να έχω απόλυτη εικόνα επί αυτών των ζητημάτων.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλησπέρα, κ. Χατζηαντωνίου.

     

    Στο πλαίσιο εξετάσεων για εξωσωματική, ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε και έκανα ένα πακέτο γενετικών εξετάσεων, μεταξύ άλλων και για θρομβοφιλία, οι οποίες βγήκαν φυσιολογικές. Μου είπε όμως ότι, επειδή πάσχω από φλεβική ανερπάρκεια (χωρίς πάντως να έχω κιρσούς, παρά μόνο κάποιες όλως ελαφρές ευρυαγγείες σε σημεία των μηρών) θα χρειαστεί πιθανότατα να κάνω ενέσεις ηπαρίνης προληπτικά. Χωρίς καμμία διάθεση να θίξω τον γιατρό μου ως επαγγελματία, θα ήθελα παρά ταύτα και την δική σας γνώμη επ' αυτού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα, κ. Χατζηαντωνίου.

     

    Στο πλαίσιο εξετάσεων για εξωσωματική, ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε και έκανα ένα πακέτο γενετικών εξετάσεων, μεταξύ άλλων και για θρομβοφιλία, οι οποίες βγήκαν φυσιολογικές. Μου είπε όμως ότι, επειδή πάσχω από φλεβική ανερπάρκεια (χωρίς πάντως να έχω κιρσούς, παρά μόνο κάποιες όλως ελαφρές ευρυαγγείες σε σημεία των μηρών) θα χρειαστεί πιθανότατα να κάνω ενέσεις ηπαρίνης προληπτικά. Χωρίς καμμία διάθεση να θίξω τον γιατρό μου ως επαγγελματία, θα ήθελα παρά ταύτα και την δική σας γνώμη επ' αυτού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Οι κιρσοί από μόνοι τους δεν αποτελούν ένδειξη για αντιπηκτικές ενέσεις. Η απόφαση για μια τέτοια αγωγή, όμως, βασίζεται -όπως έχω πει πολλές φορές- κυρίως στο ιατρικό ιστορικό. Δε μπορώ κατά συνέπεια να έχω άποψη χωρίς να δω μια γυναίκα και πριν να έχω το πλήρες ιστορικό της διαθέσιμο.

    Στην περίπτωσή σας θα πρέπει είτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ιατρού σας (χωρίς δεύτερη γνώμη), είτε να επισκεφθείτε κάποιον αιματολόγο για να σας εκτιμήσει από κοντά. Τόσο σοβαρές συμβουλές δε μπορεί να δίνονται από μακριά.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας κ. Χατζηαντωνίου.

     

     

    στης 04/03 έκανε εξετάσεις αίματος και είχα την β12 119 και το φυλλικο οξύ 3,1 τα υπόλοιπα ηταν φυσιολογικά. Ξεκίνησα κατευθείαν ενέσεις β12 μια κάθε μέρα για 7 ήμερες και μετά μια κάθε εβδομάδα για 4 εβδομαδες, επίσης ξεκίνησα και φυλλικο οξυ. Την τελευταία ενεση μου την εκανα στισ 12/04. Μετα απο ενα μηνα εκανα επανέλεγχο και η β12 ειναι τωρα 1694 και το φυλλικο οξυ 15,1.

    Η ερώτηση μου ειναι τοσο καιρο με παρακολουθει ένας παθολόγος πρεπει να απευθυνθώ σε καποιον ειδικό ? Πρεπει να ανησυχώ ? ειμαι 24 χρονων και με τον συζυγο μου προσπαθουμε σιγα σιγα να κανουμε και ενα παιδακι.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας κ. Χατζηαντωνίου.

     

     

    στης 04/03 έκανε εξετάσεις αίματος και είχα την β12 119 και το φυλλικο οξύ 3,1 τα υπόλοιπα ηταν φυσιολογικά. Ξεκίνησα κατευθείαν ενέσεις β12 μια κάθε μέρα για 7 ήμερες και μετά μια κάθε εβδομάδα για 4 εβδομαδες, επίσης ξεκίνησα και φυλλικο οξυ. Την τελευταία ενεση μου την εκανα στισ 12/04. Μετα απο ενα μηνα εκανα επανέλεγχο και η β12 ειναι τωρα 1694 και το φυλλικο οξυ 15,1.

    Η ερώτηση μου ειναι τοσο καιρο με παρακολουθει ένας παθολόγος πρεπει να απευθυνθώ σε καποιον ειδικό ? Πρεπει να ανησυχώ ? ειμαι 24 χρονων και με τον συζυγο μου προσπαθουμε σιγα σιγα να κανουμε και ενα παιδακι.

     

    Τι μπορώ να σας πω σε αυτό που με ρωτάτε? Η επιλογή γιατρού είναι υποκειμενικό ζήτημα: εσείς ξέρετε αν σας καλύπτει ο γενικός παθολόγος ή αν θέλετε ειδικό αιματολόγο και ποιον θα επιλέξετε από την κάθε κατηγορία. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε αυτόν που θα επιλέξετε. Μη λαλούν πολλοί κοκόροι!


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι τα ΝΚ κύτταρα και ο αριθμός τους στο περιφερικό αίμα παίζουν οποιονδήποτε ρόλο στην κύηση. Άρα η συμβουλή μου σε εσάς είναι να έχετε θετική σκέψη και να αγνοήσετε αυτό το αποτέλεσμα.

     

    Σε όσες γυναίκες τύχει να διαβάσουν αυτό το μήνυμα η συμβουλή μου είναι να μη μπαίνουν σε περιττά έξοδα για τέτοιου εξετάσεις, παρά μόνο αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα (υπογονιμότητα, πολλαπλές αποβολές κλπ) και δε μπορεί να βρεθεί άλλο τεκμηριωμένο αίτιο που να εξηγεί το ιστορικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΙΣΩΣ έχει νόημα να δοκιμάσει κανείς και πειραματικές θεραπείες. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι μάταιο κατά την άποψή μου (και την άποψη όλων σχεδόν των ενώσεων μαιευτήρων παγκοσμίως).

    ΘΑ ηθελα να σας ρωτησω εφοσον δεν εχει αποδειχθει πως τα νκ παιζουν ρολο στην υπογονιμοτητα.Γιατι αιματολογος στη θεσσαλονικη τα δείνει ως εξεταση ? αν δεν εχουν καποια σχεση δε θα επρεπε να τα δεινει και δε αιματολογος.

    και θα ηθελα να σας ρωτησω η βιταμινη d εχει καποια σχεση με την υπογονιμοτητα?

    σας ευχαριστω

    Με εκτιμηση

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ΘΑ ηθελα να σας ρωτησω εφοσον δεν εχει αποδειχθει πως τα νκ παιζουν ρολο στην υπογονιμοτητα.Γιατι αιματολογος στη θεσσαλονικη τα δείνει ως εξεταση ? αν δεν εχουν καποια σχεση δε θα επρεπε να τα δεινει και δε αιματολογος.

    και θα ηθελα να σας ρωτησω η βιταμινη d εχει καποια σχεση με την υπογονιμοτητα?

    σας ευχαριστω

    Με εκτιμηση

     

    Το τι εξετάσεις ζητάει ο καθένας και για ποιο λόγο το ξέρει ο κάθε συνάδελφος. Ας αρκεστώ να πω ότι ο τρόπος που δουλεύω εγώ είναι να μη συστήνω εξετάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις από το ιατρικό ιστορικό ή δεν υπάρχουν σχετικές διεθνείς οδηγίες για τη διενέργειά τους.

     

    Τα ΝΚ αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αποδείξει ότι ευθύνονται για καθ' έξιν αποβολές, κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η μέτρησή τους στο αίμα αποτελεί αντιπροσωπευτική μέτρηση για τον αριθμό τους στη μήτρα και κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η μείωση τους με διάφορες θεραπείες έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε γυναίκες με καθ' έξιν αποβολές. Κατά συνέπεια, καμία ένωση γυναικολόγων ή αιματολόγων δεν έχει υιοθετήσει σαν πρακτική και δεν έχει εκδώσει οδηγία για τη μέτρησή τους έξω από ερευνητικά πρωτόκολλα.

     

    Με βάση τα ανωτέρω, εγώ σπάνια συστήνω τη μέτρηση των ΝΚ. Μπορώ, όμως, να καταλάβω την αγωνία μιας γυναίκας με ανεξήγητο ιστορικό καθ' έξιν αποβολών και την επιθυμία της να δοκιμάσει ακόμα και πειραματικά φάρμακα για να έχει επιτυχή κατάληξη στην κύησή της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προφανώς δεν έχω αντίρρηση να γίνονται οι εξετάσεις. Σεβόμενος, όμως, τα χρήματά και την ταλαιπωρία της, εξηγώ πάντα τι έχει να περιμένει από τα όποια αποτελέσματα και από την όποια αγωγή λάβει μετά, ώστε η επιλογή της να είναι απόλυτα συνειδητή.

     

    Ανάλογα πράγματα ισχύουν εν πολλοίς και για τη Βιταμίνη D.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω κατι είχα μια επιτυχής γέννα χωρις προβλήματα μετά είχα μια αποβολή λόγω αιματώματος στην 11 εβδομάδα μετά μια παλιδρομμη στην6η εβδομάδα πριν να περάσει ο μήνας μετά την απόξεση πήγα σε αιματολόγο και με βρήκε οτι εχω αντιφωσφορικο σύνδρομο και Χασιμότο το οποίο δεν πειράζει την λειτουργία του θυρωιδη και δεν χρειαζετε αγωγή . Πριν λίγο καιρό ξανά έμεινα έγκυος έκανα ινοχεπ 0,45 και Σαλοσπίρ και έλεγχο θυρωιδη ο οποίος ήταν κανονικά στην 8η εβδομάδα είχα αποκόλληση και ο Γυναικολογος μου μου σταμάτησε το Σαλοσπίρ η αιματολόγο ήθελε να κανω ξανά εξετάσεις αίματος 8 με 10 εβδομάδα ενώ π Γυναικολογος δεν με άφησε να κανω τις έκανα εντέλει με συνεννόηση με την αιματολόγο χωρις να σηκωθώ απο το κρεβατι η οποία όταν είδε τα αποτελεσματα με φώναξε γιατί ήταν ανεβασμένα και με είπε να πάρω ασπιρίνη Τοτός εξετάσεις τις έκανα στη 9 εβδομάδα στην οποία πήγα και στον Γυναικολογος για υπερυχο και η αποκόλληση είχε σχεδόν κλείσει δεν μου είπε να ξαναπάρω Σαλοσπίρ έκανα μονο τις ενέσεις και πήγα στην 11 εβδομάδα για υπερυχο και μου είπε οτι εχει σταμάτησε η καρδιά του εδώ και 2 εβδομάδες . Μπορεί να φταιει οτι έκοψα το Σαλοσπίρ γιατί η Αιματολογος ήταν κΑθετη οτι η θεραπεία ειναι κΑι τα δυο μαζι ; Όπως επίσης μου είπε στην επόμενη εγκυμοσύνη άσχετα με αποκόλληση δεν κόβω την ασπιρίνη

    Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω κατι είχα μια επιτυχής γέννα χωρις προβλήματα μετά είχα μια αποβολή λόγω αιματώματος στην 11 εβδομάδα μετά μια παλιδρομμη στην6η εβδομάδα πριν να περάσει ο μήνας μετά την απόξεση πήγα σε αιματολόγο και με βρήκε οτι εχω αντιφωσφορικο σύνδρομο και Χασιμότο το οποίο δεν πειράζει την λειτουργία του θυρωιδη και δεν χρειαζετε αγωγή . Πριν λίγο καιρό ξανά έμεινα έγκυος έκανα ινοχεπ 0,45 και Σαλοσπίρ και έλεγχο θυρωιδη ο οποίος ήταν κανονικά στην 8η εβδομάδα είχα αποκόλληση και ο Γυναικολογος μου μου σταμάτησε το Σαλοσπίρ η αιματολόγο ήθελε να κανω ξανά εξετάσεις αίματος 8 με 10 εβδομάδα ενώ π Γυναικολογος δεν με άφησε να κανω τις έκανα εντέλει με συνεννόηση με την αιματολόγο χωρις να σηκωθώ απο το κρεβατι η οποία όταν είδε τα αποτελεσματα με φώναξε γιατί ήταν ανεβασμένα και με είπε να πάρω ασπιρίνη Τοτός εξετάσεις τις έκανα στη 9 εβδομάδα στην οποία πήγα και στον Γυναικολογος για υπερυχο και η αποκόλληση είχε σχεδόν κλείσει δεν μου είπε να ξαναπάρω Σαλοσπίρ έκανα μονο τις ενέσεις και πήγα στην 11 εβδομάδα για υπερυχο και μου είπε οτι εχει σταμάτησε η καρδιά του εδώ και 2 εβδομάδες . Μπορεί να φταιει οτι έκοψα το Σαλοσπίρ γιατί η Αιματολογος ήταν κΑθετη οτι η θεραπεία ειναι κΑι τα δυο μαζι ; Όπως επίσης μου είπε στην επόμενη εγκυμοσύνη άσχετα με αποκόλληση δεν κόβω την ασπιρίνη

    Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

    Από την άποψη του αιματολόγου, πράγματι χρειάζεται αγωγή και με τα δύο και δε μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι η διακοπή της ασπιρίνης μπορεί να οδήγησε στο ατυχές αποτέλεσμα. Από την άλλη, καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία του μαιευτήρα μπροστά σε μια αιμορραγία υπό διπλή αντιπηκτική αγωγή. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποφάσεις είναι δύσκολες και η καλύτερη προσέγγιση -κατά την άποψή- μου είναι η άμεση και τακτική επικοινωνία του αιματολόγου με το μαιευτήρα για τη λήψη αποφάσεων.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα Κ. Χατζηαντωνίου... Είμαι 25 χρονών και πριν 6 μήνες είχα μια αποβολή στον 5ο μήνα μετά από συνεχόμενη αιμορραγία για 20 μέρες και τελική κατάληξη να χάσω σιγά σιγά όλα τα αμνιακά υγρά...

    Στις εξετάσεις που έκανα βρέθηκα ετερόζυγη mthfr c677t. Κατά την γνώμη σας αυτή η μετάλλαξη δημιουργεί αυτού του είδους την αποβολή?

    Επίσης τώρα είμαι και πάλι έγκυος 9 εβδομάδων. Από την αρχή κάνω innohep τις οποίες σταμάτησα πριν 20 μέρες λόγω αιμορραγίας από αιμάτωμα και είμαι σε ακινησία. Σήμερα βγήκε η ιστολογική και έδειξε ότι είχα θρόμβους στον πλακούντα και ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσω και πάλι τις innohep. Ποια είναι η γνώμη σας? Μήπως ενεργοποιήσει πάλι το αιμάτωμα που δεν έχει φύγει ακόμα?

    Με συγχωρείται για το μεγάλο μήνυμα....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα