Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    Σας ευχαριστώ!! Ο γυναικολόγος και ο παθολόγος μου είπαν να παίρνω salospir απο πριν μείνω έγκυος και μόλις μεινω θα χρειαστώ ηπαρίνες επειδή είμαι ετερόζυγος στο mtfr. Ύποπτο ιστορικό δεν έχω.. Μια παλλινδρομη μονο πέρσι τον Απρίλιο.

     

    Σας είπα τι ισχύει για το MTHFR. Από εκεί και πέρα, προφανώς, ακολουθείτε τις οδηγίες των γιατρών σας.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Αγαπητέ κύριε Χατζηαντωνίου καλημέρα & καλή εβδομάδα,είμαι 29 χρονών και στην έβδομη εβδομάδα κύησης αναγκάστηκα να κάνω απόξεση λόγω παλίνδρομης κύησης (στις 29/01) και τώρα περιμένω να αδιαθετήσω.Ο προγεννητικός έλεγχος ήταν πολύ καλός εκτός το από το σίδηρο μου διότι έχω στίγμα & σιδηροπενική αναιμία.Τώρα έχω ξεκινήσει θεραπεία με σίδηρο & φολλικό οξύ.Επειδή όπως πολλές γυναίκες έχω βρεθεί στο δίλημμα για το εάν πρέπει να προβώ σε όλες αυτές τις εξετάσεις (θρομβοφιλία,καρυότυπο ζευγους κτλ) διότι θα ήθελα άμεσα να μείνω και πάλι έγκυος και να μην έχω το άνχος ότι κάτι θα συμβεί.Ο γυναικολόγος μου, μου πρότεινε να μη κάνω καμία εξέταση διότι μέχρι 3 φορές θεωρείται τυχαίο γεγονός αλλά εγώ φοβάμαι μη περάσω τα ίδια...Σας ευχαριστώ πολύ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αγαπητέ κύριε Χατζηαντωνίου καλημέρα & καλή εβδομάδα,είμαι 29 χρονών και στην έβδομη εβδομάδα κύησης αναγκάστηκα να κάνω απόξεση λόγω παλίνδρομης κύησης (στις 29/01) και τώρα περιμένω να αδιαθετήσω.Ο προγεννητικός έλεγχος ήταν πολύ καλός εκτός το από το σίδηρο μου διότι έχω στίγμα & σιδηροπενική αναιμία.Τώρα έχω ξεκινήσει θεραπεία με σίδηρο & φολλικό οξύ.Επειδή όπως πολλές γυναίκες έχω βρεθεί στο δίλημμα για το εάν πρέπει να προβώ σε όλες αυτές τις εξετάσεις (θρομβοφιλία,καρυότυπο ζευγους κτλ) διότι θα ήθελα άμεσα να μείνω και πάλι έγκυος και να μην έχω το άνχος ότι κάτι θα συμβεί.Ο γυναικολόγος μου, μου πρότεινε να μη κάνω καμία εξέταση διότι μέχρι 3 φορές θεωρείται τυχαίο γεγονός αλλά εγώ φοβάμαι μη περάσω τα ίδια...Σας ευχαριστώ πολύ

     

    Θα συμφωνήσω με το γυναικολόγο σας. Για μια αναλυτική συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε και τις απόψεις μου στο παρακάτω νήμα:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=142915

     

    Γενικά να έχετε πάντα υπόψη ότι όταν λέμε "τυχαίο γεγονός" εννοούμε τυχαίες γενετικές ανωμαλίες που συμβαίνουν στο έμβρυο και είναι μη συμβατές με τη ζωή και άρα οδηγούν σε πρόωρη αποβολή. Είναι, με άλλα λόγια, ο μηχανισμός που έχει η φύση για να μην προχωράνε άσκοπα κυήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μη βιώσιμα βρέφη. Αυτό είναι αρκετά πιθανό να συμβεί μία (συμβαίνει σε περίπου μια στις 10 γυναίκες) ή και 2 φορές στη ζωή μιας γυναίκας (1 στις 20 γυναίκες), ιδιαίτερα σε γυναίκες άνω των 35. Για αυτό το λόγο, θέτουμε το όριο στις 3 αποβολές 1ου τριμήνου (συμβαίνουν σε 1 στις 100 γυναίκες).

    Άρα με μια αποβολή ως τη δέκατη εβδομάδα το μόνο που χρειάζεται είναι θετική σκέψη και αισιοδοξία για την επόμενη φορά.

    Η μόνη δική μου σύσταση (ίσως εκτός των διεθνών οδηγιών, αλλά αξίζει τον κόπο) είναι ο καρυότυπος εμβρύου σε περιπτώσεις που γίνεται απόξεση. Ο λόγος είναι ότι αν ο καρυότυπος βγει παθολογικός, φεύγει η ανησυχία από το μυαλό της γυναίκας ότι θα ξανασυμβεί (κοινώς υπάρχει απόδειξη ότι ήταν τυχαίο).


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Θα συμφωνήσω με το γυναικολόγο σας. Για μια αναλυτική συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε και τις απόψεις μου στο παρακάτω νήμα:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=142915

     

    Γενικά να έχετε πάντα υπόψη ότι όταν λέμε "τυχαίο γεγονός" εννοούμε τυχαίες γενετικές ανωμαλίες που συμβαίνουν στο έμβρυο και είναι μη συμβατές με τη ζωή και άρα οδηγούν σε πρόωρη αποβολή. Είναι, με άλλα λόγια, ο μηχανισμός που έχει η φύση για να μην προχωράνε άσκοπα κυήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μη βιώσιμα βρέφη. Αυτό είναι αρκετά πιθανό να συμβεί μία (συμβαίνει σε περίπου μια στις 10 γυναίκες) ή και 2 φορές στη ζωή μιας γυναίκας (1 στις 20 γυναίκες), ιδιαίτερα σε γυναίκες άνω των 35. Για αυτό το λόγο, θέτουμε το όριο στις 3 αποβολές 1ου τριμήνου (συμβαίνουν σε 1 στις 100 γυναίκες).

    Άρα με μια αποβολή ως τη δέκατη εβδομάδα το μόνο που χρειάζεται είναι θετική σκέψη και αισιοδοξία για την επόμενη φορά.

    Η μόνη δική μου σύσταση (ίσως εκτός των διεθνών οδηγιών, αλλά αξίζει τον κόπο) είναι ο καρυότυπος εμβρύου σε περιπτώσεις που γίνεται απόξεση. Ο λόγος είναι ότι αν ο καρυότυπος βγει παθολογικός, φεύγει η ανησυχία από το μυαλό της γυναίκας ότι θα ξανασυμβεί (κοινώς υπάρχει απόδειξη ότι ήταν τυχαίο).

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας.Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    γεια σας γιατρέ,

    μία ερωτησούλα θα ήθελα να σας κάνω.

    κατα την διάρκεια της πρώτης εξωσωματικής έκανα αντιπικτική αγωγή με ενεσεις innohep γιατί είχε βγει υψηλή η τιμή της d dinner, η εξωσωματική απέτυχε, άλλαξα γιατρό και μου ζήτησε να επαναλάβω την εξεταση, όντως η τιμή την δευτερη φορα βγήκε φυσιολογική!!ήταν εργαστηριακό λάθος!!

    πόσο κακό είναι που έκανα αντιπικτική αγωγή χωρις να έχω κανένα πρόβλημα και πόσο αυτό επηρέασε την αποτυχία της εξωσωματικής???

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    γεια σας γιατρέ,

    μία ερωτησούλα θα ήθελα να σας κάνω.

    κατα την διάρκεια της πρώτης εξωσωματικής έκανα αντιπικτική αγωγή με ενεσεις innohep γιατί είχε βγει υψηλή η τιμή της d dinner, η εξωσωματική απέτυχε, άλλαξα γιατρό και μου ζήτησε να επαναλάβω την εξεταση, όντως η τιμή την δευτερη φορα βγήκε φυσιολογική!!ήταν εργαστηριακό λάθος!!

    πόσο κακό είναι που έκανα αντιπικτική αγωγή χωρις να έχω κανένα πρόβλημα και πόσο αυτό επηρέασε την αποτυχία της εξωσωματικής???

     

    Η αντιπηκτική αγωγή δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, απλώς όταν δεν έχει ένδειξη δε βοηθάει πουθενά- είναι μια άχρηστη θεραπεία αν δεν υπάρχει λόγος να γίνεται (σαν να παίρνετε ένα Depon την ημέρα χωρίς να έχετε πονοκέφαλο). Υπό αυτήν την έννοια, ούτε κακό ήταν και σίγουρα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αποτυχία σας. Ήταν, μάλιστα, μια επιβεβαίωση των όσων γράφω συνέχεια: αν δεν υπάρχει ένδειξη ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει με ή χωρίς ηπαρίνη.

    Και ένα σχόλιο για τα d-dimers: Αυτά είναι μια εξέταση που γίνεται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (δεν είναι έλεγχος ρουτίνας για τον καθένα). Αν μετρηθούν κατά τη διάρκεια της κύησης είναι σχεδόν πάντα αυξημένα, ενώ εκτός κύησης είναι σχεδόν πάντα φυσιολογικά. Άρα δεν ήταν απαραίτητα λάθος του εργαστηρίου την πρώτη φορά και σίγουρα δεν αποτελούσαν ένδειξη για αντιπηκτική αγωγή.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Έκανα προληπτικά εξετάσεις για θρομβοφιλία δεδομένου ότι είχε και η αδερφή μου(χωρις ιστορικο). Μου βρήκαν οτι εχω τον παραγοντα v-leiden, εκανα ενεσεις ηπαρινης σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου και 40 μερες μετα τον τοκετο. Δεν έχω καταλαβει γιατι λέτε ότι η προληπτική αντιπηκτική αγωγή έχει αποδειχθεί ότι δε δουλεύει. Δηλαδη δεν χρειαζοταν να κανω ενέσεις, Να σημειώσω οτι δεν είχα ποτε καμια αποβολη και εμεινα αμεσως εγκυος?

     

     

    Σας ευχαριστώ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Έκανα προληπτικά εξετάσεις για θρομβοφιλία δεδομένου ότι είχε και η αδερφή μου(χωρις ιστορικο). Μου βρήκαν οτι εχω τον παραγοντα v-leiden, εκανα ενεσεις ηπαρινης σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου και 40 μερες μετα τον τοκετο. Δεν έχω καταλαβει γιατι λέτε ότι η προληπτική αντιπηκτική αγωγή έχει αποδειχθεί ότι δε δουλεύει. Δηλαδη δεν χρειαζοταν να κανω ενέσεις, Να σημειώσω οτι δεν είχα ποτε καμια αποβολη και εμεινα αμεσως εγκυος?

     

     

    Σας ευχαριστώ.

     

    Αυτό που έχετε λέγεται "ασυμπτωματική θρομβοφιλία" και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΜΑ, αλλά ένα απλό εργαστηριακό εύρημα. Άρα για κάτι που δεν είναι νόσημα, εγώ (και οι περισσότεροι συνάδελφοι στο εξωτερικό, αλλά και ορισμένοι στην Ελλάδα) δε θα έδινα αγωγή - εκτός αν έχετε άλλους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου που δε μπορώ να το ξέρω.

    Από εκεί και πέρα, χρειάζεται καλή ενημέρωση του κάθε ανθρώπου με ένα τέτοιο εύρημα, ώστε να καταλάβει σε βάθος τι σημαίνει "έχω παράγοντα V-Leiden" και πώς επηρεάζει την υγεία του.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας. τελικα τι σημαινει "έχω παράγοντα V-Leiden" ? Μπορείτε να με παραπεμψετε σε σχετικη βιβλιογραφία

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Η αντιπηκτική αγωγή δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, απλώς όταν δεν έχει ένδειξη δε βοηθάει πουθενά- είναι μια άχρηστη θεραπεία αν δεν υπάρχει λόγος να γίνεται (σαν να παίρνετε ένα Depon την ημέρα χωρίς να έχετε πονοκέφαλο). Υπό αυτήν την έννοια, ούτε κακό ήταν και σίγουρα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αποτυχία σας. Ήταν, μάλιστα, μια επιβεβαίωση των όσων γράφω συνέχεια: αν δεν υπάρχει ένδειξη ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει με ή χωρίς ηπαρίνη.

    Και ένα σχόλιο για τα d-dimers: Αυτά είναι μια εξέταση που γίνεται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (δεν είναι έλεγχος ρουτίνας για τον καθένα). Αν μετρηθούν κατά τη διάρκεια της κύησης είναι σχεδόν πάντα αυξημένα, ενώ εκτός κύησης είναι σχεδόν πάντα φυσιολογικά. Άρα δεν ήταν απαραίτητα λάθος του εργαστηρίου την πρώτη φορά και σίγουρα δεν αποτελούσαν ένδειξη για αντιπηκτική αγωγή.

     

    σας ευχαριστώ παρα πολύ για την άμεση απαντηση σας!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας. τελικα τι σημαινει "έχω παράγοντα V-Leiden" ? Μπορείτε να με παραπεμψετε σε σχετικη βιβλιογραφία

     

    Για μια αξιόπιστη σύνοψη μπορείτε να διαβάσετε στα Αγγλικά το παρακάτω:

    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/factor-v-leiden/basics/definition/con-20032637

     

    Από εκεί και πέρα, το τι σημαίνει "έχω παράγοντα V-Leiden" είναι διαφορετικό για τον κάθε ασθενή (σε άλλον σημαίνει αποβολές, σε άλλον θρομβώσεις, σε άλλον και τα δύο, σε άλλον τίποτα κλπ). Χρειάζονται πολλά στοιχεία του ιστορικού και πολλή προσωπική συζήτηση ώστε να απαντηθούν οι εύλογες απορίες που δημιουργούνται σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο. Ενδεικτικά μπορώ να σας πω ότι επισκέψεις με αντικείμενο την ανακοίνωση μιας τέτοιας διάγνωσης μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και πάνω από μια ώρα - λόγω των πολλών ερωτήσεων που έχουν συνήθως οι ασθενείς. Άρα είναι κάτι που δε μπορώ να σας το απαντήσω από εδώ.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας,

    θέλω να υποβληθώ σε εξέταση για θρομβοφιλία. Ενημερώθηκα από το γυναικολόγο μου ότι μπορεί να με εξυπηρετήσει και μου πάρει δείγμα εδώ στην επαρχία που μένω-στο ιατρείο του - και να το στείλει σε εργαστήριο στην Αθήνα.Θα μου πάρει δείγμα σάλιου,μάλιστα πρέπει να είμαι νηστική και να μην έχω πιεί τίποτα για τουλάχιστον μια ώρα.

    Ίσχύει κάτι τέτοιο;;; με σάλιο;;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας,

    θέλω να υποβληθώ σε εξέταση για θρομβοφιλία. Ενημερώθηκα από το γυναικολόγο μου ότι μπορεί να με εξυπηρετήσει και μου πάρει δείγμα εδώ στην επαρχία που μένω-στο ιατρείο του - και να το στείλει σε εργαστήριο στην Αθήνα.Θα μου πάρει δείγμα σάλιου,μάλιστα πρέπει να είμαι νηστική και να μην έχω πιεί τίποτα για τουλάχιστον μια ώρα.

    Ίσχύει κάτι τέτοιο;;; με σάλιο;;;

     

    Σωστός έλεγχος θρομβοφιλίας δε γίνεται χωρίς αιμοληψία.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας,

     

    εκανα εξετασεις αιματος και σημερα πηρα τα αποτελεσματα. Ειμαι 24 χρονων και εχω ελλειψει β12 συγκεκριμενα 119 και φυλλικο οξυ στο οριο 3,1. Μου δωσανε χαπια γαι ο φυλλικο οξυ και για την β12 ενεσης. Θελω να ρωτησω αν μπορω να αποφυγω καπως της ενεσης με χαπια. Μου ειπαν να κανω μια καθε μερα για 7 ημερεσ μετα μια καθε εβδομαδα για 4 εβδομαδες και μετα μια καθε μηνα. Αν μπορειτε να με βοηθησετε.

     

    Σας ευχαριστω.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γεια σας,

     

    εκανα εξετασεις αιματος και σημερα πηρα τα αποτελεσματα. Ειμαι 24 χρονων και εχω ελλειψει β12 συγκεκριμενα 119 και φυλλικο οξυ στο οριο 3,1. Μου δωσανε χαπια γαι ο φυλλικο οξυ και για την β12 ενεσης. Θελω να ρωτησω αν μπορω να αποφυγω καπως της ενεσης με χαπια. Μου ειπαν να κανω μια καθε μερα για 7 ημερεσ μετα μια καθε εβδομαδα για 4 εβδομαδες και μετα μια καθε μηνα. Αν μπορειτε να με βοηθησετε.

     

    Σας ευχαριστω.

     

    Εγώ ακολουθώ διαφορετικό πρωτόκολλο για τις ενέσεις Β12- και χρειάζονται λιγότερες. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς γιατί συνέβη η έλλειψη. Αν το αίτιο είναι δυσαπορρόφηση οι ενέσεις είναι αναπόφευκτες, αν ευθύνεται αποκλειστικά η κακή διατροφή ίσως αρκεί και Β12 από το στόμα. Για να το απαντήσω αυτό χρειάζεται λήψη καλού ιατρικού ιστορικού και ενδεχομένως ορισμένες εξετάσεις.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Εγώ ακολουθώ διαφορετικό πρωτόκολλο για τις ενέσεις Β12- και χρειάζονται λιγότερες. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς γιατί συνέβη η έλλειψη. Αν το αίτιο είναι δυσαπορρόφηση οι ενέσεις είναι αναπόφευκτες, αν ευθύνεται αποκλειστικά η κακή διατροφή ίσως αρκεί και Β12 από το στόμα. Για να το απαντήσω αυτό χρειάζεται λήψη καλού ιατρικού ιστορικού και ενδεχομένως ορισμένες εξετάσεις.

     

    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Δεν ξερω αν παίζει ρολο αλλα εχω και λεύκη,μήπως ειναι αυτο ο λογος για την ελλείψει β12 ?

    Επίσης τον τελευταίο καιρο εκανα και καποια διαιτα για να χασω κιλά αλλα οχι απαραίτητα τρελη διαιτα. Πέρση περιπου τον ιδιο καιρο αν θυμαμαι καλα ειχα παλι ελλειψει β12 αλλα και σιδηρου και φερριτινης πηρα σιδηρο και δεν με ξανα ενόχλησε απο τοτε. Την β12 ομως τωρα την ξανα κοιταξα πιο πριν κοιτουσα μονο το σιδηρο. Ειναι ανησυχητικό ? Ολοι κατάσταση με εχει αγχοση. Επισης τι πρεπει να κανω απο εδω και περα?

     

    Ευχαριστω και παλι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Δεν ξερω αν παίζει ρολο αλλα εχω και λεύκη,μήπως ειναι αυτο ο λογος για την ελλείψει β12 ?<br /> Επίσης τον τελευταίο καιρο εκανα και καποια διαιτα για να χασω κιλά αλλα οχι απαραίτητα τρελη διαιτα. Πέρση περιπου τον ιδιο καιρο αν θυμαμαι καλα ειχα παλι ελλειψει β12 αλλα και σιδηρου και φερριτινης πηρα σιδηρο και δεν με ξανα ενόχλησε απο τοτε. Την β12 ομως τωρα την ξανα κοιταξα πιο πριν κοιτουσα μονο το σιδηρο. Ειναι ανησυχητικό ? Ολοι κατάσταση με εχει αγχοση. Επισης τι πρεπει να κανω απο εδω και περα?

     

    Ευχαριστω και παλι

     

    Η υποτροπή της έλλειψης Β12 είναι πιθανή ένδειξη δυσαπορρόφησης. Καταλαβαίνετε, όμως, ότι δε μπορώ να βγάλω διάγνωση και να δώσω οδηγίες από εδώ. Καλό είναι να δείτε κάποιον αιματολόγο στην περιοχή σας για να έχετε σωστή αντιμετώπιση.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Η υποτροπή της έλλειψης Β12 είναι πιθανή ένδειξη δυσαπορρόφησης. Καταλαβαίνετε, όμως, ότι δε μπορώ να βγάλω διάγνωση και να δώσω οδηγίες από εδώ. Καλό είναι να δείτε κάποιον αιματολόγο στην περιοχή σας για να έχετε σωστή αντιμετώπιση.

     

    Αν υπάρχη δυσαπορροφησ τη ακολουθεί μετά? Ή συγκεκριμένη θεραπεία με ενέσεις ή ακολουθεί κάτι άλλο? Αν μπορείτε να μου δώσετε μια γενική απάντηση. Δυστυχώς στην περιοχή μου σχετικά κοντά δεν υπάρχη κάποιος αιματολογος καη οπότε θα καθυστέρηση λίγο μέχρι να κλείσω ραντεβού και να πάω.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αν υπάρχη δυσαπορροφησ τη ακολουθεί μετά? Ή συγκεκριμένη θεραπεία με ενέσεις ή ακολουθεί κάτι άλλο? Αν μπορείτε να μου δώσετε μια γενική απάντηση. Δυστυχώς στην περιοχή μου σχετικά κοντά δεν υπάρχη κάποιος αιματολογος καη οπότε θα καθυστέρηση λίγο μέχρι να κλείσω ραντεβού και να πάω.

     

    Εάν υπάρχει δυσαπορρόφηση, θα χρειάζεστε θεραπεία με ενέσεις εφ' όρου ζωής. Αν τα αίτια είναι διατροφικά, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε ενέσεις.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Εάν υπάρχει δυσαπορρόφηση, θα χρειάζεστε θεραπεία με ενέσεις εφ' όρου ζωής. Αν τα αίτια είναι διατροφικά, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε ενέσεις.

     

     

     

    Ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση. Τελευταία ερώτηση γιατι εχω κανει παρα πολλες. Την δυσαπορροφηση πως την επιβεβαιώνει ο γιατρος,δηλαδή οταν παω, εχω κλείσει ραντεβού, τι διαδικασία θα ακολουθήσει για να βρει οτι το αίτιο ειναι δυσαπορροφηση και οχι η κακή διατροφή .

     

    Ευχαριστώ και πάλι.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση. Τελευταία ερώτηση γιατι εχω κανει παρα πολλες. Την δυσαπορροφηση πως την επιβεβαιώνει ο γιατρος,δηλαδή οταν παω, εχω κλείσει ραντεβού, τι διαδικασία θα ακολουθήσει για να βρει οτι το αίτιο ειναι δυσαπορροφηση και οχι η κακή διατροφή .

     

    Ευχαριστώ και πάλι.

     

    Πρέπει να γίνει λήψη ιστορικού και, αν κριθεί σκόπιμο, διερεύνηση με αιματολογικές εξετάσεις και ίσως γαστροσκόπηση.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Πρέπει να γίνει λήψη ιστορικού και, αν κριθεί σκόπιμο, διερεύνηση με αιματολογικές εξετάσεις και ίσως γαστροσκόπηση.

     

    Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας.θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση

    Έκανα πριν αρκετό καιρό εξετάσεις θρομβοφιλιας και κάποιοι δείκτες ηταν εκτος οριων. Συγκεκριμένα vwfag 199,7 (50-160) και fxi 56 (60-150)

    Επίσης mthfr ετεροζυγωτια.όλοι οι υπόλοιποι δείκτες φαίνεται να είναι φυσιολογικοι

    Τις εξετάσεις τις έκανα επειδή έχει η αδελφή μου θρομβοφιλια. Ποια είναι η γνώμη σας για τις δικές μου εξετασεις; αυτές τις μέρες είχαμε αρνητικό αποτέλεσμα μετά από προσπάθεια εξωσωματικής. Θεωρείτε ότι έπαιξε κάποιο ρόλο;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας.θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση

    Έκανα πριν αρκετό καιρό εξετάσεις θρομβοφιλιας και κάποιοι δείκτες ηταν εκτος οριων. Συγκεκριμένα vwfag 199,7 (50-160) και fxi 56 (60-150)

    Επίσης mthfr ετεροζυγωτια.όλοι οι υπόλοιποι δείκτες φαίνεται να είναι φυσιολογικοι

    Τις εξετάσεις τις έκανα επειδή έχει η αδελφή μου θρομβοφιλια. Ποια είναι η γνώμη σας για τις δικές μου εξετασεις; αυτές τις μέρες είχαμε αρνητικό αποτέλεσμα μετά από προσπάθεια εξωσωματικής. Θεωρείτε ότι έπαιξε κάποιο ρόλο;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

    Έχω πει πολλές φορές ότι αποτελέσματα θρομβοφιλίας χωρίς το απαραίτητο ιατρικό ιστορικό δε σημαίνουν απολύτως τίποτα.

     

    Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα που παραθέτετε αφορούν παράγοντες που δεν είναι τεκμηριωμένοι παράγοντες θρομβοφιλίας και δε σχετίζονται με ανεπιτυχείς εκβάσεις κύησης. Δεν ξέρω τι άλλες εξετάσεις έχετε κάνει και τι σημαίνει ότι έχει και η αδελφή σας θρομβοφιλία (δηλαδή τι έχει ακριβώς).

     

    Ξαναλέω, όμως, ότι αποτελέσματα, είτε παθολογικά είτε φυσιολογικά, δε σημαίνουν τίποτα χωρίς το ιατρικό ιστορικό. Άνθρωποι με αρνητικό έλεγχο παθαίνουν θρόμβωση και αποβάλλουν και αντίθετα άνθρωποι με θετικό έλεγχο κατά κανόνα ζουν μια φυσιολογική ζωή. Το ιστορικό καθορίζει το πώς "διαβάζουμε" τα αποτελέσματα.


    Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα