Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    Αν δε θέλετε να λαμβάνετε πρόχειρες συμβουλές από κάποιον που "δε σας είδε, δε σας ξέρει και ουδεμία ευθύνη φέρει", τότε ναι, πρέπει να δείτε αιματολόγο από κοντά. Τουλάχιστον εγώ έτσι δουλεύω. Τι να συζητήσει κανείς από το τηλέφωνο? Ο συνάδελφος προφανώς ήθελε να καλυφθεί και σας έδωσε αγωγή για παν ενδεχόμενο, αφού δε σας είδε από κοντά.

     

    Κατάλαβα και σας ευχαριστώ, θα ακολουθήσω την συμβουλή σας και θα κανονίσω ενα ραντεβού με την πρώτη ευκαιρία.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γεια σας κ. Χατζηαντωνίου και καλή χρονιά σας εύχομαι!!!! Εγώ είχα 1 παλλίνδρομη τον Απρίλη 9,5 εβδομάδων και απο τότε δυστυχώς δεν εχω ξαναμεινει εγκυος. Ήταν η πρώτη φορά... Καρυότυπος εμβρύου δεν έδειξε κάτι γιατί ήταν λέει λίγο το δείγμα... Κάναμε Αντ αυτού καρυότυπο ζεύγους όπου όλα ειναι φυσιολογικά. Καμπύλη ζαχάρου μια χαρά και αυτή. Επίσης έκανα και θρομβοφιλίας μια χαρά και αυτές... Αυτήν την εξέταση την έκανα με μεσημέρι προς απόγευμα και έδειξε ελάχιστα ανεβασμένη η ομοκυστεινη... Ο γυναικολόγος μου είπε να παίρνω φυλλικό οξύ και Σαλοσπίρ κάνουν καλό λέει και θα με βοηθήσουν.... Εσείς τη γνώμη έχετε;;; Σας ευχαριστω!!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας κ. Χατζηαντωνίου και καλή χρονιά σας εύχομαι!!!! Εγώ είχα 1 παλλίνδρομη τον Απρίλη 9,5 εβδομάδων και απο τότε δυστυχώς δεν εχω ξαναμεινει εγκυος. Ήταν η πρώτη φορά... Καρυότυπος εμβρύου δεν έδειξε κάτι γιατί ήταν λέει λίγο το δείγμα... Κάναμε Αντ αυτού καρυότυπο ζεύγους όπου όλα ειναι φυσιολογικά. Καμπύλη ζαχάρου μια χαρά και αυτή. Επίσης έκανα και θρομβοφιλίας μια χαρά και αυτές... Αυτήν την εξέταση την έκανα με μεσημέρι προς απόγευμα και έδειξε ελάχιστα ανεβασμένη η ομοκυστεινη... Ο γυναικολόγος μου είπε να παίρνω φυλλικό οξύ και Σαλοσπίρ κάνουν καλό λέει και θα με βοηθήσουν.... Εσείς τη γνώμη έχετε;;; Σας ευχαριστω!!!!!

     

    Καταρχήν έχω την άποψη ότι δε χρειαζόταν να μπείτε στα έξοδα για τον έλεγχο θρομβοφιλίας. Ανατρέξτε σε άλλες δημοσιεύσεις μου για να καταλάβετε το γιατί.

    Σχετικά με την Ομοκυστεϊνη, αν απλά αυξήσετε την πρόσληψη πράσινων λαχανικών θα παίρνετε αρκετό Φυλλικό οξύ (Φυλλικο οξύ, όπως λέει και το όνομά του, βρίσκεται στα πράσινα φύλλα), ώστε να μη χρειάζεστε χάπια. Στα πλαίσια της κύησης, άλλωστε, θα παίρνετε ούτως ή άλλως συμπλήρωμα Φυλλικού οξέως για μαιευτικούς λόγους, ασχέτως ομοκυστεΐνης.

    Σχετικά με την ασπιρίνη, βοηθάει σε διάφορες καταστάσεις και οι γυναικολόγοι τη δίνουν συχνά. Το αν στη δική περίπτωση θα βοηθήσει ή είναι αγωγή ρουτίνας δε μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα με βάση τα όσα λέτε δε βλέπω ένδειξη, αλλά δεν έχω και όλο το ιστορικό διαθέσιμο.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας , εχω στο ιστορικό μου εναν ενδομήτριο θάνατο στον όγδοο μήνα .Εχω ετεροζυγια στον παράγοντα V Leiden που δεν το γνώριζα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Τωρα ειμαι ξανα έγκυος, στο τρίτο μήνα . Δυστηχως το ιστορικό μου δεν με αφήνει να χαρώ την εγκυμοσύνη μου αλλα και ο φόβος μου καθημερινά και αυξάνεται . Ο Γυναικολογος μου με ξεκίνησε με ενέσεις innohep 0.35 αλλα ο αιματολόγος μου σε μια βδομάδα μου πήγε την δόση στο 0.45 θεωρώντας οτι ειναι μικρή η δόση που παίρνω . Μετα απο δεκα μέρες εκανα εξετάσεις και η τιμή του anti xa ήταν 0.1 . Ο αιματολόγος μου τηλεφωνικά με ενημέρωσε οτι πρεπει να αλλάξω την δόση ξανα και να κανω 0.5 και που επισήμανε "ολόκληρη". Ο Γυναικολογος μου θεωρεί οτι ειναι πολυ μεγάλη η δόση και θα πρεπει να γινει σταδιακα γιατι φοβάται για τυχόν αποκόλληση . Εμπιστεύομαι τον γυναικολόγο μου αλλα δεν μπορω να παραβλέψω και όσα μου λεει ο αιματολόγος . Φοβαμαι μήπως δεν κανω το σωστό και πάθω παλι τα ίδια.Τι θα με συμβουλεύεται ;

    Ευχαριστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας , εχω στο ιστορικό μου εναν ενδομήτριο θάνατο στον όγδοο μήνα .Εχω ετεροζυγια στον παράγοντα V Leiden που δεν το γνώριζα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Τωρα ειμαι ξανα έγκυος, στο τρίτο μήνα . Δυστηχως το ιστορικό μου δεν με αφήνει να χαρώ την εγκυμοσύνη μου αλλα και ο φόβος μου καθημερινά και αυξάνεται . Ο Γυναικολογος μου με ξεκίνησε με ενέσεις innohep 0.35 αλλα ο αιματολόγος μου σε μια βδομάδα μου πήγε την δόση στο 0.45 θεωρώντας οτι ειναι μικρή η δόση που παίρνω . Μετα απο δεκα μέρες εκανα εξετάσεις και η τιμή του anti xa ήταν 0.1 . Ο αιματολόγος μου τηλεφωνικά με ενημέρωσε οτι πρεπει να αλλάξω την δόση ξανα και να κανω 0.5 και που επισήμανε "ολόκληρη". Ο Γυναικολογος μου θεωρεί οτι ειναι πολυ μεγάλη η δόση και θα πρεπει να γινει σταδιακα γιατι φοβάται για τυχόν αποκόλληση . Εμπιστεύομαι τον γυναικολόγο μου αλλα δεν μπορω να παραβλέψω και όσα μου λεει ο αιματολόγος . Φοβαμαι μήπως δεν κανω το σωστό και πάθω παλι τα ίδια.Τι θα με συμβουλεύεται ;

    Ευχαριστω

     

    Καταρχήν να παρατηρήσω ότι η απλή ετεροζυγωτία FV-Leiden είναι μια εξαιρετικά ασθενής θρομβοφιλία και το θεωρώ πολύ απίθανο να ευθύνεται για ένα ενδομήτριο θάνατο. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, συνεπώς, καλό θα ήταν να αποκλείσετε άλλα πιο πιθανά αίτια για αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν.

    Όσον αφορά τη δόση της Innohep, θα συνιστούσα την κατάλληλη δόση για το βάρος σας (π.χ. 0,45/ημέρα για μια τυπική γυναίκα 50-90 κιλά προ κύησης) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΤΕ Anti-Xa. Αν η δόση είναι η σωστή, το Anti-Xa δε χρειάζεται να μετριέται, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις (π.χ αν είστε κάτω από 50 κιλά ή έχετε νεφρική ανεπάρκεια).


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Ευχαριστω για την άμεση απάντηση σας !

    Η ιστολογική εξέταση που έγινε στο έμβρυο δεν έδειξε κατι μη φυσιολογικό σε αντίθεση με την εξέταση του πλακούντα που αναφέρει οτι παρουσιάζει παλαιά εμφρακτα πλακούντα που καταλαμβάνουν περίπου το ήμισυ της μάζας τους . Εχω κανει αρκετές εξετάσεις χωρις να ξερω αν εχω καλύψει ολα η τουλαχιστον τα πιθανά αιτία που αναφέρεται . Θεωρείται οτι πρεπει να ψάξω κατι παραπανω και αν ναι τι ειναι αυτο.

    Σας ευχαριστω πολυ .

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Ευχαριστω για την άμεση απάντηση σας !

    Η ιστολογική εξέταση που έγινε στο έμβρυο δεν έδειξε κατι μη φυσιολογικό σε αντίθεση με την εξέταση του πλακούντα που αναφέρει οτι παρουσιάζει παλαιά εμφρακτα πλακούντα που καταλαμβάνουν περίπου το ήμισυ της μάζας τους . Εχω κανει αρκετές εξετάσεις χωρις να ξερω αν εχω καλύψει ολα η τουλαχιστον τα πιθανά αιτία που αναφέρεται . Θεωρείται οτι πρεπει να ψάξω κατι παραπανω και αν ναι τι ειναι αυτο.

    Σας ευχαριστω πολυ .

     

    Καταλαβαίνετε ότι δε μπορώ να ξέρω τι εξετάσεις έχετε κάνει και τι μπορεί να λείπει. Στο βαθμό που μπορώ να πω κάτι μέσα από μια οθόνη, ας πούμε ότι αν ο μαιευτήρας σας καλύπτεται από τον έλεγχο που έγινε, τότε δέχομαι κι εγώ ότι ο έλεγχος είναι πλήρης.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπερα poleon.ευχομαι να σου πανε ολα καλα.περα απο την αντιπικτικη που ειναι θεμα του αιματολογου εκεινο που εχω να σου πω εγω ειναι να ελεγχεις συστηματικα το ζακχαρο σου.κ μην το θεωρησεις κατι δεδομενο.γυναικολογοι κ ενδοκρινολογοι κοιμουνται πολλες φορες τον υπνο του δικαιου.το ζακχαρο δημιουργει προβλημα στον πλακουντα κ ειναι πρωτα ξεδερφια με την θρομβοφιλια.χρειαζονται μετρησεις μεσα στην ημερα,τεραστια προσοχη στο ζακχαρο νηστειας κ παρακολουθηση απο διαβητολογο που εξειδικευεται στην κυηση.να ξερεις οτι πεντε ειναι στην αττικη αυτοι που πραγματικα γνωριζου.κοιταξε το κ αυτο.δεν χανεις τιποτα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπερα poleon.ευχομαι να σου πανε ολα καλα.περα απο την αντιπικτικη που ειναι θεμα του αιματολογου εκεινο που εχω να σου πω εγω ειναι να ελεγχεις συστηματικα το ζακχαρο σου.κ μην το θεωρησεις κατι δεδομενο.γυναικολογοι κ ενδοκρινολογοι κοιμουνται πολλες φορες τον υπνο του δικαιου.το ζακχαρο δημιουργει προβλημα στον πλακουντα κ ειναι πρωτα ξεδερφια με την θρομβοφιλια.χρειαζονται μετρησεις μεσα στην ημερα,τεραστια προσοχη στο ζακχαρο νηστειας κ παρακολουθηση απο διαβητολογο που εξειδικευεται στην κυηση.να ξερεις οτι πεντε ειναι στην αττικη αυτοι που πραγματικα γνωριζου.κοιταξε το κ αυτο.δεν χανεις τιποτα.

     

    Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον, το ζακχαρο μου ήταν παντα μεσα στο όρια , εννοώ στις μηνιαίας μέτρησεις που εκανα αλλα και πριν μια βδομάδα που εκανα παλι ήταν μεσα στα όρια . Θα το ψάξω καλυτερα όμως . Ευχαριστω πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπέρα γιατρε,

    ζω στην επαρχία και μου είναι πιο κοντα η θεσ/νίκη, σε άλλη περίπτωση θα θελα πολύ να συζητούσαμε από κοντα.

    πριν την πρώτη μου εξωσωματική ζητησα από το γυναικολόγο μου να κάνουμε ΟΛΕΣ τις εξετάσεις για να μειώσουμε την πιθανότητα μιας αποβολης( η κουμπάρα μου λόγω θρομβοφιλιας απέβαλε 2 φορες, την 3η έκανα αγωγή και όλα καλά)

    οι εξετάσεις όλες βγηκαν καλες εκτός απο την τιμή της d-dimers 802,00ng/ml

    ο γιατρός στην πολη μου μου πρότεινε να επισκεφθώ αιματολόγο οπωσδήποτε, ο εξωσωματικός μου στην θεσσαλονικη μου είπε το βλέπουμε μόνο σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

    στην διάρκεια της πρώτης εξωσωματικής που έκανα στα γιάννενα ο γιατρός εκεί μου έδωσε προληπτική αγωγή ινοχεπ 0,45!! ήταν υπερβολικό????

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    καλησπέρα γιατρε,

    ζω στην επαρχία και μου είναι πιο κοντα η θεσ/νίκη, σε άλλη περίπτωση θα θελα πολύ να συζητούσαμε από κοντα.

    πριν την πρώτη μου εξωσωματική ζητησα από το γυναικολόγο μου να κάνουμε ΟΛΕΣ τις εξετάσεις για να μειώσουμε την πιθανότητα μιας αποβολης( η κουμπάρα μου λόγω θρομβοφιλιας απέβαλε 2 φορες, την 3η έκανα αγωγή και όλα καλά)

    οι εξετάσεις όλες βγηκαν καλες εκτός απο την τιμή της d-dimers 802,00ng/ml

    ο γιατρός στην πολη μου μου πρότεινε να επισκεφθώ αιματολόγο οπωσδήποτε, ο εξωσωματικός μου στην θεσσαλονικη μου είπε το βλέπουμε μόνο σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

    στην διάρκεια της πρώτης εξωσωματικής που έκανα στα γιάννενα ο γιατρός εκεί μου έδωσε προληπτική αγωγή ινοχεπ 0,45!! ήταν υπερβολικό????

     

    Τα d-dimers είναι μια εξέταση που είναι δύσκολο να σας εξηγήσω τη σημασία της, αλλά που βγαίνει (σχεδόν) πάντα αυξημένη στην εγκυμοσύνη. Δε μου λέτε όμως αν ήσασταν έγκυος όταν τα μετρήσατε. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που μου δίνετε είναι ελάχιστα για να κάνω οποιαδήποτε σύσταση.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπέρα.

    Έκανα μια έκτρωση στα 25 (το 1999).

    Έκανα μια εγχείρηση αιμορροΐδων (στις οποίες εμφανίστηκαν θρόμβοι) στα 27 (το 2001).

    Βίωσα μια αποβολή στα 35 (το 2009).

    Γέννησα το γιο μου με καισαρική στα 36 (το 2010).

    Από το 2013 προσπαθώ να κάνω δεύτερο παιδί.

    Το 2013 στα 39 απέβαλλα για δεύτερη φορά (πρώτη μετά τη γέννα - 5η εβδομάδα). Ο καρυότυπος τα έδειξε όλα φυσιολογικά.

    Το 2014 στα 40 απέβαλλα για τρίτη φορά (δεύτερη μετά τη γέννα - πάλι 5η εβδομάδα, ενώ ήταν 8η ημερολογιακά. Ο υπέρηχος έδειξε δυο φορές την ίδια ηλικία εμβρύου, και είχαμε ακούσει την καρδιά). Ξανακάναμε καρυότυπο και πάλι βγήκε φυσιολογικός. Ο γιατρός μου είπε να μην κάνω καμία εξέταση ακόμα για να μην υποβληθώ στη διαδικασία ότι κάτι συμβαίνει, πέραν των δύο συνεχόμενων αποβολών. "Αν επαναληφθεί, τότε θα κάνουμε", μου είχε πει. Βέβαια, σαν ιστορικό, δεν του είχα αναφέρει την εμφάνιση θρόμβων σε παλιό μου χειρουργείο.

    Τα Χριστούγεννα του 2015 έμεινα έγκυος. Πηγαίνοντας στο γιατρό μου για τον πρώτο υπέρηχο, πριν του πω για εγκυμοσύνη, μου ζήτησε να κάνω τεστ θρομβοφιλίας. Το έκανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και ανιχνεύθηκε ετερόζυγο σε 4 μεταλλάξεις από τις 12.

    Πριν από 5 μέρες βίωσα την αποβολή για άλλη μία φορά στα 41,5, στις 6,5 εβδομάδες, ενώ πάλι είχα ακούσει καρδιά και πάλι φαινόταν στους υπερήχους να μη μεγαλώνει το έμβρυο.

    Δεν ξέρω πια τι να κάνω και τι να πιστέψω. Έπρεπε να παρακολουθούμαι από αιματολόγο από πέρσι? Έχετε κάποια γνώμη?

    Επίσης να προσθέσω ότι ο παππούς μου πέθανε από εγκεφαλικό και ο θείος μου (γιος του) είχε διαγνωστεί με θρομβοφιλία.

     

     

    ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα post

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπέρα.

    Έκανα μια έκτρωση στα 25 (το 1999).

    Έκανα μια εγχείρηση αιμορροΐδων (στις οποίες εμφανίστηκαν θρόμβοι) στα 27 (το 2001).

    Βίωσα μια αποβολή στα 35 (το 2009).

    Γέννησα το γιο μου με καισαρική στα 36 (το 2010).

    Από το 2013 προσπαθώ να κάνω δεύτερο παιδί.

    Το 2013 στα 39 απέβαλλα για δεύτερη φορά (πρώτη μετά τη γέννα - 5η εβδομάδα). Ο καρυότυπος τα έδειξε όλα φυσιολογικά.

    Το 2014 στα 40 απέβαλλα για τρίτη φορά (δεύτερη μετά τη γέννα - πάλι 5η εβδομάδα, ενώ ήταν 8η ημερολογιακά. Ο υπέρηχος έδειξε δυο φορές την ίδια ηλικία εμβρύου, και είχαμε ακούσει την καρδιά). Ξανακάναμε καρυότυπο και πάλι βγήκε φυσιολογικός. Ο γιατρός μου είπε να μην κάνω καμία εξέταση ακόμα για να μην υποβληθώ στη διαδικασία ότι κάτι συμβαίνει, πέραν των δύο συνεχόμενων αποβολών. "Αν επαναληφθεί, τότε θα κάνουμε", μου είχε πει. Βέβαια, σαν ιστορικό, δεν του είχα αναφέρει την εμφάνιση θρόμβων σε παλιό μου χειρουργείο.

    Τα Χριστούγεννα του 2015 έμεινα έγκυος. Πηγαίνοντας στο γιατρό μου για τον πρώτο υπέρηχο, πριν του πω για εγκυμοσύνη, μου ζήτησε να κάνω τεστ θρομβοφιλίας. Το έκανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και ανιχνεύθηκε ετερόζυγο σε 4 μεταλλάξεις από τις 12.

    Πριν από 5 μέρες βίωσα την αποβολή για άλλη μία φορά στα 41,5, στις 6,5 εβδομάδες, ενώ πάλι είχα ακούσει καρδιά και πάλι φαινόταν στους υπερήχους να μη μεγαλώνει το έμβρυο.

    Δεν ξέρω πια τι να κάνω και τι να πιστέψω. Έπρεπε να παρακολουθούμαι από αιματολόγο από πέρσι? Έχετε κάποια γνώμη?

    Επίσης να προσθέσω ότι ο παππούς μου πέθανε από εγκεφαλικό και ο θείος μου (γιος του) είχε διαγνωστεί με θρομβοφιλία.

     

     

    ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα post

     

    Το ιστορικό σας έχει σίγουρα βάση και σίγουρα πρέπει να αποκλειστεί σχολαστικά η θρομβοφιλία. Καλό θα είναι συνεπώς να σας δει ένας αιματολόγος, να δει ποιες εξετάσεις βγήκαν παθολογικές και να κρίνει αν ευθύνεται αυτή για τις αποβολές σας ή όχι.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Θα πρέπει να ξανακάνω την εξέταση?

    Διάβασα στο φόρουμ ότι οι τιμές επηρεάζονται κατά την εγκυμοσύνη.

    Επίσης, πάλι διαβάζοντας, έμαθα ότι στα δημόσια νοσοκομεία στον πρώτο τοκετό πραγματοποιείται πήξη αίματος, και αυτός είναι ένας πρώτος δείκτης μελλοντικής θρομβοφιλίας για τους επόμενους τοκετούς. Ξέρετε κάτι σχετικά? Υπήρχε δηλαδή τρόπος να ανιχνευθεί από τότε ή όχι? Ρωτάω γιατί γέννησα σε ιδιωτικό και δε μου αναφέρθηκε ποτέ το θέμα.

     

    και πάλι ευχαριστώ πολύ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ο γυναικολόγος μου είπε ότι ευθύνεται αποκλειστικά αυτό, και πως δε μου προτείνει καν τις προβλεπόμενες εξετάσεις υπογονιμότητας μετά την τρίτη συνεχόμενη αποβολή, γιατί είναι πεπεισμένος ότι φταίει αποκλειστικά αυτό. Δε μου μίλησε όμως για αιμοτολόγο. Μου έκανε και τρίτη απόξεση και μου είπε να ξαναδοκιμάσω σε 10 μέρες να συλλάβω...

    Από την αδερφή μου που είναι ογκολόγος δέχτηκα πίεση να επισκεφθώ αιματολόγο μετά την τρίτη αποβολή και τα αποτελέσματα του τεστ που έκανα.

     

    Με συγχωρείτε για το συνεχόμενο posting, αλλά είμαι λίγο απελπισμένη..

     

    ευχαριστώ..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ο γυναικολόγος μου είπε ότι ευθύνεται αποκλειστικά αυτό, και πως δε μου προτείνει καν τις προβλεπόμενες εξετάσεις υπογονιμότητας μετά την τρίτη συνεχόμενη αποβολή, γιατί είναι πεπεισμένος ότι φταίει αποκλειστικά αυτό. Δε μου μίλησε όμως για αιμοτολόγο. Μου έκανε και τρίτη απόξεση και μου είπε να ξαναδοκιμάσω σε 10 μέρες να συλλάβω...

    Από την αδερφή μου που είναι ογκολόγος δέχτηκα πίεση να επισκεφθώ αιματολόγο μετά την τρίτη αποβολή και τα αποτελέσματα του τεστ που έκανα.

     

    Με συγχωρείτε για το συνεχόμενο posting, αλλά είμαι λίγο απελπισμένη..

     

    ευχαριστώ..

     

    Η δική μου σύσταση είναι να σας δει ειδικός αιματολόγος και να κρίνει με βάση τόσο το ιστορικό, όσο και τις εξετάσεις σας ΑΝ φταίει η θρομβοφιλία. Αν ο γυναικολόγος σας νιώθει τόση σιγουριά να το χειριστεί μονός του, είναι σεβαστό και μάλλον σας καλύπτει. Αν όμως αποδοθεί το πρόβλημα εσφαλμένα στη θρομβοφιλία (που είναι ο συνήθης εύκολος ύποπτος, αλλά που όπως έχω ξαναπεί φταίει μόλις για το 40% των γυναικών με 3 αποβολές), τότε κινδυνεύετε να το ξαναπάθετε, ακόμα και αν πάρετε ενέσεις ηπαρίνης. Και αυτό θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και απογοητευτικό.

    Σχετικά με το αν ήταν δυνατό να ανακαλυφθεί μια (πιθανή) θρομβοφιλία με απλές εξετάσεις πήξης στο μαιευτήριο, αυτό δεν αληθεύει.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον σύζυγο σχεδόν τρία χρόνια να αποκτήσουμε παιδάκι με ελεύθερες - στοχευμένες επαφές (τεστ ωορηξιας), έχουμε κανει επίσης μια σπερματέγχυση και δυο εξωσωματικές. Το αποτέλεσμα των χοριακων μου ειναι πάντα στο 1. Τα έμβρυα που βάζουμε ειναι τέλεια, επομένως καταληγω στο συμπέρασμα οτι το πρόβλημα ειναι στην εμφύτευση. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι πρόκειται για ένα ακόμα τυχαίο γεγονός.

    Θεωρείτε οτι θα έπρεπε να επισκεφτώ κάποιον αιματολόγο για κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις?

    Αυτές που έχω κανει μεχρι στιγμής και ίσως να έχουν κάποιο ενδιαφέρον για σας ειναι τα natural killers που γράφουν στις παρατηρήσεις μικρή αύξηση του αριθμού των Τ8 λευκοκυττάρων.

    Μετα τις εξωσωματικές έκανα innohep ή έπαιρνα salospir αν και έχω καταλάβει οτι αυτό δεν σας βρίσκει σύμφωνο.

    Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη.


    4vrkp2.png cEvWp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον σύζυγο σχεδόν τρία χρόνια να αποκτήσουμε παιδάκι με ελεύθερες - στοχευμένες επαφές (τεστ ωορηξιας), έχουμε κανει επίσης μια σπερματέγχυση και δυο εξωσωματικές. Το αποτέλεσμα των χοριακων μου ειναι πάντα στο 1. Τα έμβρυα που βάζουμε ειναι τέλεια, επομένως καταληγω στο συμπέρασμα οτι το πρόβλημα ειναι στην εμφύτευση. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι πρόκειται για ένα ακόμα τυχαίο γεγονός.

    Θεωρείτε οτι θα έπρεπε να επισκεφτώ κάποιον αιματολόγο για κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις?

    Αυτές που έχω κανει μεχρι στιγμής και ίσως να έχουν κάποιο ενδιαφέρον για σας ειναι τα natural killers που γράφουν στις παρατηρήσεις μικρή αύξηση του αριθμού των Τ8 λευκοκυττάρων.

    Μετα τις εξωσωματικές έκανα innohep ή έπαιρνα salospir αν και έχω καταλάβει οτι αυτό δεν σας βρίσκει σύμφωνο.

    Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη.

     

    Αρκετά τα ερωτήματα που μου θέτετε- και ευκαιρία να αναφερθώ στα ΝΚ. Πιο αναλυτικά:

    1. Η θρομβοφιλία (ο συνήθης ύποπτος) δεν παίζει ρόλο στην εμφύτευση, άρα δεν έχει νόημα να ελεγχθείτε και να μπείτε στα σχετικά έξοδα.

    2. Είναι συνήθης πρακτική η χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής στις εξωσωματικές (τις πιο πολλές φορές για πρόληψη των θρομβώσεων). Το γεγονός ότι ακόμα και υπό αυτήν την αγωγή δεν τα καταφέρατε είναι απόλυτα ενισχυτικό στο ότι δε φταίει η θρομβοφιλία για το πρόβλημά σας.΄

    3. Δε θέλω να περάσω το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να παίρνει αντιπηκτική αγωγή (επειδή λέτε ότι δε με βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο). Είμαι αντίθετος στην κατάχρηση και την αγωγή χωρίς ένδειξη. Στη δική σας περίπτωση αποτελούσε μέρος του πρωτοκόλλου της εξωσωματικής και άρα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    3. Όσον αφορά τα ΝΚ, δεν έχει αποδειχθεί επαρκώς ότι η αύξησή τους παίζει κάποιο ρόλο σε ανεπιτυχείς εκβάσεις κύησης. Όλες οι θεραπείες μείωσής τους, συνεπώς, δε βασίζονται σε διεθνείς οδηγίες, παρά μόνο σε μεμονωμένες αναφορές. Παρ' ολ'αυτά, είναι προφανές ότι σε ένα ζευγάρι που έχει δοκιμάσει πολλές μεθόδους χωρίς αποτέλεσμα, ίσως έχει κάποιο νόημα να δοκιμάσει και αυτό, ίσως και άλλες αντίστοιχες μεθόδους, γνωρίζοντας όμως ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο- καθώς αυτές οι θεραπείες δεν έχουν υιοθετηθεί από καμία επίσημη επιστημονική κοινότητα.

    Κατά την άποψή μου, συνεπώς, ένας αιματολόγος δε θα είχε να σας προσφέρει κάτι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ιατρεία υπογονιμότητας και καθ' έξην αποβολών που προσπαθούν να βρουν απαντήσεις για ζευγάρια με ανάλογα προβλήματα. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας, όμως, ότι το πεδίο της υπογονιμότητας είναι ανεξερεύνητο. Δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει ακόμα απαντήσεις στα αίτιά της.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    εχοντας κ εγω κανει ελεγχο, λογω καθεξιν αποβολων,επανειλημενως για τα nk εχω να πω οτι το περιφεριακο αιμα δεν ειναι απολυτη ενδειξη για το τι συμβαινει στην πυελο.τα nk μπορει να ειναι ανεβασμενα κ λογω καποιου μικροβιου στη περιοχη ιςως.δεν βλαπτει να γινουν καλλιεργειες. σε καλο ομως εργαστηριο κ ληψη υλικου απο εμπειρο ατομο.

    περα απο αυτο ομως εχω δει γυναικες με πραγματικα υψηλο αριθμο νκ αλλα μητερες εγιναν.

    κοριτσια καντε αυτα που εχουν επιστημονικη βαση κ μην κυνηγατε φαντασματα.οι αποβολες κ η υπογονιμοτητα ειναι βαρελι διχως πατο.προσπαθεια οσο αντεχουμε κ στατιστικα καποτε θα κατσει.κ κοιταξτε πριν κ κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης την αντισταση στην ινσουλινη κ το σακαχαρο.ειναι πρωτα ξαδερφια με την θρομβοφιλια μου ειπε ο διαβητολογος ζουπας.εκανα εξι αποβολες γι αυτο το λογο.περα απο μια λοιμωξη στο ενδομητριο αυτη ηταν η βασικη αιτια.ξοδεψα πολυ χρημα κ ψυχη σε ατελειωτες εξετασεις κ αχρηστα παγματα.για οποια παντως ενδιαφερονται τα nk γινονται δωρεαν στον ευαγγελισμο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αρκετά τα ερωτήματα που μου θέτετε- και ευκαιρία να αναφερθώ στα ΝΚ. Πιο αναλυτικά:

    1. Η θρομβοφιλία (ο συνήθης ύποπτος) δεν παίζει ρόλο στην εμφύτευση, άρα δεν έχει νόημα να ελεγχθείτε και να μπείτε στα σχετικά έξοδα.

    2. Είναι συνήθης πρακτική η χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής στις εξωσωματικές (τις πιο πολλές φορές για πρόληψη των θρομβώσεων). Το γεγονός ότι ακόμα και υπό αυτήν την αγωγή δεν τα καταφέρατε είναι απόλυτα ενισχυτικό στο ότι δε φταίει η θρομβοφιλία για το πρόβλημά σας.΄

    3. Δε θέλω να περάσω το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να παίρνει αντιπηκτική αγωγή (επειδή λέτε ότι δε με βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο). Είμαι αντίθετος στην κατάχρηση και την αγωγή χωρίς ένδειξη. Στη δική σας περίπτωση αποτελούσε μέρος του πρωτοκόλλου της εξωσωματικής και άρα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    3. Όσον αφορά τα ΝΚ, δεν έχει αποδειχθεί επαρκώς ότι η αύξησή τους παίζει κάποιο ρόλο σε ανεπιτυχείς εκβάσεις κύησης. Όλες οι θεραπείες μείωσής τους, συνεπώς, δε βασίζονται σε διεθνείς οδηγίες, παρά μόνο σε μεμονωμένες αναφορές. Παρ' ολ'αυτά, είναι προφανές ότι σε ένα ζευγάρι που έχει δοκιμάσει πολλές μεθόδους χωρίς αποτέλεσμα, ίσως έχει κάποιο νόημα να δοκιμάσει και αυτό, ίσως και άλλες αντίστοιχες μεθόδους, γνωρίζοντας όμως ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο- καθώς αυτές οι θεραπείες δεν έχουν υιοθετηθεί από καμία επίσημη επιστημονική κοινότητα.

    Κατά την άποψή μου, συνεπώς, ένας αιματολόγος δε θα είχε να σας προσφέρει κάτι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ιατρεία υπογονιμότητας και καθ' έξην αποβολών που προσπαθούν να βρουν απαντήσεις για ζευγάρια με ανάλογα προβλήματα. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας, όμως, ότι το πεδίο της υπογονιμότητας είναι ανεξερεύνητο. Δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει ακόμα απαντήσεις στα αίτιά της.

     

    Σας ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σας με καλύψατε πλήρως.

    Δεν ήθελα να δημιουργηθεί λάθος εντύπωση οτι δεν προτείνετε αντιπηκτική αγωγή, είχα αυτην την λανθασμένη εντύπωση, γιατι πουθενά δεν αναφέρθηκε ή δεν το είδα οτι στην εξωσωματική ειναι ρουτίνα. Και πάλι ευχαριστώ για την αμεσότητα σας.


    4vrkp2.png cEvWp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κ. Χατζηαντωνίου καλησπέρα. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:

    Στις εξετάσεις για θρομβοφιλία είμαι ετερόζυγος στο mtfr. Τι σημαίνει;; Έχω ελαφριά θρομβοφιλία;;; Οταν μείνω έγκυος πρέπει να κανω ηπαρίνες;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κ. Χατζηαντωνίου καλησπέρα. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:

    Στις εξετάσεις για θρομβοφιλία είμαι ετερόζυγος στο mtfr. Τι σημαίνει;; Έχω ελαφριά θρομβοφιλία;;; Οταν μείνω έγκυος πρέπει να κανω ηπαρίνες;;

     

    Οι μεταλλάξεις του MTHFR δε θεωρούνται πλέον ικανοί παράγοντες θρομβοφιλίας. Όπως έχω ξαναπεί, όμως, το 90% της απόφασης για τη χορήγηση ή μη αντιπηκτικής αγωγής βασίζεται στο ιστορικό και όχι στις εξετάσεις. Άρα δε μπορώ να έχω άποψη για το τι πρέπει να κάνετε σε επόμενη κύηση με όσα δεδομένα έχω. Αν θεωρείτε ότι έχετε ύποπτο ιστορικό καλό είναι να δείτε από κοντά κάποιο αιματολόγο και να συζητήσετε μαζί του την περίπτωσή σας.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Οι μεταλλάξεις του MTHFR δε θεωρούνται πλέον ικανοί παράγοντες θρομβοφιλίας. Όπως έχω ξαναπεί, όμως, το 90% της απόφασης για τη χορήγηση ή μη αντιπηκτικής αγωγής βασίζεται στο ιστορικό και όχι στις εξετάσεις. Άρα δε μπορώ να έχω άποψη για το τι πρέπει να κάνετε σε επόμενη κύηση με όσα δεδομένα έχω. Αν θεωρείτε ότι έχετε ύποπτο ιστορικό καλό είναι να δείτε από κοντά κάποιο αιματολόγο και να συζητήσετε μαζί του την περίπτωσή σας.

     

    Σας ευχαριστώ!! Ο γυναικολόγος και ο παθολόγος μου είπαν να παίρνω salospir απο πριν μείνω έγκυος και μόλις μεινω θα χρειαστώ ηπαρίνες επειδή είμαι ετερόζυγος στο mtfr. Ύποπτο ιστορικό δεν έχω.. Μια παλλινδρομη μονο πέρσι τον Απρίλιο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα