Συντονιστής Org

Ρωτήστε τον ειδικό: Β. Χατζηαντωνίου, MD, PhD ,Αιματολόγος

    Recommended Posts

    Just now, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

    Όχι.

    Παρ' όλ' αυτά, υπάρχει και η επίκτητη θρομβοφιλία (Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο) το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχετε τα αντισώματα του συνδρόμου πριν από κάθε κύηση ή και κατά περιόδους στο υπόλοιπο της ζωής σας. Το σύνδρομο έχει σαφή κλινικά κριτήρια διάγνωσης και αν οι εγκυμοσύνες σας πάνε καλά δεν έχετε λόγο να κάνετε τις σχετικές εξετάσεις. 

    Δηλαδή γιατρέ μπορεί ας πούμε μια γυναίκα να κάνει εξετάσεις στον 3ο μήνα για το αντιφωσφολιπιδικο να βγει αρνητική και στον 8ο να βγει θετική?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Just now, theodora gel είπε:

    Δηλαδή γιατρέ μπορεί ας πούμε μια γυναίκα να κάνει εξετάσεις στον 3ο μήνα για το αντιφωσφολιπιδικο να βγει αρνητική και στον 8ο να βγει θετική?

    Συγγνώμη, αλλά δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δε διαβάζετε τι σας γράφω και συνεχίζετε να με ρωτάτε πράγματα για προληπτικούς ελέγχους.

    Συνεχίστε την εγκυμοσύνη σας με λιγότερο άγχος και χωρίς να ακούτε τους κινδυνολόγους γύρω σας.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα γιατρέ. Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Στην αυχενική διαφάνεια βγήκαν όλα καλά αλλά είχα οριακά μεγάλες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες. Ο γυναικολόγος με έστειλε σε αιματολογο μου έκανε κάποιες επιπλέον εξετάσεις οι οποίες βγήκαν φυσιολογικές και μου συνέστησε να παίρνω ένα SALOSPIR των 160 προφυλακτικά και επανέλεγχος στην 24 εβδομάδα μετά τη Β επιπέδου σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνω και αντιπηκτικές ενέσεις. Στην Β επιπέδου που έκανα έπεσαν οι αντιστάσεις και πλέον ειναι φυσιολογικές όπως με ενημέρωσε και ο γυναικολόγος. Θεωρείτε ότι πρέπει να συνεχίσω με το SALOSPIR και να κάνω και τις ενέσεις; ποια είναι η γνώμη σας; 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα. Είμαι 7 εβδομάδων έγκυος κ από σήμερα μου είπε ο γιατρός μου να αρχίσω αντιπυκτικες ενέσεις. Οπότε σήμερα το βράδυ έβαλα τον άντρα μου να μου κάνει την ένεση (Γτ μόνη μου φοβάμαι) κ στο σημείο λίγο πιο δίπλα από τον αφαλό,που μου την έκανε έχει μια μικρή αιμορραγία εκεί που τρύπησε. Δεν την έκανε σωστά;  ή μπορεί να φταίει κτ άλλο; 

    Επεξεργάστηκαν by Vicky1234

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 10/8/2019 at 12:26 ΠΜ, Eir_ma είπε:

    Καλησπέρα γιατρέ. Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Στην αυχενική διαφάνεια βγήκαν όλα καλά αλλά είχα οριακά μεγάλες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες. Ο γυναικολόγος με έστειλε σε αιματολογο μου έκανε κάποιες επιπλέον εξετάσεις οι οποίες βγήκαν φυσιολογικές και μου συνέστησε να παίρνω ένα SALOSPIR των 160 προφυλακτικά και επανέλεγχος στην 24 εβδομάδα μετά τη Β επιπέδου σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνω και αντιπηκτικές ενέσεις. Στην Β επιπέδου που έκανα έπεσαν οι αντιστάσεις και πλέον ειναι φυσιολογικές όπως με ενημέρωσε και ο γυναικολόγος. Θεωρείτε ότι πρέπει να συνεχίσω με το SALOSPIR και να κάνω και τις ενέσεις; ποια είναι η γνώμη σας; 

     

    Οι μητριαίες αντιστάσεις ξεκινάνε φυσιολογικά υψηλές και μειώνονται σταδιακά όσο προχωράει η κύηση και αναπτύσσεται ο πλακούντας, ώστε μέχρι τις 20 εβδομάδες να βρίσκονται πλέον στα όρια που έχουμε θέσει ως "φυσιολογικά". Αν κανείς μετρήσει τις αντιστάσεις στον υπέρηχο Α τριμήνου ("αυχενική") είναι συνεπώς πολύ πιθανό ότι θα τις βρει πολύ αυξημένες, ενώ αν τις ξαναμετρήσει στον υπέρηχο Β τριμήνου ("Β επιπέδου") είναι κατά κανόνα φυσιολογικές. 

    Άρα αυτά που μου γράφετε φαίνονται φυσιολογικά και δε με ανησυχούν εκ πρώτης όψεως. Από εκεί και πέρα το αν θα συνεχίσετε το Salospir ή αν θα χρειαστείτε ενέσεις είναι κάτι που δε μπορώ να το πω μέσα από μια οθόνη και θα πρέπει να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας. Αν εκείνος δε μπορεί να αποφασίσει, ίσως χρειαστεί να σας δει και ένας αιματολόγος από κοντά.

    On 10/8/2019 at 6:13 ΠΜ, Vicky1234 είπε:

    Καλησπέρα. Είμαι 7 εβδομάδων έγκυος κ από σήμερα μου είπε ο γιατρός μου να αρχίσω αντιπυκτικες ενέσεις. Οπότε σήμερα το βράδυ έβαλα τον άντρα μου να μου κάνει την ένεση (Γτ μόνη μου φοβάμαι) κ στο σημείο λίγο πιο δίπλα από τον αφαλό,που μου την έκανε έχει μια μικρή αιμορραγία εκεί που τρύπησε. Δεν την έκανε σωστά;  ή μπορεί να φταίει κτ άλλο; 

     

    Μικρές μελανιές, μικρής έκτασης "αιμορραγίες" (ποσότητα λίγων σταγόνων), τοπικοί ερεθισμοί και οζίδια ("γρομπαλάκια") κάτω το δέρμα είναι συχνά με τις ενέσεις και δε σημαίνουν απαραίτητα ότι δεν έγινε σωστά η ένεση. Αν όμως έχετε αμφιβολίες για την τεχνική σας ή τα προβλήματα είναι καθημερινά, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για να σας δείξουν το σωστό τρόπο ένεσης και να βεβαιωθείτε ότι όλα γίνονται σωστά.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Κε Χατζηαντωνιου καλησπέρα σας

    Βρισκομαι στην 9η εβδομάδα κύησης σε δίδυμα. Κάνω καθημερινά ενέσεις inohep 0,45 , μια την ημέρα. Υπάρχει κίνδυνος γενικά για κάποια αιμορραγια σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό ( αποβολή μακριά από μας);; Επίσης έχω δύσπνοια κυριως βραδινές ώρες και λαχανιάζω πολύ εύκολα. Έχω από την αρχη της εγκυμοσυνης δύσπνοια και ελαφρυ βήχα. Ένα πρωί ξύπνησα και με πόνο στο στήθος το όποιο βέβαια πέρασε την επόμενη μερα. Εκείνη την μερα ειχα έντονο βήχα. Ξέρω ότι έχω αλλεργικό άσθμα το όποιο με ταλαιπωρούσε πριν την εγκυμοσυνη και γινόταν χειρότερο κατά τη διάρκεια τη περιόδου. Υπάρχει κίνδυνος πνευμονικής εμβολής γιατί έχω θορυβηθεί από κάποια πράγματα που διάβασα. 

     

    Σας ευχαριστώ 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 9/9/2019 at 1:29 ΠΜ, Pissy είπε:

    Κε Χατζηαντωνιου καλησπέρα σας

    Βρισκομαι στην 9η εβδομάδα κύησης σε δίδυμα. Κάνω καθημερινά ενέσεις inohep 0,45 , μια την ημέρα. Υπάρχει κίνδυνος γενικά για κάποια αιμορραγια σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό ( αποβολή μακριά από μας);; Επίσης έχω δύσπνοια κυριως βραδινές ώρες και λαχανιάζω πολύ εύκολα. Έχω από την αρχη της εγκυμοσυνης δύσπνοια και ελαφρυ βήχα. Ένα πρωί ξύπνησα και με πόνο στο στήθος το όποιο βέβαια πέρασε την επόμενη μερα. Εκείνη την μερα ειχα έντονο βήχα. Ξέρω ότι έχω αλλεργικό άσθμα το όποιο με ταλαιπωρούσε πριν την εγκυμοσυνη και γινόταν χειρότερο κατά τη διάρκεια τη περιόδου. Υπάρχει κίνδυνος πνευμονικής εμβολής γιατί έχω θορυβηθεί από κάποια πράγματα που διάβασα. 

     

    Σας ευχαριστώ 

     

    Ο κίνδυνος σημαντικής αιμορραγίας είναι γενικά πολύ μικρός με αυτή τη δόση Τινζαπαρίνης.

    Ο κίνδυνος θρόμβωσης ή πνευμονικής εμβολής είναι επίσης πολύ μικρός, αλλά όχι ανύπαρκτος με την προφυλακτική δόση που λαμβάνετε. Άρα δεν πρέπει να φοβάστε υπερβολικά και λογικά φταίει κάτι άλλο για τα συμπτώματά σας. Αν αυτά, όμως, συνεχίσουν να σας προβληματίζουν θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας, ο οποίος δε θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο θρόμβωσης μόνο και μόνο επειδή κάνετε τις ενέσεις. 


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, Βασίλειος Χατζηαντωνίου said:

     

    Ο κίνδυνος σημαντικής αιμορραγίας είναι γενικά πολύ μικρός με αυτή τη δόση Τινζαπαρίνης.

    Ο κίνδυνος θρόμβωσης ή πνευμονικής εμβολής είναι επίσης πολύ μικρός, αλλά όχι ανύπαρκτος με την προφυλακτική δόση που λαμβάνετε. Άρα δεν πρέπει να φοβάστε υπερβολικά και λογικά φταίει κάτι άλλο για τα συμπτώματά σας. Αν αυτά, όμως, συνεχίσουν να σας προβληματίζουν θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας, ο οποίος δε θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο θρόμβωσης μόνο και μόνο επειδή κάνετε τις ενέσεις. 

    Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Θα κάνω αύριο γενική  εξετάση  αίματος αλλά και μια που λέγετε d-dimmer. Μοιυ προτείνετε και κάποια άλλη που θα μπορουσα να κάνω;;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 10/9/2019 at 9:15 ΜΜ, Pissy είπε:

    Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Θα κάνω αύριο γενική  εξετάση  αίματος αλλά και μια που λέγετε d-dimmer. Μοιυ προτείνετε και κάποια άλλη που θα μπορουσα να κάνω;;;

     

    Το μόνο που θα επισημάνω είναι να αγνοήσετε το αποτέλεσμα των d-dimers αν είναι πάνω από τα όρια. 99 στις 100 φορές τα d-dimers στην κύηση είναι αυξημένα. Μπορώ να καταλάβω τη λογική του συναδέλφου που τα ζήτησε (αν 1 στις 100 είναι φυσιολογικά, είμαστε 1000% σίγουροι ότι δεν είναι θρόμβωση). Αρκεί να μην προκληθεί πανικός αν το αποτέλεσμα είναι παθολογικό (που μάλλον θα είναι). Αυτή είναι η μόνη χρησιμότητα των d-dimers στην εγκυμοσύνη.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    12 hours ago, Βασίλειος Χατζηαντωνίου said:

     

    Το μόνο που θα επισημάνω είναι να αγνοήσετε το αποτέλεσμα των d-dimers αν είναι πάνω από τα όρια. 99 στις 100 φορές τα d-dimers στην κύηση είναι αυξημένα. Μπορώ να καταλάβω τη λογική του συναδέλφου που τα ζήτησε (αν 1 στις 100 είναι φυσιολογικά, είμαστε 1000% σίγουροι ότι δεν είναι θρόμβωση). Αρκεί να μην προκληθεί πανικός αν το αποτέλεσμα είναι παθολογικό (που μάλλον θα είναι). Αυτή είναι η μόνη χρησιμότητα των d-dimers στην εγκυμοσύνη.

    Καλησπέρα 

     

     Ηταν αρνητικό.( 0,12mg/ml). Μου εδωσε ένα πακέτο εξετάσεων να κάνω τελικά. Σας ευχαριστώ 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας γιατρέ,

    Είμαι στην 7η εβδομάδα κύησης και σε γενική εξέταση αίματος βγήκαν αυξημένα λευκά 10.700 και λεμφοκύτταρα 40,3%. 

    Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό;

    Ευχαριστώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, ayreonliv είπε:

    Καλησπέρα σας γιατρέ,

    Είμαι στην 7η εβδομάδα κύησης και σε γενική εξέταση αίματος βγήκαν αυξημένα λευκά 10.700 και λεμφοκύτταρα 40,3%. 

    Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό;

    Ευχαριστώ

    Τα λευκά φυσιολογικά αυξάνονται στην κύηση και ο συνολικός αριθμός δε με προβληματίζει.

    Τα λεμφοκύτταρα, όμως, θα έπρεπε να είναι κάπως λιγότερα, όχι απαραίτητα σε ποσοστό, αλλά σε συνολικό αριθμό (<4000). Είναι πιθανό να περνάτε κάποια ίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια επανάληψη σε 20-30 μέρες. Καλό θα είναι να δει κάποιος και το πλακάκι, για να επιβεβαιώσει τον αριθμό των λεμφοκυττάρων. Αν αυτά παραμείνουν >4000 θα πρέπει να σας δει κάποιος αιματολόγος για ειδικότερες εξετάσεις.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα γιατρέ, εχω ομάδα αίματος Α- το μωρό Α+ ,μετά τον 5ο μηνα παρουσίασα αντισώματα IGg + IGm κ με παρακολουθούσε κάθε μηνα αιματολογος με έμμεσο και άμεσο coomps. γέννησα πριν 4 χρόνια το μωρό όλα καλά δόξα τον Θεό.Μετα τον 6 μηνα έμεινα πάλι έγκυος αλλά δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη και προχωρήσαμε σε απόξεση τότε μου έκανε πρώτη φορά ένεση ανοσοσφαιρινης. Μετα από 4 μήνες περίπου νοσηλευτηκα για 20 μερεσ στο Τζανειο με επεισόδιο αιμολυτικής αναιμίας(αιματοκρίτης 15)ψάχνοντας και δεν βρίσκοντας το γιατί.Μετα από ένα χρόνο ψάχνοντας μονη μου γιατί δεν ενοιωθα καλά ενώ ο Ρευματολογοςδεν έβρισκε τίποτα πάω στο Γεννηματα και μου διαγνώστηκε Συστηματικος Ερυθηματώδης Λύκος με αυτοάνοση αιμολυτικής και αντιφωσφωλιπιδικο.Θελω την γνώμη σας πάνω στο θέμα μου και αν υπάρχει λύση από εδώ και πέρα διότι λαμβάνω αγωγή για Λύκο και παρακολουθούμε στενά .Υπαρχει περίπτωση επειδή δεν έγινε στην πρώτη εγκυμοσύνη η ανοσοσφαιρινη να συνέβη όλο αυτό?Σας ευχαριστω εκ των προτέρων και οφείλω να ομολογήσω ότι κάνετε φοβερό έργο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    5 ώρες πρίν, Buena vista είπε:

    Καλημέρα γιατρέ, εχω ομάδα αίματος Α- το μωρό Α+ ,μετά τον 5ο μηνα παρουσίασα αντισώματα IGg + IGm κ με παρακολουθούσε κάθε μηνα αιματολογος με έμμεσο και άμεσο coomps. γέννησα πριν 4 χρόνια το μωρό όλα καλά δόξα τον Θεό.Μετα τον 6 μηνα έμεινα πάλι έγκυος αλλά δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη και προχωρήσαμε σε απόξεση τότε μου έκανε πρώτη φορά ένεση ανοσοσφαιρινης. Μετα από 4 μήνες περίπου νοσηλευτηκα για 20 μερεσ στο Τζανειο με επεισόδιο αιμολυτικής αναιμίας(αιματοκρίτης 15)ψάχνοντας και δεν βρίσκοντας το γιατί.Μετα από ένα χρόνο ψάχνοντας μονη μου γιατί δεν ενοιωθα καλά ενώ ο Ρευματολογοςδεν έβρισκε τίποτα πάω στο Γεννηματα και μου διαγνώστηκε Συστηματικος Ερυθηματώδης Λύκος με αυτοάνοση αιμολυτικής και αντιφωσφωλιπιδικο.Θελω την γνώμη σας πάνω στο θέμα μου και αν υπάρχει λύση από εδώ και πέρα διότι λαμβάνω αγωγή για Λύκο και παρακολουθούμε στενά .Υπαρχει περίπτωση επειδή δεν έγινε στην πρώτη εγκυμοσύνη η ανοσοσφαιρινη να συνέβη όλο αυτό?Σας ευχαριστω εκ των προτέρων και οφείλω να ομολογήσω ότι κάνετε φοβερό έργο.

    Το ιστορικό σας είναι, δυστυχώς, εξαιρετικά σύνθετο για να μπορέσω να πω οτιδήποτε μέσα από μια οθόνη.

    Αν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα, όμως, είναι ότι η μη χορήγηση ανοσοσφαιρίνης στην πρώτη κύηση δεν ευθύνεται για την ανάπτυξη του ΣΕΛ στη συνέχεια.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γιατρε καλησπερα!ειχα εναν ενδομητριο θανατο στον 9ο μηνα.ο γυναικολογος ειπε πτι οφειλεται σε κομπο στον ομφαλιο λωρο.εκανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις σε αιματολογο κ βγηκαν φυσιολογικες.υστερα απο μια μικρη περικαρδιακη συλλογη που μου βρεθηκε.επισκεφτηκα ρευματολογο ο οποιος με εβαλε να επαναλαβω το αντιπηκτικο του λυκου το οποιο αυτη την φορα βγηκε θετικο δυστηχως.ο ρευματολογος νειναι της αποψης να επαναλαβω την εξεταση.την επανελαβα κ περιμενω..με αυτο το αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο υπαρχει περιπτωση να παθει καποιος στα καλα καθουμενα θρομβωσεις?μου ειπε αν θελω να ξεκινησω ασπιρινη μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα.ποια ειναι η γνωμη σας?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 19/1/2020 at 3:16 ΜΜ, anastasia29 είπε:

    Γιατρε καλησπερα!ειχα εναν ενδομητριο θανατο στον 9ο μηνα.ο γυναικολογος ειπε πτι οφειλεται σε κομπο στον ομφαλιο λωρο.εκανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις σε αιματολογο κ βγηκαν φυσιολογικες.υστερα απο μια μικρη περικαρδιακη συλλογη που μου βρεθηκε.επισκεφτηκα ρευματολογο ο οποιος με εβαλε να επαναλαβω το αντιπηκτικο του λυκου το οποιο αυτη την φορα βγηκε θετικο δυστηχως.ο ρευματολογος νειναι της αποψης να επαναλαβω την εξεταση.την επανελαβα κ περιμενω..με αυτο το αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο υπαρχει περιπτωση να παθει καποιος στα καλα καθουμενα θρομβωσεις?μου ειπε αν θελω να ξεκινησω ασπιρινη μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα.ποια ειναι η γνωμη σας?

    Καταρχήν προσέξτε πολύ το ΠΩΣ μετρήθηκε το Αντιπηκτικό του Λύκου. Αν η απάντηση που έχετε μοιάζει σαν 38,6'' είναι λάθος, αφού η σωστή απάντηση πρέπει να αναφέρει δύο τέτοιες τιμές και να καταλήγει σε ένα κλάσμα (DRVVT screen : confirm ratio) με τιμή περί το 1.0-1-2., αλλά και να αναφέρεται η τιμή μιας άλλης παραμέτρου (PTT-LA).  Άρα ξεκινήστε από εκεί. Αν το αποτέλεσμα είναι όντως θετικό, τότε θέλει πράγματι επανάληψη, 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την πρώτη θετική απάντηση και ΟΧΙ άμεσα.

    Αν το θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, τότε με βάση το ιστορικό σας ΙΣΩΣ τεθεί διάγνωση Αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου και θα χρειαστείτε πλήρη συμβουλευτική την οποία θα κάνει ο γιατρός σας, αφού δεν είναι καθόλου εύκολο να σας εξηγήσω ένα τόσο σύνθετο νόσημα γράφοντας ένα μήνυμα. 

     

    Σχετικά με την Ασπιρίνη θα έλεγα ότι αν στα πλάνα σας είναι να ξεκινήσετε άμεσα προσπάθειες για εγκυμοσύνη, τότε ίσως δεν είναι κακή ιδέα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δε βλέπω λόγο να πάρετε Ασπιρίνη. 


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    7 ώρες πρίν, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

    Καταρχήν προσέξτε πολύ το ΠΩΣ μετρήθηκε το Αντιπηκτικό του Λύκου. Αν η απάντηση που έχετε μοιάζει σαν 38,6'' είναι λάθος, αφού η σωστή απάντηση πρέπει να αναφέρει δύο τέτοιες τιμές και να καταλήγει σε ένα κλάσμα (DRVVT screen : confirm ratio) με τιμή περί το 1.0-1-2., αλλά και να αναφέρεται η τιμή μιας άλλης παραμέτρου (PTT-LA).  Άρα ξεκινήστε από εκεί. Αν το αποτέλεσμα είναι όντως θετικό, τότε θέλει πράγματι επανάληψη, 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την πρώτη θετική απάντηση και ΟΧΙ άμεσα.

    Αν το θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, τότε με βάση το ιστορικό σας ΙΣΩΣ τεθεί διάγνωση Αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου και θα χρειαστείτε πλήρη συμβουλευτική την οποία θα κάνει ο γιατρός σας, αφού δεν είναι καθόλου εύκολο να σας εξηγήσω ένα τόσο σύνθετο νόσημα γράφοντας ένα μήνυμα. 

     

    Σχετικά με την Ασπιρίνη θα έλεγα ότι αν στα πλάνα σας είναι να ξεκινήσετε άμεσα προσπάθειες για εγκυμοσύνη, τότε ίσως δεν είναι κακή ιδέα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δε βλέπω λόγο να πάρετε Ασπιρίνη. 

    Γιατρε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σας.εγω επανελαβα την εξεταση ηδη κ βγηκε αρνητικη.τα αποτελεσματα μου κ στις 3 μετρησεις ειναι:1.αν.λυκου:36 φτ:25.6-41.8                  2.la1:56.3 φτ:31-44 la2:42.2 φτ:30-38   la1/la2=1,33     3.αρνητικο<1.2 το aptt ηταν 24.90 και το εκανα μονο στις πρωτες εξετασεις.μου ειπε ο γιατρος να την επαναλαβω σε 3 μηνες παλι κ να παιρνω ασπιρινη μεχρι να ξαναμετρησω.η ασπιρινη δν επηρεαζει το αποτελεσμα μετα 3 μηνες?γτ να παιρνω ασπιρινη μονο σε περιπτωση εγκυμοσυνης?δν υπαρχει κινδυνος θρομβωσης κ πριν?συγνωμη αν σας κουρασα η αληθεια ειναι οτι δν θελω να παιρνω αγωγη αν δν υπαρχει λογος γτ φανταζομαι πως μπορει να χει κ συνεπειες...ευχαριστω εκ των προτερων..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 21/1/2020 at 12:07 ΜΜ, anastasia29 είπε:

    Γιατρε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σας.εγω επανελαβα την εξεταση ηδη κ βγηκε αρνητικη.τα αποτελεσματα μου κ στις 3 μετρησεις ειναι:1.αν.λυκου:36 φτ:25.6-41.8                  2.la1:56.3 φτ:31-44 la2:42.2 φτ:30-38   la1/la2=1,33     3.αρνητικο<1.2 το aptt ηταν 24.90 και το εκανα μονο στις πρωτες εξετασεις.μου ειπε ο γιατρος να την επαναλαβω σε 3 μηνες παλι κ να παιρνω ασπιρινη μεχρι να ξαναμετρησω.η ασπιρινη δν επηρεαζει το αποτελεσμα μετα 3 μηνες?γτ να παιρνω ασπιρινη μονο σε περιπτωση εγκυμοσυνης?δν υπαρχει κινδυνος θρομβωσης κ πριν?συγνωμη αν σας κουρασα η αληθεια ειναι οτι δν θελω να παιρνω αγωγη αν δν υπαρχει λογος γτ φανταζομαι πως μπορει να χει κ συνεπειες...ευχαριστω εκ των προτερων..

    Σας είπα ότι είναι δύσκολο να εξηγήσω ένα τόσο σύνθετο νόσημα με ένα μήνυμα, γιατί όπως βλέπετε προκύπτουν νέες ερωτήσεις. Αρκεστείτε σε αυτό που σας είπα σε πρώτη φάση ή ρωτήστε το γιατρό σας να εξηγήσει τα πάντα γύρω από το Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο. Η Ασπιρίνη δεν επηρεάζει τη μέτρηση πάντως.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    6 ώρες πρίν, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

    Σας είπα ότι είναι δύσκολο να εξηγήσω ένα τόσο σύνθετο νόσημα με ένα μήνυμα, γιατί όπως βλέπετε προκύπτουν νέες ερωτήσεις. Αρκεστείτε σε αυτό που σας είπα σε πρώτη φάση ή ρωτήστε το γιατρό σας να εξηγήσει τα πάντα γύρω από το Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο. Η Ασπιρίνη δεν επηρεάζει τη μέτρηση πάντως.

    Το θεμα ειναι οτι κανεις δν μ λεει αν εχω τελικα αυτο το συνδρομο.το ποιο πιθανο ειναι να μην το εχω λενε..απ οτι καταλαβαινω ποτε δν εισαι σιγουρος.. ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας , πήγα σήμερα στον γυναικολόγο μου και μου επιβεβαίωσε την κύηση και ότι είναι ενδομήτριο όμως με φόβισε λίγο με κάποια θέματα που έθιξε! Αρχικά είχα δυο βιοχημικές κυήσεις τον Αύγουστο και τον Νοέμβρη και για τον λόγο αυτό μου είπε ότι έπρεπε να έχω κάνει την εξέταση για θρομβοφιλια για να μην έχουμε κάτι απρόοπτο ! Μου είπε ότι πρέπει να την κάνω έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μειώνονται οι πιθανότητες αποβολής ! Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος ; Γίνεται αυτή Η εξέταση τώρα που είμαι ήδη εγγυος ; Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ η όχι ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας !!! 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 9/2/2020 at 5:50 ΜΜ, Marjola p είπε:

    Καλησπέρα σας , πήγα σήμερα στον γυναικολόγο μου και μου επιβεβαίωσε την κύηση και ότι είναι ενδομήτριο όμως με φόβισε λίγο με κάποια θέματα που έθιξε! Αρχικά είχα δυο βιοχημικές κυήσεις τον Αύγουστο και τον Νοέμβρη και για τον λόγο αυτό μου είπε ότι έπρεπε να έχω κάνει την εξέταση για θρομβοφιλια για να μην έχουμε κάτι απρόοπτο ! Μου είπε ότι πρέπει να την κάνω έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μειώνονται οι πιθανότητες αποβολής ! Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος ; Γίνεται αυτή Η εξέταση τώρα που είμαι ήδη εγγυος ; Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ η όχι ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας !!! 

     

    Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση!

    Οι εξετάσεις γίνονται ακόμα και τώρα (εκτός από μία, την Πρωτεΐνη S), αλλά αν υποθέταμε ότι στις αποτυχημένες κυήσεις σας έφταιξε η θρομβοφιλία θα ήταν ήδη σχετικά αργά για να ξεκινήσετε αντιπηκτική αγωγή. 

    Από την άλλη, οι βιοχημικές κυήσεις σπάνια σχετίζονται με τη θρομβοφιλία (κατά κανόνα οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου, ειδικά αν είστε >35 ετών). Άρα δεν είναι βέβαιο ότι χρειάζεστε τον έλεγχο.

    Να έχετε θετική σκέψη και προχωρήστε με αισιοδοξία, άλλωστε αυτή η κύηση προχωράει πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες. Αν, παρ΄ελπίδα, αποτύχει κι αυτή όμως, προχωρήστε σε πλήρη έλεγχο, της θρομβοφιλίας συμπεριλαμβανομένης.


    Δρ. Βασίλης Χατζηαντωνίου, MD, PhD


    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.



    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα