Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καθαριστής αέρα για το παιδικό δωμάτιο

Recommended Posts

Η γυναίκα μου διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης και σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει το παιδικό δωμάτιο. Βαψίματα, κούνια, κουρτίνες, κομότες, όλα στη θέση τους!!

Αυτό που σκεφτόμουν είναι να αγοράσω έναν καλό καθαριστή αέρα για το χώρο.

Με δεδομένο ότι μένουμε Παγκράτι με αρκετό καυσαέριο και διανύουμε χειμώνα όπου η αιθαλομίχλη θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμο για τον μικρούλι που περιμένουμε.

Γνωρίζει κανένας κάποια καλή συσκευή?

Είδα σε κάποια καταστήματα βρεφικών κάποιες συσκευές αλλά δεν μου φαίνονται ότι κάνουν δουλειά.

Αυτό που θέλω είναι να κρατάει σκόνη, αιθαλομίχλη, καυσαέριο και εαν γίνεται μικρόβια.

Αν έχετε παρόμια εμπειρία ενημερώστε και εμάς τους νέους γονείς :)

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Επειδη και εγω αντιμετωπιζω τα ιδια προβληματα με αιθαλομιχλη, καυσαερια και ο μικρος εχει ελαφρια μορφη ασθματος, ο παιδοπνευμολογος μας συνεστησε να παρουμε συσκευη καθαρισμου αερα, αλλα να προσεξουμε να μην παραγει οζον γιατι ειναι επιβλαβες για την υγεια.

Αλλα δεν εχω βρει ακομα κατι αξιοπιστον.

Μηπως εχει κανεις εμπειρια, κατι να προτεινει?

Kostas ο Winix είναι πολύ καλός!

Τον έχουμε μόνιμα ανοιχτό στο δωμάτιο της μπέμπας και καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

Οι ιονιστές έχω ακούσει και εγώ ότι δεν είναι καλοί.

Ο Winix δεν είναι ιονιστής, είναι καθαριστής αέρα.

Η διαφορά τους είναι ότι οι καθαριστές έχουν φίλτρα Hepa και ενεργού άνθρακα που συγκρατούν τα σωματίδια και τους τοξικούς αέριους ρύπους, ενώ οι ιονιστές δεν έχουν.

Επίσης ο Winix έχει μια τεχνολογία που τη λένε Plasmawave με την οποία σκοτώνει τα μικρόβια. Η μπέμπα μας πάντως δεν έχει αρρωστήσει μέχρι στιγμής....τυχαίο? δεν ξέρω.

Για το όζον αυτό που ξέρω είναι ότι δεν είναι καρκινογόνο, απλά δεν κάνει να το αναπνέουμε σε μεγάλες ποσότητες γιατί καταστρέφει τους ιστούς.

Ο Winix από ότι γράφουν στο site τους έχει πιστοποίηση από τον "Δημόκριτο" ότι δεν παράγει όζον. Σου γράφω link να μπεις να δεις αν θέλεις. http://www.healthyhouse.gr

Ευχαριστω για την απαντηση. Τωρα διαβαζω οτι η γριπη ειναι σε εξαρση και προσβαλλει ακομα και βρεφη 9μηνων, και εχω ενεργοποιηθει ωστε να αγορασω αμεσα την συσκευη.

Μπηκα στο http://www.healthyhouse.gr, ειχε οντως πολλες χρησιμες πληροφοριες για τους ιους και αλλεργιες και μαλλον θα την αγορασω και εγω. Ομως ηθελα πρωτα να σε ρωτησω αν η συσκευη κανει*θορυβο τοσο ωστε να ειναι ενοχλητικος. Για παραδειγμα, μπορεις να κοιμηθεις και η συσκευη να δουλευει στο υπνοδωματιο?

και εγω εχω παρει την Winix U300 για το δωματιο του μωρου...το βαζω σε sleep mode και δεν ακουγεται τιποτα...τωρα θελω να αγορασω αλλο ενα για το σαλονι γιατι προκειται να το βαψω και παροτι θα χρησιμοποιησω οικολογικα χρωματα, οι μυρωδιες θα ειναι εντονες...το καλο με την συσκευη ειναι οτι εχει αισθητηρα που σου δειχνει την ποιοτητα του αερα την καθε στιγμη...ακομη και για ψυχολογικους λογους ειναι ωραιο να βλεπεις οτι αναπνεεις καθαρο αερα...

Διαφημίσεις

alana, ευχαριστω για την απαντηση. Τελικα παρηγγειλα και εγω την Winix U300. Το εψαξα αρκετα, διαβασα και στο internet πολλα χρησιμα αρθρα και forum και νομιζω οτι ειναι η καλυτερη στην αγορα, σε σχεση παντα με την τιμη. Περιμενω απο αυριο να μου ερθει σπιτι.