Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν δείχνει ακομα με το δάχτυλο,να ανησυχήσω;

Recommended Posts

καλησπέρα!εχωενα μωράκι 11 μηνών και κατι ημερών!ακομα δεν δείχνει με το δάχτυλο ενώ αλλα μωράκια σε αυτή την ηλικία το κάνουν!να αρχίσω να ανησυχώ;

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς! εμένα βέβαια έδειξε για πρώτη φορά όταν ήταν 8 μηνών και κάτι ημέρες.. βέβαια εμείς τα κάναμε όλα γρήγορα.. μιλήσαμε, περπατήσαμε πριν τον χρόνο... άλλα το κάνουν αργότερα... μίλα και με τον παιδίατρό σου .. θα σου πει...

Εγώ δεν θυμάμαι άν έδειξαν ποτέ με το δάχτυλο τα παιδιά μου αλλά φυσιολογικά είναι.

Να ρωτήσω - έχετε κάποιο βιβλίο και ελέγχετε διαρκώς τι κάνουν ή τι δεν κάνουν τα παιδιά; έχω συναντήσει πολλές φορές τέτοιου τύπου ερωτήσεις στο φόρουμ, για παράδειγμα πότε στρέφει το βλέμμα, πότε πιάνει με το χέρι, πότε συλλαβίζει κλπ.

Παντού - σε όλα τα θέματα τέτοιου είδους, γράφεται το αυτονόητο: πως κάθε παιδί έχει δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Το να συγκρίνουμε τέτοια πράγματα μόνο άγχος μας δημιουργεί.

Ο παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί εξάλλου είναι και αυτός που θα σας ζητήσει να μάθει αυτά που πρέπει για να κρίνει εάν η ανάπτυξη ενός παιδιού είναι σωστή ή κάτι τον προβληματίζει.

Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε τα παιδιά σας...

Γενικα ειμαι πολυ αγχώδης!με το παραμικρό τρελαίνομαι!νομιζω xena εχεις δίκιο!ετσι όπως κάνω δεν ευχαριστιέμαι το μωρο μου!το χειρότερο που κάνω ειναι να μπαίνω στο Ίντερνετ και να διαβάζω τι πρεπει να κανει σε καΘε ηλικία!και αν δεν το κανει με πιάνει αμόκ!ισως επειδή στο συγγενικό μου περιβάλλον εχω παιδι με αυτισμό!

Καλησπέρα κορίτσι!

Κι εγώ απο περίεργες αναζητήσεις όσον αφορά την εγκυμοσύνη και τα μικρά μου έφτασα στο Φόρουμ κι έτσι έγινα μέλος...

Το να αναρωτιέσαι κάτι τέτοιο απ'τη μια το βρίσκω φυσιολογικό,αλλά απο την άλλη ( συγχώρεσε μου την έκφραση) είναι για γέλια!!!

Ούτε που θυμάμαι και ούτε με ενδιαφέρει αν και πότε έδειξαν τα παιδιά μου, μη σου πω πως ο μικρός σε ηλικία 1 έτους δεν είχε καν δείξει..

Μην ψάχνεις και μην αγχώνεσαι,στο ίντερνετ για πονοκέφαλο να ψάχνεις θα βρεθείς με καρκίνο..,οποτε χαλάρωσε!!!!

Εγώ δεν θυμάμαι άν έδειξαν ποτέ με το δάχτυλο τα παιδιά μου αλλά φυσιολογικά είναι.

Να ρωτήσω - έχετε κάποιο βιβλίο και ελέγχετε διαρκώς τι κάνουν ή τι δεν κάνουν τα παιδιά; έχω συναντήσει πολλές φορές τέτοιου τύπου ερωτήσεις στο φόρουμ, για παράδειγμα πότε στρέφει το βλέμμα, πότε πιάνει με το χέρι, πότε συλλαβίζει κλπ.

Παντού - σε όλα τα θέματα τέτοιου είδους, γράφεται το αυτονόητο: πως κάθε παιδί έχει δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Το να συγκρίνουμε τέτοια πράγματα μόνο άγχος μας δημιουργεί.

Ο παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί εξάλλου είναι και αυτός που θα σας ζητήσει να μάθει αυτά που πρέπει για να κρίνει εάν η ανάπτυξη ενός παιδιού είναι σωστή ή κάτι τον προβληματίζει.

Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε τα παιδιά σας...

xena, το γεγονός ότι δεν θυμάσαι εσύ πότε έδειξαν τα παιδιά σου δεν σημαίνει ότι δεν θυμούνται και οι άλλες μαμάδες... κάποια πράγματα είναι ορόσημα για την κάθε ηλικία... καλό θα ήταν να τα σημειώνουμε κάποια σημαντικά πράγματα.. π.χ. πότε έδειξε / πότε εστίασε το βλέμμα του / πότε συλλάβισε για πρώτη φορά / πότε ανέβηκε σκαλιά / πότε έκανε ποδήλατο κλπ... και μετά μπορούμε να ελέγχουμε εάν συμφωνούν με τα στάδια ανάπτυξης... εγώ και για το απλό πράγμα συμβουλευω να παίρνουμε τηλ τον παιδίατρο για να είμαστε σίγουρες... εμένα π.χ. και το αντίθετο μπορεί να με άγχωνε.. δηλ. όταν μίλησε για πρώτη φορά ο δικός μου με κανονικές προτάσεις τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του δεν έλεγαν ούτε μαμά... εεε το πιστεύεις ότι με άγχωνε αυτή η τόσο πρόωρη ανάπτυξη?? καλό είναι να τα συζητάμε με τον παιδίατρο μας όλα...

Διαφημίσεις