Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑ;;;

maggy83

Recommended Posts

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ 1ΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 2ΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ), ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ 3ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΥΓΕΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ Η΄ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΟ ΝΟΣΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΜΗΝΙΓΓΗΤΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΕ 1,5 ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΙΝ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΗΤΑΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ. ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 2Η ΔΟΣΗ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ 1,5 ΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΙΝ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ....ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΛΙΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ...

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΤΟΥ 2015 ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΛΙΣ 2,5 ΧΡΟΝΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΗΣΜΕΝΟ, 3,5 ΚΙΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΜΕ ΛΕΥΚΩΜΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ).

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΕΤΥΧΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ, ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΚΟΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ 6 ΔΟΣΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ «ΜΙΑ ΦΛΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΡΩΤΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΠΕΡΑΣΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ;; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ. ΑΡΧΙΖΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΝΩΦΡΩΣΙΚΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ...ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ;;;;;; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΚΕΙ....

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ, ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ 6 ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΕΝΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ, ΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 13 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΤΥΠΟΥΣ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ (Streptococcus Pneumoniae), ΔΗΛΑΔΗ 13 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΙΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ, ΕΠΙ 6 ΦΟΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΝΕΣΤΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, 1 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ 13 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ, ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ. ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ (ΔΗΛΑΔΗ...ΠΟΛΛΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ/ΙΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ) ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ,

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Δε γνωρίζω τίποτα για το νεφρωσικό σύνδρομο, αλλά, με αφορμή αυτά τα σημεία του μηνύματός σου

ΕΙΜΑΣΤΕ 3ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΥΓΕΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ Η΄ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΟ ΝΟΣΗΜΑ.

(...)

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.

θέλω να σου πω ότι κι εγώ γέννησα το δεύτερο παιδί μου με σοβαρής μορφής καρδιοπάθεια, όντες και οι δύο γονείς υγιέστατοι και χωρίς κληρονομικότητα από τις οικογένειές μας κι έχοντας ήδη ένα υγιές παιδί. Επίσης η σύλληψη ήταν φυσιολογική και η εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα, φάρμακα κλπ. Κι όμως το παιδί γεννήθηκε με πρόβλημα.

Εύχομαι να το ξεπεράσει σύντομα η κορούλα σου και να την καμαρώνεις σε όλη της τη ζωή υγιέστατη. Μην είσαι τόσο βέβαιη όμως ότι φταίνε τα εμβόλια. Μερικά προβλήματα υγείας είναι "λαχείο"...απλά συμβαίνουν.

Αυτά που περιγράφεις πρέπει να τα συζητήσεις με γιατρούς και όχι να περιμένεις "έρευνες" από μέλη ενός φόρουμ...

Εύχομαι και εγώ να το ξεπεράσει γρήγορα η μικρή.

το εχω συζητησει, παντα συζηταω τις ανησυχιες μου για ότι αφορα στο παιδι μου, σπανίως να παραδεχτει γιατρος κατι τετοιο και αν το κανει, (που το εχει κανει) το κανει μεσ'τις ακρες, χωρις να παραδεχεται αμεσα, χωρις να σου λεει τι και γιατι, απλα λεγοντας σου καποια πραγματα που μπορεις να αποφυγεις και παντα για να είναι καλυμμενος (εγω κανω αυτά που γραφει το εθνικο πρόγραμμα εμβολιασμου, τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο)...

δεν περιμενω τιποτα που θα αλλαξει κατι στην δικη μου ζωη, απλα αν εχουν τη διαθεση καποιοι γονεις να ασχοληθουν..ετσι ώστε εστω τα δικα τους παιδια...να μην περασουν ότι το δικο μου.

Διαφημίσεις

Δυσκολο θεμα θιγεις...

Κι εμενα ο γιος μου παρουσιασε καποιο προβλημ υγειας μετα από εμβολιο...κι όταν λεω μετα...δεν εννοω μετα από ένα μηνα...αλλα αμεσως.

Θα συμφωνησω μαζι σου ότι κανενας γιατρος επισημα δεν πρόκειται να παραδεχτει ότι εφταιγε ένα εμβολιο για κατι.Ειμαι πλεον πεπεισμενη γι αυτό.Ειναι και λογικο εξαλλου...δεν παιρνουν τετοια ευθυνη.Ομοιως το παιδι μου ηταν υγιεστατο μεχρι τοτε.Συγκεκριμενα μεσα σε μια μερα βρεθηκα από το πουθενα με ένα παιδι που παθαινε κρισεις επιληψίας κάθε μια ωρα.

Ταλαιπωρηθηκα πολύ μεσα μου σα μαμα προκειμενου να αποφασισω αν θα εμβολιασω το δευτερο παιδι μου.Ειναι λιγο μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.Τελικα τον εμβολιασα κανονικα απλα λιγο καθυστερημένα.

Είναι δυσκολο θεμα και είναι δυσκολη η αποφαση.

συμφωνω μαζι σου, είναι πολύ δυσκολη αποφαση. Απλα θεωρω πλεον, ότι καταρχήν στα μωρα θα πρεπει να περιμενουμε να ολοκληρωσουν τουλάχιστον το 1ο ετος της ηλικιας τους (εφοσον δεν πανε βρεφικο βεβαια). ετσι ώστε να ολοκληρωθεί η αναπτυξη του οργανισμου τους γενικοτερα και να είναι λιγο πιο δυνατο και το νευρολογικο τους να αντιμετωπισει τους ιους από τα εμβολια. Επισης όχι τοσο συχνες επαναλήψεις στα ιδια εμβολια(που αυτό γινεται ούτως η αλλως αν ξεκινήσεις αργοτερα τον εμβολιασμο)...και αν υπαρχουν εμβολια απλα (όχι πολυδύναμα), να προτιμώνται.

Δυστυχως εχω κι εγω στο περιβαλλον μου και στον τοπο που μενω αρκετα κρουσματα σαν αυτα που λετε!Μια φιλη εκανε στην εφηβεια ενα εμβολιο κατα του καρκινου της μητρας κι επειτα παρουσιαστηκε σκληρυνση κατα πλακας!Δυστυχως καθολου τυχαιο δεν ηταν...γιατι εγινε και σε μια αλλη γνωστη με διαφορα 1-2 μηνες..(τονιζω πως το εχω κανει και εγω και δεν εχω κανενα προβλημα)..καποιοι οργανισμοι το παλευουν και καποιοι αλλοι ΔΕΝ μπορουν και ξεσπα!Προσωπικη ταπεινη αποψη αυτη...αλλα ειλικρινα αν ηξερα νωριτερα αυτα τα 2 περιστατικα ΔΕΝ θα ειχα κανει το εμβολιο!Θα εκανα αυτο που κανω και τωρα καθε χρονο ελεγχο προοληπτικα και μετα οτι εχει ο Θεος!

συμφωνω μαζι σου, είναι πολύ δυσκολη αποφαση. Απλα θεωρω πλεον, ότι καταρχήν στα μωρα θα πρεπει να περιμενουμε να ολοκληρωσουν τουλάχιστον το 1ο ετος της ηλικιας τους (εφοσον δεν πανε βρεφικο βεβαια). ετσι ώστε να ολοκληρωθεί η αναπτυξη του οργανισμου τους γενικοτερα και να είναι λιγο πιο δυνατο και το νευρολογικο τους να αντιμετωπισει τους ιους από τα εμβολια. Επισης όχι τοσο συχνες επαναλήψεις στα ιδια εμβολια(που αυτό γινεται ούτως η αλλως αν ξεκινήσεις αργοτερα τον εμβολιασμο)...και αν υπαρχουν εμβολια απλα (όχι πολυδύναμα), να προτιμώνται.

Υπαρχει λογος που καποια εμβολια γινονται τοσο νωρις.Το εμβολιο του κοκκυτη πχ...γινεται γιατι ο κοκκυτης είναι επικίνδυνος για μωρο εως 6 μηνων.Αν είναι να το κανεις μετα το χρονο τοτε μπορεις να μη το κανεις και καθολου.Θα μου πεις που θα κολλησει κοκκυτη το μωρο...αν όμως?

Διαφημίσεις

τα αυτοανοσα ειναι μεγαλο κεφαλαιο και η πυροδοτηση τους οφειλεται σε συνολο παραγοντων και οχι σε μεμονομενες καταστασεις...ουτε οι γιατροι δεν εχουν παντα σαφεις εξηγησεις για αυτες τις καταστασεις...ειναι ενα "λαχειο" που κανεις δεν θελει να το κερδισει...

ευχομαι περαστικα στο παιδακι σου και συντομα να το ξεπερασει

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

δυστυχως εχω παρα πολλες αμφιβολιες, πλεον, περι εμβολιων και μαλιστα εχοντας κανει αρκετες γνωριμιες και συζητήσεις επι προσωπικου, με διαφορους γιατρους, λογω της φασης μας, δεν το αναιρουν, δεν μιλανε ξεκάθαρα γι'αυτο, αλλα εχω ακουσει ας πουμε και ότι "αυτό είναι το λιγοτερο!!" (εννοωντας αυτό που επαθε η κορη μου)

Εγώ θέλω να ρωτήσω γιατί κάνατε 6 δόσεις του εμβολίου για τον πνευμονιόκοκκο. Το Εθνικό Πρόγραμμα εμβολιασμών προτείνει 4. Θες να μας πεις ακριβώς για ποιο εμβόλιο πρόκειται και πότε κάνατε τις δόσεις;

Για τη συσχέτιση εμβολίων με αυτισμό, σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ, υπενθυμίζω την πολύ πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από αντιεμβολιαστική ομάδα και η οπόια δε βρήκε καμία συσχέτιση των εμβολίων με τα νοσήματα αυτά.

• 2 weeks later...

Γεια σας.Χάλασε το ψυγειο μου, οπου αποθηκευσα το εμβολιο infarnix hexa για το μικρο γιο μου. Το εμβολιο ειναιγια πεταμα. Αναζητω λοιπον καποια μανουλα που για τους δικους της χψ λογους δεν κανει στο παιδι της το συγκεκριμενο εμβολιο ή γενικα εμβολια, αν ειχε την ευγενη καλοσυνη να παρει το παραπεμπτικο μεσω του ασφαλιστικου της ταμειου και να μου το δωσει να τοπρομηθευτω. Ισως επισης καποιος γνωστος σας δε θελει να κανει το εμβολιο. Θα το χρειαστω σε 10 περιπου μερες, αλιως θα αναγκαστω να το αγορασω. Αν εχετε επισης καποια αλλη συμβουλη (απο που μπορω να το προμηθευτω), ειναι ευπροσδεκτη.

Γεια σας.Χάλασε το ψυγειο μου, οπου αποθηκευσα το εμβολιο infarnix hexa για το μικρο γιο μου. Το εμβολιο ειναιγια πεταμα. Αναζητω λοιπον καποια μανουλα που για τους δικους της χψ λογους δεν κανει στο παιδι της το συγκεκριμενο εμβολιο ή γενικα εμβολια, αν ειχε την ευγενη καλοσυνη να παρει το παραπεμπτικο μεσω του ασφαλιστικου της ταμειου και να μου το δωσει να τοπρομηθευτω. Ισως επισης καποιος γνωστος σας δε θελει να κανει το εμβολιο. Θα το χρειαστω σε 10 περιπου μερες, αλιως θα αναγκαστω να το αγορασω. Αν εχετε επισης καποια αλλη συμβουλη (απο που μπορω να το προμηθευτω), ειναι ευπροσδεκτη.

Νομιζω μπορεις να παρεις άλλο παραπεμπτικο από το γιατρο σου και να το ξανααγορασεις.Το ότι σου εδωσε ένα παραπεμπτικο ο γιατρος δε σημαινει ότι δε μπορει να βγαλει άλλο.Το λεω γιατι καποια στιγμη που ειχα ένα εμβολιο κρατημενο πολύ καιρο και μου εληξε...το ειπα στο γιατρο και μου εδωσε καινουριο παραπεμπτικο και το αγορασα.

Διαφημίσεις

Maggy κατ'αρχήν εύχομαι να το ξεπεράσετε σύντομα και το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα στο μέλλον!

Νομίζω πολλοί γονείς έχουμε έρθει σε δίλλημα όσον αφορά τα εμβόλια. Κι όσες μαμάδες έχουμε ασχοληθεί με μελέτες/φόρουμ/άρθρα, γνωρίζουμε πολύ καλά τις σύγχρονες απόψεις σχετικά με το θέμα.

ΟΜΩΣ εγώ θα σε προβληματίσω σε κάτι, αυτό μου το έκανε η παιδίατρος μας και βγήκα απ'τα διλήματα:

Εστω πως καταργούμε τα εμβόλια.

Εάν τα παιδιά δεν κάνουν εμβόλια, υπάρχει η πιθανόητα κάποια απ' αυτά (νομίζω ένα 13%) να νοσήσει σοβαρά απ' τις ασθένειες αυτές και είτε να αποκτήσει μόνιμα κινητικά/νοητικά προβλήματα ή και να χάσει τη ζωή του.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 0,05% να υπάρξουν παρενέργειες πολύ σοβαρές (όπως πες οι δικές σας).

Τι θα επέλεγες; Πάλι τα εμβόλια. Διότι εγώ προσωπικά τουλάχιστον θεώρησα πως δεν έχω τις γνώσεις έτσι ώστε να "παίξω" με τις πιθανότητες και την υγεία των παιδιών μου.

Μας έχει τύχει και παρενέργεια από φάρμακο (αστθμοτράτ) και πραγματικά κινδύνεψε το παιδί. Αυτό όμως δεν μπορεί να αναιρέσει την αξία του φαρμάκου. Αυτό εννοώ.

Maggy κατ'αρχήν εύχομαι να το ξεπεράσετε σύντομα και το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα στο μέλλον!

Νομίζω πολλοί γονείς έχουμε έρθει σε δίλλημα όσον αφορά τα εμβόλια. Κι όσες μαμάδες έχουμε ασχοληθεί με μελέτες/φόρουμ/άρθρα, γνωρίζουμε πολύ καλά τις σύγχρονες απόψεις σχετικά με το θέμα.

ΟΜΩΣ εγώ θα σε προβληματίσω σε κάτι, αυτό μου το έκανε η παιδίατρος μας και βγήκα απ'τα διλήματα:

Εστω πως καταργούμε τα εμβόλια.

Εάν τα παιδιά δεν κάνουν εμβόλια, υπάρχει η πιθανόητα κάποια απ' αυτά (νομίζω ένα 13%) να νοσήσει σοβαρά απ' τις ασθένειες αυτές και είτε να αποκτήσει μόνιμα κινητικά/νοητικά προβλήματα ή και να χάσει τη ζωή του.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 0,05% να υπάρξουν παρενέργειες πολύ σοβαρές (όπως πες οι δικές σας).

Τι θα επέλεγες; Πάλι τα εμβόλια. Διότι εγώ προσωπικά τουλάχιστον θεώρησα πως δεν έχω τις γνώσεις έτσι ώστε να "παίξω" με τις πιθανότητες και την υγεία των παιδιών μου.

Μας έχει τύχει και παρενέργεια από φάρμακο (αστθμοτράτ) και πραγματικά κινδύνεψε το παιδί. Αυτό όμως δεν μπορεί να αναιρέσει την αξία του φαρμάκου. Αυτό εννοώ.

Περα από αυτό θα πρεπει να ξερουμε ότι σκοπος του εμβολιασμου δεν είναι να μη νοσησει το δικο μου η το δικο σου παιδι.Σκοπος του εμβολιασμου είναι να εξαλειφθουν οριστικα αυτές οι ασθενειες,οπως εγινε με την ευλογια αν θυμαμαι καλα.Γι αυτό εμβολιάζουμε τα παιδια.

Όταν όμως ξαφνικα αρχιζουν να υπαρχουν παιδια τα οποια δεν εμβολιάζονται κατι τετοιο δεν πρόκειται να γινει.

Τεσπα είναι μια περιεργη συζητηση αυτή που την εχουμε κανει πολλακις εδώ μεσα.Δεν εχει και νοημα ισως μιας και ο καθενας είναι κολλημένος στην αποψη του.

Εγω ξαναλεω ότι εχω ένα παιδι που είναι υπο αντι επιληπτικη θεραπεια εδώ και 3 χρονια και κανεις δε μου βγαζει από το μυαλο ότι επαιξε ρολο το εμβολιο.Ειμαι διχασμενη αλλα την αξια των εμβολιων δε μπορω να την ακυρωσω.Ουτε πρόκειται ποτε να πω σε άλλο γονιο...μη κανεις το ταδε εμβολιο στο παιδι σου γιατι το δικο μου επαθε αυτό.

Όχι, Νίκη, δεν είναι κολλημένοι όλοι στις απόψεις τους. Πολλοί αμφιταλαντεύονται και διαβάζουν ψάχνοντας επιχειρήματα υπέρ και κατά. Τα πολύ ακραία και κολλημένα άτομα (και υπέρ και κατά) δε μας τιμούν πλέον με την παρουσία τους στο φόρουμ. :P

Νομιζω μπορεις να παρεις άλλο παραπεμπτικο από το γιατρο σου και να το ξανααγορασεις.Το ότι σου εδωσε ένα παραπεμπτικο ο γιατρος δε σημαινει ότι δε μπορει να βγαλει άλλο.Το λεω γιατι καποια στιγμη που ειχα ένα εμβολιο κρατημενο πολύ καιρο και μου εληξε...το ειπα στο γιατρο και μου εδωσε καινουριο παραπεμπτικο και το αγορασα.

Δυστυχώς, αυτό δε γίνεται, γιατί αντιστοιχεί συγκεκριμένος αριθμός εμβολίων, σε κάθε παιδί. Αν γίνει έλεγχος, ο παιδίατρος θα βρει τον μπελά του! Μιλάω για τη δωρεάν χορήγηση, μεσω ταμείου, φυσικά.

• 1 month later...

Maggy83 αυτά που θα γράψω είναι προσωπική μου άποψη. Ως τέτοια πρεπει να τα εκτιμήσεις καθώς ουδεμία σχέση έχω με ιατρικό επάγγελμα.

Δεν θεωρώ απίθανο το εμβόλιο να πυροδότησε το αυτοανοσο. Δεν λέω προκάλεσε, με τίποτα. Για κάποιο λογο ο οργανισμός του παιδιού σου ηταν έτοιμος να εμφανίσει το σύνδρομο. Σε οποιαδήποτε κατασταση υψηλής κιν/σης του ανοσοποιητικού του ίσως να είχατε ανάλογο αποτέλεσμα καθώς τα αυτοανοσα σχετίζονται με το ανοσοποιητικό.

Αυτό όμως θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε έκθεση του παιδιού σε κάποιον ιο. Οχι απαραίτητα μέσω πρόκλησης.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όμως τα παιδιά απο τον εμβολιασμό εξαιτίας μιας πιθανής παρενέργειας μικρής πιθανότητας εμφάνισης.

Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να αποκλείσουμε τα παιδιά απο το περιβαλλον.

Και αν ενας οργανισμός αντιδρά στο εμβόλιο (ο ιος είναι ανενεργος ), τι θα γίνει αν εκτεθεί σε ολοζωντανο ιο; (κολλήσει).

Για την ηλικία του εμβολιασμού. Ακριβως επειδή τα παιδιά έχουν ανώριμο ανοσοποιητικό ο εμβολιασμός σε αυτή την ηλικία επιβάλεται. Για να θωρακιστουν.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου. Και εγώ θα εψαχνα παντού απάντηση στα γιατί που θα τρεβιλιζαν το μυαλό μου αν αρρώσταινε το παιδι μου. Σας εύχομαι περαστικά. Και καλη δυναμη.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Καλησπερα, κ εμας η κορη μας 6,5 ετων διαγνωστικε με νεφρωσικο τον περασμενο οκτωβριο κ απο οτι μας ειναι ειναι αυτοανοσο. Οσο κ αν το εψαξα κ εγω κ σε ευρωπαικα κ σε αμερικανικα site οι απαντησεις ηταν ιδιες κ η φαρμακευτικη αγωγη πολυ συγκεκριμενη. Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο μυνημα σου ειναι το 2 χρονια κορτιζονη. Για ποιο λογο; Εμας μας ειπαν 6 μηνες μονο κ απο αυτα που εψαξα αυτο συνιστουν οι περισσοτεροι γιατροι. Στη δικη μας περιπτωση το ειχαμε περιπου 3 μηνες μεχρι να το διαγνωσουμε γιατι ειμαστε απο επαρχια κ δεν το ειχαμε ξαναακουσει κ ειχε μαζεψει το παιδι 3,5 λιτρα υγρα στο σωμα της. Οποτε φανταζομαι πως πανω κατω ειναι παρομοιες περιπτωσεις. Ποιον νεφρολογο βλεπετε αν επιτρεπετε;

Αυτο που εμαθα εγω προσωπικα απο τη δικη μας περιπετεια, λογω του οτι το νεφρωσικο εχει πολυ μικρα ποσοστα κλπ, ειναι πως ειναι κατι περαστικο κ ευχαριστω το Θεο που μας ετυχε μονο αυτο κ δεν ηταν κατι χειροτερο.

Ευχομαι να παει καλα το παιδι σου οπως κ ολα τα παιδια του κοσμου

• 4 weeks later...
Καλησπερα, κ εμας η κορη μας 6,5 ετων διαγνωστικε με νεφρωσικο τον περασμενο οκτωβριο κ απο οτι μας ειναι ειναι αυτοανοσο. Οσο κ αν το εψαξα κ εγω κ σε ευρωπαικα κ σε αμερικανικα site οι απαντησεις ηταν ιδιες κ η φαρμακευτικη αγωγη πολυ συγκεκριμενη. Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο μυνημα σου ειναι το 2 χρονια κορτιζονη. Για ποιο λογο; Εμας μας ειπαν 6 μηνες μονο κ απο αυτα που εψαξα αυτο συνιστουν οι περισσοτεροι γιατροι. Στη δικη μας περιπτωση το ειχαμε περιπου 3 μηνες μεχρι να το διαγνωσουμε γιατι ειμαστε απο επαρχια κ δεν το ειχαμε ξαναακουσει κ ειχε μαζεψει το παιδι 3,5 λιτρα υγρα στο σωμα της. Οποτε φανταζομαι πως πανω κατω ειναι παρομοιες περιπτωσεις. Ποιον νεφρολογο βλεπετε αν επιτρεπετε;

Αυτο που εμαθα εγω προσωπικα απο τη δικη μας περιπετεια, λογω του οτι το νεφρωσικο εχει πολυ μικρα ποσοστα κλπ, ειναι πως ειναι κατι περαστικο κ ευχαριστω το Θεο που μας ετυχε μονο αυτο κ δεν ηταν κατι χειροτερο.

Ευχομαι να παει καλα το παιδι σου οπως κ ολα τα παιδια του κοσμου

ΚΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΟΨΙΑ ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΧΟΜΕΝΗ ΕΣΤΙΑΚΗ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣΚΛΗΡΙΝΣΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΜΟΡΦΗ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΤΟ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 1ο ΣΟΒΑΡΟ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ.

• 2 weeks later...

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα μαζι σ οτι ακριβως ειπες γ την κορη σ το παθαμε κ εμεις ο γιος μ διαγνωσθηκε με νεφρωσικο στα 2.5 τον παραολουθουν στο παιδω η ομαδα τ κ στεφανιδη κ εμενα μετα τ εμβολιο τ πνευμονιοκοκου τ εμφανισε.κ ψαχνω απαντησεις. Εμενα εχει κορτικοεξαρτωμενο νεγρωσικο συνδρομο.

Ρε κοριτσάκια λυπάμαι για τα παιδάκια να ταλαιπωρούνται και συγγνώμη για την παρέμβαση απλά θα σας πρότεινα να δοκιμάζετε μαζι με την κλασσική ιατρική προσέγγιση και παράλληλη ομοιοπαθητική μήπως και δείτε κάποια καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://www.homeopathy.gr

εύχομαι να πάνε ολα καλά με τα παιδάκια σας...

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα μαζι σ οτι ακριβως ειπες γ την κορη σ το παθαμε κ εμεις ο γιος μ διαγνωσθηκε με νεφρωσικο στα 2.5 τον παραολουθουν στο παιδω η ομαδα τ κ στεφανιδη κ εμενα μετα τ εμβολιο τ πνευμονιοκοκου τ εμφανισε.κ ψαχνω απαντησεις. Εμενα εχει κορτικοεξαρτωμενο νεγρωσικο συνδρομο.

Κ εμείς στην αρχή Αγλαΐα γιατί νοςηλετηκαμε αρχικά εκει, τώρα όμως ειμαςτε Αλλού.Θα ήθελα όμως να μας πεις τι σημαίνει κορτικοεξαρτωμενο? εμείς είμαστε 10 μήνες σε θεραπεία κ έκανε πριν 1 μήνα μια υποτροπή. Είμασταν στο κόψιμο της κορτιζόνης. Ανυσηχω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει κ σε μας. Ελπίζω με την βοήθεια του γιατρού να ξεπεραστεί, όπως κ για όλα τα παιδάκια.