Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νομιζω εκανα λαθος που βαφτισα ετσι το παιδι μου...

koula09

Recommended Posts

Καλησπερα σας!!Ειχα ξανανοιξει ενα θεμα που εξηγουσα καποιους λογους για τους οποιους δεν ηθελα να δωσω το ονομα του πεθερου μου στον γιο μου (Αγγελος).Εχει περασει πανω απο ενας μηνας,και πραγματικα δε μπορω να το ω το παιδι ετσι.Καθε φορα που θα τον πουν με το ονομα του ενοχλουμαι.Καθε φορα που με ρωτανε πως τον λενε απανταω με το ζορι.Δε μπορω να τον φωναζω με το ονομα του δε μου βγαινει δε θελω.Δεν ηθελα να του δωσουμε αυτο το ονομα αλλα ειλικρινα δεν ειχα επιλογη...Πως μπορω να το διαχειριστω??

Διαφημίσεις

Κορίτσι μην τρελαίνεσαι, ο άνθρωπος κάνει το όνομα και όχι το αντίθετο. Θα το συνηθίσεις, και μεταξύ μας δεν σου φταίει το όνομα αλλά το τί έχεις συνδέσει με το όνομα (δηλ. η δυσαρέσκεια για τον πεθερό σου). Αυτή τη σχέση προσπάθησε να τακτοποιήσεις και θα δεις ότι το όνομα θα πάψει να σε χαλάει.

Καλησπερα σας!!Ειχα ξανανοιξει ενα θεμα που εξηγουσα καποιους λογους για τους οποιους δεν ηθελα να δωσω το ονομα του πεθερου μου στον γιο μου (Αγγελος).Εχει περασει πανω απο ενας μηνας,και πραγματικα δε μπορω να το ω το παιδι ετσι.Καθε φορα που θα τον πουν με το ονομα του ενοχλουμαι.Καθε φορα που με ρωτανε πως τον λενε απανταω με το ζορι.Δε μπορω να τον φωναζω με το ονομα του δε μου βγαινει δε θελω.Δεν ηθελα να του δωσουμε αυτο το ονομα αλλα ειλικρινα δεν ειχα επιλογη...Πως μπορω να το διαχειριστω??

Νόμιζα ότι όλα τα είχα διαβάσει εδώ μέσα αλλά τελικά όχι.... ο απόλυτος εγωισμός της μάνας!!!!!! το παιδί έχει αυτό το όνομα... αντιλαμβάνεσαι πόσο κακό του κάνεις δυσφορώντας στο όνομά του??? είναι δυνατόν να μην μπορείς να αποκαλέσεις το παιδί σου με το όνομά του??????

επειδή δεν θέλω να πω πιο βαριές κουβέντες και εφόσον το παιδί σου έχει αυτό το όνομα, να το φωνάζεις με αυτό ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ, όπως όλες οι μανούλες φωνάζουν τα παιδάκια του και όχι να στραβώνεις κάθε φορά που το ακούς.... έλεος!!!!!!!!

Δεν γνωρίζω το προηγούμενο θέμα ή την αιτία.

Μπήκα να γράψω μόνο για το όνομα γιατί χαμογέλασα όταν το διάβασα.

Εμένα δεν τον λένε Άγγελο αλλά τόσες φορές που τον λέω Άγγελέ μου... πολλές φορές σκέφτηκα, αφου είναι πως να το κάνουμε, ο Αγγελός μου, γιατι δεν τον έβγαλα και Άγγελο να τελειώνουμε.

Είναι πανέμορφο όνομα .Δεν είναι ο Άγγελός σου?

Τώρα, ότι άλλο και να υπάρχει είναι περασμένο και δεν έχουν σχέση με το όνομα του παιδιού σου. Έτσι και αλλιώς θα το αγαπήσεις το όνομα τρελά όπως αγαπάς και το παιδί σου άρα μην χάνεις τον χρόνο και το κέφι σου.

Αυτά:P.

Διαφημίσεις

H απλά να χωνέψεις πως έτσι λέγεται το παιδάκι σου.

Απορώ ώρες ώρες.

Πόση κακία πια κρύβεται και πόσες εμμονές σε μερικούς ανθρώπους;

Πόσο μίσος πρέπει να νιώθεις πια για τον πατέρα του άντρα σου που σε ενοχλεί το όνομα του παιδιού σου;;;;

Εχουμε ξεφύγει...

Προβλήματα που εχει ο κόσμος...άλλοι πασχίζουν να φέρουν στον κοσμο ένα παιδι κ στο τέλος μπορει κ να μην τα καταφέρουν... Να έλεγα οτι τον λένε Πελοπίδα...το Άγγελος ειναι ένα υπέροχο όνομα...καταλαβαίνω οτι άλλοι ειναι οι λόγοι που δε θες να το φωνάζεις με το όνομα του πεθερού σου αλλα αυτο ειναι πολυ άδικο για το παιδάκι σου...στην τελική αν δε μπορείς φώναζε τον πχ. Άκη

Στα πολυ γρήγορα διάβασα περιληπτικα καποια πόστς σου. Αχ βρε κοριτσάκι μου ειςαι πολυ μικρούλι, δεν πρόλαβες καλα καλα εσυ να ωριμάσεις, έγινες κιόλας μανούλα. Μια ο πεθερός, μια ο ανδρας σου, μια το όνομα του μωρού, μια το δεύτερο μωρό...Αυτο που καταλαβαίνω εγω ειναι οτι μάλλον σου έχουν πέσει ολα μαζεμένα, ίσως για καποια πράγματα δεν ήσουν έτοιμη ακόμα κ δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς κάποιες καταστασεις. Το οτι δεν εργάζεσαι, μένεις επαρχία, κ δεν εχεις βοήθεια σίγουρα δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση. Με την πρώτη ευκαιρια μάθε να οδηγείς, ε κ οταν ξεπεταχτεί λιγακι ο μικρος ψάξε για καμιά δουλειτσα. Υπάρχουν δουλειές που μπορείς να τις κανεις κ απο τη σπίτι. Απο παρέες πως πας; Θα σου κανει καλο να βρεις 1-2 ανθρώπους να πίνεις ένα καφεδάκι που κ που να λέτε 2 κουβέντες βρε παιδι μου. Αργότερα ίσως αν ξεκινούσες καποια δραστηριότητα; Ειςαι μικρό κορίτσι κ παω στοίχημα οτι νιώθεις οτι πνίγεσαι καμιά φορά. Δεν εχεις ανάγκη ομως, πίστεψε στον εαυτό σου, κολύμπα κ θα τα καταφέρεις. Όσο για το δεύτερο παιδι γνώμη μου ειναι να το αφήσεις για λιγο στην άκρη αυτο το θέμα(εχεις προβεί ήδη σε μια διακοπή κύησης στο παρελθόν). Συγνωμη για το μεγάλο ποστ κ για το μικρό-χώσιμο που σου ρίχνω αλλά επειδή ειμαι σχεδόν 15 χρόνια μεγαλύτερη σου νιωθω οτι καποια πράγματα πρεπει να στα πω λιγακι πιο αυστηρά κ νε μη σου χαϊδέψω τα αυτιά. Κ κατι τελευταίο, εχεις σκεφτεί ποτε να επισκεφτείς ψυχολόγο; Εμείς εδώ κ οι δικοί σου μπορει να σου λέμε το μακρύ κ το κοντό κ να σε κρίνουμε με διάφορους τρόπους, ένας ψυχολόγος ομως οχι μονο θα σε άκουγε αλλα θα σε συμβούλευε κ με τον καλυτερο τροπο...Να χαίρεσαι το αγγελούδι σου!!!!!!!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Μπορείς να βρεις ένα υποκοριστικό για να τον φωναζεις, να μη σου θυμιζει το ονομα του.

Να τον λες Λούλη (Αγγελος-Αγγελουλης-Λουλης).

skountoufla μου προτιμω να το ξαναβαφτισει το παιδακι απο το να το πει ΛΟΥΛΗ!!!! :P:p:p Με εκανες κ γελασα...

Φωναξε το ΔΥΝΑΤΑ κ ΠΕΡΗΦΑΝΑ! Ειναι το παιδι σου και τον λενε ΑΓΓΕΛΟ!

Αφου συμφωνησες, το χωνευεις κ προχωρας...κ ειναι ενα ΥΠΕΡΟΧΟ ονομα, ασχετα τι αναμνησεις κουβαλαει για εσενα. Ο μικρος σου Αγγελος θα γραψει τωρα τη δικη του ιστορια, μην του το χαλας κ μην τον κοβεις με κομπλεξ.

veMDp3.png

Εγω παλι απορω πως δλδ αναγκάζεστε μερικες και δινετε ονόματα που δε σας αρεσουν.Προσωπικα ουτε θα εδινα ένα ονομα στο παιδι μου αν ο αντρας μου δε συμφωνουσε...ουτε θα δεχομουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να δωσω στο παιδι ένα ονομα στο ακουσμα του οποιου συγχιζομαι.

Τωρα από τη στιγμη που εδωσες αυτό το ονομα φροντισε να ξεπεράσεις τα οποια θεματα εχεις.Ειναι ένα υπεροχο ονομα εξαλλου.Και προσεχε μη φτασει το παιδι να πηγαινει σχολειο και το φωνάζεις ακομα μπεμπη...επειδή αρνησαι να το πεις με το ονομα του.Γιατι ξερω και τετοια περιπτωση.

Μπορεις να το φωνάζεις και Αγγελή αν αυτό σου φαινεται πιο ανωδυνο για την ψυχολογια σου.

Διαφημίσεις

Εγω παλι απορω πως δλδ αναγκάζεστε μερικες και δινετε ονόματα που δε σας αρεσουν.Προσωπικα ουτε θα εδινα ένα ονομα στο παιδι μου αν ο αντρας μου δε συμφωνουσε...ουτε θα δεχομουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να δωσω στο παιδι ένα ονομα στο ακουσμα του οποιου συγχιζομαι.

Συμφωνώ και επαυξάνω!

skountoufla μου προτιμω να το ξαναβαφτισει το παιδακι απο το να το πει ΛΟΥΛΗ!!!! :P:p:p Με εκανες κ γελασα...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ειδες; Για να μην ξεχναμε οτι παντα υπαρχουν και χειροτερα! Για φαντασου να ειχε οντως βαφτιστει το παιδι Λουλης! Τοτε πραγματι θα ειχε βαση ο τιτλος του ποστ!

Περα απ' την πλακα, και sunrise μπραβο για το ποστ και την ερευνα σου (μ'εκανες να καταλαβω μερικα πραγματα για τη θεματοθετρια αλλιως θα συνεχιζα την ειρωνια), ΚΟΥΛΑ πρεπει απλα να το ξεπερασεις. Τελεία. Ειναι οντως νωρις απ'τη βαφτιση, θα το συνηθισεις, πιέσου να το συνηθισεις και να μη στενοχωριεσαι για βλακειες. Αντε, γιατι ειναι κι αμαρτια να στενοχωριεσαι για τετοια χαζά.

Το υποκοριστικο παντως ειναι μια λυση, αν σε κανει να αισθανεσαι καλυτερα.

Κοίτα, επειδή εμένα ο πατέρας μου- κι ο πατέρας της μητέρας μου που τον λάτρευα- λέγονται έτσι, θεωρώ το Άγγελος υπέροχο όνομα και μακάρι να είχα βγάλει έτσι και τον δικό μου...γιατί είναι ο Άγγελός μου όπως είπαν κι οι αποπάνω. Όχι, δεν τον έβγαλα έτσι, πήρε κλασικά κι αυτός το όνομα του πεθερού, που κλασικά δεν τον πολυσυμπαθώ, δεν παύει ωστόσο να είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε τον άντρα μου που είναι και μοναχοπαίδι.

Το όνομα το συμφωνήσαμε εν μέσω δικής μου επιλοχειου, μετά από πολύ ζόρικο τοκετό που κοντέψαμε να τον χάσουμε και τα είδα όλα. Αν το μετανιωσα; Μπορεί και ναι, αλλά δεν σκέφτηκα στιγμή να στραβομουτσουνιάσω μετά. Όσο κι αν αρχικά το συνέδεα με τον πεθερό, ο εγγονός του και μονάκριβος γιος του είναι τόσο υπέροχο πλάσμα που κάθε φορά που τον φωνάζω νιώθω μόνο αγάπη απέναντί του. Ηρέμησε και προσπάθησε να βλέπεις το προσωπάκι του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ καθε φορά που του απευθύνεσαι. Και στην τελική ρε κοπελιά, το όνομα που διαλέξατε δεν είναι Θρασύβουλος, είναι ένα απλό, γλυκό Άγγελος....

Ελεος δηλαδη......... Το παιδι σου κοριτσι μου να ειναι ΓΕΡΟ κ να εχει Υγεια..μονο αυτο να προσευχεσαι....μην το γρουσουζευεις το παιδι... Ολα τα παιδια του κοσμου να ειναι καλα κ τιποτα αλλο δεν εχει σημασια για μια μανα... Υγεια στα παιδια της κ ας τα λενε οπως να ναι...

Εγώ είμαι μοναχοπαίδι και κατά διαβολική σύμπτωση έχω το ίδιο επίθετο με τον άντρα μου!

'Οταν γεννήθηκε ο γιος μου το θεώρησα μονόδρομο να βγάλω το όνομα του πατέρα μου και ο άντρας μου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα!

Τον πεθερό μου τον σιχαίνομαι και έχω να του μιλήσω 8 χρόνια και δεν πρόκειται να του μιλήσω μέχρι να πεθάνω!

Όμως για άλλους σοβαρότερους λόγους που δεν έχουν καμια σχέση με τους δικούς σου!

Αν θέλεις πολύ ευχαρίστως να στους γράψω για να καταλαβεις τι εννοώ!

Το παιδί σου το βάφτισες!

Τέλος!

Ας έκφραζες τις αντιρρήσεις σου νωρίτερα!

Αποδέχτηκες μια κατάσταση!

Τώρα γιατί γκρινιάζεις;;;;;;;;

Ή στην τελική γιατί δεν έδωσες στο παιδί σου δεύτερο όνομα;;;;;;

Βέβαια οφείλω να πω ότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το αγόρι πρέπει να παίρνει το όνομα του παππού από την πλευρά του μπαμπά;;;;;;

Η μαμά και ο μπαμπάς της δεν έχουν καμια αξία;;;;;

Και όλες ξέρουμε ότι η μεγαλύτερη στήριξη σχεδόν πάντα προέρχεται από την πλευρα των γονιών της μαμάς!

Βέβαια εγώ αν έκανα κι άλλο παιδι θα έβγαζα το όνομα της μάνας μου αν ήταν κορίτσι!

Αν ήταν αγόρι θα προτιμούσα να το βγάλω Ρούλη παρά το όνομα του πεθερού!

Διαφημίσεις

Και εγω εδωσα στο παιδι μου το ονομα της πεθερας μου που δεν τα παμε καθολου καλα εως ανυπαρκτες σχεσεις!

Το ίδιο ονομα ομως ηχει πολυ διαφορετικα οταν αναφερομαι στην πεθερα και μοναδικα, γεματο αγαπη οταν αποκαλω το παιδι μου!!!!!!

Αδιαφορω αν εχει το ονομα της πεθερας.....ειναι το δικο μου μωρο που του λεω το ονομα του και αγαλιαζει η καρδια μου!!!!

Το Αγγελος ειναι ενα υπέροχο όνομα...η δικιά σου συμπεριφορα θεματοθέτρια ειναι εγωιστική και ανώριμη και πραγματικά θα έπρεπε να προβληματιστείς για το αν με αυτην την συμπεριφορά βλάπτεις το παιδάκι σου...εξέτασες το ενδεχομενο να πας σε καποιον ψυχολογο?? Ισως θα σε βοηθουσε να δεις με αλλη οπτικη γωνία την ζωη και τα πραγματικά της προβλήματα.