Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ορμονες η ετσι ειναι η ζωη με 2 παιδια;

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας. Εχω 2 αγορακια ενα 27 μηνων και ενα μολις 2 μηνων. Και τα δυο μου παιδια ηρθαν στον κοσμο γιατι το θελαμε πολυ και οχι γιατι ετυχε. Προσπαθησα να προετοιμαστω για τον ερχομο τους διαβαζοντας πολυ . μεγαλωσα το πρωτο μου αγορακι με πολυ ηρεμια ,αγαπη,δεν τον μαλωνα και παντα του μιλουσα και του εξηγουσα. Ειναι ενα εξυπνο και χαρισματικο παιδιπου καταλαβαινει τα παντα και εχω την τυχη να μιλαει απταιστα απο 18 μηνων. Τον προετοιμασα πολυ κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου φτιαξαμε μαζι το δωματιο του αδερφου του,διαλεξαμε τα παιχνιδια του,κοψαμε τον θηλασμο ομαλα και αλλαξαμε νωρις κρεβατι. Πιστευω οτι και ο ερχομος στο σπιτι με το μωρο ηταν ομαλος. Το μωρο το θελει,το ψαχνει,το φιλαει αλλα εχουμε και τις δυσκολες στιγμες μας. Εκει ομως που η κατασταση ξεφευγει ειναι τις μερες που το μωρο ειναι ανησυχο γιατι εχει πολλα αερια ακομα και προσπαθω να το κοιμησω. Το εχω πιο πολυ αγκαλια ,το θηλαζω περισσοτετο και τοτε ο μεγαλος μου κανει φασαρια, πεταει πραγματα προφανως γιατι δεν το αντεχει και γω χανω την υπομονη μου τον μαλωνω ,τον φωναζω και φτου και απο την αρχη. Τοτε τον βλεπω να με κοιταει με τα ματακια του ορθανοιχτα γιατι ξερει οτι παντα του μιλαω γλυκα και του εξηγω και μαζευεται και κλαιει. Ετσι κοριτσια αισθανομαι τα βραδια λιγη, ανεπαρκεις και αδικη και για τους δυο. Λιωνω απο τυψεις που δεν παιρνω αγκαλια τον μικρο που ειναι στο ριλαξ με την πιπιλα και για τον μεγαλο που ενω διαβασα τοσα απο σας αναζητω συνεχως την χαμενη μου υπομονηκαι πληγωνομαι... Κουρασμενη και αυπνη σας ρωταω..ειναι λογω ορμονων η η ζωη με δυο παιδια ειναι καπως ετσι.....;

Διαφημίσεις

Όταν γεννησα το δευτερο γιο μου ο πρωτος ηταν μολις 20 μηνων.Οι πρωτες πενηντα μερες με το νέο μωρο στο σπιτι ηταν πραγματικα η κολαση της ζωης μου.Ο μεγαλος παροτι το μωρο το αγαπουσε,δε το χτυπαγε...ωστόσο ζηλευε.Ηταν και πολύ μικρος...ειχε μαθει να εχει τη μαμα και τα χαδια της ολη μερα και ξαφνικα όλα αυτά τα εχασε.Ειδικα οι νυχτες ηταν απαισιες.Ξυπναγαν και οι δυο μαζι και εκλαιγαν και ηθελαν και οι δυο εμενα.Ο μεγαλος επεφτε στα πατωματα,χτυπιθοταν,εσκουζε μεσα στη νυχτα γιατι επαιρνα τον αλλον αγκαλια.παλευα να βρω έναν τροπο να καταφέρουμε να κοιμηθούμε.Δοκιμασα τα παντα...τους εβαλα μαζι,τους εβαλα χωρια,σε άλλο οροφο το κάθε ένα...να κοιμάμαι στο ιδιο κρεβατι και με τα δυο...πολλα.Καταφερα σιγα σιγα να καταφερω το μεγαλο να κοιμαται με το μπαμπα.

Θυμαμαι ποσες φορες εκλαιγα και σκεφτομουν....τι το ηθελα το δευτερο μωρο αφου δε μπορω να τα καταφερω.Τυψεις????Μονο τυψεις.Για το μικρο που τον είχαμε παρκαρισμενο στο ρηλαξ...για το μεγαλο που του ελειπε η μαμα του για όλα.Ακομα και όταν ο μεγαλος πηγαινε βολτα εξω μονος με το μπαμπα του...ενιωθα τυψεις που δεν πηγαινα κι εγω μαζι αλλα καθομουν με το μωρο.

Όλα αυτά όμως περνανε γρηγορα...εμενα γυρω στους 3 μηνες ηρεμησε.βεβαια όταν ο μικρος πηγε 8 μηνων και αρχισε να διεκδικεί πραγματα και να παιρνει τα παιχνίδια του αλλου είχαμε δευτερο σοου ζηλειας...εκει αρχισε και το ξυλο...αλλα καμια σχεση με τους πρωτους μηνες.Η αρχη ηταν απαισια.καε λιγο υπομονή...βρες χρονο να ασχολησαι μονο με το μεγαλο χωρις να είναι μαζι ο μικρος...πχ όταν το μωρο κοιμαται.Κανε υπομονή και συντομα θα στρωσουν όλα,στο υπόσχομαι.Μετα θα τα βλέπεις να παιζουν μαζι και θα καταλάβεις οτι το μεγαλυτερο δωρο που εκανες στο μεγαλο σου είναι το αδερφακι του.

Εμένα τα αγοράκια μου έχουν 18 μήνες διαφορά.

Όταν είχα μόνο το ένα παιδί, αναρωτιόμουν γιατί οι μαμάδες λένε ότι κουράζονται. Ένα μωρό πανευκολο, με πολλές ώρες ύπνου συνεχόμενες, καλόφαγο, βολικότατο, μας "ακολουθούσε" παντού.

Όταν ήρθε το δεύτερο λοιπόν μωράκι, ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ. Όχι μόνο επειδή ήταν "δύσκολο" μωρό, δηλαδή δεν κοιμόταν, έκλαιγε συνέχεια κλπ αλλά επειδή ο "μεγάλος" είχε αγριέψει πολύ και ορμούσε στο μικρό με την κάθε ευκαιρία. Ξύλο μιλάμε. Δεν ήξερα τι να κάνω..... Απελπισία. Τύψεις κ για τους δύο.

Πέρασαν περίπου 6-7 δύσκολοι μήνες κ σταδιακά έστρωσαν τα πράγματα.

Αυτή τη στιγμή τα παιδάκια μου, (4 ετών κ 2,5 ετών) ενώ μαλώνουν συχνά, ωστόσο δεν κάνουν χώρια, ο ένας αναζητάει τον άλλο συνέχεια, παιζουν μαζί κλπ.

Κουράγιο κ υπομονή. Βασικά πρέπει να μεγαλώσει λίγο ο μικρούλης για να επικοινωνεί με το αδελφάκι του.

Αυτο που εγινε στην Νικη γινεται και σε μενα. Ξυπναει την νυχτα και με ψαχνει ,κατεβαινει απο το κρεβατι του και ερχεται στο δωματιο που κοιμαμαι με το μωρο. Καποιες φορες μολις ειχα προλαβει και ειχα τελειωσει με τον θηλασμο και ετσι τον κοιμιζα οποτε οπως καταλαβαινετε αυπνη ολη νυχτα. Τωρα κοιμαται ο μπαμπας στο δωματιο του και ετσι εχει ηρεμησει λιγο η κατασταση. Ο πρωτος μηνας ηταν γενικα λιγο πιο ευκολος γιατι τις πρωτες 15 μερες ειχα την μαμα μου και τις αλλες 15 τον αντρα μου και ετσι καποιος τον απασχολουσε αρκετα. Δυστυχως η μανουλα μου ειναι σε αλλη πολη και ο αντρουλης μου κανει δυο δουλειες και λειπει πολλες ωρες. Τυψεις κοριτσια ατελειωτες τυψεις.... Προσπαθω να κανω οσα μπορω περισσοτερα μαζι του. Με το σπιτι δεν ασχολουμαι και μολις τελειωσω με το μωρο ειμαι δικη του. Απλα ζοριζομαι πολυ την ωρα που ςιναι να κοιμηθει το μωρο δεν σταματαει με τιποτα και ολο το ξυπναει. Και σε γενικες γραμμες ειναι ενα πολυ ησυχο μωρο ουτε κολικους ουτε κλαματα απλα καποιες δυσκολες μερες... Ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας

Να σας ζήσει το νέο σας μέλος!

Λίγη υπομονή χρειάζεται, όλες τα ίδια περίπου έχουμε περάσει. Εμένα είχαν 19 μήνες διαφορά. Ωσπου να γίνει το μωρό 4,5 μηνών θυμάμαι... απαπα... δεν το πάλευα. Μετά τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Επίσης δυσκολεύει λίγο και όταν αρχίσει το μικρό να περπατάει. Και μετά αρχίζεις απλά να τα καμαρώνεις! Γιατί θα αρχίσουν να κάνουν παρεούλα και να επικοινωνούν!!! δεν υπάρχει πιο γλυκό πράγμα!

Με είχε βοηθήσει επίσης πολύ το θήλαστρο, δεν έβαζα το μωρό στο στήθος τις ώρες που με έβλεπε η μεγάλη μου διότι ζήλευε πολύ. Ετσι έκανα θήλαστρο και το μωράκι το θήλαζα τη νύχτα.

Διαφημίσεις