Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι 30 ετών και φρεσκοπαντρεμμένη.

Πρόσφατα βγήκαν τα αποτελέσματα της FSH (13.9 ng) και της AMH (0,94 ng), τα μεν πολύ υψηλα τα δε πολύ χαμηλά. Η γιατρός μου είπε ότι στην ηλικία μου η ΑΜΗ θα έπρεπε να είναι γύρω στο 6 - 6.5 :shock:

Η πρόγνωση δεν είναι καθόλου αισιόδοξη: ΠΡΟΩΡΗ ΩΟΘΗΚΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.

Τούτο σημαίνει ότι οι ωοθήκες μου είναι περίπου 40 χρονών και ότι θα έχω πολλές δυσκολίες να αποκτήσω δικά μου παιδιά, αν ποτέ τα καταφέρω, καθώς όχι μόνο τα ωάρια λιγοστεύουν, αλλά και η ποιότητά τους δεν είναι η καλύτερη.

 

Περιττό να αναφέρω πόσο καταρρακωμένη είμαι. Καλά, καλά δεν έχουμε ξεκινήσει να προσπαθούμε για ένα παιδάκι και ήδη τα ποσοστά είναι εναντίον μας :(

 

Την Τετάρτη έχουμε ραντεβού με την ομάδα των γιατρών για να "συζητήσουμε τις επιλογές μας" και να γίνει μία υπερηχογραφική καταμέτρηση των ωαρίων μου.

 

Μέχρι τότε, θα με βοηθούσε πάρα πολύ η εμπειρία/συμβουλή κάποιας άλλης κοπέλας που έχει το ίδιο πρόβλημα, είτε κατάφερε να κάνει παιδάκι είτε όχι.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα κοριτσι μου ! Δεν εχω ανάλογη εμπειρία αλλα εύχομαι απο την καρδιά μου να πάνε ολα καλα !!

Να εχεις υπομονή και ειμαι σίγουρη πως ο Θεούλης θα σας στείλει κάποια στιγμή το μπεμπάκι σας!!!

Τα φιλία μου!!

Link to comment
Share on other sites

H υπερηχογραφικη μετρηση των ωαριων σου ειναι ιδιαιτερα σημαντική. Απο τις εξετασεις σου πιο ανυσηχητικη θεωρω την FSH παρα την ΑΜΗ. Aν ο υπέρηχος βγει καλός ο ρόλος της ΑΜΗ θα υποβαθμιστεί. Δεν χρειάζεσαι πολλα ωαρια! Ενα και καλό μπορει να οδηγησει σε εγκυμοσυνη. Μην χανεις το κουραγιο σου. Ξεκινα τις προσπαθειες με τον τρόπο που θα σου προτεινουν οι γιατροι σου και να ξερεις ότι στο τελος ο επιμενων νικα!

Προσωπικα εμεινα εγκυος σχετικα ευκολα με καλή FSH αλλα με αθλια AMH...Και σχεδον ήμουν 40...οποτε μην απογοητευεσαι..απλως δεν ανηκσεις στις περιπτωσεις που μπορεις να επαναπαυτεις και να το καθυστερησεις...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση :) Μου χρειάζεται, καθώς αυτήν την στιγμή νιώθω σαν το σώμα μου να είναι "λειψό", άχρηστο.

 

Η αλήθεια είναι ότι μου έχει έρθει πολύ απότομο όλο αυτό, καθώς ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα να ακούσω στην ηλικία μου. Δεν σας κρύβω ότι το ψάχνω πολύ και μάλλον μου έχει γίνει εμμονή :|

Ο γυναικολόγος μου (ο κ. Μπιλάλης) μου είπε ότι, προσωπικά, δεν λαμβάνει σοβαρά την fsh, καθώς το ίδιο δείγμα αίματος μπορεί να εμφανίσει πολύ διαφορετικές τιμές σε κάθε εργαστήριο και θεωρεί την AMH πιο αξιόπιστη.

Απ' ότι καταλαβαίνω, η ΑΜΗ δείχνει την ΠΟΣΟΤΗΤΑ των ωαρίων και η FSH την ΠΟΙΟΤΗΤΑ :?

 

Για να δουμε τι θα δείξει και ο υπέρηχος! Τρέμω για το τι θα ακούσω...

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγω γνωριζω αλλα απ οτι λες απλα μοιάζει η κατασταση μεσα σου σαν μιας γυναίκας 40 ετων;

Και σ εκείνη την ηλικια κανει κανεις παιδακια!

Ενα και καλο ωαριο!

Εύχομαι να μην δυσκολευτείτε!

Οι εξετασεις πριν τις προσπάθειες καμμιά φορα ειναι αγχωτικες αλλα μην επηρεαζεσαι!

Πες πως δεν τις έκανες!

Απλα θα προσπαθουσατε και θα ησουν εγκυος... Χωρις αγχος!

Καλη επιτυχία!!!

 

Οι γιατροί καμμιά φορα υπερβάλλουν ...

Εγω στα 22 πρωτη φορα σε γυναικολογο μου ειπε πως θα δυσκολεύτω πολυ να μεινω εγκυος και θα πρεπει να "χασω" 2-3 φορες το εμβρυο για να καταφέρω να το κρατήσω...

Ή πρωτη σκεψη μου ηταν να πέσω απ'το παραθυρο :-0

Σα να ημουν τέρας μου τα παρουσίασε!

Πραγμα που δεν εγινε ποτε φυσικα.

Έμεινα εγκυος πολυ ευκολα και το μωρακι τα πηγε τελεια απο την πρωτη στιγμή παρα τον τρόμο και τις δυσκολίες!

Πίστεψε στον εαυτό σου και στον θεό!

Ολα θα πανε καλα!!!!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ουτε κι εγω τη γνωρίζω τη περίπτωση αλλα θα συμφωνήσω με το χριστινακι.

Εχω φίλη που 3 γιατροί της είπαν οτι δε μπορεί να κάνει παιδιά και με δυο φορές ελεύθερα και άστατη περίοδο έπιασε το μπέμπη της.

Όπως καταλαβαίνεις τα πάντα γίνονται..

Μη σε παίρνει απο κάτω.μεγαλο πράγμα η ψυχολογία..

Link to comment
Share on other sites

Η ηλικία ειναι υπέρ σου. Πήγαινε σε καλούς γιατρούς Μη χάνεις χρόνο όμως. Η ΑΜΗ δεν λέει τίποτα επανέλαβε τις εξετάσεις κ πάρε inofert.

t39rp2.png
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή silkie,καταρχάς να σου ευχηθώ να ζήσετε και να είστε πάντα ενωμένοι και να φροντίζετε τη σχέση σας σαν το ένα και μοναδικό παιδί που θα έχετε για πάντα(χώρια τα παιδάκια που θα αποκτήσετε)!!!! Δεν έχω κάτι να σου πω για τα αποτελέσματα γι αυτό και η παρέμβασή μου ίσως σου φανεί περιττή.Απλά θέλω να σου πω πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει να προσέχεις τον εαυτό σου και να μην αυτομαστιγώνεσαι λες και εσύ φταις για κάτι. Δυστυχώς όλοι μας κάποια στιγμή μετράμε αποτυχίες ή ατυχίες στη ζωή μας.Η στάση σου και η ψυχραιμία σου στο θέμα θα δείξει στάση ζωής και σοφία στις κρίσιμες στιγμές.σίγουρα τα ξέρεις αυτά που σου λέω αλλά πρέπει να τα δεις πιο ξεκάθαρα. Δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα αλλά και μια δεύτερη ή και τρίτη γνώμη δε βλάπτει.Δώσε χρόνο στις εξετάσεις σου για να πάρεις και αξιόπιστα αποτελέσματα.Τα νούμερα είναι απλές ενδείξεις-εσύ να σκέφτεσαι ότι θα τις αφήσεις πίσω και θα αποδείξεις το αντίθετο.Βρες καλό γιατρό με πείρα και ανθρωπιά και όλα θα τα καταφέρεις .Πλέον η επιστήμη έχει προχωρήσει που ακόμη και το χειρότερο σενάριο να βάλεις στο μυαλό σου αυτό θα καταρριφθεί. Σου εύχομαι πάνω από όλα ψυχική υγεία και ηρεμία και όλα τα άλλα θα έρθουν.Δεν σου μιλάω εκ του ασφαλούς-έχω ήδη μια παλίνδρομη πριν 3 μήνες έχω κάνει όλα τα σενάρια στο μυαλό και απλά προσπαθώ να βγω κερδισμένη από τις ατυχίες και τους πανικούς.Δες το και εσύ σαν μια πρόκληση. Κανείς δεν μας εγγυάται μητρότητα -με καλές ή όχι μετρήσεις-αλλά και κανείς δεν μπορείς να μας κόψει τα φτερά για το όνειρο-ακόμη και οι πιο απογοητευτικές μετρήσεις. θα διαβάσεις εδώ μέσα τα πιο απίθανα που όμως τελικά καρποφόρησαν!!!!!

Από καρδιάς σου εύχομαι μια υγιή silkie και έναν υγιή γάμο!!!!τα άλλα άστα και θα έρθουν-κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου αλλά με χαμόγελο και αισιοδοξία!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω. Οι απαντήσεις σας μου δίνουν κουράγιο και προοπτική. Προσπαθώ να διατηρώ θετική ψυχολογία στο εξής και να επικεντρωθώ στο παρόν και στη σχέση μου, αν και δεν σας κρύβω ότι είναι φορές που με παίρνει από κάτω, ιδίως οπότε μας εύχονται "και του χρόνου να είστε 3" κλπ. Ευτυχώς όμως αντρουλης μου είναι υπέροχος και με στηρίζει απίστευτα.

Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!

Καλημέρα σε όλες και καλή εβδομάδα!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω απόλυτα στην ίδια θέση βρίσκομαι και εγώ.Είμαι και εγώ 30 ετών αμη μόλις 0,2 και fsh 8,67.τι έκανες τελικά τι έδειξε ο υπέρηχος;

 

Catrin85 την Τετάρτη θα πάω για τον υπερηχοκαι θα σου πω. Εσύ την έχεις κάνει αυτή την εξέταση? Τι σου είπαν?

Εν τω μεταξύ το ψάχνω εναλλακτικως με βελονισμό, βότανα, συμπληρώματα διατροφής και όσο το δυνατόν πιο θρεπτική διατροφή με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα των ωαρίων. Όπως είπε και μια κοπέλα πιο πάνω, αρκεί ένα καλό ωαριο!

Έχω βρει κάποια πράγματα στον δρ Google, ιστορίες γυναικών που απέκτησαν παιδάκι με φυσιολογική σύλληψη και δοκίμασαν πολλά από τα παραπάνω που σου ανέφερα. Αν σε ενδιαφέρει σου στέλνω πμ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, κορίτσια!

 

Έχω (σχετικά) ευχάριστα νέα. Εχθές έγινε το προγραμματισμένο υπερηχογράφημα στον γιατρό μου που έδειξε πολύ καλή μήτρα με παχύ, παχύ ενδομήτριο ("είναι για βιβλίο", μου είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός ;)) και 4 baby ωοθηλάκια στην μία ωοθήκη με ένα κυρίαρχο, άρα 4 ή 5. Για την άλλη δεν ρώτησα, δεν μου έκοψε εκείνη τη στιγμή :roll:

 

Το θετικό είναι λοιπόν ότι έχω κανονικά ωορρηξία, σταθερό, κύκλο και καλό ενδομήτριο, αν και ο αριθμός των ωοθηλακίων μου φαίνεται χαμηλός. Ο γιατρός μου δεν έκανε κάποιο σχόλιο, νομίζω επίτηδες, επειδή έχει καταλάβει πόσο με έχει στενοχωρήσει το θέμα. Διαβάζω πάντως ότι τα φυσιολογικό είναι κάπου 6-7 ωοθηλάκια σε κάθε ωοθήκη, οπότε και πάλι καλά να λέμε.

 

Σε γενικές γραμμές, με καθησύχασαν τόσο ο κ. Μπιλάλης όσο και η σύζυγός του, η οποία είναι ειδικός γονιμότητος. Το ρεζουμέ είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσω τις προσπάθειες για παιδάκι άμεσα και να σκέφτομαι σαν γυναίκα 35+ :shock: Σε μερικούς μήνες, καλό είναι, λέει, να επαναλάβω την ΑΜΗ σε κάποιο διαγνωστικό με in house εργαστήριο (πχ. στα κεντρικά της Βιοϊατρικής ή στο ΜΗΤΕΡΑ) γιατί η ΑΜΗ είναι πολύ ευαίσθητη ορμόνη και στην μεταφορά από τον τόπο λήψεως ως στο εργαστήριο αλλοιώνεται.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ! Τώρα μένει να ριχτούμε στην παραγωγή ;)

 

Εύχομαι και σε εσάς, όσες το επιθυμείτε, να μεγαλώσει γρήγορα η οικογένειά σας ;)

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 weeks later...

Silkie μου είμαι κι εγώ 32, παντρεμένη 2 χρόνια και σε νιώθω απόλυτα. Η ΑΜΗ μου βγήκε 0.46 ng/mL ενώ η FSH είναι 8,6 (μάλλον καλό αυτό). Δεν ξέρω ακόμα τι συμβαίνει ακριβώς και τι ελπίδες έχω. Ακούω όμως αρκετές θετικές εμπειρίες! Ελπίζω να έχουμε κι εμείς σε λίγο καιρό να προσθέσουμε και την δική μας :)

Θα πάω κι εγώ μέσα στην εβδομάδα σε γιατρό να δω τι θα μου πει και θα μοιραστώ τα νέα. (Δεν είχα δει νωρίτερα το θέμα σου και άνοιξα καινούριο αλλά θα σου γράψω)

Προς το παρόν βρήκα βελονιστή και προσπαθώ να προσαρμόσω την διατροφή μου. Πιστεύω με αισιοδοξία και αγάπη από τον σύντροφο μας όλα θα γίνουν!!! Η ηλικία μας είναι ένα καλό ατού και οι επιλογές πολλές!!!

Καλές και επιτυχημένες προσπάθειες!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, κορίτσια! Σε όσες παρακολουθείτε το θέμα (και σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον), να πω τα εξής:

 

Έχω ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ, ο οποίος πονάει αρκετά πρέπει να σας πω, καθώς και συμπληρωματική θεραπεία με ΒΟΤΑΝΑ: φραμπουάζ (red raspberry leaf), αγριοράδικο, τσουκνίδα, καρποί άγριας τριανταφυλλιάς, damiana, vitex, dong quai, κόκκινο τριφύλλι κ.α. Στόχος τόσο του βελονισμού όσο και των βοτάνων στην περίπτωσή μου είναι η αύξηση της ροής του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα, η ρύθμιση των ορμονών και η μείωση του στρες.

 

Επίσης ξεκίνησα να λαμβανω τα ακόλουθα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, για όσες τυχόν ενδιαφέρονται:

- βασιλικός πολτός & γύρη μελισσών (πλούσια σε θρεπτικά συστατικά)

- πολυβιταμίνη

- L arginine 1000 μγ (για την καλύτερη αιμάτωση των ωοθηκών και της μήτρας)

- έλαιο νυχτολούλουδου 1300 μγ μέχρι και την ωορρηξία (για ρύθμιση ορμονών, αύξηση γόνιμων κολπικών εκκριμάτων και ρύθμιση ορμονών)

- σπιρουλίνα (κατά βούλησιν)

- Pregnancy Prep της Vitanica (βοτανικό σκεύασμα για θρέψη και εξισορρόπηση των ορμονών)

 

Μετά από όλα αυτά, έχω να αναφέρω τα εξής:

- η περίοδός μου αυξήθηκε κατά 1 ημέρα, κάτι που φυσικά μπορεί να είναι και τυχαίο. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως είχα σταθερό κύκλο 26 ημερών.

- δεν είχα καθόλου καφέ αίμα πριν την περίοδο (spotting) :-D, κάτι που σημαίνει πιο ισορροπημένες ορμόνες και καλύτερη αιμάτωση της μήτρας. Σημειωτέον, αυτό το σύμπτωμα το είχα χρόνια και κανείς γυναικολόγος δεν μου το είχε θίξει ως κάτι το ανησυχητικό.

- αυξήθηκε κατα 1 ημέρα η ροή της περιόδου μου, που μεταφράζεται σε καλύτερο ενδομήτριο.

- σημαντικά μειωμένο πρήξιμο και κατακράτηση υγρών πριν την περίοδο

 

Σε αυτόν τον κύκλο είχα ωορρηξία ακριβώς την 14η ημέρα, πριν από 8 ημέρες δηλαδή, και πρέπει να περιμένω ακόμη μία εβδομάδα για να δούμε αν φύτρωσε το σποράκι! :)

 

Ευχηθείτε μου καλή τύχη!!!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην ζωή είναι να μην αναλαμβάνεις κανέναν!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, κορίτσια! Σε όσες παρακολουθείτε το θέμα (και σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον), να πω τα εξής:

 

Έχω ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ, ο οποίος πονάει αρκετά πρέπει να σας πω, καθώς και συμπληρωματική θεραπεία με ΒΟΤΑΝΑ: φραμπουάζ (red raspberry leaf), αγριοράδικο, τσουκνίδα, καρποί άγριας τριανταφυλλιάς, damiana, vitex, dong quai, κόκκινο τριφύλλι κ.α. Στόχος τόσο του βελονισμού όσο και των βοτάνων στην περίπτωσή μου είναι η αύξηση της ροής του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα, η ρύθμιση των ορμονών και η μείωση του στρες.

 

Επίσης ξεκίνησα να λαμβανω τα ακόλουθα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, για όσες τυχόν ενδιαφέρονται:

- βασιλικός πολτός & γύρη μελισσών (πλούσια σε θρεπτικά συστατικά)

- πολυβιταμίνη

- L arginine 1000 μγ (για την καλύτερη αιμάτωση των ωοθηκών και της μήτρας)

- έλαιο νυχτολούλουδου 1300 μγ μέχρι και την ωορρηξία (για ρύθμιση ορμονών, αύξηση γόνιμων κολπικών εκκριμάτων και ρύθμιση ορμονών)

- σπιρουλίνα (κατά βούλησιν)

- Pregnancy Prep της Vitanica (βοτανικό σκεύασμα για θρέψη και εξισορρόπηση των ορμονών)

 

Μετά από όλα αυτά, έχω να αναφέρω τα εξής:

- η περίοδός μου αυξήθηκε κατά 1 ημέρα, κάτι που φυσικά μπορεί να είναι και τυχαίο. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως είχα σταθερό κύκλο 26 ημερών.

- δεν είχα καθόλου καφέ αίμα πριν την περίοδο (spotting) :-D, κάτι που σημαίνει πιο ισορροπημένες ορμόνες και καλύτερη αιμάτωση της μήτρας. Σημειωτέον, αυτό το σύμπτωμα το είχα χρόνια και κανείς γυναικολόγος δεν μου το είχε θίξει ως κάτι το ανησυχητικό.

- αυξήθηκε κατα 1 ημέρα η ροή της περιόδου μου, που μεταφράζεται σε καλύτερο ενδομήτριο.

- σημαντικά μειωμένο πρήξιμο και κατακράτηση υγρών πριν την περίοδο

 

Σε αυτόν τον κύκλο είχα ωορρηξία ακριβώς την 14η ημέρα, πριν από 8 ημέρες δηλαδή, και πρέπει να περιμένω ακόμη μία εβδομάδα για να δούμε αν φύτρωσε το σποράκι! :)

 

Ευχηθείτε μου καλή τύχη!!!

ξ

 

 

Γεια σου silkie,

Ευχομαι ολόψυχα να ειναι ο τυχερός σας μήνας!!

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...