Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπεριφορά παιδιού γονιών που είναι σε διάσταση στον παιδικό σταθμό


Recommended Posts

Η αδερφή μου εδώ και 3 χρόνια είναι σε διάσταση. Ο πατέρας της μικρής (είναι 4 ετών σήμερα) τη βλέπει κάθε κυριακή μόνος του. Οι σχέσεις των γονιών είναι τυπικές αλλά καλές. Δηλαδή το παιδάκι όταν χώρισαν ήταν 1 έτους. Δεν κατάλαβε οικογένεια, τον μπαμπα και τη μαμά μαζί στο σπίτι.

 

Το παιδάκι εδώ και 2 χρόνια πάει παιδικό σταθμό. Φέτος άλλαξε και τμήμα (πάει προνήπιο)...Κάλεσε η δασκάλα την αδερφή μου και της είπε ότι η μικρή είναι πολύ μαζεμένη, δεν συμμετέχει στα παιχνίδια...Στο σπίτι είναι ακριβώς το ανάποδο...Ομιλητικότατη, ζωηρή, δραστήρια και πανέξυπνη. Βέβαια το κακό είναι ότι εκτός σχολείου δεν συναναστρέφεται άλλα παιδάκια...Η δασκάλα είπε ότι πρέπει οι δυο γονείς να περνούν χρόνο μαζί με το παιδί ταυτόχρονα, να το πηγαίνει και να το φέρνει και ο μπαμπάς στο σχολείο...Το να βγαίνουν όλοι μαζί είναι λίγο άβολο... Για το πηγαινέλα στο σχολείο κανονίστηκε με το μπαμπά θα το κάνει κάποιες φορές...Εσείς βγαίνετε με τους πρώην σας και το παιδί?? Τα παιδάκια σας παρουσίασαν τέτοια συμπεριφορά??? Η αδερφή μου είναι πολύ στεναχωρημένη μετά την κουβέντα με τη δασκάλα.

 

Έτσι ντροπαλή ήμουν κι εγώ στο σχολείο και ας μην ήταν χωρισμένοι οι δικοί μου....

ayTFp3.pngivwvp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημερα!

Τα ζευγάρια που χώριζουν και εχουν παιδια πρεπει να περνάνε χρόνο και ξεχωριστά με το παιδι αλλα και οι 3 μαζι... Ενα γεύμα, μια βολτα!

Πρεπει να παραμείνουν φίλοι!!!

Και εφόσον εχουν καλες σχέσεις ειναι πιο ευκολο!

Τωρα δεν ξερω αν αυτο φταίει που το παιδι ειναι ετσι μπορει να ειναι ντροπαλο!

Πάντως ειναι πολυ σημαντικό να εχουν χρόνο και οι 3 μαζι ! Σε Απλα καθημερινά πραγματα!

Και ποτε να μην μαλώνουν μπροστα στο παιδι!

Πρεπει να σέβεται ο ενας τον άλλον!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα litsar!

 

Σε μία παρόμοια περίπτωση στο σχολείο του γιού μου η παιδοψυχολόγος που συνεργάζεται με το σχολείο έδωσε σαφείς οδηγίες στους γονείς ως προς αυτό το θέμα. Τους παρότρηνε να συννενοούνται και να συνεργάζονται αρμονικά στα θέματα που αφορούν το παιδί αλλά να αποφέυγουν τις κοινές δραστηριότητες για να μην καλλιεργούν εσφαλμένες ελπίδες στο παιδί, πιθανής επανασύνδεσής τους. Γιατί έτσι το παιδί δεν θα αποδεκτεί ποτέ τον χωρισμό τους και θα βιώνει μία μόνιμη απογοήτευση όταν δεν θα τους βλέπει μαζί.

 

Θα σου πρότεινα να ρωτήσετε κάποιον παιδοψυχολόγο λοιπόν σχετικά.

 

BdmAp3.png

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την Αγγελική. Η λύση στο πρόβλημα της αδερφής σου δεν είναι ο χρόνος με τον πρώην και το παιδί. από τη στιγμή που το παιδί δεν έζησε σε σπίτι με μπαμπά και μαμά μαζί, δεν τίθεται θέμα! Αν κάνει αυτό που πρότεινε η δασκάλα υπάρχει ο κίνδυνος που ανάφερε η Αγγελική γιατί πλέον το παιδί είναι σε θέση να καταλάβει τον κλασικό θεσμό της οικογένειας. Πες της αδερφής σου τα απογεύματα να παίρνει το παιδί σε χώρους (πχ. παιδική χαρά, παιχνιδότοπους κτλ) που υπάρχουν κι άλλα παιδάκια και να προσπαθεί να το εντάξει σε ομαδικά παιχνίδια. Στην τελική το παιδί ίσως να είναι στον χαρακτήρα του να είναι ντροπαλό. Την παράμετρο το παιδάκι να μην αισθάνεται άνετα στον παιδικό το εξετάσαμε;

08Irp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν έχεις ζήσει μια συγκεκριμένη εμπειρία δεν σημαίνει ότι δεν σου "λείπει" ή ότι δεν θα ήθελες να τη δοκιμάσεις. Π.χ. εγώ δεν έχω πάει ποτέ στις Μαλδίβες, αλλά αν κρίνω από αυτά που λένε όσοι έχουν πάει, νομίζω πως θα μου άρεσε. Έτσι και η μικρή, αν ακούει τα άλλα παιδιά να λένε "κάναμε αυτό ή το άλλο με τη μαμά και τον μπαμπά" λογικό είναι να σκέφτεται "γιατί να μην μπορώ κι εγώ να κάνω το ίδιο?"

 

Η συμβουλή του να αποφεύγονται οι κοινές δραστηριότητες αφορά περισσότερο σε παιδιά που έχουν την εμπειρία της οικογένειας ειδικά κατά την περίοδο της προσαρμογής αμέσως μετά το διαζύγιο, όταν ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή αποδεχτεί τις αλλαγές που συμβαίνουν. Επιπλέον αποφυγή δεν σημαίνει να μην συναντιούνται ποτέ οι δύο γονείς, απλά να μην γίνεται "κατάχρηση" σε σημείο τα παιδιά να νομίζουν ότι όλα είναι ΟΚ μεταξύ τους και ο χωρισμός προσωρινός.

 

Είναι σημαντικό να αναλάβει και ο πατέρας να πηγαίνει ή να παραλαμβάνει την κόρη του από το σχολείο, να ενημερώνεται από τη δασκάλα και να συζητάει με τη μικρή τι μαθαίνει, ποιους φίλους έχει κλπ. Πιστεύω επίσης πως θα ήταν καλή ιδέα να ερωτηθεί η μικρή αν θα ήθελε να κάνουν κάτι όλοι μαζί και αν πει ναι, να πήγαιναν στην παιδική χαρά ή στην πλατεία, αρκεί οι γονείς να είναι σίγουροι ότι δεν θα μαλλιοτραβηχτούν!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι σημαντικό να αναλάβει και ο πατέρας να πηγαίνει ή να παραλαμβάνει την κόρη του από το σχολείο, να ενημερώνεται από τη δασκάλα και να συζητάει με τη μικρή τι μαθαίνει, ποιους φίλους έχει κλπ.

 

Αυτό ακριβώς έχει να κάνει με την αρμονική συνεργασία που προανέφερα.

Πιστεύω επίσης πως θα ήταν καλή ιδέα να ερωτηθεί η μικρή αν θα ήθελε να κάνουν κάτι όλοι μαζί και αν πει ναι, να πήγαιναν στην παιδική χαρά ή στην πλατεία, αρκεί οι γονείς να είναι σίγουροι ότι δεν θα μαλλιοτραβηχτούν!

 

Δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να αρνηθεί κοινή βόλτα με τους γονείς του οπουδήποτε. Αλλά αυτή η κοινή βόλτα θα του δημιουργήσει εν καιρώ λάθος προσδοκίες.

 

BdmAp3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...