Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑΜΕΝΟΣ.ΚΑΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΩΣΕ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ. ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ?ΕΓΩ ΕΧΩ ΘΥΜΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.

Διαφημίσεις

Δε κατάλαβα το πρώτο παιδί από που πήρε όνομα? Αγόρι ή κορίτσι? Πάντως στο δεύτερο διαλέγει ή νύφη. Και εκείνος να το ξεπεράσει πια! Δε ζούμε στο 1800. Σιγά σιγά θα κανει εκείνος κινηση. Εσείς να είστε υπεράνω.

Έχεις δίκιο που είσαι έξω φρενών. Αλλά άφησε να περάσει χρόνος. Σιγά σιγά κι εκείνος θα το ξεπεράσει, κι εσένα θα σου φύγει ο θυμός. Δεν του πέφτει λόγος για το όνομα βέβαια. Αλλά όπως και να το κάνεις, είναι ο πατέρας του άντρα σου. Όσο και να είναι θυμωμένος ο άντρας σου τώρα, δεν μπορεί να τον βγάλει από τη ζωή του. Όχι βέβαια με την έννοια ότι θα τον ακολουθεί σε ό,τι λέει.

Φρόντισε να κρατήσεις εσύ μια ουδέτερη στάση μπροστά στον άντρα σου. Στο κάτω κάτω δεν είναι δικός σου πατέρας, εύκολα τον βγάζεις από το μυαλό σου.

Καταλαβαίνω ότι έχεις τσιτώσει πολύ με αυτό που έγινε και φυσικά έχεις δίκιο. Θα σου πω όμως τι έχει συμβεί στη δική μας οικογένεια.

Στη βάφτιση της αδελφής μου (45 χρονών τώρα) δεν είχε πάει καμία γιαγιά, γιατί και οι δύο ήθελαν να βγει το δικό τους όνομα, καθώς η αδελφή μου ήταν το πρώτο εγγόνι και για τις δύο οικογένειες. Σημειωτέων, ώσπου να γίνει η βάφτιση είχα ήδη γεννηθεί και εγώ και η ξαδέλφη μου, οπότε και οι 2 γιαγιάδες θα άκουγαν με κάποιον τρόπο το όνομά τους. Απλώς και οι δύο ήθελαν αυτό το συγκεκριμένο εγγόνι, το "πρώτο". Του τρελού δηλαδή. Τελικά, οι γονείς μου της έδωσαν άσχετο όνομα.

Τσακώθηκαν οι γονείς μου με τις γιαγιάδες, στεναχωρέθηκαν όλοι και μετά από λίγο καιρό όλοι το κατάπιαν, το δέχτηκαν και το ξέχασαν. Και οι δύο γιαγιάδες υπεραγαπούσαν την αδελφή μου και της έλεγαν "ΕΣΥ έπρεπε να έχεις το δικό μου όνομα" και γέλαγαν. Όπως καταλαβαίνεις, ήταν το οικογενειακο μας ανέκδοτο.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν αξίζει να χαλιέσαι υπερβολικά. Μεγάλοι άνθρωποι είναι, κάνουν βλακείες. Μην πολυδινεις σημασία και τα πράγματα θα πάρουν μόνα τους το δρόμο τους.

Δε κατάλαβα το πρώτο παιδί από που πήρε όνομα? Αγόρι ή κορίτσι? Πάντως στο δεύτερο διαλέγει ή νύφη. Και εκείνος να το ξεπεράσει πια! Δε ζούμε στο 1800. Σιγά σιγά θα κανει εκείνος κινηση. Εσείς να είστε υπεράνω.

Το πρωτο μου παιδακι το καναμε μετα απο πολλα χρονια με τη χαρη της αγιας αννας.πηγε ο αντρας μου στο αγιο ορος και πηρε τα αντιδωρα και τη ζωνη της αγιας αννας και κατευθειαν εμεινα εγκυος.και επειδη ηταν κοριτσι το βγαλαμε φυσικα αννα για να ευχαριστησουμε την αγια.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο που είσαι έξω φρενών. Αλλά άφησε να περάσει χρόνος. Σιγά σιγά κι εκείνος θα το ξεπεράσει, κι εσένα θα σου φύγει ο θυμός. Δεν του πέφτει λόγος για το όνομα βέβαια. Αλλά όπως και να το κάνεις, είναι ο πατέρας του άντρα σου. Όσο και να είναι θυμωμένος ο άντρας σου τώρα, δεν μπορεί να τον βγάλει από τη ζωή του. Όχι βέβαια με την έννοια ότι θα τον ακολουθεί σε ό,τι λέει.

Φρόντισε να κρατήσεις εσύ μια ουδέτερη στάση μπροστά στον άντρα σου. Στο κάτω κάτω δεν είναι δικός σου πατέρας, εύκολα τον βγάζεις από το μυαλό σου.

Εγω δεν μιλαω.αλλα και ο αντρας μου ειναι ανενδοτος γιατι τοσα χρονια εχουμε καταπιει πολα. Εκτος αυτου τον εδιωξε απο το σπιτι χωρις κανενα λογο,εκανα σαφη διακριση αναμεσα σε αυτον και τον αδερφο του μονο τον αδερφο του βοηθουσαν τοσα χρονια και πολλα αλλα..τι περιμεναν δηλαδη?και ταμενος να μην ηταν το ονομα του δεν θα το βαζαμε.στο κατω κατω δεν μου αρεσε καθολου το ονομα του.θα φωναζω δηλαδη το παιδι μου μια ζωη με ενα ονομα που δεν μου αρεσει???

Μαρακι, ασχετα με το ταμα, οι γονεις αποφασιζουν το ονομα του παιδιου τους. Ειπες οτι ο κουνιαδος σου δεν ειναι καλα (υποθετω ψυχολογικα), αλλα και ο πεθερος δεν παει πισω. Μερικες φορες αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον στην Ελλαδα του 2015 να υπαρχουν ακομα τετοια μυαλα...