Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θέλω πολύ να γίνω μανούλα.!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας μαμάδες.. Ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας και να μου πείτε τις απόψεις σας. Είμαι 22 χρονών και αρραβωνιασμένη. Σπουδάζω και φέτος τον Ιούνιο τελειώνω με το καλό. Αλλά θέλω πάααρα πολύ ένα παιδάκι όπως και ο αρραβωνιαστικός μου ο οποίος πληροφοριακά είναι 29 χρονών. Ειδικά τον τελευταίο καιρό μου βγαίνει πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα. Αυτό που με κρατάει πίσω είναι κυρίως οι γονείς και οι σπουδές μου. Εντάξει με την σχολή θα τελειώσω αλλά θέλω πολύ ένα παιδάκι και φοβάμαι ότι ακόμα και αν τελειώσω την σχολή μου οι αν μείνω έγκυος οι γονείς μου ίσως αντιδράσουν λίγο, δηλαδή γιατί δεν περιμέναμε να παντρευτούμε και ίσως να βρω μια δουλειά εγώ και ίσως το οικονομικό... Το ξέρω ότι και αυτά είναι σωστά αν και η αλήθεια είναι ότι αν περιμένω να βρω δουλειά θα αργήσω να γίνω μαμά. Το ξέρω ότι είμαι μικρή και ότι έχω όλο το χρόνο μπροστά μου αλλά είναι κάτι το οποίο το θέλω πάρα πολύ...

Διαφημίσεις

Γεια σου Σταυρούλα, αυτά τα θέματα βέβαια είναι εντελώς προσωπικά αλλά καταλαβαίνω ότι για να γράφεις εδώ έχεις την ανάγκη να το συζητήσεις.

Στο φόρουμ αυτό θα βρεις κυρίως κοπέλες που αντιμετωπίζουν μια δυσκολία να κάνουν παιδί, αρκετές και λόγω ηλικίας.

Μια από αυτές είμαι κι εγώ! Οπότε καταλαβαίνεις από ποια σκοπιά θα σου μιλήσω.

Πρώτα απ'όλα πιστεύω ότι η απόφαση να φέρεις ένα μωρό στον κόσμο ανήκει πρωτίστως σε σένα και στο σύντροφό σου. Είναι πολύ σημαντική απόφαση που θα επηρρεάσει την υπόλοιπη ζωή σου, είτε αποφασίσεις να προχωρήσεις είτε να το αφήσεις για αργότερα. Γιαυτό καλύτερα να κάνετε αυτό που θέλετε εσείς και όχι κάποιος τρίτος, πχ οι γονείς σου. Βέβαια είναι καλό να τους έχεις με το μέρος σου σε περίπτωση που το αποφασίσεις, ιδίως αν σκοπεύεις να ζητήσεις τη βοήθειά τους.

Έχω περασει από τα στάδια που εισαι τώρα, σπουδές, ανεύρεση εργασίας, χτίσιμο καριέρας. και πιστευω ότι ναι μεν είναι σημαντικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατα αν έχεις παιδί. Οπωσδήποτε το μωρό θα θέλει να του αφιερώσεις χρόνο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς λίγο αργότερα να πιάσεις και μια δουλειά. Το τι απαιτήσεις έχεις από τη ζωή σου στο θέμα της δουλειάς είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς επίσης. Άλλο λαμπρή καριέρα άλλο έχω απλώς μια δουλειά. Προσωπικά δεν αποκλείω καθόλου να μπορέσεις να κάνεις μια επιτυχημένη καριέρα λίγο αργότερα, σκέψου ότι και οι άντρες χάνουν χρόνο πχ με το στρατό κι όμως μετά καταφέρνουν μια χαρά να βγουν στον εργασιακό στίβο.

Τα πάντα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες που βάζουμε εμείς οι ίδιοι. Αν το παιδί είναι κάτι που θέλεις και έχεις στήριξη από τον άντρα σου για μένα αυτοί είναι υγιείς λόγοι για να κάνεις παιδί. Αν υπάρχουν άλλα θέματα πχ ασταθής σχέση που πιστεύεις ότι με το παιδί θα δέσει περισσότερο τότε σκέψου το καλά πριν δεσμεύσεις τη ζωή σου.

Τέλος να σου πω και το προφανές, όσο το καθυστερείς τόσο δυσκολεύει η τεκνοποίηση. όχι για όλες αλλά για αρκετές γυναίκες, και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις από πριν αν είσαι μια από αυτές. Προσωπικά πάντα μιλώντας, όταν ήμουν στην ηλικία σου ήθελα κι εγώ να κάνω παιδί και αν είχα γνωρίσει τον κατάλληλο συντροφο που επιθυμούσε το ίδιο, θα το είχα κάνει από τότε.

Αυτά ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

Γεια σου laura. Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και σου εύχομαι τα καλύτερα και να έχεις το παιδάκι που επιθυμείς όσο το συντομότερο. Όσο γι αυτό που είπες ότι οι περισσότεροι που θα βρω στο φόρουμ είναι κυρίως κοπέλες με κάποια δυσκολία, θέλω να σου πω ότι το κατάλαβα γιατί έψαξα πρώτα το φόρουμ αλλά ήθελα πολύ να μοιραστώ αυτό το θέμα με κάποιους που θα με καταλάβαιναν περισσότερο. Η σχέση μας είναι πολύ υγιής και συμφωνώ σε όλα όσα είπες. Απλά καμιά φορά οι άνθρωποι χάνουμε λίγο το νόημα της ζωής δυστυχώς. Πάντως θέλω πολύ να γίνω μανούλα και αισθάνομαι έτοιμη (όσο έτοιμη μπορεί να αισθάνεται μια κοπέλα για κάτι τέτοιο καταλαβαίνεις) και ο αρραβωνιαστηκός μου το ίδιο.

Εγω θεωρω οτι καλυτερα να παρετε τα πραγματα με την σειρα,δηλ να ετοιμάσετε με την ησυχια τον γαμο σας και εσυ ταυτόχρονα να συνεχίσεις της σπουδές σου.εχεις πολυ χρονο δεν εισαι 42 αλλα 22!! Με ολο το θαρρος αλλα αν μείνεις τωρα εγκυος φυσικα θα ειστε ευτυχισμενοι αλλα θα πρεπει να ζητάτε υποστήριξη συνεχεια απο τους δικούς σας,εσυ δεν τελείωσες τις σπουδές,δεν δουλευεις και δεν ξερω αν και ο αρραβωνιαστικός σου ειναι οικονομικα ανεξάρτητος.αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη φυσικα..με το καλο οτι και να αποφασισετε

• 2 weeks later...

Kαλημερα και απο μενα..!!!

Η δικια μου γνωμη, να κανεις αυτο που θελεις, μην σκεφτεσαι τι θα πει ο ενας και ο αλλος δεν εισαι υποχρεωμενη πλεον να δινεις εξηγησεις σε τιποτα...απλα ανακοινωνεις!!!

Οι γονεις σου μπορει να νευριασουν, αλλα παντα θα ειναι διπλα σου να σε στηριξουν σε καθε βημα σου..και στο κατω κατω ποιος δεν χερετε με ενα εγγονι!!!!

Αργησα να κανω παιδι 2 χρονια λογο προβληματος, ομως ειχα αλλα περιθωρια με μια 42 χρονων οπως λεει η mpouli οτι δεν σε πηραν και τα χρονια, και οπως ειπε laura36 εδω θα βρεις κυρίως κοπέλες που αντιμετωπίζουν μια δυσκολία να κάνουν παιδί, αρκετές και λόγω ηλικίας

Δεν εχει σημασια ποτε φερνεις στο κοσμο ενα παιδι αλλα κατα ποσο το επιθυμεις και εισαι ετοιμος, ειναι μια ευθυνη αρκετα μεγαλη αλλα και ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

Αμα περιμενεις να βρεις δουλεια να περνεις 1000 ευρω το μηνα για να κανεις οικογενεια καλα κρασια..!!!

Να ξερεις και εγω ειμαι 23 χρονων εχω εναν γιο 1 χρονου και ειμαι εγκυος στον 7ο μηνα...

Οι γονεις μου μολις εμαθαν οτι ειμαι εγκυος δεν χαρηκαν καθολου...η μανα μου μεχρι και εκτρωση μου ειπε να κανω!!!αλλα ουτε και με νοιαζει η ζωη ειναι δικια μου και κανω οτι θελω...

Φυσικα τωρα ειναι αλλιως αυτοι κανουν σαν τρελοι, να ερθει η μικρουλα μου

στον κοσμο, και οικονομικα με βοηθανε οποτε μπορουν...

Γιαυτο και σου ειπα πλεον εισαι 22 χρονων αρραβωνιασμενη εσυ αποφασιζεις με τον αντρα σου τι θα κανετε, και οχι οι γυρω γυρω...εσεις να ειστε καλα!!!

Και να βαλεις μπρος για το μπεμπακι δεν ξερεις τι ευτυχια ειναι αυτο το πλασματακι, δεν μπορω ουτε να σου περιγραψω!!!!

Και ολα μια χαρα θα πανε!!!!

dwTUp3.png

wmFfp3.png

Διαφημίσεις