Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΑΛΑ - 3,5 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΑΚΙ

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω μεγάλο πρόβλημα με το γάλα της μικρής μου. Από βρέφος της δίνω το ALMIRON και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το γάλα της. Πείναγα και είχε φτάσει να τρώει μέχρι και 240 ανά 4 'ωρες. Βάρος παίρνει και με το παραπάνω.

Την Παρασκευη που μας πέρασε έκανε το 2ο εμβόλιό της (το αναφέρω δεν ξέρω αν έχει σχέση) και εδώ και κάποιες μέρες ξεκίνησε να παραλείπει γεύματα.

Συνήθως έτρωγε 8-9 το βράδυ το τελευταίο, ξύπναγε ιδανικά 3 και μετά 6-7 το πρωί. Ο ύπνος της έχει χαλάσει εδώ και μια βδομάδα περίπου και φάει δε φάει στις 8 ξυπνάει στη 1 και μετά κάθε 2 'ωρες με κλάμα. Της δίνω να φάει , άλλοτε τρώει λίγο άλλοτε καθόλου και ξανά τα ίδια.

Χθες όμως έφτασε στο απροχώρητο γιατί έφαγε στις 4 το απόγευμα, το γεύμα των 8 τίποτα, μετά 1 μόνο 90 και στις 10 το πρωί με χίλια ζόρια άλλα 90.

Τι να κάνω??

Πήρα το γιατρό λέει μήπως περνάει καμμία ιωσούλα , τον ρώτησα μήπως βαρέθηκε τη γεύση του γάλακτος αλλά λεει πολύ δύσκολο να μην το αλλάξω. Μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο?

στην αρχή εν τω μεταξύ νόμιζα ότι ήταν οι θηλές. έχω αλλάξει ένα σωρό θηλές γιατί καποιες φορές δεχνει ότι πεινάει πίνει μια δυο γουλιές και μετά στραβώνει. Τώρα από την αρχή δεν πίνει καθόλου και κλαίει.

Εχω κουραστεί πάρα πολύ. Επίσης έχει μια ανησυχία απίστευτη και μια γκρινια συνέχεια...μπορεί μετά από τόσες μέρες να φταίει το εμβόλιο??

οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε!!!

ευχαριστώ πολύ!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Έχω μεγάλο πρόβλημα με το γάλα της μικρής μου. Από βρέφος της δίνω το ALMIRON και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το γάλα της. Πείναγα και είχε φτάσει να τρώει μέχρι και 240 ανά 4 'ωρες. Βάρος παίρνει και με το παραπάνω.

Την Παρασκευη που μας πέρασε έκανε το 2ο εμβόλιό της (το αναφέρω δεν ξέρω αν έχει σχέση) και εδώ και κάποιες μέρες ξεκίνησε να παραλείπει γεύματα.

Συνήθως έτρωγε 8-9 το βράδυ το τελευταίο, ξύπναγε ιδανικά 3 και μετά 6-7 το πρωί. Ο ύπνος της έχει χαλάσει εδώ και μια βδομάδα περίπου και φάει δε φάει στις 8 ξυπνάει στη 1 και μετά κάθε 2 'ωρες με κλάμα. Της δίνω να φάει , άλλοτε τρώει λίγο άλλοτε καθόλου και ξανά τα ίδια.

Χθες όμως έφτασε στο απροχώρητο γιατί έφαγε στις 4 το απόγευμα, το γεύμα των 8 τίποτα, μετά 1 μόνο 90 και στις 10 το πρωί με χίλια ζόρια άλλα 90.

Τι να κάνω??

Πήρα το γιατρό λέει μήπως περνάει καμμία ιωσούλα , τον ρώτησα μήπως βαρέθηκε τη γεύση του γάλακτος αλλά λεει πολύ δύσκολο να μην το αλλάξω. Μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο?

στην αρχή εν τω μεταξύ νόμιζα ότι ήταν οι θηλές. έχω αλλάξει ένα σωρό θηλές γιατί καποιες φορές δεχνει ότι πεινάει πίνει μια δυο γουλιές και μετά στραβώνει. Τώρα από την αρχή δεν πίνει καθόλου και κλαίει.

Εχω κουραστεί πάρα πολύ. Επίσης έχει μια ανησυχία απίστευτη και μια γκρινια συνέχεια...μπορεί μετά από τόσες μέρες να φταίει το εμβόλιο??

οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε!!!

ευχαριστώ πολύ!!

Μήπως ειναι δοντάκια?

Τα ούλα της ειναι φουσκωμένα?

Λίγο φαγητό, γκρίνια και ανήσυχος ύπνος μαζί με κλάμα στα ξαφνικά ενώ κοιμαται... Παραπέμπει σε δόντια.

Mηπως εχει καμιά παλλινδρόμιση και της εχει ερεθιστει ο λαιμος και ποναει οταν τρωει?

Αυτό!!!

Τσεκάρετε οπωσδήποτε πιθανότητα για παλλινδρόμηση. Εδώ στο φόρουμ έχω διαβάσει πολλές ιστορίες από μωράκια που εμφανίστηκε/διαπιστώθηκε το πρόβλημα σε ηλικία 3-4 μηνών (και σε σας eirinako τότε δεν εντοπίσθηκε?).

Υποθέτω, κατά τα άλλα, ότι οι θηλές του μπιμπερό είναι σωστές για την ηλικία της και το λέω γιατί πολλές εταιρείες βγάζουν θηλές ανά τρίμηνο, οπότε αν της έχεις ακόμα π.χ. τις θηλές 0-3 πιθανόν να δυσκολεύεται/κουράζεται και να θέλει μεγαλύτερες.

Όσο για τον ύπνο (χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το παιδάκι να πονάει λόγω πιθανής παλλινδρόμησης) έχε υπ' όψιν σου ότι περίπου στον 4ο μήνα αλλάζει ο τρόπος που κοιμούνται τα μωρά, εν ολίγοις αρχίζουν και έχουν εναλλαγές ύπνου - ξύπνιου μέσα στη νύχτα (κοινώς ξυπνάνε συχνά) και

αναζητούν για να ξανακοιμηθούν τις συνθήκες υπό τις οποίες τα πήρε ο ύπνος στην αρχή. Δηλαδή, αν η μικρή σου αποκοιμιέται π.χ. με το μπιμπερό στο στόμα ή με κούνημα ή με αγκαλιά κ.ο.κ., όταν ξυπνάει τη νύχτα δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί χωρίς αυτά. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πεινάει για να ξυπνάει δηλαδή, για την ακρίβεια ένα μωρό 4 μηνών που δεν θηλάζει είναι μεν φυσιολογικότατο να πεινάει τη νύχτα και να ξυπνάει για φαγητό, αλλά όχι κάθε 2 ώρες.

Τέλος, φρόντιζε το μωρό να κοιμάται τακτικά μέσα στην ημέρα για να είναι πιο ήρεμο μέσα στην ημέρα. Ένα κουρασμένο και τσιτωμένο μωρό δεν τρώει καλά!

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση, όχι δεν είναι φουσκωμένα, αλλά μπορεί να βγάζει δόντια τοσο νωρίς;

Δεν βγάζουν απο τόσο νωρίς αλλα μπορει να εχει ξεκινήσει η διαδικασία, αλλ θα είχε και λίγο φουσκωμένα ούλα, και σάλια.

Αν δεν ειναι αυτό

Δες και την περίπτωση που σου λένε τα κορίτσια.

Αυτό!!!

Τσεκάρετε οπωσδήποτε πιθανότητα για παλλινδρόμηση. Εδώ στο φόρουμ έχω διαβάσει πολλές ιστορίες από μωράκια που εμφανίστηκε/διαπιστώθηκε το πρόβλημα σε ηλικία 3-4 μηνών (και σε σας eirinako τότε δεν εντοπίσθηκε?).

Ναι τοτε. Ειναι η ηλικια μαλλον που φτανει σε σημειο να τα εχει ενοχλήσει αρκετα.

καλησπερα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, τι συμπτώματα έχει η παλινδρόμηση και πως θα το διαπιστώσει / διαπιστώσω αν όντως έχει ;

και μετά τι πρέπει να γίνει ;

είμαι πολύ στεναχωρημενη γιατί εκεί που είχε φτιάξει ο ύπνος της τώρα κάθε βράδυ κάνει και κάτι καινούριο. Ποτέ δεν ξύπναγε με κλάμα. Τώρα πετάγεται κλαίγοντας το βράδυ αλλά και στους πρωινούς ύπνους επίσης...:confused: