Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καταγγελια παιδικου σταθμου στον Αλιμο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

μετα από πολύ ψαξιμο αποφασισα μεσω εσπα να κανω και εγω τα χαρτια μου για να στειλω την μικρη μου 28μηνων παιδικο.

Επειδή είμαι κατά των τιμωριων εψαχνα αυτόν τον σταθμο που δεν θα εχει κανενα ειδο τιμωριας.

Τον βρηκα λοιπον...σουπερ ουαου ονομα στον Αλιμο με εξαιρετικες εγκαταστασεις.Η κυρια που με ενημερωσε γλυκητατη,ηρεμη και εξυπηρετικοτατη.

Και τα αποτελέσματα βγαινουν...και εμεις μεσα!Και εγω μια χαρα άλλο πραγμα..και ξεκιναμε...

προσαρμογή λεει δεν εχει..2μερες στην αυλη και μετα κανονικο ωραριο.Εγω από μονη μου αποφασισα να πηγαινω το παιδι μου σταδιακα και όχι 6 ωρες από την πρωτη μερα.

Καθισαμε στην υπεροχη αυλη τους,επαιζε,δεν με αναζητουσε,ηθελε να μπει στην ταξη μαζι με τα παιδια.

Η ευγενεστατη όπως προανεφερα γραμματεας,με ρωτησε αν θα ηθελα να παρουν την μικρη να την πανε σε ένα τμημα για μιση ωρα.Σαφως δεχτηκα...το παιδι μου γυρισε πολύ ευχαριστημενο και δεν με αναζητησε καθολου.

Την επομενη μερα λοιπον πηγαμε να αρχισουμε την σταδιακη προσαρμογή στην ταξη.

Τις μαμαδες μας πεταξαν κυριολεκτικα εξω από το σχολειο ενώ δεν υπηρχε καμμια οπτικη επαφη με τα παιδια,συνεπως δεν τα ξεσηκώναμε.

Αρνουνται να ενημερωνουν καθημερινα αν τα παιδια εφαγαν,πηγαν τουαλετα γιατι λεει δεν είναι δυνατον να ασχολούνται με τετοια πραγματα.

Τα ταιζαν μερεντα παροτι το πρόγραμμα δεν ειχε κατι τετοιο την συγκεκριμενη μερα και επειδή η δικη μου εχει ένα θεμα με την σογια και τους το ειπα,αντι να μου το πουν ώστε να δωσω την μερεντα που της φτιαχνω,αφησαν το παιδι να βλεπει τα αλλα που τρωνε και να κλαιει.

Δεν τα εβγαλαν στην αυλη γιατι η δασκαλα θα κρινει ποτε θα βγουν..προφανως φοβούνται πως αν βγουν πως θα ξαναβαλουν μεσα 20 παιδια που κλαινε.

Την μια φορα που ρωτησα την δασκαλα για ποιο λογο δεν θα βγουν παλι στην αυλη μου εκλεισε την πορτα στην μουρη λεγοντας πως εχει μια δυσκολη μερα.

Την δευτερη φορα που πηγε να αρπαξει το παιδι από τα χερια μου οσο εκεινο ειχε γατζωθει και εκλαιγε,μου ειπε πως δεν μπορει να ασχοληθεί άλλο και επισης σηκωθηκε και εφυγε.

Η διευθυνση ανυπαρκτη,αγελαστη και μας ειπαν στην τελικη πως το σχολειο ετσι είναι ας μην το επιλέγαμε..

τελος για να τα ηρεμησουν αντι να προτιμησουν την αυλη τους βαζουν βιντεακια...

Ειμαι σιγουρη πως αν πληρωναμε δεν θα είχαμε αυτή την αντμετωπιση...δεν ρωτησαν καν να μαθουν αν καποιο παιδι εχει καποια ιδιαιτεροτητα ή όχι..

εγω σαφως θα ενημερωσω το εσπα πως απελευθερωνω την θεση ,αλλα πειτε μου θεωρείτε πως πρεπει να ενημερωσω για αυτην την κατασταση?

Πηραν 120 παιδια μεσω εσπα...

Διαφημίσεις

Αχ mummytobe, θα θελα να σου πω καλη αρχη για το αστερι σου, αλλα τελικα θα σου πω παρ' την και φυγετε :( . Αν οι κυριες εκει ειναι τοσο κουρασμενες και απροσεχτες και "ειχα δυςκολη μερα" τις πρωτες μερες της χρονιας, τι θα γινει απο τα Χριστούγεννα και μετα;;; Για να κανεις αναφορα δεν ξερω πού μπορείς να απευθυνθεις, αλλα σιγουρα καλο θα ηταν (για αλλους γονεις) να καταγραφει καπου αυτη η τσαπατσουλιά.

Και τι θα πει ειναι μεσω εσπα και δεν πληρωνεις; Μπορει ο γονιος να επιδοτειται, αλλα ο σταθμος πληρωνεται μια χαρά!! Και στο φιναλε ειτε το παιδι ειναι μεσω εσπα ειτε οχι, τις ιδιες δασκαλες εχει και την ιδια συμπεριφορα αντιμετωπιζει και ειναι χάλι μαύρο αυτό που περιγραφεις...

αυτό που με ενοχλεί περισσοτερο είναι η υποψια μου πως η συμπεριφορά αυτή είναι μονο απέναντι μας λογω εσπα.

Οποιος εχει παει το παιδι του εκει,εχει να πει μονο τα καλυτερα για αυτό και χαρηκα όταν μπήκαμε.

Δεχομαι ότι μπορει να μην μου αρεσει εμενα η προσαρμογή "θα κλαψει και θα συνηθισει"

μπορει να ενοχλεί εμενα η τηλεοραση...

μπορει να ενοχλεί εμενα που δεν τα βγαζουν στην προσαρμογή στην αυλη(δεν την αφησαν να παει ουτε όταν φευγαμε επειδή ημουν εκει..το παιδι να χτυπιέται να παει να παιξει και εκεινοι να το απαγορευουν)

αλλα δεν μπορω να πιστεψω πως αν εδινα 5000 τον χρονο θα μου γυρνουσε την πλατη η δασκαλα και θα μου κοπαναγε την πορτα..αυτό δεν το πιστευω ότι θα το δεχοταν ο οποιοσδηποτε!

Αχ mummytobe, θα θελα να σου πω καλη αρχη για το αστερι σου, αλλα τελικα θα σου πω παρ' την και φυγετε :( . Αν οι κυριες εκει ειναι τοσο κουρασμενες και απροσεχτες και "ειχα δυςκολη μερα" τις πρωτες μερες της χρονιας, τι θα γινει απο τα Χριστούγεννα και μετα;;; Για να κανεις αναφορα δεν ξερω πού μπορείς να απευθυνθεις, αλλα σιγουρα καλο θα ηταν (για αλλους γονεις) να καταγραφει καπου αυτη η τσαπατσουλιά.

Και τι θα πει ειναι μεσω εσπα και δεν πληρωνεις; Μπορει ο γονιος να επιδοτειται, αλλα ο σταθμος πληρωνεται μια χαρά!! Και στο φιναλε ειτε το παιδι ειναι μεσω εσπα ειτε οχι, τις ιδιες δασκαλες εχει και την ιδια συμπεριφορα αντιμετωπιζει και ειναι χάλι μαύρο αυτό που περιγραφεις...

ηδη σταματήσαμε...σημερα μαλιστα επειδη ετοιμαστηκαμε το πρωι για κατι δουλειες,φωναζε "όχι τουτου"..εχουν ένα τρενο εξω και ελεγε ότι δεν θελει να παει...μα πως είναι δυνατον να αγαπησουν το σχολειο?Και στην τελικη τι θελουν?να νιωσουν ανετα στον χωρο και να εμπιστευτουν τις δασκάλες ή να κουραστουν να ζητανε την μαμα τους και τελικα να σταμτησουν το κλαμμα?

Διαφημίσεις

ηδη σταματήσαμε...σημερα μαλιστα επειδη ετοιμαστηκαμε το πρωι για κατι δουλειες,φωναζε "όχι τουτου"..εχουν ένα τρενο εξω και ελεγε ότι δεν θελει να παει...μα πως είναι δυνατον να αγαπησουν το σχολειο?Και στην τελικη τι θελουν?να νιωσουν ανετα στον χωρο και να εμπιστευτουν τις δασκάλες ή να κουραστουν να ζητανε την μαμα τους και τελικα να σταμτησουν το κλαμμα?

:(:(:(

Αφού βρε κορίτσι δέχτηκες τους όρους τους, να μην έχει ουσιαστικά προσαρμογή...

Εγώ χαιρετούσα ευγενικά και έφευγα, όταν το άκουγα αυτό. Και σε εκείνον που μου έταξαν εβδομάδας, ήταν σαν το δικό σας τελικά. Τα παιδιά όμως δεν είχαν πρόβλημα, όσον αφορά την προσαρμογή, τουλάχιστον.

Όσον αφορά τα καλά λόγια που ακούς, θέλει φιλτράρισμα. Μπορεί πράγματι οι εναλλακτικές που έχετε στην περιοχή σας να είναι χειρότερες, από ελάχιστα έως πάρα πολύ!

Επίσης, το ότι κάποιος λέει ότι είναι ευχαριστημένος, μπορεί να είναι από ψωροπερηφάνεια, γιατί θέλει να αισθάνεται ότι διάλεξε το καλύτερο για το παιδί του. Μπορεί να μην έχει και πολλή βάση από πίσω.

Με λίγα λόγια θα έλεγα να μην κάνεις κινήσεις πριν να ξέρεις τις εναλλακτικές σου και το ότι έγραψες εδώ, είναι μια κίνηση!

Το έχω ξανακούσει αυτό, σε άλλη περιοχή, ότι ο κήπος είναι για βιτρίνα!

Πάντως φαντάσου να είχες ξέρω γω δέκα παιδιά, εσύ η ίδια δεν θα ψείριζες πράγματα. Αν θέλεις ουσία, παιδαγωγική δουλειά, όρεξη για ενδιαφέροντα πράγματα, δεν υπάρχει χρόνος για ψείρισμα φαγητού κλπ. Σε αυτό συμφωνώ, αν και σημασία έχει ο τρόπος που στο είπαν.

συμφωνω,δεν εχει να κανει με το οτι το παιδι σου ειναι μεσω εσπα...

αθηνα δεν ειναι ψειρισμα για εναν γονιο να θελει να ξερει τι εφαγε το παιδι του και αν πηγε τουαλετα ή οχι...απο ενος παει το παιδι μου σε παιδικο,παντα εχω ενημερωση για το ποσο τρωει,ακομα και τωρα που ειναι νηπιακι,ποσο μαλλον για μικροτερα παιδια...η παιδαγωγικη δουλεια δεν χανεται επειδη θα ενημερωσει η δασκαλα τους γονεις για το αν το παιδι τους ειναι νηστικο ή οχι...

με τα βιντεακαι φρικαρα ομως εντελως!!! αν δεν εργαζεσαι και δεν εχεις την αναγκη του παιδικου για φυλαξη, παρε την μικρη σου απο εκει...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλα εννοειται οτι κι εγω πρωτη φορα ακουω να βαζουν βιντεακια για να ηρεμησουν τα παιδια? Τι βιντεακια δλδ τους βαζουν?

Και απαραδεκτοι να μην ενημερωνουν και φυσικα να μιλανε ετσι.Καλα εκανες και πηρες το παιδι απο εκει.

Ωστοσο..καπου δεν καταλαβαινω κι εσενα.Εννοω δεν καταλαβα πως θελεις εσυ να γινει η προσαρμογη.Νομιζω σε ολους τους σταθμους η μαμα απομακρυνεται και μετα αναλαμβανουν αυτες να ηρεμησουν το παιδι.Προφανως ειναι κατι ψυχοφθορο για σενα...ειναι και μικρο το παιδι.Αλλα δε νομιαζω οτι σσε αλλο σταθμο αν πας θα σε αφησουν να καθεσαι εκει με τις ωρες να παρηγορειςψτο παιδι για να το παρουν αυτες οταν το παιδι ηρεμησει.Το θεμα ειναι να ηρεμησει μαζι τους ...οχι να το ηρεμεις εσυ.

Διαφημίσεις

Αθηνα δεν θεωρω ψειρισμα το φαγητο αν και γενικα δεν αναφερθηκα σε αυτο οσον αφορα το μενου,αλλα για το οτι δινουν κρυφα και ενω ξερουν πως καποιο παιδι δεν μπορει να φαει,δεν ενημερωνουν την μητερα ωστε να του δωσει μαζι μια εναλλακτικη παρα το αφηνουν και κλαιει.Επισης επειδη καθε μερα εχουν ή μακαρονια ή ρυζι ή πατατες θα ηθελα να ξερω αν το παιδι μου τρωει μονο αυτα για να ξερω σε τι πρεπει μα δωσω εμφαση στο σπιτι.

Νικη ανοιγεις τεραστιο θεμα και θα μπορουσα να γραψω σελιδες ολοκληρες..

Οχι δεν ισχυει αυτη η προσαρμογη σε ολους τους σταθμους.Υπαρχουν σταθμοι που ενημερωνονται,διορθωνονται και εξελισσονται.Μεσω εσπα βρηκα μονο εναν κοντα μου με συμπαθητικη προσαρμογη αλλα δεν εδωσε θεσεις για την ηλικια της μικρης.

Αν λοιπον ειχα να διαθεσω γυρω στα 450-500 θα εβρισκα ανετα εναν σταθμο που ακολουθει το εξης:

Πρωτη μερα μαζι με την μαμα στην ταξη.Η μαμα αμμετοχη και ουσιαστικα να λεει στο παιδι πως αν χρειαζεται κατι μπορει να απευθυνθει στην δασκαλα του.Δευτερη μερα το ιδιο...τριτη μερα η μαμα φευγει για δεκα λεπτα...την επομενη μιση ωρα κοκ για περιπου 7-10 ημερες.

Για να μην γινει χαμος με τοσο κοσμο τα σχολεια χωριζουν σε γκρουπακια τα ζευγαρια μαμα-παιδι.

το παιδι μαθαινει τον χωρο,τον εξερευνει με την ασφαλεια που του δινει η παρουσια της μαμας,γνωριζει την δασκαλα του.

Αυτο λεγεται προσαρμογη παιδιου..το αλλο λεγεται βολεμα δασκαλου και συστηματος.Ξερω παιδια σε τετοια σχολεια και πιστεψε με δεν ειχαν κανενα προβλημα.Μεχρι και δημοσιο ακουσα να εφαρμοζει κατι παρομοιο.

Οταν ανεφερε στους δικους μας μια μαμα πως υπαρχει και αλλος τροπος προσαρμογης ξερετε τι απαντησαν;πως αυτοι οι σταθμοι εκλεισαν...δηλαδη μας περνανε και για ηλιθιες!

Τωρα γιατι δεχτηκα να παω...γιατι περιμενα μια συνεργασια...να κανω σταδιακη προσαρμογη οσον αφορα τον χρονο παραμονης.

Δεν περιμενα να τα μαντρωσουν..ειμαι σιγουρη πως αν εκμεταλλευοντουσαν την αυλη θα ηταν πιο ευκολο για ολους...

Αντ΄αυτου ειδα να παιρνουν παιδι απο την μαμα του οσο σπαραζε,αυτο μα κραταει την πορτα της ταξης για να μην μπει και να το βαζουν με το ζορι.

Λυπαμαι αλλα αυτο εγω δεν το λεω προσαρμογη που παντου ετσι γινεται..και αν οντως ετσι γινεται καιρος να ανοιξουμε τα ματια μας και να προστατεψουμε την ψυχη των παιδιων μας

εχω και περιεργεια ποιος ειναι αυτος ο σταθμος,καθοτι μενω στην περιοχη,επιτρεπεται να γραψεις??

Δεν θα σου γραψω ονομα γιατι το ποστ δεν θελω να σβηστει..οχι για θεμα δυσφημισης,δεν με απασχολει κατι τετοιο,αλλα γιατι θεωρω πως αν ολες αρχιζουμε και διεκδικουμε τα δικαοωματα των παιδιων μας κατι μπορει να αλλαξει.

Ειναι 30 χρονια σχολειο,εχει και

Δημοτικο-Λυκειο( φανταζομαι ) αλλα οχι στον χωρο του παιδικου-νηπιαγωγειου.

Αν θες οπωσδηποτε ονομα στειλε μου πμ

Kαι το δικό μου παιδί το πήραν μέσω ΕΣΠΑ στον παιδικό σταθμό. Δεν είδα καμία διάκριση στα παιδάκια, ίσα ίσα όλοι, από την διευθύντρια μέχρι και τις δασκάλες ήταν ευγενέστατες. Τις πρώτες 3 ημέρες μου είπαν να την πάω ένα δίωρο για προσαρμογή, δεν έμεινα καθόλου μαζί της και ούτε θα ήθελα κάτι τέτοιο, έκλαψε για πέντε λεπτά όπως ήταν αναμενόμενο και μετά ξεχάστηκε. Αν όμως ένα παιδάκι κλαίει για πολύ παραπάνω ώρα,τότε παίρνουν τον γονέα.

Απλά επειδή τις πρώτες μέρες είναι δύσκολη η κατάσταση και για τον παιδαγωγό, πολλά παιδιά που κλαίνε συνέχεια, πρέπει ο ίδιος να μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πίεση. Προφανώς στον δικό σου σταθμό που επέλεξες, τα έφτυσαν με την μία που λέει ο λόγος και δεν είχαν και όρεξη να ασχοληθούνε.

Εγώ πάντως δεν είμαι υπερ του να κάθεται η μαμά από την αρχή εκεί.

Ως προς την προσαρμογή δεν βλέπω το λόγο να κάθονται οι μαμάδες απέξω... Και σε άλλο παιδικό σταθμό έχω δει να διώχνουν τις μαμάδες από την αυλή και ας μην υπήρχε οπτική επαφή με τα παιδιά.

Στον δικό μας παιδικό επίσης δεν έγινε κάποια προσαρμογή πλην της πρώτης ημέρας. Το πρωί όταν άφηνα το παιδί, το έδινα στη δασκάλα, το χαιρετούσα, έκανα μεταβολή και έφευγα χωρίς να το παρηγορώ ή να το χαιρετώ συνέχεια μέχρι να σταματήσει να κλαίει (συνήθως αν αρχίσει να κλαίει ένα παιδί δεν σταματάει μέχρι να απομακρυνθεί η μαμά του).

Ως προς την ενημέρωση, συμφωνώ ότι πρέπει να ενημερώνουν αν εφαγε το παιδί ή αν πήγε τουαλέτα. Όχι με λεπτομέρειες όμως, εκτός και αν υπάρχει λόγος. Πχ δεν έχω απαίτηση να μου πει η δασκάλα πόσες μπουκιές ρύζι έφαγε και πόσες μπουκιές κοτόπουλο. Μου αρκεί το αν έφαγε λίγο, πολύ ή καθόλου...

Δεν μας άφηναν να φέρνουμε φαγητά από το σπίτι. Αν υπήρχε αλλεργία ή οτιδήποτε, το παιδί έτρωγε κάποια άλλη εναλλακτική. Δηλαδή αν δεν μπορεί να φάει μερέντα, ας φάει κάτι άλλο και θα φάει τη σπιτική σου μερέντα στο σπίτι.

Μήπως τους παραπίεσες και εσύ;

Αν λοιπον ειχα να διαθεσω γυρω στα 450-500 θα εβρισκα ανετα εναν σταθμο που ακολουθει το εξης:

Πρωτη μερα μαζι με την μαμα στην ταξη.Η μαμα αμμετοχη και ουσιαστικα να λεει στο παιδι πως αν χρειαζεται κατι μπορει να απευθυνθει στην δασκαλα του.Δευτερη μερα το ιδιο...τριτη μερα η μαμα φευγει για δεκα λεπτα...την επομενη μιση ωρα κοκ για περιπου 7-10 ημερες.

Για να μην γινει χαμος με τοσο κοσμο τα σχολεια χωριζουν σε γκρουπακια τα ζευγαρια μαμα-παιδι.

Αντ΄αυτου ειδα να παιρνουν παιδι απο την μαμα του οσο σπαραζε,αυτο μα κραταει την πορτα της ταξης για να μην μπει και να το βαζουν με το ζορι.

Λυπαμαι αλλα αυτο εγω δεν το λεω προσαρμογη που παντου ετσι γινεται..και αν οντως ετσι γινεται καιρος να ανοιξουμε τα ματια μας και να προστατεψουμε την ψυχη των παιδιων μας

Μα θα πηγαίνει και η μαμά στον παιδικό για 10 μέρες για να προσαρμοστεί το παιδί; :confused: Είναι δυνατόν; Και τι νομίζεις την 11η θα έχει προσαρμοστεί ή θα έχει μάθει ότι πάει με τη μαμά του στο σχολείο έστω και αν η μαμά κάθεται λιγότερο...

Όσο το βλέπεις σαν παιδί που σπαράζει και που το απομακρύνουν με τη βία από τη μαμά του δεν πρόκειται να προσαρμοστείτε ούτε εσύ, ούτε το παιδί.

Με καλή διάθεση στο λεώ. Πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία στο παιδί από το σπίτι και μετά να δείχνεις σταθερή και ψύχραιμη. Αν σε βλέπει το παιδί ταραγμένη, ταράζεται και εκείνο.

Διαφημίσεις

Εγω αρχικα θα σου πω οτι θεωρω μικρο ένα παιδι 28 μηνων γι ανα πηγαινει σχολειο.Εγω το μεγαλο μου τον εστειλα κατευθείαν προνηπιο και το ιδιο θα κανω και με το μικρο.Πραγματικα δε θεωρω οτι 28 μηνων εχει να κερδισει κατι από τον παιδικο...τα περι κοινωνικοποίησης και ενταξης στην ομαδα τα θεωρω ακυρα.Αλλιως προσαρμόζεται ένα παιδι στα 4 αλλιως στα 2.Αλλιως συννενοησε με το τετραχρονο αλλιως με το διχρονο...με το διχρονο βασικα δε συνεννοησαι.Φυσικα τα παντα αλλαζουν αν η μαμα εργαζεται.

Για το θεμα σου τωρα.Να υποθεσω οτι εχεις ένα μονο παιδακι?Το λεω γιατι δυσκολεύομαι να πιστεψω πως αν ειχες πχ και ένα μωρο στο σπιτι θα συνεχιζες να θες να πηγαίνεις επι 10 μερες στο σχολειο μαζι με το παιδι μπα και κλαψει.

Λες οτι εισαι κατά της τιμωριας και ψάχνεις ένα σχολειο που να μην εφαρμοζει κανενα μετρο τιμωριας.Αν δλδ υπαρχει ένα πιτσιρικι στο τμημα που κάθε μερα σπρωχνει,χτυπαει το παιδι σου...δε θα πρεπει να τιμωρείται.Εσυ στο σπιτι μπορει να μην βαζεις το παιδι τιμωρια...μπραβο σου καλα κανεις.Αυτο όμως δε σημαινει οτι το παιδι δε θα πρεπει να γνωριζει τι θα πει τιμωρια.ΠΑει σχολειο...μεγαλωνει...πως θα μαθει δλδ πως οι πραξεις του εχουν συνεπειες?Στο σχολειο μπαινει σε μια ομαδα...και η ομαδα πρεπει να εχει και καποιους κανονες.Αλλο το σπιτι...εκει είναι μονη της.

Τωρα ως προς την προσαρμογή...λυπάμαι αλλα κι εγω σε βρισκω πολύ κολλημενη πανω στο παιδι.Μου δινεις την εντυπωση πως μεγαλυτερο πρόβλημα προσαρμογης εχεις εσυ παρα το παιδι.Δεν εχει κανενας στο σχολειο σκοπο να βασανιζει,εκμεταλευτει,κακοποιησει το παιδι σου.Ειναι σχολειο,εχει παιδαγωγούς,πρεπει να βρεις τον τροπο να τους εμπιστευτείς.Αν το παιδι σου σπαραζει τοσο πολύ που δεν ηρεμει θα σε παρουν τηλεφωνο...συνηθως όμως τα περισσοτερα όταν φυγει η μαμα ηρεμουν,αποσπουνται με τα παιχνίδια και ξεχνιούνται.Δεν είναι το παιδι σου πρωτο παιδι που παει σχολειο...εχουν αναλαβει πολλα παιδια...αντιμετωπιζουν το θεμα της προσαρμογης κάθε χρονο...ισως λοιπον ξερουν κατι περισσοτερο από εσενα.

Η Daenerys_παραπανω λεει κατι πολύ σωστο νομιζω

Όσο το βλέπεις σαν παιδί που σπαράζει και που το απομακρύνουν με τη βία από τη μαμά του δεν πρόκειται να προσαρμοστείτε ούτε εσύ, ούτε το παιδί.

Με καλή διάθεση στο λεώ. Πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία στο παιδί από το σπίτι και μετά να δείχνεις σταθερή και ψύχραιμη. Αν σε βλέπει το παιδί ταραγμένη, ταράζεται και εκείνο

Συμφωνω απολυτα με αυτό.

Τωρα όλα αυτά που σου λεω δε τα λεω γι ατο συγκεκριμενο σταθμο...από το συγκεκριμενο καλα εκανες και εφυγες.Γενικα τα λεω γιατι υποθετω θα πας σε καποιο άλλο παιδικο τωρα.

Αγαπητή λυπάμαι που νιώθεις τόσο άσχημα γιατί τα έχω περάσει κι εγώ και οι περισσότερες.

Βρίσκω τραγικό να μην σε ενημερώνει ο σταθμός για το πως πέρασε η ημέρα, αν το παιδί δηλαδή έφαγε και ΤΙ φαγητό έφαγε, αν πήγε στην τουαλέτα και εάν η διάθεση του ηταν καλή. Μήπως δεν είχαν οργανωθεί σωστά;

Σου είπαν πως δεν θα έχεις ενημερωση;;;;;;

Και πως έμαθες για τα βίντεο;;;

Και πως για τη μερέντα κι ότι έκλαιγε το δικό σου;

χμμμ... θα κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου για να σε βάλω σε σκέψεις, είναι κρίμα να χάσεις τη θέση, στην περίπτωση που έχεις κρίνει εσφαλμένα, κι ας είναι 1 στις 1000!

Σταθμός που δεν τιμωρεί τα παιδιά.... χμμμ... δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, σου είπαν πως δεν έχουν μέτρα οριοθέτησης;;;; νομίζω δεν θα'θελες ένα παιδί στην τάξη ατιμώρητο 10 μήνες να χτυπά το παιδί σου; Σκέψου το λίγο.

Επίσης τα παιδιά τα βγάζουν οι περισσότεροι σταθμοί στον κήπο για 1 ώρα και κάτι συνήθως, δεν χρειάζεται περισσότερο να εκτονωθούν τα παιδιά και να τα δει φως της ημέρας, ύστερα θα πρέπει να φάνε, να πάνε στην τουαλέτα ή και να κοιμηθούν. Αν τα αφήσεις πάνω από 2 ώρες θα ακολουθήσει υπερένταση, κούραση.. τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκες. Πχ, στις 10 τρώνε, τραγούδια, κατασκευές, 11 μπορούν να βγουν και 12:30 να επιστρέψουν να φάνε, να χαλαρώσουν με παραμύθια, με τραγουδάκια και να κοιμηθούν.

Κανένας σταθμός δεν αφήνει μαμάδες να βλέπουν τα παιδιά. Σε όλους τους σταθμούς διώχνουν τις μαμάδες, αν κάποια ξέρει κάτι διαφορετικό ας μας το πει.

Διαφωνώ να στο πάρει απ' την αγκαλιά σου και συμφωνώ με το να μην έχει τον χρόνο να ασχοληθεί 20 λεπτά παρακαλώντας το παιδί σου να σε αφήσει. Μέσα στον σταθμό υπάρχουν την ίδια στιγμή 15 άλλα που πρέπει να τα προσέξει!! Και το δικό σου μεθαύριο σε αυτά! Ασφαλώς θα προσπαθήσεις εσύ μαμά να το ηρεμήσεις και να της το δώσεις μετά από λίγο. Αν δεν είχε την υπομονή ουτε για αυτό, εντάξει, είναι γαϊδούρι.

Μερέντα δίνουν πολλοί σταθμοί, κι εγώ δυσανασχετώ είναι η αλήθεια αλλά εφόσον δεν υπάρχει τροφική αλλεργία δεν τίθεται θέμα. Είχατε πρόγραμμα ημέρας και βλέπατε τι προβλέπει το πρόγραμμα;;; Παρεπιπτόντως είχαμε μαμά στο σχολείο που δεν ήθελε το παιδί της να τρώει ζάχαρη για λόγους υγιεινής διατροφής και σε κάθε γενέθλια το παιδί ζήλευε. Ε, το βρίσκω τραβηγμένο.

Επίσης εμπειρικά θα σου πω πως τα παιδιά μας αναζητούν, κλαίνε, ουρλιάζουν κατά τις πρώτες ημέρες. Δεν πρέπει να υποχωρείς εύκολα. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία. Κάποια παιδιά το κάνουν αυτό μετά από λίγο καιρό και είνα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο, μα είναι φυσικό και αποδεκτό. Σε όλες συνήθως τις περιπτώσεις, μπαίνοντας στην τάξη και μετά από 5 λεπτά έχουν ηρεμήσει. Εμείς οι μαμάδες μένουμε μόνο με το άγχος!

Μην αγχώνεσαι λοιπόν και μεταφέρεις το άγχος ή βλέπει την οργή σου στο παιδί, προσπάθησε να είσαι σταθερή, ψύχραιμη και φυσιολογική - όσο γίνεται.

Και συμβουλή: μην μπαίνεις στο τριπακι να φαντάζεσαι τι μπορεί να έχει συμβεί και η διάθεση του παιδιού σου δεν είναι τόσο καλή. Τα παιδιά έχουν δική τους αντίληψη, δεν λένε ψέμματα αλλά δεν αντιλαμβάνονται σωστά την πραγματικότητα κάποιες φορές. Κουβέντα με την δασκάλα κάθε φορά για να σου λύνει απορίες.

Συμφωνώ σε ΟΛΑ με την Niki81 , εκτός από την αναφορά στην ηλικία του παιδιού. Ο γιος μου πήγε 29 μηνών κ πραγματικά έχει κερδίσει παρα πολλά.Φέτος που πάει προνήπιο έχει τεράστια διαφορά όπως κ οι συμμαθητές του ,με τα παιδάκια που πάνε πρώτη φορά.

Κι εγώ σε βρίσκω υπερβολική...δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν όλες οι μαμάδες επι 10 μέρες ....20-30 παιδιά κι άλλες τόσες μαμάδες..κ σίγουρα αυτό δεν τα βοηθάει...όταν φύγει η μαμά πάλι θα κλάψει κ μπορεί περισσότερο

Κάπως έτσι προσαρμόστηκαν όλα τα παιδάκια, να μην κλάψουν δεν γίνεται , δεν θα ήταν κ φυσιολογικό. Κι επειδή είχαμε την πρώτη χρονιά αγόρι που έδερνε όλα τα υπόλοιπα αυτό που μπορούσε να κάνει η δασκάλα είναι να τον βάλει τιμωρία....δεν τα μαστιγώνουν κιόλας....να κάτσουν να σκεφτούν ...

Γενικά είναι μια δύσκολη περίοδος για παιδιά κ μαμάδες, αλλά αν είμαστε πιο τσιτωμένες από αυτά δεν βοηθάμε

3W24p3.png

Για την μη ενημέρωση συμφωνώ κ με την Xena. Πάντως κάποιοι σταθμοί δεν βγάζουν καν τα παιδιά στην αυλή - κήπο ,τις 2-3 πρώτες μέρες. Σε μας βγαίνουν από την πρώτη μέρα. Αλλά σε άλλο σταθμό της περιοχής τα έβγαλαν μετά την 1η εβδομάδα

Για την μερέντα , θα έπρεπε να δώσουν κάτι άλλο. Να πηγαίνουμε εμείς φαγητό ή οτιδήποτε δεν μας επιτρέπουν

3W24p3.png

Μερεντα σε εμας δεν εδιναν ποτε.Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι τις πρωτες μερες για πρωινο τους εδιναν κεικ και τσουρεκακι...ισως για να τα καλοπιασουν...μετα την πρωτη εβδομαδα διναν ειτε ψωμακι με τυρακι ειτε ψωμακι με μελι.Μεσημεριανο βαζαμε εμεις από το σπιτι.

Μερεντα σε εμας δεν εδιναν ποτε.Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι τις πρωτες μερες για πρωινο τους εδιναν κεικ και τσουρεκακι...ισως για να τα καλοπιασουν...μετα την πρωτη εβδομαδα διναν ειτε ψωμακι με τυρακι ειτε ψωμακι με μελι.Μεσημεριανο βαζαμε εμεις από το σπιτι.

Και σε εμάς μερέντα ποτέ! Γάλα με κέικ ή δημητριακά ,ή ψωμί-βούτυρο -μ΄΄ελι ή μαρμελάδα ή τοστ

Μεσημεριανό γιατί βάζετε εσείς ?

3W24p3.png

Και σε εμάς μερέντα ποτέ! Γάλα με κέικ ή δημητριακά ,ή ψωμί-βούτυρο -μ΄΄ελι ή μαρμελάδα ή τοστ

Μεσημεριανό γιατί βάζετε εσείς ?

Δεν παρειχε ο σταθμος φαγητο...ολες οι μαμαδες εβαζαν φαγητο από το σπιτι.Το παιδι ετρωγε οσο ηθελε και οσο εμενε μου το επέστρεφαν για να καταλαβαίνω ποσο εφαγε.Ενημερωση ως προς την τουαλετα δεν είχαμε αλλα ηταν προνηπιο.Ο δικος μου πχ ηξερα οτι δεν εκανε κακα του εκει...κρατιοταν και τα εκανε σπιτι.Ποτε δε με ενημερωσαν...μου το ελεγε όμως το ιδιο το παιδι.Για οτιδήποτε άλλο τυχον συνεβαινε....αν πχ γι ακαποιο λογο το παιδι εκλαιγε η οτιδήποτε άλλο με επαιρναν τηλεφωνο και με ενημερωναν πριν καν το παιδι επιστρεψει στο σπιτι.

Και τιμωρια ειχαν το τραπεζακι.Απο τη δευτερη κιολας μερα η δασκαλα μαζι με τα παιδια γραψαν σε ένα χαρτονι τους κανονες της ταξης και τους κρεμασαν στον τοιχο.οποιο παιδι παραβιαζε τους κανονες καθοταν εκει μεχρι να ηρεμησει.Το τραπεζακι εννοείται ηταν μεσα στην ταξη...δεν απομονωναν το παιδι.Ο δικος μου ηταν πολύ υπάκουος δε χρειαστηκε ποτε να μπει τιμωρια.Υπηρχαν όμως 2 παιδακι τα οποια διαρκως και σε ολη τη διαρκεια της χρονια χτυπουσαν,εσπρωχναν ,δαγκωναν.

Στο σπιτι ουτε κι εγω τα δικα μου τα βαζω τιμωρια...λαθος μου μεγαλο βεβαια...αλλα δε τα βαζω σε καρεκλακια σκεψης και τετοια.Η τιμωρια θα είναι να χασουν καποιο αγαπημενο παιχνιδι για λιγο...που και αυτό σπανια το εκανα.Ωστοσο μου αρεσε πολύ που στο σχολειο μπηκε σε ολη αυτή τη διαδικασια να δει οτι καποιος που δε συμπεριφέρεται σωστα μπαινει τιμωρια...ειδα οτι τον οφελησε.Και προσωπικα του εχω εξηγησει πολλες φορες οτι η τιμωρια δεν είναι κατι κακο η κατι που πρεπει να φοβαται.Και πως αν καποια στιγμη ξεχαστεί η είναι κουρασμένος και παραβει καποιο κανονα και η δασκαλα τον βαλει τιμωρια δεν εγινε και τπτ...δε χρειαζεται εννοω να φοβαται η να στεναχωριεται αν τυχον μπει τιμωρια.

Ως προς την προσαρμογή δεν βλέπω το λόγο να κάθονται οι μαμάδες απέξω... Και σε άλλο παιδικό σταθμό έχω δει να διώχνουν τις μαμάδες από την αυλή και ας μην υπήρχε οπτική επαφή με τα παιδιά.

Στον δικό μας παιδικό επίσης δεν έγινε κάποια προσαρμογή πλην της πρώτης ημέρας. Το πρωί όταν άφηνα το παιδί, το έδινα στη δασκάλα, το χαιρετούσα, έκανα μεταβολή και έφευγα χωρίς να το παρηγορώ ή να το χαιρετώ συνέχεια μέχρι να σταματήσει να κλαίει (συνήθως αν αρχίσει να κλαίει ένα παιδί δεν σταματάει μέχρι να απομακρυνθεί η μαμά του).

Ως προς την ενημέρωση, συμφωνώ ότι πρέπει να ενημερώνουν αν εφαγε το παιδί ή αν πήγε τουαλέτα. Όχι με λεπτομέρειες όμως, εκτός και αν υπάρχει λόγος. Πχ δεν έχω απαίτηση να μου πει η δασκάλα πόσες μπουκιές ρύζι έφαγε και πόσες μπουκιές κοτόπουλο. Μου αρκεί το αν έφαγε λίγο, πολύ ή καθόλου...

Μήπως τους παραπίεσες και εσύ;

όταν λες πιεσα τι εννοεις?Ρωτησα αν υπαρχει ενημερωση και μου ειπαν όχι. Πιστεψε με επειδη εχω ένα καλοφαγο παιδι και επειδή ποτε δεν το κυνηγησα με το κουταλι, δεν είμαι υστερικη να θελω να μαθω αν εφαγε μια κουταλια ρυζι ή 2.Θα ηθελα όμως να μαθω αν τρωει κάθε μερα μονο μακαρονια και ρυζι για να ξερω τι θα αποφυγω σπιτι και που θα εστιασω...

οι περισσοτεροι σταθμοι εχουν τυπωμενο βιβλιαρακι που η δασκαλα απλα τικαρει για να κερδισει χρονο.Δεν το ρωτησα διοτι το θεωρησα δεδομενο σε ένα τοσο "οργανωμενο" σχολειο.

Παντως μπηκε και το παιδακι φιλης που εχει θεμα δυσκοιλιότητας και όταν τους ειπε πως πρεπει να ξερει αν εκανε κακα της ειπαν " ενημερώνουμε μονο για σοβαρα θεματα"

Μα θα πηγαίνει και η μαμά στον παιδικό για 10 μέρες για να προσαρμοστεί το παιδί; :confused: Είναι δυνατόν; Και τι νομίζεις την 11η θα έχει προσαρμοστεί ή θα έχει μάθει ότι πάει με τη μαμά του στο σχολείο έστω και αν η μαμά κάθεται λιγότερο...

όχι δεν το νομιζω....ετσι γινεται!επετρεψε μου να γνωρίζω παιδια που εχουν ακολουθησει τετοια προσαρμογη

Με καλή διάθεση στο λεώ. Πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία στο παιδί από το σπίτι και μετά να δείχνεις σταθερή και ψύχραιμη. Αν σε βλέπει το παιδί ταραγμένη, ταράζεται και εκείνο.

πηγα ηρεμη και καθολου ταραγμενη...το ιδιο και το παιδι..

προσωπικα ταραχτηκα όταν ειδα παιδακι να κραταει την πορτα για να μην μπει και να το βαζουν με το ζορι...

Εγω αρχικα θα σου πω οτι θεωρω μικρο ένα παιδι 28 μηνων γι ανα πηγαινει σχολειο.Εγω το μεγαλο μου τον εστειλα κατευθείαν προνηπιο και το ιδιο θα κανω και με το μικρο.Πραγματικα δε θεωρω οτι 28 μηνων εχει να κερδισει κατι από τον παιδικο...τα περι κοινωνικοποίησης και ενταξης στην ομαδα τα θεωρω ακυρα.Αλλιως προσαρμόζεται ένα παιδι στα 4 αλλιως στα 2.Αλλιως συννενοησε με το τετραχρονο αλλιως με το διχρονο...με το διχρονο βασικα δε συνεννοησαι.Φυσικα τα παντα αλλαζουν αν η μαμα εργαζεται.

συμφωνω...

Για το θεμα σου τωρα.Να υποθεσω οτι εχεις ένα μονο παιδακι?Το λεω γιατι δυσκολεύομαι να πιστεψω πως αν ειχες πχ και ένα μωρο στο σπιτι θα συνεχιζες να θες να πηγαίνεις επι 10 μερες στο σχολειο μαζι με το παιδι μπα και κλαψει.

μαλλον δεν ημουν ξεκαθαρη...δεν παει η μαμα μπας και κλαψει το βλασταρι της...παει η μαμα ώστε με την παρουσια της να γνωρισει τον χωρο το σχολειου και τις δασκάλες.

Ειλικρινα γιατι φαινεται αυτό παραλογο και όχι το "ηρθαμε σε αφηνω καπου που δεν ξερεις,με καποιον που δεν εχεις ξαναδει,εγω φευγω τωρα γεια σου?" και απο μεσα μας ελα μωρε θα κλαψει θα συνηθισει...

Λες οτι εισαι κατά της τιμωριας και ψάχνεις ένα σχολειο που να μην εφαρμοζει κανενα μετρο τιμωριας.Αν δλδ υπαρχει ένα πιτσιρικι στο τμημα που κάθε μερα σπρωχνει,χτυπαει το παιδι σου...δε θα πρεπει να τιμωρείται.Εσυ στο σπιτι μπορει να μην βαζεις το παιδι τιμωρια...μπραβο σου καλα κανεις.Αυτο όμως δε σημαινει οτι το παιδι δε θα πρεπει να γνωριζει τι θα πει τιμωρια.ΠΑει σχολειο...μεγαλωνει...πως θα μαθει δλδ πως

οι πραξεις του εχουν συνεπειες?Στο σχολειο μπαινει σε μια ομαδα...και η ομαδα πρεπει να εχει και καποιους κανονες.Αλλο το σπιτι...εκει είναι μονη της.

ακομα και αυτό που δυστηχως επελεξα να δηλωσω είναι υπερ της επαναλαμβονενης συζητησης και όχι της της τιμωριας.Δεν είναι τυχαιο που πλεον οι τιμωριες εχουν αρχισει και αμφισβητούνται ως παιδαγωγικη μέθοδος. Απλα φαινομαι λιγο σαν την τρελη του χωριου...υποθετω πως πριν μερικα χρονια που ο δάσκαλος ειχε το δικαίωμα να δωσει και κανενα χαστουκι γιατι επρεπε τα παιδια να τον σεβονται,υπηρχαν καποιες τρελες σαν εμενα...λιγο λιγο η τρελα εγινε νομος που λεει πως η σωματικη βια απαγορευεται και απο τον δασκαλο και απο τον γονιο.

Δεν θα ηθελα να ανοιξουμε τετοιο θεμα παντως... η προσβαση στην πληροφορια είναι ελευθερη και δεν υπαρχει λογος να ερθουμε σε αντιπαραθεση λογω διαφορετικών αντιλήψεων..

Τωρα ως προς την προσαρμογή...λυπάμαι αλλα κι εγω σε βρισκω πολύ κολλημενη πανω στο παιδι.Μου δινεις την εντυπωση πως μεγαλυτερο πρόβλημα προσαρμογης εχεις εσυ παρα το παιδι.Δεν εχει κανενας στο σχολειο σκοπο να βασανιζει,εκμεταλευτει,κακοποιησει το παιδι σου.Ειναι σχολειο,εχει παιδαγωγούς,πρεπει να βρεις τον τροπο να τους εμπιστευτείς.Αν το παιδι σου σπαραζει τοσο πολύ που δεν ηρεμει θα σε παρουν τηλεφωνο...συνηθως όμως τα περισσοτερα όταν φυγει η μαμα ηρεμουν,αποσπουνται με τα παιχνίδια και ξεχνιούνται.Δεν είναι το παιδι σου πρωτο παιδι που παει σχολειο...εχουν αναλαβει πολλα παιδια...αντιμετωπιζουν το θεμα της προσαρμογης κάθε χρονο...ισως λοιπον ξερουν κατι περισσοτερο από εσενα.

παροτι με ενοχλουν οι χαρακτηρισμοι δεν θα σταθω σε αυτό καθως δεν με γνωρίζετε...είμαι κολλημενη στο σεβασμο των συναισθηματων του κάθε παιδιου και στον σεβασμο του γενικοτερα.

Στοχος μου είναι ένα παιδι αυτονομο,ανεξαρτητο με αυτοπεποιθηση που θεωρω πως το βασικοτερο οπλο για να πετυχω κατι τετοιο είναι η εμπιστοσυνη και η συνεργασια.

Λυπάμαι αλλα αυτή η παιδαγωγικη μέθοδος μονο ανασφαλεια μπορει να προκαλέσει...το ότι κανουν χρονια αυτή την δουλεια δεν μου λεει προσωπικα τιποτα...μπορει να την κανουν 30 χρονια και να εχουν μεινει στο τοτε και μια νεα παιδαγωγος με λιγοτερη εμπειρια να είναι πολύ ανωτερη τους...αλλωστε καλο είναι να πηγαίνουμε μπροστα και να μην μενουμε μονο στο εγω αυτό ξερω αυτό κανω

Η Daenerys_παραπανω λεει κατι πολύ σωστο νομιζω

.

Σου είπαν πως δεν θα έχεις ενημερωση;;;;;; ναι

Και πως έμαθες για τα βίντεο;;; το ειπε η δασκαλα πως σημερα ειδαν την χιονατη και τους 7 νανους

Και πως για τη μερέντα κι ότι έκλαιγε το δικό σου; μου το ειπε το παιδι μου...στην αρχη δεν εδωσα σημασια αλλα το ανεφερε πολλες φορες..το ιδιο ειπε και το άλλο παιδακι πως εφαγαν ψωμι με σοκολατα.

δεν με νοιαζει που τα καλοπιανουν...με νοιαζει που προτιμησαν να αφησουν το παιδι να ζηλευει και να κλαιει παρα να μου πουν την αληθεια ώστε να δω πως θα πραξω..

Επίσης τα παιδιά τα βγάζουν οι περισσότεροι σταθμοί στον κήπο για 1 ώρα και κάτι συνήθως, δεν χρειάζεται περισσότερο να εκτονωθούν τα παιδιά και να τα δει φως της ημέρας, ύστερα θα πρέπει να φάνε, να πάνε στην τουαλέτα ή και να κοιμηθούν. Αν τα αφήσεις πάνω από 2 ώρες θα ακολουθήσει υπερένταση, κούραση.. τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκες. Πχ, στις 10 τρώνε, τραγούδια, κατασκευές, 11 μπορούν να βγουν και 12:30 να επιστρέψουν να φάνε, να χαλαρώσουν με παραμύθια, με τραγουδάκια και να κοιμηθούν.

ειπα 2 ωρες?8πμ-2μμ...20' διάλειμμα δηλαδή είναι ενταξει?

Κανένας σταθμός δεν αφήνει μαμάδες να βλέπουν τα παιδιά. Σε όλους τους σταθμούς διώχνουν τις μαμάδες, αν κάποια ξέρει κάτι διαφορετικό ας μας το πει.

γιατι ειπα εγω να πηγαινω να το βλεπω??νομιζω πρεπει να τα εγραψα αλλα ντ'αλλα για να εδωσα τετοια αισθηση..:(

Διαφωνώ να στο πάρει απ' την αγκαλιά σου και συμφωνώ με το να μην έχει τον χρόνο να ασχοληθεί 20 λεπτά παρακαλώντας το παιδί σου να σε αφήσει. Μέσα στον σταθμό υπάρχουν την ίδια στιγμή 15 άλλα που πρέπει να τα προσέξει!! Και το δικό σου μεθαύριο σε αυτά! Ασφαλώς θα προσπαθήσεις εσύ μαμά να το ηρεμήσεις και να της το δώσεις μετά

από λίγο. Αν δεν είχε την υπομονή ουτε για αυτό, εντάξει, είναι γαϊδούρι.

μεσα στο τμημα υπηρχε ακομα μια δασκαλα και μια βοηθος...δεν αφησε τα παδια μονα τους

Μερέντα δίνουν πολλοί σταθμοί, κι εγώ δυσανασχετώ είναι η αλήθεια αλλά εφόσον δεν υπάρχει τροφική αλλεργία δεν τίθεται θέμα. Είχατε πρόγραμμα ημέρας και βλέπατε τι προβλέπει το πρόγραμμα;;; Παρεπιπτόντως είχαμε μαμά στο σχολείο που δεν ήθελε το παιδί της να τρώει ζάχαρη για λόγους υγιεινής διατροφής και σε κάθε γενέθλια το παιδί ζήλευε. Ε, το βρίσκω τραβηγμένο.

αν δεν υπαρχει αλλεργια βεβαίως και είναι τραβηγμενο

. .

συναγωνιστριες μανουλες πιστεψτε με δεν ξυπνησα ένα πρωι και ειπα ας δυσφημισω(και μαλιστα δεν εχω πει και ονομα)

καθημερινα λογω κατάστασης μιλαω με μαμαδες για να δω τι παιζει γενικα και κάθε μερα επιβεβαιωνω πως δεν είμαι απο άλλο πλανητη...

Μας ειπαν ένα "εκει είναι η ταξη σας"...πηγαμε ειδαμε δυο κυριες που δεν ειχαμε ξαναδει,αφησαμε τα παιδια μας και φυγαμε...

Σημερα μιλουσα με μια παλια πελατισσα μου και μου ελεγε πως πηγαν μια μερα σχολειο,γνωριστηκαν οι μαμαδες και τα παιδια με τις δασκάλες,συζητησαν τυχον θεματα που επρεπε(πχ η κοπελα αυτή χωρισε πριν 20 ημερες) και εκλεισαν ραντεβού για την επομενη μερα λιγα λιγα παιδια να πανε στο σχολειο.

Σε δημοσιο αυτά...

Αν είμαι κολλημενη επειδή δεν επιθυμω να νιωσει το παιδι εγκαταλειψη ένα ωραιο πρωι τοτε ναι...είμαι πολύ κολλημενη και το συστημα για τα σκουπίδια όπως όλα στην Ελλαδα αλλωστε.

συναγωνιστριες μανουλες πιστεψτε με δεν ξυπνησα ένα πρωι και ειπα ας δυσφημισω(και μαλιστα δεν εχω πει και ονομα)

καθημερινα λογω κατάστασης μιλαω με μαμαδες για να δω τι παιζει γενικα και κάθε μερα επιβεβαιωνω πως δεν είμαι απο άλλο πλανητη...

Μας ειπαν ένα "εκει είναι η ταξη σας"...πηγαμε ειδαμε δυο κυριες που δεν ειχαμε ξαναδει,αφησαμε τα παιδια μας και φυγαμε...

Σημερα μιλουσα με μια παλια πελατισσα μου και μου ελεγε πως πηγαν μια μερα σχολειο,γνωριστηκαν οι μαμαδες και τα παιδια με τις δασκάλες,συζητησαν τυχον θεματα που επρεπε(πχ η κοπελα αυτή χωρισε πριν 20 ημερες) και εκλεισαν ραντεβού για την επομενη μερα λιγα λιγα παιδια να πανε στο σχολειο.

Σε δημοσιο αυτά...

Αν είμαι κολλημενη επειδή δεν επιθυμω να νιωσει το παιδι εγκαταλειψη ένα ωραιο πρωι τοτε ναι...είμαι πολύ κολλημενη και το συστημα για τα σκουπίδια όπως όλα στην Ελλαδα αλλωστε.

Αυτό που λες ότι πήγαν μίλησαν κλπ , είναι σε παιδικό ή σε νηπιαγωγείο ?

έκλειναν ραντεβού ?:confused: 3η χρονιά πάει ο γιος μου σε δημόσιο , πρώτη φορά το ακούω. Αν είναι μέσω ΕΣΠΑ από την στιγμή που πάει η εντολή τοποθέτησης μπορεί το παιδί να πάει. Είναι δυνατόν η κάθε δασκάλα να κλείνει ραντεβού με συγκεκριμένα παιδιά ? Την πρώτη μέρα θα μείνει μισή ώρα , σιγά-σιγά λίγο παραπάνω ...σε μας η προσαρμογή κρατούσε 2 εβδομάδες , με την έννοια ότι μετά τις 2 εβδομάδες η πόρτα άνοιγε το μεσημέρι κ δεν μπορούσε κάποια μαμά να πάρει το παιδί στις 10 ή στις 11, εκτός αν την ειδοποιούσαν. Και βέβαια έκλαιγαν τα παιδιά ....δεν είναι αναίσθητα που φεύγουν από την μαμά τους , ούτε οι μαμάδες επίσης.

Αφού ήθελες να σταματήσεις το παιδί σου , καλά έκανες. Αλλά λύσε μου μια απορία...πόσες μέρες πήγε συνολικά ?

Και κάτι άλλο....δεν μας είπες ....αν έδερναν το παιδί σου καθημερινά , τι θα ήθελες να κάνει η δασκάλα με το παιδί που δέρνει ?

3W24p3.png

Αυτό που λες ότι πήγαν μίλησαν κλπ , είναι σε παιδικό ή σε νηπιαγωγείο ?

έκλειναν ραντεβού ?:confused: 3η χρονιά πάει ο γιος μου σε δημόσιο , πρώτη φορά το ακούω. Αν είναι μέσω ΕΣΠΑ από την στιγμή που πάει η εντολή τοποθέτησης μπορεί το παιδί να πάει. Είναι δυνατόν η κάθε δασκάλα να κλείνει ραντεβού με συγκεκριμένα παιδιά ? Την πρώτη μέρα θα μείνει μισή ώρα , σιγά-σιγά λίγο παραπάνω ...σε μας η προσαρμογή κρατούσε 2 εβδομάδες , με την έννοια ότι μετά τις 2 εβδομάδες η πόρτα άνοιγε το μεσημέρι κ δεν μπορούσε κάποια μαμά να πάρει το παιδί στις 10 ή στις 11, εκτός αν την ειδοποιούσαν. Και βέβαια έκλαιγαν τα παιδιά ....δεν είναι αναίσθητα που φεύγουν από την μαμά τους , ούτε οι μαμάδες επίσης.

Αφού ήθελες να σταματήσεις το παιδί σου , καλά έκανες. Αλλά λύσε μου μια απορία...πόσες μέρες πήγε συνολικά ?

Και κάτι άλλο....δεν μας είπες ....αν έδερναν το παιδί σου καθημερινά , τι θα ήθελες να κάνει η δασκάλα με το παιδί που δέρνει ?

σε παιδικο σταθμο και εκλειναν ραντεβού ναι...όπως και σε πολλους που εφαρμοζουν το μοντελο Βερολίνου για προσαρμογή,ή εστω προσπαθουν.

Από το μυαλο μου παντως δεν τα βγαζω...δεν εχω φτασει σε τετοια επίπεδα και δεν εχω λογο..

με το παιδι πηγαμε μια εβδομαδα περιπου..

αν καποιο παιδακι χτυπουσε το παιδι μου σαφως θα στεναχωριομουν αλλα δεν θα ειχα απαιτηση να τιμωρησουν ένα παιδι που στην τελικη δεν φταιει,αλλα κατι κρυβεται πισω από την συμπεριφορά του.

Ως ανθρωπος θα ηθελα να το βοηθησουν και όχι να το απομονωσουν και να χειροτερεψουν το πρόβλημα.

Εχω βρεθει σε παιδοτοπο με παιδακι πολύ επιθετικο...επειδή ημουν εκει και τσιμπησε την δικια μου επειδή δεν του εδινε ένα παιχνιδι,εκατσα διπλα τους, τους μιλησα οπωως και η μαμα του παιδιου και επαιξαν στην συνεχεια ηρεμότατα...που ακριβως θα βοηθουσε αν η μαμα του ελεγε "επειδή χτυπας το κοριτσακι παμε τωρα να φυγουμε?" ετσι θα το βοηθουσε να καταλαβει?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...