Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποχοριονικό αιμάτωμα-Αποκόλληση υμένων


Recommended Posts

Την 14η εβδομάδα της κύησης μου (1/9) είχα ακατάσχετη αιμορραγία, πήγα στο νοσοκομείο από όπου υπέγραψα και πήρα εξιτήριο την ίδια μέρα. Έμεινα στο κρεββάτι για 3 μέρες με πάρα πολύ αιμορραγία και μετά με είδε ο γιατρός μου έξω ο οποίος διέγνωσε υποχοριονικό αιμάτωμα. Μου είχε ήδη δώσει προγεστερόνη και ενέσεις lentogest ανά τρεις μέρες.

Σιγά σιγά το αίμα σταμάτησε και άρχισαν τα καφέ υγρά τα οποία δεν έχουν σταματήσει ακόμα. Σε επόμενη εξέταση είδαμε ότι το αιμάτωμα έχει υποχωρήσει αλλά έχω αποκόλληση υμένων. Στην θέση δηλαδή που ήταν το αιμάτωμα έχουν αποκολληθεί οι υμένες και συνεχίζω την κατάκλιση για να ξανακολλήσουν.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα επίσης αιμορραγία και η κατάσταση σταθεροποιήθηκε την 18η εβδομάδα. Τότε είχα αποκόλληση πλακούντα. Τώρα ο πλακούντας είναι ανέπαφος και σε άριστη κατάσταση.

Έχω κουραστεί πάρα πολύ όπως είναι φυσικό. Είχε κάποια σχετική εμπειρία;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σήμερα πρώτη μέρα από την αιμορραγία που δεν έχω ούτε καφέ υγρά. Το Σάββατο περιμένω να δω τον γιατρό αλλά άρχισα να σηκώνομαι και καθιστή πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα με είδε πάλι ο γιατρός. Το αιμάτωμα έχει αρχίσει να σταθεροποείται αλλά δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα. Άλλες 10 μέρες στο κρεββάτι και βλέπουμε.

Το αιμάτωμα έχει αρχίσει να γκριζάρει στον υπέρηχο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σου ελπιζω να ειςαι καλύτερε , δεν γνωρίζω τιποτα γι αυτό που λες αλλα ήθελα να σου πω οτι εύχομαι να μην ειναι τιποτα το σοβαρό κ να έχεις πίστη !!!τωρα πως ειςαι ???

Link to comment
Share on other sites

Από ψυχολογία μια χαρά, μια φίλη μου είπε πως θα έδινε τα πάντα να ήταν στην θέση μου και με έβαλε σε σκέψεις. Είμαι τόσο τυχερή μέσα στην ατυχία μου που περιμένω παιδάκι. Κάνω υπομονή και είμαι ήρεμη.

Link to comment
Share on other sites

Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά και είχα καθαρίσει και από τα υγρά για μια δυο μέρες, είχα χθες το βράδυ υπερβολικό πόνο στο στομάχι και πήγα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Ηρέμησα αφού έκανα εμετό αλλά μέχρι να γυρίσω στο σπίτι είχα πάλι πολλά καφέ υγρά. Στο χρώμα της σκουριάς.

Στις εργαστηριακές εξετάσεις είδαμε ότι ο αιματοκρίτης έπεσε από 42 που ήταν στις 8/8 στο 34 σήμερα. Αύριο περιμένω να έρθει μικροβιολόγος να μου πάρει αίμα για να επαναλάβω τις εξετάσεις και έξω και αμέσως ξεκινάω σίδηρο.

Άντε πάλι μια από τα ίδια....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα, τα καφέ υγρά συνεχίζονται και είναι κάπως αυξημένα θα έλεγα. Στάζουν σαν σταγόνες στην τουαλέτα και ειδικότερα σήμερα το πρωί είχα αρκετά μεγάλη ποσότητα. Όχι όμως όλη την μέρα. Αρκετές ώρες είμαι στεγνή. Την Δευτέρα έχω γιατρό.

Επίσης δεν έχω πάρει βάρος, μόνο 1.5 κιλό από την αρχή της εγκυμοσύνης μου και γενικότερα παίρνω εύκολα βάρος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, είχα πάει στον γιατρό την Δευτέρα 28/9 και είδαμε το αιμάτωμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι, όπως ήταν είναι. Ίσως έχει αρχίσει να οργανώνεται, δεν ασχολήθηκε πολύ με αυτό ο γιατρός. Το μωρό έχει πολύ καλές μετρήσεις και φυσιολογική ανάπτυξη.

Μου είπε ότι αν καθαρίσω μπορώ να επιστρέψω στην δουλειά αλλά με το που γύρισα σπίτι είχα πάλι αιμορραγία με καφέ αίμα. Με διαβεβαίωσε ο γιατρός ότι δύσκολα θα απορροφηθεί τόσο μεγάλο αιμάτωμα και σίγουρα θα το έχω μέχρι τέλους. Το θέμα είναι να μην επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Έτσι κι εγώ, με προτροπή του γιατρού, άρχισα σιγά σιγά να σηκώνομαι μέσα στο σπίτι και να κάνω κάποιες ελαφριές δουλειές. Άλλες μέρες έχω καφέ αίμα, άλλες μέρες όχι.

Περιμένω να κάνω και την Β επιπέδου στις 20/10 και βλέπουμε. Δουλειά δεν έχω επιστρέψει. Ο γιατρός συνέστησε να επιστρέψω αν έχει περάσει μια εβδομάδα χωρίς να έχω αίμα πράγμα που αμφιβάλλω ότι θα γίνει ποτέ!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ ενθαρρυντικό που προχωράει η ανάπτυξη κανονικά .πως μπορεί να επηρεάσει το αιμάτωμα την ανάπτυξη ρωτάω γιατι δ ξερω . Θα σε συμβούλευα να μην γυρίσεις σύντομα στην δουλειά κ κουραστείς δώσε χρόνο στον εαυτό σου κ το μωρακι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Από αυτά που μου είπε ο γιατρός, μπορεί να αυξηθεί, να ασκήσει πίεση στους υμένες και το μωρό να αποβληθεί μαζί με το αιμάτωμα. Φαίνεται πως αυτός ο κίνδυνος έχει ξεπεραστεί προς το παρόν. Επίσης σε κάποια άλλη περίπτωση σε φυσιολογικό τοκετό είχε εμπεδωθεί ο υμένας στο αιμάτωμα και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει αφού βγήκε το μωρό και έτσι ο γιατρός έκανε και καισαρική τομή για να μπορέσει να καθαρίσει την μήτρα από υμένες και πλακούντα. Επίσης μπορεί να αποκολλήσει και τον πλακούντα. Αυτά τα λίγα...είμαι σχεδόν σίγουρη πως έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο και δεν με βλέπω να γυρίζω στην δουλειά πριν την Β επιπέδου. Έχω ήδη συνηθίσει να κάθομαι και να ξαπλώνω. Η πεθερά μου μαγειρεύει και φέρνει το παιδί από το σχολείο, στην δουλειά έχω προσλάβει επιπλέον προσωπικό για να καλύψουν τις ώρες μου, ο άντρας μου στον κόσμο του, όπως όλοι οι άντρες...είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια και περιμένουμε την μπεμπούλα μας!

Link to comment
Share on other sites

Σταμάτησαν τα καφέ υγρά τελείως σήμερα. Νιώθω κάπως παράξενα. Ανησυχώ μήπως ξαφνικά ξεκινήσει καμιά μεγάλη αιμορραγία. Ψυχολογικά είμαι πολύ πιεσμένη, τρομαγμένη σχεδόν. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, φροντίζω να ξεκουράζομαι όσο μπορώ και δεν σηκώνω καθόλου βάρη. Απλά θέλω να περάσουν οι μήνες γρήγορα!

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς ακόμα δεν έχω έχω καφέ υγρά ούτε ενόχληση παρά μόνο τραβήγματα. Κάνω και κάποιες δουλειές στο σπίτι, πλυντήριο, άπλωμα, πιάτα και μια φορά έβαλα σκούπα. Δεν θα βγω πουθενά μέχρι την Β επιπέδου. Το μωρό πλέον το ακούω αρκετά όταν ξαπλώνω. Περνάνε και ώρες χωρίς να την καταλάβω κάποιες φορές αλλά την νιώθω μια φορά την ημέρα οπωσδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Προέκυψε και ένα θέμα με τον μεγάλο μου γιο και σε ένα μήνα θα μπει χειρουργείο. Θα πρέπει να διανυκτερεύσουμε τουλάχιστον 2-3 μέρες. Δεν ξέρω πως ακριβώς θα γίνει. Εγώ είμαι ακόμα καθαρή και κινούμαι αρκετά. Εύχομαι την Τρίτη που θα πάω στον γιατρό να έχει εξαφανιστεί το ανόητο αιμάτωμα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το βράδυ θα πάω για Β επιπέδου και θα γράψω. Έχω 16 μέρες χωρίς καθόλου αίμα.

Εύχομαι να μπορώ να βγω για δουλειά, τουλάχιστον λίγες ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όλα πολύ καλά με την εξέταση Β επιπέδου, οι μετρήσεις του μωρού πολύ καλές. Βγήκα και στην δουλειά για λίγες ώρες και θα πάω πάλι σήμερα και αύριο το πρωί. Έχω διαπιστώσει πως το άμυλο μου φέρνει αέρια στο στομάχι και πονάει το έντερό μου. Θα τα κόψω να δούμε τι θα γίνει γιατί δυσκολεύομαι και στον ύπνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξαναπήγαμε στον γιατρό στις 24 εβδομάδες και όλα καλά με το μωρό. Έκανα και καμπύλη ζαχάρου με 96 αρχική και 136 στο 2ωρο. Την 75γρ μου έγραψε να κάνω. Το μωρό έχει πολύ κινητικότητα. Όταν ξυπνήσει δεν ηρεμεί με τίποτα. Συνήθως το βράδυ που ξαπλώνω. Στον γιο μου δεν ήταν έτσι. Το αιμάτωμα πάντως υπάρχει ακόμα και έχει γκριζάρει λίγο. Το επόμενο ραντεβού λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα, τελικά γέννησα στις 36εβδ και 2 ημ. Πήγα στο νοσοκομείο για να δώσω εξετάσεις και στον τοκογράφο κατέγραψαν συσπάσεις. Με έβαλαν μέσα για καισαρική. Το μωρό μου γεννήθηκε 2930γρ και είναι μια κούκλα. Ακόμα δεν σαράντισα. 10/2 γέννησα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...