Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταφορά από το σχολείο στο σπίτι - κόστος


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μένουμε στα περίχωρα της Αττικής και επειδή θέλω κάποιο τρόπο να επιστρέφει η κόρη μου από το σχολείο στο σπίτι, ιδιωτικός παιδικός σταθμος που παρέχει πουλμανάκι του για το σκοπό αυτό μου ζητάει 50 ευρώ το μήνα (μαυρα) για τη μια διαδρομή, και 70 πήγαινε έλα..Η απόσταση, ούτε δύο χιλιόμετρα..Μου φαίνονται υπερβολικά. Έχετε αντίστοιχη εμπειρία?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γιατί να ζητάει μαύρα; Να ζητήσεις απόδειξη για όποιο ποσό απαιτεί και τότε να δούμε αν θα αναπροσαρμόσει τις απαιτήσεις. Μην πληρώνετε μαύρα ρε παιδιά, γιατί να μη φορολογηθεί αφού πληρώνεται; Πολλά σχολεία βαζουν το σχολικό μέσα στα δίδακτρα δε χρεώνουν επιπλέον να ξέρεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να ζητάει μαύρα; Να ζητήσεις απόδειξη για όποιο ποσό απαιτεί και τότε να δούμε αν θα αναπροσαρμόσει τις απαιτήσεις.

 

Δεν κατάλαβα, είναι το σχολικό του σταθμού που θα πηγαίνει το παιδί σου ή είναι σχολικό ενός άλλου σχολείου, που θα σε εξυπηρετεί? Στην πρώτη περίπτωση, τέτοιες περίπου είναι οι τιμές, αλλά με απόδειξη. Στην δεύτερη, δεν το έχω ξαναακούσει, δεν ξέρω τι γίνεται.....

 

Θέλω όμως να κάνω like στη miriki.

Αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι αλλά και κυρίως Έλληνες, πρέπει να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή, ο καθένας όσο μπορεί. Και φυσικά ξέρω τα επιχειρήματα τύπου, το πληρώνω ακριβότερα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι, αν δεν πληρώνεται ο ΦΠΑ, το κράτος μπορεί να μας τα παίρνει με άλλους τρόπους, και ταυτόχρονα κάποιοι πλουτίζουν.....

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω κι εγω πως σε τέτοια επίπεδα διαμορφώνονται όντως οι τιμές της μεταφοράς με σχολικό λεωφορείο. 800 ευρω πληρώσαμε εμείς φέτος για τη μεταφορα του γιου μου που πηγαινει σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, με ΕΣΠΑ αλλά η μεταφορα του βαρύνει εμάς. Σε ό,τι αφορά την απόδειξη δεν ξέρω πόσο θα εμπιστευόμουν τη μετακίνηση του παιδιού μου σε ενα σχολείο που μου ζηταει να πληρώνω "μαύρα".

Link to comment
Share on other sites

μα εννοείται δεν θα το κάνω..κυρίως για τα μαύρα δεν το ανέχομαι πουθενά πια..είναι σχολικό ιδιωτικού παιδ. σταθμού που εξυπηρετεί τα δημοσια δημοτικά της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οι Ευρωπαίοι τα 2 χλμ θα τα κάναν με τα πόδια και το καρότσι.

 

 

όσοι δεν εργάζονται θα το έκαναν κι εδώ...

 

είμαστε εύκολοι στις τοποθετήσεις μας ε? ;)

 

επίσης αυτά τα δύο χιλιόμετρα είναι ανηφόρα και γεμάτα αδέσποτα σκυλιά..λέω να προτείνω στη μαμά μου ετών 80 να το κάνει..

(ζούμε στην εξοχή)

Link to comment
Share on other sites

....πρέπει να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή, ο καθένας όσο μπορεί. Και φυσικά ξέρω τα επιχειρήματα τύπου, το πληρώνω ακριβότερα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι, αν δεν πληρώνεται ο ΦΠΑ, το κράτος μπορεί να μας τα παίρνει με άλλους τρόπους, και ταυτόχρονα κάποιοι πλουτίζουν.....

 

Από εμάς εξαρτάται, από τον καθένα μας ξεχωριστά. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Babycobra έχουμε το ίδιο θέμα. Πραγματικά τόσα ζητούν, μάλιστα είσαι τυχερή που σου κάνουν και πρόταση μόνο για τη μία διαδρομή. Συνήθως το παραβλέπουν και ζητούν 100 το μήνα ασχέτως πόσες μετακινήσεις θα γίνουν.

 

Δυστυχώς όσες εργαζόμαστε έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες. Κυρίως αν μένουμε σε περιοχές δίχως συγκοινωνία, με χωματόδρομους, χωρίς πεζοδρόμια, με αδέσποτα και εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.

Εγώ σκέφτομαι για το προνήπιο, εάν κάποιο παιδάκι κοντά μας είναι στην ίδια τάξη/ηλικία, να τα πηγαίνω εγώ το πρωί και να μου τα γυρίζει η άλλη μητέρα το μεσημέρι. Ομως κι αυτό είναι θέμα... πόσο εμπιστοσύνη να έχεις; πρέπει να γνωριστούμε καλά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ποιοι Ευρωπαίοι πάνε τα παιδιά τους κάθε μέρα δύο χιλιόμετρα σχολείο με τα πόδια?

 

Στο Βέλγιο τα περπατάνε. Βέβαια είναι φλάτ και έχει πεζοδρόμιο. Τα παιδιά μπορεί να είναι στο καρότσι, ποδήλατο ή πατίνι. Τα δικά μου από την πρώτη τάξη περπατάμε μαζί 1.5 χλμ κάθε μέρα για νπάμε και άλλο τόσο για να γυρίσουμε. Βρέξει χιονίσει. Έχει λίγη ανηφόρα στο πήγαινε μόνο. Μια συνήθεια είναι, για νέους και για παιδιά, όχι για γιαγιάδες. Βασικό βέβαια είναι να έχεις ασφάλεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

25 ευρώ το μήνα πηγαινε έλα με τιμολόγιο, περίχωρα αθηνών και εμείς, 3 χλμ ο παιδικός.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...