babycobra

Μεταφορά από το σχολείο στο σπίτι - κόστος

  Recommended Posts

  Καλησπέρα,

  Μένουμε στα περίχωρα της Αττικής και επειδή θέλω κάποιο τρόπο να επιστρέφει η κόρη μου από το σχολείο στο σπίτι, ιδιωτικός παιδικός σταθμος που παρέχει πουλμανάκι του για το σκοπό αυτό μου ζητάει 50 ευρώ το μήνα (μαυρα) για τη μια διαδρομή, και 70 πήγαινε έλα..Η απόσταση, ούτε δύο χιλιόμετρα..Μου φαίνονται υπερβολικά. Έχετε αντίστοιχη εμπειρία?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Γιατί να ζητάει μαύρα; Να ζητήσεις απόδειξη για όποιο ποσό απαιτεί και τότε να δούμε αν θα αναπροσαρμόσει τις απαιτήσεις. Μην πληρώνετε μαύρα ρε παιδιά, γιατί να μη φορολογηθεί αφού πληρώνεται; Πολλά σχολεία βαζουν το σχολικό μέσα στα δίδακτρα δε χρεώνουν επιπλέον να ξέρεις.


  FLcUp3.png0BQfp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Γιατί να ζητάει μαύρα; Να ζητήσεις απόδειξη για όποιο ποσό απαιτεί και τότε να δούμε αν θα αναπροσαρμόσει τις απαιτήσεις.

   

  Δεν κατάλαβα, είναι το σχολικό του σταθμού που θα πηγαίνει το παιδί σου ή είναι σχολικό ενός άλλου σχολείου, που θα σε εξυπηρετεί? Στην πρώτη περίπτωση, τέτοιες περίπου είναι οι τιμές, αλλά με απόδειξη. Στην δεύτερη, δεν το έχω ξαναακούσει, δεν ξέρω τι γίνεται.....

   

  Θέλω όμως να κάνω like στη miriki.

  Αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι αλλά και κυρίως Έλληνες, πρέπει να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή, ο καθένας όσο μπορεί. Και φυσικά ξέρω τα επιχειρήματα τύπου, το πληρώνω ακριβότερα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι, αν δεν πληρώνεται ο ΦΠΑ, το κράτος μπορεί να μας τα παίρνει με άλλους τρόπους, και ταυτόχρονα κάποιοι πλουτίζουν.....

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Νομίζω κι εγω πως σε τέτοια επίπεδα διαμορφώνονται όντως οι τιμές της μεταφοράς με σχολικό λεωφορείο. 800 ευρω πληρώσαμε εμείς φέτος για τη μεταφορα του γιου μου που πηγαινει σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, με ΕΣΠΑ αλλά η μεταφορα του βαρύνει εμάς. Σε ό,τι αφορά την απόδειξη δεν ξέρω πόσο θα εμπιστευόμουν τη μετακίνηση του παιδιού μου σε ενα σχολείο που μου ζηταει να πληρώνω "μαύρα".

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  μα εννοείται δεν θα το κάνω..κυρίως για τα μαύρα δεν το ανέχομαι πουθενά πια..είναι σχολικό ιδιωτικού παιδ. σταθμού που εξυπηρετεί τα δημοσια δημοτικά της περιοχής.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Οι Ευρωπαίοι τα 2 χλμ θα τα κάναν με τα πόδια και το καρότσι.

   

   

  όσοι δεν εργάζονται θα το έκαναν κι εδώ...

   

  είμαστε εύκολοι στις τοποθετήσεις μας ε? ;)

   

  επίσης αυτά τα δύο χιλιόμετρα είναι ανηφόρα και γεμάτα αδέσποτα σκυλιά..λέω να προτείνω στη μαμά μου ετών 80 να το κάνει..

  (ζούμε στην εξοχή)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  ....πρέπει να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή, ο καθένας όσο μπορεί. Και φυσικά ξέρω τα επιχειρήματα τύπου, το πληρώνω ακριβότερα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι, αν δεν πληρώνεται ο ΦΠΑ, το κράτος μπορεί να μας τα παίρνει με άλλους τρόπους, και ταυτόχρονα κάποιοι πλουτίζουν.....

   

  Από εμάς εξαρτάται, από τον καθένα μας ξεχωριστά. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.


  3Wwep3.png

  k8Q2p3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Babycobra έχουμε το ίδιο θέμα. Πραγματικά τόσα ζητούν, μάλιστα είσαι τυχερή που σου κάνουν και πρόταση μόνο για τη μία διαδρομή. Συνήθως το παραβλέπουν και ζητούν 100 το μήνα ασχέτως πόσες μετακινήσεις θα γίνουν.

   

  Δυστυχώς όσες εργαζόμαστε έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες. Κυρίως αν μένουμε σε περιοχές δίχως συγκοινωνία, με χωματόδρομους, χωρίς πεζοδρόμια, με αδέσποτα και εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.

  Εγώ σκέφτομαι για το προνήπιο, εάν κάποιο παιδάκι κοντά μας είναι στην ίδια τάξη/ηλικία, να τα πηγαίνω εγώ το πρωί και να μου τα γυρίζει η άλλη μητέρα το μεσημέρι. Ομως κι αυτό είναι θέμα... πόσο εμπιστοσύνη να έχεις; πρέπει να γνωριστούμε καλά...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  το κάνει μια γειτόνισσα που φέρνει τη μεγάλη μου..με τη μικρή τώρα έχω το θέμα. θα δω..

  άστα, δύσκολα ..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Ποιοι Ευρωπαίοι πάνε τα παιδιά τους κάθε μέρα δύο χιλιόμετρα σχολείο με τα πόδια?

   

  Στο Βέλγιο τα περπατάνε. Βέβαια είναι φλάτ και έχει πεζοδρόμιο. Τα παιδιά μπορεί να είναι στο καρότσι, ποδήλατο ή πατίνι. Τα δικά μου από την πρώτη τάξη περπατάμε μαζί 1.5 χλμ κάθε μέρα για νπάμε και άλλο τόσο για να γυρίσουμε. Βρέξει χιονίσει. Έχει λίγη ανηφόρα στο πήγαινε μόνο. Μια συνήθεια είναι, για νέους και για παιδιά, όχι για γιαγιάδες. Βασικό βέβαια είναι να έχεις ασφάλεια.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  25 ευρώ το μήνα πηγαινε έλα με τιμολόγιο, περίχωρα αθηνών και εμείς, 3 χλμ ο παιδικός.


  Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

  ..................................................................................

  Ο Θεός πέθανε...

  Ο Μαρξ πέθανε...

  κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα