Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

AYXENIKH ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!Kαντε μια ευχή όλα να πάνε καλά!


Recommended Posts

Κορίτσια μαμάδες και μέλλουσες μαμάδες θα ήθελα τα φωτα σας για την αυχενική διαφάνεια...Την Παρασκευή θα την κάνω και μου είπανε ότι βλέπουν τα πάντα στο μωρό.Αλήθεια?Δηλαδη τι βλέπουν?πώς γίνεται?

Αρα ότι δεν πάει ίσως καλά, θα φανεί...και γι' αυτό θα θελά την ευχούλα σας μανούλες που πάντα πιάνει και είναι δυνατή όλα να πάνε καλά...

 

Επίσης αλλη μια ερώτηση...Γενικά είχα πολλές ανακατωσούρες και κάποιους εμετους απο την 6η εβδομάδα.Τις τελευταίες μέρες αρχίζω και νιωθω λίγο καλύτερα.Όχι ότι είμαι τέλεια αλλά παλεύω τισ αναγούλες που δεν παλεύονταν.Η ερωτηση μου είναι ότι μαλλον είναι νωρίσ να νιωθω καλύτερα (10η εβδομάδα). Οι περισσότερες ηρεμούν απο 3,5 μήνες και μετά. Μήπως δεν πάει κάτι καλά??????????

 

Μήπως δεν πρέπει να σκέφτομαι αρνητικά?????????Αχχχχχχχχ!!!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κατερίνα, όλα θα πάνε θα δεις. Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ και κοίτα να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου. Τώρα για την αυχενική διαφάνεια που ρωτάς, είναι ο πρώτος «μεγάλος» υπέρηχος (συνολικά θα κάνεις 3 «μεγάλους») και από εκεί θα δούνε για την ύπαρξη του ρινικού οστού και θα μετρήσουν την περιοχή του αυχένα. Έχει βρεθεί ότι σε παιδάκια με σύνδρομο down δεν ανιχνεύεται το ρινικό οστό και η αυχενική μοίρα τους είναι μεγαλύτερη από το φυσιολογικό.

Link to comment
Share on other sites

Katerina είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε πολύ καλά με τη διαφάνεια. Να μην ανησυχείς και να μην σκέφτεσαι αρνητικά! Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω για την εξέταση, ξέρω όμως από εμετούς.

Είχα εμετούς πριν καν να έχω καθυστέρηση! Καθε φορά που άλλαζα μήνα όλοι μου λέγανε τώρα θα σταματήσουν και οι εμετοί. Λοιπόν έκανα εμετό μέχρι και πριν φύγω για την κλινική για να γεννήσω. Σ' όλη μου την εγγυμοσύνη έχασα 8 κιλά!

Δεν στα λέω όλα αυτά για να σε τρομάξω αλλά για να καταλάβεις ότι είναι ένα κοινό σύμπτωμα και κατά 99% σταματάει μετά τη 12η εβδομάδα. Ο γιος μου γεννήθηκε 4100 gr που σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Σου εύχομαι το καλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

ολα θα πάνε καλά και όσο απο αναγούλες εγω δεν είχα καθόλου .Να φανταστείς όταν πήγα να με δει η γυναικολόγος μολις έκανα το τεστ και βγήκε θετικό και με ρώτησε για τα συμπτώματα της είπα οτι δεν έχω κανένα :oops: και με κοιτούσε με αμφιβολία !!!Οσο για τον υπέρηχο θα τσεκάρει την αναπτυξει του εμβρύου θα ακούσετε την καρδούλα του και θα σου εξηγήσει πως τρώει κ.λπ Α!!!υπάρχει περιπτωση να σου πει και το φυλο του με επιφύλαξει βέβαια

2GxD.jpg2GxDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο μία ευχή αλλά χίλιες και μία ευχές.Να πάνε όλα καλά!!Αλλά πολύ άγχος έχεις βρε παιδάκι μου!!Ηρέμησε και σκέψου θετικά. Κι όσο για τα συμπτώματα δεν χρειάζεται να φτάσεις 3.5 μηνών για να σου φύγουν, είναι ανάλογα με την κάθε κύηση. Εγώ π.χ.δεν είχα ποτέ κανένα σύμπτωμα..

Χαλάρωσε και μην γεμίσεις το μωράκι σου με περιττό άγχος..

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Katerina πρώτα πρώτα με το καλό να αποκτήσεις το μωράκι σου. Μην αγχώνεσαι για την αυχενική διαφάνεια(αν και το άγχος είναι δικαιολογημένο γιατί νομίζω πως από τη στιγμή που μένεις έγκυος αυτή η μικρή ζωούλα γίνεται το παν για σένα) - είναι και αυτή μία από τις άπειρες εξετάσεις που θα κάνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Δες το σαν μια ευκαιρία να δεις το μωράκι σου.

Για να δεις πόσο σπουδαία αλλά και πόσο απλή είναι αυτή η εξέταση ίσως θα σου φαινόταν χρήσιμο το παρακάτω άθρο:

http://www.arkas-emm.gr/article3.html

 

Θα δεις που δεν είναι τίποτα η εξέταση και όλα θα πάνε καλά.

Όσο για τα συμπτώματα είσαι τυχερή που υποχώρησαν γρήγορα. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ως προς το πότε θα εμφανιστούν και το πότε θα υποχωρήσουν.

 

[Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω να ρωτήσω κάτι; Ο γιατρός σου σου σύστησε να κάνεις και papp-A μαζί με την αυχενική; (Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα εδώ: http://www.nikoloudakis.gr/p141.html ]

*

Link to comment
Share on other sites

Kατερίνα ψυχραιμία!!! Σε αυτή την εξέταση ο γιατρός θα πάρει μία μέτρηση από τον αυχένα του μωρού και βάση αυτής της μέτρησης θα σου βγάλουν ένα ποσοστό (συνήθως είναι πολύ μεγάλο) για το σύνδρομο down.

Επίσης θα κοιτάξει και γενικότερα την ανάπτυξη του εμβρύου αλλά θα δείς ότι το μωρό σου έχει πάρει πλέον "σχήμα" ... θα είναι σαν μικρογραφία ανθρώπου... εγώ έπαθα σοκ την πρώτη φορά! Από εκεί που το είχα δει 5-6 εβδομάδων και ήταν μια κουκίδα!! Μετά το βλέπεις και αναγνωρίζεις κεφάλι - χέρια - πόδια .. απίστευτο!!

Μην αγχώνεσαι και κοίτα να το απολαύσεις!

Τώρα όσον αφορά τις αναγούλες λογικό είναι να σταματάνε σιγά σιγά νομίζω... τώρα αλλάζεις και τρίμηνο...εγώ και τώρα αλλά και στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν έκανα ούτε μία φορά εμετό!

 

Εύχομαι καλά αποτελέσματα!!!

 

 

.png

 

.png

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως μαζί με την αυχενική διαφάνεια που είναι απλά ένας υπέρηχος κάνουν και το ΡΑΡΡ Α (με εξέταση αίματος) για να αυξήσουν τη στατιστική σιγουριά. Η αυχενική προσφέρει περίπου 95% πιθανότητα ενώ το ΡΑΡΡ Α καλύπτει το υπόλοιπο 5%. Και τα δυο γίνονται για να αποκλείσουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες και κυρίως το σύνδρομο Down. Το μπεμπε πρέπει να πάρει κατάλληλη θέση για να μετρήσουν κάτι στον αυχένα του (το δικό μου στριφογύριζε συνεχώς και τελικά ο υπέρηχος κράτησε 45 λεπτά- έφριξε η γιατρός) και συνήθως το κάνουν ειδικοί υπερηχογραφιστές. Είναι από τις εξετάσεις που εγώ απόλαυσα γιατί είδα για πρώτη φορά το μωρό μου σχηματισμένο. Αξίζει να είναι και ο άντρας σου μαζί για να βιώσετε αυτές τις στιγμές παρέα. όλα θα πάνε καλά!!!

 

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

 

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Κατερίνα!!!

Αυτό που θα κάνεις ανήκει στον προγεννετικό έλεγχο πρώτου τριμήνου για σύνδρομο Down. Σου κάνουν έναν υπέρηχο (Aυχενική διαφάνεια) και σου παίρνουν και αίμα (για τις ορμόνες), τις αναλύσεις των οποίων τις συνδυάζουν και βγάζουν μια πιθανότητα (1: .......) για τρεις τρισωμίες μόνο: την 21 (σύνδρομο Down) και για τις 18 και 13. Όμως το αρνητικό αποτέλεσμα αυτού του προγεννετικού ελέγχου δεν αποκλείει την πιθανότητα του συνδρόμου Down, αλλά σημαίνει ότι ο σχετικός κίνδυνος είναι μικρός.

Η ασφαλέστερη και πληρέστερη διερεύνηση γεννετικών ανωμαλιών γίνεται με την αμνιοκέντηση γύρω στις 17 εβδομάδες κύησης.

Εμένα η αυχενική μου είχε βγάλει 1:2.500, πιθανότητα την οποία θεώρησα όχι και τόσο μικρή και επιπλέον ήθελα να είμαι σίγουρη και για άλλες ανωμαλίες (όπως ινοκυστική νόσος) - λόγω επαγγέλματος ήμουν λίγο φοβισμένη μιας και ασχολούμαι με την ειδική αγωγή... Έτσι έκανα και αμνιοκέντηση, πιο πολύ για να ησυχάσει το μυαλό μου... ήμουν και 34 χρονών...

Πάντως μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά! Όλα αυτά μπορείς να τα συζητήσεις και με τον/την γιατρό σου για πληρεστερη και εγκυρότερη ενημέρωση. Επίσης υπάρχουν και εξειδικευμένα κέντρα προγεννητικού ελέγχου με γιατρούς ειδικούς προγενετιστές. Καλή συνέχεια!!!

Link to comment
Share on other sites

Μανουλίτσες ευχαριστω παρα μα παρα πολύ που απαντήσατε στις απορίες μου!!!Όλα θα πάνε καλά το νιώθω....Απλά είμαι γενικά αγχώδης ανθρωπος...Πάντως ξέρω ότι με βοηθήσατε πάρα πολυ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ

 

Την Παρασκευή όλα θα δείξουν...Κ ναι μου εγραψε και ΡΑΡΡ-Α εξέταση....

RSvcp2.png wNVQp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...