Recommended Posts

  Καλησπέρα σε όλους.

  Απευθύνομαι κυρίως στις χρήστες κεραμικής κουζίνας να μου πούνε τη γνώμη τους, μιας και πρόκειται να αγοράσω καινούρια και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την κλασική με εμαγιέ μάτια.

  Κυρίως ποιες είναι οι διαφορές σαν χρήση, μεταξύ της κουζίνας με κεραμικές εστίες απο αυτές με εμαγιέ.

  Απ τη στιγμή που η διαφορά τους είναι γύρω στα 150 Ε να δω αν αξίζει το κόστος η κεραμική.

  Λένε για παράδειγμα οτι κάνει μεγαλύτερη οικονομία η κεραμική. Εχετε καταλάβει στην πράξη κάτι τέτοιο?

  Επίσης αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε τι άλλο να προσέξω, πχ μερικές γράφουν "με ανακύκλωση αέρα" και όχι απλά αερόθερμο. Επίσης δεν έχουν όλες οι κεραμικές μάτι για μπρίκι.

  Θέλω να πω, υπάρχει κάποια στην οποία τελικά το μάτι για μπρίκι ήταν αχρείαστο?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Μάτι για μπρίκι έχει η Pitsos. Εγώ δεν έχω στη δική μου (Neff), αν και θα το ήθελα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ γκαζάκι.

  Στην καθαριότητα μου αρέσει περισσότερο η κεραμική.

  Οι φούρνοι έχουν διάφορους σχεδιασμούς. Και τις διαφορές τις παρουσιάζουν για προτερήματα οι εταιρίες. Έτσι άλλη ανακυκλώνει τον αέρα και σου λέει πως με τον τρόπο αυτό ψήνει πιο καλά αφού λειτουργεί ας πούμε σα γάστρα. Άλλη τον βγάζει π.χ. AEG, και χρησιμοποιείς τον απορροφητήρα, οπότε σου μένει κάπως πιο καθαρός ο φούρνος.

   

  Οι εμαγιέ είναι πιο ... ανθεκτικές στη χρήση. Ειδικά αν έχουν αναλογικούς διακόπτες. Όσο πιο πολύπλοκη και με ηλεκτρονικά συστήματα τόσο πιο επίφοβη σε ζημιές. Και συνήθως αυτές τις έχουν υπολογίσει πότε γίνονται, οπότε έχουν κανονίσει η εγγύηση να είναι για λιγότερο χρόνο.

  Στη δική μου, στη λήξη της εγγύησης (δηλαδή στο χρόνο) μου χάλασε ο θερμοστάτης από το ένα μάτι. Άργησε να έρθει ο τεχνικός και έτσι βγήκα εκτός εγγύησης. :evil: Μου κόστισε αυτό γύρω στα 120 ευρώ.

  Την κουζίνα την έχω 12 χρόνια. Τώρα αρχίζει να μου βγάζει διάφορα. Και μάλλον κάπου εδώ γύρω θα τελειώσουν και τα ψωμιά της. Θα σου έλεγα να αποφύγεις πολύ ακριβές μάρκες π.χ. Miele, Neff μιας και η διάρκεια ζωής τους δεν είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες μάρκες, και από την άλλη, όποια φθορά ... χρυσοπληρώνεται. Κι εγώ, όταν τα φτύσει η δική μου θα πάω σε οικονομικότερη λύση.


  Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

  "... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εμείς έχουμε μια Bosch πιρολιζε που πριν 6 χρόνια αγοράσαμε γύρω στα 1000 ευρώ. Τώρα έχει ξεκολλήσει η κεραμική εστία στη μια γωνία! Και να τονίσω ότι δεν μαγειρεύω … 1 φορά την εβδομάδα χρησιμοποιείται η κουζίνα!

  Ψάχνοντας στο ιντερνετ για το πρόβλημα αυτό είδα ότι είναι συχνό φαινόμενο στις ΠΙΤΣΟΣ/BOSCH/SIEMENS.. οπότε απέφυγε καλύτερα αυτές τις εταιρίες…

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  bill-balla, καλημέρα, θα χαρακτήριζα τις κεραμικές απλώς πιο μοντέρνες από τις εμαγιέ.

  Επειδή πριν την κεραμική κουζίνα που πήρα στο σπίτι μου, στο πατρικό είχαμε εμαγιέ, έχω να σου πω ότι δε βρίσκω καμία ιδιαίτερη διαφορά. Βέβαια, δεν έχω πάρει και καμία σούπερ-ντούπερ, μία απλή bosch με τα βασικά (δηλαδή δεν είναι καμία υπερσύγχρονη με 800 κουμπάκια και παροχές).

  Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί της, αλλά και με τις εμαγιέ που χρησιμοποιούσαμε όλα τα χρόνια πριν, πάλι δεν είχαμε πρόβλημα.

  Όσον αφορά στην κατανάλωση του ρεύματος δεν έχει να κάνει με τον αν είναι εμαγιέ ή κεραμική η κουζίνα, αλλά από την ενεργειακή κλάσση της συσκευής. Όσον αφορά στον καθαρισμό των εστιών, θα έλεγα, πάντως, ότι στην κεραμική είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολος.

  Για το μάτι του μπρικιού, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει, γιατί όντως, δεν έχουν όλες.

  Απλώς το μόνο που έπαθα από βλακεία μου, κι αυτό επειδή δεν το ήξερα, και το γράφω για να προσέχουν όλες όσες επίσης δεν το ξέρουν, ο μεγάλος εχθρός της κεραμικής είναι η ζάχαρη... πέρυσι τα Χριστούγεννα είπα για πρώτη φορά στη ζωή μου να φτιάξω μελομακάρονα (πάντα τα προμηθευόμουν από μαμά και πεθερά), μου χύθηκε το σιρόπι στο μάτι, δεν ήξερα ότι έπρεπε να το απομακρύνω ΑΜΕΣΩΣ (άλλωστε έκαιγε και δεν ήξερα με τι να το απομακρύνω)... έτσι αναπτύχθηκε τεράστια θερμοκρασία από τη ζάχαρη, με αποτέλεσμα να λιώσει-φθαρεί-παραμορφωθεί το γυαλί του ματιού... Η κουζίνα βέβαια λειτουργεί κανονικά, δεν έπαθε κάτι, απλώς φαίνεται σα βρωμιά (η επιφάνεια, βέβαια, αλλάζει, αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμα να ψάξω να βρω ανταλλακτικό....)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Η κεραμική έχει το τεράστιο πλεονέκτημα να ζεσταίνει το μάτι σε 5 δευτερόλεπτα.

   

  Αυτό που δε μου αρέσει στη δική μου κεραμική είναι ότι οι ενδείξεις κοιτάνε προς τον απορροφητήρα κι όχι προς τους τοίχους κι έτσι όταν είμαι 3 ή 5 μέτρα μακριά από την κουζίνα δεν μπορώ να τσεκάρω αν την έχω ξεχάσει αναμμένη - πρέπει να πάω από πάνω να κοιτάξω.

   

  Το μάτι για το μπρίκι το χρησιμοποιώ πολύ κ το γκαζάκι πλέον το έχω μόνο για να καίω το κοτόπουλο για να μην έχει τρίχες πάνω (ξέρεις, αν δεν είναι καλά ξεπουπουλιασμένο).

   

  Νομίζω ότι είναι πολύ πιο οικονομική από την εμαγιέ, αλλά αυτό θα το δεις αν ρωτήσεις την κατανάλωση ρεύματος. Όλες οι συσκευές την αναφέρουν, ίσως οι πωλητές μόνοι τους να μη στην πουν αν δε ρωτήσεις.

   

  Το φούρνο τον έχω χωριστά και ψηλά. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως θα βόλευε να έχω πάρει το μοντέλο που είναι και ατμομάγειρας μαζί.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Εμείς έχουμε πάρει επαγωγική. Εντάξει η μερα με τη νύχτα με οποίαδηποτε άλλη κουζίνα. Απλά υπερτεχνολογία! Και φυσικά neff.


  4vrkp2.png AZMyp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  osin κι εμένα μου έπεσε ζάχαρη αλλά δεν έπαθε κάτι τέτοιο. Αφήνει λεκέ, αλλά δεν είναι η κουζίνα που χαλάει, αλλά η ζάχαρη που καραμελώνει. Θέλει την κρέμα του και την ξύστρα και βγαίνει.

   

  Εσένα χάλασε η κεραμική επιφάνεια ή απλά έχεις ένα δύσκολο καραμελωμένο-καμμένο λεκέ;

   

  Σε ρωτάω γιατί το θέμα με τη ζάχαρη το είχα ακούσει από παλιά, αλλά δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ manual ως προειδοποίηση. Το έψαξα, ρώτησα, αναζήτησα και τελικά το θεώρησα ράδιο-αρβύλα. Από την εμπειρία μου όμως... και σιρόπια και γλυκά κτλ κτλ έχω φτιάξει χωρίς πρόβλημα.

   

  xristas... Μήπως σου τη συνδέσανε ανάποδα ή είναι έτσι το μοντέλο;!!!!! Πραγματικά άβολο!


  Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

  "... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Aχ,alcyon, δυστυχώς δεν ειναι καραμελωμενος λεκές στην επιφάνεια της κεραμικής. Κάηκε το γυαλί. Έτσι ήλπιζα κ εγώ οταν συνέβη,γιατι δεν ειχα καταλάβει το πρόβλημα,κ την επόμενη μερα του εβαλα νερο να λιώσει η καμένη ζάχαρη, χρησιμοποίησα κ την ξύστρα, αλλα έχει παραμορφωθεί το γυαλί. Έχει μικρα-μικρά βαθουλωματακια...

  Τα ίδια έχω ακουσει ότι κάνει κ το αλάτι (αλλα δε θέλω να το μάθω...)

  Ξέρεις τι επαθα ακριβως; συνέβη αυτο που λέμε: ηταν να γίνει. Είχε χαλασει το ασύρματο τηλεφωνο, η συνταγή που χρησιμοποίησα ηταν της πεθεράς μου κ ήθελε να μου δίνει οδηγιες (...), γιατι η αλήθεια ειναι ότι κάνει τα κόλπα της κ ο,τι μαγειρεύει ειναι τέλειο. Ε,βάζω κ εγώ το σιρόπι στο μάτι, κ πηγαινω σε άλλο δωμάτιο να την παρω τηλεφωνο. Χύθηκε το σιρόπι, το ακουσε ο άντρας μου, έβγαλε την κατσαρόλα από το μάτι,αλλα είχε χυθεί μπόλικο επανω στην εστία κ μέχρι να τρέξω εγώ το κοίταζε... Ε, έμεινε αρκετή ώρα κ η ζημια είχε ήδη γίνει.

  Δεν πειράζει, εμεις να ειμαστε καλα (έσκασα βέβαια, αλλα αφου λειτουργεί...). Κάποια στιγμη πρέπει να αξιωθώ να αλλάξω το γυαλί.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  xristas... Μήπως σου τη συνδέσανε ανάποδα ή είναι έτσι το μοντέλο;!!!!! Πραγματικά άβολο!

   

  Έτσι είναι το μοντέλο... Μάλλον δε γινόταν αλλιώς, αφού έχω βάλει αλλού την κεραμική εστία και αλλού τον φούρνο (ώστε αυτός να είναι σε υπερυψωμένη θέση και να μη σκύβω για να τον ανοίγω).

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Τι να πω?! Κρίμα!!

  Εμένα και ζάχαρη και αλάτι που έπεσε δεν έγινε κάτι -και γενικά μου πέφτουν πράγματα-, αλλά ήταν μικρές οι ποσότητες και το μάζευα αμέσως.


  Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

  "... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Τελικά πήρα με κεραμικές, και ξεκινάμε τώρα τα μαγειρικά:

  Εβαλα στο φούρνο σε γάστρα(χωρίς καπάκι) χοιρινά μπριζολάκια λαιμού χαμηλά στο 2επίπεδο όπως λέει ο κατασκευαστής στο φυλλάδιο(Πιτσος) με πάνω-κατω αντιστάσεις και 200'C και έκανε 1 ώρα παραπάνω να γίνει απ'οτι έκανε πριν στον παλιό φουρνο.

  Λέτε να δοκιμάσω με αέρα την επόμενη φορά?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  bill-balla, δεν είναι όλοι οι φούρνοι το ίδιο, και μην το συγκρίνεις με τον παλιό σου, θα τον μάθεις σιγα-σιγά. Δοκίμασε να αυξήσεις ίσως λίγο ακόμα τη θερμοκρασία. Εμένα, π.χ. οι 180 βαθμοί στο φούρνο που έχω τώρα μου φαίνονται λίγοι. Έτσι, όπου σε συνταγές βλέπω 180, εγώ στον δικό μου βάζω 195.

  Θα τον μάθεις και θα μαγειρεύεις τέλεια!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Δηλ είναι θέμα μόνο θερμοστάτη? Τον θερμό αέρα να μην τον χρησιμοποιήσω?

   

  Στον αέρα όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα, υπολόγισε το 1/2 χρόνο από ότι χρειάζεσαι στις αντιστάσεις. Τώρα όσο αφορά τη θερμοκρασία κυρίως παίζεις στους 180 μάξιμουμ 200 ενώ στις αντιστάσεις ξεκινάς από τους 200 κ ανεβαίνεις. Αν εχεις χρονο χρησιμοποιείς τις αντιστάσεις , ολα γινονται πιο νόστιμα γιατί ψήνονται ομοιόμορφα. Τωρα αν δεν εχεις πολυ χρονο χρησιμοποιείς τον αέρα. Επίσης, ο αέρας σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με 2 η μ 3 σχάρες κ να ψήσεις δηλαδή 2 κ 3 φαγητά ταυτόχρονα εναλλάσσοντας τα φαγητά στο μισάωρο για να ψηθούν ολα το ίδιο. Κ κατι τελευταίο, οταν χρησιμοποιείς τις αντιστάσεις πρέπει να προθερμανεις το φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πιάσει θερμοκρασία, ενώ στον αέρα βάζεις τη φαγητό κατευθείαν! Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλορίζικη κ καλα μαγειρέματα!


  jTRQp2.png KPxIp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλησπέρα κορίτσια!

   

  Σκοπευω να αγοράσω μια ηλεκτρική κουζίνα, απλά δεν ξέρω τι να πάρω,ποιας εταιρείας και φυσικά αν θα πρέπει να είνα κεραμική!!Οι κεραμικές κουζίνες είναι καλές ? Εχω ακούσει πως μπορεί να σπάσει το τζάμι της σε περίπτωση που πέσει κατι ....δεν ξέρω αν στέκει , μπορεί να ειναι ραδιοαρβυλα.....Η αλήθεια είναι πως είναι ποιο όμορφες....

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Olive αυτό θέλω να αποφασίσω και εγω...

  Επίσης μου λένε πως καθαρίζει πολύ δύσκολα η κεραμική ...

  Να ποσό δύσκολο ειναι να καθαρίσεις ένα τζαμί επίπεδο σε σχεση με της εμαγιε;

  :-/


  xdagp3.png

  hwvMp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Olive αυτό θέλω να αποφασίσω και εγω...

  Επίσης μου λένε πως καθαρίζει πολύ δύσκολα η κεραμική ...

  Να ποσό δύσκολο ειναι να καθαρίσεις ένα τζαμί επίπεδο σε σχεση με της εμαγιε;

  :-/

   

  Εκτός από προιντα που πουλάνε στα supermarket τα οποια καθαριζουν τις κεραμικές , μου έχουν πει πως μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να την καθαρίσει ρίχνοντας πανω στα λερωμένα σημεία σοδα και με λιγο υγρο πανάκι να το τρίψει,ενας φυσικός τρόπος! Κανει δουλεια το εχω δει! Οι εμαγιε μου φαινονται ποιο δυσκολες για να σου πω την αληθεια! Εγω θα καταλήξω σε κεραμική σιγουρα κουζίνα απλά δεν ξερω ποιας εταιρείας........πόσα χρήματα να διαθέσω...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Καλησπέρα κορίτσια!

   

  Σκοπευω να αγοράσω μια ηλεκτρική κουζίνα, απλά δεν ξέρω τι να πάρω,ποιας εταιρείας και φυσικά αν θα πρέπει να είνα κεραμική!!Οι κεραμικές κουζίνες είναι καλές ? Εχω ακούσει πως μπορεί να σπάσει το τζάμι της σε περίπτωση που πέσει κατι ....δεν ξέρω αν στέκει , μπορεί να ειναι ραδιοαρβυλα.....Η αλήθεια είναι πως είναι ποιο όμορφες....

   

  Έχοντας δοκιμάσει και τις 2 θα πρότεινα κεραμική. Είναι γεγονός ότι μπορεί να σπάσει αν πέσει κάτι βαρύ επάνω αλλά υπάρχουν προστατευτικά τζάμια με τα οποία μπορείς να τη σκεπάσεις όταν δεν τη χρησιμοποιείς. Όσον αφορά το καθάρισμα, η δική μου καθαρίζει αρκετά εύκολα με τα ειδικά καθαριστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εννοείτε κεραμική.. Πολυ δύσκολες στο καθάρισμα ειναι και οι εμαγιε, παρότι ειναι τζαμί η κεραμική δεν φεύγουν ολα εύκολα, αλλα σίγουρα πιο εύκολα απο την εμαγιε.

  Να αγοράσεις την ακριβότερη που μπορεις, ο φούρνος εχει σημασία αν ψήνει ομοιόμορφα, γρήγορα και οικονομικά. Θα κανεις απόσβεση στο ρεύμα,

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Καλησπέρα κορίτσια!

   

  Σκοπευω να αγοράσω μια ηλεκτρική κουζίνα, απλά δεν ξέρω τι να πάρω,ποιας εταιρείας και φυσικά αν θα πρέπει να είνα κεραμική!!Οι κεραμικές κουζίνες είναι καλές ? Εχω ακούσει πως μπορεί να σπάσει το τζάμι της σε περίπτωση που πέσει κατι ....δεν ξέρω αν στέκει , μπορεί να ειναι ραδιοαρβυλα.....Η αλήθεια είναι πως είναι ποιο όμορφες....

   

   

  Καλησπερα!

   

  Εγω θα σου προτεινα κεραμικη γιατι ειναι και πιο ωραιες και καθαριζονται πιο ευκολα απο τις εμαγιε. Παλια ειχα μια Pitsos αλλα δεν ειχαν δυναμη τα ματια της κουζινας. Πριν 2 μηνες πηρα μια NEFF και εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενη.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κορίτσια βλέποντας πως μου προτείνεται neff, εψαξα και βρήκα τα κάτωθι μοντέλα της neff....

   

  1.http://www.electroniki.gr/home-appliances/kitchen/cooktops/neff-t13b41n2

   

  2.http://www.electroniki.gr/home-appliances/kitchen/built-in-ranges/neff-mega-e-14m42no-eu

   

  τα συγκεκριμένα έχουνε απ΄οτι βλέπω και προσφορά στην αρχική τους τιμή.

  τι λέτε? καλές μου φαίνονται από τα λίγα που ξέρω.....αλλά θα ήθελα και κάποια άλλη γνώμη .Θα δώσω που θα δώσω κάποια χρήματα , τουλάχιστον να πιάσουν τόπο!!!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Κορίτσια βλέποντας πως μου προτείνεται neff, εψαξα και βρήκα τα κάτωθι μοντέλα της neff....

   

  1.http://www.electroniki.gr/home-appliances/kitchen/cooktops/neff-t13b41n2

   

  2.http://www.electroniki.gr/home-appliances/kitchen/built-in-ranges/neff-mega-e-14m42no-eu

   

  τα συγκεκριμένα έχουνε απ΄οτι βλέπω και προσφορά στην αρχική τους τιμή.

  τι λέτε? καλές μου φαίνονται από τα λίγα που ξέρω.....αλλά θα ήθελα και κάποια άλλη γνώμη .Θα δώσω που θα δώσω κάποια χρήματα , τουλάχιστον να πιάσουν τόπο!!!

   

  Καλησπερα. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλες οι επιλογες σου. Θα τις εχω κι εγω στα υποψην μου.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα