Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου

Recommended Posts

Τι ακριβώς είναι αυτό βρε κορίτσια?έχω ακούσει ότι δεν έχουν βρει λόγο και αιτία.Μήπως ξέρει καμία περισσότερες λεπτομέρειες?Μέχρι πόσο μηνών υπάρχει ενδεχόμενο να το πάθουν?Σε τι ποσοστό υπάρχουν τέτοιοι θάνατοι?

Διαφημίσεις

συμβουλη:μην το ψαχνεις θα αρρωστεις με την ιδεα του αιφνιδιου.δεν μπορεις να κανεις τιποτα ξεχνα το.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Κι όμως, παρότι όντως ο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου ούτε μπορεί να προβλεφθεί, ούτε έχει εξηγηθεί ακόμα, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε

Παραθέτω κάποια στοιχεία που βρήκα σε αυτό το site (american sudden infant death syndrome institute ): http://sids.org/index.htm (δυστυχώς στα αγγλικά...)

Parents-To-Be

1. Get medical care early in pregnancy, preferably within the first three months, followed by regular checkups at the doctor's office or health clinic. Make every effort to assure good nutrition. These measures can reduce the risk of premature birth, a major risk factor for SIDS.

2. Do not smoke, use cocaine, or use heroin. Tobacco, cocaine, or heroin use during pregnancy increases the infant's risk for SIDS.

3. Donʼt get pregnant during the teenage years. If you are a teen and already have one infant, take extreme caution not to become pregnant again. The SIDS rate decreases for babies born to older mothers. It is highest for babies born to teenage mothers. The more babies a teen mother has, the greater at risk they are.

4. Wait at least one year between the birth of a child and the next pregnancy.The shorter the interval between pregnancies, the higher the SIDS rate.

Parents

1. Place infants to sleep on their backs, even though they may sleep more soundly on their stomachs. Infants who sleep on their stomachs and sides have a much higher rate of SIDS than infants who sleep on their backs.

2. Place infants to sleep in a baby bed with a firm mattress. There should be nothing in the bed but the baby - no covers, no pillows, no bumper pads, no positioning devices and no toys. Soft mattresses and heavy covering are associated with the risk for SIDS.

3. Keep your babyʼs crib in the parentsʼ room until the infant is at least 6 months of age. Studies clearly show that infants are safest when their beds are close to their mothers.

4. Do not place your baby to sleep in an adult bed. Typical adult beds are not safe for babies. Do not fall asleep with your baby on a couch or in a chair.

5. Do not over-clothe the infant while she sleeps. Just use enough clothes to keep the baby warm without having to use cover. Keep the room at a temperature that is comfortable for you. Overheating an infant may increase the risk for SIDS.

6. Avoid exposing the infant to tobacco smoke. Don't have your infant in the same house or car with someone who is smoking. The greater the exposure to tobacco smoke, the greater the risk of SIDS.

7. Breast-feed babies whenever possible. Breast milk decreases the occurrence of respiratory and gastrointestinal infections. Studies show that breast-fed babies have a lower SIDS rate than formula-fed babies do.

8. Avoid exposing the infant to people with respiratory infections. Avoid crowds. Carefully clean anything that comes in contact with the baby. Have people wash their hands before holding or playing with your baby. SIDS often occurs in association with relatively minor respiratory (mild cold) and gastrointestinal infections (vomiting and diarrhea).

9. Offer your baby a pacifier. Some studies have shown a lower rate of SIDS among babies who use pacifiers.

10. If your baby has periods of not breathing, going limp or turning blue, tell your pediatrician at once.

11. If your baby stops breathing or gags excessively after spitting up, discuss this with your pediatrician immediately.

12. Thoroughly discuss each of the above points with all caregivers. If you take your baby to daycare or leave him with a sitter, provide a copy of this list to them. Make sure they follow all recommendations.

df306542d5.pngbb1d25814b.png

δηνει γενικες οδηγιες μωρε ... σου λεει να κοιματε το παιδι ανασκελα να εχει δικο του κρεβατι ,να κοιματε στο ιδιο δωματιο μαζι σας τουλαχιστον μεχρι 6 μηνων , μην το ντυνεις πολυ βαρια, μακρια απο καπνο (και μακρια κι απο το κρεβατι σας αν καπνιζετε ειδικα αν καπνιζετε )αν περναει μικρες απνιες να το πεις στο γιατρο ....ε αυτα τεσπα ... ειναι μεγαλο το ζητημα πρπει να το μελετησεις !!!!αλλα θα σου ελεγα αστο μονο βασανα θα εχεις!

Διαφημίσεις

Μπράβο ρε amaretto και έλεγα να τα μεταφράσω...(πολυ καλό ψάξιμο έκανα :D )

Κι εγώ δυσκολεύτηκα λίγο να βρω το κατάλληλο, έβρισκα συνέχεια κάποια με μεγάλες ανακρίβειες πχ ότι απαγορεύεται το κοινό κρεβάτι και τέτοια (που δεν απαγορεύεται, όταν πληρούνται κάποιες συνθήκες ασφαλείας).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλό είναι να διαβάσεις τις οδηγίες που δίνουν. Στο κάτω-κάτω δε λένε και τίποτα τρελλά πράγματα. Οι πιθανότητες να συμβεί είναι πάρα πολύ μικρές, παρόλα αυτά καλό είναι να γνωρίζεις. Δεν είναι ανάγκη να αρχίζεις να ψάχνεις σαν παλαβός και να τρελλαίνεσαι.΄Ο,τι είναι να ξέρεις και μπορείς να κάνεις αναφέρεται στις λίστες που έδωσαν οι κοπέλες πιο πάνω. Και ο παιδίατρος εδώ είναι, την επόμενη φορά συζήτησέ το μαζί του.

Στην Αγγλία, το 'φαινόμενο' αυτό είναι πολύ πιο συχνό και γι'αυτό το λόγο αρχίζουν να σε ΄βομβαρδίζουν' με φυλλάδια πριν ακόμα γεννήσεις! Όσα χρόνια ήμουν Ελλάδα δεν είχα ακούσει ποτέ γι'αυτό. Θες το κλίμα? Θες οι συνήθειες? Θες τα γονίδια? :wink:

• 11 months later...

Σήμερα δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας TIMES http://www.timesonline.co.uk

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/expert_advice/article6878284.ece

Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο για να το αντιγράψω εδώ. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

A6s2p3.png

Διαφημίσεις

Αγαπητές myrto και amaretto

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που βρήκατε και μοιραστήκατε μαζί μας.

Ανακεφαλαιώνοντας θέλω να τονίσω την σημασία που έχει στην πρόληψη το σπιτικό περιβάλλον χωρίς καπνό, με σωστή θερμοκρασία καθώς και ο θηλασμός, η χρήση πιπίλας και η ύπτια θέση του μωρού σε ένα σωστό κρεβατάκι χωρίς επιπλέον σκεπάσματα δίπλα σε μια ενήλικη μητέρα για τους πρώτους 6 μήνες. Η έγκαιρη παιδιατρική εξέταση προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τυχόν λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος προτού αποτελέσουν κίνδυνο για το μωρό.

Με εκτίμηση

Κυριε Μαρινοπουλε σε περιπτωσεις μωρων με ΓΟΠ, που συνισταται η πλαγια θεση, υπαρχει προβλημα???

Επισης υπαρχει θεμα για το τι θεωρειται υπερβολικο, οσον αφορα στα σκεπασματα...Ο υπνοσακος ειναι καλυτερος ή μηπως χειροτερος?

ευχαριστω

Αγαπητή Λίζα Ν.

Η πλάγια θέση αποτελεί εναλλακτική θέση σε περιπτώσεις ΓΟΠ.Άλλωστε είναι και η θέση ανάνηψης των τραυματιών.Απόλυτα ασφαλής.

Όσον αφορά τα σκεπάσματα αυτά δεν είναι απαραίτητα σε ένα περιβάλλον 21 βαθμών Celsius με θερμική άνεση για ένα τελειόμηνο μωρό.

Η ηλικία που ο κίνδυνος κορυφώνεται είναι αυτή των 2-4 μηνών. Παράγοντες κινδύνου είναι η χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η πρηνής θέση κατά τον ύπνο, το χαμηλό βάρος γέννησης, οι ανήλικες μητέρες, οι μητέρες καπνίστριες και το οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιου θανάτου.

Προληπτικά μέτρα είναι το σχετικά σκληρό κρεβατάκι χωρίς έξτρα σκεπάσματα, η ύπτια θέση κατά τον ύπνο, η αποφυγή καπνίσματος στο σπίτι, η χρήση πιπίλας στον ύπνο, η σωστή και όχι υπερβολική θερμοκρασία παιδικού δωματίου.

Οι εμβολιασμοί τέλος δεν έχουν καμμία σύνδεση με το φαινόμενο.

Διαφημίσεις

Η ηλικία που ο κίνδυνος κορυφώνεται είναι αυτή των 2-4 μηνών. Παράγοντες κινδύνου είναι η χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η πρηνής θέση κατά τον ύπνο, το χαμηλό βάρος γέννησης, οι ανήλικες μητέρες, οι μητέρες καπνίστριες και το οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιου θανάτου.

Προληπτικά μέτρα είναι το σχετικά σκληρό κρεβατάκι χωρίς έξτρα σκεπάσματα, η ύπτια θέση κατά τον ύπνο, η αποφυγή καπνίσματος στο σπίτι, η χρήση πιπίλας στον ύπνο, η σωστή και όχι υπερβολική θερμοκρασία παιδικού δωματίου.

Οι εμβολιασμοί τέλος δεν έχουν καμμία σύνδεση με το φαινόμενο.

ευχαριστω πολυ γιατρε για την αμεση και πληρως κατατοπιστικη απαντηση

Αγαπητή Λίζα Ν.

Η πλάγια θέση αποτελεί εναλλακτική θέση σε περιπτώσεις ΓΟΠ.Άλλωστε είναι και η θέση ανάνηψης των τραυματιών.Απόλυτα ασφαλής.

Όσον αφορά τα σκεπάσματα αυτά δεν είναι απαραίτητα σε ένα περιβάλλον 21 βαθμών Celsius με θερμική άνεση για ένα τελειόμηνο μωρό.

Ευχαριστω. την παρακολουθω γιατι εκτος αυτου, μου φαινεται οτι κατα καιρους αναπνεει πιο αργα, ισως ειναι η ιδεα μου. Ο γιατρος μας ειπε οτι ειναι φυσιολογικο....

• 3 weeks later...

Κύριε Μαρινόπουλε όπως μπορείτε να δείτε σήμερα το μωρό μου σαραντίζει και ήδη το έχω πάρει 2 φορές στο κρεββάτι μου και έχουμε κοιμηθεί μαζί, θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό αποτελεί κίνδυνο για το μωρό μου καθότι είμαι καπνίστρια χωρίς όμως να καπνίζω μέσα στο σπίτι και δεν θηλάζω το μωρό. Να προσθέσω οτι το μωρό γεννήθηκε 2520 κιλά,σχετικά χαμηλόβαρο θεωρώ.

ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

Αγαπητή σουρικάτα

Σας απάντησα ήδη στο π.μ σας με δικό μου π.μ

Αγαπητή σουρικατα

Η ΓΟΠ θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο της πρώτης βρεφικής ηλικίας λόγω ανωριμότητος του οισοφαγικού σφιγκτήρα. Δεν είναι απαραίτητη οποιαδήποτε αγωγή εάν το μωρό δεν βγάζει μεγάλη ποσότητα γάλατος, δεν παρουσιάζει συχνές αναπνευστικές λοιμώξεις και κερδίζει φυσιολογικά βάρος. Πολλοί συνάδελφοι προτείνουν αντιαναγωγικά γάλατα που δεν είναι αρκετά εύγευστα. Απλές οδηγίες ημικαθιστικής θέσης αρκετή ώρα μετά το γεύμα είναι αρκετές. Η υδροχλωρική ρανιτιδίνη ή αλλοιώς Epadoren είναι το αντίστοιχο Zantac για τα παιδιά και συνταγογραφείται σε διαπιστωμένη με pH οξυμετρία ΓΟΠ η οποία εκδηλώνει επιπλοκές.

Με εκτίμηση

Αγαπητή RIA_P

Καταλαβαίνω την ανάγκη να έχετε το μωρό πλάι σας. Είναι ασφαλέστερο όμως στο δικό του κρεβάτι δίπλα σας. Όσον αφορά το βάρος του είναι καλό αφού κάτω από 2,5 κιλά θεωρείται διεθνώς χαμηλό. Τέλος σας συγχαίρω που δεν καπνίζετε στο σπίτι. Το μωρό σας χρειάζεται όλο το οξυγόνο που του αντιστοιχεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας κύριε Μαρινόπουλε και σας συγχαίρω για αυτό που κάνετε, τις πληροφορίες που δίνετε σε νέες μητέρες όπως εγώ γιατι μας βοηθάτε πάρα πολύ.

Τελικά μετά απο εξετάσεις που κάναμε στο μωρό μας λόγω αναγωγών διαπιστώθηκε οτι έχει μέτρια ΓΟΠ οπότε πιστεύω θα είναι και αδύνατο πλέον να το πέρνουμε καμια φορά στο κρεβάτι μαζί μας.

• 2 months later...

Αυτό το λινκ αποδεικνύει επιστημονικά πως συνδέεται η έκθεση του εμβρύου/μωρού στον καπνό με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου μέσω επίδρασης στην αρτηριακή του πίεση:

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=14&articleID=8766&la=1

• 5 months later...

Καλησπερα,

εχει μια βδομαδα που γεννησα και ο μικρος μου μπηκε κατευθειαν θερμοκοιτιδα λογω του οτι δυσκολευοταν με την αναπνοη του.

Σημερα εμαθα οτι αναπνεει χωρις υποστηριξη και σε λιγες μερες θα τον εχω επιτελους αγκαλια!

Ομως επειδη εχω φοβηθει και τρομοκρατηθει μπορω να πω:)

εψαξα για συσκευες προληψης βρεφικης απνοιας και εχω βρει αυτην:

http://www.moro-ltd.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=6&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=55&vmcchk=1&Itemid=55

Μου φαινεται πολυ καλη,και ηθελα να ρωτησω αν την εχει καμμια απο σας ή αν την εχει ακουστα και αν ειναι ευχαριστημενη.

Ευχαριστω πολυ:)