Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υστεροσαλπιγγογραφία... Κίνδυνος στην εγκυμοσύνη;

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!

Μετά από ένα χρόνο περίπου προσπαθειών για παιδάκι ήρθε η ώρα για τις απαραίτητες εξετάσεις. Την Τρίτη έχω ραντεβού για υστεροσαλπιγγογραφία και όπως όλες μας το έψαξα στο ίντερνετ. Αρχικά για να δω αν πονάει, αλλά βρήκα κάτι άλλο που με ανησυχεί περισσότερο, άλλες λένε πως αμέσως μετά είχαν ελεύθερες επαφές (και είχαν και εγκυμοσύνη, χωρίς πρόβλημα) άλλες ότι δεν κάνει λόγο ακτινοβολίας. Βοηθήστε με βρε κορίτσια να καταλάβω και εγώ, κάνει ή όχι;;;

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!

Μετά από ένα χρόνο περίπου προσπαθειών για παιδάκι ήρθε η ώρα για τις απαραίτητες εξετάσεις. Την Τρίτη έχω ραντεβού για υστεροσαλπιγγογραφία και όπως όλες μας το έψαξα στο ίντερνετ. Αρχικά για να δω αν πονάει, αλλά βρήκα κάτι άλλο που με ανησυχεί περισσότερο, άλλες λένε πως αμέσως μετά είχαν ελεύθερες επαφές (και είχαν και εγκυμοσύνη, χωρίς πρόβλημα) άλλες ότι δεν κάνει λόγο ακτινοβολίας. Βοηθήστε με βρε κορίτσια να καταλάβω και εγώ, κάνει ή όχι;;;

Γεια σου Νικα!!!! Νομιζω πως ενα υγρο σου βαζουν το οποιο περναει απο τις σαλπιγγες για να δειξει αν ειναι κλειστες ή οχι. Ειναι μια βασικη εξεταση και πολυ σημαντική. Επισης εχω διαβασει πως αυτο το υγρο που σου περνανε αν ειναι ανοιχτες οι σαλπιγγες σου τις καθαρίζει και εισαι πιο γονιμη για το επομενο τριμηνο. Πολλες γυναικες μενουν εγκυος μεσα σε εκεινο το τριμηνο. Βεβαια για να κανεις αυτην την εξεταση δεν πρεπει να εισαι εγκυος διοτι το υγρο αυτο ειναι βλαβερο για το εμβρυο. Τον επομενο μηνα θα παω να την κανω και εγω αυτην την εξεταση.

M2gwp2.png

συστασεις παντως απο τους γιατρους του τυπου " προφυλαξεις για ταδε χρονικο διαστημα μετα την εξεταση γιατι πηρατε αντινοβολια..." δεν εχω ακουσει ποτε...μαλιστα συστηνουν ελευθερες επαφες για τους λογους που ανεφερε η κοπελα παραπανω...μην φοβασαι,δεν υπαρχει λογος

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια,μου έφυγε ένα άγχος γιατί διάβασα διάφορα και δεν ήξερα τι να κάνω

Νικα καλημέρα! Έκανα την εξέταση πριν 1,5 μήνα και μου είχε πει ο γιατρός οτι μπορείς να κάνεις προσπάθεια για εγκυμοσύνη στον ίδιο κύκλο που κάνεις την υστεροσαλπιγγογραφία! Όσο για τον πόνο, πόνεσα το 2 λεπτο που έμπαινε το υγρό...μετά δεν ένοιωσα τίποτα!! Θεωρώ οτι μπορείς να ανεχτείς τον πόνο για τόσο μικρό διάστημα!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ Alexandre 1975 μου έφτιαξες την διάθεση. Αν και με τον πόνο δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί αν σκεφτείς καλύτερα όταν έρθουν όλα όπως τα θέλουμε, θα έχουμε και μια γέννα μπροστά μας.

• 1 month later...

γεια σας κοριτσια..μολις επεστρεψα απο την υστεροσαλπιγγογραφια...ηταν υποθεση 5-6 λεπτων...ελαχιστος πονος..οπως οταν εχεις περιοδο...ειναι πολυ συντομο ολο αυτο που δεν υπαρχει λογος αγχους...βαθειες ανασες και τα λεπτα περνανε γρηγορα. υπηρχε μια μικρη στενωση η οποια ανοιξε μου ειπε καια φου ολα τα αλλα ηταν τελεια.. τωρα υπαρχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας. μου ειπε να ξεκινησω και απο σημερα προσπαθειες...αναμενω τους επομενους μηνες να εχω ευχαριστα! καλη επιτυχια σε ολες μας!