Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας κορίτσια!!

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Το θέμα μου έχει ως εξής. Πήγα εχθές 22w2d για τον β΄ επιπέδου και μου βρήκαν το μωρό μου 2 εβδομάδες μικρότερο και με βάρος μόλις 385γρ. Επίσης, υπάρχει ένα εύρημα στην καρδιά, καθόλου ανησυχητικό από μόνο του, καθώς και μέτρια ραιβοποδία στο αριστερό πόδι.

Μου σύστησε ο εμβρυολόγος και ο γυναικολόγος μου αμνιοπαρακέντηση με ανάλυση μοριακού καρυότυπου, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το παιδί να έχει κάποιο σύνδρομο. αυτό που ανησυχεί κυρίως τον εμβρυολόγο είναι το μέγεθος του μωρού. Αύριο το απόγευμα έχω ραντεβού για την άμνιο.

Έχω τρελαθεί... το προηγούμενο μωράκι μου το έχασα στην 17η εβδομάδα (σταμάτησε η καρδούλα του). το στείλαμε για βιοψία, δεν είχε χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Θεωρήσαμε ότι έφταιξε η θρομβοφιλία που έχω.

Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία, με μικρό μωράκι που να έκανε άμνιο και να πήγαν όλα καλά?

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Όσον αφορά το βαρος του μωρου σου με τα λίγα που ξερω γιατι ειμαι και εγω 22 εβδομαδων δεν μου φαινεται και μικρο! Μην αγχωνεσαι με ολα αυα και μόλις βγουν τα αποτελεσματα της αμνιοπαρακεντισης εύχομαι να ειναι ολα καλα!!!

Καπου βρήκα αυτο:

Είστε στην 22η Εβδομάδα Κύησης

Ηλικία εμβρύου: 20 εβδομάδες

Μέγεθος εμβρύου: 24 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 350 γραμμάρια (μέγεθος: μεγάλης μπανάνας)

Είστε είκοσι δύο εβδομάδων έγκυος (ή στην εικοστή τρίτη εβδομάδα κύησης, εάν προτιμάτε να το μετράτε μʼ αυτό τον τρόπο)

Kοριτσι μου δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά γενικα το θεμα "βαρος" στους υπερηχους είναι λιγο σχετικο...εχω κανει υπερηχους με αποσταση λιγων ημερων και εντελώς διαφορετικες μετρήσεις...αρα αν αυτό είναι το κυριο πρόβλημα και δεν υπαρχουν άλλες δομικες ανωμαλίες ίσως να είναι μια λίγο "υποκειμενικη" μετρηση ίσως να μην εχει υπολογιστεί εξαρχής εντελως σωστα η ΠΗΤ... το θεμα είναι να κανεις ΣΙΓΟΥΡΑ την άμνιοπαρακεντηση και ας ευχηθούμε να είναι όλα καλά!! Τωρα εμφανιστηκε η καθυστερηση στην ενδομητρια αναπτυξη?? Στις προηγούμενες μετρήσεις το μέγεθος του εμβρυου ηταν συμβατο με την ηλικία κυησης??? Και μην ξεχναμε ότι μια μεταβολη της θεσης του κενσορα στον υπερηχο κατά 1 mm σε αυτές τις ηλικιες κύησης είναι δυνατον να βγάλει μεγαλη διαφορα στο αποτέλεσμα!! Ποσο σταθερο να ειναι αραγε και το χερι του γιατρου!!

Τώρα παρατηρήθηκε η καθυστέρηση ανάπτυξης. Μέχρι τον προηγούμενο υπέρηχο όλα ήταν εντάξει. Βάσει των μετρήσεων του κεφαλιού, της κοιλιάς κ.τ.λ. μου το έβγαλε 2 εβδομάδες μικρότερο... Τι να πω βρε κορίτσια... έχω σαλτάρει από χθες...

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Γειά σου Λένα μου,

Και εγώ το είχα αυτό που λές στην προηγούμενη μου εγκυμοσυνη. Ημουν στην 28 βδομάδα και το μωρό ήταν 2 βδομάδες πίσο. Επίσης είχα ολιγοαμνυο και έτσι ο γιατρός μου είχε ανησυχήσει πολύ και μου είπε να κανουμε μετρησεις και 1 βδομάμα και μετά βλέπουμε και κάνουμε, ακόμα και λογο βάρος να έβαζε εμείς θα το αφίναμε. Αυτό κράτησε μέχρι την 34 βδομάδα και μετά ξαφνικά το μωράκι μας πήρε τα πάνω του και αρχισε να μεγαλώνει πολυ γρήγορα. Θέλει σίγουρα στενή παρακολουθηση και πάνω απο όλα να μην βαζεις το κακό στο μυαλό σου. Εγώ δεν έκανα ούτε αυχενική διαφάνεια ούτε την αμνυοπαρακέντηση και το μώρό μου γεννηθηκε τελικα 3100γρ

PyLfp2.png